Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατροφή στην εγκυμοσύνη για να μην πάρεις κιλα

mum wanna be

Recommended Posts

εγω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη ακολουθησα πολυ πολυ υγειηνη διατροφη αν και δεν ειχα θεμα κιλων (51 κιλα 1.56 υψος).

απλα ετσι μου συστησε και ο γιατρος ωστε να ειναι ολα οσα παιρνει το εμβρυο απολυτως θρεπτικα.ετσι

-κομμενα τα γλυκα ΜΑΧΑΙΡΙ (μονο χριστουγεννα και πασχα τσιμπησα)

-εννοειται ουτε ζαχαρη στο τσαι π.χ.

-κομμενα τηγανιτα και φαστ φουντ

-εννοειται οχι τσιπς και τετοια

-μονο προιοντα ολικης αλεσεως

-γαλακτοκομικα μονο 2%

-πολλα φρουτα

πηρα συνολικα 10 κιλα και μαλιστα πηρα ολο τον 9ο-γεννησα 40+2.θηλαζα αποκλειστικα και ισως να βοηθησε στο να χαθουν.παντως μετα τη γεννα δεν ξερω αν και ποσα κιλα μου μεινανε γιατι ναι μεν φαινονταν οτι ειχαν φυγει αλλα δεν ειχα ζυγαρια να σας πω αν εμειναν κανα δυο.

τωρα στο δευτερο δεν ημουν τοοσο αυστηρη αλλα απο αρχες του χρονου εκοψα τουλαχιστον τα γλυκα - κατι ειναι κι αυτο!

ξεκινησα παλι 51 κιλα , μπαινω στον εβδομο σε λιγες μερες και εχω παρει 4,5 κιλα!:mrgreen:

g5ILm7.pngOECOm7.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαινω απολυτα που αναρωτιεσαι πως και που μπηκαν τα κιλα.Εγω ειμαι στον 5ο και εχω παρει 9 πως μην με ρωτας ουτε κιεγω δεν ξερω περιπου!!Λεω περιπου γιατι ενταξει μπορει να μην τρωω ποσοτητα απο φαγητο αλλα ψιλοτσιμπολογαω αλλα μην φανταστεις τιποτα τραγικο.Αλλα εδω και 5 ημερε εχω ξεκινησει και προσεχω δηλ. τρωω κανονικα το μεσημερι ισως και λιγοτερο απο πριν,το πρωι η ενα τοστ ολικης η ενα κριτσινι ολικης σκετο η καμια φορα τιποτα(δεν ειναι σωστο το ξερω αλλα καποιες φορες δεν θελω)Αν θελησω γλυκο θα φαω 2-3 κομματακια απο μια σοκολατα η αν εχω μια η μιση γκοφρετα υγειας.Μετα το απογευμα μπορει να φαω μια φετα ψωμι με λιγη φετα η ενα κριτσινι η κανα καροτο.Αλλα να σου πω την αληθεια δεν ξερω αν κανει που αφηνω ουσιαστικα το στομαχι μου αδειο απο της 3-4 το μεσημερι.Τι λες?

Υπάρχει και άλλη σαν κι εμένα;;; ΣΕ 10 μέρες θα μπω στον πέμπτο μήνα και έχω βάλει ήδη 10 κιλά!!! Κατά τη γνώμη μου φταίνε τα Χριστούγεννα που μεσολάβησαν (κάθε Χριστούγεννα βάζω κανένα τριάρι με τεσσάρι κιλα...), είναι και που φουσκώνουμε και κάνουμε κατακράτηση υγρών και για μένα ίσως φταίει και το κόψιμο του τσιγάρου, αλλά και η έλλειψη αναγούλων και ναυτιών το πρώτο τρίμηνο!!! Δικαιολογίες.Κι εγώ άρχισα από χθες να προσέχω πολύ. Όσο για το άδειο στομάχι για αρκετές ώρες νομίζω πως θα μπορούσες να τρως ένα φρούτο για να μην μενει άδειο...:cool:

:roll:

