Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑΚΙΑ 6-12 ΜΗΝΩΝ

bibicos

Recommended Posts

δε βάζεις στην ίδια κατσαρόλα και για το παιδί και για τους μεγάλους....

ή αν θες τα βράζεις όλα μαζί και πριν το τέλος ξεχωρίζεις το φαγητό των μεγάλων και κάνεις τα τελειώματα με σάλτσες και μπαχαρικά και αλάτια.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 79
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα οσπρια τα φτιαχνω οπως και για μας χωρις αλατι...Ο καθενας στο πιατο του!Τις φακες δεν τις αλεσα ποτε,εβαζα καροτακι που το ελιωνα με το πιρουνι!Τα φασολια και τα ρεβυθια τα ελιωνα με το πιρουνι!

Αυτο μου φαινεται δυσκολο να το κανω για εμας...

Δηλαδη εσυ τα μαγειρευεις για το παιδι ακριβως οπως θα τα εκανες για εσας??Βεβαια κοιταω το τικερακι σου το μωρακι σου ειναι πιο μεγαλο απο το δικο μου οποτε σε εκεινη την ηλικια ισως να μπορω να το κανω και εγω...Και τσιγαριζεις και βαζεις διαφορα μπαχαρικα και τετοια??

Ας πουμε σημερα που εφτιαξα για 1η φορα το εξης

Μοσχαρακι

1 καροτο

1 κολοκυθι

1 ντοματα(ξεφλουδισμενη και χωρις σπορακια)

κριθαρακι

σελινο

λαδακι

Βγηκε πραγματικα πεντανοστιμο παρολο που δεν εβαλα καθολου αλατι.Για εμας ας πουμε θα το εφτιαχνα διαφορετικα...Τωρα να δουμε αν θα το φαει ο μικρος πιο μετα....

Επισης για τον μικρο δεν παιζει να δωσω κοτοπουλο απο τον Σκλαβενιτη.Και για το φαγητο του μικρου τα αγοραζω ολα βιολογικα,για εμας παλι οχι ολα...Επισης μου φερνει η πεθερουλα κοτοπουλα που ειχε βαλει οταν γεννησα μονο για το παιδι οποτε αυγουλακια και κοτοπουλα ο μικρος θα τρωει απο αυτα...

οχι βρε...δεν εννοω οτι οπως θα τα κανω για εμας, θα τα κανω για το παιδι...αλλα λεω οτι αν εμεις εχουμε κρεατοσουπα, θα φτιαξω κρεατοσουπα για το παιδι, αν εχουμε φασολακια, φασολακια κλπ κλπ. Παντα ξεχωριστα μαγειρεμενα γιατι δεν εχω σκοπο να του δωσω αλατι για οσο περισσοτερο καιρο μπορω....

Τωρα....αν εχουμε σπετζοφαι....ε καλα....θα φαει κατι τελειως ασχετο....

οχι βρε...δεν εννοω οτι οπως θα τα κανω για εμας, θα τα κανω για το παιδι...αλλα λεω οτι αν εμεις εχουμε κρεατοσουπα, θα φτιαξω κρεατοσουπα για το παιδι, αν εχουμε φασολακια, φασολακια κλπ κλπ. Παντα ξεχωριστα μαγειρεμενα γιατι δεν εχω σκοπο να του δωσω αλατι για οσο περισσοτερο καιρο μπορω....

Τωρα....αν εχουμε σπετζοφαι....ε καλα....θα φαει κατι τελειως ασχετο....

Γιατί δεν ρίχνεις το αλάτι στο πιάτο σας? Αυτό έχω ξεκινήσει να κάνω όταν μου "βγαίνει" να φάει το ίδιο φαγητό με εμας...

...αν έφτιαχνα σπετζοφαι θα γινόταν χαμος, δεν θα ησύχαζε αν δεν έτρωγε :oops:

Διαφημίσεις

νταξ μωρε...τωρα εχω τον ατμομαγειρα και βολευομαι ετσι για το παιδι...αλλωστε προς το παρον τα τρωει ολα στον ατμο. Μολις χρονισει, που πιστευω θα μας αλλαξει διατροφη, καπως ετσι θα το κανουμε...δεν ειμαστε και πολυ του αλατιου αλλωστε...

Γιατί δεν ρίχνεις το αλάτι στο πιάτο σας? Αυτό έχω ξεκινήσει να κάνω όταν μου "βγαίνει" να φάει το ίδιο φαγητό με εμας...

