Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

Στη θέση σου θα έπαιρνα καλαθούνα, εκτός αν θέλεις να έχεις το μωρό μαζί σου για μεγαλύτερο από 3 μήνες διάστημα. Εμείς που γεννηθήκαμε 3600 και λόγω ζέστης εγκαταλειψαμε την καλαθούνα πριν καν σαραντήσουμε και πήγαμε στο δωμάτιό μας. Μη νομιζεις οτι και το λίκνο είναι πολύ μεγαλύτερο από την καλαθούνα. Σιγά τη διαφορά.

Όσο για τα φανελάκια θα σου πρότεινα να μην πάρεις jumbo. Κι επειδή τα mothercare είναι ακριβά (πίστεψέ με αξίζουν τα λεφτά τους) έχω ακούσει και για τα μινερβάκια τα καλύτερα και σίγουρα θα είναι φτηνότερα από τα mothercare. Eμείς έχουμε συνολικά 27 φανελάκια mothercare (έπαιξε ebay και mothercare Aγγλίας). Επειδή ήταν καλοκαίρι (είμαστε περίπου 2,5 μηνών) τον άλλαζα και 4 φορές τη μέρα. Σκέψου επομένως πόσα πλυντήρια έχω βάλει. Σε πληροφορώ είναι ολοκαίνουρια. Ούτε ένας κόμπος. Και για τη συνέχεια πάλι mothercare θα πάρω :)

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Σκεφτομαι να παρω το πακετο των 7 απο τη mothercare.απ' ο,τι ειδα τα εσωρουχα-φανελακια της mothercare μπαινουν απ΄το κεφαλι (ειναι πρακτικο αυτό;)ενω τα φορμακια εχουν κουμπια απο πανε μεχρι κατω

vaisp2.png

xrxup2.png

ειναι θεμα χωρου για το λικνο κρεβατακι δε χωραει με τιποτα το δωματιο. Η καλαθουνα μαζί με τη βάση της θα μου βγει λιγο φθηνοτερη απο το λικνο και ειναι μονο για τρεις μήνες. Γι΄αυτό λέω να μην πάρω προικα για το λικνο. αν ειναι δυνατο η προικα ειναι ποιο ακριβή απο τα κρεβατακια

Γιατι, το λικνο νομιζεις οτι ειναι για πολυ περισσοτερο; Κανενα πενταμηνο, εξαμηνο το πολυ-πολυ.

Τι εννοεις δεν χωραει κρεβατακι; Το κρεβατακι θα το παρεις πολυ αργοτερα. Εννοεις κουνια;

Οσο πιο νωρις πας το μωρο σου στο δωματιο του, τοσο πιο ευκολη θα ειναι η μεταβαση. Μακαρι να με ειχαν συμβουλεψει κι'εμενα να κανω το ιδιο με την πρωτη μου. Θα ειχαμε γλυτωσει πολληηηηηηηη ταλαιπωρια!

Παντως εγω το λικνο το εδωσα πριν κανω τη δευτερη γιατι δε με βολεψε καθολου (και θυμομουν και ποσα ειχα δωσει και φουντωνα! :lol::lol: )

Σχετικα με τα φορμακια κιεγω δεν αγοραζω ποτε τζαμπο γιατι ειναι αισχρης ποιοτητας, απλα σου απαντησα γιατι ρωτησες. την ειχα πατησει στην αρχη και ειχα παρει κι'απο κει. Με τα πρωτα πλυσιματα, μπηκαν, ψιλοξεβαψαν, εκαναν κομπακια. :evil:

Λοιπόν, εγώ έχω μπερδευτεί με τις ορολογίες (τι είναι το λίκνο κρεβατάκι?) οπότε θα σου απαντήσω γενικά.

Κατ' αρχήν δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά τρελή έρευνα αγοράς. Αυτά τα προϊόντα είναι περιορισμένης χρήσης (μέχρι 6 μήνες στην καλύτερη περίπτωση) και λίγο-πολύ τα ίδια. Αν μπορείς να τα δανειστείς από κάποιον γνωστό και να αγοράσεις μόνο τα στρώματα και την προίκα, ακόμα καλύτερα. Το μωρό δεν έχει ανάγκη να κοιμηθεί σε ολοκαίνουρια καλαθούνα.

