Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Η κόρη μου ειναι 27 μηνών και πριν κάτι μήνες έβγαλε το πρώτο χαλάζιο στο δεξί ματάκι της..δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία γιατί πιστεύαμε ότι ειναι σπυράκι και θα φύγει μόνο του...όταν άρχισε να πρήζεται πήγαμε στην πρώτη οφθαλμίατρο που μας έδωσε μια αλοιφή με κορτιζόνη και μας είπε να μην ανησυχούμε, να βάζουμε την αλοιφή, να της κάνουμε μασάζ στο ματάκι και θα φύγει...δυστυχώς δεν έγινε τπτ..λίγες μέρες μετά και ενώ κοιμόταν η μικρή και εγώ της έκανα μασάζ στο ματάκι με την αλοιφή διαπίστωσα ότι είχε βγάλει άλλα 2 πιο βαθια στο μάτι, και εσωτερικά που δεν φαίνονταν..μόνο τα ένιωθες με την αφή...φρίκαρα...πήγαμε σε άλλη οφθαλμίατρο λιγες μέρες μετά..μας είπε ότι το πρώτο είχε πετρώσει και δεν θα έφευγε παρα μόνο με χειρουργείο και τα άλλα πιθανόν να έφευγαν με Fucidin. Είπαμε να αφήσουμε το χειρουργείο προς το παρόν μιας και δεν μας πείραζε να έχει ένα μικρό σπυράκι πάνω στο βλέφαρο...

Ξεκίνησα την παραπάνω κρέμα και όλα μένανε σταθερά..τίποτα δεν έφευγε ...μέχρι που καμιά 10αρια μέρες μετά δίπλα στο πρώτο χαλάζιο που φαινόταν, βρήκε και δεύτερο μεγάλο..σύνολο με τα εσωτερικά 4!

Φυσικά φρίκαρα. Μια γνωστή μου μου έδωσε το τηλ.του διευθυντή οφθαλμολογικού στο Παίδων και όταν την πήγα τελικά αυτός που την είπε που άργησα να πάω το παιδί. Φυσικά δεν μας μένει τπτ παρά μόνο εγχείρηση η οποία μάλιστα ορίστηκε και άμεσα...την άλλη Πέμπτη στις 25/11 η μικρή θα βγάλει όλα τα χαλάζια από το ματάκι της..τα οποια φαίνονται για 4 αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν δεν θα υπάρχει και άλλο που δέν έχουμε αντιληφθεί...Δυστυχώς το αφήσαμε και το μάτι του παιδιού θα κατα-χαρακωθεί αλλά και εμείς ελπίζαμε ότι θα φεύγανε...

Νιώθω χάλια για το χειρουργείο και η ανησυχία μου ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ για την ολική αλλά αν τον αφήσουμε κι'άλλο ο γιατρός είπε ότι στο μάτι της μετά αν βγάλει κι'άλλα θα πρέπει να κάνουν ένα σωρο τομές...

Δυστυχώς εμάς η περίπτωση ειναι δύσκολη και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε...:-(

Φοβάμαι τόσο πολύ και για το χειρουργείο και για το μετά...Ο Θεός να βάλει το χέρι του και η μικρή να μην φρικάρει όπως στην παραπάνω φίλη...

ΑΧ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ!Πολυ λυπαμαι.εμας ευτηχως τωρα μετα απο πολλους μηνες αρχισαν αν φευγουν τα δυο που ειχε.Εκαναν μυτη και τελικα αρχισαν αν υποχωρουν!!!!εκανα και επαναληψη της θεραπειας μια βδομαδα και σχεδον φυγανε!ποια αλοιφη σας εδωσε?Να δω σπιτι ποια εχω μηπως δουλεψε αυτη..

Αν και μη με κοριδεψετε.Της εβαλα και λιγο λαδακι απο τον αγιο Νεκταριο στο απο το αγιο ορος και νομιζω οτι και αυτο εκανε τη δουλιτσα του...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 107
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

summerday ποτε δεν ειναι ευχαριστη ακομα και η ιδεα ενος χειρουργειο του παιδιου μας αλλα αν πρεπει να γινει;η κορη μου εκανε περσυ τον σεπτεμβρη χειρουργειο απο οτι καταλαβα απο τον ιδιο γιατρο.απο τοτε δεν ξαναεχει εμφανιστει παλι.παντως εμεις αλλα και αλλα παιδακια με το ιδιο προβλημα εκαναν μεθη και οχι ολικη ναρκωση εισαι σιγουρη οτι σας ειπε ετσι;επειδη η ωρα ειναι λιγο περιεργη δεν μπορω να μπω σε λεπτομερειες αλλα οταν θα βρω χρονο θα σου πω και την δικη μας εμπειρια.ευχομαι να πανε ολα καλα με την μικρη σου.

