Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

μπράβο κορίτσια!είστε πραγματικά αξιέπαινες αν σκέφτεστε έτσι και δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Εμένα πάντως ο γιος μου είναι 11 ετών και δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να περνάει όλα αυτά που περνάει το παιδί που αναφέρεται παραπάνω και φυσικά δε θα ήθελα το παιδί μου να είναι ομοφυλόφιλο(ναι ξέρω ότι καμιά σας δε θα ήθελε, θέλω να πω πως δε θα ήμουν καθόλου άνετη). Συγνώμη που σκέφτομαι έτσι αλλά αυτή είναι η αλήθεια..παιδιά πονάει πολύ και δεν μόνο η επιλογή στο κρεβάτι, είναι όλα αυτά που προηγούνται της επιλογής :οι ιδιαιτερότητες του παιδιού που προκαλούν τα σχόλια των συμμαθητών-και φυσικά τα παιδιά είναι πολύ σκληρά-οι πλάγιες ματιές και τα σχόλια του κοινωνικού περίγυρου που το κυριότερο που κάνουν είναι να ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ το παιδί και να το περιθωριοποιούν.Εμένα αυτό είναι που με θλίβει..τα τραύματα που θα υποστεί ένα παιδί..

για του λόγου το αληθές:στην τάξη του γιου μου υπάρχει ένα αγοράκι που για κάποιους λόγους-δεν έχει σημασία να τους αναλύσουμε- του "έχει βγει το όνομα".Όπως έχουμε συζητήσει με το γιο μου το παιδί αυτό έχει απομονωθεί αφού δεν του μιλάνε τα άλλα αγόρια...είμαι σίγουρη ότι το παιδί δεν είναι ομοφυλόφιλο αλλά τελικά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό...η ουσία είναι ποια η ψυχολογία του παιδιού αυτού;τη μάνα τη βλέπω ότι αποφεύγει να μιλήσει με τις άλλες μαμάδες και είναι συνέχεια στεναχωρημένη...πραγματικά λυπάμαι και θλίβομαι....

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 357
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε καταλαβαινω απολυτα πως νιωθεις αλλα εγω το βλεπω καπως ετσι, οτι η ζωη δεν ειναι στρωμενη με ροδοπεταλα για κανενα παιδι και αν οντως η φυση του ειναι αυτη με την καταλληλη στηριξη απο την οικογενεια του θα αντεξει ακομα και τις μεγαλυτερες δυσκολιες. Αλλωστε τα παιδια εχουν την ταση μαθαινοντας δυστυχως απο τους μεγαλυτερους να κοροιδευουν καθε ειδους ιδιαιτεροτητα. Ειτε καποιος εχει μεγαλα αυτια, ειτε ειναι παχυσαρκος,ειτε ειναι ατομο με νοητικη στερηση, ειτε εχει αρρωστησει και εχει καποιο σωματικο ελλατωμα και για πολλους αλλους λογους.

Σημασια εχει να εμφυσησουμε εμεις ως γονεις στο παιδι την δυναμη και την αξιοπρεπεια για να αντεχει τα παντα στη ζωη του και να μαθει να παλευει για τα θελω του και για τα δικαιωματα του ακομα και αν δεν μας βρισκουν παντα συμφωνους.

Πιστεύω ότι σε μια τέτοια περίπτωση, όπως περιγράφει η Γλύκα, είναι 100 φορές πιο σημαντική η κατανόηση και η στήριξη από το γονέα. Φανταστείτε ένα παιδί να πληγώνεται από παντού, δεν χρειάζεται να το υφίσταται κι από την ίδια του την οικογένεια.

Θέλω να πιστεύω (γιατί δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια) ότι δεν θα με πείραζε ο οποιοσδήποτε σεξουαλικός προσανατολισμός του παιδιού μου, όσο η αντιμετώπιση του από τον κοινωνικό περίγυρο. Γι'αυτό και θα έκανα τα πάντα για να το στηρίξω και θα μου αρκούσε να είναι ευτυχισμένο, όπως λένε οι προλαλήσασες.

Εμένα πάντως ο άνδρας μου θα αντιδρούσε πολύ άσχημα...

Φυσικά κανένας πατέρας δεν θα ήθελε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να έχει, ειδικά, γιο gay (για τα κορίτσια είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα ακόμα για την ελληνική κοινωνία), και πάντα όλοι οι πατεράδες νομίζουν πως μόνο σ΄αυτούς δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Όμως δυστυχώς ζώντας και μεγαλώνοντας με 1ο ξάδερφο gay, (και μιλάμε για μέσα από το σόι και όχι απλά στο φιλικό περιβάλλον που λίγο-πολύ όλοι έχουμε), αυτό που συνειδητοποίησα από την την πλευρά των Θείων μου, είναι μία μόνιμη άρνηση να παραδεχτούν ότι ο γιος τους είναι gay.