Δεύτερον θα σου πρότεινα να κάνεις τις αγορές σου αφού γεννηθεί το μωρό (θα στείλεις κάποιον άλλο όσο είσαι στο μαιευτήριο) γιατί αναλόγως με το ύψος/βάρος του μωρού και το πόσο κινητικό είναι, ενδέχεται να επιλέξεις διαφορετικό έπιπλο. Αλλιώς βολεύεται ένα μωρό που γεννιέται 2 κιλά κι αλλιώς ένα μωρό που γεννιέται 4.

Αν χρησιμοποιήσεις λίκνο, θα χρειαστείς απαραίτητα πάντα αν το λίκνο έχει γύρω-γύρω κάγκελα. Αν στο κεφάλι και στα πόδια είναι όλο ξύλο, πάντα θα χρειαστείς από τον 3ο-4ο μήνα και μετά που το μωρό θα γίνει πιο κινητικό (αλλά παίζει τότε να το πας κατευθείαν σε κούνια). Αν όμως το λίκνο έχει γύρω-γύρω κάγκελα και ειδικά αν βάζεις το μωρό να κοιμηθεί με τα πόδια στο κάτω μέρος του κρεβατιού (όπως φαίνεται εδώ: http://www.onlinemum.com/images/articles/safe_baby_sleeping.jpg), θα χρειαστείς πάντα από την πρώτη στιγμή γιατί θα κλωτσάει και θα βγαίνουν τα πόδια του έξω.

Δες και αυτό το θέμα, ίσως το βρεις χρήσιμο: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=99296

Τα φορμάκια της Mothercare είναι πολύ καλά, αν και εγώ προσωπικά προτιμώ του Marks & Spencer (που είναι όμως ακριβότερα). Μην πάρεις πολλά φορμάκια γιατί θα σου κάνουν δώρα και επίσης αναλόγως με το ύψος/βάρος και ρυθμό ανάπτυξης του μωρού ίσως να αλλάξεις νούμερο πιο γρήγορα από όσο περιμένεις. Το κατάλληλο νούμερο για νεογέννητα με φυσιολογικό βάρος (γύρω στα 3-3.5 κιλά) είναι το 1 ή το 0-3 (το 0-3 είναι μήνες, το 1 είναι τρίμηνο).

Σε λιγο θα γεννησω το δευτερο παιδακι κ θεωρω οτι το λικνο κ η καλαθουνα ειναι η πιο αχρηστες αγορες γιατι η χρηση τους ειναι περιορισμενη κ τα χρηματα αρκετα.Εγω ειχα αγορασει στο πρωτο παιδακι κουνια σταθερη χωρις ροδες που τα καγκελα βγαινουν κ γινεται κρεβατακι προεφηβικο.Δεν το μετανιωσα καθολου γιατι πηρα απο τις πιο ανετες κουνιες αφου ο μικρος γυριζει σβουρα στον υπνο του .Και φυσικα απο την πρωτη μερα που γυρισαμε σπιτι κοιμοταν στην κουνια του κ στο δωματιο του. Απλα ειχα βαλει ενα ημιδιπλο κρεβατι στο δικο του δωματιο κ κοιμομουν διπλα του. Αυτο σταματησε οταν ο μικρος εγινε 4 μηνων που αρχισε να καταλαβαινει να ξυπναει κ να με βλεπει να κοιμαμαι διπλα του.Οποτε ουτε ο μικρος ειχε προβλημα προσαρμογης ουτε εμεις ταλαιπωρηθηκαμε αν τον ειχαμε στο δωματιο μας.Οσο για φορμακια εχω δοκιμασει τζαμπο τα οποια οντως μπαινουν στις πλυσεις, εχω δοκιμασει mothercare k marks and spenser που ειναι πολυ καλα κ ανθεκτικα. Επισης εχω δοκιμασει μινερβακια αλλα δεν ενθουσιαστηκα με την ποιοτητα.Αρκετα ακριβα κ το υφασμα τους ξεχιλωσε μετα απο μερικες πλυσεις.

