Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωτάκια 2011

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 561
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπέρα και απο εμάς. εμείς είμαστε στην πατάτα και στα μαθηματικά τελείωσε η πρώτη ενότητα. έχει περίπου καθε μέρα μια φωτοτύπία μαθηματικά και μια γλώσσα και κατι στο τετραδιο γραφής. Πάντως δεν ξέρω αλλά νομίζω οτι η δασκάλα έχει πολύ μεταδοτικότητα, η κόρη μου μου λέει ακριβώς ότι τους λέει η δασκάλα μέσα στην τάξη, και αμά την αφήσω μόνη της τα κάνει καλύτερα απο όταν είμαι δίπλα της. όταν τελειώνει κάθε άσκηση με φωνάζει.

αυριο έχουμε την τρίτη ενημέρωση απο δασκάλα και την πρώτη απο τις ειδικότητες. για να δούμε τι θα μας πει.

ποια ώρα της ημέρας κάνουν τα μαθήματα τα παιδιά σας? όταν ειναι παρασκευή? Επανάληψη κάνουν στο μαθημα της ημέρας? Γενική επανάληψη απο τα προηγουμενα μαθήματα?

εμείς είμαστε πολύ αρχή ακόμα αλλά μέχρι στιγμής τα κάνει μόλις έρθει απο το σχολείο, αλλα είναι εκεί μέχρι 3.30 και έχει φάει (ολοήμερο) εχουν μια γλυκίτατη κοπέλα -δασκάλα στο ολοήμερο και τα βοηθάει πολύ στα γραπτά και ότι δεν έχει προλάβει το κάνει αμέσως μόλις επιστρέψει - που θα είναι περίπου 5-10 ' , γενικά δεν τους βάζει και πολλά μεχρι στιγμής.

τώρα τα 2 σκ που έχουμε περάσει τα έχει κάνει παρασκευή μεσημέρι αφου ακομα δεν το έχει πιάσει ότι θα έχει 2 μέρες μπροστά της χιχιχι ούτε όμως και εγω της το λέω ότι αυριο είναι Σάββατο και θα έχει πιο πολύ χρόνο, επάνάληψη την κάναμε για π΄ρωτη φορά Σάββατο πρωι - πρωι γιατι μέτα έχει μπαλέτο. απλά την εχω πει ότι εαν μέχρι το Σάββατο το πρωι είναι τα πάντα έτοιμα θα πάμε μέσα στο σκ κάπου, π.χ. αυτή την Κυριακή πηγαμε στα στρουφάκια . αυτααα

η δασκάλα γενικά του λεέι και άσχετα πράγματα απο το παπι και τους αριθμους?

εμένα η κόρη μου σήμερα μου είπε ότι τους είπε η δασκάλα όλα τα παιδια θα πρέπει 9.00 μμ να είναι στα κραβάτια τους και ότι η πολυκατοικια και το παρα πέντε δνε είναι για την ηλικιά τους!!! και με ρωτούσε τι είναι αυτά και εαν τα έχει δει ποτε???!!!!

το άλλο που τους είπε είναι ότι η τηλεοραση τους χαλάει το μυαλό και δεν θα μπορούν να σκεφτούν αργότερα τα μαθηματά τους.

ευτυχώς που μέχρι στιγμής αγαπάαααειιιι πολύ την δασκάλα και τα κάνει όπως τα λέει χιχιχιχι

Διαφημίσεις

εγώ τη βαζω να τα κανει μόλις γυρισει απο το σχολειο (5 φορες αναγνωση-ορθογραφια) ακομα και την παρασκευή, για να έχει μετά το κεφάλι της ησυχο! Επαναληψη το βραδυ πριν τον ύπνο (1 φορά αναγνωση-ορθογραφια) και γενική επαναληψη αν μαζευτούν αρκετά πράγματα (1φορά έκανε:P)

Δεν ειμαι σίγουρη όμως αν ειναι καταλληλη η ωρα ή οχι, μηπως ειναι κουρασμενη ή μήπως βοηθαει που ειναι σε εγρηγορση και τα εχει και φρεσκα... προς το παρον ειναι μια λέξη τη φορά και δεν δειχνει σημάδια...αργότερα όμως που θα ειναι περισσοτερα?

Εμας η δασκαλα στη συναντηση μας ειπε να μην τα βαζουμε αμεσως μολις σχολανε, να τους δινουμε χρονο να ξεκουραστουν. Εγω την βαζω γυρω στις 4 με 4.30 (σχολαει στις 2) το βραδυ πριν κοιμηθουμε κανουμε επαναληψη την ορθογραφια και απο χθες και αναγνωση.Την Παρασκευη ειναι free day μεχρι στιγμης δεν κανουμε τιποτα, τα καναμε το Σαββατο το πρωι ειναι και λιγα προς το παρον αν αργοτερα ειναι περισσοτερα θα δουμε...