Ο ξαδερφός μου ευτυχώς ποτέ δεν τους έδωσε κάποιο δικαίωμα, όμως έφτασε 30 χρονών και δεν τον έχουν δει ποτέ να έχει κάποια σχέση με γυναίκα, να μιλάει για ποδόσφαιρο και να κάνει ότι κάνουν οι άνδρες.

Πιστεύω πως ο γιονιός ποτέ δεν θα παραδεχτεί πως ο γιος ή η κόρη του προτιμάει σεξουαλικές επαφές με το ίδιο φύλο και γενικώς το θεωρεί μεγάλη "ατυχία".

Εγώ επειδή έχω ζήσει τέτοια κατάσταση λόγω του ξαδερφού μου, επειδή είναι τόσο πολύ καταπιεσμένος, αν δω κάποια τέτοια αντιδραση από το παιδί μου, εννοείται θα στεναχωρηθώ πάραααα πολύυυυ, αλλά θα είμαι κοντά του και θα προσπαθήσω να το συμβουλεύσω να είναι σωστός άνθρωπος, καλός άνθρωπος και να μην προκαλλεί με την συμπεριφορά του γιατί όπως και να το κάνουμε, πάντα οι ομοφυλόφυλοι είναι δαχτυλοδειχτούμενοι από την κοινωνία.

433965qzur0la2nd.gif

• 1 month later...

Νικη ...μαστιγα τα ναρκωτικα ναι αλλα οχι η ομοφυλοφυλια.Αυτα ειναι επιλογες και το παιδι μας το αγαπαμε οπως και να ειναι...Αμα εισαστε τοσο αυστηρες το παιδι δυστυχισμενο θα ειναι.

Το να λυπηθειτε γιατι μειωνονται οι πιθανοτητες να δειτε εγγονακι ναι...αλλα οχι να το αντιμετωπιζετε ετσι.

Ο πρωτος η ο τελευταιος θα ειναι?Εχω φιλους ομοφυλοφιλους και να δειτε οως νιωθουν με τετοιους γονεις......Με θλιβει η σταση οσων προλαβα να διαβασω

9rQUp2.png

Διαφημίσεις

συμφωνω με την κατερινα.......

δε θα τρελαθω απο τη χαρα μου... αλλα δε θα πεθανω κι ολας!!! δεν ειναι λεπρος ο ομοφυλοφιλος, δεν εχει καποια ανιατη ασθενεια!!!!

δεν θελω το παιδι μου να ειναι ομοφυλοφιλο, οπως δεν θελω να γινει και ανθρακωρυχος στο βελγιο!! αλλα αν.... εγω θα ειμαι διπλα της!!

Εγώ δεν θα έχω πραγματικά κανένα πρόβλημα αν η κόρη μου μου δηλώσει ότι είναι γκέι. Ο πατέρας της θα έχει πολύ μεγάλο:-(. Το ξέρω, είναι τόσο μα τόσο πουριτανός και ρατζιστής σε αυτό το θέμα. Πάντος εγώ θα είμαι δίπλα στην κόρη μου σε όποια απόφαση και αν πάρει στη ζωή της έστω και αν αυτή δεν είναι απόφαση που ίσως θα έπερνα εγώ. Και φυσικά δεν το θεωρώ σαν κακό!!!! Είναι διαφορετικό αλλό όχι κακό. Νομίζω ότι θα τρελαινόμουνα αν μάθαινα ότι η κόρη μου έμπλεξε με ναρκωτικά, ότι κλέβει, ότι είναι σε συμμορία κλπ αλλά δεν θα τρελαινόμουνα αν μου έλεγε ότι είναι ερωτευμένη με τη Μαρία. Σίγουρα θα στεναχωριόμουνα για τον ρατσισμό που θα αντιμετώπιζε από την κοινωνία και για το γεγονός ότι δεν θα δω εγγονάκια και δεν θα βιώσει τη μητρότητα, αλλά μέχρι εκεί.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Έχοντας πάρα πολύ καλό φίλο gay που τον αγαπάμε και εγώ και ο άντρας μου πάρα πολύ, αλλάξαμε εντελώς την στάση μας απέναντι στο θέμα. Το παιδί του πήρε 35 χρόνια να πάρει απόφαση κάτι που όλοι ξέραμε από το πρώτο δευτερόλεπτο που τον γνωρίζαμε. Και αυτά τα 35 χρόνια ήταν ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, μην έχοντας αποδοχή από κανέναν. Τουλάχιστον όταν το αποδέχτηκε και αποφάσισε πως πάνω απ' όλα είναι η δική του ευτυχία και όχι η αποδοχή του κόσμου, ηρέμισε και έγινε ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος.

