Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι καθισματάκι αυτοκινήτου να πάρω;

Recommended Posts

Πήγα χθες στο Λητώ να δω το britax evolva 123 plus πριν το αγοράσω από το ιντερνετ. Στο λητώ το έχουν 299 ευρώ στο mytoys.de το έχουν 147 ευρώ και 16 ευρώ τα μεταφορικά. Πήγα να το δω πως δένει κτλ. Είναι όντως πολύ ωραίο αλλά ευτυχώς που ρώτησα και μου έδειξαν την ανάκληση που έχει. Είναι μια βλακεία και μισή. Την έχει στην βάση κάτω από το κάθισμα και για να την βάλεις πρέπει να λύσεις το κάθισμα από τις ζώνες να την τραβήξεις και να το ξαναδέσεις το κάθισμα και μετά να βάλεις το παιδί μέσα. Και ρωτάω εγώ τώρα "ποιος έξυπνος σκέφτηκε αυτή την κουταμάρα" ??? Δηλαδή αν πας ταξίδι πρέπει να την έχεις φτιάξει από την αρχή γιατί αν κοιμηθεί το παιδί δεν μπορείς να την βάλεις. Ευτυχώς που δεν το αγόρασα από ιντερνετ. Στο Λητώ κοίταξα και άλλα καθίσματα και μάλλον θα αγοράσουμε το recaro young sport 9-36 κιλά. Είναι πανευκολο στην τοποθέτηση, πολύ ασφαλές, πολύ μαλακό το κάθισμα και άνετο και έχει ανάκληση πανευκολη. Δύο στρογγυλοί μοχλοί δεξιά αριστερά που τους στρίβεις και παίρνει ξαπλωτή θέση το κάθισμα άσχετα αν το παιδί έχει ήδη κοιμηθεί. Σταματάς στο δρόμο γυρνάς τα στρογγυλά και μια χαρά. Το είχαν 319 ευρώ στο Λητώ και sto pramworld 171,00. Απλά δεν έχει δει ακόμα μεταφορικά. Οπως και να το κάνεις όμως είναι μεγάλη η διαφορά.....

eliana τελικα ποιο πηρατε?

η ανακλιση του recaro ειναι ικανοποιητικη γιατι απο τα video μοιαζει ανυπαρκτη....

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 450
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και συνεχιζω να ρωταω....:rolleyes:

ξερει καμια αν αυτα ειναι τα γνωστα μας recaro???

http://www.mytoys.de/Storchenm%C3%BChle-Auto-Kindersitz-Starlight-SP-berry/Auto-Kindersitze-9-bis-36-kg/Auto-Kindersitze/KID/de-mt.ba.ca02.01.11/2460534

pasxalitsa v

kALOp3.png

ενω ειχαμε καταταληξει οτι θα παρουμε το καροτσι book της peg perego(travel system).....χθες πηγαμε να δοκιμασουμε ολα τα συμπραγκαλα μεσα στο αυτοκινητο.εχουμε ενα seat ibiza του 2003 και το καθισματακι του αυτοκινητου ζοριζεται να μπει.το προβλημα ειναι οτι το μηκος της ζωνης ασφαλειας ερχεται τσιμα τσιμα και γι αυτο θελει λιγο ζορισμα και τσιτωμα της ζωνης.εχει συμβει σε κανεναν αυτο?

TBlYp3.png

• 3 months later...

Αν και το έγραψα και σε άλλη θεματική , για όσους ψαχνονται για το πιο καθισματάκι ταιριάζει στο αυτκίνητο τους η britax έχει μια εφορμογή που σου λεεί πιο καθισμα της ταιρίαζει σε κάθε μοντέλο αυτοκινήτου.

http://www.britax.co.uk/car-seats/fit-finder

Διαφημίσεις

• 3 months later...

