Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ευθαλία σίγουρα υπάρχει διαφορά στην πράξη αλλά αν έχεις κάποια εικόνα θα σε βοηθήσει πολύ. Το πιο πιθανό, σαν νέα μανούλα, στην αρχή να μην τοποθετείς σωστά το μωράκι (εκτός αν έχει τζιμάνι μαία!) και να τραυματιστούν οι θηλές σου, αλλά αν έχεις κάποια εικόνα στο μυαλό σου θα μπορέσεις να διορθωθείς πιο γρήγορα και να τραυματιστείς όσο το δυνατό λιγότερο.

Μια φίλη μου που γέννησε 3 μήνες μετά από εμένα, μου είπε ότι την βοήθησε πολύ που με είχε δει να θηλάζω την μικρή μου.

Για αυτό σου προτείνω να δεις όσα βιντεάκια μπορείς...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 449
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αστεριας μην ακούς κανέναν... γνωρίζω κοπέλα που θηλάζει ακόμα τα 20 μηνών αγοράκια της. Μέχρι σήμερα δεν έχουν πιει ούτε 1 ml ξένο γάλα.

Όσο αφορά το calma και εγώ έχω ακούσει ότι είναι σχεδιασμένο για να υπάρξει σύγχυση θηλών αλλά δεν γνωρίζω από προσωπική εμπείρια.

Σίγουρα αν πρέπει να γυρίσεις στη δουλειά τόσο νωρίς θα χρειαστεί και να αντλήσεις και να ταϊστούν τα μωρά με μπιμπερό.

Αν θες δες στο θέμα με τον "θηλασμό και εργασία" http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=112

margiota βλέπω ότι είσαι από τη Σύρο! Μηπως εννοείς την Άννα; Φιλη μου και συμφοιτήτριά μου, έχει δίδυμα αγοράκια και όντως τα θηλασε με πολύ επιτυχία και είνα από Σύρο! Σε ευχαριστώ για την απάντηση, κι εγώ έχω δει την αδερφή μου που θήλαζε τον μπέμπη της, αλλά κάθε φορά άλλαζε στάση, μέχρι να βολευτεί το μωρό. Τώρα που έχουν βρει τους ρυθμούς τους τον θηλάζει κανονικά, αγκαλιά δηλαδη, στην τυπική στάση θηλασμου. Νομίζω οι περισσότερες έτσι βολεύονται.

αστεριας μην ακούς κανέναν... γνωρίζω κοπέλα που θηλάζει ακόμα τα 20 μηνών αγοράκια της. Μέχρι σήμερα δεν έχουν πιει ούτε 1 ml ξένο γάλα.

Όσο αφορά το calma και εγώ έχω ακούσει ότι είναι σχεδιασμένο για να υπάρξει σύγχυση θηλών αλλά δεν γνωρίζω από προσωπική εμπείρια.

Σίγουρα αν πρέπει να γυρίσεις στη δουλειά τόσο νωρίς θα χρειαστεί και να αντλήσεις και να ταϊστούν τα μωρά με μπιμπερό.

Αν θες δες στο θέμα με τον "θηλασμό και εργασία" http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=112

μηπως εννοεις το αντιθετο?

οσο θα ειμαι σπιτι εχω παρει αποφαση οτι θα εχω παντα ενα μωρο στο στηθος τουλαχιστον για κανενα μηνα.Καλα τα λεω?

κοιτα στη δουλεια θα παω μονο για 3-4 ωρες τη μερα.αλλα σιγουρα θα πρεπει να βγαζω γιατι θα πεινασουν.Γενικα με το θηλαστρο εχω διαβασει οτι πρεπει να βγαζεις συχνα για να μην σου κοπει,βεβαια ολα αυτα τα εχω σαν θεωρια,τωρα η πραξη πως θα ειναι...δν ξερω.

Βεβαια μιλαω για νοσοκομειακο θηλαστρο(μαλλον το symphony της medela).

Μιλουσα και με μια κοπελα που εχει αυτο το θηλαστρο και μου ειπε οτι ειναι καλο,αλλα εκεινη δινει παντα και συμπληρωμα γιατι λεει δεν την φτανει!μου εκανε εντυπωση γιατι εχει μονο ενα μωρακι.Αλλα μετα μου ελεγε οτι το μωρο το εμαθε και δεν ξυπναει το βραδυ(οποτε ουτε εκεινη) και τρωει καθε 3 ωρες τη μερα.

Μηπως παιζει ρολο το γεγονος οτι δεν αντλει πολλες φορες και δεν ξερω και εκεινη κατα ποσο τρωει σωστα.αν παιρνει αρκετα υγρα.

Ρε κορίτσια αυτό που λέτε όλες να πάρουμε τις σωστές οδηγίες για το πώς θα βάζουμε το μωρό στο στήθος πώς γίνεται; Αν δεν έχεις μωρό και δεν πειραματιστείς εκείνη την ώρα μαζί του πώς θα κάνεις πρόβες πριν το γεννήσεις για τις στασεις του θηλασμου; Με κουκλα; Και η κούκλα δε σε δαγκώνει στις θηλές! Εγώ πχ που θελω πολύ να θηλασω και δεν έχω θηλάσει ποτέ μου γιατί είναι το πρωτο μου παιδί, θεωρω ότι απλα θα βαλω το μωρό στο στηθος μου και θα προσπαθησω μονη μου και με τη βοηθεια της φυσης να το βοηθησω να πιει το γαλατακι μου. Μπορω να κάνω κατι αλλο; Μπορει να πιασει αμεσως, μπορει να εχουμε προβληματα. Αλλα αυτό με τις στασεις θηλασμου δεν το καταλαβαινω. Μαζι θα βρούμε πώς μας βολευει να θηλάσουμε και τα βιβλία και οι εικονες δε μου λενε τίποτα στην παρουσα φαση! Απλά βρισκεις εναν τροπο να βαλεις το παιδι στο στηθος και να ρουφαει χωρις να κλεινει η μυτουλα του. Τωρα αν με ποναει ειναι αλλο θεμα, αλλα πιστευω και να με ποναει δε θα το διακοπτω, θα το αντεξω! Γνώμη μου..