Διαφημίσεις

Σκεφτομαι να παρω το πακετο των 7 απο τη mothercare.απ' ο,τι ειδα τα εσωρουχα-φανελακια της mothercare μπαινουν απ΄το κεφαλι (ειναι πρακτικο αυτό;)ενω τα φορμακια εχουν κουμπια απο πανε μεχρι κατω

Tα κουμπιά είναι σαφώς καλύτερα από κάτω για να τον ή την αλλάζεις πιο εύκολα.

Σ Απλα ειχα βαλει ενα ημιδιπλο κρεβατι στο δικο του δωματιο κ κοιμομουν διπλα του. .

Εγώ πάλι πήρα ένα σπαστό κρεβάτι (κοινώς ράντζο), ένα ωραιότατο λευκό ριχτάρι, μαξιλάρες άσπρες από ΙΚΕΑ και 3-4 ωραιότατα παιδικά μαξιλαράκια από το βρεφικό τμήμα του Ζaras Home και είναι απλά super!!!...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Αν αποφασίσεις να πάρεις λίκνο, καλύτερα να μην αγοράσεις προίκα γιατί θα σου φύγουν ένα σωρό λεφτά. Πάρε μια πάντα για να μη χτυπάει το κεφαλάκι και χρησιμοποίησε σεντονάκια μεγέθους κούνιας, που έτσι κι αλλιώς θα τα χρειαστείς και αργότερα. Τα διπλώνεις και μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους. Το ίδιο και για τις κουβερτούλες.

Τα ζιπουνάκια/φορμάκια του mothercare είναι πολύ ποιοτικά. Τα έβαλε ο γιος μου και τώρα θα τα φορέσει και η μπέμπα, αφού τα είχα πάρει σε ουδέτερα χρωματάκια. Πλύνε βάλε δε έχουν πάθει απολύτως τίποτα! Σαν μέγεθος το 0-3 είναι μια χαρά. Στην αρχή του ήταν λίγο μπόλικα του μικρού, αλλά ξεπετάγονται τόσο γρήγορα που αν πάρεις το 0 δε θα προλάβει να τα βάλει για πολύ.

Για το χρόνο παράδοσης φαντάζομαι πως θέλουν ένα μήνα τουλάχιστον. Τα δικά μας τα έπιπλα τόσο είχαν κάνει. Βέβαια είναι και θέμα καταστήματος, θα σου πει ο υπεύθυνος. Καλές αγορές!

Tα κουμπιά είναι σαφώς καλύτερα από κάτω για να τον ή την αλλάζεις πιο εύκολα.

Εγώ πάλι πήρα ένα σπαστό κρεβάτι (κοινώς ράντζο), ένα ωραιότατο λευκό ριχτάρι, μαξιλάρες άσπρες από ΙΚΕΑ και 3-4 ωραιότατα παιδικά μαξιλαράκια από το βρεφικό τμήμα του Ζaras Home και είναι απλά super!!!...

Εγω ειπα να μην παω στη λυση ραντζου για να μπορω να κοιμαμαι σαν ανθρωπος σε κανονικο κρεβατι γιατι η κουραση ειναι αφορητη. Κρεβατι δεν αγορασα ειχαμε αυτο απο πριν παντρευτουμε οποτε το ξαναστησαμε στο δωματιο του μωρου.

πάντως για τα μινερβάκια που λέτε πήρα ένα (το πρώτο του) και έκανε 8,30. φτηνό δεν το λες.

8,30 για τι φορμάκι μιλάμε; Μακρυμάνικο φαντάζομαι, αλλιώς είναι κλεψιά. Εγώ πήρα μονά κορμάκια από τα Ήρα, πολύ ωραία που είχαν 2,50 ευρώ, αλλά κυρίως πήρα συσκευασίες των 7 από τα Mothercare και τα Marks & Spencer που είναι πιο συμφέρουσες.

Το μωρό τους πρώτους 2 μήνες το είχα σε καλαθούνα, τώρα (4 μηνών) το έχω ακόμα σε λίκνο στο δωμάτιό μου, που μας έχει βολέψει πολύ. Και τα δύο μου τα έδωσαν, όπως και την κούνια που θα τον βάλω αργότερα, εγώ αγόρασα μόνο τα στρωματάκια και την προίκα όπου χρειαζόταν. Γενικώς ό,τι μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο, καλό είναι, ειδικά καλαθούνα και λίκνο που όπως και να το κάνεις δεν φτουράνε.

