Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωτάκια 2011

Recommended Posts

Πηγαίνουν τα πρωτάκια σας στην τουαλέτα του σχολείου???

Εμένα ο γιός μου λέει ότι δεν του έρχονται ούτε τσίσα ούτε κακά και πηγαίνει μόνο για να πλένει τα χέρια του. Βέβαια την πρώτη εβδομάδα σχολούσαν στις 12,30, αλλα και πάλι τόσες μέρες να μην του έχουν έρθει καθόλου που φαίνεται περίεργο.... Σκέφτομαι μήπως φοβάται να πάει ή ντρέπεται?

Υπάρχουν δωματιάκια με λεκάνες τουαλέτας αλλά υπάρχει και χώρος με ουρητήρια, που νομίζω ότι είναι πιό βολικό και από ότι έχω δει είναι καθαρά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 561
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πηγαίνουν τα πρωτάκια σας στην τουαλέτα του σχολείου???

Εμένα ο γιός μου λέει ότι δεν του έρχονται ούτε τσίσα ούτε κακά και πηγαίνει μόνο για να πλένει τα χέρια του. Βέβαια την πρώτη εβδομάδα σχολούσαν στις 12,30, αλλα και πάλι τόσες μέρες να μην του έχουν έρθει καθόλου που φαίνεται περίεργο.... Σκέφτομαι μήπως φοβάται να πάει ή ντρέπεται?

Υπάρχουν δωματιάκια με λεκάνες τουαλέτας αλλά υπάρχει και χώρος με ουρητήρια, που νομίζω ότι είναι πιό βολικό και από ότι έχω δει είναι καθαρά.

εμενα ο γιος μου παρολο που σχολαει 4.15 δεν παει ποτε τουαλετα... δεν του ερχονται λεει. βεβαια με το που γυρναει σπιτι τρεχει στην τουαλετα και κατουραει κανα 10λεπτο! νομιζω αργοτερα που θα συνηθισουν τους χωρους θα πηγαινουν

Τε άγχος με την τουαλέτα το έχω και εγώ.Του εξήγησα ότι εάν του έρθουνε την ώρα του μαθήματος να σηκώσει το χεράκι του και να το πει.Μου απάντησε ,ναι και αν τα άλλα παιδάκια αρχίσουνε και γελάνε??Του είπα και να γελάνε να μην δώσει σημασία ,όλοι οι άνθρωποι ,ακόμα και τα ζώα έχουνε την ίδια ανάγκη.Δεν είναι κάτι κακό ,ούτε κάτι για το οποίο ντεπόμαστε.

Προς το παρόν μου περιέγραψε την τουαλέτα σαν μία μεγάλη τρύπα (τούρκικες) ,όπου σημαδεύεις

την ημέρα του αγιασμού που πήγε η κόρη μου στην τουαλέτα και μπήκε μέσα έπαθε σοκ.........δεν είχε ξαναδεί τούρκικη και δεν ήξερε τί να κάνει.

κάναμε σεμινάρια λοιπόν και όλα καλά.

νομίζω θέμα συνήθειας είναι όλα

όταν και αυτά εγκλιματιστούν στους νέους χώρους δεν θα έχουν πρόβλημα

Διαφημίσεις

καλησπερα

να κανω και εγω μια ερωτηση προς τις μαμαδες που εχουν παιδακια στην Α'δημοτικου

ο γιος μου παει νηπιαγωγειο και περα απο το ονομα του δεν ξερει να γραψει κατι αλλο , στο νηπιαγωγειο του δεν κανουν τιποτα αλλο παρα μονο παιζουν και ζωγραφιζουν και τους μιλα η δασκαλα τους για διαφορα θέματα πχ πλανητες , ζωα, φυτα κλπ το ερωτημα μου ειναι το εξης πως θα μπορεσει αυτο το παιδι που τωρα παιζει με τουβλακια του χρονου να μπει σε μια ταξη και να κολυμπησει στα βαθεια (αναγνωση-γραφη-αριθμητικη) μηπως πρεπει να κανω κατι εγω μαζι του; σκεφτηκα να εκτυπωσω τη γλωσσα της α' δημοτικου και να αρχισουμε μαζι να μαθαινουμε τα γραμματα και να συλλαβιζουμε ή μηπως δεν πρεπει ;

vXPNp3.png

QcHZp3.png

:pxanthi9 μόλις μια εβδομάδα άρχισε το σχολείο, γιατί δεν δίνεις λίγο περιθώριο στην δασκάλα? δεν είναι σίγουρο ότι όλη την χρονιά θα κάνουν μόνο ζωγραφιές......:P