Ευθαλια μου

Δυστυχως, απο προσωπικη εμπειρια μιλωντας, το σωστο πιασιμο της θηλης δεν ειναι αυτονοητο. Εγω δεν καταφερα να τοποθετησω τα μωρα σωστα, χωρις να το καταλαβω, με αποτελεσμα να ματωσουν απελπιστικα οι θηλες μου, να ποναω φρικτα και το μωρο να θηλαζει αναποτελεσματικα. Δε λεω οτι θα συμβει απαραιτητα, λεω οτι μου συνεβει. Μπορεις να δεις βιντεο για τη σωστη τοποθετηση η να εισαι τυχερη να σε βοηθησει σωστα καποια μαια. Εγω αποφασισα αυτη τη φορα να ελθω αμεσως σε επαφη με συμβουλο θηλασμου με το που γεννησω ετσι ωστε να με βοηθησει.

Αυτο βεβαια δε συμβαινει σε ολες. Εχω φιλες που ηταν πολυ πιο ανετες και ποτε δεν αντιμετωπισαν τετοιο θεμα. Ευχομαι να εισαι μια απο αυτες και με το καλο να υποδεχτεις το μωρο σου

Διαφημίσεις

στο μαιευτηριο δεν τους εδωσαν καθολου ξενο?εκτος αν γεννησε σε δημοσιο και τα ειχε συνεχεια διπλα της,αλλα παλι εντυπωση μου κανει.Εφτανε το πρωτογαλα για να χορτασουν και τα 2?

georgia.g ανοιξα ενα νεο θεμα εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2060598#post2060598

σχετικα με τις αποριες σου και θα περιμενουμε την βοηθεια και τις γνωσεις των κοριτσιων. Ειναι πολυ σημαντικες οι αποριες σου και ενδιαφερουν πολλες μελλουσες μανουλες !!

83hKp3.png

Ρε κορίτσια αυτό που λέτε όλες να πάρουμε τις σωστές οδηγίες για το πώς θα βάζουμε το μωρό στο στήθος πώς γίνεται; Αν δεν έχεις μωρό και δεν πειραματιστείς εκείνη την ώρα μαζί του πώς θα κάνεις πρόβες πριν το γεννήσεις για τις στασεις του θηλασμου; Με κουκλα; Και η κούκλα δε σε δαγκώνει στις θηλές! Εγώ πχ που θελω πολύ να θηλασω και δεν έχω θηλάσει ποτέ μου γιατί είναι το πρωτο μου παιδί, θεωρω ότι απλα θα βαλω το μωρό στο στηθος μου και θα προσπαθησω μονη μου και με τη βοηθεια της φυσης να το βοηθησω να πιει το γαλατακι μου. Μπορω να κάνω κατι αλλο; Μπορει να πιασει αμεσως, μπορει να εχουμε προβληματα. Αλλα αυτό με τις στασεις θηλασμου δεν το καταλαβαινω. Μαζι θα βρούμε πώς μας βολευει να θηλάσουμε και τα βιβλία και οι εικονες δε μου λενε τίποτα στην παρουσα φαση! Απλά βρισκεις εναν τροπο να βαλεις το παιδι στο στηθος και να ρουφαει χωρις να κλεινει η μυτουλα του. Τωρα αν με ποναει ειναι αλλο θεμα, αλλα πιστευω και να με ποναει δε θα το διακοπτω, θα το αντεξω! Γνώμη μου..

Ευθαλια μου ειναι καλο να εχεις εξοικειωθει οσο μπορεις με τις εικονες του θηλασμου. Επισης καλο ειναι να γνωριζεις την θεωρια

π.χ. ''Ο θηλασμός δεν πονά. Αν πονάτε κάτι έχει γίνει λάθος. Πρέπει να βγάλετε το μωρό από το στήθος και να το τοποθετήσετε σωστά. Βγάζετε το μωρό από το στήθος με τον εξής τρόπο: γλιστράτε το μικρό σας δάχτυλο (αριστερό χέρι-δεξί στήθος) στο στόμα του μωρού βαθιά περίπου 3 εκατοστά, ώστε το μωρό να θηλάσει το δάχτυλο σας και να αφήσει την θηλή. Ξανακάνετε την προσπάθεια να το τοποθετήσετε σωστά στο στήθος όσες φορές χρειαστεί για να έχει το μωρό στο στόμα όλη τη θηλή, μεγάλο τμήμα της θηλαίας άλω (το καφέ τμήμα γύρω απ’ τη θηλή), να μην πονάτε, να φαίνεται ικανοποιημένο και να ακούγεται να καταπίνει.''

ωστε τουλαχιστον να εχεις την βασικη ιδεα.

Οταν πονας σημαινει οτι κατι δεν κανεις καλα ή μαλλον το μωρο δεν πιανει σωστα, οποτε ειτε προσπαθεις να το βελτιωσεις ειτε ζητας βοηθεια. Εαν δεν ξερεις αυτην την θεωρια θα καθεσαι να πονας, πιστευοντας οτι ειναι κατι φυσιολογικο, θα τραυματισεις τις θηλες σου και μπορει να σταματησεις να θηλαζεις γιατι πονας παρα πολυ.

Ενα αλλο παραδειγμα του γιατι πρεπει να ξερεις την θεωρια..θα εχεις διαβασει παραπανω οτι αν τραυματιστουν οι θηλες μας βαζουμε λανολινη ή κεραλοιφη με το γαλατακι μας. Οταν γεννησα θεωρησα φυσιολογικο να ποναω κατα τον θηλασμο(ναι, ειχα παει αδιαβαστη και ειχα την ιδια αποψη με εσενα οτι ειναι κατι απολυτως φυσιολογικο που θα γινει μονο του..) . Εφτασα στο σημειο να φωναζω απο τους πονους οταν ερχοταν η μικρη να θηλασει, ματωσαν οι θηλες και εκανα σχεδον 15-20 ημερες να επανελθουν και να σταματησω να υποφερω. Μεσα σε ολα αυτα μου ειχαν πει λανθασμενα στο μαιευτηριο να βαζω χοντρο αλατι στις πληγες (αντι για λανολινη, κεραλοιφη και το γαλατακι μου) και ειναι περιττο να σου πω για το τι βασανιστηριο ηταν αυτο. Θα μπορουσα να ειχα γλυτωσει την ταλαιπωρια αυτη εαν ηξερα..