Αυτό το μαρτήριο, δε θα ήθελα να το περάσει με τίποτα το παιδί μου.

Αν ο μικρούλης μου μου δήλωνε πως είναι ομοφυλοφιλος..θα στεναχωριόμουν πάρα πολύ..μόνο και μόνο για όλο τον ρατσισμό που πιθανότατα θα βιώσει απο τους γύρω του.... Δυστυχώς....ένα παιδί ομοφυλόφιλο...από τα πρώιμα στάδια της κοινωνίας..απο το σχολείο δηλαδή...γίνεται..ο περίγελος και το αντικείμενο χλευασμού απο τους "νταήδες"...Και να πεις οτι το θέμα παρέμενε εκεί...στο σχολείο...λες..οκ..τα παιδιά είναι πλέον γνωστό πως είναι σκληροί κριτές...για το διαφορετικό..είτε λεγεται πάχος, ομοφυλοφιλία...κλπ... Το θέμα είναι πως και μετά...ο κοινωνικός του περίγυρος ενδεχομένως να τον αποδοκιμάσει...να τον πληγώσει...να τον αποξενώσει! Αυτός είναι ο λόγος που στεναχωριέμαι με την ιδέα...αλλά συνάμα αυτός είναι κ ο λόγος που πρώτη εγώ θα σταθώ ΒΡΑΧΟΣ δίπλα του...όποια κ αν είναι η σεξουαλική του ταυτότητα! Αυτός πιστεύω πως είναι τελικά ο ρόλος της μάνας...να είναι ΥΑΙΝΑ για τα παιδιά της, να κατασπαράξει όποιον πάει να τα πληγώσει..να τα προστατέψει από όποιον πάει να τα εκμεταλευτεί...τουλάχιστον εγώ έτσι τον αντιλαμβάνομαι...έτσι τον εισέπραξα και απο τη δική μου μάνα!

• 2 months later...

Σερφάροντας στο ίντερνετ πέτυχα το συγκεκριμένο τόπικ στο συγκεκριμένο φόρουμ και αποφάσισα όπως κάνω μέ κάθε φόρουμ που συναντάω να αναρτήσω την επιστημονική γνώση για να λυθούνε οι απορίες σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Σεξουαλικός προσανατολισμός

Ταυτότητα φύλου, κοινωνικό φύλο, σέξ

Ομοφυλοφιλία στην φύση

http://www.youtube.com/watch?v=uZfIeFDZtWE

επειδή διάβασα κάτι σχόλια περί δημιουργίας οικογένειας, και τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια δημιουργούνε υπέροχες οικογένειες με διάφορους τρόπους. Οι γκέι γυναίκες συγκεκριμένα με δωρητή σπέρματος κάνουνε παιδιά, ενώ οι γκέι άντρες υιοθετούνε. Επίσης, πολλά γκέι και λεσβιακά ζευγάρια κάνουνε παιδιά και τα μεγαλώνουνε απο κοινού με συνεργητική ανατροφή. Οπότε προς όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες, μια χαρά παππούδες θα γίνετε και με τα γκέι παιδιά σας. Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε γι αυτό. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι ειναι να μαζευτείτε ολοι οι γονείς μαζί και να απαιτήσετε τον σεβασμό και την ανοχή για τα παιδιά σας. Στο εξωτερικό οι ίδιες οι μανάδες των λοαδ παιδιών έχουνε κάνει συλλόγους και κυνηγάνε τους ρατσιστές και τους ομοφοβικούς. Ξεκινήστε απο τα σχολεία με τους καθηγητές και έπειτα απο τους πολιτικούς που πεισμωτικά στερούνε δικαιώματα απο τις σεξουαλικές μειονότητες. (ήδη τρώμε πρόστιμα απο την ΕΕ γι αυτον τον λόγο)

Συγνώμη που μπήκα έτσι στο φόρουμ αλλά είμαι φοιτητής με πολύ διάβασμα και απλά προσπαθώ να διαδώσω την επιστημονική γνώση με ταχύ τρόπο. Αν προκύψει οποιαδήποτε απορία θα σας απαντήσω.

Διαφημίσεις

lesgaybitrans σε ευχαριστούμε παιδι μου για τα χρήσημα λινκ (αν και πρόστημα απο ΕΕ παιρνουμε για πολλους και διαφορους λογους και δεν ιδρωνει το αυτι μας αλλα τεσπα αλλη κουβεντα αυτη )

εγω το εχω πει πολλες φορες θα ειμαι διπλα στο παιδι μου,ακριβως διπλα του σε ολες τις αποφασεις του.ακομα και αστροναυτης να γινει εγω αν μπορω θα του καθαριζω το διαστημοπλοιο...