...αν έφτιαχνα σπετζοφαι θα γινόταν χαμος, δεν θα ησύχαζε αν δεν έτρωγε :oops:

Κι εγω αυτο εκανα απο την αρχη μεχρι και τωρα!!!

να ρωτησω κατι και εγω την παρεα...

κλεισατε τον 6 και μετα αρχισατε το μαμ????

υπαρχει καποιο νινι που να ξεκινησε πιο νωρις τα φαγητα???

σας διαβαζω και μου φαινονται βουνο(ο καιρος μας φτανει)

που τα θυμοσαστε ολα αυτα τα φαγητα?πιφ...:shock::shock::shock::shock:

να ρωτησω κατι και εγω την παρεα...

κλεισατε τον 6 και μετα αρχισατε το μαμ????

υπαρχει καποιο νινι που να ξεκινησε πιο νωρις τα φαγητα???

σας διαβαζω και μου φαινονται βουνο(ο καιρος μας φτανει)

που τα θυμοσαστε ολα αυτα τα φαγητα?πιφ...:shock::shock::shock::shock:

Εγώ της ξεκίνησα κρεμα στους 5,5 μήνες. Όταν μας έβλεπε να τρώμε όρμαγε να φάει και αυτή, μια φορά της είχα δώσει να γλείψει ένα αχλάδι και έπαθε αμόκ από την γεύση του :P οπότε είπα να μην της στερώ άλλο τις νοστιμιές :P:p:p

Εγώ της ξεκίνησα κρεμα στους 5,5 μήνες. Όταν μας έβλεπε να τρώμε όρμαγε να φάει και αυτή, μια φορά της είχα δώσει να γλείψει ένα αχλάδι και έπαθε αμόκ από την γεύση του :P οπότε είπα να μην της στερώ άλλο τις νοστιμιές :P:p:p

ο δικος μου και τωρα αν του εδινα θα το καταβροχθιζε πιστευω αλλα για να λενε περιπου στον 6 κατι ξερουν..

ελεγα μηπως υπαρχει περιπτωση για να ξεκινησουμε πιο νωρις

η παιδιατρος δεν νομιζω να αφησει (βεβαια παντα λεει την γνωμη της δεν την επιβαλει)

υπομονη !!!!!

ευχαριστω....:lol:

Διαφημίσεις

Και ο δικός μου στον 6ο ξεκίνησε να τρώει...Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι να φάει νωρίτερα...

Όσο για το πως τα θυμόμαστε εμένα μου τα γράφει σε χαρτί η παιδιάτρος και το έχω κοτσάρει 1η μούρη στο ψυγείο ;)

images?q=tbn:ANd9GcQ_n0WymGeUhAhMIoWj19UiGiiaBXqYmXn5ttA7OLbCkcBdRUDVDw

Παντα ξεχωριστα μαγειρεμενα γιατι δεν εχω σκοπο να του δωσω αλατι για οσο περισσοτερο καιρο μπορω....

Επειδή και εγώ μέχρι τώρα δεν του έχω δώσει καθόλου αλάτι παρόλο που η παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ πολύ λίγο να του βαζω στο φαγητό του εσάς σας το έχει απαγορεύσει η παιδιάτρος και αν ναι μέχρι πότε?

bibicos συνήθως λένε για μετά το χρόνο το αλάτι, αλλά εξαρτάται κι από το γιατρό. πάντως και να μην προσθέσεις επιπλέον αλάτι στο φαγητό του, παίρνει από τις τροφές.

φασολάκι είναι πολύ μικρούλι το δικό σου ακόμα για στερεές, γενικά οι οδηγίες λένε από το εξάμηνο και μετά, άντε από τους 5,5 περίπου. κάνε λίγο ακόμα υπομονή ;)

εμείς τώρα πήραμε το ΟΚ να αρχίσουμε να τρώμε τα πάντα εκτός από μέλι μέχρι τον πρώτο χρόνο, οπότε σιγά-σιγά θα πιάσουμε το ψάρι, το αυγό και παράγωγα ξηρών καρπών (φυστικοβούτυρο, ταχίνι κλπ). σκέφτομαι στο περίπου να της έχω μενού όπως το δικό μας, 2 μέρες κρέας κόκκινο (για το σίδηρο που έχει λίγο χαμηλό), 1 άσπρο, 1 ψάρι, μία λαχανικά, μία όσπρια, μία ζυμαρικά, κι από φαγητά περίπου όπως τα δικά μας σε συνδυασμούς, χωρίς τα καρυκεύματα.

