Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρέφος πέθανε λόγω της διατροφής που επέβαλαν οι χορτοφάγοι γονείς

Lucy

Recommended Posts

Εδώ έρχεσαι να συμφωνήσεις με αυτό που είπα παραπάνω ''Είναι λάθος να μεταγγίζουμε τις δικές μας επιλογές/φιλοδοξίες/ματαιοδοξίες στα παιδιά μας''.

Ναι εννοούσα είμαι μαζί σου και όχι μαζί μου :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 142
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όταν δε τρέφεσαι με κρέας νομίζω παίρνεις συμπληρώματα από το φαρμακείο, σιδήρου κλπ., εάν κάνω λάθος διόρθωσέ με ... Φαντάζομαι όμπως πως όλα τα παράγωγα του ''κρέατος'', αυγά, γαλ/μικά κλπ. τα τρώς όμως, γιατί εάν κατάλαβα δεν είσαι vegan. Δεν είναι λοιπόν πως δε παίρνεις τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες....

Στην καθημερινότητα μου όχι, δεν πέρνω συμπληρώματα παρά μόνο 2 φορές το χρόνο πολυβιταμίνες (1 μήνα κάθε φορά). Ότι θα μπορούσες να πάρεις και συ λογικά :wink:

Όταν έμεινα έγκυος έπαιρνα φολικό οξύ, σίδηρο και ασβέστιο. Στο θηλασμό μόνο ασβέστιο.

Έχεις δίκιο στο ότι οι vegans αν δεν τρέφονται σωστά, πολύ πιθανόν να έχουν ελλείψεις, παίζουν ρόλο όμως πολλές παράμετροι: Πόσα χρόνια είναι κάποιος σ'αυτή τη διατροφή, τι περιέχει η διατροφή κτλ.

α) δεν είμαι vegan, ούτε χορτοφάγος

β) δεν έχω γεννήσει ποτέ, άρα ούτε θηλάσει

γ) παρόλα αυτά, θα πω τη γνώμη μου!

Μου φαίνεται κάπως άκυρο το άρθρο αυτό! Συνδέει αυτόματα, ως αιτία θανάτου του άτυχου μωρού, το γεγονός ότι η μητέρα ήταν χορτοφάγος. Αυθαίρετα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι το γάλα της δεν ήταν θρεπτικό, ότι η μητέρα είχε έλλειψη ασβεστίου, σιδήρου κλπ κλπ. Όμως, μην ξεχνάμε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Έχω τρεις φίλες, που είναι χορτοφάγοι: η μία μάλιστα, είναι και vegan. Εγώ, είμαι παμφάγα! Έχουμε συγκρίνει για πλάκα τις γενικές εξετάσεις αίματος μας: η vegan, μας βάζει όλες κάτω, αριστεύει σε όλες τις τιμές. Εγώ είμαι προτελευταία, έχω δηλαδή, τον δεύτερο χαμηλότερο σε τιμή αιματοκρίτη, τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή σε σίδηρο και τη δεύτερη χαμηλότερη σε τιμή αιμοσφαιρίνη.

Επίσης, έχω στην οικογένεια μου άνθρωπο που τρώει σχεδόν κάθε μέρα κρέας, γιατί δεν του αρέσουν ούτε τα όσπρια ούτε τίποτα άλλο, φυτικής προελεύσεως. Το άτομο αυτό έχει αναιμία, ενώ εγώ που τρώω κόκκινο κρέας μία φορά την εβδομάδα, συνήθως, έχω φυσιολογικό αιματοκρίτη, χαμηλό μεν, αλλά φυσιολογικό.

Γιατί τα λέω όλα αυτά? Υπάρχουν διαφορές από οργανισμό σε οργανισμό και η διατροφή, δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο για τις τιμές που βλέπουμε στις εξετάσεις που κάνουμε. Άλλο τρανό παράδειγμα: ο άντρας μου κάνει πολύ ισορροπημένη διατροφή, παρόλα αυτά έχει υψηλή χοληστερίνη, λόγω κληρονομικότητας. Εγώ πάλι, έχω χαμηλή, ενώ τρώω και αυγά και πλήρη γαλακτοκομικά! Δεν βρίσκεις άκρη!