Διαφημίσεις

το καλυτερο θα ήταν να κοιμαται σε κουνια μεσα στο δωματιο μας! Δε μου πάει η καρδιά να το βάλω νύχτα μόνο του σε άλλο δωμάτιο από τοσο μωρο. Εξάλλου σκοπεύω να θηλάσω και δεν είναι πρακτικό νομίζω να τρέχω σε άλλο δωματιο μέσα στη νύχτα. Απο την άλλη τον άντρα μου τον βλέπω μετα τις 10 το βράδυ αν κοιμάμαι μόνη μου στο δωματιο του παιδιου ε τότε δε θα βλεπόμαστε καθόλου! Θα πάρω πρωτα την κουνια και θα τη στήσω στην κρεββατοκάμαρα έτσι θα δουμε αν χωράμε να περπαταμε μέσα στο δωματιο αν όχι θα πάρω ή καλαθουνα ή λίκνο χωρις προικα.

vaisp2.png

xrxup2.png

κοριτσια να ρωτησω εγω που γενναω γεναρη τι ρουχαλακια πρεπει να παρω για την μπεμπουλα μου?? κορμακια θα της φοραω απο μεσα κοντομανικα?? θελω επισης τα φωτα σας σχετικα με τις κουβερτουλες γιατι διαβαζω διαφορα,αλλες κανουν αλλες οχι. εμενα ας πουμε μου αρεσουν πολυ οι βελουτε κ οι φλις κανουν για το κοριτσακι μου??

Xc60p3.png ghL0p3.png

Για τα ρουχαλάκια δεν ξέρω να σου πω γιατί εμείς έχουμε περάσει μόνο καλοκαίρι. Πάντως βελουτέ και φλις κουβέρτες δεν κάνουν, γιατί μπορεί το μωρό να τυλιχτεί ή να πλακωθεί με τα σκεπάσματα και να πάθει ασφυξία. Για τα πολύ μωρά, ιδανικές είναι οι κουβέρτες με κυψελοειδή υφή (τρυπούλες) που επιτρέπουν στο μωρό να αερίζεται και να αναπνέει ακόμα και κουκουλωμένο. Αλλιώς παίρνεις υπνόσακο και ησυχάζεις, αρκεί το μωρό να μην είναι μικρόσωμο/ελλιποβαρές. Εννοείται δεν βάζεις ούτε παπλώματα, ούτε μαξιλάρια. Αυτά είναι για όταν χρονίσει και μετά.

κοριτσια να ρωτησω εγω που γενναω γεναρη τι ρουχαλακια πρεπει να παρω για την μπεμπουλα μου?? κορμακια θα της φοραω απο μεσα κοντομανικα?? θελω επισης τα φωτα σας σχετικα με τις κουβερτουλες γιατι διαβαζω διαφορα,αλλες κανουν αλλες οχι. εμενα ας πουμε μου αρεσουν πολυ οι βελουτε κ οι φλις κανουν για το κοριτσακι μου??

Κορμακι με μακρυ μανικακι θα παρεις κ απο πανω ενα πυτζαμακι με τα ποδαρακια μεσα με κουμπακια απο κατω για να σε βολευει.Πυτζαμακια κ κορμακια βαμβακερα αν κ εγω ειχα παρει κ μερικα βελουτε που τα φορουσα στο μωρο.Οσο για κουβερτα εγω ειχα αγορασει μια fleece απο το mothercare που ειναι πολυ καλη κ οχι βαρια κ στα πολλα κρυα εριχνα πανω απο αυτη μια βαμβακερη.Ειχα κ σταθερη θερμοκρασια στο δωματιο του 18-20 βαθμους το βραδυ κ ολα ηταν μια χαρα. Δεν χρειαζεται να το ντυνεις υπερβολικα γιατι θα ιδρωνει πολυ κ θα γεμιζει κοκκινιλες.Εγω αφησα τον μικρο μια μερα στη μαμαμα μου για να ανεβω αθηνα κ πηγα κ τον βρηκα ολο σπυθουρακια στο προσωπο.Του εβαζε τρεις κοτβερτες κ καλοριφερ στους 25 βαθμους.Το παιδακι τα επαιξε.Οπως ντυνομαστε εμεις ντυνουμε κι αυτα.

