Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προληπτικές εξετάσεις αίματος

Recommended Posts

Εσείς κάνετε συχνα εξετάσεις αίματος στα μικρά σας??? Εγώ δεν του έκανα ποτέ.. Μόνο στο μαιευτήριο ότι του κάνανε... Μια κυρία μου είπε ότι κανανε μια φορά και σε μωρό 12 μηνών βρήκαν χοληστερίνη....

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς κάναμε μια γενική αίματος όταν έγινε 1 έτους (μας είπε η γιατρός να κάνουμε)

Το μόνο που βρέθηκε χαμηλό ήταν ο αιματοκρίτης (34,?) αλλά αυτό είναι φυσιολογικό για τα παιδιά αυτής της ηλικίας!

Εμείς τρελαθήκαμε στις εξετάσεις αίματος στην αρχή. Επειδή είχα εγώ θυρεοειδή, κάναμε εξετάσεις θυρεοειδούς και τις είδε κάποια γιατρός ατο Αλεξάνδρας, ενώ ήταν ημερών ακόμα και τις βρήκε πολύ χάλια, κάναμε μετά απο λίγο καιρό επαναληψη και πάλι τα ίδια μας ειπε. Στο τέλος καταλήξαμε μετά απο πρόταση του παιδιάτρου μας στο Παίδων, στο Ινστιτούτο υγείας και μς είπαν πως για τα δικά τους μέτρα που αφορούν στην ηλικία του παιδιού είναι πολύ καλές και αρνήθηκαν καν να ξανατσιμπήσουν το παιδί. Μια ειδική παιδοενδοκρινολόγος που επικοινωνήσαμε για να την δούμε στο ιατρείο της, όταν της διαβάσαμε τα αποτελέσματα είχε την ίδια άποψη και αρνήθηκε η γυναίκα και να μας δει στο ιατρείο. Περιτό να πω πως η μικρή μεγαλώνει ικανοποιητικά (γύρω στην 70% θέση, αν εξαιρέσεις την περίοδο που αρρώστησε και έχασε βάρος και καθυστέρησε η ανάπτυξη στο ύψος).

Θέση του παιδιάτρου μας είναι πως διεθνή πρωτόκολα θεωρούν αξιολογήσιμες τις αιματολογικές εξετάσεις μετά τα δύο έτη του παιδιού, οπότε και μας συστήνει να τις κάνουμε. Εξάλλου το ίδιο μας είπαν και για την θρομβοφιλία και τα λύκο (αντισώματα), ότι μετά το πρώτο χρόνο γίνονται αξιόπιστες, αλλά καλύτερα να περιμένουμε έως τον δεύτερο χρόνο. αυτά!!!!!!

Συμφωνώ με την ΟΗ ΜΑΜΥ, περα από κάποιες γενικες αίματος που κάναμε τον 1ο χρόνο τώρα θα του κάνουμε αναλυτικές προληπτικά πάντα.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Πρεπεί να γίνει και αυτό? Το φοβάμαι...δηλαδή την αντιδρασή του..! Θα ουρλιάζει...και θα τον λυπαμαι..! Δεν είμαι και γω fun των ενέσεων οπότε...!Εμάς μας είπε ο γιατρός πριν κανα 4μηνο να κάνουμε αν θέλουμε... εντομεταξύ αρρώσταινε, το ξέχναγα και γω...λέτε λοιπόν στα 2 να πάω?

5Aqjp3.png

Απαραίτητα να πας! Ελέγχεις βασικά αν το παιδί παει καλά ώστε αν χρειαστεί να έχεις μια άμεση αντιμετώπιση του όποιου θέματος. ¨οσο για το αν κλαίει, θα σε βγάλουνε έξω απο το δωμάτιο, οπότε, εσυ θα την παρηγορήσεις, μετά. Ξέρουν την δουλειά τους...χαζομαμά!

Όσο για το κλάμα, να πω ότι καμιά φορά τα παιδιά μας φέρονται τόσο ώριμα και ανεξάρτητα που μας καταπλήσουν.

Όταν έπαθε η μικρή πνευμονία και μπήκαμε στο νοσοκομείο θέλανε να την τρυπήσουν για να πάρουν αίμα και για να της βάλουν ορό. Επειδή εγώ ήμουν έγκυος θέλαν να με βγάλουν έξω για να μην "ταραχτώ". Δεν βγήκα και συμβιβαστήκαμε με το απλά να μην κοιτάω. Σας πληροφορώ ότι καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας η μικρή δεν έβγαλε άχνα... Άφησε τους γιατρούς και τηις νοσοκόμες με ανοιχτό το στόμα.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

γενική αίματος, σίδηρο έκανα στον Ιωακείμ μόλις χρόνισε, έτσι μου είχε πεί η παιδίατρος. Δηλ μια φορά το χρόνο έναν έλεγχο. Φέτος δεν έκανε ακόμη, γιατί είχε κάνει και τον Ιούνιο γενική αίματος επειδή θα έκανε εγχείριση. Πάντως το έχω στο μυαλό μου για να του κάνω τους επόμενους μήνες.