Δυστυχως ο θηλασμος δεν ειναι μια απλη φυσικη διαδικασια..ειναι τεχνη που μαθαινεται και απαιτει συνεργασια δυο ατομων! Επειδη το μικρακι σου θα κανει οτι καλυτερο μπορει αλλα μπορει να μην τα καταφερνει αποτελεσματικα θα πρεπει εσυ να το καθοδηγησεις! Για να το καθοδηγησεις σωστα θα πρεπει να εχεις διπλα σου εναν ανθρωπο που θα γνωριζει και θα σε βοηθησει ή θα πρεπει εσυ να ξερεις πως θα το βοηθησεις. Στα μαιευτηρια υπαρχουν λοιπον ''ειδικοι'' που ενω θα επρεπε δεν βοηθουν αποτελεσματικα. Εαν λοιπον ξερεις -οσα μπορεις περισσοτερα- τοτε θα τα καταφερεις καλυτερα, απο το να μην ξερεις τιποτα και να ακους τον καθενα.

83hKp3.png

επισης μπορει καποια να με ενημερωσει για το θεμα της διατροφης?δηλαδη τι ακριβως θα πρεπει να τρωω ωστε να εχω αρκετη παραγωγη γσλακτος?

καπου διαβασα πολλα υγρα αλλα τι εννοουμε πολυ νερο ή και σουπες και χυμους?

όσον αφορα την διατροφη και τα υγρα..μπορεις να τρως οτι θελεις! κατα καιρους ακουω διαφορα για κοτοσουπες, χορτοσουπες, επισης για την απαγορευση του σκορδου κλπ.. τρως οτι θες απο την στιγμη που δεν προκαλει στο μωρο καποια αλλεργια ή εντονη ενοχληση. Κοιταμε τις πανες και αυτες ειναι ο οδηγος μας. Εφοσον δεν υπαρχει ενοχληση τρωμε τα παντα. Καλο ειναι να προτιμαμε φαγητο με βιταμινες (φρουτα, λαχανικα κλπ) για τον οργανισμο μας. Δεν επηρεαζεται το γαλα ομως απο αυτο. Οσον αφορα τα υγρα πινεις οσο διψας! Οσο νερο ειχα πιει απο την γεννηση μου μεχρι την γεννηση της κορης μου, την ιδια ποσοτητα εχω πιει απο τοτε που εμεινα εγκυος μεχρι και σημερα που την θηλαζω..πολυυυυ νεροοοοο!!

και ναι μπορεις την ωρα που θηλαζεις και να τρως και να πινεις, δεν επηρεαζεται το γαλα σου. Τωρα εαν εσυ αντι για νερο προτιμας τους χυμους ή σου αρεσουν οι σουπες ειναι αλλο θεμα.

για περισσοτερα διαβασε την διατροφη της μητερας που θηλαζει παρακατω:

http://pediatros-thes.gr/?page_id=625

οσον αφορα το γεγονος οτι πρεπει να γυρισεις στην δουλεια νωρις, θα σου προτεινα να ανοιξεις ενα θεμα για το πως θα πρεπει να χειριστεις τα διδυμα και τις αντλησεις ωστε να ξερεις απο τωρα.

83hKp3.png

ενα απλα υπεροχο αρθρο..

ο θηλασμος ειναι πολλα ομορφα και ξεχωριστα πραγματα..

Η κυρίαρχη κουλτούρα του μπιμπερό μας έχει μάθει να σκεφτόμαστε τη φροντίδα του μωρού ως απλή θρέψη – τάισμα. Όταν μια μητέρα θηλάζει το δεκαοκτώ μηνών αγόρι της, οι φίλες της την αποδοκιμάζουν λέγοντας: «το γάλα σου δεν προσφέρει πια τίποτα στο παιδί» ή ότι «είναι πολύ μεγάλος για να θηλάζει» ή «πάλι θα φάει;». Πίσω από αυτές τις τοποθετήσεις κρύβεται η λανθασμένη εντύπωση ότι ο θηλασμός αφορά μόνο το γάλα και από εκείνο μόνο τα θρεπτικά του συστατικά. Το να μικραίνει κανείς το θηλασμό στις πρωτείνες και το λίπος του μητρικού γάλακτος είναι σα να μικραίνει τον έρωτα στη συνουσία και τα σπερματοζωάρια. Η γαλουχία δεν είναι μόνο φαγητό όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε οι εχθροί της και υπέρμαχοι των μπιμπερό. Το στήθος της μαμάς για ένα μωρό είναι το πρώτο και ιδανικότερο αντικείμενο εισαγωγής του στην εξωτερική πραγματικότητα. Το βρέφος σχηματίζει τον κόσμο και τον εαυτό του μέσα από αυτό. Εδώ πρόκειται για την ψυχική και συναισθηματική ωρίμανση του καινούργιου ανθρώπου, όχι απλώς για την περιεκτικότητα σε προβιοτικά.