Κρίμα και πάλι που χάθηκε το αγγελούδι! Υποθέτω, γιατί μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω, ότι γενικά οι γονείς δεν ακολούθησαν τις οδηγίες των γιατρών, το οποίο είναι επικίνδυνο, δεν νομίζω ότι φταίει η διατροφή της μητέρας, ή τουλάχιστον ότι φταίει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η διατροφή της.....

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=59412950

Ζευγάρι χορτοφάγων δικάζεται σήμερα στη βόρεια Γαλλία, με την κατηγορία ότι προκάλεσε το θάνατο της 11 μηνών κόρης του, λόγω της διατροφής που ακολουθούσε και την οποία επέβαλε και στο βρέφος.

Το μωρό, ονόματι Λουίζ, έχασε τη ζωή του στις 25 Μαρτίου του 2008 στο σπίτι τους και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, είχε βάρος 5,7 κιλά έναντι οκτώ που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη στην ηλικία αυτή. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας που τότε ήταν 37 ετών.

Η νεκροψία έδειξε έλλειψη στις βιταμίνες Α και Β12, η οποία , σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και φέρεται «να οφείλεται σε διατροφική ανισορροπία». Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα της πόλης στην οποία διεξάγεται η δίκη, «το πρόβλημα της έλλειψης βιταμίνης Β12 μπορεί να έχει σχέση με τη διατροφή της μητέρας».

Οι γονείς υιοθέτησαν αυτή τη διατροφή από τη στιγμή που είδαν μια «εκπομπή στην τηλεόραση για τη μεταφορά των ζώων στα σφαγεία», εξηγεί ο δικηγόρος της μητέρας. Οι γονείς της Λουίζ έχουν και μια μεγαλύτερη κόρη, ηλικίας 13 ετών σήμερα, που δεν παρουσίαζε παρόμοιες ελλείψεις στον οργανισμό της εκείνη την εποχή.

Οι γονείς, ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι στη συμβατική ιατρική, προτιμούσαν να φροντίζουν τα παιδιά τους με δικά τους μέσα και με συμβουλές που αντλούσαν από τα βιβλία. «Κατά την επίσκεψη στο γιατρό, όταν η Λουίζ ήταν εννέα μηνών, οι γονείς δεν ακολούθησαν τη συμβουλή του που τούς είπε ότι η μικρούλα πρέπει να νοσηλευθεί καθώς είχε προσβληθεί από βρογχίτιδα και έχανε βάρος», σύμφωνα με τον δικογόρο. «Προτιμούσαν συνταγές με κατάπλασμα από άργιλο ή φύλλα λάχανου, σύμφωνα με όσα διάβαζαν στα βιβλία», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Οι γονείς που παραμένουν χορτοφάγοι «έχουν πλήρη συνείδηση του λάθους τους», υπογράμμισε ο δικηγόρος του πατέρα. Η δικαστική απόφαση αναμένεται την Παρασκευή, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι γονείς του βρέφους κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Ενδεχομένως, το πρόβλημα να ήταν τα καταπλάσματα, αντί για τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής στο άρρωστο παιδάκι. Κρίμα, πολύ κρίμα! :(

....εγώ πιστεύω ότι φταίει το γεγονός ότι η μητέρα ήταν των άκρων σε όλα και όχι κάτι μεμονομένα

Εγώ έχω γνωστή που είναι vegan αλλά υποχρεώνει και τα παιδιά της, τα οποία είναι 2 και 4 ετών. Μάλιστα το μεγάλο το σταμάτησε και από τον παιδικό διότι δεν μπορούσαν να τα βρούνε στο θέμα της διατροφής...

Κρέας, αυγά δεν τρώνε ποτέ και αναγκάστηκε ύστερα από πολλές πιέσης από το μεγάλο παιδί να τους δίνει 1 φορά στις 15 κάτι με κασέρι.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

....εγώ πιστεύω ότι φταίει το γεγονός ότι η μητέρα ήταν των άκρων σε όλα και όχι κάτι μεμονομένα

Εγώ έχω γνωστή που είναι vegan αλλά υποχρεώνει και τα παιδιά της, τα οποία είναι 2 και 4 ετών. Μάλιστα το μεγάλο το σταμάτησε και από τον παιδικό διότι δεν μπορούσαν να τα βρούνε στο θέμα της διατροφής...