Υπάρχει και άλλη σαν κι εμένα;;; ΣΕ 10 μέρες θα μπω στον πέμπτο μήνα και έχω βάλει ήδη 10 κιλά!!! Κατά τη γνώμη μου φταίνε τα Χριστούγεννα που μεσολάβησαν (κάθε Χριστούγεννα βάζω κανένα τριάρι με τεσσάρι κιλα...), είναι και που φουσκώνουμε και κάνουμε κατακράτηση υγρών και για μένα ίσως φταίει και το κόψιμο του τσιγάρου, αλλά και η έλλειψη αναγούλων και ναυτιών το πρώτο τρίμηνο!!! Δικαιολογίες.Κι εγώ άρχισα από χθες να προσέχω πολύ. Όσο για το άδειο στομάχι για αρκετές ώρες νομίζω πως θα μπορούσες να τρως ένα φρούτο για να μην μενει άδειο...:cool:

Καλησπερα.Υπαρχει-υπαρχει δυστυχως:mad::mad:Στις 30/01/2012 που πηγα στο γιατρο ημουνα συν 5 κιλα πανω δηλ. συνολο 14 ΚΙΛΑ:mad::mad:.Επαθα βουη!!Δεν γινεται του λεω!!Η ζυγαρια σου ειναι χαλασμενη!Με τοση προσοχη και να παρω τοσα πολλα!!!Το πολυ 2 περιμενα!!!!Κι εγω καπνιζα στην αρχη και το εκοψα μαχαιρι και ναι τα πρωτα κιλα σε συνδυασμο με καποια χαπια μπορει να μου προκαλεσαν την αυξηση των κιλων αλλα τωρα?Τι στο καλο?Απογοητευτηκα,στεναχωρηθηκα,αγχωθηκα ολα τα επαθα.Ενταξει ξεκινησα με φυσιολογικα κιλα αλλα δεν θελω να παρω πολλα συγκεκριμενα ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ!!!!!!:shock::shock:Καλο κουραγιο συντροφισσα!!!

Καλησπερα.Υπαρχει-υπαρχει δυστυχως:mad::mad:Στις 30/01/2012 που πηγα στο γιατρο ημουνα συν 5 κιλα πανω δηλ. συνολο 14 ΚΙΛΑ:mad::mad:.Επαθα βουη!!Δεν γινεται του λεω!!Η ζυγαρια σου ειναι χαλασμενη!Με τοση προσοχη και να παρω τοσα πολλα!!!Το πολυ 2 περιμενα!!!!Κι εγω καπνιζα στην αρχη και το εκοψα μαχαιρι και ναι τα πρωτα κιλα σε συνδυασμο με καποια χαπια μπορει να μου προκαλεσαν την αυξηση των κιλων αλλα τωρα?Τι στο καλο?Απογοητευτηκα,στεναχωρηθηκα,αγχωθηκα ολα τα επαθα.Ενταξει ξεκινησα με φυσιολογικα κιλα αλλα δεν θελω να παρω πολλα συγκεκριμενα ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ!!!!!!:shock::shock:Καλο κουραγιο συντροφισσα!!!

Αν παρόλο που πρόσεχες πήρες 5 κιλά, τότε σίγουρα είναι υγρά και θα φύγουν μετά τη γέννα! Πρέπει να χαλαρώσουμε. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε. Εγώ ήδη έχω συμφωνήσει με τον άντρα μου ότι 2 μήνες μετά τη γέννα, θα κρατάει 2 ώρες το παιδί κάθε απόγευμα να πηγαίνω γυμναστήριο, θα αρχίσω κρέμες για σύσφιξη όταν το επιτρέψει ο γιατρός και θα κάνω διατροφή!!! Σ'άυτην την σκέψη ηρεμώ λίγο.... Κουράγιο!!!:)

:roll:

Εγώ στην εγκυμοσύνη μου πήρα 12 κιλά.Βέβαια οι αναγούλες κράτησαν 4 μήνες οπότε και έχασα 3 κιλά!Και στο τέλος επειδή ανέβασα λεύκωμα έπρεπε να τρώω εντελώς ανάλατα οπότε έτρωγα με το ζόρι κυρίως κρέας για τις πρωτεϊνες.Πολλά πολλά φρούτα, καθόλου γλυκά,πολλά γαλακτομικά.Αλλά να σας πω και το άλλο;Η όρεξη μου άνοιξε μετά την γέννα!!!:confused:

Τώρα θέλω να τρώω περισσότερο από πριν!:mrgreen:

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Επαναφερω το θεμα της διατροφης και των κιλων στην εγκυμοσυνη. Ξεκιναω με ιστορικη αναδρομη, εκανα την πρωτη διαιατα οταν ημουν 56 κιλα, με υψος 1,55, μπορειτε να φανταστειτε κομπλεξ με την εμφανιση. Εχασα 7 κιλα σε 6 μηνες και διατηρησα ενα καλο βαρος για 2 χρονια περιπου. Μετα εκανα περιστασιακα καποιες περικοπες στο φαγητο για να χασω 1-2 κιλα οποτε ξεφευγα, αλλα ειμαι επιρρεπης στις ατασθαλιες και δεν εχω ισχυρο εσωτερικο κινητρο-χρειαζομαι ελεγχο- οποτε καποια στιγμη εφτασα 62 κιλα. Πηγα ξανα σε διαιτολογο, εχασα σε 4 μηνες 10 κιλα, τα οποια ξαναπηρα αμεσως εξαιτιας των παραγοντων που προανεφερα, και επειδη λιμοκτονουσα σ'αυτη τη διαιτα. Τωρα ειμαι 71 κιλα και εγκυος.Αυτοσυγκρατηση σε μηδενικο βαθμο! Μπορειτε να φανταστειτε πως μου φαινεται το σωμα μου, ειμαι στα ορια της παχυσαρκιας και αυτο με θορυβησε. Προχθες ξεκινησα διατροφη, προτιμω να τη λεω ετσι, με πολυ λογικες οδηγιες, τρωω περιπου 2000 θερμιδες την ημερα, και οπως μου ειπε η διαιτολογος πριν ετρωγα πολυ περισσοτερες. Μιλαμε για πολυ φαστ φουντ, ακομα κι αν το φτιαχνω μονη μου- κατι πιτσες, σλουρπ- παγωτα, γλυκα κ.λ.π. Θα ηθελα να χασω αλλα γυναικολογος και διατροφολογος μου λενε οτι δεν ειναι εφικτο,γιατι πρεπει να παρω καποια απαραιτητα κιλα, μοιραια θα τα παρω απο τις αλλαγες του εμβρυου και των οργανων μου. (Εδω θελω εμψυχωση, ξερω περιπτωσεις που εχαναν, απο εμετους ομως, αλλα εχαναν). Ως τωρα δεν εχω βαλει παρα μισο κιλο,χωρις διαιτα και με σαβουρωμα, αρα ελπιζω οτι δεν θα παρεκτραπω πολυ και με τη βοηθεια της ειδικου.

Παντως να σας πω, παρ'οτι απολαμβανα αυτα που ετρωγα ειναι πολυ πιο ωραια να ειναι απαλαγμενος ο οργανισμος απο περιττες θερμιδες-λιπη-ουσιες, νιωθεις πιο αναλαφρος και υγιης! Αλλα η λιχουδια ειναι αλλο πραγμα, δεν παλευεται!

Γεια σου vasfa! Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου! Στην ίδια ακριβώς κατηγορία με εσένα είμαι κι εγώ! Δίαιτες, δίαιτες, δίαιτες, πολλά σκαμπανεβάσματα στα κιλά (10-14 κάθε φορά). Από τα 17 μου έφτασα στα 35 χωρίς να μπορώ να ισορροπήσω κάπου λόγω λαιμαργίας. Τα γλυκά η αδυναμία μου. Έχω ύψος 160. Ξεκίνησα εγκυμοσύνη στα 69,5. Έκανα αμέσως καμπύλη ζαχάρου, διαγνώσθηκε διαβήτης κυήσεως και έτσι από την 6η εβδομάδα άρχισα διατροφή. Τώρα είμαι στην 13η εβδομάδα και έχω πάρει 2 κιλά. Εγώ με τους εμετούς δεν έχασα κιλά πάντως, γιατί ανατρεπόταν το πρόγραμμα του φαγητού και δεν μεταβολιζόταν σωστά. Τώρα ακολουθώ κανονικά τη διατροφή αφού πέρασαν οι αναγούλες και δεν έχω πάρει καθόλου τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Ο διαβητολόγος και η διατροφολόγος που έχω είναι κάπως αυστηροί και καλύτερα γιατί μόνο με βούρδουλα καταλαβαίνω με μαλώνουν κι έτσι συγκρατούμαι κυρίως βέβαια λόγω ζαχάρου για να μην κάνω κακό στα μωράκια μου. Νομίζω με μια ισορροπημένη διατροφή θα τα πάμε καλά!

