Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κλεισαμε εκκλησια αλλα..

Recommended Posts

δεν επιτρεπεται στολισμος της κολυμπηθρας,δεν επιτρεπεται στολισμος της εκκλησιας ουτε μεσα ουτε εξω,catering απαγορευεται επισης τα ρουχα του του μωρου λευκα και αντε στην καλυερη εκρου-ιβουαρ,μαμα νονα οχι προκλητικα ρουχα και λαμπαδα χωρις παιχνιδακια και ιστοριες να ειναι απλη.αυτο το εκκλησακι το θελαμε ομως πριν μεινω εγκυος οποτε θα συμμορφωθουμε με αυτα.ααα ξεχασα να πω αυτα δεν ειανι απο το κεφαλι του παππα μας διαβασε την εγκυκλιο της αρχιεπισκοπης.

eNortjK1UrIwN7EwUrIGXDAS5QKp30.png

Διαφημίσεις

Εμένα αυτό δε θα με πείραζε καθόλου, ειδικά αφού λες ότι το εκκλησάκι σας αρέσει ούτως ή άλλως... Το στολισμό της κολυμπήθρας τον θεωρώ ούτως ή άλλως περιττό, ειδικά αν είναι ωραία η κολυμπήθρα :roll:

Αν κάνεις δεξίωση, στόλισε εκεί, αν θέλεις...

ααα ξεχασα να πω αυτα δεν ειανι απο το κεφαλι του παππα μας διαβασε την εγκυκλιο της αρχιεπισκοπης.

που σημαινει ότι είναι στο χέρι του πάτερ να σας επιτρέψει κάποια πράγματα που πιθανόν να θέλετε να κάνετε.

Το ίδιο είχε συμβεί και σε εμας στην βάπτηση του μικρού μου γιού. Μας έδωσε το έγγραφο που τα έλεγε όλα αυτά αλλά όταν το διάβασα του λέω: "Πάτερ, δεν πιστευω να ισχύουν όλα αυτα? Τα ρουχα του παιδιου είναι κόκκινα με μπεζ, η λαμπάδα έχει κόκκινα στολίδια και μπεζ αρκουδάκια, τα ρουχα ενταξει θα είναι σεμνα, αλλα θα έχουμε στολισμο έξω απο την εκκλησία και catering. Δεν γίνεται να τα αλλάξουμε όλα αυτα τελευταία στιγμή...."

Και μου απαντάει : Την μέρα της βάπτισης έχει και γενέθλια ε? Θέλω δύο κεράσματα, μην νομίζεις ότι θα γλυτώσεις με το γλυκό της εκκλησίας... Θέλω και απο το catering ..." και σκάσαμε στα γέλια :)

δεν ειχα σκοπο για κατι φανταχτερο και extreme απλα μας εχουν συνηθισει πλεον οι βαφτισεις να ειναι φορτωμενες για αυτο το ανεφερα.2μπουκετακια μικρα ηθελα να βαλω στην κολυμπηθρα σαν το στεφανακι της μικρης αλλα δεν πειραζει.η λαμπαδα μας ειναι κεροστατης με πολυ λιτα λουλουδακια κρυσταλλινα.εννοειται πως δεν θα φορουσαμε εξαλλα ρουχα.ααα και τα μαρτυρικα μας ειπε απλα μονο σταυρο η παναγιτσα,χωωρις ματακια χαντρες η κατι αλλο.

Διαφημίσεις

Προσπαθω να φανταστω τη βαπτιστη απλη και απεριττη και μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ! :D

Στην κολυμπηθρα ειναι απαραδεκτο να κρεμαμε το ο,τιδηποτε. Φανταστειτε το δισκοποτηρο στολισμενο με λουλουδακια. Η βαπτιση ειναι ενα απο τα μυστηρια και το ομορφοτερο στολιδι ειναι το ιδιο το μωρακι. Δεν υπαρχει λογος επομενως για περισσοτερα στολιδια!

Ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι πολυ ομορφα, αφου το εκκλησακι ειναι επιλογη σας.

