Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 272
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαΐα ή κορίτσια ήθελα αν σας είναι εύκολο μια διευκρίνιση : η κρεμούλα δημητριακών με κουάκερ και εάν χρειάζεται για να είναι πιο νόστιμο σταφιδούλες δίνεται σαν πρώτη τροφή; γιατί στα φυλλάδια της LLLI είναι σημειωμένο με * που σημαίνει ότι εάν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών καλό είναι να αποφεύγεται τον πρώτο χρόνο (στα δημητριακά το έχει ταξινομημένο). Πότε μπορούμε να το δώσουμε;

Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα γιατί ο γυναικολόγος μου που έχει κόλλημα με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες με είχε συμβουλεύσει μόνο κουάκερ να προτιμώ, γιατί είναι το μόνο που μαζεύεται πράσινο και διατηρεί πολλά θρεπτικά στοιχεία. Άσε που οι σταφίδες έχουν πολύ σίδηρο επίσης..

lazy.gif

Μαρία δεν νομίζω να δίνεται ως πρώτη τροφή. Εγώ δεν έδωσα καν και δεν το έψαξα. Με φρούτα ξεκίνησα, μετά λαχανικά και αργότερα (στους 10 μήνες) τραχανά, ντάκο μουσκεμένο, ζυμαρικά κτλ. Όταν μπορείς να δώσεις και ζυμαρικά, σίγουρα μπορείς και κουάκερ.

• 3 εβδομάδες μετά...

εχει στο κέντρο πάρα πολλά μαγαζιά με βιολογικά...νομίζω το είχε πάρει ο άντρας μου από τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΥΚΛΟ

Να μερικές διευθύνσεις που βρήκα στο χαλάνδρι

Κ. ΒΑΡΝΑΛΗ 26 - Τηλ.: 210 6825275 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ»

Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 97 - Τηλ.: 210 6858639 «PRASINO BIOMARKET»

• ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ 116 «ΟΙΚΟΖΗΝ»

• ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 55 «ΓΗΟΙΝΟΣ»

• ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 1 & ΠΕΝΤΕΛΗΣ 34 «ΑΜΑΡΑΝΤΟ» Νο 1

• ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 6 «ΑΜΑΡΑΝΤΟ» Νο 2

• ΠΑΠΑΓΟΥ 8 «ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡ.»

• ΡΟΔΟΠΗΣ 8α «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ»

• ΧΙΟΥ 18 «ΚΗΠΟΣ ΑΓΓΕΛΩΝ»

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ galat.. εψαξα κι εγω στο διαδικτυο και ναι μαλλον στο βιολογικο κυκλο θα παω .. σε ευχαριστω πολυ παντως γιατι αν δε βρω εκει θα ειναι πολυ χρησιμες οι υπολοιπες πληροφοριες που γραφεις!!! :D

pszKp2.png

JHmvp2.png

ευχαριστω πολυ galat.. εψαξα κι εγω στο διαδικτυο και ναι μαλλον στο βιολογικο κυκλο θα παω .. σε ευχαριστω πολυ παντως γιατι αν δε βρω εκει θα ειναι πολυ χρησιμες οι υπολοιπες πληροφοριες που γραφεις!!! :D

:wink:

Πάντως εμένα ούτε να το δεί τελικά.... :lol::lol: (ούτε πάντως και του εμπορίου που είανι με ζάχαρη...) ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ!!!! :D

eNeap2.pngNziDp2.png

χρειάζομαι βοήθεια, εγώ στη μικρή συνεχίζω και κάνω δύο ξένα γεύματα(φρουτόκρεμα και χορτο-κρεατόσουπα) ακόμα.Για τρίτο γέυμα της έχω δώσει λίγες φόρές σιτάλευρο βιολογικό το οποίο όμως φτιάχνω με νεράκι και όχι με γάλα και νερό οπως γραφει.Μήπως δε πρέπει να το δίνω με σκέτο νερό? και επίσης σαν τρίτο γεύμα τι άλλο μπορώ να βάλω και από ποιον μήνα?

• 7 months later...