εγω το εχω πει πολλες φορες θα ειμαι διπλα στο παιδι μου,ακριβως διπλα του σε ολες τις αποφασεις του.ακομα και αστροναυτης να γινει εγω αν μπορω θα του καθαριζω το διαστημοπλοιο...

η Νασα δε ξερω αν θα δεχτει χαχαχαχχαχα

(πλακα κανω)

Εναμισυ χρονο πριν, συνεργαστηκα στην δουλεια με ενα παιδι που λιγο καιρο αφου γνωριστηκαμε μου εκμυστηρευτηκε οτι ειναι ομοφυλοφιλος. Κατι ειχα υποψιαστει απο τους αλλους, μα δεν μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Επειδη εργαζομαι σε χωρο ανδροκρατουμενο, ηταν οαση για μενα να μιλαω με καποιον για την Γιουροβιζιον!!! Σοβαρα τωρα μου ανοιχτηκε αρκετα οταν καταλαβε οτι αξιζα την εμπιστοσυνη του και καταλαβα πολλα που ουτε τα φανταζομουν! Μεγαλωσε σε μια οικογενεια εξαιρετικα ευπορη, με πολυασχολους γονεις, με την φροντιδα μιας γιαγιας-κερβερου που μονο δεν εδερνε τον παπου και μιας μανας που μειωνε συνεχως τον πατερα. Οικογενεια με προσκολληση στην θρησκεια. Ποτε του δεν ηθελε να βρεθει με γυναικα και αν και το αποδεχτηκε αργα-στα 20-υπηρξε ειλικρινης με τον πατερα του, για αν μιλησει στην μαμα ουτε λογος, ακομα και τωρα! Αν και το ξερει απο τον πατερα, δεν το αποδεχεται και εθελοτυφλει. Προβληματιστηκα παρα πολυ βλεποντας την αλλη πλευρα του νομισματος, αυτη του παιδιου που δεν το αποδεχεται ουτε η ιδια του η μανα, πως να το αποδεχτει η κοινωνια?Μου ειπε και αλλα πολλα που με τρομαξαν, για την δυσκολια να κανει μονιμη σχεση, πραγμα που τον οδηγει να ψαχνει ερωτικους συντροφους στο διαδικτυο με απροβλεπτες συχνα συνεπειες. Προσπαθει να μιλησει με την μανα του και βρισκει τοιχο, αυτο τον πειραζε περισσοτερο. Για τον ρατσισμο ελεγε οτι οσοι εχουν αποδεχτει το γεγονος οτι ειναι ομοφυλοφιλοι δεν τους νοιαζει τι λενε οι αλλοι. Ηταν κατα αυτων που το κρυβουν και ειδικα οσων ειναι παντρεμενοι με παιδια( μου ειπε οτι ειναι παρα πολλοι) γιατι κοροιδευουν και τον εαυτο τους μαζι με τους υπολοιπους. Ηταν η δικια του εμπειρια και την παραθετω( χωρις τις γαργαλιστικες λεπτομερειες:oops:) χωρις φυσικα να θελω να γενικευσω. Προσωπικα αν ηταν να διαλεξω( που φυσικα ειναι αδυνατο) θα ηθελα να ειναι γερα τα παιδια μου, καλοι ανθρωποι και .... ετεροφυλοφιλα. Δεν ειναι κακο να λεμε την αληθεια. Παντως με το παιδι μιλαμε ακομα και το θεωρω το πιο ακομπλεξαριστο ατομο που γνωριζω! Οταν ερχεται σπιτι ο αντρας μου δεν τρελαινεται κιολας αλλα δεν πειραζει!

στο θεμα μας

εγω ξερω οτι σε δυσκολίες τις ζωής μου και της αδερφη μου ως διαμαγειας ανθωποι κατατρεγμενοι για το τι κανουν στο κρεβατι τους (as if ...) μου σταθηκαν !

μαλλον γιατι εχουν βιωσει τον πονο και το ρατσισμό και ξερουν τι εστι βερικοκο !

στην Ελλαδα αυτο και καμια χιλιαδες ακόμα ζητηματα ειναιΤΑΠΟΥ !

ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΧΙΛΙΕς ΦΟΡΕς

το τι κανει στο κρεβατι της η κορη μου ΠΟΣΟΣ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ

αρκει να φροντισει το σωματακι του και το σεβετε ...! τωρα δε πανα κανει οτι αγαπα !!! κι εμενα τι με νοιαζει αν θα μου φερει κωστα γιαννη ελενη η κατερινα ....

αν την αγαπουν για αυτο που ειναι και την σεβονται ... φυλλο ονομα εθνικοτητα τραπεζικός λογαριασμος το ιδιο μου κανει (και μου φαίνεται και γελιο να το συζηταμε κι ολας να μην πω .... και παρεξηγηθω )

ειναι κουφο να εχεις άποψη για το τι κανει καποιος στο κραβατι του !

