Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑΚΙΑ 6-12 ΜΗΝΩΝ

Recommended Posts

Βρε κορες μπορειτε να γραψετε εδω μερικες συνταγες πως φτιαχνετε κρεατοχορτοσουπα για τα παιδακια σας??Ηρθε η παιδιατρος και μας εβαλε να τρωμε πλεον ζυμαρικα και λαχανικα αλλα εχω πελαγωσει λιγο για το πως θα κανω τους συνδυασμους...:rolleyes:

Μου ειπε παραμενει σταθερο το κοτοπουλο και το μοσχαρακι και να προσθετω οτι θελω απο αρακα,σπανακι,μπροκολο,φασολακια,μπαμπιες και επισης κριθαρακι,ρυζι,μακαρονια.

Ααα επισης μου ειπε και ντοματα χωρις τα σπορια και μαιντανο-φρεσκο κρεμμυδακι....Εννοειται εδω και ενα μηνα τρωει το καροτο-πατατα-κολοκυθι-σελινο.

Ριξτε καμμια ιδεα για συνταγες βρε κοριτσια γιατι απο μαγειρικη ειμαι ασχετη...:(

images?q=tbn:ANd9GcQ_n0WymGeUhAhMIoWj19UiGiiaBXqYmXn5ttA7OLbCkcBdRUDVDw

Διαφημίσεις

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Λοιπον! :)

εμας το κρεας και το ψαρι (τρωτε ψαρι?) μας εχει πει μονο με λαχανικα. Τα ζυμαρικα/τραχανα να ειναι ξεχωριστο γευμα μονο του. Και επισης μας εχει πει να του κανουμε και ενα γευμα σκετα λαχανικα.

Απο λαχανικα μαζι με το κρεας του βαζω καθε φορα ο,τι εχω...δεν ακολουθω συγκεκριμενη συνταγη...τα πιο κλασικα που βαζω ειναι πατατα,καροτο, μπροκολο, πιπερια πρασινη. Απο κει και περα του βαζω ροκα, κρεμμυδι, σκορδο, λαχανο,σπανακι, κολοκυθι, μαιντανους κλπ αρωματικα.

Οταν ειναι να του δωσω σκετα λαχανικα του εχω φτιαξει προς το παρον φασολακια (με πατατα και καροτο), αρακα (με πατατα και καροτο) και σπανακι.

Γενικα, προσπαθω να του κανω συνδυασμους που να ταιριαζουν στα δικα μας φαγητα. Πχ με τα φασολακια πανε οι πατατες και τα καροτα. Το μοσχαρι ειναι πολυ ωραιο με κολοκυθι.

Ψαρακι οχι ειμαστε μικρα ακομα...7 μηνων και κατι ημερων...

Εμμμ μπορεις να μου γραψεις συνταγη???Δηλαδη 1 πατατα,1 καροτο,1 κολοκυθι....

Ζηταω πολλα ε :mrgreen:

κάποια κοπέλα είχε πει πως κάνει για απογευματιανό όμως, ανθότυρο με φρέσκια ντομάτα λαδάκι και ψίχα από ψωμί....

καλό ακούγεται!!!!!!

Διαφημίσεις

εγώ στον μεγάλο μου έβαζα, μια πατάτα μικρή, ένα καρότο μικρό, μισό κρεμμύδι, μισή ντομάτα, λίγο σέλινο..... α και το κρέας.... λίγο λαδάκι και λεμόνι.....

ο τότε παιδίατρος δε με άφηνε να παίξω με πολλά λαχανικά.....

καλά η πιπεριά δε του προκαλεί καούρα;;;;

οχι...δε νομιζω....δεν εχω παρατηρησει κατι....αλλωστε δε του βαζω καυτερη βρε...τη πρασινη που βαζουμε στα γεμιστα του βαζω

Ψαρακι οχι ειμαστε μικρα ακομα...7 μηνων και κατι ημερων...

Εμμμ μπορεις να μου γραψεις συνταγη???Δηλαδη 1 πατατα,1 καροτο,1 κολοκυθι....

Ζηταω πολλα ε :mrgreen:

Ο γιατρος μας εχει πει αναλογια 80 gr κρεας (μοσχαρι ή κοτοπουλο) και 100 gr λαχανικα . Απο κει και περα μπορεις να κανεις ο,τι συνδυασμους θες. Στην αρχη τα μετρουσα στη ζυγαρια, αλλα τωρα ξερω περιπου ποσο ειναι τα 80 gr και τα 100 gr.

κάποια κοπέλα είχε πει πως κάνει για απογευματιανό όμως, ανθότυρο με φρέσκια ντομάτα λαδάκι και ψίχα από ψωμί....

καλό ακούγεται!!!!!!