Το μωράκι μου είναι 5 μηνών. Θηλάζουμε αποκλειστικά. Πριν 3 εβδομάδες, κατόπιν συμβουλής της παιδιάτρου, δοκιμάσαμε ρυζάλευρο σκέτο με νερό, μόνο για να πάρει το κουτάλι και όχι για να αντικαταστήσει γεύματα. Έπειτα από μια βδομάδα, δηλαδή πριν 2 βδομάδες, του έδωσα κρέμα και έκανε δυο μέρες εμετό, ενώ σφιγγόταν συνέχεια. Η παιδίατρος μου είπε να σταματήσω κάποιες μέρες. Χθες του ξαναέδωσα και έκανε σαν να παίρνει οξύ, σαν να τον έκαιγε. Έκανε ξανά εμετό. Δεν του έδωσα καμιά μεγάλη ποσότητα, ούτε 50μλ.

Τι συμβαίνει;

Ξέρω ότι είναι μικρός και για αυτό δεν επιμένουμε (ούτε εγώ ούτε η γιατρός), μόνο για να δοκιμάσει το κάναμε. Όμως γιατί δεν παίρνει την κρέμα; Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια αλλεργία; Θέλω σιγά σιγά να πάρει και κάτι άλλο γιατί έχω κουραστεί πάρα πολύ (θηλάζει κάθε 2 ώρες το αργότερο). Δεν είναι ότι έχω κλειστεί μέσα, αυτό δε με νοιάζει καθόλου, αλλά έχω χάσει πάρα πολλά κιλά (πριν μείνω έγκυος ήμουν 55 και τώρα είμαι 48). Αισθάνομαι μεγάλη αδυναμία.

Αυτό όμως που με απασχολεί πάνω από όλα είναι γιατί έκανε εμετούς. Ήταν η πρώτη φορά κιόλας που έκανε εμετούς και τρομοκρατήθηκα.

Καλά μιλάς σοβαρά; Σου είπε η παιδίατρος να δώσεις ρυζάλευρο σε μωρό 4 μηνών για να μάθει το κουτάλι; Να της κάνεις μύνηση. Αν είναι δυνατόν. Και έχει κάθε λόγο το μωρό να κάνει εμέτο. Πριν τον 6ο μήνα δεν δίνουμε τίποτα πέρα από γάλα εκτός να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα λήψης βάρους κι αυτό μετά τον 5ο. Όχι στον 4ο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

pichon, η κρέμα ρυζάλευρο βανίλια έχει μέσα αγελαδινό γάλα, μπορεί να έχει το μωρό αλλεργία σ' αυτό ή σε κάποιο άλλο συστατικό... Μην του ξαναδώσεις, αφού είναι ξεκάθαρο ότι οι εμετοί συνδέονται με την κρέμα!

Μπορείς να δώσεις φρούτο για αρχή, μήλο ή αχλάδι και να εισάγεις κάποιο καινούριο φρούτο μετά από 3-4 μέρες. Όλοι ο άνθρωποι μαθαίνουν κάποτε το κουτάλι, ή έστω μπορούν να τρώνε με τα χέρια :lol: (χιούμορ είναι μη με παρεξηγείς ε; απλώς είναι φοβερό αυτό το τόσο άγχος για το κουτάλι πια!).

Αν παρ' όλα αυτά το μωρό αρνείται γενικά την τροφή, μην επιμένεις, δοκίμασε πάλι μετά από λίγο καιρό. Τα μωρά που έχουν αλλεργίες συχνά αργούν να περάσουν στις στερεές τροφές και μ' αυτόν τον τρόπο προστατεύουν τον εαυτό τους από αλλεργιογόνους παράγοντες, μέχρι να είναι έτοιμα να τους δεχτούν χωρίς πρόβλημα. Αν έρθουν σε επαφή μ' αυτούς νωρίς, τότε θα πρέπει να περάσει πάρα πολύς χρόνος μέχρι να καταφέρουν τελικά να τους καταναλώσουν.

Για την κούραση που λες, δεν φταίει μόνο ο θηλασμός αλλά μάλλον η γενικότερη φροντίδα του μωρού. Σκέψου μόνο ότι όταν αρχίσει να τρώει κανονικά, θα έχεις και ξεχωριστό μαγείρεμα για το μωρό!