CHICCO ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ QUASAR PLUS ASTRA

Έχει καμιά μανούλα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο κάθισματάκι?Η μεγάλη μου κόρη είναι 4 ετών και ζυγίζει 20 κιλά.Εχω πραγματικά μπερδευτεί...Η αλήθεια είναι ότι επειδή έχω και το κάθισμα του μωρού στο αυτοκίνητο θα προτιμούσα να μην πάρω πάλι κάποιο ογκώδες καθισματάκι, αλλά σαφώς και προέχει η ασφάλεια.Το έχει δοκιμάσει κάποιος να μου πει εντυπώσεις???

Εγώ το είχα πάρει αυτό το καθισματάκι για το δεύτερο αυτοκίνητο μόνο όμως για να την παίρνω από τον παιδικό. Δεν κάνει για ταξίδια γιατί δεν παρέχει μεγάλη ασφάλεια. Αυτό που χρησιμοποιούμε είναι αυτό

http://www.chicco.gr/el/en_neo_ka8isma_auttou_oasys_23_fixplus_red_70_3y.html

Είναι πολύ πιο ακριβό αλλά αξίζει τον κόπο γιατί αφορά τη ζωή του παιδιού σου. Το άλλο δεν κρατάει σωστά το παιδί και το καταλαβαίνεις κι εσύ κι ας μην είσαι ειδικός. Εγώ προσωπικά το τύλιξα σε μια σακούλα και το έχω στο υπόγειο. Δεν το ξαναχρησιμοποίησα όταν είδα πώς έκανε το παιδί σε ένα απότομο φρενάρισμα.

Καλύτερα να κοιτάξεις τα καρεκλάκια 15-36kgr. Η δικιά μου είναι 5 ετών και 24 κιλά κι ακόμα αυτό έχουμε. Θα το έχουμε μέχρι να γίνει 1,45 ύψος ή 36 κιλά. Μετά κάθεται κανονικά στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Επίσης να σου πω ότι κι εγώ έχω μωρό και έχω δύο μεγάλα καθισματάκια πίσω. Μένει λίγος χώρος ανάμεσα για να κάτσει ένας ενήλικας, όχι πολύ βολικά είναι η αλήθεια. Πάνω από όλα όμως η ασφάλεια.

• 2 months later...

Καλημερα.Το καθισματακι leonardo belleli το ξερει κανεις?Το εχει χρησιμοποιησει καμια μανουλα να μου πει σχολια?Πηγαμε να δουμε για καθισματακια (ενδιαφερομαι για 0-18 ) και ενω ειχε διαφορα και πιο ακριβα απο αυτο, η πωλητρια επεμενε οτι ειναι απο τα πιο αξιοπιστα, λογω του οτι δενει με καστανιες και οχι απλα με τη ζωνη και ετσι ειναι τελειως σταθερο.Μας ειπε οτι ειναι νεα εταιρια που εξειδικευεται στη κατασκευη καθισματων αυτοκινητου και γενικα την παινεψε πολυ.Εγω οσο και αν ειχα ψαξει, δεν την ειχα ξανακουσει.Εσεις?

guPqp2.png

• 5 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα! Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Είχα σκοπό να πάρω κάποιο πολυκαρότσι 3 σε 1 (πορτμπεμπέ-κάθισμα αυτοκινήτου-καρότσι). Μου φέρανε όμως καλαθούνα οπότε θεωρώ το πορτμπεμπέ άχρηστο. Και αναρωτιέμαι να πάρω καρότσι που να κουμπώνει πάνω το κάθισμα αυτοκινήτου ή ξεχωριστά καρότσι και κάθισμα αυτοκινήτου; Βοηθάει σε κάτι να κουμπώνει το κάθισμα στο καρότσι;:confused::confused::confused::confused:

Θα γεννήσω γύρω στις 3/1 οπότε το μωρό θα αργήσω να το βγάλω για βόλτα.

3-1-2014 Καλως ηρθες μικρε μου πριγκιπα!

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Καλημερα. Ψαχνω για καθισματακι αυτοκινιτου. 18κιλα και πανω. high back booster.

Δεν θελο να δοσω πανο απο 150Ε. Εχετε καπιο να μου προτινετε. Μπορο και απο amazon και ebay να παραγηλο αλλα δεν χερο πια ειναι καλα, υπαρχουν τοσα πολλα.