προσωπική μου γνώμη και εντελώς φιλικά είναι να αφήσεις το παιδάκι προς το παρόν να ακολουθήσει το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου.

και εμείς έτσι αρχίσαμε πέρσι και μετά από λίγες ημέρες άρχισε και η πρόσθεση και η αφαίρεση και έγραφαν γράμματα και έγραφαν λέξεις, σε πληροφορώ μέχρι και ανισότητες έκαναν !!

την ημέρα του αγιασμού που πήγε η κόρη μου στην τουαλέτα και μπήκε μέσα έπαθε σοκ.........δεν είχε ξαναδεί τούρκικη και δεν ήξερε τί να κάνει.

κάναμε σεμινάρια λοιπόν και όλα καλά.

νομίζω θέμα συνήθειας είναι όλα

όταν και αυτά εγκλιματιστούν στους νέους χώρους δεν θα έχουν πρόβλημα

ΚΑΡΔΙΑ, κι εμενα η κορη μου το ιδιο επαθε!!!!!!τρελαθηκε!!!αλλα εμενα ηταν κατηγορηματικη.....ΜΑΝΟΥΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ξαναπαω......της ειπα κι εγω αγαπη μου θα κανεις αυτο κι αυτο, προς το παρον δεν εχει ξαναπαει ομως.απ την μια γελαω με την αντιδραση της,αλλα η αληθεια ειναι οτι εχω αγχωθει πολυ γιατι ειναι στο ολοημερο....φανταζομαι βεβαια οτι οταν θα φτασει στο απροχωρητο,θα αναγκαστει να παει,οποτε σιγα σιγα θα το συνηθησει

:pxanthi9 μόλις μια εβδομάδα άρχισε το σχολείο, γιατί δεν δίνεις λίγο περιθώριο στην δασκάλα? δεν είναι σίγουρο ότι όλη την χρονιά θα κάνουν μόνο ζωγραφιές......:P

προσωπική μου γνώμη και εντελώς φιλικά είναι να αφήσεις το παιδάκι προς το παρόν να ακολουθήσει το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου.

και εμείς έτσι αρχίσαμε πέρσι και μετά από λίγες ημέρες άρχισε και η πρόσθεση και η αφαίρεση και έγραφαν γράμματα και έγραφαν λέξεις, σε πληροφορώ μέχρι και ανισότητες έκαναν !!

εχεις δικιο απλα το οτι δεν προκειται να κανουν κατι στο νηπιαγωγειο το γνωριζω καθως εχω ρωτησει τη δασκαλα του και μου ειπε οτι δεν κανουν κατι παραπανω καθως προνηπιο και νηπιο ειναι μαζι στην ιδια ταξη

vXPNp3.png

QcHZp3.png

Διαφημίσεις

εχεις δικιο απλα το οτι δεν προκειται να κανουν κατι στο νηπιαγωγειο το γνωριζω καθως εχω ρωτησει τη δασκαλα του και μου ειπε οτι δεν κανουν κατι παραπανω καθως προνηπιο και νηπιο ειναι μαζι στην ιδια ταξη

Πρώτον, το ότι πρνήπιο και νήπιο είνια μαζί (όπως λέει ο νόμος) δεν είναι αρνητικό αλλά θετικό. Έχει συζητηθεί πολλάκις σε άλλο θέματ, με μια αναζήτηση μπορείς να το βρεις.