Οσο για μπαλονια, λουλουδια, στολιδια κλπ, ο χωρος της δεξιωσης ειναι ο πιο ενδεδειγμενος, χωρις κανεις να μπορει να σας πει τιποτα εκει.

..και αφου δεν επιτρεπονται εκει τα μπαλονια, εδω μπορουμε να βαλουμε...

thIts-A-Girl-Baby-Balloon-Bouquet.jpg

ααα και τα μαρτυρικα μας ειπε απλα μονο σταυρο η παναγιτσα,χωωρις ματακια χαντρες η κατι αλλο.

ΟΥΠςςςςςςςς......την κατσαμε την βαρκα!!!!! Της παναγιας τα ματια εχω βαλει στα μαρτυρικα μας!!!!!! Πρωτη φορα ακουω να τραβανε ζορια με τα μαρτυρικα που στο κατω κατω ειδικα στη βορεια ελλαδα δεν τα χρησιμοποιουν καν!!!!

Ασε....δεν τον ρωταω καν τι επιτρεπεται και τι οχι!!!!! Θα τον εκπληξω!!! :lol: ειναι καλος ο παπας μας........εδω οταν ξενυχιασα τον αντρα μου στο γαμο εσκασε στα γελια.....

Ουτε εμεις θα κανουμε στολισμο σκεφτομαι......ειναι τοσο ωραιο το εκκλησακι διπλα στην θαλασσα.......ουτε στο γαμο εκανα κατι.......μονο εξω θα βαλουμε ενα τραπεζακι με ντεκορ και κερασματα......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

και εμας το εκκλησακι μας στην ουσια βρεχεται απο την θαλασσα εγω ειχα σκοπο να κανω ενα μξκρο μπουφε γιατι εγω ειμαι απο λαρισα και δεν ηθελα ο κοσμος που θα εθει απο λαρισα να φυγει με ενα γλυκακι μονο και ειχαμε βγαλει και το μενου με την νονα μας αλλα πρωτον απαγορευεται πλεον και δευτερον μετα την βαφτιση εχει γαμο και θα γινοταν πανικος.οσο για δεξιωση δεν θα ελεγα οτι διαθετω τα χρηματα αλλα αν το ηθελα θα τα εβρισκα μου φαινεται πολυ χαζο να τραπεζωσω τοσο κοσμο λες και ξαναπντρευομαι,εμεις θα κανουμε τραπεζι στους κουμπαρους στους γονεις μας στους γονεις των κουμπαρων στους παππουδες μου και σε δυο ζευγαρια συναδελφων(στρατιωτικος ο αντρας μου) που θα ερθουν απο αθηνα και απο νευροκοπι.περιπου 30-35ατομα υπολογιζω πωςθα ειμαστε.εξω απο την εκκλησια εκτος απο τα κερασματα θα εχω και σακουλακια με γλυκισματα για τα παιδακια αναψυκτικα χυμους και νερα.

Ουτε εμεις θα κανουμε στολισμο σκεφτομαι......ειναι τοσο ωραιο το εκκλησακι διπλα στην θαλασσα.......ουτε στο γαμο εκανα κατι.......μονο εξω θα βαλουμε ενα τραπεζακι με ντεκορ και κερασματα......

τι θεμα διαλεξες εσυ βερα που και η δικη σας βαφτιση ειναι στη θαλασσα?

Μαριαννα δες στο τοπικ "τοπικ για θαλασσινες βαφτισεις" εκει τα εχω ολα......θεμα το καραβακι και θα ντυσω τον μικρο ναυτακι.....

Πολυ καλα θα κανεις με το τραπεζι.......αυτα θα πρεπε να ναι αυστηρως οικογενειακα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εγώ πάντως αυτό που χάρηκα είναι που απαγόρευσαν τον στολισμό με μπαλόνια σε όλες τις εκκλησίες!!!

Δηλαδή σκέφτηκε ένας να βάλει μπαλόνια στην εκκλησία (είναι και πιο φτηνά απ'τα λουλούδια) και μετά έγινε ο χαμός!!! ....λες και κάνουμε πάρτυ στην εκκλησία...μα είναι δυνατόν?