Ο θηλασμός παίζει τουλάχιστον έξι, εξίσου σημαντικούς ρόλους:

1. Το ρόλο της ενυδάτωσης. Το μητρικό γάλα είναι το νερό για το βρέφος, κυρίαρχα για τους πρώτους έξι μήνες αλλά και αργότερα. Περιέχει 90% νερό, επαρκεί πλήρως για την ενυδάτωση του μωρού, ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα. Είναι η βρύση όπου το μωρό θα ξεδιψάσει όταν ιδρώσει αφού παίξει, όταν ζεσταθεί ένα μεσημέρι καλοκαιριού. Όποτε ζεσταίνεται ζητά το στήθος της μάνας συχνότερα κι εκείνη, λόγω της αυξημένης συχνότητας, προσφέρει το αραιό, γεμάτο νερό και σάκχαρα (σαν καρπούζι!) πρώτο γάλα της!
  2. Το ρόλο της θρέψης. Προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για τους πρώτους έξι μήνες. Διατηρεί σημαντικό ρόλο στη θρέψη του παιδιού κι έπειτα, όταν καλύπτει το 30-40% των θερμιδικών αναγκών του μωρού έως ενός έτους, το 20-30% των θερμιδικών αναγκών του νηπίου ενός με δύο ετών. Αποτελεί φαγητό ανώτερης ποιότητας από οποιοδήποτε επεξεργασμένο γάλα αγελάδας για βρέφη (ΕΓΑΒ), γιατί όλα τα συστατικά του είναι εύπεπτα, χρήσιμα και σε ισορροπία μεταξύ τους, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ΕΓΑΒ.
  3. Το ρόλο της άμυνας. Θωρακίζει το μωρό με αντισώματα, κύτταρα, αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, ένζυμα όπως η λυσοζύμη καθόλη τη διάρκεια της γαλουχίας και όχι μόνο για τους πρώτους μήνες της. Όποτε στη δυάδα μητέρας-βρέφους περνάει ένας ιός, όποτε υπάρχουν σημάδια κρυολογήματος, το μωράκι ζητά το στήθος περισσότερο, δεν ενδιαφέρεται για άλλο φαγητό. Αυτό είναι φυσιολογικό και εντελώς επιθυμητό, για τι η φύση προνοεί ώστε το μικρό να παραμείνει ενυδατωμένο για το διάστημα της αρρώστιας του, λαμβάνοντας παράλληλα βοήθεια για να την καταπολεμήσει.
  4. Το ρόλο της προαγωγής της ανάπτυξης του παιδιού. Το γάλα της μητέρας είναι γεμάτο από αυξητικούς παράγοντες και ορμόνες που συμπληρώνουν με φυσιολογικό τρόπο τα ανώριμα συστήματα του βρέφους και τα ωθούν σε μια ταχύτερη και πληρέστερη ανάπτυξη. Το μωρό που θηλάζει ωριμάζει σε όλους τους τομείς (γαστρεντερικό, νευρικό σύστημα, κινητικό, ομιλία κλπ) με τρόπο εντυπωσιακό, σε σύγκριση με εκείνο που πίνει ΕΓΑΒ. Πουθενά δε φαίνεται η διαφορά πιο έντονα από τη διανοητική ανάπτυξη όπου, ήδη από την ηλικία των έξι μηνών, τα βρέφη που πίνουν μπουκάλι έχουν πιθανότητα για χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης κατά πέντε μονάδες σε μέσο όρο.
  5. Το ρόλο της συναισθηματικής κάλυψης. Η πράξη του θηλασμού έχει ίση σημασία με το μητρικό γάλα αυτό καθ’ εαυτό. Η φύση προέβλεψε το ανθρώπινο μικρό να παρηγορείται στο στήθος της μάνας του όταν χτυπήσει, όταν φοβηθεί, όταν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο και αρρωστήσει, ή και όταν βαριέται. Μητέρα και βρέφος φτιάχνουν μια δυάδα δεμένη, αρμονική, σε συνδιαλλαγή και συνεχή αλληλεπίδραση. Το πιπίλισμα στο στήθος, ο μη θρεπτικός θηλασμός, έχει μεγάλη σημασία και δεν είναι κάτι αχρείαστο. Ίσα-ίσα είναι κάτι πολύ επιθυμητό. Αρχικά, όσο εγκαθίσταται η γαλουχία, βοηθά τη μητέρα να κατεβάζει περισσότερο γάλα. Καλύπτει τις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού κάθε στιγμή, προσφέρει ασφάλεια και δίνει το καλύτερο στοματικό ερέθισμα κατά την περίοδο της έντονης ενασχόλησης του βρέφους με την περιοχή του στόματος. Αντίθετα, αχρείαστη και επιβλαβής για την υγεία είναι η τεχνητή συνήθεια της πιπίλας με την οποία οι γονείς στο δυτικό κόσμο προσπαθούν να υποκαταστήσουν μια από τις φυσιολογικές λειτουργίες του μητρικού θηλασμού. Καμία πιπίλα δε θα προσφέρει ποτέ τη μητρότητα και την αγάπη της θηλής της μαμάς.
  6. Το ρόλο του παιχνιδιού. Το μωρό παίζει με χαρά στο στήθος της μητέρας του! Στους τρεις μήνες της ζωής του, σταματάει το πιπίλισμα για να χαμογελάσει στη μαμά του. Στους έξι μήνες, παίζει παίρνοντας και αφήνοντας κάθε τόσο τη ρόγα από τον έλεγχό του. Στους εννιά μήνες, χρησιμοποιεί τα χεράκια του για να παίξει με τις θηλές. Στους δώδεκα μήνες, βάζει τα πόδια του στο στέρνο της μαμάς, κάνει κυριολεκτικά ακροβατικά με τη ρόγα στο στόμα. Στους δεκαοκτώ μήνες, πιπιλίζει ταίζοντας ταυτόχρονα με τα δάχτυλά του το στόμα της μαμάς ή βάζοντας το παιχνίδι- γατούλα από την άλλη μεριά για να θηλάσει και εκείνο! Πρόκειται για παιχνίδι πολύ καλύτερο και ωφελιμότερο από το πιο ακριβό παιχνίδι της αγοράς, παιχνίδι ευτυχίας με το βρέφος να ελέγχει τις κινήσεις των χεριών του, να επικοινωνεί θαυμαστά, να συντονίζει τα θέλω του και την έκφρασή τους. Έχετε παρατηρήσει ένα νήπιο που θηλάζει τη μητέρα του; Παίρνει τη ρόγα στο στόμα τραγουδώντας ταυτόχρονα. Βγαίνει έξω, τη χαιδεύει με το χεράκι του απαλά. Κοιτάζει τη μαμά ρίχνοντάς της ένα χαμόγελο. Ξαναρχίζει το πιπίλισμα με το μάτι στραμμένο στην τηλεόραση. Αλλάζει στάση στριφογυρίζοντας. Ένα ατέλειωτο παιχνίδι πάνω στο στήθος με συνεχή αλληλεπίδραση, βαθιά συναισθηματική κάλυψη, επικοινωνία και κατάλληλα ερεθίσματα.