αυτό για το θυροειδή...ξέρω ότι μόλις γεννηθούν τα παιδιά στέλνουν αίμα στο Ινστιτούτο υγείας του παιδιού και ελέγχουν για το αν έχει κάποιο πρόβλημα θυροειδούς, καθώς και άλλες δύο εξετάσεις. Αν μπείτε στη σελίδα του, θα δείτε ποιές είναι αυτές. Συνήθως για τα μωράκια που οι ενδείξεις τους είναι περίεργες, επαναλαμβάνουν τις εξετάσεις. αν δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν στέλνουν επιστολή.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Όντως, αν δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν στέλνουν επιστολή, μπορείς όμως να πας και να παρεις αντιγραφα εξετασεων απο το ινσιτουτο (στο παιδων), για το ιατρικο αρχειο του παιδιου.

Εμας το προβλημα το ειχαν εντοπισει, τρομαρα τους απο το Αλεξανδρας και αφορουσε οχι την εξεταση που κανουν για θυρεοειδη, απο το Ινστιτουτο, αλλά άλλες, πιο ειδικές και βασιστηκαν στο δικο μου ιστορικο. Τλικά δε ξερανε να διαβαζουν ποιες ειναι οι φυσιολογικες τιμες για ενα μωρο και σημειωνω οτι ειναι πανεπιστημιακο νοσοκομειο.....

Διαφημίσεις

Εμας η γιατρος μας , μας εβαλε να κανουμε περιπου στους 6 μηνες για gpd και για αιματοκριτη , και ειχε ελειψη σιδηρου.Καλα ακουστηκε το κλαμα της 10 τετραγωνα :cry:

Μου εδωσε θεραπια, και μου ειπε αργοτερα θα ξανακανουμε μια εξεταση.

KeDzp2.png

CBqup3.png

• 7 months later...

Εσείς έχετε κάνει, περίπου όταν χρόνισαν τα μωρά σας, εξετάσεις για αλλεργίες; Το άκουσα από άλλες μαμάδες και εμάς δε μας έχει πει κάτι ο γιατρός; Να ανησυχήσω, να αλλάξω γιατρό, να το ψάξω μόνη μου; Ή πρέπει να υπάρχει λόγος για να κάνεις τέτοιες εξετάσεις;

sL7ap2.png

Εσείς έχετε κάνει, περίπου όταν χρόνισαν τα μωρά σας, εξετάσεις για αλλεργίες; Το άκουσα από άλλες μαμάδες και εμάς δε μας έχει πει κάτι ο γιατρός; Να ανησυχήσω, να αλλάξω γιατρό, να το ψάξω μόνη μου; Ή πρέπει να υπάρχει λόγος για να κάνεις τέτοιες εξετάσεις;

Lia

Με το δικό μου το μυαλό τώρα... αν το παιδάκι δεν έχει δώσει σημάδια αλλεργίας... υπάρχει λόγος; Λέω εγώ τώρα.... :D

Εμείς πάντως δεν έχουμε κάνει, δε μας έχει πει η παιδίατρος και δε βρίσκω το λόγο... εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν πάει ο νους μου... :idea:

Και γω νομίζω ότι είναι υπερβολικό να κάνεις από τόσο μικρή ηλικία και χωρίς κάποια συμπτώματα. Αν το παιδάκι σου ταλαιπωρείται από αλλεργείες, ε,τότε, ναι, να ανακαλύψεις τι το πειράζει. Άσε που δε ξέρω και κατά πόσο είναι ακριβείς γιατί η κουνιάδα μου ταλαιπωρείται πολύ από αλλεργείες σχεδόν όλο το χρόνο και πήγε έκανε και δεν της βρήκαν πουθενά αλλεργεία...Οι αλλεργείες είναι μυστήριο πράγμα...