Έχω δει φωτό από στολισμούς εκκλησιών και έχω φρίξει :shock: ...μιλάμε για το απόλυτο κιτς!!!.....να βλέπεις εκκλησία πνιγμένη στο μπαλόνι σε σημείο να ψάχνεις για την είσοδο!!!. Να βλέπεις σε σειρά αψίδες από μπαλόνια και στολισμένους διαδρόμους και ξανά αψίδα στην πόρτα της εισόδου και έναν Μίκυ αριστερά της πόρτας και μία Μίνι δεξιά και να κρατάνε και μπουκέτα από λουλουδομπάλονα... :? λίγο ακόμα να τους αφήνανε και θα τα βλέπαμε να στολίζουν και τις εικόνες...

.....ε μα για όνομα !!! σε όλα τα πράγματα υπάρχει και ένα μέτρο!!!

...το να έχει κάποιος μπαλόνια σαν μπομπονιέρα ή σαν συμπλήρωμά της ή για να τα μοιράσει στα παιδάκια ,ή σαν ντεκόρ διακριτικό, μπορώ να το δεχτώ (είναι όμορφο και χαρούμενο), αλλά στολισμό σαν αυτόν που ανέφερα πιο πάνω, στην εκκλησία τον θεωρώ απαράδεκτο!!!

.png.png

Προσπαθω να φανταστω τη βαπτιστη απλη και απεριττη και μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ! :D

Στην κολυμπηθρα ειναι απαραδεκτο να κρεμαμε το ο,τιδηποτε. Φανταστειτε το δισκοποτηρο στολισμενο με λουλουδακια. Η βαπτιση ειναι ενα απο τα μυστηρια και το ομορφοτερο στολιδι ειναι το ιδιο το μωρακι. Δεν υπαρχει λογος επομενως για περισσοτερα στολιδια!

Ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι πολυ ομορφα, αφου το εκκλησακι ειναι επιλογη σας.

Οσο για μπαλονια, λουλουδια, στολιδια κλπ, ο χωρος της δεξιωσης ειναι ο πιο ενδεδειγμενος, χωρις κανεις να μπορει να σας πει τιποτα εκει.

..και αφου δεν επιτρεπονται εκει τα μπαλονια, εδω μπορουμε να βαλουμε...

thIts-A-Girl-Baby-Balloon-Bouquet.jpg

Συμφωνω και εγω.

Εγω δεν θα στολισω καθολου την εκκλησια ουτε την κολυμπηθρα. Το θεωρω περιττο.

Μονο στο τραπεζι που θα γινει μετα θα κανω καποιο στολισμο.

Η βαπτιση πρεπει να ειναι λιτη και απεριττη οπως ειπε και η miracle.

Και για να γελασετε λιγο η μαμα μου στη δουλεια της ειπε οτι θα βαφτιστει το εγγονι της το καλοκαιρι και καποιοι ξενοι ηλικιωμενοι της ειπαν ¨α ωραια θα ειναι. Που θα γινει στο ποταμι?!¨

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

εγω στη βάφτιση της κόρης μου στόλισα μόνο την κολυμπήθρα με τρεις διακριτικές νεράιδες.Ο παπάς ήταν πολύ καλός και δε μου είπε τίποτα γιατί είχα ακούσει πως άλλοι παπάδες δε δέχονται.Τα μπαλόνια δε μου αρέσουν ούτε εμένα στην εκκλησία γι αυτό και τα εβαλα κατευθείαν στο κέντρο.Η εκκλησία μας είχει ρώσικο στυλ και δεν της πήγαινε τίποτα.

Εγώ πάλι διαφωνώ....Μου αρέσει να είναι όμορφα στολισμένη η εκκλησία εξωτερικά....εντάξει δε λέω να πνιγούμε στο μπαλόνι,αλλά λίγα χρωματιστά μπαλονάκια δίνουν μια χαρούμενη νότα...βέβαια αν μιλάμε για εκκλησάκι δίπλα στη θάλασσα που ούτως ή άλλως το τοπίο θα είναι πανέμορφο και φυσικό από μόνο του δεν χρειάζονται περαιτέρω τεχνητά στολίδια..αλλά μέσα στην Αθήνα με τις πολυκατοικίες γύρω γύρω νομίζω ότι χρειάζεται λίγο χρώμα να σπάσει το γκρίζο...

