pichon

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  34
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral
 1. Ακριβώς: γνωρίζω 4 διαφορετικές οικογένειες, χωρίς καμία απολύτως σχεση μεταξύ τους, που δυστυχως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της σχιζοφρένειας. Νομίζω ότι σήμερα οι άνθρωποι μιλούν πιο ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ίσως γι' αυτό σου φαίνεται μεγάλο το νούμερο. Παλιότερα οι άνθρωποι δεν μιλούσαν. Ντρέπονταν και απομόνωναν τον άρρωστο ή απομονωνόταν όλη η οικογένεια. Και κάτι άλλο που μου έχει πει η μητέρα ενός από αυτά τα παιδιά -δεν ξέρω πού το έχει διαβάσει ή ποιος της το έχει πει: οι ψυχικές νόσοι κληρονομούνται από την πλευρά της μητέρας. Έτσι μου έχει πει και είναι μια γυναίκα μορφωμένη και ισορροπημένη, παρά το πρόβλημα που προσπαθεί καθημερινά να αντιμετωπίσει. Θα σου πω κάτι, αν και δεν σε γνωρίζω και δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές και μολονότι νιώθω το φόβο που σου προκαλεί η ψυχική νόσος μιας τέτοιας μορφής (κι εμένα ακριβώς τον ίδιο τρόμο μου προκαλει): Στον Ηρόδοτο υπάρχει μια ιστορία που καταλήγει στο συμπερασμα ότι όσο περισσότερο προσπαθεί κάποιος να απομακρυνθεί από το κακό, τόσο πιο κοντά του βρίσκεται. Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν για τον νόμο της αδράστειας, του αναπόφευκτου. Θα σου έλεγα λοιπόν να κάνεις ό,τι ζητήσει η καρδούλα σου, παίρνοντας όλα τα μέτρα που εσύ κρίνεις αναγκαία, χωρίς όμως να σου γίνεται η προσπάθεια αποφυγής του κακού έμμονη ιδέα. Στην πραγματικότητα για κάποια πράγματα μόνο ο Θεός ξέρει...
 2. Ο πρώτος ξάδελφος του άνδρα μου πάσχει από σχιζοφρένεια. Πριν παντρευτούμε είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν καθηγητή ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον ρώτησα για την σχέση σχιζοφρένειας και κληρονομικότητας. Αυτό που μου είπε -και το θυμάμαι ακόμα καθαρά- είναι ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα στην περίπτωση που ο γονιός είναι σχιζοφρενής η πιθανότητα γέννησης παιδιού που μπορεί στην πορεία της ζωής του να εμφανίσει την ασθένεια είναι 10% παραπάνω από τον μέσο πληθυσμό. Αντίθετα στην περίπτωση που ο ασθενής είναι κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας τότε η πιθανότητα είναι ίση με τον μέσο πληθυσμό. Γι'αυτό ίσως -αυτό το λέω εγώ- δεν θα βρεις σε οικογένειες που κάποιο μέλος τους πάσχει από την ασθένεια περισσότερους που να πάσχουν από την ασθένεια. Γνωρίζω 4 περιπτώσεις.