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Χαίρομαι για σας που φεύγουν τα χαλάζια..και μένα στη δικιά μου ενώ κάποιες φορές έδειχνε να υποχωρεί μετά απο λίγες μέρες πάλι φούσκωνε :-(

Η πρώτη αλοιφή ήταν η DOBRADEX η οποία περιέχει κορτιζόνη..και δεν έκανε τίποτα βέβαια...η δεύτερη είναι η FUCIDIN η οποία επίσης δεν έκανε τίποτα.

Και φτάσαμε στο σημείο σήμερα να έχουμε 4 χαλάζια στο μάτι..τόσο βοήθησαν ...:-(((

ΑΧ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ!Πολυ λυπαμαι.εμας ευτηχως τωρα μετα απο πολλους μηνες αρχισαν αν φευγουν τα δυο που ειχε.Εκαναν μυτη και τελικα αρχισαν αν υποχωρουν!!!!εκανα και επαναληψη της θεραπειας μια βδομαδα και σχεδον φυγανε!ποια αλοιφη σας εδωσε?Να δω σπιτι ποια εχω μηπως δουλεψε αυτη..

Αν και μη με κοριδεψετε.Της εβαλα και λιγο λαδακι απο τον αγιο Νεκταριο στο απο το αγιο ορος και νομιζω οτι και αυτο εκανε τη δουλιτσα του...

Αν θυμάμαι καλά ολική νάρκωση μας είπε...θα σας πω μετά την εγχείρηση τελικά τί κάναμε...

Πάντως αν μπορείς κάποια στιγμή να μας γράψεις και τη δική σου εμπειριά καλά θα ήταν...

Ευχαριστώ :-)

summerday ποτε δεν ειναι ευχαριστη ακομα και η ιδεα ενος χειρουργειο του παιδιου μας αλλα αν πρεπει να γινει;η κορη μου εκανε περσυ τον σεπτεμβρη χειρουργειο απο οτι καταλαβα απο τον ιδιο γιατρο.απο τοτε δεν ξαναεχει εμφανιστει παλι.παντως εμεις αλλα και αλλα παιδακια με το ιδιο προβλημα εκαναν μεθη και οχι ολικη ναρκωση εισαι σιγουρη οτι σας ειπε ετσι;επειδη η ωρα ειναι λιγο περιεργη δεν μπορω να μπω σε λεπτομερειες αλλα οταν θα βρω χρονο θα σου πω και την δικη μας εμπειρια.ευχομαι να πανε ολα καλα με την μικρη σου.

symmerday επειδη εχω την μικρη αρρωστη και ειμαι λιγο στο τρεξιμο δεν ξερω αν βρω το χρονο να σου πω ακριβως πως ηταν η εμεπειρια μας πριν το δικο σας χειρουργειο,σου εχω στηλει pm με το τηλεφωνο μου για να στα πω κατευθειαν

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Διαφημίσεις

Κοριτσια γεια σας!Χαλαζιο ειχαμε βγαλει και εμεις.Μας ειχαν πει ακριβως τα ιδια για χειρουργειο.Πηγαμε λοιπον στον ομοιοπαθητικο μας εδωσε τα αναλογα χαπια και...περασε.Δεν ξερω αν ολα ειναι<περαστικα> η απλως ετυχε σε μας.Εγω καταθετω την εμπειρια μου μηπως και βοηθηθει καποια.

κορίτσια η ομοιοπαθητική έχει θεαματικά αποτελέσματα σε τέτοια θέματα. Πριν ταλαιπωρηθείτε με γιατρούς και νοσοκομεία κάντε ένα κόπο να πάτε σε κάποιον ομοιοπαθητικό. Δεν είναι απαραίτητο να είναι παιδιατρος-ομοιοπαθητικός σε καμία περίπτωση.

Χαίρομαι για σας που φεύγουν τα χαλάζια..και μένα στη δικιά μου ενώ κάποιες φορές έδειχνε να υποχωρεί μετά απο λίγες μέρες πάλι φούσκωνε :-(

Η πρώτη αλοιφή ήταν η DOBRADEX η οποία περιέχει κορτιζόνη..και δεν έκανε τίποτα βέβαια...η δεύτερη είναι η FUCIDIN η οποία επίσης δεν έκανε τίποτα.