Στη γλωσσα ειμαστε στο Αντιο θαλασσα και μαθηματικα τελειωνει την πρωτη ενοτητα.

z1QBp3.png UKB8p3.png

καλημέρα σε όλους,

χτες είχαμε την πρώτη μας συνάντηση και μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένη. μας εξήγησε τί κάνει, πως το κάνει και τί περιμένει από τα παιδιά αλλά και από εμάς ως γονείς. ήταν πολύ πρόθυμη στο να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί και φαίνεται να έχει διάθεση. τί να πω? ελπίζω να μείνει έτσι μέχρι το τέλος.

Επέμεινε στο γεγονός ότι τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα είναι για όλους μια μεταβατική περίοδος και μέχρι τότε δεν μπορεί κανείς να πει ότι κάποιο παιδάκι έχει πρόβλημα ή όχι. Ναι μεν εντωπίζονται τα μικροθεματάκια, αλλά μετά από αυτή την περίοδο μπορείς να πεις οντως τί συμβαίνει............

η δική μου ευτυχώς δεν φάινεται να έχει κάποιο θέμα μέχρι στιγμής, αλλά άκουσα πολλές αγχωμένες απόψεις γονεών.

θα δείξει λοιπόν.......καλή συνέχεια σε όλους

Kαλημέρα και από εμένα...και εμείς χθες συνάντηση και πάνω κάτω από ότι βλέπω σε όλους τα ίδια ειπώθηκαν...

Σε εμάς είπε ότι το 99,9% των παιδιών θα μάθουν και να γράφουν και να διαβάζουν...άλλα νωρίτερα, άλλα αργότερα και να μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά...επίσης να μην τα φορτώσουμε με δραστηριότητες πέραν κάποιας αθλητική που ζητάει το ίδιο το παιδί...

Μας είπε πως να τα διαβάζουμε κ.τ.λ.

Κάθε Παρασκευή θα κάνουν επανάληψη στη γλώσσα της εβδομάδας...

Τα δικά μας προβλήματα είναι ότι χαζευει υπερβολικά με αποτέλεσμα ότι του ζητήται να κάνουν στο σχολείο να μην το προλαβαίνει, ενώ όταν σηκώνεται στον πίνακα μπορεί και κάνει τα πάντα...

Με την ορθογραφία δυσκολευόμαστε πάρα πολύ παρόλλο που πριν ξεκινήσουμε να την κάνουμε, γράφουμε ήδη αρκετές φορές τις λέξεις στο τετράδιο πρώτης γραφή...:-(

Μας έγραψε και στο τετράδιο ορθογραφίας πιο μικρά γράμματα...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

ποση ωρα ασχολιστε στο σπιτι με τα μαθηματα>???εμεις κανουμε την αντιγραφη..

μετα την βαζω να διαβαζει αυτα που κανανε,,,και στο προχειρο που εχω σπιτι τηνβαζω απο μονη μου,αυτα που κανανε στο σχολειο..η και μερικους αρι8μους την βαζω..

εσεις τι αλλοκανετε???.

μετα την βαζω να διαβαζει αυτα που κανανε,,,και στο προχειρο που εχω σπιτι τηνβαζω απο μονη μου,αυτα που κανανε στο σχολειο..η και μερικους αρι8μους την βαζω..

εσεις τι αλλοκανετε???.

Λοιπόν:

1) αντιγραφή 5-6 σειρές

2) 3-4 ασκήσεις γλώσσας σε φωτοτυπία

3)ανάγνωση

4)μαθηματικά άσκηση ή γραφή αριθμών(όχι κάθε μέρα)

Όλα μαζί μας παίρνουν 20 με 30 λεπτά και τα κάνουμε σε ώρα που το παιδί επιλέγει ως εξής: λέει ότι θέλει να διαβάσει στις 4.30;;; Βάζουμε το ξυπνητήρι να χτυπήσει στις 4.30 και τότε κάθεται να διαβάσει. Εννοείται ότι αν πει σε ώρα που δεν βολεύει (π.χ. βράδυ) του ζητάω να "διαλέξει" κάποια ώρα ανάμεσα σε αυτές που βολεύουν π.χ. 3 ή 4.30;;; Έτσι έχει και την αίσθηση ότι δεν του επιβάλω εγώ κάτι, ότι είναι δική του ευθύνη κι απόφαση.