Ειχα γραψει και περυσι εδω αλλα τωρα ας γραψω ως ουσα εγκυος 5μιση μηνων . Λοιπον οπως εχω πει και σε αλλα ποστ , εχω βαλει απο περυσι λογω διαφορων προβληματων μου περιπου 8-10 κιλα . Ηρθε η εγκυμοσυνη εχοντας αυτα τα κιλα , στην αρχη της εγκυμοσυνης με αρκετο αγχος απο οικογενειακα προβληματα , απο το χαμο της θειας μου την οποια ειχα εγω υπο την προστασια μου , απο καυγαδες με τη μανα μου , απο διαφορες ιωσεις με υψηλο πυρετο που κολουσα απο τα μικρα το ερι3α στο φαι , ετρωγα οτι μαλακια ειχα στο μυαλλο μου , με αποτελεσμα ενα 8κιλο εως τωρα αλλα επαθα κατι υπεροχο ,σιχαθηκα το φαγητο τοσο πολυ που αποφασησα 3ανα διατροφη ,επιανα τον εαυτο μου να τροω ολες αυτες τις λιχουδιες και να μου χαλανε απιστευτα το στομαχι , να μου φερνουνε φουσκωματα , εμετιλα και γενικως μια ασχημη κατασταση . Οποτε ειμαι εδω και αρκετες μερες σε υγιεινη διατροφη και μπορω να πω οτι ειμαι καλα , το στομαχι μοθ ειναι αρκετα καλυτερα , δεν με νοιαζει να χασω βαρος , με νοιαζει να μην βαλω αλλο βαρος απο φαγητο και να μπουνε μονο του μωρου και οταν με το καλο γεννησω να ειμαι ακριβως σε αυτα τα κιλα που ειμαι σημερα .

QRyOp2.png

Γεια σου vasfa! Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου! Στην ίδια ακριβώς κατηγορία με εσένα είμαι κι εγώ! Δίαιτες, δίαιτες, δίαιτες, πολλά σκαμπανεβάσματα στα κιλά (10-14 κάθε φορά). Από τα 17 μου έφτασα στα 35 χωρίς να μπορώ να ισορροπήσω κάπου λόγω λαιμαργίας. Τα γλυκά η αδυναμία μου. Έχω ύψος 160. Ξεκίνησα εγκυμοσύνη στα 69,5. Έκανα αμέσως καμπύλη ζαχάρου, διαγνώσθηκε διαβήτης κυήσεως και έτσι από την 6η εβδομάδα άρχισα διατροφή. Τώρα είμαι στην 13η εβδομάδα και έχω πάρει 2 κιλά. Εγώ με τους εμετούς δεν έχασα κιλά πάντως, γιατί ανατρεπόταν το πρόγραμμα του φαγητού και δεν μεταβολιζόταν σωστά. Τώρα ακολουθώ κανονικά τη διατροφή αφού πέρασαν οι αναγούλες και δεν έχω πάρει καθόλου τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Ο διαβητολόγος και η διατροφολόγος που έχω είναι κάπως αυστηροί και καλύτερα γιατί μόνο με βούρδουλα καταλαβαίνω με μαλώνουν κι έτσι συγκρατούμαι κυρίως βέβαια λόγω ζαχάρου για να μην κάνω κακό στα μωράκια μου. Νομίζω με μια ισορροπημένη διατροφή θα τα πάμε καλά![/quote

Γεια σου salvation, συγχαρητηρια και σ'εσενα για την εγκυμοσυνη σου, ευχομαι να πανε ολα καλα και να εχεις τα μωρακια σου. Δεν απεχουμε πολυ σε σταδιο κυησης, μια βδομαδα μικροτερη ειμαι εγω! Ελπιζω κι εγω να τα καταφερουμε να μην ξεφυγουμε πολυ με τη βοηθεια των ειδικων. Με εκπληξη μου ανακαλυπτω παντως οτι δεν μου λειπει πολυ το σαβουρωμα, παραδοξως ουτε τα γλυκα. Αν και πριν ετρωγα καθε μερα κατι γλυκοειδες, τωρα δεν το αναζητω. Η διαιτολογος μου ειπε οτι αφου θελω ας τρωω καθε μερα κατι μικρο αλλα τωρα που επιτρεπεται συγκρατουμαι. Εχω ταραξει τις σαλατες και ανυπομονω καθε βραδυ να φαω και μια διαφορετικη σαλατα. Χτες εφτιαξα μια με ψητα λαχανικα- τυρι μανουρι- λιγα κρουτον και μια ελαφρια σως και την καταευχαριστηθηκα, εφαγα πολυ και δεν με βαρυνε καθολου, αλλα ευχαριστηθηκα γευση. Το λεω γιατι δεν μ'αρεσουν τα βαρετα φαγητα, θελω ενδιαφερουσες γευσεις, αν ειναι και υγιεινες ακομη καλυτερα!