 3. Διαφημίσεις


 4. Δανείζομαι το θέμα για να ευχαριστήσω όλες τις κοπέλες που μου στάθηκαν και με στήριξαν εδώ και 14 μήνες. Ιδιαιτερως την Αγλαία που μου απάντησε εκτενώς και τεκμηριωμένα και με καθησύχασε τους πρώτους μήνες που δεν ήξερα πολλές φορές τι να κάνω. Μέσα από την καρδιά μου χίλια ευχαριστώ! Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και πολλές χαρές. Ένα χρόνο θήλασα αποκλειστικά. Λίγο αργότερα έδωσα ξένο γάλα. Τώρα θηλάζουμε μόνο για να κοιμηθούμε το βράδυ. ίσως θα μπορούσα να θήλαζα και παραπάνω, αλλά και ο μικρός δεν το ζητούσε πια τόσο πολύ κι εγώ (ντρέπομαι που το λέω) είχα κουραστεί. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ!! Πάρα πάρα πολύ! ΥΓ. Αγλαϊα, αν μπορείς, θα μας ξαναδώσεις τη συνταγή για τα μελομακάρονα; Δεν μπορώ να τη βρω...
 5. Ήθελα να ρωτήσω την Αγλαία και τις πιο έμπειρες μαμάδες για ποιο λόγο η παιδίατρος μου συνέστησε να δώσω βιταμίνη a και d στο μωρό μου που είναι 9 μηνών. Τρώμε με δυσκολία αλλά είμαστε εντάξει από βάρος (8300, γεννήθηκε 2550). Είμαστε βέβαια λίγο κοντοί (70 εκ.). Θηλάζει κυρίως πρωί και βράδυ (δυστυχώς ξυπνά και τη νύχτα), αλλά μερικές φορές και την ημέρα για να κοιμηθεί. Επίσης η παιδίατρος μου είπε ότι αν δώσω γάλα μετά το χρόνο θα πρέπει να είναι σκόνη, πράγμα το οποίο δε θέλω και δεν πρόκειται να κάνω. Από πότε μπορεί να πάρει το μωρό αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια αλλά και γιατί με έχετε ήδη βοηθήσει πάρα πολύ και χάρη σε σας καταφέραμε να θηλάζουμε τόσο καιρό!!!
 6. Θα ήθελα να απευθύνω μία ερώτηση στην Αγλαϊα και σε όσες πιο έμπειρες μπορείτε να μου απαντήσετε. Πρώτα από όλα όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες σας γιατί με τη συμπαράσταση, τις συμβουλές και την παρέα σας έχουμε καταφέρει να θηλάζουμε μέχρι τώρα. Σήμερα λοιπόν πήγαμε στην παιδίατρο και μου είπε να δώσω στον μικρό βιταμίνη A και D γιατί... θηλάζουμε. Σκέφτομαι να του δώσω αλλά το γιατί δεν το καταλαβαίνω... Επίσης μου είπε ότι όταν θελήσω να σταματήσω το θηλασμό θα πρέπει να πάρει κάποια σκόνη... Τώρα θηλάζουμε κυρίως πρωί, μεσημέρι, βράδυ και αν ξυπνήσει τη νύχτα αλλά και μες στην ημέρα κάποιες φορές γιατί δεν τρώμε καλά. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω γιατί να μην δώσω το γάλα που πίνουμε κι εμείς μετά το χρόνο και βλέποντας και κάνοντας;
 7. H Αντωνία κι εγώ έχουμε γενέθλια μαζί... Θα τα καταφέρει! Είμαστε όλοι κοντά της!