Σας ευχαριστο.

Πολύ ακριβό. Εγώ είχα πάρει από τα prenatal ένα που είχαν προσφορά 60 ευρώ (πριν 3 χρόνια βέβαια) και είναι τέλειο. Γενικά υπάρχουν πολλές προσφορές στα καταστήματα, πλην του ιντερνετ.

Αφτα ομως ειναι group 1 που μου διχνεις. Το παιδι μου ειναι 4 και χριαζομαι booster 18 κιλα και επανω. Νομιζω πος θα χρειαζομαι group 2/3?

Και εγω πιστευο ειναι ακριβα και γ'αυτο ζηταο βοηθεια.

Διαφημίσεις

Αφτα ομως ειναι group 1 που μου διχνεις. Το παιδι μου ειναι 4 και χριαζομαι booster 18 κιλα και επανω. Νομιζω πος θα χρειαζομαι group 2/3?

Και εγω πιστευο ειναι ακριβα και γ'αυτο ζηταο βοηθεια.

μπερδευτηκα

δεν ξερω αν θελεις με isofix η χωρις...γνωμη μου ειναι να παρεις με.

http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_p_6_0?rh=n%3A59624031%2Cn%3A60036031%2Cn%3A60049031%2Ck%3Acar+seats%2Cp_n_feature_three_browse-bin%3A1787637031%2Cp_6%3AA3P5ROKL5A1OLE&sort=price&keywords=car+seats&ie=UTF8&qid=1390635581&rnid=419151031

http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_pg_1?rh=n%3A59624031%2Cn%3A60036031%2Cn%3A60049031%2Ck%3Acar+seats%2Cp_n_feature_three_browse-bin%3A4049562031%2Cp_6%3AA3P5ROKL5A1OLE&sort=price&keywords=car+seats&ie=UTF8&qid=1390635754

νομιζω οτι και αυτα ειναι καλα και φυσικα maxi cosi kai britax

http://www.amazon.co.uk/hauck-Bodyguard-Group-Carseat-Black/dp/B009M3HOHI/ref=sr_1_33?m=A3P5ROKL5A1OLE&s=baby&ie=UTF8&qid=1390635754&sr=1-33&keywords=car+seats

αυτο εχουμε εμεις

http://www.amazon.co.uk/Concord-Transformer-Group-Seat-Beige/dp/B00A3IW4MG/ref=sr_1_1?m=A3P5ROKL5A1OLE&s=baby&ie=UTF8&qid=1390635647&sr=1-1&keywords=concord

δες και αυτο

http://www.amazon.co.uk/Maxi-Cosi-Protect-Group-Divine-Denim/dp/B00AE2WSVI/ref=sr_1_48?m=A3P5ROKL5A1OLE&s=baby&ie=UTF8&qid=1390635754&sr=1-48&keywords=car+seats

pasxalitsa v

kALOp3.png

Εμείς έχουμε αυτό http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00AE2OXBG/ref=mp_s_a_1_23?qid=1390741641&sr=8-23π=AC_SX110_SY165. Το έχουμε σε μαυρο και το πήραμε οταν το αμαζον το είχε προσφορά στις 80 λιρες. Σε γνωστο πολυκαταστημα ηθελαν 230 ευρω για ενα chicco πραγμα υπερβολικο αφού τα britax ειναι καλυτερα ως καθισματα.

Παντως να ξερεις οτι σε αυτα τα καθισματα οτι πληρωνεις παιρνεις.

Στο αμαξι του πεθερου μου έχουμε επισης ενα britax χωρις isofix που το ειχαμε παρει 40 ευρώ. Φυσικά το ενα καθισμα δεν εχει καμια σχεση με το αλλο.

Αν θελεις με isofix αυτο ειναι πολυ καλη επιλογη κατ'εμε αν και λιγο πιο πανω απο το οριο των 150 ευρω

http://www.bebejou.gr/101_bebejou_%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7_%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD.html

Εδω ειναι το βιντεο του καθισματος

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 5 months later...