Από όλους αυτούς τους ρόλους, η συζήτηση για τη βρεφική διατροφή υποβιβάζεται εσκεμμένα σε έναν: αυτόν της θρέψης. Είναι η μόνη λειτουργία που προσφέρει και το ξένο γάλα, πάντα όμως υποδεέστερα, μη επαρκώς. Τα ΕΓΑΒ δεν προσφέρουν – παρά τις όποιες προσπάθειες – άμυνα, δεν προσφέρουν στο παιδί ανάπτυξη , δεν προσφέρουν τόσο ιδανική συναισθηματική κάλυψη, δεν προσφέρουν ερέθισμα για παιχνίδι. Συχνά οδηγούν σε καταναγκαστική ενασχόληση του παιδιού με το φαγητό, σε μονότονο άδειασμα των μπιμπερό. Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό υποκατάστατο για τις περισσότερες από τις ισότιμες λειτουργίες του μητρικού θηλασμού. Όποτε το βρέφος ζητάει στήθος δεν το κάνει μόνο για να τραφεί. Δεν υπάρχει τίποτε εσφαλμένο στο μη θρεπτικό θηλασμό. Αντίθετα, κανένας επιβαλλόμενος περιορισμός στην συχνότητα θηλασμού, σε οποιαδήποτε ηλικία, δεν έχει βάση σε επιστημονικά και φυσιολογικά δεδομένα.

Δυστυχώς είναι πολλές οι μητέρες που, λόγω της κουλτούρας του μπιμπερό, προβληματίζονται και αισθάνονται ένοχες με το θηλασμό – πιπίλισμα. «Μα γιατί θέλει πάλι, δεν είναι ώρα του να φάει», «με χρησιμοποιεί ως πιπίλα, τι να κάνω;», «όταν πονάνε τα δοντάκια του δεν τρώει τίποτα και θέλει μόνο στήθος, τι να κάνω;» και τόσα άλλα.. Η αλήθεια είναι ότι οι μητέρες που θηλάζουν δε θα έπρεπε να νιώθουν ενοχές για το γεγονός ότι καλύπτουν πλήρως τις φυσιολογικές ανάγκες του παιδιού τους, αλλά υπερηφάνεια για όσα ανεκτίμητα του προσφέρουν κάθε στιγμή.

Στέλιος Παπαβέντσης MRCPCH DCH IBCLC 2010

http://pediatros-thes.gr/?page_id=180

Υπέροχο και συγκινητικό για τις μαμάδες που θηλάζουν και βλέπουν live όλα τα παραπάνω!Μπράβο σου που ασχολείσαι και παραθέτεις τόσες χρήσιμες πληροφορίες και για τις μελλοντικές θηλάζουσες.

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια!!

Διαβασα χτες σχεδον ολο το "θηλασμος και φαρμακα" παρολα αυτα εχω μια μεγαλη απορια..

Κατεληξα να προχωρησω σε φ.τ. παρολο που ξερω οτι θα ποναω για μηνες πολυ στη μεση λογω προβληματος που εχω..Οταν ανακοινωσα την αποφαση μου στο γιατρο(ο οποιος πολυ χαρηκε) δεν ειχα σκεφτει οτι θα πρεπει να περνω παυσιπονα και κατα ποσο θα εππηρεασουν αυτα το θεμα του θηλασμου..Εκ πειρας μιλωντας οι πονοι ξερω οτι θα ειναι πολυ εντονοι καποιες φορες...Αλλα και παλι προτιμω να μην κανω καισαρικη αφου δεν κινδυνευω αμεσα ουτε εγω ουτε το μωρο..

Δεν θελω ομως να χασω το θηλασμο..Ειναι κατι που το χω αποφασισει μεσα μου και με στεναχωρει το ενδεχομενο να μου πουν να μη θηλασω..Ξερω οτι υπαρχουν φαρμακα συμβατα με το θηλασμο αλλα τι γινεται στην περιπτωση που πρεπει να τα περνω για μηνες?

Απαντηστε μου αν γνωριζετε γτ το διλλημα φ.τ. η θηλασμος με χαλαει...Και προφανως ειναι μια αποφαση που πρεπει να την παρω γρηγορα...

IZvWp3.png

Καλημερα κοριτσια!!

Διαβασα χτες σχεδον ολο το "θηλασμος και φαρμακα" παρολα αυτα εχω μια μεγαλη απορια..

Κατεληξα να προχωρησω σε φ.τ. παρολο που ξερω οτι θα ποναω για μηνες πολυ στη μεση λογω προβληματος που εχω..Οταν ανακοινωσα την αποφαση μου στο γιατρο(ο οποιος πολυ χαρηκε) δεν ειχα σκεφτει οτι θα πρεπει να περνω παυσιπονα και κατα ποσο θα εππηρεασουν αυτα το θεμα του θηλασμου..Εκ πειρας μιλωντας οι πονοι ξερω οτι θα ειναι πολυ εντονοι καποιες φορες...Αλλα και παλι προτιμω να μην κανω καισαρικη αφου δεν κινδυνευω αμεσα ουτε εγω ουτε το μωρο..

Δεν θελω ομως να χασω το θηλασμο..Ειναι κατι που το χω αποφασισει μεσα μου και με στεναχωρει το ενδεχομενο να μου πουν να μη θηλασω..Ξερω οτι υπαρχουν φαρμακα συμβατα με το θηλασμο αλλα τι γινεται στην περιπτωση που πρεπει να τα περνω για μηνες?