 8. Λοιπόν, παρακολουθώ τη συζήτηση με τα εμβόλια με μεγάλο ενδιαφέρον, αν και δε συμφωνώ σε όλα (αλλά δε νομίζω ότι είναι κακό αυτό )... Σε ό,τι αφορά τον τοκετό είχα πολύ αρνητική εμπειρία με την επισκληρίδιο. Σημειωτέον ο γιατρός μου, που δεν έφυγε από δίπλα μου 10 ώρες, ήταν αρνητικός. Όμως εγώ, ούσα ξεροκέφαλη, ζήτησα να την κάνω... Και την έκανα, μολονότι ο άνθρωπος μου έλεγε ότι δεν υπήρχε λόγος. Έτσι, όταν έφτασε η ώρα που έπρεπε να 'σπρώξω' μου ερχόταν εμετός και είχα βήχα με αποτέλεσμα το μωρό να αρχίσει να πιέζεται και φυσικά με έκοψε... Επίσης μετά για 2-3 ώρες εξαιτίας της επισκληριδίου έτρεμα από το κρύο. Και ο γιατρός μου μού είπε ότι αυτό είναι μία πολύ κοινή παρενέργεια της επισκληριδίου. Και να φανταστείτε ότι έκανα μία μόνο δόση, εκεί επέμεινε ο γιατρός μου, δεν με άφησε να κάνω κι άλλη. Θυμάμαι ότι μου έλεγε να σπρώξω κι εγώ ζητούσα συγγνώμη που δεν μπορούσα γιατί μου ερχόταν εμετός. Είμαι ξεροκέφαλη και το πλήρωσα... Ταλαιπωρήθηκα πιο πολύ. Και να πεις ότι μου το είπε ο γιατρός (ο οποίος είχε το ΟΚ από οφθαλμίατρο να μου κάνει καισαρική και επέμεινε να γεννήσω φυσιολογικά όπως και έγινε, όντας δίπλα μου ΣΥΝΕΧΕΙΑ, αν εξαιρέσουμε την επισκληρίδιο). Ωστόσο, ευτυχώς, η μαία του γιατρού μου (που με βοήθησε επίσης πάρα πάρα πάρα πολύ) επέμεινε και μου έφερε το μωρό στην ανάνηψη αμέσως για να πάρει το στήθος. Να είναι καλά και οι δύο, ο γιατρός και η μαία!!!
 9. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ!!!! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!
 10. Γεννήθηκε 2550 κ πριν 2 βδομάδες ήταν 6300. Μου είπε ότι δεν έχει πάρει καλό βάρος. Να πω την αλήθεια, αν κα έχω αυτοπεποίθηση στο θηλασμό (λέω αφού φτάσαμε ως εδώ θα προχωρήσουμε καλά), θορυβήθηκα και φοβήθηκα μήπως όντως δεν έχω αρκετό γάλα... Μου είπε να δώσω ξένο, αλλά επέμεινα ότι αυτό αποκλείεται (το μωρό δεν παίρνει με τίποτα μπουκάλι -μια φορά που έπρεπε να λείψω πήρε μπουκάλι με το δικό μου αλλά αφού είχε απελπιστει μετά από 4 ώρες, υπερβολική ώρα για αυτόν).
 11. Το μωράκι μου είναι 5 μηνών. Θηλάζουμε αποκλειστικά. Πριν 3 εβδομάδες, κατόπιν συμβουλής της παιδιάτρου, δοκιμάσαμε ρυζάλευρο σκέτο με νερό, μόνο για να πάρει το κουτάλι και όχι για να αντικαταστήσει γεύματα. Έπειτα από μια βδομάδα, δηλαδή πριν 2 βδομάδες, του έδωσα κρέμα και έκανε δυο μέρες εμετό, ενώ σφιγγόταν συνέχεια. Η παιδίατρος μου είπε να σταματήσω κάποιες μέρες. Χθες του ξαναέδωσα και έκανε σαν να παίρνει οξύ, σαν να τον έκαιγε. Έκανε ξανά εμετό. Δεν του έδωσα καμιά μεγάλη ποσότητα, ούτε 50μλ. Τι συμβαίνει; Ξέρω ότι είναι μικρός και για αυτό δεν επιμένουμε (ούτε εγώ ούτε η γιατρός), μόνο για να δοκιμάσει το κάναμε. Όμως γιατί δεν παίρνει την κρέμα; Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια αλλεργία; Θέλω σιγά σιγά να πάρει και κάτι άλλο γιατί έχω κουραστεί πάρα πολύ (θηλάζει κάθε 2 ώρες το αργότερο). Δεν είναι ότι έχω κλειστεί μέσα, αυτό δε με νοιάζει καθόλου, αλλά έχω χάσει πάρα πολλά κιλά (πριν μείνω έγκυος ήμουν 55 και τώρα είμαι 48). Αισθάνομαι μεγάλη αδυναμία. Αυτό όμως που με απασχολεί πάνω από όλα είναι γιατί έκανε εμετούς. Ήταν η πρώτη φορά κιόλας που έκανε εμετούς και τρομοκρατήθηκα.
 12. pichon