Καλησπέρα!

Σαν πρωτάρα στα ψώνια του μωρού θεωρώ πως όσον αφορά το καθισματάκι του αυτοκινήτου την πάτησα! Πήρα σετ καρότσι με καθισματάκι σκεπτόμενη πως θα μπορώ να το μεταφέρω πιο εύκολα, να μη το ξυπνάω κ.τ.λ. Έλα όμως που έχω την αίσθηση οτι δεν νιώθει άνετα εκεί μέσα ούτε οτι είναι αρκετά ασφαλής μέσα σ' αυτό κι έχουμε ταξίδι να κάνουμε. Το λοιπόν... η μπέμπα μας είναι 2,5 μηνών και 5+ kgr. Σκεφτόμουν να κοιτάξω για την κατηγορία 0-18kgr... έχετε να μου προτείνετε κάποια;

Όσον αφορά την άνεση, μη βιαστείτε να αλλάξετε κάθισμα! Τα μωράκια που δεν κάθονται ακόμα, όπως το δικό σας, συνήθως δεν φαίνονται άνετα στα καθισματάκια. Αλλά τα καθίσματα 0-18 είναι συνήθως αρκετά πιο φαρδιά και πιο όρθια, οπότε μπορεί να σας βολέψουν ακόμη λιγότερο. Δείτε μήπως βοηθήσει καμιά αλλαγή στην τοποθέτηση του καθίσματος (δηλ. σε άλλη θέση στο αυτοκίνητο, ή βγάζοντας το μαξιλάρι από το κάθισμα του αυτοκινήτου, ή με/ χωρίς βάση αν έχει τέτοιες δυνατότητες) και στα ζωνάκια του μωρού. Πάντως και με το πιο άνετο κάθισμα του κόσμου αν κάνετε μεγάλη διαδρομή, προετοιμαστείτε ψυχολογικά για στάσεις... πολλές στάσεις!

Για την ασφάλεια του καθίσματός σας μην κρίνετε με το μάτι. Μπορείτε ίσως να βρείτε πληροφορίες στο ίντερνετ, κι αν γράψετε ποιο μοντέλο είναι μπορεί να ξέρει να σας πει και κάποιος εδώ στο φόρουμ. Αν πραγματικά δεν είναι ασφαλές εννοείται ότι καλό είναι να το αλλάξετε.

Όσον αφορά τώρα την αρχική σας ερώτηση :) εμείς έχουμε το Duologic 2 (0-18 κιλά) και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι βέβαια αρκετά ακριβό αλλά για μας ήταν πολύ σημαντικό ότι κοιτάζει ανάποδα μέχρι τα 18 κιλά. (Παρεμπιπτόντως έχει σύστημα τράβελερ ως τα 9 κιλά, και πήραμε και το καρότσι του νομίζοντας ότι θα μας χρησιμεύσει πολύ... ε λοιπόν ενώ στο αυτοκίνητο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με το κάθισμα με το που το βάζαμε στο καρότσι κλάαααμα και οδυρμός... οπότε δεν είστε οι μόνοι που δεν βολευτήκατε με τα συστήματα αυτά!).

Πήραμε το σετ της joie, μοντέλο muze. Ένα πολύ απλό καρότσι καθώς όσο κι αν το έψαξα όλοι έλεγαν οτι στο τέλος με καρότσι ομπρέλα θα καταλήξουμε οπότε γιατί να δώσω μια περιουσία;

Του αλλάξαμε θέση να είναι πιο ξαπλωτή μέσα αλλά θεωρώ πως έτσι μειώσαμε κι άλλο το επίπεδο ασφάλειας. Κι έπειτα στο 10λεπτο με τέταρτο αρχίζει τη γκρίνια και μέχρι τώρα πίστευα οτι απλά δε βολεύεται γι' αυτό κι η συναυλία!!!