Έχω μια απορία όμως,όλα αυτές οι απαγορεύσεις ισχύουν μόνο για το μυστήριο της βάφτισης;Στους γάμους που στολίζουν εξωτερικά και εσωτερικά με τόσα λουλούδια τι γίνεται;Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πληρώσω για κάθε μυστήριο και γιατί η κάθε εκκλησία και ο κάθε παπάς ζητάνε όσα θέλουν...

Σεβομαι απόλυτα τη θρησκεία και τα μυστήρια,αλλά ειλικρινά με κάποιους ιερείς (όχι όλους)απορώ...μου χει τύχει περίπτωση να κλείσει συγγενικό μου πρόσωπο δημοφιλή εκκλησία στα Νότια Προάστεια για γάμο και δυο βδομάδες πριν το μυστήριο να τηλεφωνήσει ο παππάς και να τους πει ότι δεν γίνεται γιατί είχε διπλοκλειστεί η ημερομηνία και έγινε λάθος κι ένα σωρό δικαιολογίες ενώ στην πορεία ανακαλύψαμε ότι κάποιος με πολλές δωρεές προς το Ναό ήθελε να κάνει το γάμο του την ήδια μέρα και ώρα και φυσικά προτίμησαν αυτόν...κατα τα άλλα τους πειράζει αν τα μαρτυρικά θα έχουν χάντρες ή αν τα ρουχαλάκια της βάφτισης θα είναι λευκά...

Εγώ πάλι διαφωνώ....Μου αρέσει να είναι όμορφα στολισμένη η εκκλησία εξωτερικά....εντάξει δε λέω να πνιγούμε στο μπαλόνι,αλλά λίγα χρωματιστά μπαλονάκια δίνουν μια χαρούμενη νότα...βέβαια αν μιλάμε για εκκλησάκι δίπλα στη θάλασσα που ούτως ή άλλως το τοπίο θα είναι πανέμορφο και φυσικό από μόνο του δεν χρειάζονται περαιτέρω τεχνητά στολίδια..αλλά μέσα στην Αθήνα με τις πολυκατοικίες γύρω γύρω νομίζω ότι χρειάζεται λίγο χρώμα να σπάσει το γκρίζο...

Έχω μια απορία όμως,όλα αυτές οι απαγορεύσεις ισχύουν μόνο για το μυστήριο της βάφτισης;Στους γάμους που στολίζουν εξωτερικά και εσωτερικά με τόσα λουλούδια τι γίνεται;Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πληρώσω για κάθε μυστήριο και γιατί η κάθε εκκλησία και ο κάθε παπάς ζητάνε όσα θέλουν...

Σεβομαι απόλυτα τη θρησκεία και τα μυστήρια,αλλά ειλικρινά με κάποιους ιερείς (όχι όλους)απορώ...μου χει τύχει περίπτωση να κλείσει συγγενικό μου πρόσωπο δημοφιλή εκκλησία στα Νότια Προάστεια για γάμο και δυο βδομάδες πριν το μυστήριο να τηλεφωνήσει ο παππάς και να τους πει ότι δεν γίνεται γιατί είχε διπλοκλειστεί η ημερομηνία και έγινε λάθος κι ένα σωρό δικαιολογίες ενώ στην πορεία ανακαλύψαμε ότι κάποιος με πολλές δωρεές προς το Ναό ήθελε να κάνει το γάμο του την ήδια μέρα και ώρα και φυσικά προτίμησαν αυτόν...κατα τα άλλα τους πειράζει αν τα μαρτυρικά θα έχουν χάντρες ή αν τα ρουχαλάκια της βάφτισης θα είναι λευκά...

Ο παπάς εμένα μου είχε πει ότι στην κολυμπήθρα δεν επιτρέπει στολισμό. Αλλά αν θέλω να στολίσω μέσα την εκκλησία ας την κάνω και επιτάφιο!