Κρέας, αυγά δεν τρώνε ποτέ και αναγκάστηκε ύστερα από πολλές πιέσης από το μεγάλο παιδί να τους δίνει 1 φορά στις 15 κάτι με κασέρι.

Κάποτε διερωτούμαι και γω γιατί τα κάνουν αυτά κάποιοι γονείς.

Συμφωνώ... Ήταν όλο το πακέτο μαζί που οδήγησε το μωρό στο θάνατο.

Αλλά και η γνωστή σου είναι των άκρων όπως φαίνεται...

Εγώ πάλι έχω γνωστή που δεν τρώει κρέας και γαλακτοκομικά, αλλά στα παιδιά της δίνει απ΄όλα και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου.

εχω δυο μπουμπουκακια

Συμφωνώ... Ήταν όλο το πακέτο μαζί που οδήγησε το μωρό στο θάνατο.

Αλλά και η γνωστή σου είναι των άκρων όπως φαίνεται...

Εγώ πάλι έχω γνωστή που δεν τρώει κρέας και γαλακτοκομικά, αλλά στα παιδιά της δίνει απ΄όλα και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου.

Η διατροφή είναι προσωπική επιλογή και πολύ συνειδητή μάλιστα. Πως αποκλείουμε από τη διατροφή μας αυτά που δεν μας αρέσουν? Έτσι! Απλά πιθανά να είναι και άλλοι οι λόγοι πολλές φορές που κάποιος γίνεται χορτοφάος.

Έτσι καλό είναι να αφήνουμε τα παιδιά να μας λένε αυτό μ'αρέσει ή δεν μου αρέσει. Να εκφράσουν βάση εμπειριας δικής τους την προσωπική τους επιλογή η οποία δεν γίνεται σίγουρα στα 2, 3, 4 τους χρόνια.

Μιλώντας με διατροφολόγο μου επισήμανε ότι δεν είναι προσωπική επιλογή των παιδιών (2 ή 3 χρονών) το να αρνούνται πεισματικά να φάνε πχ μοσχάρι. Η μητέρα πρέπει να το πάρουσιάσει στο πιάτο του παιδιού πολλές φορές και πολύ συχνά για να συνηθίσει το παιδί την ιδέα και να δοκιμάσει πολλές φορές για να συνηθίσει τη γεύση.

Συνήθως οι προσωπικές επιλογές των παιδιών στο φαγητό αρχίζουν γλύρω στα 12-15.

Αυτά ενημερωτικά από όσα έχω ενημερωθεί αφού με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα παιδική διατροφή.;)

Μιλώντας με διατροφολόγο μου επισήμανε ότι δεν είναι προσωπική επιλογή των παιδιών (2 ή 3 χρονών) το να αρνούνται πεισματικά να φάνε πχ μοσχάρι. Η μητέρα πρέπει να το πάρουσιάσει στο πιάτο του παιδιού πολλές φορές και πολύ συχνά για να συνηθίσει το παιδί την ιδέα και να δοκιμάσει πολλές φορές για να συνηθίσει τη γεύση.

Συνήθως οι προσωπικές επιλογές των παιδιών στο φαγητό αρχίζουν γλύρω στα 12-15.

Αυτά ενημερωτικά από όσα έχω ενημερωθεί αφού με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα παιδική διατροφή.;)

Ακριβώς! Όλες οι μαμάδες οφείλουν να προσφέρουν όλων των ειδών τα τρόφιμα στα παιδιά τους και όχι να αποκρύπτουν κάποιες ομάδες τροφίμων απλώς επειδή δεν θέλουν οι ίδιες να τα τρώνε...

Και η δικιά μου μαμά δεν τρώει καθόλου κοτόπουλο ή ο,τιδήποτε έχει μαγειρευτεί μαζί με κοτόπουλο, αλλά πάντα το μαγείρευε και μας το πρόσφερε. Αν τυχόν μεγαλώνοντας ακολουθούσα και εγώ την ίδια νοοτροπία, πρόβλημά μου. Θα ήταν συνειδητή επιλογή.

εχω δυο μπουμπουκακια

:lol:αυτό να έρθει να μου το πει όταν δει την κόρη μου όταν της "παρουσιάζω" όσπρια......