Ισχύει οτι κάθε 45 λεπτά θα πρέπει να σταματάμε;

Ναι, αυτό με τις συχνές στάσεις ισχύει. Όταν είναι ξύπνια σε αυτήν την ηλικία δεν μπορείς και να κάνεις διαφορετικά. Αν μη τι άλλο δε θα θέλει είτε πάνα είτε γάλα; (και συχνά και τα δυο, και μετά ρέψιμο, και μετά αγκαλίτσα... και ναααα οι καθυστερήσεις...) Αν και προσωπικά δεν σταματούσα ποτέ και για κανένα λόγο εάν το μωρό κοιμόταν! Μάλιστα τα ταξίδια πχ 2 ωρών τα προγραμματίζαμε επίτηδες σε ώρες που συνήθως κοιμόταν το βρέφος.

Σε κανα-δυο μήνες που θα μεγαλώσει λίγο θα έχει άλλες αντοχές, θα κοιτάζει κι από το παράθυρο και θα γίνουν όλα πολύ ευκολότερα. Προς το παρόν απλά περιορίστε όσο μπορείτε τους παράγοντες γκρίνιας (πείνα, πάνα, άβολα ρούχα, κρύο, ζέστη) και κάντε υπομονή... α και υπολογίστε πολλήήήή ώρα περιθώριο για τις στάσεις για να μη σας τύχουν σκηνικά απείρου κάλλους πχ ουρλιαχτά του μωρού και παράλληλο άγχος ότι θα χάσετε το καράβι (όχι ότι μας έτυχε ποτέ αυτό, έτσι; :D)

Γειά σας μαμάδες και μπαμπάδες!'Ηθελα να μάθω τι κάθισμα αυτοκινήτου προτείνετε για παιδάκι από δύο χρονών και άνω (είναι περίπου 12kg) γιατί αυτό που έχουμε τώρα μας το χάρισαν chicco κι έχει περάσει ήδη από 3 παιδάκια και παρατήρησα ότι τα πλαΪνα φελιζόλ του έχουν σπάσει(!!!)...σκέφτομαι για σύστημα isofix και αναρωτιόμουν αν υπάρχει μοντέλο με λίγο ανάκλιση.Καλύτερα ανοιχτόχρωμο γιατί έχουμε πολύ ήλιο εδώ στην Κρήτη:DΚάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!!Ευχαριστώ!

γι αυτό εδώ τι γνώμη έχετε;

http://www.bebejou.gr/proionta-425-Cybex_Pallas_2_fix_Kathisma_autokinitou_dune.html

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα κι από μένα!!

Μιας και σε τρεις μηνες θα έρθει το μωράκι μας αποφασίσαμε κι εμείς να κάνουμε έρευνα αγοράς για το καρότσι.

Μας άρεσε το καρότσι trilogy της inglesina στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί και το αντίστοιχο καθισματάκι αυτοκινήτου 0-13.

Το έχει χρησιμοποιήσει κάποια από εσάς; Αν ναι θα ήθελα τη γνώμη σας!

Τα βρέφη βολεύονται σε αυτά τα καθισματακια;

tt1cec38

• 1 month later...

Γεια σας! Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε κι εμείς καθισματάκι αυτοκινήτου, ψάχνουμε για 9-18 κιλά. Μετά από πολύ ψάξιμο, μου άρεσαν τρία, αλλά θα ήθελα να μάθω γνώμες από άτομα που τα έχουν, για να διαλέξω επιτέλους. Είναι τα εξής:

Maxi Cosi Rubi

Maxi Cosi Priori SPS

Maxi Cosi Axiss

Με ενδιαφέρει να είναι άνετο για τον μικρό, να δένεται με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου (το αυτοκίνητό μου δεν έχει υποδοχές για isofix) και να μην "κρεμάει" το κεφαλάκι του μωρού όταν τον παίρνει ο ύπνος. (Το θέμα "ασφάλεια" δεν το ανέφερα γιατί το θεωρώ αυτονόητο ότι μετράει).

Τα έχει κάποιος; Είναι κάτι που δε σας άρεσε;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...