Και φτάσαμε στο σημείο σήμερα να έχουμε 4 χαλάζια στο μάτι..τόσο βοήθησαν ...:-(((

DEXAMYTREX βαλαμε και εγινε δουλεια..ειναι λιγο πιο δυνατη νομιζω αλλα ειναι και θεμα οργανισμου-καποια παιδακια ανταποκρινονται σε αντιβιωσεις αλλα οχι

ευχομαι το καλυτερο παντα και περαστικα

εαν ψαξεις παλια εχω αναρτησει την δικιά μας ιστορία. εμας μας χειρουργησε ο κ. Σταμάτης Γκατζώνης δ/ντης παιδιατρικού οφθαλμολογικού στην ευρωκλινική παιδών. αψογος γιατρός κ ανθρωπος για περισσότερα στειλε μου π.μ. αν θες

Marialina μου ευχαριστώ πολύ ...αλλά εμείς παρότι έχουμε ιδιωτική ασφάλιση στη μικρή προτιμήσαμε να πάμε στο Παίδων γιατί όλοι μας λένε και το ξέρουμε βέβαια ότι έχει τους καλύτερους γιατρούς. Δεν αμφιβάλλω για τον γιατρό του Παίδων ο οποίος εκτός ότι είνα ο Δ/ντης του Οφθαλμολογικού, γνωρίζω ότι είναι και πάρα πολύ καλός γιατρός. Λίγο που τον γνώρισα κατάλαβα ότι είναι και πολύ καλός άνθρωπος.

Η όλη ανησυχία μου είναι για την ολική, για το μετά την εγχείρηση και για το πως θα το αντιμετωπίσει το παιδί...

Ωστόσο σε ευχαριστώ και πάλι...

εαν ψαξεις παλια εχω αναρτησει την δικιά μας ιστορία. εμας μας χειρουργησε ο κ. Σταμάτης Γκατζώνης δ/ντης παιδιατρικού οφθαλμολογικού στην ευρωκλινική παιδών. αψογος γιατρός κ ανθρωπος για περισσότερα στειλε μου π.μ. αν θες

Διαφημίσεις

Αν και είναι αργά τώρα..θα μπορούσες να μου στείλεις σε πμ τα στοιχεία του ομοιοπαθητικού που πήγατε;...για παν ενδεχόμενο....

Ευχαριστώ!

Κοριτσια γεια σας!Χαλαζιο ειχαμε βγαλει και εμεις.Μας ειχαν πει ακριβως τα ιδια για χειρουργειο.Πηγαμε λοιπον στον ομοιοπαθητικο μας εδωσε τα αναλογα χαπια και...περασε.Δεν ξερω αν ολα ειναι<περαστικα> η απλως ετυχε σε μας.Εγω καταθετω την εμπειρια μου μηπως και βοηθηθει καποια.

Όπως είπα και πιο πάνω, αν και είναι αργά τώρα..αν έχεις κάποιον ομοιοπαθητικό να μου προτείνεις, στείλε μου με πμ τα στοιχεία του ....

Ευχαριστώ!

κορίτσια η ομοιοπαθητική έχει θεαματικά αποτελέσματα σε τέτοια θέματα. Πριν ταλαιπωρηθείτε με γιατρούς και νοσοκομεία κάντε ένα κόπο να πάτε σε κάποιον ομοιοπαθητικό. Δεν είναι απαραίτητο να είναι παιδιατρος-ομοιοπαθητικός σε καμία περίπτωση.

σορρυ δεν παρακολουθούσα το θέμα....εμείς πάμε στον Κυβέλλο στον Πειραιά. Είναι όμως όλοι τους καταχωρημένοι στο http://www.homeopathy.gr

Βρες τον πλησιέστερο στην περιοχή σου.

καλημερα σε ολες!!

δε διαβασα τα μνμ αλλα θα σας πω τη δικη μου "εμπειρια"

ειχα βγαλει χαλαζιο πριν χρονια κ ο γιατρος μου ειχε δωσει αλοιφη κ κατι σταγονες..μου ειπε τοτε να κανω τη θεραπεια κ αν δε φυγει θα πηγαινα κ εγω για "επεμβαση"

..ως που μια μερα (στη σχολη τοτε)μου λεει μια κοπελα να βαλω μελι:shock:

εβαζα με μια μπατονετα πριν τον υπνο...σε 2 βραδια εφυγε:confused::cool:

τωρα τι να πω...ετυχε??ισως,παντως την επεμβαση τη γλυτωσα κ ουτε εχω βγαλει ξανα απο τοτε!!αν θελετε καντε μια προσπαθεια..