με καμία δύναμη και κανέναν τρόπο (δεν τα τρωει απο τα 2 και μετά, πριν τα έτρωγε και ειδικά φακές με μεγάλη χαρά)

πολλές φορές που με βλέπει να τρώω μου λεει κιολας "μπράβο μαμά μου οι φακές έχουν σίδηρο":D

Διαφημίσεις

:lol:αυτό να έρθει να μου το πει όταν δει την κόρη μου όταν της "παρουσιάζω" όσπρια......

με καμία δύναμη και κανέναν τρόπο (δεν τα τρωει απο τα 2 και μετά, πριν τα έτρωγε και ειδικά φακές με μεγάλη χαρά)

πολλές φορές που με βλέπει να τρώω μου λεει κιολας "μπράβο μαμά μου οι φακές έχουν σίδηρο":D

Επικοινώνησα και γω μαζί της γι'αυτό ακριβώς που γράφεις. Ξαφνικά το Εριεττόπουλο σταμάτησε τα λαχανικά & φρούτα που έτρωγε κάθε μέρα στα ενδιάμεσα φαγητού.

Η διατροφολόγος μου είπε ότι δεν θα ρωτάς αν θέλει να της ετοιμάσεις τα φρούτα της. Κόψτα και βάλε τα σε πιάτο όπως και πριν και ΄πάρε και συ και τρώγε ή βάλε την στη διαδικασία ετοιμασίας. Μετά από 2μιση εβδομάδες καθημερινής ρουτίνας και πέταγμα φρούτων άρχισε δειλά δειλά να τρώει και πάλι.

Στην περίπτωση φαγητού μου είπε ότι αν ένα φαγητό δεν το φάει το μεσημέρι μην δώσει κάτι άλλο, προχώρα στο επόμενο ενδιάμεσο και όταν πεινάσει πες φακές. Αν το βράδυ δε φάει και πάλι δώσε κάτι άλλο. Την άλλη μέρα το μεσημέρι φακές. Δεν ξέρω ΚΡΙΣΤΙΝΑ αν δουλεύει αυτό αλλά μου είπε γενικώς να επιμένω να μάθει όλα τα φαγητά (και η κόρη μου έχει κλείσει 2.5). Είναι η ηλικία που προσπαθούν να ελέγξουν τους γονείς με το φαγητό (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν τα πουλάκια μου).

Μπράβο της πάντως για την απάντηση που σου δίνει, είναι διατροφικά ενημερωμένη!!

γενικοτερα ειμαι της αποψης να αφηνουμε τα παιδια μας να επιλεγουν τα ιδια, σε ολα τα θεματα, διατροφη, θρησκεια, δραστηριοτητες, παρεες κλπ

Τα ανηψακια μου που ειναι vegan δεν ειναι παιδια της vegan κουνιαδας μου, και οι γονεις τους ξινιζουν λιγο που πρεπει να μαγειρεψουν ξεχωριστα, αλλα οφειλουν να σεβαστουν τις επιλογες τους.

Η καταναλωση κρεατος και ζωικων προιοντων δε σημαινει αυτοματα παρουσια σημαντικων βιταμινων και ιχνοστοιχειων στον οργανισμο.

Αν και δε συμφωνω με το κανουμε τα παιδια vegeterian ή vegan πριν ειναι σε θεση να αποφασισουν, νομιζω οτι ο παιδικος επρεπε να σεβαστει την επιλογη της μητερας, οπως σεβομαστε την επιλογη των γονιων που θελουν ή δε θελουν να εμβολιασουν, που πανε ή δεν πανε τα παιδια στην εκκλησια κλπ.

malecon, δεν ξεχασα, αλλα ειναι ωρα ταισματος στο zoo, θα το κοιταξω μολις μπορεσω

Στην περίπτωση φαγητού μου είπε ότι αν ένα φαγητό δεν το φάει το μεσημέρι μην δώσει κάτι άλλο, προχώρα στο επόμενο ενδιάμεσο και όταν πεινάσει πες φακές. Αν το βράδυ δε φάει και πάλι δώσε κάτι άλλο. Την άλλη μέρα το μεσημέρι φακές. Δεν ξέρω ΚΡΙΣΤΙΝΑ αν δουλεύει αυτό αλλά μου είπε γενικώς να επιμένω να μάθει όλα τα φαγητά (και η κόρη μου έχει κλείσει 2.5). Είναι η ηλικία που προσπαθούν να ελέγξουν τους γονείς με το φαγητό (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν τα πουλάκια μου).