Για τα ρουχαλάκια δεν ξέρω να σου πω γιατί εμείς έχουμε περάσει μόνο καλοκαίρι. Πάντως βελουτέ και φλις κουβέρτες δεν κάνουν, γιατί μπορεί το μωρό να τυλιχτεί ή να πλακωθεί με τα σκεπάσματα και να πάθει ασφυξία. Για τα πολύ μωρά, ιδανικές είναι οι κουβέρτες με κυψελοειδή υφή (τρυπούλες) που επιτρέπουν στο μωρό να αερίζεται και να αναπνέει ακόμα και κουκουλωμένο. Αλλιώς παίρνεις υπνόσακο και ησυχάζεις, αρκεί το μωρό να μην είναι μικρόσωμο/ελλιποβαρές. Εννοείται δεν βάζεις ούτε παπλώματα, ούτε μαξιλάρια. Αυτά είναι για όταν χρονίσει και μετά.[/quote

Βελουτε κουβερτες δεν κανουν γιατι αφενος ειναι βαριες κ πολυ ζεστες αφετερου γιατι βγαζουν χνουδι. Οι fleece που εχω παρει ειναι μια χαρα. Αλλωστε το μωρο μεχρι 3 μηνων ουτε κουνιεται στον υπνο του.Και φυσικα ποτε δεν το κουκουλωνεις ουτε μπορει μονο του να κουκουλωθει.Εγω το σκεπαζα κ την κουβερτουλα του την στερεωνα καλα πισω στην πλατουλα του οπου του ειχα μια αλλη ρολλο για το στηριζει κ να μην μπορει να γυρισει ανασκελα.Αν η κοπελα γενναει γεναρη μεχρι το μωρο να μπορει να κουνηθει αρκετα ηδη θα εχουν περασει 3 μηνες κ λιγο παραπανω.Μιλαμε τοτε οτι ο μηνας θα ειναι αρχες μαιου δε θα θελει φοβερα σκεπασματα.

Διαφημίσεις

Καλή λύση για τον ύπνο, ειδικά τον πρώτο χρόνο, είναι οι υπνόσακοι.

Είχα έναν της μάδερκεαρ, sleepsuit το λέει, από φλις, τα βόλεψε πολύ. Η μικρή μου με αυτό κοιμόταν.

Το έβαλε και ο πιτσιρίκος (ροζ λαγουδάκι τον πρώτο χρόνο :rolleyes::rolleyes: και εκρού αρκουδάκι τον δεύτερο, αυτο της φωτογραφίας παρακάτω). Η μικρή μόνο τον πρώτο χρόνο, ζεσταίνεται πολύ γενικά και δεν το ήθελε τον δεύτερο χρόνο.

Ο μικρός πάντως με αυτό είναι ΟΚ, του πήρα και φέτος ίδιο πράγμα.

31swYk-9XlL._SX315_.jpg

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Αλλωστε το μωρο μεχρι 3 μηνων ουτε κουνιεται στον υπνο του.

Ο δικός μου κουνιώταν από πριν σαραντήσει και αρκετές φορές είχε φτάσει να είναι ζαρωμένος στο κάτω μέρος της καλαθούνας. Μάλιστα ο λόγος που τον έβγαλα τόσο νωρίς από την καλαθούνα ήταν ότι κλωτσούσε πολύ και φοβόμουν ότι θα μου πεταχτεί έξω. Στον τρίτο μήνα χοροπηδούσε και πολλάκις έχει σφηνώσει ανάμεσα στα κάγκελα του λίκνου. Τώρα πια τον βάζω σε υπνόσακο. Βασικά νομίζω ότι εξαρτάται από το παιδί.

Πάντως βελουτέ και φλις κουβέρτες δεν κάνουν, γιατί μπορεί το μωρό να τυλιχτεί ή να πλακωθεί με τα σκεπάσματα και να πάθει ασφυξία.

Η παιδίατρός μου που τη ρώτησα μου είπε ο,τι θέλω εκτός από πάπλωμα που κατά κανόνα είναι πιο βαρύ. Και προπάντων να έχω κατά νου πως το μωρό νιώθει όπως εγώ. Δεν χρειάζεται να είναι καρασκεπασμένο...