Οσο για τα κιλα, η δικη μου λογικη ειναι αφου πριν ετρωγα 3000 θερμιδες την ημερα και τωρα τρωω 2000 ή λιγοτερες δεν θα χασω κιολας; Ακομα το μωρακι μου ειναι μικρο και η μητρα-αμνιακο υγρο-πλακουντας δεν εχουν υπολογισιμο βαρος ισως καταφερω να χασω και τιποτα πριν μπει το πολυ αναγκαιο βαρος της εγκυμοσυνης! Παντως με 3 μερες διαιτας ειμαι στα ιδια, κατι περιμενα να εχω χασει!

Καλη μας επιτυχια!!!

το καθε σωμα εχει τα δικα του ετρωγα νορμαλ ισορροπημενα και ποτε αηδιες,,στο τριτο τριμηνο ετρωγα ακομα μικροτερες ποσοτητες κι ομως πηρα 18 κιλα,,βεβαια χρειαστηκα πολυ ξαπλα αλλα και παλι 18 ηταν αρκετουτσικα, ξεκινησα αδυνατη μου ειχαν πει 12-14 το πολυ. το σωμα μου ομως ειχε αλλες αναγκες

Διαφημίσεις

ετρωγα οτι μαλακια ειχα στο μυαλλο μου , με αποτελεσμα ενα 8κιλο εως τωρα αλλα επαθα κατι υπεροχο ,σιχαθηκα το φαγητο τοσο πολυ που αποφασησα 3ανα διατροφη ,επιανα τον εαυτο μου να τροω ολες αυτες τις λιχουδιες και να μου χαλανε απιστευτα το στομαχι , να μου φερνουνε φουσκωματα , εμετιλα και γενικως μια ασχημη κατασταση . Οποτε ειμαι εδω και αρκετες μερες σε υγιεινη διατροφη και μπορω να πω οτι ειμαι καλα , το στομαχι μοθ ειναι αρκετα καλυτερα , δεν με νοιαζει να χασω βαρος , με νοιαζει να μην βαλω αλλο βαρος απο φαγητο και να μπουνε μονο του μωρου και οταν με το καλο γεννησω να ειμαι ακριβως σε αυτα τα κιλα που ειμαι σημερα .

Νιωθω ακριβως τα ιδια με σενα viki. Τον τελευταιο χρονο δοκιμαστηκα πολυ με τα προβληματα που αντιμετωπισα και το παιδι που δεν ερχοταν και απο τα Χριστουγεννα και μετα εβαλα 7 κιλα. Αηδιασα και με το φαγητο και κυριως με τον εαυτο μου. Τωρα νιωθω πολυ καλυτερα το στομαχι μου, το εντερο μου ακομα και τη διαθεση μου, νιωθω οτι κανω κατι καλο για τον εαυτο μου. Το θεμα ειναι να το διατηρησω και μετα, αυτο ειναι το προβλημα μου κυριως η διατηρηση!Καλη επιτυχια και σ'εσενα λοιπον και με το καλο το μωρακι σου!

ΑΠΟΡΙΑ:ειμαι 15 εβδομαδων και απο τη πρωτη στιγμη που με ζυγισε ο γιατρος μεχρι σημερα που ζυγιστηκα εχω παρει 3.5 κιλα. αν δεν φαω για 3 μερες καλα, λαιμαργα δηλαδη, θα ξεφουσκωσω και θα με δειξει 1κιλο κατω. με βαση αυτα που ειπα παραπανω, μπορω να υπολογισω ποσα κιλα θαχω παρει μεχρι να γεννησω με δεδομενο οτι οταν γεννας,απαλλασσεσαι αυτοματα απο καποια κιλα?