Απ' εξω να πω την αλήθεια μερικές φορές που έχω περάσει έχω δει μπαλόνια μόνο στην αψίδα πριν την είσοδο.

Θα δω τι θα κάνω!

Πάντως αυτά που αναφέρονται από την αρχιεπισκοπή τα είχε πει και ο παπάς στον Άγιο Γεώργιο στο Καβούρι, πέρισυ τον Σεπτέμβρη που έγινε μια βάφτιση.

7adb2868d6.png

Εγώ δεν στόλισα τίποτα ούτε μέσα ούτε έξω από την εκκλησία. Δεν με χάλασε καθόλου, μυστήριο είναι στο κάτω κάτω, καλοκαίρι ήταν, σε επαρχία, όλη η φύση γύρω ήταν στολισμένη. Το στολισμό τον έκανα στο τραπέζι μετά. Αυτά που παζάρεψα με τον παπά ήταν τα ρούχα. Η νονά αγόρασε αυτά (μπλε σούρο ήταν). Πώς θα γίνει τώρα? Να της τα γυρίσω πίσω? ούτε που μου είπε τίποτα, οπότε θεώρησα ότι συμφωνήσαμε.

Λοιπόν, θα συμφωνήσω κι εγώ με τη Λητώ. Αυτό που με πειράζει δεν είναι τόσο οι ίδιες οι απαγορεύσεις, όσο η τεράστια υποκρισία που κρύβεται από πίσω τους. Δηλαδή, άσε τους στολισμούς, εγώ δεν έχω στολισμό ούτε στα βαφτίσια ούτε στο γάμο είχα, ούτε στην κολυμπήθρα, τίποτε απ'αυτά δε με νοιάζει, καλά για τα μαρτυρικά το θεωρώ γελοίο...

Αλλά αυτή η ιστορία με το κέτερινγκ μου φαίνεται πολύ άθλια. Δηλαδή, γιατί πειράζει να έχεις κέτερινγκ έξω απ'την εκκλησία; Δεν το καταλαβαίνω. Δε λέμε να στρώσουμε και να φάμε εκεί πέρα, αλλά να έχεις μερικά αλμυρά και γλυκά να προσφέρεις στους ανθρώπους. Γιατί πειράζει αυτό; Γιατί προσβάλει το χώρο, τη θρησκεία, το θεό κι εγώ δεν ξέρω ποιόν;;;;;;

Εγώ άλλαξα εκκλησία γιατί δε μου επέτρεπαν κέτερινγκ. Μιλάω για εκκλησία που την ήθελα σαν τρελή, μ'αρέσει πάρα πολύ, είναι στην Πλάκα και τη λατρεύω. Αλλά δε μ'αρέσει καθόλου να μου κάνουν τσαμπουκάδες. Δυστυχώς ή ευτυχώς (ευτυχώς κατά τη γνώμη μου) και οι εκκλησίες είναι κατά μια έννοια ελεύθερη αγορά. Οπότε βρήκα άλλη εκκλησία. Αν το κάνουν αυτό και μερικές ακόμη, ίσως οι παπάδες αρχίσουν να αναθεωρούν αυτές τις απίστευες απαιτήσεις, που μοναδικό στόχο έχουν να μας πείσουν ότι τους νοιάζει η ουσία. Αυτά είναι βλακείες, όταν τσεπώνουν το παραδάκι δε θίγεται το μυστήριο, ο ρόλος της εκκλησίας, η θεία παρέμβαση κι εγώ δεν ξέρω τί;

Λοιπόν, η δική μου πρόταση: άλλαξε εκκλησία. Και πες του παπά ότι ο λόγος της αλλαγής ήταν αυτές οι απαγορεύσεις. Οι απαγορεύσεις είναι για το στρατό. Εδώ έξω είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι που κάναμε το παιδάκι μας και θέλουμε να κεράσουμε ένα ποτήρι κρασί χωρίς να μας φύγει μια περιουσία. Α! Άλλη διάσταση αυτή: μήπως οι παπάδες τα'χουν βρει με τα κέντρα διασκέδασης και τα κτήματα, ώστε να σε υποχρεώνουν να κάνεις γλέντι μετά;;;;;

Α! Άλλη διάσταση αυτή: μήπως οι παπάδες τα'χουν βρει με τα κέντρα διασκέδασης και τα κτήματα, ώστε να σε υποχρεώνουν να κάνεις γλέντι μετά;;;;;

Το έθεσες πολυ σωστά

• 3 χρόνια μετά...