Δεύτερον, το σχολέιο έχει μια εβδμάδα που έχει αρχίσει. Τα παιδιά ακόμα προσαρμόζονται. Τα μισά είμαι σίγουρη ότι ακόμα κλαίνε μόλις φεύγουν οι γονείς τους. Πολλά δεν έχουν μάθει ακόμα την αίθουσα τους, δεν ξέρουν πού είναι οι μαρκαδόροι, πού είναι τα παζλ, ποιές είναι οι διάφορες γωνιές.... Δώσε περιθώριο και στη νηπιαγωγό αλλά και στα παιδιά...

Αν θες να πάρεις μια ιδέα για το τι κάνουν στο νηπιαγωγείο, στην σελίδα του παιδαγωγικού ινστιτούτου υπάρχει ο οδηγός του νηπαιγωγείού...

λοιπον στην κοπελα που λεει ότι το παιδι της παει νηπιο ΣΕ ΚΙΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν κανεις εσυ στο παιδι σου μαθημα. Οι δασκάλες έχουν ένα ειδικό τρόπο μετάδωσης όλων αυτών, που σαφως εμείς που δεν ειμαστε εκπαιδευτικοί δεν την ξερουμε την μεθοδο. Τωρα εαν εχεις σπουδασει παιδαγωγικά τι να σου πω δεν ξερω, αλλά εχω ακούσει ότι και με γονείς εκπαιδευτικούς παλι ειναι πολύ δυσκολο στο δικο σου παιδι να μεταφερεις τη γνωση.

παντως στο δικό μας περσινο νηπιο έκαναν και φωνούλες του τυπου πειτε μια λεξη που αρχιζει απο Α ή μια λέξη που εχει μεσα της Ε κ.λπ κ.λπ. Και πολλές προγραφικές ασκήσεις εκαναν. Στην περιοχή που μένουμε ειχαμε 3 νηπια μεικτά δηαλδή και προνηπια μέσα περιπου τα νηπια ήταν 16 σε κάθε τμημα και 4 προνήπια. Τα ίδια παιδιά φετος πήγαν πρωτη εχουμε 2 τμηματα απο 21 παιδακια, κάποια απο πέρσυ εφυγαν για ιδιωτικα έτσι λοιπόν σχεδόν τα ξέρω όλα. ΕΕΕ η δασκάλα μας είπε φέτος ότι όλα τα παιδία ξέρουν ανάγνωση και σχετική γραφη. σίγουρα αυτό ήταν δουλειά του νηπίου και όχι της κάθε μιας μητερας ξεχωριστά.

Η κορή μου μέχρι στιγμής έχει πάει μόνο σε δημόσιο παιδικό, νηπιο, δημοτικό.

τωρα σχετικα με το θεμα τουαλετες εγω την πήγα την ημέρα του Αγιασμού, έκανε και δεν μου είπε κάτι ιδαίτερο και μου είπε ότι την Τρίτη που ήταν η πρώτη μέρα τους πήγε η δασκάλα και τους ξεναγησε και στην τουαλέτα έδειξε λεέι στα κορίτσια και για τα αγόρια ήρθε ένας δάσκαλος.

πάντως μου λεέι ότι πάει κάθε μέρα, τι να πω

βέβαια κάθεται ολοήμερο μεχρι 3.30

καλημέρα κορίτσια,

όλα πάνε πολύ καλά και με εμάς, που έχω δύο παιδιά στην Α δημοτικού σε διαφορετικά τμήματα- δύο πρωτάκια ταυτόχρονα δηλ.

Γιατι τα εβαλες σε διαφορετικα τμηματα; Εγω οσες δασκαλες ρωτησα μου ειπαν να τα εχω στο ιδιο τμημα. Ασε που θα εχω το αγχος αν η μια δασκαλα-ος ειναι καλυτερη απο την αλλη, μη μαθει λιγοτερα ο ενας απο τον αλλο και αλλα τετοια χαζα.

με συγχωρείτε που επεμβαίνω, αν και δεν έχω δίδυμα....