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΩ ΚΑΤΙ:...οταν περιφερομαι γυμνη στο σπιτι δε το κανω οπως παλια με ανεση, νιωθω εκτεθειμενη για ενα αγνωστο λογο βρε κοριτσια μου!!! αυτη η ντροπη τι ειναι παλι?επισης ντρεπομαι να δω τον εαυτο μου με εσωρουχα σεξι και προστυχα αν και τα φοραω μονο και μονο επειδη ακομα δε μου εχει πει ο αντρας μου οτι δε μου πανε, αλλα εξακολουθουν να του αρεσουν, γιατι λεει τα γεμιζω ωραια.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ: ... το γεγονος οτι η κοιλια μου εχει φουσκωσει. δε ξερω να συγκρινω ποσο πρεπει ναχει φουσκωσει αλλα εγω εχω ενα σωσιβιο γυρω γυρω ηδη με μονο 3περιπου κιλα που πηρα.να προσθεσω πως ειχα και αυτα τα πρηξιματα με τα αερια που ειπα σε αλλο κεφαλαιο.

ΑΠΟΡΙΑ:ειμαι 15 εβδομαδων και απο τη πρωτη στιγμη που με ζυγισε ο γιατρος μεχρι σημερα που ζυγιστηκα εχω παρει 3.5 κιλα. αν δεν φαω για 3 μερες καλα, λαιμαργα δηλαδη, θα ξεφουσκωσω και θα με δειξει 1κιλο κατω. με βαση αυτα που ειπα παραπανω, μπορω να υπολογισω ποσα κιλα θαχω παρει μεχρι να γεννησω με δεδομενο οτι οταν γεννας,απαλλασσεσαι αυτοματα απο καποια κιλα?

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΩ ΚΑΤΙ:...οταν περιφερομαι γυμνη στο σπιτι δε το κανω οπως παλια με ανεση, νιωθω εκτεθειμενη για ενα αγνωστο λογο βρε κοριτσια μου!!! αυτη η ντροπη τι ειναι παλι?επισης ντρεπομαι να δω τον εαυτο μου με εσωρουχα σεξι και προστυχα αν και τα φοραω μονο και μονο επειδη ακομα δε μου εχει πει ο αντρας μου οτι δε μου πανε, αλλα εξακολουθουν να του αρεσουν, γιατι λεει τα γεμιζω ωραια.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ: ... το γεγονος οτι η κοιλια μου εχει φουσκωσει. δε ξερω να συγκρινω ποσο πρεπει ναχει φουσκωσει αλλα εγω εχω ενα σωσιβιο γυρω γυρω ηδη με μονο 3περιπου κιλα που πηρα.να προσθεσω πως ειχα και αυτα τα πρηξιματα με τα αερια που ειπα σε αλλο κεφαλαιο.

κουλο: σημερα που ζυγιστηκα στο γιατρο η ζυγαρια εδειξε οτι εχασα 1 κιλο. συνολο δηλαδη με τις αυξομειωσεις μου απο την πρωτη εβδομαδα εως σημερα εχω παρει 2 κιλα μονο??? με τετοια κοιλια που εκανα???? r u kidding me???:shock::shock::shock:

Καλημερα κι απο μενα! Λοιπον το κακο με μενα ειναι το εξης: Παντα μου αρεσαν οι σαλατες και τα φρουτα κι ελεγα οτι δε θα χω προβλημα να ακολουθησω υγιεινη διατροφη και στην εγκυμοσυνη! Ελα ομως μου μ'εχει πιασει κολικος κι ετσι κομμενες οι σαλατες, τα οσπρια και το γαλα! Και το θεμα ειναι οτι πειναω συνεχεια, κι αν δεν φαω με πιανουν αναγουλες!! Τι να κανω, αναγκαζομαι καυ συνεχεια τρωω κρεας ζυμαρικα και ψωμι! Τι να φαω η γυναικα; Ειναι αρχη ακομα κι ετσι εχω παρει μονο 3 κιλα αλλα ειμαι στην 15η εβδομαδα και νομιζω οτι δε θα πρεπε ουτε αυτα να εχω παρει!