Διαφημίσεις

Αν και το ξερει απο τον πατερα, δεν το αποδεχεται και εθελοτυφλει. Προβληματιστηκα παρα πολυ βλεποντας την αλλη πλευρα του νομισματος, αυτη του παιδιου που δεν το αποδεχεται ουτε η ιδια του η μανα, πως να το αποδεχτει η κοινωνια?

Δυστυχώς οι γονείς εθελοτυφλούν και δεν θέλεουν να παραδεχτούν την αλήθεια...

Αυτό το πρόβλημα έχει και ο ξάδερφος μου, καταπιεσμένος μέσα στα ίδια του τα συναισθήματα, να μην μπορεί να νιώσει ελεύθερος, να νιώθει συνέχεια μία άρνηση και πως έχει την μεγαλύτερη αρρώστεια του κόσμου...

Πόσες φορές έκλαψε στην αγκαλιά μου ο καημένος, θέλωντας να έχει καλύτερη σχέση με τους γονείς του και δεν μπορεί...

Δεν θέλω με τίποτα να νιώσει τέτοια συναισθήματα το παιδάκι μου (αν γίνει ομοφυλόφιλο), το παιδάκι μου που απ΄τα σπλάχνα μου βγηκε με τόσο πόνο, εγώ η ίδια η μανούλα του να το καταδικάσω σε τέτοια άρνηση!..

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Όσο για τον άνδρα μου, ναι τους κατακρίνει πολύ όμως με μενα γυναίκα, έμαθε σιγα-σιγα να τους αποδέχετε γιατί συνέχεια τον κάνω κουβέντα για την ομοφυλοφιλία επειδή έχουμε συχνή επαφή με το ξαδερφό μου.

Πρέπει να κοιτάμε τον άνθρωπο και όχι την σεξουαλικότητα του.

Γνωρίζουμε κάθε μέρα ετεροφυλόφιλους που είναι χειρότεροι από ζώα στην συμπεροφορά τους και στα λόγια τους...

Πρέπει να κοιτάμε την ουσία και όχι το περιτύλιγμα.

433965qzur0la2nd.gif

Υποψιάζομαι ότι αν έρθει μια τέτοια ώρα για μένα δε θα το πάρω τόσο ψύχραιμα όσο τώρα, αλλά με τα τωρινά μυαλά θα πω τα εξής:

Έχω την εντύπωση ότι είμαι πιο εξοικιωμένη με την αντρική ομοφυλοφιλία οπότε μάλλον θα μπερδευτώ πολύ αν μου τύχει σε κορίτσι. Δεν ξέρω καν πως θα σκεφτώ-δεν έχω μπει σ' αυτή τη λογική. Αλλά πάνω κάτω πιστεύω θα αντιδράσω το ίδιο.

Για την αντρική θα εξηγηθώ. Εκτός ότι δε μου αρέσει να κοροϊδεύω ανθρώπους μ' αυτή την ιδιαιτερότητα κι εκτός ότι τους βρίσκω και ενδιαφέροντες πολλούς γιατί... έχουν κάτι το ανοιχτόμυαλο, κάτι το δημιουργικό, το καλλιτεχνικό...Μικρή είχα ερωτευτεί (πλατωνικά-χε) κάποιον που μετά (μετά από χρόνια που ξε-ερωτεύτηκα αλλά ακόμα τον συμπαθούσα πολύ) άκουσα τη φήμη ότι είναι gay και είπα το εξής: "Κι αν είναι έτσι, δεν αλλάζει η γνώμη μου για το άτομό του. Είναι το ίδιο άτομο για μένα -τον σέβομαι το ίδιο και εύχομαι να είναι καλά".

Σκέφτομαι λοιπόν, ότι μια μάνα που το παιδί της το αγαπάει ακόμα πιο πολύ απ' ό,τι εγώ αυτόν, της είναι δύσκολο να βάλει τον εγωισμό της στην άκρη και να τον αποδεχτεί; Της είναι δύσκολο να τον στηρίξει τη στιγμή που πολύς κόσμος θα του κάνει το βίο αβίωτο για την επιλογή του; Δεν καταλαβαίνει ότι θα τον απομακρύνει από κοντά της με το να τον κατακρίνει; Σταματάει το παιδί της να έχει την αξία που είχε πριν; Και στην τελική, είναι κάτι που του κάνει κακό, ή αντίθετα του δίνει χαρά; Τα ναρκωτικά κάνουν κακό. Οι κακές συναναστροφές κάνουν κακό. Ο έρωτας; Το να έχεις ένα σύντροφο κάνει κακό;