Απαντηστε μου αν γνωριζετε γτ το διλλημα φ.τ. η θηλασμος με χαλαει...Και προφανως ειναι μια αποφαση που πρεπει να την παρω γρηγορα...

απο την στιγμη που ενα φαρμακο ειναι συμβατο με τον θηλασμο, δεν περναει στο γαλα, αρα μπορεις να το παιρνεις. Υπαρχουν καποια φαρμακα που περνανε στο γαλα αλλα ειναι μικρο το ρισκο για το μωρο. Με το σκεπτικο οτι καλυτερα να θηλαζεις και να περνεις ενα φαρμακο (που φυσικα ειναι συμβατο), παρα να μην θηλαζεις , παιρνονται οι αποφασεις.

Δεν ειμαι ειδικος να σε βοηθησω, απλα σου εξηγω την ''νοοτροπια''. Θα σου προτεινα να ανοιξεις ενα νεο θεμα εδω : http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=113

καλο θα ηταν βεβαια να ξερεις ποια φαρμακα θα παρεις.

Εαν μπορει να σε συμβουλεψει η Αγλαια καλως. Εαν οχι θα σου προτεινα να απευθυνθεις σε καποιον Πιστοποιημενο Συμβουλο Θηλασμου που σε συνεργασια με τον μαιευτηρα σου/ιατρο σου να βρουν καποια λυση , ειτε να ρωτησεις τηλεφωνικως στον Συνδεσμο Θηλασμου Ελλαδος μηπως μπορουν να σε κατευθυνουν. Δυστυχως δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο..

83hKp3.png

απο την στιγμη που ενα φαρμακο ειναι συμβατο με τον θηλασμο, δεν περναει στο γαλα, αρα μπορεις να το παιρνεις. Υπαρχουν καποια φαρμακα που περνανε στο γαλα αλλα ειναι μικρο το ρισκο για το μωρο. Με το σκεπτικο οτι καλυτερα να θηλαζεις και να περνεις ενα φαρμακο (που φυσικα ειναι συμβατο), παρα να μην θηλαζεις , παιρνονται οι αποφασεις.

Δεν ειμαι ειδικος να σε βοηθησω, απλα σου εξηγω την ''νοοτροπια''. Θα σου προτεινα να ανοιξεις ενα νεο θεμα εδω : http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=113

καλο θα ηταν βεβαια να ξερεις ποια φαρμακα θα παρεις.

Εαν μπορει να σε συμβουλεψει η Αγλαια καλως. Εαν οχι θα σου προτεινα να απευθυνθεις σε καποιον Πιστοποιημενο Συμβουλο Θηλασμου που σε συνεργασια με τον μαιευτηρα σου/ιατρο σου να βρουν καποια λυση , ειτε να ρωτησεις τηλεφωνικως στον Συνδεσμο Θηλασμου Ελλαδος μηπως μπορουν να σε κατευθυνουν. Δυστυχως δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο..

Σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση...θα ανοιξω θεμα εκει που μου λες..Δεν εχω ιδεα τι φαρμακα θα μου πουν να παρω εκ των υστερων..Στο ΚΑΤ στο τμημα σπονδυλικης στηλης μου ειπαν οτι ειναι στο χερι μου η αποφαση για φ.τ. η κ.τ. γτ στην περιπτωση φ.τ.θα ποναω πολυ για πολυ καιρο αλλα δεν υπαρχει πλεον κινδυνος παραλυσης οποτε δεν το σκεφτηκα και καθολου...Απλα και αυτοι και ο γιατρος και η μαια που μιλησα μου ειπαν οτι αφου το μωρο ειναι ετοιμο να κανω οτι μπορω για ερθει ο τοκετος πιο γρηγορα πριν μεγαλωσει κι αλλο..Ο γιατρος μου μου ειπε οτι αν δουμε οτι δυσκολευομαι και περνανε οι ωρες το συζηταμε για καισαρικη τοτε για να μην καταπονεθει πολυ η σπονδυλικη στηλη...Αν και πιστευει οτι θα γεννησω ευκολα..Τα φαρμακα θα μου τα δωσουν οι ορθοπεδικοι αναλογα με την κατασταση της σπ.στηλης μου μετα..Σιγουρα δεν θα ειναι ντεπον η κατι τοσο ελαφρυ..Και δεν μπορω να ξερω απο πριν...Γι αυτο ανυσηχω...Μην κανω τη βλακεια και μετα το μετανιωσω..

IZvWp3.png

μηπως εννοεις το αντιθετο?

οσο θα ειμαι σπιτι εχω παρει αποφαση οτι θα εχω παντα ενα μωρο στο στηθος τουλαχιστον για κανενα μηνα.Καλα τα λεω?

κοιτα στη δουλεια θα παω μονο για 3-4 ωρες τη μερα.αλλα σιγουρα θα πρεπει να βγαζω γιατι θα πεινασουν.Γενικα με το θηλαστρο εχω διαβασει οτι πρεπει να βγαζεις συχνα για να μην σου κοπει,βεβαια ολα αυτα τα εχω σαν θεωρια,τωρα η πραξη πως θα ειναι...δν ξερω.

Βεβαια μιλαω για νοσοκομειακο θηλαστρο(μαλλον το symphony της medela).

Μιλουσα και με μια κοπελα που εχει αυτο το θηλαστρο και μου ειπε οτι ειναι καλο,αλλα εκεινη δινει παντα και συμπληρωμα γιατι λεει δεν την φτανει!μου εκανε εντυπωση γιατι εχει μονο ενα μωρακι.Αλλα μετα μου ελεγε οτι το μωρο το εμαθε και δεν ξυπναει το βραδυ(οποτε ουτε εκεινη) και τρωει καθε 3 ωρες τη μερα.

Μηπως παιζει ρολο το γεγονος οτι δεν αντλει πολλες φορες και δεν ξερω και εκεινη κατα ποσο τρωει σωστα.αν παιρνει αρκετα υγρα.