Προσπάθησε να βρεις κάποια βοήθεια απ' το περιβάλλον σου, να σε ξεκουράζει λίγο, κάποιον να αναλάβει κάποιες δουλειές. Να θηλάζεις όσο μπορείς ξαπλωτή και να μην αγώνεσαι για τις δουλειές του σπιτιού.

Καλή δύναμη σου εύχομαι!

HXuSp2.pngaS46p2.png

pichon κατ αρχας τρως καλά; Γιατι εχασες τοσα κιλά; αν νιωθεις ατονια και αδυναμια προσπαθησε να βελτιωσεις λιγο τη διατροφή σου, ξεκουρασου οσο μπορεις και θα δεις διαφορά! :)

τωρα για την κρεμα...

Πριν 3 εβδομαδες το μωρό σου ηταν 4.5 μηνων και του εδωσες να δοκιμασει κρεμα για να παρει το κουτάλι..Γιατι αν περιμενατε λιγο, δεν θα το επαιρνε; :?:

Η κρεμες αυτές, περαν του οτι δεν ειναι ο,τι καλυτερο για το μωρό, εχοντας γλυκαντικά και άλλα προσθετα, εχουν ως βαση το ξένο γάλα που μπορει να πειραζει το μωρό σου. Εφοσον βλέπεις οτι υπαρχουν αυτες οι αντιδρασεις, σφιξιματα, εμετοι, κάψιμο...ειναι προφανες οτι δεν ειναι ετοιμο να τη δεχτει. Το καλυτερο ειναι να πατε μεχρι 6 μηνων μονο με το θηλασμο και απο εκει και περα σταδιακά το φρούτο.

Γεννήθηκε 2550 κ πριν 2 βδομάδες ήταν 6300. Μου είπε ότι δεν έχει πάρει καλό βάρος. Να πω την αλήθεια, αν κα έχω αυτοπεποίθηση στο θηλασμό

(λέω αφού φτάσαμε ως εδώ θα προχωρήσουμε καλά), θορυβήθηκα και φοβήθηκα μήπως όντως δεν έχω αρκετό γάλα... Μου είπε να δώσω ξένο, αλλά επέμεινα ότι αυτό αποκλείεται (το μωρό δεν παίρνει με τίποτα μπουκάλι -μια φορά που έπρεπε να λείψω πήρε μπουκάλι με το δικό μου αλλά αφού είχε απελπιστει μετά από 4 ώρες, υπερβολική ώρα για αυτόν).

Το βάρος είναι μια χαρά. Τα μωράκια πρέπει να 2πλασιάσουν το βάρος γέννησης μέχρι τον 6ο. Εσένα το έκανε από νωρίτερα και πήρε κι άλλο. ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑΤΡΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ. Όχι μόνο θέλει να αποθηλάσεις, είναι επικύνδυνος για το μωρό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Το μωράκι μου είναι 5 μηνών. Θηλάζουμε αποκλειστικά. Πριν 3 εβδομάδες, κατόπιν συμβουλής της παιδιάτρου, δοκιμάσαμε ρυζάλευρο σκέτο με νερό, μόνο για να πάρει το κουτάλι και όχι για να αντικαταστήσει γεύματα.

είναι εντελώς απαράδεκτο που πρότεινε ρυζάλευρο σε τόσο μικρό μωρό.

Όσο για την άποψη να πάρει κουτάλι είναι εντελώς βλακώδης. Δηλαδή αν δεν πάρει κουτάλι τόσο νωρίς τι θα πάθει; Υπάρχει κανένα πλάσμα που χρειάζεται τα κουτάλια για να φάει. Δεν τρώνε όσοι δεν χρησιμοποιούν κουτάλια;

Τρελλαίνομαι όταν ακούω από επιστήμονες τέτοιες αερολογίες....

Χθες του ξαναέδωσα και έκανε σαν να παίρνει οξύ, σαν να τον έκαιγε. Έκανε ξανά εμετό. Δεν του έδωσα καμιά μεγάλη ποσότητα, ούτε 50μλ.

Τι συμβαίνει;

Τι να συμβαίνει; Το μωρό υποφέρει και η παιδίατρος επιμένει...