  Εμβόλια και ασφάλεια

  Διαβάζω εδώ και πολύ καιρό αυτό το θέμα και έχω προβληματιστεί πάρα πολύ. Ένας λόγος παραπάνω που μία πρώτη ξαδέλφη του άνδρα μου είναι αυτιστική... Ο άνδρας μου είναι από την Ισπανία και εκεί πριν λίγα χρόνια έγινε πολύς θόρυβος για το MMR. Πολλοί γονείς σταμάτησαν να το κάνουν και τα ποσοστά εγκεφαλίτιδας από την ιλαρά αυξήθηκαν ραγδαία. Επίσης ο άνδρας μου έχει μια φίλη που ο αδελφός της έχει αυτισμό. Η κοπέλα αυτή έχει ένα παιδάκι 18 μηνών. Το MMR το έκανε διότι τελικά δεν έχει αποδειχθεί ούτε άμεση ούτε έμμεση σύνδεση του συγκεκριμένου εμβολίου με τον αυτισμό. Μάλιστα δεν σκέφτηκε καν να το παραλείψει δεδομένου ότι έχει ψάξει πάρα πολύ το θέμα καθώς είναι η ίδια νευρολόγος. Όπως μάλιστα η ίδια μας έχει εξηγήσει η πιθανότητα να οδηγηθεί η ιλαρά σε εγκεφαλίτιδα σε έναν οργανισμό πάρθένο (ήτοι ανεμβολίαστο, χωρίς αντισώματα για την συγκεκριμένη ασθένεια) είναι πάνω από 80%. Το εμβόλιο δεν εμποδίζει την νόσο 100%, αλλά δεν της επιτρέπει να φθείρει τόσο τον οργανισμό -έτσι το κατάλαβα εγώ που δεν είμαι γιατρός. Παραθέτω απλά την πληροφορία ως μέρος του προβληματισμού. Με κανέναν τρόπο δεν επιδιώκω να πείσω κάποιον, ούτε θέλω να αντιπαρατεθώ.
 13. pichon

  Εμβόλια και ασφάλεια

  Δεν είμαι γιατρός αλλά γνωρίζω με σιγουριά ότι η ηπατίτιδα Α κολλάει και από τα τρόφιμα. Δεν είναι θανατηφόρα όπως η Β και η Γ αλλά προκαλεί αλλοιώσεις στο ήπαρ, πράγμα επικίνδυνο για το μέλλον. Σε ό,τι αφορά τη Β ξέρω ότι κολλάει και από τον ιδρώτα, δεν είναι ένα καθαρά σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Επίσης στις μέρες μας η ηπατίτιδα θερίζει, ανεξάρτητα που δε λέγεται ούτε συζητιέται πολύ προκειμένου να μην δημιουργηθεί πανικός.
 14. Μια δυο φορές όταν τον θηλάζω (είναι τώρα 4 μηνών) κουνάει πολύ νευρικά το πόδι του ενώ είναι χαλαρός και κοιμάται, σαν τικ... Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ πολλές φορές από νευρικότητα κουνάω το πόδι μου (πράγμα το όποίο μου λένε ότι είναι πολύ ενοχλητικό).
 15. Μια δυο φορές όταν τον θηλάζω (είναι τώρα 4 μηνών) κουνάει πολύ νευρικά το πόδι του ενώ είναι χαλαρός και κοιμάται, σαν τικ... Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ πολλές φορές από νευρικότητα κουνάω το πόδι μου (πράγμα το όποίο μου λένε ότι είναι πολύ ενοχλητικό).
 16. Χρόνια πολλά! Ό,τι επιθυμείς για σένα και αυτούς που αγαπάς! Σε ευχαριστώ!