Πάντως κι εγώ μάλλον σε υπνόσακο θα καταλήξω γιατί όπως τον βλέπω θα μου ξεσκεπαζεται.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

κοριτσια ευχαριστω παρα πολυ ολες για τις απαντησεις..βασικα εγω επειδη ειμαι κρυουλιαρα κ τον χειμωνα πηγαινοερχομαι με παπλωματα αγκαλια γι'αυτο ολο νομιζω οτι κ το μωρο θα κρυωνει.η αληθεια ειναι οτι σκεφτομουν κ εγω υπνοσακο αλλα η μανα μου κ μερικες φιλες μου που εχουν παιδια λενε οτι ειμαι υπερβολικη κ δεν παθαινει λεει τπτ το μωρο με το κουβερτακι. μαλλον θα καταληξω στον υπνοσακο κ σε κουβερτουλες φλις.επισης εχω δει στα mothercare κουβερτα πλεκτη με τριπουλες οπως ειπε μια φιλη πιο πανω.θα την τσιμπισω μαλλον!!!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια!!

Τα διδυμάκια μας έρχονται μέσα Νοεμβρίου (ελπίζουμε!!). Με τις "χοντρές" αγορές έχουμε τελειώσει, και με τα υπόλοιπα όλο και κάτι έχουμε κάνει... αλλά έχουμε και απορίες που ίσως θα μπορούσαν να μας λύσουν οι πιο έμπειρες μαμάδες.

Από ρούχα έχουμε πάρει για το καθένα :

1. μία 7δα εσώρουχα (κοντό μανίκι-κοντό πόδι) 0-3

2. μία 3δα βαμβακερά ολόσωμα φορμάκια 0-3

3. μία βαμβακερή ζακετούλα 3-6

4. φόρμα εξόδου 3-6

5. ένα νυχτικάκι που σουρώνει 0-3

6. 2 σκουφάκια βαμβακερά

7. μία 3δα σαλιάρες

8. το 1ο κουτί πάνες

αυτά για αρχή.. νομίζετε ότι χρειάζεται και κάτι άλλο????

έχουν μία πλεκτή βαμβακερή κουβερτούλα, μία fleece και μία ισπανική το καθένα. Είναι οκ?

Έχω σκοπό να θηλάσω και αρνούμαι πεισματικά να πάρω αποστειρωτές, μπιμπιρό, πιπίλες κλπ... Καλά κάνω??

Από πάνες αγκαλιάς, σελτέδες, σελτεδάκια και πετσετάκια τι νομίζετε ότι θα χρειαστώ??(Τα μωρά έχουν ήδη καλαθούνες και κούνιες)

Έχω κολλήσει... τί έχω ξεχάσει???

Έχω σκοπό να θηλάσω και αρνούμαι πεισματικά να πάρω αποστειρωτές, μπιμπιρό, πιπίλες κλπ... Καλά κάνω??

Renata, με το καλό τα μωράκια σου! Εμένα μια χαρά μου φαίνονται αυτά που έχεις πάρει. Βασικά δεν ξέρεις τι θα σου χρειαστεί μέχρι να δεις το κάθε παιδί και τα χούγια του, π.χ. αν κάνει πολλούς εμετούς, τα τρία ολόσωμα φορμάκια θα είναι λίγα, εγώ θα έπαιρνα μια τριάδα ακόμα για να είμαι σίγουρη. Βέβαια θα σου κάνουν και πολλά δώρα, οπότε ίσως είναι καλύτερα να μην πάρεις τίποτα άλλο και να περιμένεις να δεις τι θα σου φέρουν. Νομίζω ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 πετσέτες για το μπάνιο και δύο σελτεδάκια για το καθένα, αλλά ειδικά για τις πετσέτες περίμενε να δεις γιατί θα σου κάνουν και δώρα. Εγώ σελτεδάκια χρειάστηκα πολύ περισσότερα - έχω πέντε και πολλές φορές δεν μου φτουράνε γιατί ο μπέμπης μου μόλις του βγάλεις την πάνα κάνει σιντριβανάκι ;)

Αποστειρωτές και μπιμπερό πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πάρεις, γιατί θα θέλεις να βγάλεις γάλα με το θήλαστρο και να τους το δώσεις. Ούτε εγώ είχα πάρει πριν γεννήσω, αλλά τελικά το μωρό ήρθε πρόωρα και τον πρώτο καιρό δεν μπορούσε να θηλάσει, οπότε πήγε ο άντρας μου τελευταία μέρα πριν βγούμε από το νοσοκομείο και αγόρασε τον εξοπλισμό.