Σε ποια ηλικία το δίνει αυτό:confused:;

Διαφημίσεις

μπορεις να κανεις ο,τι συνδυασμους θες

Μωρε αυτους τους συνδυασμους δεν ξερω να κανω ωστε να βγει και νοστιμο το φαγητακι...Μην μου το πεταξει και στην μουρη ο μικρος το φαγητο.Δεν λεει :lol:

χαχαχα λες να αρχισει να πεταει βομβες φαγητου? :P

σκεψου τι θα σου αρεσε εσενα να φας!

πχ...μοσχαρι, καροτο, πατατα, κρεμυδι, ρυζι ειναι η κρεατοσουπα που φτιαχνουμε εμεις. Αφου σας εχει πει ζυμαρικα με το κρεας καντου κατι "τυπου" γιουβετσι...κριθαρακι, μοσχαρι, ντοματα, κρεμυδι. Ή κοτοπουλο, πιπερια, μακαρονια, ντοματα....

Πιστευω οτι ολα πανε μεταξυ τους παντως....

κοιτα και εδω, απλα προσεξε λιγο γιατι ειναι απο 6-18 μηνων.

Εγώ του δικού μου του έβαζα 1πατάτα μεγάλη ,1καρότο ,λίγη κολοκύθα που το νοστιμίζει ,σέλινο η΄ μαϊντανό:).Κοτοπουλάκι η΄μοσχαράκι τα συνδυάζαμε πιο απλά. Πατάτα ,καρότο ,σέλινο:).

σκεψου τι θα σου αρεσε εσενα να φας!

Εεε χχμμ αυτο δεν παιζει...Εμενα θα μου αρεσε να φαω πιτσα,πινερλι,κρεπα,και ενα κουβαδακι παγωτο Ben & Jerry...

Εεε χχμμ αυτο δεν παιζει...Εμενα θα μου αρεσε να φαω πιτσα,πινερλι,κρεπα,και ενα κουβαδακι παγωτο Ben & Jerry...

χαχαχαχα δικια μου εισαι εσυ! :P

σημερα το μεσημερι τι φαγατε? εσεις οι μεγαλοι, οχι το παιδι..

Διαφημίσεις

Εγώ βάζω πχ μοσχαράκι, καρότο, τριμμένη ντομάτα και τραχανά ή επίσης κοτόπουλο με "χειμωνιάτικα λαχανικά", δηλαδή λάχανο, πράσο, καρότο και πατάτα.

Ναι μοσχαρακι πάει ωραία με κολοκυθάκια, όπως και με φασολάκια.

Εμένα η πρώτη τα έτρωγε όλα - εκτός από μια φορά που της είχα βάλει αρακά και δεν είχαν αλεστεί καλά οι φλούδες του, οπότε το έφτυσε.

Στη δεύτερη δεν αρέσει το μπρόκολο, τα "μπαλάκια" στα μπουκετάκια πάλι δεν αλέθονται καλά και την ενοχλούν.

Βρε κοριτσια αυτο το ρυζι πολυ με τσαντιζει στη σουπα.Στην αρχη ειναι ωραια και μετα απο 2 λεπτα τραβαει τα υγρα και γινεται σαν στοκος...

Ερωτηση:Το σκορδο δεν τα πειραζει?Εμενα με κανει και ρευομαι 4 ωρες μετα!

Το πρασο παντως παει ωραια και δινει ωραια γευση.

N9Urp2.pngGowOp3.png

καλησπερα κ.α ειρηνη αναλογοσ ποσο μηνων ειναι το παιδι εμασ μασ εχει πει η παιδιατροσ μωλισ κλεισειτον 7 προσθετουμε στο γευμα ντοματα κρεμμυδιι σελινο μαιντανο μετα τον 8ο το κοτοπουλο μεχρι τωρα για φαι εκτοσ το γαλα καροτο πατατα κολοκυθι,α κ μοσχαρακι τα βραζω κ του τα λιωνω στο μπλεντερ κ προσθετο λαδιμιση κουταλιτσα για σουπα παρτε μια κρεμα σκετορυζαλευρο εχει πανω συνταγη

σημερα το μεσημερι τι φαγατε? εσεις οι μεγαλοι, οχι το παιδι..

Εμει οι μεγαλοι δεν εχουμε φαει ακομα...Ο συζυξ γυρναει στας 8 το βραδυ....Εχω κοτοπουλο ψητο (απο τον Σκλαβενιτη εεε):mrgreen:

πάντως ξεκίνα να δοκιμάζεις συνδιασδμούς και βλέπεις.....

τι αρέσει στο παιδί, τι βγαίνει πιο καλό....

και παίξε με αυτά....