1.το μελι να ειναι αγνο,οχι τυποποιημενο

2.το βαζουμε στο εξωτερικο του βλεφαρου

3.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ(λογω αλλεργειας)απευθυνομαι σε ενηλικες με χαλαζιο

• 1 month later...

Καλημερα σε ολες και ολους!!

Ο γιος μου και εμενα προχθες εβγαλε ενα μικρο μπιμπικακι στο πανω βλεφαρο και ειναι κοκκινο. Ο παιδιατρος μας εδωσε οφθαλμολογικη αλοιφη tobratex αλλα το ματι του μικρου πρηστηκε λιγο (το μπιμπικα μικρυνε πολυ αλλα δεν εχει φυγει εντελως) και ετσι χθες τον πηγα σε οφθαλμιατρο ο οποιος μου ειπε οτι ειναι χαλαζιο και να συνεχισω την ιδια αλοιφη οχι ομως 3 φορες την ημερα οπως μου ειχε πει ο παιδιατρο του αλλα 1 φορα καθε βραδυ και να του κανω καμια χλιαρη κομπρεσα με νερακι μονο. Σημερα ομως το πρωι το ματι του μικρου ειναι ακομα πιο πρησμενο κοκκινο ανοιγει ελαχιστα ειναι δλδ χειροτερα και θελω να ρωτησω σε εσας που τα παιδια σας εβγαλαν χαλαζιο ειχαν πρηστει ετσι τα ματακια τους? Ειναι φυσιολογικο να του βαζω αλοιφουλα για να περασει και αυτο να πρηζετε περισσοτερο??? :confused: Δεν ξερω εχω στενοχωρηθει πολυ και σκεφτομαι να τον παω και σε αλλο οφθαλμιατρο μηπως ο χθεσινος μου δεν εκανε σωστη διαγνωση..

line_m123_beg_40_time_1218254400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα σε ολες!

η εναμιση ετους κορη μου εχει βγαλει χαλαζιο και στα δυο της ματια(πολλαπλα χαλαζια).πηγαμε σε παιδοοφθαλμιατρο στον κο γκατζωνη στην ευροκλινικη μας εδωσε θεραπεια γαι δεκα μερες tobradex kai fucidin αλλα δεν εφυγε.(εκανα παραλληλα και κομπρεσες με χαμομηλι οσο με αφηνε η μικρη βεβαια).ξαναπηγαμε την ειδε και μας ειπε οτι δε προκειται να φυγει-εδειχνε πολυ σιγουρος γ αυτο:roll:-και να προχωρησουμε σε επεμβαση.ειναι ηδη 2 μηνες που εχει τα χαλαζια μας ειπε δεν επηρεαζουν την οραση αλλα αποτελουν εστια μολυνσης.θελω να παρω και δευτερη γνωμη δυστυχως ο κος παικος που ηταν διευθυντης στο αγια σοφια δεν εργαζεται τωρα για λογους υγειας.εχετε καποιο καλο παιδοοφθαλμιατρο να μου συστησετε να παρω μια δευτερη γνωμη?τι θα με συμβουλευατε να κανω?

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

μου εχουν πει παιδιατροι και οφθαλμιατροι οτι το tobradex επειδη ειναι κορτιζονουχο δεν πρεπει να εφαρμοζεται πανω απο 5 μερες συνεχομενα. και ο δικος μου βγαζει σχετικα συχνα. τελευταια φορα που εμφανισε εμεινε για 2 μηνες. η επεμβασουλα ειναι απλη για ενα ενηλικα. αλλά για το παιδι που πρεπει να φαει καποιου ειδους αναισθησια, οι περισσοτεροι δεν συνιστουν. παντως ναι ρωτα και αλλον γιατρο.

mmaria σ ευχαριστω για την απαντηση σου.το tobradex μας ειπε να το δωσουμε μια βδομαδα αλλα περα απο μαι μικρη μειωση στο ενα χαλαζιο δεν ειδα διαφορα.ειπε δεν εχει νοημα να ξαναδωσουμε.κ εγω στη ναρκωση κολλαω..μου κανει καπως.ναι θα παρω δευτερη γνωμη σιγουρα κ βλεπουμε.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

• 8 months later...