όσο είναι ακόμα χειμώνας μπορείτε να δοκιμάσετε την κολοκύθα στα φαγητά τους, τη γλυκοπατάτα και το αβοκάντο. είναι όλα πολύ θρεπτικά (ειδικά τα δύο τελευταία), σούπερ τροφή για μωρά, και με ωραία γεύση. το αβοκάντο πάει και με λαχανικά και με φρούτα επίσης ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

bibicos αχελλοου!

Προς το παρον (11 μηνων) μας εχει απαγορεψει το αλατι. Αλλα, ακομα και μετα το ετος να μου πει οτι επιτρεπεται λιγο αλατι, εγω δε θα του βαλω και θα το κρατησω αυτο για οσο περισσοτερο καιρο μπορω. Ή θα βαζω εξτρα αλατι στο δικο μας (το συχαινομαι λιγο αυτο...δε ξερω γιατι) ή αν "βοηθαει" το φαγητο, θα του κανω αλλη μεριδουλα. Δλδ, πχ....αν εχουμε μπιφτεκια στο φουρνο με πατατες, θα του φτιαχνω ενα μπιφτεκι αναλατο.

Αλλωστε, ουτε κι εμεις θα επρεπε να τρωμε αλατι. Μια κακη συνηθεια ειναι. Οι τροφες εχουν απο μονες του το αλατι που ειναι απαραιτητο στον οργανισμο. Δυστυχως, ομως, ετσι εχουμε μαθει. Ενταξει...ειναι κατι που δε θα το γλιτωσει, οπως και τη ζαχαρη αλλωστε, αλλα νομιζω οτι οσο περισσοτερο καιρο αποφευγεις καποια πραγματα, τοσο καλυτερο.

Τουλαχιστον μετα να μαθει να τρωει με λιγο αλατι, οπως κι εμεις. τα λιποκυτταρα του ανθρωπου φτιαχνονται σε αυτη την ηλικια(για τη ζαχαρη παει αυτο) και οσο πιο πολυ προσεχουμε σε αυτη την ηλικια τοσο πιο καλες βασεις θα παρει για το μελλον.

Ρε λογοδιαρροια πρωινιατικα! :P

αν μπεί λεμόνι στο φαγητό δεν χρειάζεται καθόλου μα καθόλου αλάτι. Ειδικά στις σούπες μπορείς να βάλεις και σέλινο, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται και σαν υποκατάστατο του αλατιού. Απλά εμείς έχουμε συνηθίσει το επιπλέον αλάτι στο φαγητό μας και νομίζουμε ότι πρέπει να βάλουμε και στων παιδιών το φαγητό. Δεν είναι απαραίτητο! :P

Διαφημίσεις

Εμας ο παιδιατρος μας ειπε πως οσο πιο αργα της βαλουμε αλατι τοσο το καλυτερο! "Οταν αρχισει να λεει <αλατι> τοτε θα της δωσετε" μας ειπε!!! Ο ανηψιος μου που ειναι τριων χρονων τωρα αρχισε να τρωει και λεει στην μαμα του "τωρα μαγειρευεις καλυτερα μαμα":lol::lol::lol:

"...κι υστερα εσενανε ρωτω το νοημα του κοσμου

και λες το χερι σου κρατω κι εσυ εισαι δικος μου..."

Ρανια μου ποσο δικιο εχεις μα ποσο.Εμεις ειμαστε 11,5 τρωμε σχεδον τα παντα εκτος απο ψαρακι το οποιο θα το ξεκινησουμε σε καμια βδομαδα,οσο για ο αλατι ουτε κι εγω βαζω και δεν θα βαλω,με τη ζαχαρη το ιδιο δεν πιστευω οτι ειναι χρησιμη ετσι κι αλλιως τα περισσοτερα φρουτα και πολλα απο ταλαχανικα ειναι γλυκα στη γευση τους οποτε φτανει

Εμενα ειναι σχεδον δυο αλλα αρχιζα να της βαζω διαφορα πραγματα απο αυτα που τρωγαμε εμεις μεσα στο κλασσικο αλεσμενο..πχ φασολακια,παντζαει,αγγιναρα,μπροκολο..τωρα νομιζω που τα εχει ηδη δοκιμασει απο μικρη τα τρωει πιο ευκολα..