Πιπίλες δεν είχαμε πάρει, μας έδωσαν μία δώρο από το νοσοκομείο και έλεγα να μην την πάρω, αλλά ευτυχώς γιατί κάποιο βράδυ που το μωρό δεν ησύχαζε με τίποτα, σωθήκαμε δίνοντάς του πιπίλα. Τώρα που είναι 4 μηνών και βάζει τα χέρια του στο στόμα, του δίνω πιπίλα τα βράδυα για να κοιμάται - την πιπιλίζει 2-3 λεπτά και αποκοιμιέται. Εναλλακτικά πιπιλίζει στήθος, αλλά στο στήθος κάθεται ξύπνιος περισσότερη ώρα ενώ με την πιπίλα κοιμάται αμέσως.

Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σου έχουν πει, δεν σημαίνει ότι αν το μωρό θα πιάσει πιπίλα δεν θα θέλει να θηλάσει.

Renata στη θέση σας θα άλλαζα τη φόρμα εξόδου 3-6 με 0-3, για να προλάβουν να τη βάλουν . Αυτο το λέω στην περίπτωση που εννοείς αυτη τη χοντρή που είναι σαν ολοσωμο μπουφάν. Πάνες αγκάλιας εγω δεν είχα πάρει , σελτεδακια 3 για το καθένα για αρχή, πετσετακια καμία 10αρια και για τα 2. Εγω του φόρεσα και το 0 νούμερο για 40 μέρες του έκανε , είχα πάρει μακρυμανικα κορμακια και φορμακια 0

Καλησπέρα κορίτσια!!

Τα διδυμάκια μας έρχονται μέσα Νοεμβρίου (ελπίζουμε!!). Με τις "χοντρές" αγορές έχουμε τελειώσει, και με τα υπόλοιπα όλο και κάτι έχουμε κάνει... αλλά έχουμε και απορίες που ίσως θα μπορούσαν να μας λύσουν οι πιο έμπειρες μαμάδες.

Από ρούχα έχουμε πάρει για το καθένα :

1. μία 7δα εσώρουχα (κοντό μανίκι-κοντό πόδι) 0-3

2. μία 3δα βαμβακερά ολόσωμα φορμάκια 0-3

3. μία βαμβακερή ζακετούλα 3-6

4. φόρμα εξόδου 3-6

5. ένα νυχτικάκι που σουρώνει 0-3

6. 2 σκουφάκια βαμβακερά

7. μία 3δα σαλιάρες

8. το 1ο κουτί πάνες

αυτά για αρχή.. νομίζετε ότι χρειάζεται και κάτι άλλο????

έχουν μία πλεκτή βαμβακερή κουβερτούλα, μία fleece και μία ισπανική το καθένα. Είναι οκ?

Από πάνες αγκαλιάς, σελτέδες, σελτεδάκια και πετσετάκια τι νομίζετε ότι θα χρειαστώ??(Τα μωρά έχουν ήδη καλαθούνες και κούνιες)

Έχω κολλήσει... τί έχω ξεχάσει???

Πόσο σε νιώθω!Και εγώ μία από τα ίδια στο θέμα του θηλασμού:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Και πετσετούλες για το μπάνιο δεν θα χρειαστείς?:confused::confused:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Καλημέρα!!

Έχεις δίκιο, απλά ξέχασα να το γράψω...πετσετούλες μπάνιου έχουν από μία το καθένα (αυτή με την κουκουλίτσα και το ασορτί γαντάκι).

Πήρα κάποια πράγματα και στο 3-6 νούμερο περισσότερο από φόβο λόγω ύψους... και όχι κιλών... είμαστε και οι δύο αρκετά ψηλοί, μας είπε και ο γιατρός ότι τα περιμένει να γεννηθούν αρκετά ψηλά και το ψιλοφοβήθηκα...

Πάνες αγκαλιάς τώρα που είναι χειμώνας να πάρω κάποιες που είναι πιο ζεστές?