O γιος μου είναι 5,5. Δυστυχώς δεν πιάνει τίποτε από τα παραπάνω...:mad:

Τα είχα και πολλές φορές ακόμη τα δοκιμάζω σε πολλές παραλλαγές ( μέχρι και αλλαγή ονομάτων ) αλλά δεν....

υ.γ. Ναι έχετε δίκιο η γνωστή μου είναι πολύ των άκρων....ψήναμε κάποια στιγμή και λέει ο μικρός της "μαμά μπορώ να φάω ένα σουβλακι", " όχι αγάπη μου ξέρεις ότι σου κάνει κακό μπλα μπλα, εγώ έχω μαζί μου το ταπεράκι με αυτά που πρέπει να τρώμε εμείς για να είμαστε πάντα δυνατοί και να μην αρρωσταίνουμε ποτέ "

rQGhp3.png

νομιζω οτι ο παιδικος επρεπε να σεβαστει την επιλογη της μητερας,

θα βγω εκτός θέματος...η μαμά ήθελε να επιτρέπουν στο παιδί της που δεν τρώει να κάνει ότι θέλει τήν ώρα του φαγητού ενώ το παιδί θα έπρεπε να κάθεται στην τραπεζαρία...

ούτε ο γιος μου έτρωγε την ώρα του φρούτου αλλά καθόταν μαζί με όλα τα παιδάκια

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

υ.γ. Ναι έχετε δίκιο η γνωστή μου είναι πολύ των άκρων....ψήναμε κάποια στιγμή και λέει ο μικρός της "μαμά μπορώ να φάω ένα σουβλακι", " όχι αγάπη μου ξέρεις ότι σου κάνει κακό μπλα μπλα, εγώ έχω μαζί μου το ταπεράκι με αυτά που πρέπει να τρώμε εμείς για να είμαστε πάντα δυνατοί και να μην αρρωσταίνουμε ποτέ "

Hμαρτον, ποσο κακο μπορει να παθαινε αν για μια και μονη φορα ετρωγε σουβλακι? Το βρισκω λιγακι καταναγκαστικο αυτο...:|

Οκ, πρεπει να σεβομαστε τις επιλογες του καθενα... Εγω σεβομαι τις διατροφικες επιλογες της μαμας, εκεινη σεβεται αυτες του παιδιου της? Μα ουτε να δοκιμασει δεν το αφηνει?? Το μικρο μου...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Γιατί άμα είμαι εγώ vegan πρέπει να κάνω και το παιδί σώνει και ντε; Απορίας άξιον.....

Τόσο πολύ υποτιμώ τη νοημοσύνη του, ώστε να μη του επιτρέψω να τρέφεται όπως εκείνο θέλει;;;;;; Εγώ μπορεί να θέλω να πλακώνομαι στα μπρόκολα και στα κουνουπίδια, ενώ το παιδί στα κοντοσούβλια! So what????

iyuNp3.png4hNCp3.png

Hμαρτον, ποσο κακο μπορει να παθαινε αν για μια και μονη φορα ετρωγε σουβλακι? Το βρισκω λιγακι καταναγκαστικο αυτο...:|

Και ξέρεις, όσο απαγορεύεις κάτι, τόσο πιο πολύ θα πέσει μετα το παιδί με τα μούτρα σε αυτό που του απαγορεύεις...

Θα βγω και εγώ εκτός θέματος... Μια μέρα μου ζήταγε η κόρη μου να πιει κόκα κόλα... Ναι, βεβαίως λέω εγώ και της φέρνω ένα μικρό ποτηράκι. Μια γνωστή μου που ήταν μαζί μας με τον μεγαλύτερο γιο της (6χρονών), μου λέει "μα τι κάνεις??? Της δίνεις κόκα κόλα? Ο γιος μου ποτέ δεν έχει πιει" Της λέω δεν πρόκειται να την πιει. Απλώς θέλει να μας μιμηθεί. Πράγματι ήπιε μια γουλιά και μετά το ξέχασε το ποτήρι... Ο γιος της άλλης μας κοίταγε με απορία και του έτρεχαν τα σάλια. Βέβαια αν ζήταγε κάτι άλλο, πχ καφέ ή ποτό δεν θα της έδινα.