Τι να φαω για να σταματησω να παιρνω με αυτον τον ρυθμο;;

SSdUp2.png

wviXp2.png

:cool:

Καλημερα κι απο μενα! Λοιπον το κακο με μενα ειναι το εξης: Παντα μου αρεσαν οι σαλατες και τα φρουτα κι ελεγα οτι δε θα χω προβλημα να ακολουθησω υγιεινη διατροφη και στην εγκυμοσυνη! Ελα ομως μου μ'εχει πιασει κολικος κι ετσι κομμενες οι σαλατες, τα οσπρια και το γαλα! Και το θεμα ειναι οτι πειναω συνεχεια, κι αν δεν φαω με πιανουν αναγουλες!! Τι να κανω, αναγκαζομαι καυ συνεχεια τρωω κρεας ζυμαρικα και ψωμι! Τι να φαω η γυναικα; Ειναι αρχη ακομα κι ετσι εχω παρει μονο 3 κιλα αλλα ειμαι στην 15η εβδομαδα και νομιζω οτι δε θα πρεπε ουτε αυτα να εχω παρει!

Τι να φαω για να σταματησω να παιρνω με αυτον τον ρυθμο;;

Έχεις δοκιμάσει βραστά λαχανικά; Κολοκυθάκι, μπρόκολο; Σε μικρές ποσότητες πάντα. Αντί για γάλα μπορείς να τρως γιαούρτι. Το κρέας που επιλέγεις να είναι άπαχο. Από φρούτα σ'ενοχλούν όλα; Αποφλοιωμένο μήλο, ροδάκινο;

Διαφημίσεις

οχι ολα, αλλα μπορω να φαω μονο μικρες ποσοτητες... κι επιπλεον νιωθω οτι δεν τρεφομαι σωστα με τοσο μικρες ποσοτητες απο φρουτα οσπρια και λαχανικα που παντα υπηρχαν σε μεγαλες αναλογιες στη διατροφη μου!

SSdUp2.png

wviXp2.png

οχι ολα, αλλα μπορω να φαω μονο μικρες ποσοτητες... κι επιπλεον νιωθω οτι δεν τρεφομαι σωστα με τοσο μικρες ποσοτητες απο φρουτα οσπρια και λαχανικα που παντα υπηρχαν σε μεγαλες αναλογιες στη διατροφη μου!

Μη σε αγχώνει, είναι αρχή ακόμα και το μωράκι σου δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις. Ούτε το να φας περισσότερο κρέας και απλούς υδατάνθρακες αυτή την περίοδο σημαίνει οτι δεν τρέφεσαι σωστά. Όπως είπα, μπορείς να τρως άπαχο κρέας και κοτόπουλο. Επίσης, δοκίμασε μήπως δε σε πειράζουν τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως που είναι πιο υγιεινά. Μια άλλη λύση, όσον αφορά στα φρούτα, είναι οι σπιτικές άγλυκες κομπόστες για να μαλακώνουν λίγο οι ίνες των φρούτων. Μπορείς να αποφλοιώνεις και να ξεσπορίζεις τις ντομάτες και να κόβεις πολύ ψιλό το μαρούλι για να φτιάχνεις μια μικρή σαλάτα ως συνοδευτικό στα πιάτα σου.

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας. Διανύω την 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης και από την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό εως και σήμερα έχω πάρει 1700 gr. Για μένα πολλά, δεδομένου ότι ξεκινάω με παραπανίσια ήδη κιλά.

Δεν τρώω καθόλου κρέας,(ποτέ δεν έτρωγα) αλλά δυστυχώς πεινάω συνεχώς. Ξέρει κάποια από εσας να μου προτείνει κάτι ώστε να σώσω τη κατάσταση και να μην βάλω πολλά κιλά; Εννοώ τι είδους διατροφή ακολουθείτε και κατά πόσο μπορείτε να την τηρήσετε;

Να σημειώσω ότι παίρνω utrogestan 100 mg, 3 χαπάκια καθημερινά.

εμμα καλη αρχη στην εγκυμοσυνη σου,,μετο καλο να παρεις αγκαλιτσα το μωρακι σου!!!οσο γιατα κιλα ....στην πρωτη εγκυμοσυνη πηρα 25...τωρα ειμαι 6 βδομαδων εγκυος και ξεκιναω με +2 αποτι στην πρωτη!!!!διαβασε τα παρακατω ποστ και θα βοηθηθεις....προσεχε το βραδυνο σου και τα γλυκα!!!!!!!!!!!!!!να πλενεις καλα τα μαρουλια και ψητα κρεατα!!!!εγω αυτο συστηνω κ ελπιζω να τα παω καλα σε αυτην την εγκυμοσυνη!!!!!!

Γεια σας. Διανύω την 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης και από την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό εως και σήμερα έχω πάρει 1700 gr. Για μένα πολλά, δεδομένου ότι ξεκινάω με παραπανίσια ήδη κιλά.