ζαχαρη κ αλατι ακομα δεν της βαζω..δεν χρειαζεται αλλωστε..αν ομως πετυχει κανενα ετοιμο μπισκοτο η πατατακι μια χαρα το τσακιζει..

• 3 εβδομάδες μετά...
bibicos αχελλοου!

Active Member Πεινειοου!!!!:wink:

Προς το παρον (11 μηνων) μας εχει απαγορεψει το αλατι. Αλλα, ακομα και μετα το ετος να μου πει οτι επιτρεπεται λιγο αλατι, εγω δε θα του βαλω και θα το κρατησω αυτο για οσο περισσοτερο καιρο μπορω. Ή θα βαζω εξτρα αλατι στο δικο μας (το συχαινομαι λιγο αυτο...δε ξερω γιατι) ή αν "βοηθαει" το φαγητο, θα του κανω αλλη μεριδουλα. Δλδ, πχ....αν εχουμε μπιφτεκια στο φουρνο με πατατες, θα του φτιαχνω ενα μπιφτεκι αναλατο.

Χμμ σας το εχει απαγορεψει ε???Οπως παντα ο καθε παιδιατρος τα δικα του....

Συμφωνω μαζι σου και εγω θα το καθυστερησω οσο μπορω αλλα δεν προβω και σε ακροτητες...

Λοιπον εγω θα γραψω καποιους συνδυασμους που εχω κανει στο φαγητο του μικρου και πραγματικα μεχρι τωρα τα παει κατω αμασητα!!!!:mrgreen:

Νο1.

Μοσχαρακι

Μπροκολο

Πατατα

Καροτο

Λαδακι-Λεμονακι

Νο2.

Κοτοπουλο ή Μοσχαρι

Μπαμιες

Ντοματα

Καροτο

Κρεμμυδακι Φρεσκο το πρασινο μερος

Νο3.

Κοτοπουλο

Σπανακι

Ρυζι

Ανηθο

Κρεμμυδακι Φρεσκο το πρασινο μερος

Νο4.

Μοσχαρακι

Φασολακια

Καροτο

Κρεμμυδακι το πρασινο μερος

Μαιντανος

Νο5.

Μοσχαρακι(ζητησα το ποντικι να μου το κοψει σε κιμα)

Μακαρονια

Καροτο

Ντοματα

Δηλαδη κατι σαν μακαρονια με κιμα...Κανει σαν τρελος!!!

Νο6

Κοτοπουλο

Γλυποτατα

Καροτο

Κρεμμυδακι....

Νο7.

Κοτοπουλο

Κολοκυθα

Πατατα

Κρεμμυδακι....

Μαιντανος

Νο8.

Μοσχαρακι

Αστρακι Ζυμαρικο

Ντοματα

Καροτο

Σελινο

Κρεμμυδακι....

Νο9.

Μοσχαρακι η Κοτοπουλο

Κριθαρακι Ζυμαρικο

Ντοματα

Καροτο

Σελινο

Νο10.

Μοσχαρακι ή Κοτοπουλο

Αρακας

Ντοματα

Ανηθος

Κρεμμυδακι....Με αυτο το φαγητο θελει να φαει και εμενα....

Tip:1.Επειδη δεν βαζω αλατι βαζω ενα τικ παραπανω λεμονακι και ειναι σουπερ.

2.Τα κοτοπουλα μου τα δινει η πεθερουλα και ετσι κραταω και τα κοκκαλα και φτιαχνω ζωμο με καροτο κρεμμυδακι κολοκυθι.Επειτα σουρωνω και κατευθειαν σε παγοθηκη και καθε φορα προσθετω μερικα παγακια για λιγο παραπανω νοστιμια ακομα και στα δικα μας μερικες φορες..

3.Ζηταω απο τον κρεοπωλη κοκκαλο με το μεδουλι και φτιαχνω και παλι ζωμο με καροτο κολοκυθι κρεμμυδακι και βαζω παλι σε παγοθηκες...Και οποτε θελω προσθετω...Τρομερη ευκολια

για δείτε κι αυτό για ιδέες. η μαντάμ βέβαια είναι λίγο σαν το Τζόκερ από το τράβηγμα, αλλά εμείς για τη μαγειρική τη θέλουμε ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...