Ξέρω ότι ο γονιός θέλει να δει το παιδί του κάπως. Το νιώθω απόλυτα! Θέλει να τον δει γαμπρό ή νυφούλα -σύμφωνα με τον 'ορθό' τρόπο που ορίζει η κοινωνία και που έχουμε μάθει να περιμένουμε σα φυσικό επακόλουθο. Αλλά το τί θέλει ο γονιός είναι κάτι που αφορά τον γονιό. Το αγόρι πχ, το ρωτάει αν θέλει μια γυναίκα που δε θα ποθεί, ή την εναλλακτική να μείνει για πάντα μόνο για να ευχαριστήσει την κοινωνία;

Αν ήταν πάντα να κάνουμε αυτό που πεισματικά πιστεύουν οι γονείς τότε θα ήμασταν όλοι γιατροί, δε θα ξενυχτούσαμε ποτέ, θα μας διάλεγαν αυτοί τις παρέες και δε θα τσακωνόμασταν ποτέ με τους γονείς μας. Και δεν μπορεί -όλοι κάποτε τσακωθήκαμε και νιώσαμε ότι ορίζουμε εμείς τη δική μας ζωή.

Αν θέλουμε να ολοκληρωμένα παιδιά πρέπει να περιμένουμε ότι θα διεκδικήσουν κάποια στιγμή το δικαίωμα να ορίσουν τη δική τους ζωή (αντίθετα αν το παιδί μου δε δείξει την ανάγκη ή το έχω πνίξει τόσο ώστε να μην κάνει ποτέ ούτε την παραμικρή επανάσταση, θα νιώσω ότι το έχω καταστρέψει).

Κι αν θέλουμε να ολοκληρωθούμε και μεις, πρέπει να κάνουμε αυτό που (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ) είναι η δουλειά των γονιών. Να τα στηρίξουμε όταν χρειάζεται.

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

Πως θα αντιδρούσατε αν κάποια μέρα ο γιος/ η κόρη σας, σας αποκάλυπτε ότι έχει τάσεις ομοφυλοφιλίας...? Γιατί δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στα αγόρια αλλά και στα κορίτσια κάποιες φορές όχι με τη συχνότητα όμως ίσως που προκύπτει στα αγόρια... Παρ'όλα αυτά ποιά θα ήταν η αντίδρασή σας αλλά και πως θα το χειριζόσασταν?

Παλιο θεμα θα απαντησω παρολα αυτα.......θα το δεχομουν χωρις ουτε τριχα να μου σηκωνοταν οσο και αν ακουγεται υπερβολικο για καποιος (ισως λεω). Αυτο που ζηταω απο το παιδι μου δεν ειναι τιποτα παραπανω απο το να γινει καλος ανθρωπος που σεβεται τους συνανθρωπους του, που αγαπαει (οσο μπορει) τον εαυτο του, και που ειναι χαρουμενη με της επιλογες της. Αν ειναι επιλογη της να γινει λεσβια τοτε θα ειμαι διπλα της οσο πολυ ειμαι τωρα ή αν επιλεξει να μεινει γυναικα. Δεν θα κρινω, κατακρινω, αποκλινω, παρακλινω καμια της σεξουαλικη προτιμηση. Ειναι η ζωη της και εκεινη επιλεγει. Εγω ηδη εκανα τις δικες μου επιλογες στην δικη μου ζωη, και εκει σταματαει το δικαιωμα μου επιλογων......:rolleyes:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Να εκφρασω και εγω την αποροια μου. οσοι λετε οτι δεν τους πειραζει καθολου να ακουσουν απο το παιδι τους οτι είναι ομοφυλοφιλος, το θεωρειται δηλαδη κατι εντελως φυσιολογικο? Δηλαδη οσο φυσιολογικο είναι να εισαι ετεροφυλοφιλος το ιδιο φυσιολογικο είναι να είσαι ομοφυλοφιλος?

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Να εκφρασω και εγω την αποροια μου. οσοι λετε οτι δεν τους πειραζει καθολου να ακουσουν απο το παιδι τους οτι είναι ομοφυλοφιλος, το θεωρειται δηλαδη κατι εντελως φυσιολογικο? Δηλαδη οσο φυσιολογικο είναι να εισαι ετεροφυλοφιλος το ιδιο φυσιολογικο είναι να είσαι ομοφυλοφιλος?