πολύ καλή μου φίλη που έχει όμως, και εκείνη τα έβαλε σε ξεχωριστό τμήμα (ήταν επιλογή της, δεν της το πρότειναν οι δάσκαλοι) για να ανεξαρτητοποιηθούν και δημιουργήσουν δικές τους φιλίες η κάθε μία

έχω ακούσει μάλιστα ότι σε μερικά σχολεία, το προτείνουν οι ίδιοι οι δάσκαλοι

Διαφημίσεις

κατα την γνωμη μου, ο γονιος ειναι αυτος που μπορει να κρινει καλυτερα εαν τα διδυμακια του πρεπει να χωριστουν η οχι γιατι αυτος πραγματικα γνωριζει το πως λειτουργουν ως χαρακτηρες...ως μητερα μη διδυμων παιδιων (οποτε μιλαω σε θεωρητικο επιπεδο), η αποψη μου ειναι οτι ΕΑΝ τα διδυμα ειναι προσκολλημενα το ενα στο αλλο,πρεπει να χωριζονται,ανεξαρτητα απο τους προβληματισμους του γονιου για το πως θα ειναι η μια δασκαλα σε σχεση με την αλλη ( που για να ειμαστε ειλικρινεις, αυτο περα απο προβληματισμος ειναι και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.....θα εχει πιο πολλα να διαβασει το ενα παιδι απο το αλλο?θα ειναι πιο αυστηρος ο ενας δασκαλος? κλπ κλπ κλπ) Απλα πιστευω οτι το να βοηθησεις το διδυμο παιδι που ειναι προσκολλημενο στο αλλο (εαν ισχυει κατι τετοιο) ,το να το θωρακισεις και να το κανεις πιο ανεξαρτητο, ειναι πιο σημαντικο απο τις πρακτικες καθημερινες δυσκολιες. (ειχα γνωστη, πριν απο αρκετα χρονια τα παιδια της, διδυμα,αγορι και κοριτσι,ηταν στην τριτη δημοτικου,στην ιδια ταξη-παρολο που οι δασκαλοι των προηουμενων δυο ταξεων συνιστουσαν να ειναι σε διαφορετικα τμηματα,καθως ηταν φανερο οτι το αγορι ηταν εντονα εξαρτημενο απο το κοριτσι. το αποτελεσμα ηταν στο πρωτο διμηνο της γ δημοτικου,το αγορακι να αρχισει σε ενα σημειο του κεφαλιου να χανει τα μαλλια του, και οπως αποφανθηκαν οι γιατροι,ηταν λογω υπερβολικου αγχους / και ο ψυχολογος που για λιγο διαστημα παρακολουθησε το παιδι, κατεληξε στο οτι το κοριτσακι φανταζε 'θεα' στα ματια του αδελφου της, και το αγορι προσπαθουσε να ειναι το ιδιο καλος μαθητης,το ιδιο δυναμικος χαρακτηρας κλπ κλπ / οι γονεις υσικα μετα απο αυτο θορυβηθηκαν πολυ και τα χωρισαν σε διαφορετικη ταξη,κατι που δεν αρεσε καθολου σε κανενα απο τα δυο παιδια,αλλα που πολυ γρηγορα το συνηθισαν και αρχισαν να λειτουργουν οπως δυο αδελφια διαφορετικης ηλικιας, -κοινως με:αγαπη,λατρεια,μπουνιες,ξεμμαλιασματα,φιλια,αγκαλιες κλπ κλπ κλπ κλπ )

και ναιιιιι, το πρώτο παιδάκι του τμήματος που αρρώστησε είναι το δικό μου! με πήραν τηλ. ότι έχει πυρετό κατά τις 11.30 κι από τότε ανά 4ωρο χτυπαμε το 38άρι μας :-(. Ελπίζω να 'ναι κάτι περαστικό και να μην χάσουμε πολλές μέρες τώρα που προσπαθεί να μπει σ΄ένα ρυθμό! Για να δούμε...

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Elinaki περαστικα σας.Αυτες τις αρρωστιες δεν τις μπορω καθολου αλλος ενας λογος που μου αρεσει το καλοκαιρι.