χαχα...έχεις δίκιο...ξέχασα ένα "μη":oops: "...για να μη υπάρξει σύγχυση θηλών"

στο μαιευτηριο δεν τους εδωσαν καθολου ξενο?εκτος αν γεννησε σε δημοσιο και τα ειχε συνεχεια διπλα της,αλλα παλι εντυπωση μου κανει.Εφτανε το πρωτογαλα για να χορτασουν και τα 2?

Και βέβαια φτάνει και για τα δύο. Μην ξεχνάς ότι στα νεογέννητα το στομάχι έχει μέγεθος φουντουκιού!!!

Εξάλλου η φύση δεν θα επέτρεπε ποτέ σε μία μητέρα να κάνει 2 ή περισσότερα παιδιά χωρίς να μπορεί να τα ταϊσει...

Διαφημίσεις

margiota βλέπω ότι είσαι από τη Σύρο! Μηπως εννοείς την Άννα; Φιλη μου και συμφοιτήτριά μου, έχει δίδυμα αγοράκια και όντως τα θηλασε με πολύ επιτυχία και είνα από Σύρο! Σε ευχαριστώ για την απάντηση, κι εγώ έχω δει την αδερφή μου που θήλαζε τον μπέμπη της, αλλά κάθε φορά άλλαζε στάση, μέχρι να βολευτεί το μωρό. Τώρα που έχουν βρει τους ρυθμούς τους τον θηλάζει κανονικά, αγκαλιά δηλαδη, στην τυπική στάση θηλασμου. Νομίζω οι περισσότερες έτσι βολεύονται.

Κοίτα να δεις... μικρός που είναι ο κόσμος. Ακόμα και στο χάος του διαδικτύου!!!! Ακριβώς, την Άννα εννοώ!

Έχει και την ιστορία της στο Γαλουχώ http://www.llli.org/docs/greece/galouxono11-feb_2011.pdf :D

επισης μπορει καποια να με ενημερωσει για το θεμα της διατροφης?δηλαδη τι ακριβως θα πρεπει να τρωω ωστε να εχω αρκετη παραγωγη γσλακτος?

καπου διαβασα πολλα υγρα αλλα τι εννοουμε πολυ νερο ή και σουπες και χυμους?

Γεια σου αστεριας εγω παντως κανω τη διατροφη που εκανα και προηγουμενως χωρις να αλλαξω τιποτα και κοντευω τους 2 μηνες που γεννησα ολα πανε καλα μεχρι στιγμης στη διατροφη μου παντα υπηρχαν ομως αυτα που αναφερεις δουπες ,χυμοι,γαλα ισως γι αυτο δεν δυσκολευτικα παντως πινω και παρα πολυ νερο δοκιμασε τα και να δεις που και συ θα θηλασεις με ευκολια αντε με το καλο....

Κοίτα να δεις... μικρός που είναι ο κόσμος. Ακόμα και στο χάος του διαδικτύου!!!! Ακριβώς, την Άννα εννοώ!

Έχει και την ιστορία της στο Γαλουχώ http://www.llli.org/docs/greece/galouxono11-feb_2011.pdf :D

Ε δεν ήταν και δύσκολο, Σύρο είδα, γνωστή που θήλασε δίδυμα για πολύ καιρό και ακόμα τα θηλάζει αλλά φυσικά τρωνε και στερεές τροφές.. Μου το έχει στείλει το γαλουχώ, το έχω διαβάσει! Όλες οι ιστορίες πολύ ενδιαφέρουσες!

για περισσοτερα διαβασε την διατροφη της μητερας που θηλαζει παρακατω:

http://pediatros-thes.gr/?page_id=625

Πραγματικά πολύ χρήσιμο. Το μόνο που δεν θα αντέξω είναι να κόψω τη σοκολάτα. Το τσιγάρο ήταν πανεύκολο για μένα να το κόψω μόλις έμαθα πως είμαι έγκυος. Τη σοκολάτα όμως δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Είμαι απίστευτα εθισμένη!!!

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Πραγματικά πολύ χρήσιμο. Το μόνο που δεν θα αντέξω είναι να κόψω τη σοκολάτα. Το τσιγάρο ήταν πανεύκολο για μένα να το κόψω μόλις έμαθα πως είμαι έγκυος. Τη σοκολάτα όμως δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Είμαι απίστευτα εθισμένη!!!

Γιατί λέει ότι πρεπει να κοψουμε τη σοκολατα;;; ΤΙ;; Δεν παίζει! Η αδερφή μου τρωει κανονικά σοκολάτα! Κάτσε να το ανοιξω.. Δεν μπορεί όμως να μην επιτρεπεται λιγη σοκολάτα, γενικα ξέρω ότι τρως ό,τι θες στο θηλασμο!

οσον αφορα την σοκολατα αναφερεται : ''Προσοχή με την πρόσληψη καφείνης από άλλες πηγές (τσάι, σοκολάτα κλπ), ιδιαίτερα κατά τον πρώτο μήνα της ζωής του μωρού, όταν είναι περισσότερο ευαίσθητο να αντιδράσει στην καφείνη με νευρικότητα, αυπνία ή κολικούς''

Δεν θελω να σας πω οτι τρωω σοκολατες, σουβλακια, πιτσα, τζατζικι, μπυρα με αλκοολ και αλλα πολλα ''απαγορευμενα''.. οχι δεν επηρεαζουν την ποσοτητα του γαλατος. Μπορει ομως να εχουν μια ουσια π.χ. καφεινη στην σοκολατα που να ενοχλησει το μωρο, εντονη γευση απο καποιο μπαχαρικο που μπορει να το ενοχλει κλπ

Ο κος Παπαβεντσης προτεινει να αποφευγετε την σοκολατα τον πρωτο μηνα που ακομα ειναι ευαισθητο το μωρο..στην συνεχεια βλεπετε.. : )