χυλοπίτες ξέρετε πότε τους βάζουμε;;;;;;;

Ξεκιναω αυριο και ο Θεος βοηθος...

Μωρε ειναι λιγο περιεργος ο μικρος...Ας πουμε εμεις τρελενομαστε για φρουτα τρωμε παρα πολλα φρουτα και αυτος ε ενταξει τα τρωει αλλα δεν τρελενεται κ ολας...

Απο την αλλη ουτε εγω ουτε το συζυξ τρωμε γιαουρτι...αυτος γλυφει ολο το κεσεδακι και μετα κλαιει....

Λαθος παιδι μου δωσανε μαλλον στο μαιευτηριο...:lol:

καλησπερα κ.α ειρηνη αναλογοσ ποσο μηνων ειναι το παιδι εμασ μασ εχει πει η παιδιατροσ μωλισ κλεισειτον 7 προσθετουμε στο γευμα ντοματα κρεμμυδιι σελινο μαιντανο μετα τον 8ο το κοτοπουλο μεχρι τωρα για φαι εκτοσ το γαλα καροτο πατατα κολοκυθι,α κ μοσχαρακι τα βραζω κ του τα λιωνω στο μπλεντερ κ προσθετο λαδιμιση κουταλιτσα για σουπα παρτε μια κρεμα σκετορυζαλευρο εχει πανω συνταγη

Αχ οχι κ.α Ειρηνη,σε παρακαλω,25 χρονων ειμαι.Ειρηνη σκετο!

N9Urp2.pngGowOp3.png

Βρε κοριτσια αυτο το ρυζι πολυ με τσαντιζει στη σουπα.Στην αρχη ειναι ωραια και μετα απο 2 λεπτα τραβαει τα υγρα και γινεται σαν στοκος...

Ερωτηση:Το σκορδο δεν τα πειραζει?Εμενα με κανει και ρευομαι 4 ωρες μετα!

Το πρασο παντως παει ωραια και δινει ωραια γευση.

ενταξει...οταν λεμε σκορδο μη φανταστεις ενα ολοκληρο κεφαλι...λιγο, ισα να παρει το αρωμα. αλλωστε σε μια τοση δα μεριδουλα ποσο να βαλεις? :)

Εμει οι μεγαλοι δεν εχουμε φαει ακομα...Ο συζυξ γυρναει στας 8 το βραδυ....Εχω κοτοπουλο ψητο (απο τον Σκλαβενιτη εεε):mrgreen:

οποτε, θα μπορουσες να του εχεις κοτοπουλο με πατατουλες και πιπεριες....

εγω οτι ειναι να φαει το παιδι φτιαχνω και για εμας. μοσχαρι το παιδι? μοσχαρι κι εμεις. κοτοπουλο το παιδι? κοτοπουλο κι εμεις? οσπρια? οσπρια! ψαρι? ψαρι!

οποτε, θα μπορουσες να του εχεις κοτοπουλο με πατατουλες και πιπεριες....

εγω οτι ειναι να φαει το παιδι φτιαχνω και για εμας. μοσχαρι το παιδι? μοσχαρι κι εμεις. κοτοπουλο το παιδι? κοτοπουλο κι εμεις? οσπρια? οσπρια! ψαρι? ψαρι!

Αυτο μου φαινεται δυσκολο να το κανω για εμας...

Δηλαδη εσυ τα μαγειρευεις για το παιδι ακριβως οπως θα τα εκανες για εσας??Βεβαια κοιταω το τικερακι σου το μωρακι σου ειναι πιο μεγαλο απο το δικο μου οποτε σε εκεινη την ηλικια ισως να μπορω να το κανω και εγω...Και τσιγαριζεις και βαζεις διαφορα μπαχαρικα και τετοια??

Ας πουμε σημερα που εφτιαξα για 1η φορα το εξης

Μοσχαρακι

1 καροτο

1 κολοκυθι

1 ντοματα(ξεφλουδισμενη και χωρις σπορακια)

κριθαρακι

σελινο

λαδακι

Βγηκε πραγματικα πεντανοστιμο παρολο που δεν εβαλα καθολου αλατι.Για εμας ας πουμε θα το εφτιαχνα διαφορετικα...Τωρα να δουμε αν θα το φαει ο μικρος πιο μετα....

Επισης για τον μικρο δεν παιζει να δωσω κοτοπουλο απο τον Σκλαβενιτη.Και για το φαγητο του μικρου τα αγοραζω ολα βιολογικα,για εμας παλι οχι ολα...Επισης μου φερνει η πεθερουλα κοτοπουλα που ειχε βαλει οταν γεννησα μονο για το παιδι οποτε αυγουλακια και κοτοπουλα ο μικρος θα τρωει απο αυτα...