Ένας άλλος δεν έδινε ποτέ γλυκά στο γιο του (3χρονών). Του έκοβε τούρτα στα γενέθλια και δεν τον άφηνε να δοκιμάσει για να μην μάθει να τρώει ζάχαρη.

Αλλά στο θέμα που συζητάμε, δεν είναι δυνατό να αποκλείεις από τη διατροφή του παιδιού ολόκληρες ομάδες τροφίμων και μετά να του δίνεις συμπληρώματα (και ακόμη χειρότερα να μην του δίνεις ούτε αυτά).

εχω δυο μπουμπουκακια

όχι αγάπη μου ξέρεις ότι σου κάνει κακό μπλα μπλα, εγώ έχω μαζί μου το ταπεράκι με αυτά που πρέπει να τρώμε εμείς για να είμαστε πάντα δυνατοί και να μην αρρωσταίνουμε ποτέ "

ε, κόψε κάτι... (στη μαμά του παιδιού απευθύνομαι...:rolleyes:)

εχω δυο μπουμπουκακια

ε, κόψε κάτι... (στη μαμά του παιδιού απευθύνομαι...:rolleyes:)

αληθεια βρε Dalia, (δανειζομαι τωρα και το ποστ της Lucy ;)), αρρωσταινουν αυτα τα παιδακια καθολου?

ετσι εγκυκλοπαιδικα, μηπως ρε παιδακι μου να το ξανασκεφτουμε κι εμεις που ειμαστε της συμβατικς διατροφης (χωρις καμμια ειρωνικη διαθεση περικαλω....)

Ένας άλλος δεν έδινε ποτέ γλυκά στο γιο του (3χρονών). Του έκοβε τούρτα στα γενέθλια και δεν τον άφηνε να δοκιμάσει για να μην μάθει να τρώει ζάχαρη.

Μωρε ειναι πραγματικα να τα λυπασαι.... αλλα δυστυχως δεν μπορουμε και να επεμβουμε ;)

αληθεια βρε Dalia, (δανειζομαι τωρα και το ποστ της Lucy ;)), αρρωσταινουν αυτα τα παιδακια καθολου?

ετσι εγκυκλοπαιδικα, μηπως ρε παιδακι μου να το ξανασκεφτουμε κι εμεις που ειμαστε της συμβατικς διατροφης (χωρις καμμια ειρωνικη διαθεση περικαλω....)

Άμα δεν είναι ευτυχισμένο θα αρρωστήσει. Φαντάζομαι όλα παίζουν ρόλο και ο ψυχολογικός εξαναγκασμός είναι σοβαρός παράγοντας.

Και η χορτοφαγια βρε Αζια μου για να είναι υγιεινή και αποτελεσματική έχει και κάποιες κατευθυντήριες γραμμές. Εννοώ και ένας ενήλικας θα αρρωστήσει άμα θέλει να φάει κρέας και πιέζεται να μην το κάνει, πόσο μάλλον ένα παιδάκι που η ψυχούλα του θέλει λίγη τούρτα και του λες ασ'το δεν κάνει. Δε ζήτησε δα και κόνιο.

Και συνεχίζω... Η δικιά μου τις προάλλες έφαγε 2 πιάτα φαγητό και με το που πήγαμε στης αδερφής μου και έτρωγαν τα κορίτσια της στρογγιλοκάθισε να φάει. Να πεις στο παιδάκι όχι?? Όχι ότι θα'τρωγε και πολύ αλλά αν ένιωσε ότι ήθελε λίγο κι'απο εκεί γιατί όχι?

Και συνεχίζω... Η δικιά μου τις προάλλες έφαγε 2 πιάτα φαγητό και με το που πήγαμε στης αδερφής μου και έτρωγαν τα κορίτσια της στρογγιλοκάθισε να φάει. Να πεις στο παιδάκι όχι?? Όχι ότι θα'τρωγε και πολύ αλλά αν ένιωσε ότι ήθελε λίγο κι'απο εκεί γιατί όχι?

Αν εβλεπα εγω την κορη μου να τρωει 2 πιατα φαι κ μετα να ζηταει κ αλλο θα εκανα παρτυ!!! Την κυνηγαω για να φαι 10 κουταλιες... :lol:

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...