Περίπου 2 ώρες μετά το διάβασμα κάνουμε επανάληψη, παίζοντας με καρτέλες με γράμματα και αριθμούς, ή με φωτοτυπίες όπου πρέπει να αναγνωρίσει ή να χρωματίσει συλλαβές κλπ. Όχι σαν μάθημα. Παίζοντας, κάνουμε πράξη αυτά που διάβασε. Αυτό μας παίρνει άλλο ένα τέταρτο της ώρας, όχι παραπάνω...:)

εσεις τι αλλοκανετε???.

δεν κάνω τίποτα εξτρά εκτός από αυτά που μας δίνει η δασκάλα σε φωτοτυπία....( κάθε μέρα μας στέλνει σε χαρτάκι τις υποχρεώσεις της επόμενης )

-αντιγραφή στο τετράδιο πρώτης γραφής ( σελίδες ανάλογα τη μέρα )

- διάβασμα

-ορθογραφία...

Ο δικός μου είναι πολύ αργός οπότε δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τον επιβαρύνω με εξτρά πραγματάκια ( ευτυχώς η απόψη μου συμπίπτει με της δασκάλας και δεν αισθάνομαι πολλές τύψεις )...

Δεν αντέχω ούτε εγώ αλλά ούτε ο μικρός για παραιτέρω...

rQGhp3.png

Να διευκρινήσω κι εγώ πως αντιγραφή, ανάγνωση, ασκήσεις κλπ κάνει μόνο αυτά που βάζει η δασκάλα και τίποτε πέρα απ'αυτά.

ενοειτε:Pκαι γω μονο αυτα που τους βαζει!!!

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια παραξενεύομαι λίγο... η δική μας δασκάλα (για την οποία έχουμε ακούσει μόνο καλά από τους παλιούς γονείς) κάνει βέβαια 3-4 φωτοτυπίες κάθε μέρα στο σχολείο αλλά στο σπίτι έχουμε πολύ λίγα πράγματα, μια φωτοτυπία ας πόύμε ή μια αντιγραφή 5 φορές το Α,α,Πα,πα τέτοια πράγματα. Μαθηματικά έχουν κανει 3 σελιδες και γλωσσα το πα. Παίζει βέβαια ρόλο και πόσο τραβάει το τμήμα αλλά είναι μεγάλη διαφορά η αντιγραφή 5-6 γραμμές και ανάγνωση και ορθογραφία :shock::shock:. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν τέτοιες διαφορές στην ύλη:confused::confused::confused:. Να πω την αμαρτία μου δε με χαλάει γιατί πάει σιγά σιγά, δεν έχουμε -ακόμη- πολύ γραψιμο=γκρίνια και είμαστε κι οι δυο χαρούμενοι που τελειώνει γρήγορα :lol::lol::lol:. Απλώς αναρωτιέμαι...

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Βρε κορίτσια παραξενεύομαι λίγο... η δική μας δασκάλα (για την οποία έχουμε ακούσει μόνο καλά από τους παλιούς γονείς) κάνει βέβαια 3-4 φωτοτυπίες κάθε μέρα στο σχολείο αλλά στο σπίτι έχουμε πολύ λίγα πράγματα, μια φωτοτυπία ας πόύμε ή μια αντιγραφή 5 φορές το Α,α,Πα,πα τέτοια πράγματα. Μαθηματικά έχουν κανει 3 σελιδες και γλωσσα το πα. Παίζει βέβαια ρόλο και πόσο τραβάει το τμήμα αλλά είναι μεγάλη διαφορά η αντιγραφή 5-6 γραμμές και ανάγνωση και ορθογραφία :shock::shock:. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν τέτοιες διαφορές στην ύλη:confused::confused::confused:. Να πω την αμαρτία μου δε με χαλάει γιατί πάει σιγά σιγά, δεν έχουμε -ακόμη- πολύ γραψιμο=γκρίνια και είμαστε κι οι δυο χαρούμενοι που τελειώνει γρήγορα :lol::lol::lol:. Απλώς αναρωτιέμαι...

καλησπερα και εμας παει αργα η δασκαλα πιστευω ομως καλυτερα αργα και σταθερα. εμεις ειμαστε στο τα και στο τι τωρα απο μαθηματικα λιγα πραγματα γενικα μια φωτοτυπια τους βαζει και την κανει στο ολημερο εμεις στο σπιτι κανουμε την αντιγραφη και αναγνωση. ορθογραφια δεν εχουν κανει ακομα. κατι ασχετο αλλα στο σχολειο της κορης μου καθε σαββατο θα υπαρχει απο τον οκτωβρη μια δραστηριοτητα για τα παιδια δωρεαν οπως θεατρο ζωγραφικη σκακι. χορος μοντερνος ή παραδοσιακος κ.α πολυ μου αρεσει αυτο και καθε τριτη μεχρι τον Νοεμβριο θα υπαρχει σχολη γονεων , δηλαδη συναντηση με ψυχολογο επισης δωραν

Δεν υπάρχει και τόση διαφορά, γιατί σ'αυτές τις 5-6 γραμμές γράφουν π, α, πα, π, ι, πι κλπ:D Στο τ, α, τα μπήκανε χτες. Τέλος πάντων, δεν είναι ποτέ πάνω από μισή ώρα το διάβασμα που έχουν για το σπίτι και αυτό είναι το σωστό για την ηλικία τους.