Κοριτσια μου κλεισαμε και εμεις εκκλησια για την βαπτιση μας!:P

Ο πατερ δεν επιτρεπει στολισμο στην κολυμπηθρα και καλυτερα δηλαδη γιατι 1ον μας εβγαλε απο περιττα εξοδα και 2ον το μυστηριο ειναι μυστηριο και πρεπει να ειναι λιτο!

Ενα μικρο μπουφε ηθελα να κανω μονο αλλα δυστυχως ουτε αυτο το επιτρεπει η εκκλησια:-(. Οποτε θα προσαρμοστουμε σε αυτα τα δεδομενα!

Αχ ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι θα ξεκινισω σιγα σιγα τις ετιμασιες για την πιο σημαντικη μερα της νεραιδας μου!!:P:p:p

as1cJTh0g410000MTA3MzUzZHwwMDczMDVkfHRvIG5lcmFpZGFraSBtb3UgZWluYWk.gif

Και εμεις που δεν ειχαμε καθολου στολισμο μια χαρά βάπτιση καναμε και ξέσπασα μετά στο τραπέζι.

Τα εκανα ολα εκει.

Μπορείς να κανεις ενα πολύ ομορφο τραπεζι ευχων που αυτο το επιτρεπει και εκει που θα βαλεις τις μπομπο και τα γλυκάκια να ειναι και αυτο μεσα στο κλιμα και περιποιημένο και θα φαινεται σαν ναναι οοοολη η εκκλησιά στολισμένη.Με το καλο...με το καλο!!!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Και εμεις που δεν ειχαμε καθολου στολισμο μια χαρά βάπτιση καναμε και ξέσπασα μετά στο τραπέζι.

Τα εκανα ολα εκει.

Μπορείς να κανεις ενα πολύ ομορφο τραπεζι ευχων που αυτο το επιτρεπει και εκει που θα βαλεις τις μπομπο και τα γλυκάκια να ειναι και αυτο μεσα στο κλιμα και περιποιημένο και θα φαινεται σαν ναναι οοοολη η εκκλησιά στολισμένη.Με το καλο...με το καλο!!!!!!

Σ'ευχαριστωωω!! Δυστυχως μετα δεν θα κανω καποιο τραπεζι εξω λογο οικονομικης στενοτητας, παρα μονο στο σπιτι με τους πιο στενους συγγενεις και την νονα μας, οποτε θα βγαλω το αχτι μου εκει μιας και δεν μου απαγορευει κανενας τπτ!:lol: Για το τραπεζι ευχων το σκεφτομουνα και αυτο με τις μπομπο που μου ειπες και σκοπευω να το κανω πραξη! Η αληθεια ειναι οτι δεν μου απαγορεψε τελειωςτον στολισμο εξω απο το ναο απλα οχι μπαλονια και τετοια! Λιτα πραγματα.;)

as1cJTh0g410000MTA3MzUzZHwwMDczMDVkfHRvIG5lcmFpZGFraSBtb3UgZWluYWk.gif

• 3 εβδομάδες μετά...

δεν με πειραζει ιδιαιτερα που δεν μας αφηνουν να στολισουμε ισα ισα μας βολευει κιολας εξω αν θελουμε βαζουμε κανα μπαλονακι.δεν πειραζει μωρε κοριτσια ισως σιγα σιγα να κανουμε επιστροφη στο εθιμοτυπικο και στο μυστηριο και να ναι καλυτερα ετσι...θα μας κανει καλο

2gq862lerlo78vgo.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...