Κοριτσια εβγαλε η κορη μου χαλαζιο εδω και καποιες μερες το οποιο ειναι σε αρκετα προχωρημενο σταδιο μας εδωσε σταγονες και αλοιφουλα αλλα μαλλον δεν το γλυτωνουμε το χειρουργειο μας ειπε...Τωρα το παλευουμε αλλα δεν ξερω εχει βγαλει στην ακρη απο το γρουμπαλακι σαν μυτουλα με πυον τι γινετε αν σκασει αυτο??Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση?

Κοριτσια εβγαλε η κορη μου χαλαζιο εδω και καποιες μερες το οποιο ειναι σε αρκετα προχωρημενο σταδιο μας εδωσε σταγονες και αλοιφουλα αλλα μαλλον δεν το γλυτωνουμε το χειρουργειο μας ειπε...Τωρα το παλευουμε αλλα δεν ξερω εχει βγαλει στην ακρη απο το γρουμπαλακι σαν μυτουλα με πυον τι γινετε αν σκασει αυτο??Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση?

Αν σκάσει θα το καθαρίσεις με αποστειρωμένη γαζούλα κ φυσιολογικό ορό πιέζοντας το όσο μπορείς για να βγει ότι έχει μέσα!Την αγωγή πρέπει να τη συνεχίσεις κ αφού σκάσει για λίγες μέρες....αυτες τις οδηγίες μας είχαν δώσει από το παιδων κ έτσι κ καναμε όταν έσκασε!;)

sjCrp3.png

Καλως σας βρηκα!!Ο μικρος μου εβγαλε χαλαζιο εδω και 8 περιπου μηνες.Τον εχουμε παει πολλες φορες για ελεγχο στον γιατρο.Στην αρχη με την αλοιφη μικρυνε αρκετα αλλα τωρα μαζευει πυον και το σπαμε.Επισης του κανω κομπρεσες με χλυαρο νερο.Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να του κανω επεμβαση εφοσον εχει μικρυνει.Εγω ομως αναρωτιεμαι αν ποτε θα φυγει τελειως......:?::)

Κορίτσια κι εμένα το κοριτσάκι μου έβγαλε ένα μικρό χαλάζιο (;) στο άνω βλέφαρο. Την είδε ο παιδίατρος και μας έδωσε αντιβιωτική αλοιφή. Είναι όμως πολύ δύσκολο γιατί η κόρη μου είναι 9 μηνών και δεν κάθεται να της την βάλω. Φαίνεται ότι είναι μια τριχούλα κι έχει φράξει εκεί τον πορο. Λέτε να δοκιμάσω την ώρα που κοιμάται να της τραβήξω την τριχούλα; Με την αλοιφή δεν έφυγε. :(

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Μην ανυσηχεις εφοσον ειναι μικρο και το προλαβες.Εμενα του μικρου ηταν μεγαλο και με την αλοιφη μικρυνε.Το χαλαζιο σε μερικες περιπτωσεις φευγει ξαφνικα αλλα σε αλλες αργει..Ακολουθησε τις οδηγιες του γιατρου με την αλοιφη[οσο μπορεις] αλλα και οι κομπρεσες με χλυαρο νερο μπορει να βοηθησουν.Οσο για την τριχουλα καλυτερα κατα την γνωμη μου να ρωταγες εναν γιατρο μηπως το ερεθισεις και γινει χειροτερα.Περαστικα στην κορουλα σου:DΜακαρι να τους φυγει συντομα για να ηρεμησουμε και εμεις απο την αγωνια!!!:roll:

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια σας παρακαλω μια λύση για το χαλαζιο!ταλαιπωρειται η κορούλα μου που ειναι 1,5 κ δε περνα με αγωγή!!!καποια κοπέλα παθουσα να μπορέσει να με βοηθήσει!μου είπαν κ για επέμβαση αλλα εννοείται οτι δεν θα βάλω σε αυτη τη διαδικασία το μωρο μου!

ΕΓΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!!

περαστικα σας, τοσο σοβαρο ειναι και δε περναει με αγωγη;

εμενα οταν ειχε βγαλει ο μικρος του διναμε fusidin οφθαλμικη και κολλύριο tobradex φυσικα μετα απο επισκεψη σε παιδοφθαλμιατρο.

παρε και αλλη γνωμη τι να πω περαστικα στο μπουμπουκι και υπομονη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...