Νομίζω ότι είναι εντελώς προφανές το τι δεν πρέπει να ξανακάνεις!

Ξέρω ότι είναι μικρός και για αυτό δεν επιμένουμε (ούτε εγώ ούτε η γιατρός), μόνο για να δοκιμάσει το κάναμε.

:shock: Πειράματα στο μωρό σου; Τ

Σκέψου το λίγο...

Όμως γιατί δεν παίρνει την κρέμα;

Γιατί σε αυτή την ηλικία δεν θα έπρεπε να τρέφεται με σκουπίδια.

Η κρέμα αυτή δεν είναι καν τροφή για τον άνθρωπο. Δεν έχει να του προσφέρει τίποτα.

Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια αλλεργία;

Ναι.

Θέλω σιγά σιγά να πάρει και κάτι άλλο γιατί έχω κουραστεί πάρα πολύ (θηλάζει κάθε 2 ώρες το αργότερο).

Αυτό το κάτι άλλο ας είναι τροφή. Ας είναι φρούτα (μια και τώρα πια είναι 5 μηνών).

Δεν είναι ότι έχω κλειστεί μέσα, αυτό δε με νοιάζει καθόλου, αλλά έχω χάσει πάρα πολλά κιλά (πριν μείνω έγκυος ήμουν 55 και τώρα είμαι 48). Αισθάνομαι μεγάλη αδυναμία.

Έχεις κάνει εξετάσεις θυροειδούς. Αν όχι να κάνεις επειγόντως. Είναι πολύ συνηθισμένη επιπλοκή που εμφανίζεται μετά την εγκυμοσύνη.

Αυτό όμως που με απασχολεί πάνω από όλα είναι γιατί έκανε εμετούς. Ήταν η πρώτη φορά κιόλας που έκανε εμετούς και τρομοκρατήθηκα.

Έκανε εμετούς για να αποβάλει μια τροφή που ήταν εντελώς ακατάλληλη. Ο εμετός είναι μηχανισμός προστασίας του σώματος! :)

αλήθεια έτσι γίνεται-άραιο σαν νεράκι μετά απο λίγο :cool: δεν το ειχα δοκιμασει με ανθος ορυζης γιωτης αλλα με βιολογικο ρυζαλευρο της holle...ε απλα δεν το εφαγε ποτε ουτε ξαναδοκιμασα :wink:

Το μητρικό γάλα "νερώνει" γρήγορα!

γι?αυτό πάντα φτιάχνουμε μικρή ποσότητα και μετά ξαναφτιάχνουμε άλλη!!

εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1988&postdays=0&postorder=asc&start=0 το έχουμε αναλύσει αρκετά :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Η παιδίατρος μου είπε ότι με μητρικό γάλα δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει κρέμα. Σε καμία περίπτωση όμως με σκόνη γάλα γιατί ουσιαστικά χρησιμοποιείς την ίδια ποσότητα νερού για δυο διαφορετικές σκόνες και έτσι επιβαρύνονται τα νεφρά του μωρού. Μου ακούγεται πολύ λογικό, οπότε δεν το δοκίμασα ποτέ.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Εγώ βάζω 100 μλ μητρικό με βιολογικό ρυζάλευρο και βάζω όσες κουταλιές θέλω μέχρι να πήξει.Αν αραιώσει πολύ προσθέτω κουταλιά....κάνω κάτι λάθος...?

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Εμενα αυτο που με απασχολει ειναι γιατι εσυ με αποκλειστικο θηλασμο εχασες αυτα τα κιλα και εγω τα πηρα :lol:

Αχ, τι ωραία!!! Έλα να πούμε τον καημό μας εμείς οι "αφρατούλες"... το θέτω κομψά!!!!

Το ίδιο ακριβώς απασχολεί και μένα. Η παιδίατρος απεφάνθη ότι φταίνε οι κακές μου οι ορμόνες αλλά εγώ υποπτεύομαι ότι φταίει ο κακός μου ο καιρός και η λαιμαργία μου... :?

Σιγά που θα κάτσω να σκάσω!!!! :cool::cool::cool::cool::cool:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...