Δεν τρώω καθόλου κρέας,(ποτέ δεν έτρωγα) αλλά δυστυχώς πεινάω συνεχώς. Ξέρει κάποια από εσας να μου προτείνει κάτι ώστε να σώσω τη κατάσταση και να μην βάλω πολλά κιλά; Εννοώ τι είδους διατροφή ακολουθείτε και κατά πόσο μπορείτε να την τηρήσετε;

Να σημειώσω ότι παίρνω utrogestan 100 mg, 3 χαπάκια καθημερινά.

Δεν είμαι ειδική, θα καταθέσω την άποψή μου ως έγκυος και ως κάποια που γενικά προσέχει τη διατροφή της. Το κρέας στην εγκυμοσύνη είναι απαραίτητο. Το έμβρυο έχει ανάγκη από πρωτεϊνες. Αν μπορείς να τις πάρεις με διαφορετικό τρόπο έχει καλώς αλλά και πάλι πρέπει να τρως μοσχάρι για το σίδηρο. Αρκετά φρούτα, λαχανικά πάντοτε καλά πλυμένα, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, όχι πολλούς υδατάνθρακες και είναι καλύτερο να καταναλώνονται οι σύνθετοι και ψάρια πλούσια σε ω-3 π.χ σαρδέλες. Με καλό πρωινό, ισορροπημένο μεσημεριανό, ελαφρύ βραδυνό -χωρίς να παραλείπεις το δεκατιανό και το απογευματινό (εγώ τρώω φρούτα)- κάνεις μια καλή διατροφή. Να αποφεύγεις τη ζάχαρη και το αλάτι.

Αυτά...

• 1 χρόνο μετά...

Καλημερα κοριτσια, οσο διαβαζω τα post σας καταλαβαινω οτι δεν ειμαι τελικαμονη! Σε μια εβδομαδα μπαινω στον 6ο αλλα εχω ηδη παρει 10 κιλα. Πως? Απλα τρωγοντας βλακειες! Το κακο ειναι οτιμεχρι να γεννησω θα εχω να αντιμετωπισω κ τους πειρασμους των χριστουγεννων της τσικνοπεμπτης της καθαρας δευτερας του πασχα κ γενικα οτι γιορτη θελετε! Προσπαθω να μην τρωω πολυ κ γενικα οχι χαζα αλλα τα κιλα μπαινουν ανελεητα! Εχει καποια απο εσας να μου στειλει καμια διατροφη γιατι στο τελοςδε θα χωραω απο την πορτα!

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και απο έμενα κορίτσια και Καλή Χρονιά!

Πρωτάρα και εγώ στο φόρουμ αν και σας παρακολουθώ παααρα πολύ καιρό.

Λοιπόν εγώ είμαι στην 21 εβδομάδα και έχωήδη βάλει 8 κιλα!! Ξεκίνησα 46 κιλά με ύψος 1,56 και αυτή την στιγμή είμαι στα 54! τα παντελόνια μου ακόμα μου μπαίνουν απλά δεν κουμπώνουν λόγω κοιλιάς! Εχω και μια τεράστια κοιλια!! η αλήθεια είναι ότι έχω φρικάρει λίγο καθώς τα 4 τελευταία τα πήρα τις τελευταίες 3 βδομάδες!

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια εγω που είμαι 23 εβδομάδες κ εχω βάλει 12;;;;;κ δεν τρώω πολυ λιγότερο αποτι έτρωγα πριν μείνω.εγω τι να κάνω;

Ids86 θα σου πρότεινα να επισκεφτείς διαιτολόγο. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν από διαιτολογικά θέματα, και αναμενόμενα είναι, αφού δεν είναι το αντικείμενό τους. Ο διαιτολόγος θα μπορέσει να σου δώσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις. Αρκεί να είναι όντως εγκεκριμένος διαιτολόγος. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, πες μου να σου στειλω το λινκ του Συλλόγου για να βρείς κάποιον πτυχιούχο.

η αλήθεια είναι πώς τα βάζουμε πιο εύκολα τα κιλά στην εγκυμοσύνη, κόψτε γλυκά - ψωμιά - τηγανιτά και πολλές σάλτσες και θα δειτε διαφορά. προτιμήστε τις σουπίτσες.

2t7wp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...