Ισως, δεν το εχω ψαξει. Αλλα δεν επικεντρωνομαι στο τι ειναι φυσιολογικο, γιατι πολλα φυσιολογικα για καποιους δεν ειναι για καποιους αλλους ειναι τελειως σχετικο αυτο. Επικεντρωνομαι ποσο κοντα θα ειμαι στο παιδι μου ΑΣΧΕΤΩΣ τι θα επιλεξει για να εκφρασει την σεξουαλικοτητα του. Ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει καποιος αυτο? Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ ηταν και η μητερα μου, και το εκτιμησα ταμαλα....αν και δεν υπηρχε θεμα και μονο που ηξερα οτι με αποδεχεται οτι και να κανω για μενα ηταν υπεροχο...:rolleyes: τωρα παλι υπαρχει και η αλλη πλευρα, αυτη του τι ειναι φυσιολογικο. Θα αφησω εσας να το ψαξετε αυτο......εγω θα επικεντρωθω οπως προειπα αλλου.....που εχει πολυ μεγαλυτερη ουσια (για μενα φυσικα δεν γενικοποιω).........:lol:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

ναι

είναι εξίσου φυσιολογικό να είσαι γκέι, να είσαι στρέιτ οπως και το να είσαι μπάι

κι αυτό έχει απαντηθεί απο την επιστήμη εδώ και χρόνια

είναι μια φυσική ποικιλομορφία και οι πιθανότητες να βγέι ένα άτομο ομοσεξουαλικό είναι οι ίδιες με το να βγεί ετεροσεξουαλικό.

οι περισσόροι άνθρωποι γύρω σου, αλλο αν το παιδιά εδώ στην ελλάδα προβάλουντα μόνο στρέιτ πρότυπα, έχουνε αμφισεξουαλικό προσανατολισμό και όχι ετεροσεξουαλικό. με διάφορες μορφές βέβαια.

Η επιστήμη της ψυχιατρικής, το τονίζω, έχει τοποθετηθεί εδώ και χρόνια.

για δές λίγο εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Kinsey_Reports

μάλλον κάποιοι κάτι σου κρύβουνε

έχω ακούσει και κάποιους να λένε... είμαστε όλοι μπάι μέχρι να έρθει ο κατάλληλος άνθρωπος στην ζωή μας.

τώρα αν εννοείς σαν συμπεριφορά και το τι δείχνει ο καθένας, αυτό είναι άλλου παπα ευαγγέλιο. συνήθως οι περισσότεροι (και καλά) στρέιτ κρύβουνε κάποια άλλα που κάνουνε απο πίσω και δεν το παραδέχονται.

Δες κι αυτό

Ο σεξαουλικός προσανατολισμός είναι το σύνθετο αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης γονιδίων (που τα έχουνε οι πιο πολλοί άνθρωποι ) και ορμονικών μεταβολών στο περιβάλλον της μήτρας. Κι αυτό ειναι η τελευταία επιστημονική γνώση.

τώρα αν εσένα το παιδί σου πεί κάποια στιγμή είμαι ομοφυλόφιλο και το θεωρήσεις μη φυσιολογικό και ανώμαλο, τότε να ξέρεις το πρόβλημα μάλλον οφείλεται στην άγνοια την δικιά σου και στην έλλειψη με την σύγχρονη επιστημονική γνώση.

και φυσικά το πρόβλημα μας είναι οι αποκλειστικά γκέι. με τους αμφί δεν μας πειράζει αρκεί να το κρύβουνε.

δεν είναι πρόβλημα η ομοφυλοφιλία. πρόβλημα είναι η άγνοια και αμορφωσιά.

και το συμπέρασμα που έχουνε καταλήξει, για να κλείσω, είναι οτι είναι μια φυσική ποικιλομορφία (natural variation). Αυτό το diversity είναι που κάνει τον κόσμο όμορφο γύρω μας, ξέρεις.

φλασμπακ πριν μισο αιώνα σητν ελλάδα: είναι φυσιολογικοί οι αριστερόχειρες; μα είναι δυνατόν;

ναι γεννιούνται με το δεξί ημισφαίριο να είναι επικρατές και όχι το αριστερό οπως ειναι με μας τους υπόλοιπους. έτσι και οι γκέι άνθρωποι γεννιούνται με ακριβώς αντίθετο κέντρο με αυτό των στρέιτ (αν και το κέντρο έχει διαφορές παραλλαγές αμφισεξουαλικότητας, ας το αφήσουμε αυτό όμως).

Ωραια λοιπον να ερθω στο δευτερο σκελος της αποροιας μου. Αφου λοιπον είναι φυσιολογικο, δηλαδη οπως λεει και η λεξη απο τη φυση, γιατι η φυση δεν δινει στα ατομα αυτα τη δυνατοτητα να μπορουν μεσω αυτης της "φυσιολογικης" καταστασης να τεκνοποιησουν?

αντε να εχεις γιο κ να σου ερθει με μινι,στραπλες κ μασκαρα κ 12ποντη γοβα ...

οχι τριχα θα σηκωθει ..7εγγεφαλικα θα παθω :?