Κι εμείς μία από τα ίδια. Η δικιά μας βέβαια (δεν ξέρω αν παίζει και αυτό ρόλο) είναι αναπληρώτρια - περιμένουμε την... κανονική σε 2 εβδομάδες περίπου.

Μαθηματικά είμαστε στο 5ο κεφάλαιο. Ειδικότητες έχουν έρθει όλες.

Το θέμα είναι... πως αν η ύλη είναι συγκεκριμένη και πρέπει να βγει, μήπως τρέξουν πολύ αργότερα?

Καλά, ημερήσια επανάληψη σε μας δεν παίζει με τίποτα! Και δεν ξέρω κιόλας αν πρέπει.

Ερώτηση 1) Έχετε κάποια ενημέρωση για το πότε θάρθουν τα (υπόλοιπα) βιβλία?

Ερώτηση 2) Έχετε κάποια επαφή/ενημέρωση από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων?

Χαιρετε και απο εμας!

Θα ηθελα να σας ρωτησω, ως μητερα πρωτακιου κι εγω, αν καποιο παιδακι εχει αντιμετωπισει προβλημα προσανατολισμου στο τετραδιο. Δηλαδη η δικη μου αναλωνει πολυ χρονο στο να εντοπισει πού θα γραψει το επομενο γραμματακι η νουμερο. Αν καποιος της το δειξει, ολοκληρωνει πανευκολα και γρηγορα την εργασια.Απο μονη της ομως ταλαιπωρειται αρκετα...μηπως εχετε καποια ιδεα συναγωνιστριες μαμαδες;

Χαιρετε και απο εμας!

Θα ηθελα να σας ρωτησω, ως μητερα πρωτακιου κι εγω, αν καποιο παιδακι εχει αντιμετωπισει προβλημα προσανατολισμου στο τετραδιο. Δηλαδη η δικη μου αναλωνει πολυ χρονο στο να εντοπισει πού θα γραψει το επομενο γραμματακι η νουμερο. Αν καποιος της το δειξει, ολοκληρωνει πανευκολα και γρηγορα την εργασια.Απο μονη της ομως ταλαιπωρειται αρκετα...μηπως εχετε καποια ιδεα συναγωνιστριες μαμαδες;

Καλησπέρα!!

Το προβλημα "προσανατολισμου" οπως αναφερεις και εχει η μικρή σου είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που έχουν τα γλυκά μας πρωτάκια...ειδικά τους 2 πρωτους μήνες τους στο δημοτικό....Αυτό ειναι ακόμα πιο έντονο αν το παιδί δεν πήγε στο νηπιαγωγείο ή δεν έγινε η κατάλληλη προετοιμασία και εκει απο τις νηπιαγωγούς.

Είμαι δασκάλα και ακόμα κ σήμερα (3 βδομαδες στην α δημ) 2 μαθητές μου δυσκολεύονται στο ιδιο ακριβως θέμα! Μην αγχωνεστε... Μεχρι τελη Οκτ με τη σωστη εξασκηση κ καθοδήγηση απο τη δασκάλα της ..το προβλημα θα εξαφανιστει!

Tidekpe, το ίδιο πρόβλημα είχα πέρυσι και εγώ με το γιο μου! Όμως μην ανησυχείς! Είναι πολύ νωρίς για να ανησυχούμε για το οτιδήποτε. Εμείς κάθε φορά που είχαμε αντιγραφή, κάναμε το εξής: Σημειώναμε με "βουλίτσες" που θα πρέπει να γραφθεί το καθετί. Έτσι, ήξερε από που να ξεκινήσει και πόσο χώρο να αφήσει. Φυσικά, με τον καιρό πρέπει να ελαττώνουμε τη βοήθεια που τους παρέχουμε, έτσι ώστε να μάθουν μόνα τους να γράφουν. ;)

Αυτά από εμένα!

Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε την πρωτη μας εκπαιδευτική εκδρομή!

Μιλάμε για τρελή χαρά:lol::P

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...