Ηθελα να ρωτησω τις υπολοιπες μαμαδες πως τα πατε με τις εργασιες στο σπιτι?

Γιατι εμεις δεν ξεκινησαμε και πολυ καλα καταρχην δεν μου λεει αν τους εβαλε κατι η δασκαλα για το σπιτι,το ανακαλυπτω μονη μου,μετα γκρινιαζει γιατι δεν θελει να κατσει να γραψει γιατι δεν κανει ωραια γραμματα :shock::shock: και γενικοτερα ειναι πολυ ψυχοφθορο ολο αυτο, αν συνεχισουμε ετσι καηκαμε.

Ειναι λιγο στον κοσμο της και για να πω την αληθεια δεν το περιμενα απο αυτη, ελπιζω να στρωσει στην πορεια.Ποιες ειναι οι πρωτες αντιδρασεις των δικων σας?

z1QBp3.png UKB8p3.png

Εμείς κάναμε μέχρι τώρα μόνο μία φωτοτυπία με γραμμούλες ,στο σπίτι σαν εργασία.Η αντίδρασή του ,ΓΚΡΙΝΙΑ...Η δική μου ,αναπνοές ,βαθιές αναπνοές....¨Ητανε μέχρι να τον καταφέρω να κάτσει στην καρέκλα του.Την τελείωσε πολύ γρήγορα μιας και έχει εξασκηθεί από το προνήπιο.

Όταν τον ρωτάω αν έχει κάτι για εργασία ,κάνει την πάπια.Όταν πήγαινε στο προνήπιο και είχανε εργασία την έκανε χωρίς κανένα πρόβλημα ,ήτανε πολύ επίμελής...

Αλλά όντως αυτή η γκρίνια είναι το κάτι άλλο...

Margio, ο δικός μου μου λέει τις εργασίες που έχουν για το σπίτι όλο χαρά γιατί είναι 2-3 φύλλα και το βλέπει ακόμα σαν παιχνίδι.

Αλλά όταν έρχεται η ώρα να τις κάνει αρχίζει η γκρίνια, γάφει λίγο μετά αρχίζει να μιλάει, τσαντίζεται όταν του διορθώνω κάτι που δεν έχει γράψει ωραία, κοιτάει να κάνει όσα λιγότερα γίνεται. Ειδικά όταν επιμένω με τη στάση του σώματος τσαντίζεται γιατί καθυστερεί να γράψει όπως του λέω εγώ και δεν κάνει ωραία γράμματα έτσι, και μετά αρχίζει να μου λέει "θα κάθομαι όπως θέλω" ή "εμένα έτσι μου αρέσει να γράφω" και κάνουμε ολόκληρη συζήτηση για τη σωστή στάση και τα ωραία γράμματα ....

Ενώ του αρέσει και βλέπω ότι τα καταφέρνει μιά χαρά, λίγο αυτή η άρνηση το χαλάει. Ελπίζω σιγά-σιγά να μπούμε σε σειρά!!

Γιατι τα εβαλες σε διαφορετικα τμηματα; Εγω οσες δασκαλες ρωτησα μου ειπαν να τα εχω στο ιδιο τμημα. Ασε που θα εχω το αγχος αν η μια δασκαλα-ος ειναι καλυτερη απο την αλλη, μη μαθει λιγοτερα ο ενας απο τον αλλο και αλλα τετοια χαζα.

υπάρχουν διαφορερτικές απόψεις αναφορικά με τα δίδυμα στο σχολείο,

ο γονιός αποφασίζει για το αν θα χωριστούν ή όχι,

εγώ αποφάσισα να τα χωρίσω χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην μεταξύ τους σχέση (συνήθως οι ''ειδικοί'' σαν αιτιολογία για τον διαχωρισμό σε τάξεις, προβάλλουν το εάν υπάρχει κάποιo πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις), παρά μόνο ο φυσιολογικός -ίσως εντονότερος, λόγω της ίδιας ηλικίας- ανταγωνισμός και οι καβγάδες όπως όλων των αδερφιών στις ηλικίες αυτές,

οι λόγοι μου είναι ότι το βλέπω σαν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, ο καθένας να αναπτύσσει την δική του προσωπικότητα.