αυτή είναι η μέση εικόνα που έχεις εσύ για τους γκέι άντρες;

μάλλον αυτό εδώ θα σε σοκάρει

http://www.youtube.com/watch?v=W2ZDGNpAxmI

παρακαλώ οι ομοφυλοφοβικοί άνθρωποι να μην το δούνε, για να μην πάθουνε κάνα... εγκεφαλικό

σταματήστε επιτέλους να μπερδεύετε τοςυ τραβεστί με τους γκέι. (και γενικά το τρανστζέντερ θέμα) υπάρχουνε ένα σωρό τραβεστί που πάνε, σε ενημερώνω, ΜΟΝΟ με γυναίκες.

και οι γκοθάδες που ντύνονται έξαλλα και βάζουνε και πολύ μεικ απ και έχουνε μακρυα μαλλιά, απο κάποιους transgender θεωρούνται. αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

είναι πραγματικό τραγική η μέση εικόνα που έχουνε κάποιοι άνθρωποι για τους γκέι ανθρώπους.

Ωραια λοιπον να ερθω στο δευτερο σκελος της αποροιας μου. Αφου λοιπον είναι φυσιολογικο, δηλαδη οπως λεει και η λεξη απο τη φυση, γιατι η φυση δεν δινει στα ατομα αυτα τη δυνατοτητα να μπορουν μεσω αυτης της "φυσιολογικης" καταστασης να τεκνοποιησουν?

η ομοφυλοφιλία δεν σημαίνει στειρότητα, γιατί δεν χάνεται η αναπαραγωγική ικανότητα

προτού χρησιμοποιήσεις ορους οπως φυση, λογική, φυσιολογικό κοκ, καλό θα ήτανε να δείς τι γίνετια κάθε μέρα στην φύση.

η αναπαραγωγη γίνεται με έμμεσους τροπους, με δωρητή σπέρματος στα θυληκα ομοφυλόφυλα άτομα και μετά το παιδί έχει 4 γονείς (τους βιολογικούς και τους δύο συντρόφους). εξ'ου και ο λογοςυ που οι επιστημονες πιστευουνε οτι αυτη η μορφη συμπεριφορας υπαρχει για ενισχυση κοινωνικων δεσμων. γιατι η ομοφυλοφιλια εμφανιζετια με πολλες μορφές στο ζωικό βασίλειο

κι επίσης, το οτι το σέξ έχει φτιαχτεί μονο για αναπαραγωγή, το λένε μονο οσοι εχουμε μείνει στην γνώση του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. ελάχιστο ποσοστό του σέξ που συμβαίνει καθημερινά οδηγεί σε αναπαραγωγή. αμαν πια με το επιχειρημα της αναπαραγωγής. είναι τοσο τραγικό και ξεκινάει απο την χριστιανική ηθική με την οποία πιπιλούνται τα παιδάκια εδώ στην ελλάδα

ορίστε τι γίενται κάθε μέσα στην φύση. το έχω αναρτήσει και πιο πριν αλλα ρίξε μια ματιά

Η αναπαραγωγη που μου αναφερεις είναι αναπαραγωγη υποβοηθουμενη απο την ιατρικη και την τεχνολογια. Η τεκνοποιηση λοιπον πρεπει να γινει ειτε με ιατρικη παρεμβαση ή με τον εναν απο τους δυο συντροφους να αφησει λιγο στην ακρη αυτο που είναι για τον ιδιο φυσιολογικο και να ερθει σε επαφη με αντιθετο φυλο. Εγω λοιπον δε λεω οτι το σεξ είναι μονο για αναπαραγωγη αλλά με αυτον το τροπο φερνουμε παιδια στο κοσμο. Πριν 1000 χρονια που δεν υπηρχε αυτη η δυνατοτητα της ιατρικης επιστημης δεν μπορουσαν οι ομοφυλοφυλοι να γινουν γονεις εκτος αν παραβιαζαν τη φυση τους. Οσο δε για τη χριστιανικη ηθικημε την οποια πιπιλουνται τα παιδακια στην ελλαδα δεν το βρισκω πρεπον να τη κρινεις. Ο καθε γονιος μεγαλωνει τα παιδια του με την ηθικη που θεωρει αυτος σωστη. Οπως δε θελεις λοιπον να κρινουν την ηθικη σου καλο ΄θα ηταν να είσαι πιο προσεκτικος σε χαρακτηρισμους οπως "πιπιλουν". Και μια τελευταια αποροια γιατι ο γραπτος είναι και δυσκολος, ειπες οτι καποια παιδια εχουν 4 γονεις (2 βιολογικους & τους 2 συντροφους) καταλαβα καλα λοιπον οτι υποστηριζεις (βαση και καλα επιστημονων) οτι αυτη η μορφη "οικογενειας" υπαρχει για την ενισχοιση κοινωνικων δεσμων? Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωσε με και εξηγησε μου.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...