Σκεπτόμουν για αρχή, 10 πάνες, 10 σελτεδάκια (μέγεθος αλλαξιέρας), 4 σελτεδάκια (για τις κούνιες) - αν και κάπου είδα, δεν θυμάμαι σε ποιό site, κάτι bedmats της pampers νομίζω.αν κατάλαβα καλά πρόκειται για σελτέδες μίας χρήσεως?!? Έχει κάποια μανούλα κάτι υπ΄όψιν?- και καμμιά 20ριά πετσετάκια (αυτά για το τοπικό πλύσιμο).

Είμαι μήπως υπερβολική?

Σε ότι αφορά τον "ιατρικό" εξοπλισμό όπως, αποσυμφορητή για τη μυτούλα, γάζες κτλ να ρωτήσω την παιδίατρο ή τη φαρμακοποιό?

Έχει κάποια από εσάς χρησιμοποιήσει air purifier (όχι υγραντήρα)?

Όλες οι ιδέες, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις σας είναι πολύτιμες!!!

Ρενατα με το καλο να ερθουν τα παιδακια σου. Τελος νοεμβ. περιμενω κι εγω το δευτερο μωρο μας.Καταρχην 7 πυτζαμακια ειναι καλα για αρχη.Φορμακια θα επαιρνα οσο κ πυτζαμακια γιατι τα μωρα λερωνονται πολυ ευκολα τους πρωτους μηνες για να μην τρεχεις να βαζεις συνεχεια πλυντηριο μεσα στο χειμωνα που τα ρουχα στεγνωνουν δυσκολα.Σελτεδακια περιπου 5 ειναι καλα.Σκουφακια κ φορμα εξοδο για μενα ειναι τελειως περιττα.Καταρχην θα εχεις 2 μωρα που θα τα βγαλεις βολτα μεσα στο καταχειμωνο με το κρυο;Εγω δυο φορμες εξοδου μου εφεραν κ χρησιμοποιησα μονο τη μια μια φορα για να παμε το μωρο στην εκκλησια να το διαβασει ο παπας.Το ειχα τυλιξει κ με κουβερτα απο πανω μεχρι κατω γιατι ηταν χειμωνας κ ηρθε κ εγινε μουσκεμα. Ζακετουλα θα επαιρνα αλλη μια.Κουβερτουλες ειναι οκ.Πανακια για γουλιες θα επαιρνα καμμια δεκαρια γιατι βγαζουν συνεχως γαλα.Νυχτικακι με σουρα ειχα αγορασει τρεια κ δε με βολεψε κανενα. Πανες θα επαιρνα αλλο ενα πακετο γιατι λερωνονται σε καθε γευμα κ πρεπει συνεχως να τα αλλαζεις. Θελεις περιπου 12 την ημερα για το καθε μωρο.Μπιμπερο κ αποστειρωτη θα σου προτινα να παρεις για παν ενδεχομενο.Κι εγω ηθελα σαν τρελη να θηλασω αλλα το παιδι ειχε λιγο ικτερο δεν ηθελε με τιποτα να πιασει θηλη ουρλιαζε.Εγω απο την αλλη ημουν απειρη μανουλα με επιαναν τοτε τα κλαμματα κ οσο κ να προσπαθησα με ψευδοθηλες με μαια κτλ ο μικρος αρνιοταν να πιασει στηθος.Κοντεψα να παθω επιλοχεια καταθλιψη Παρε ενα δυο μπιμπερο μονο.Παρε μια δυο πιπιλες 0-3. Και μην ξεχασεις φυσιολογικο ορο μπουκαλι κ φυσικα συριγγες.Αλλιως μικρες αμπουλες. Μωρουδιακες μπατονετες για να καθαριζεις τη μυτουλα μετα τον ορο.Γαζες για τον αφαλο κ οινοπνευμα. Πετσετουλες για το μπανιο τουλαχιστον τρεις για το καθενα γιατι θα τα πλενεις τουλαχιστον μια φορα την ημερα. Θερμος για το νερο αν χρησιμοποιησεις μπιμπερο.Ανταλλακτικες θηλες μπιμπερο βουρτσα κ βουρτσακι για τις θηλες. Φωτακι νυχτος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...