Κατά τα 'αλλα και για να μην ξεφύγουμε, χθες πήραμε και τις πρώτες εργασίες για το σπίτι, γλώσσα και μαθηματικά, τις κάναμε με ενθουσιασμό,

και να πω τον πόνο μου κι εγώ με την τουαλέτα, δεν πάνε καθόλου προς το παρόν, ελπίζω να αλλάξει σύντομα αυτό- ίσως οφείλεται στον νέο χώρο:?::?::?

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Αυτο που μου την δινει εμενα ειναι οτι οταν τελικα αποφασισει να την κανει την τελειωνει σε 5 λεπτα και τα κανει και καλα αλλα αυτη η γκρινια της δεν υποφερεται, τουλαχιστον ειναι παρηγορο οτι πολλα παιδια εχουν την ιδια αντιδραση και οι αναπνοες πανε συννεφο...

z1QBp3.png UKB8p3.png

χάθηκα:mad:

εμείς κάθε μέρα έχουμε εργασίες για το σπίτι και βλέπουμε τι έχουμε σε μια διαφάνει και στο πρόχειρο...

μέχρι τώρα ο μικρός πάει κάθεται μόνος στο γραφείο ( μες στη χαρά ) με φωνάζει αν χρειάζεται κάτι και σε μισή ώρα τελείωνει.Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι καλά ( μακάρι )

τις φωτοτυπίες τις τελειώνει στο σχολείο...

Από χθες ξεκινήσαμε και αγγλικά...

υ.γ1: οι τσάντα ρε γμτ παρόλλο που είναι χωρίς ροδάκια μου φαίνεται πολύ βαριά..

υ.γ.2: ο δικός μου μιλάει πάρα πολύ μέσα στην τάξη:mad:

rQGhp3.png

Η δικιά μας η δασκάλα προς το παρόν αρκείται στην δουλειά μέσα στην τάξη. Στην συνάντηση που είχαμε την περασμένη εβδομάδα μας εξήγησε ότι θα συνεχίσει με τις ασκήσεις προγραφής μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας τουλάχιστον. Κάθε μέρα έρχονται στο σπίτι οι εργασίες που έχουν ολοκληρώσει στην τάξη (4-5 φυλλλάδια την ημέρα με ασκήσεις μαθηματικών και προγραφής) και χτες έγραψαν για πρώτη φορά στο πρόχειρο σε μια σελίδα όλα όσα είχαν κάνει την περασμένη εβδομάδα (γραμμούλες και κουλουράκια και ασκήσεις με τα σχήματα)κι από κάτω βαθμό: Α΄!

Τα τετράδια και όσα βιβλία έχουν μένουν στο σχολείο, στη βιβλιοθήκη, και έτσι οι τσάντες είναι ελαφριές!!! Θα έρχονται στο σπίτι μόνο όταν υπάρχει λόγος. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχει αυτό το σύστημα η δασκάλα, έτσι και δουλεύουν με ενδιαφέρον και έχουν χρόνο για παιχνίδι στο σπίτι! Αργότερα βέβαια θα έχουμε και κάποιες εργασίες στο σπίτι, αλλά όλα γίνοται σταδιακά και προλαβαίνει να προσαρμοστεί.

Ευχαριστώ για τα περαστικά, φως δε βλέπω, τα 38άρια έγιναν 39άρια και δεν την παλεύουμε :-(... Και τα δικά μας συνεχίζουν με ασκήσεις προγραφής, χθες έκαναν το Λ και το ν και σήμερα το Δ και το Χ. Πάντως κι ο δικός μου δεν έχει καλοκαταλάβει νομίζω ότι οι εργασίες είναι δικό του θέμα, κάνει 1-2 γραμμές μόνος και μετά μου ζητάει να συνεχίσω εγώ :lol:. Αν σηκωθώ από δίπλα του θα γράψει μια γραμμή και μετά θα πιάσει τα παιχνίδια του...

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...