83hKp3.png

εδώ και στην εγκυμοσύνη μας λένε να την αποφεύγουμε, και τον καφέ και το τσάι και την κόκα κόλα κι εγώ πίνω άνετα 2 καφέδες τη μέρα και τρώω και μια ολόκληρη σοκολάτα μέρα παρά μέρα. Η αδερφή μου επίσης, έτρωγε σοκολάτα στην εγκυμοσύνη (δεν έπινε όμως καφέ) και τώρα στο θηλασμό πίνει έναν καφέ τη μέρα και σοκολάτα τρώει συχνά από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε το παιδί. Εδώ τους πρόσφεραν καφέ στο μαιευτήριο! Ο μικρός δείχνει ευτυχισμένος! Εμένα πάντως με καθησύχασε το άρθρο διότι δεν μπορώ να περιορίζομαι, ουτε στην εγκυμοσύνη έκανα διατροφικές θυσίες, ούτε στο θηλασμό θα κάνω. Τα θεωρώ όλα μια φυσιολογική πορεία! Και συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του γιατρού ότι όσα πιο πολλά απαγορεύεις σε μια γυναίκα που θηλάζει τόσο περισσότερο την οδηγείς στον αποθηλασμο! Δεν ξέρω, ίσως παιζει ρόλο και η ηλικία μου που το αντιμετωπίζω λίγο "ανωριμα" το θέμα με τις θυσίες. Είμαι 27 κι ακομα ολοι στον κυκλο μου γλεντοκοπανε, ενω εγω πρεπει να ειμαι σε mood μανουλας που κανει τα παντα για το παιδι της.... Αυτο το πρεπει με σκοτωνει, προσπαθω να ειμαι χαλαρη, ψυχραιμη και οσο πιο υπευθυνη γινεται. Σας ζαλισα και ξεφυγα, σορυ!

Πριν μείνω έγκυος έτρωγα συχνά σοκολάτες και έπινα 2 καφέδες την ημέρα. Η γυναικολόγος μου είχε πει κάτι το οποίο νομίζω ότι είναι σωστό: περισσότερο κακό σου κάνει να μην φας κάτι που θες και να είσαι στερημένη, παρά να το φας και να αιστανθείς καλύτερα. Οπότε και τις σοκολατίτσες μου έτρωγα και τρώω και καφεδάκι θα πιω είτε 2-3 γουλιές είτε και ολόκληρο φλυτζάνι, αν ξέρω ότι δεν θα θηλάσω σύντομα.

Να κανω και γω μια ερωτηση; Η αδερφη μου που ειναι εγκυος και αυτη, παει σε μαθηματα ανωδυνου στην πολη που μενει. Η μαια που της κανει μαθημα τους ειπε οτι για να προετοιμασουν τις θηλες πριν τον τοκετο (οσες εχουν εισεχουσες να τις βγαλουν προς τα εξω) να βαζουν οινοπνευμα καθημερινα. Αυτο ξερω οτι ειναι 100% λαθος, της το ειπα και δεν με πιστευει. ΛΕει, μαιες ειναι, δεν ξερουν αυτες και ξερεις εσυ; Πειτε μου μηπως τα εχω μπερδεψει λιγο, μπορει τελικα να κανω και λαθος, και σε καποιες περιπτωσεις να ενδεικνυται. Δευτερον, τους ειπαν οτι αν πληγωθουν οι θηλες να βαζουν πανω κονιακ και θα φτιαξουν :confused::confused::confused:

Οτι επειδη το κονιακ εχει και ζαχαρη μεσα κανει καλο στις πληγωμενες θηλες. Εγω της ειπα οτι εχω διαβασει εδω, οτι δεν κανει τπτ αλλο περα απο νερο και το γαλατακι μας, αλλα παλι νευριασε...:( . Πειτε μου τι μπορω να της πω να μην τα κανει αυτα, αν και δεν την βλεπω να θηλαζει για πολυ....

h0MYp3.png

Η μαια που της κανει μαθημα τους ειπε οτι για να προετοιμασουν τις θηλες πριν τον τοκετο (οσες εχουν εισεχουσες να τις βγαλουν προς τα εξω) να βαζουν οινοπνευμα καθημερινα. Αυτο ξερω οτι ειναι 100% λαθος, της το ειπα και δεν με πιστευει. ΛΕει, μαιες ειναι, δεν ξερουν αυτες και ξερεις εσυ; Πειτε μου μηπως τα εχω μπερδεψει λιγο, μπορει τελικα να κανω και λαθος, και σε καποιες περιπτωσεις να ενδεικνυται. Δευτερον, τους ειπαν οτι αν πληγωθουν οι θηλες να βαζουν πανω κονιακ και θα φτιαξουν :confused::confused::confused:

Οτι επειδη το κονιακ εχει και ζαχαρη μεσα κανει καλο στις πληγωμενες θηλες. Εγω της ειπα οτι εχω διαβασει εδω, οτι δεν κανει τπτ αλλο περα απο νερο και το γαλατακι μας, αλλα παλι νευριασε...:( . Πειτε μου τι μπορω να της πω να μην τα κανει αυτα, αν και δεν την βλεπω να θηλαζει για πολυ....

οι θηλες ΔΕΝ προετοιμαζονται πρiν τον τοκετο και κυριως ΔΕΝ προετοιμαζονται με οινοπνευμα. Αυτο που θα καταφερει η αδελφη σου θα ειναι να αφυδατωσει και να σκισει το δερμα στις θηλες της. Το οινοπνευμα ξηραινει την επιδερμιδα (η οποια ειναι το ιδιο ευαισθητη με αυτη των χειλιων) και σε καμια περιπτωση ΔΕΝ την προετοιμαζει. Για τον ιδιο λογο ΔΕΝ πλενουμε το στηθος πριν και μετα τον θηλασμο -κατι που πολλες μαιες ακομα συστηνουν-!

Οσον αφορα το κονιακ???τι να πω.....

Πραγματικα δεν ξερω αν πρεπει να γελαει κανεις ή να κλαιει..

Εαν πληγωθουν οι πληγες βαζουμε (εκτος απο το γαλατακι μας) λανολινη ή κεραλοιφη..

Ισως εαν επωνυμα αυτες οι μαιες δηλωναν οσα γνωριζαν και τις εκραζαν δημοσια, να το ξανασκεφτονταν την επομενη φορα να προτεινουν κονιακ..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...