5Aqjp3.png

Ναι και ο σύζυγός μου το ίδιο μου είπε.... Απλά επειδή μου είπαν ότι είναι στάνταρ αυτές οι εξετάσεις και τις κάνουν όλα τα παιδάκια και μου έκανε εντύπωση.... Ευχαριστώ. :D

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ μπιζελάκι.... Μάλλον οι κοπελιές που μου το είπαν θα είχαν κάποιο πρόβλημα τα παιδάκια τους και γιαυτό τους το σύστησε ο γιατρός τους. Ευτυχώς εμείς δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα... Ούτε με φαγητό, ούτε καν με τα εμβόλια δεν κάναμε ποτέ πυρετό.... (και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι :D )

Δεν μου αρέσει να τρυπάω τη μικρή μου χωρίς λόγο αλλά από την άλλη δεν θέλω και να αμελώ αυτά που πρέπει να γίνουν.

sL7ap2.png

Εγω ειχα ρωτησει τον παιδιατρο μου να της κανω εξετασεις για να δω για το ενζυμο G6PD που μαλλον της λειπει(μου ειχαν στειλει επιστολη απο το Αγια Σοφια), και για το αν εχει στιγμα μεσογειακης, οπως εγω και μου ειπε οτι ειναι κριμα να τρυπησεις το παιδι τωρα, αφου στα 2 χρονια θα πρεπει να γινουν καποιες εξετασεις, οποτε να τα κανω ολα μαζι.

Τωρα οσον αφορα τις αλλεργιες που λετε, και εξετασεις να κανετε τι θα καταφερετε? Δεν υπαρχει γιατρεια!!!!!!

Ο αντρας μου ειναι μονιμως μπουκωμενος (σαν αρρωστος), πηγαμε σε αλλεργιολογο του εκανε εξετασεις, του βρηκε οτι ειναι αλλεργικος σε : γατα-σκυλο, σε διαφορα φυτα, σε καποια φαγητα οπως γκουντα, χοιρινο(εφριξε ο γιατρος), του εδωσε φαρμακα και του ειπε οτι δεν υπαρχει 100% θεραπεια για τις αλλεργιες! Ξαναδημιουργουνται!!!!!!

Μιλαω για γενικες αλλεργιες ετσι, οχι για αλλεργιες σε φαρμακα...αυτα ειναι οντως επικινδυνα.

Και μας ειπε ΔΥΣΤΥΧΩΣ οτι οι αλλεργιες κληρονομουνται σε πολυ μεγαλο ποσοστο απο τα παιδακια μας!!!

εμας ο παιδιατρος που ειναι και καθηγητης στο α.π.θ μας ειπε πτι επιβαλλεται στο χρονο να κανουν ολα τα παιδια προληπτικα.την μικρη την καναμε τωρα που κοντευει να χρονισει ο μικρος θα τον κανω κι αυτον :D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

• 4 εβδομάδες μετά...
συγνωμη ρε κοριτσια αλλα την εξεταση για το ενζυμο την κανουν νομιζω στο μαιευτηριο μόλις γεννιούνται...λάθος θυμαμαι????

εμείς πάντως στο μαιευτήριο την κάναμε (δεν είναι αυτή που βάζει το αιματάκι του μωρού σε μιά καρτέλα ; ) (εγώ επειδή είμαι στο Βόλο τουλάχιστον, έτσι έγινε και έστειλα η ίδια την καρτέλα στην Άθήνα για την εξεταση).

sL7ap2.png

εγω γεννησα Ιασω και αν θυμαμαι καλα οταν φευγαμε μας δωσαν το βιβλιαριο της μικρής και ειχε σημειωμενο μεσα (οχι) στο ελλειψη ενζυμου...αρα μαλλον της κανανε εξεταση...

συγνωμη ρε κοριτσια αλλα την εξεταση για το ενζυμο την κανουν νομιζω στο μαιευτηριο μόλις γεννιούνται...λάθος θυμαμαι????

εμείς πάντως στο μαιευτήριο την κάναμε (δεν είναι αυτή που βάζει το αιματάκι του μωρού σε μιά καρτέλα ; ) (εγώ επειδή είμαι στο Βόλο τουλάχιστον, έτσι έγινε και έστειλα η ίδια την καρτέλα στην Άθήνα για την εξεταση).

To κάνουνε σε όλα τα μαιευτήρια με τη γέννηση του μωρού, και απο κεί πάνε στο ειδικό κέντρο του υπουργείου υγείας. Αν υπάρχει έλειψη ενζύμου ενημερώνονται άμμεσα οι γονείς.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Εμείς κάναμε αυτές που κάνουν στο μαιευτήριο (μαζί και αυτή για το ένζυμο... αν θυμάμαι καλά, είναι μια από τις 3 υποχρεωτικές που κάνει το κράτος δωρεάν σε όλα τα παιδιά) και από τότε κάναμε μόνο κάποιες καλιέργειες ούρων που χρειάστηκε (αρχικά για τον ίκτρερο και πρόσφατα για τον πυρετό που τελικά ήταν ίωση).

Για αίματος περιμένω να δω πότε θα μου πεί η παιδίατρος, αλλά τώρα που τα λέμε, την Παρασκευή έχουμε ραντεβού, θα τη ρωτήσω!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...