Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γιαγιάδες εν δράση

Recommended Posts

Γειά σας...έχω μέρες να εμφανιστώ καθότι έχω το μπουμπόυκι μου άρρωστο και το καημένο δυσανασχετεί γιατί έχει ζέστη και πέταξε και το δεύτερο δόντι της (μας κόλλησε και τις δυο ο άντρας μου) :(:(

Το θέμα που θέλω να σας αναλύσω είναι αυτό των γιαγιάδων...Δεν ξέρω αν αυτό που αντιμετωπίζω είναι τραγικό σε σχέση με άλλα, αλλά μελλοντικά που θα καταλαβαίνει η μπέμπα σίγουρα θα έχω πρόβλημα.

Η μια γιαγιά (μαμά μου) είναι απο εκείνες τις μη προστατευτικές που αφήνουν το παιδί να κάνει ότι θέλει και αν τυχόν κλάψει έστω και λίγο του δίνουν ότι βρουν μπροστά τους για να ηρεμήσει...όσο και να της φωνάζω δεν σταματά... πχ. το Πάσχα που έκλαιγε στο εξοχικό έδινε καραμελές στα χέρια της μπέμπας (αν είναι δυνατόν) και μπανάνες για να παίξει ενώ η μπέμπα είχε ήδη ένα δόντι και έκοβε κομμάτια. Όσο και να της μιλάω και να την εξηγώ δεν καταλαβαίνει...της δίνει χαρτοπετσέτες, κομπολόγια και άλλα πολλά που αν σας τα πω θα φρικάρετε και γιαυτό πλέον δεν την εμπιστευομαι να της αφήσω το μωρό και είμαι πάντα απο πάνω.

Η άλλη η γιαγιά (πεθερά μου) είναι το άλλο άκρο υπερ υπερ υπερ - προστατευτική, αν ακούσει το παίδί να φτερνίζεται θέλει να το πάμε στο γιατρό, δεν την αφήνει να κάνει βήματα μήπως στραβώσουν τα πόδια, ανησυχεί αν πατάει η μπέμπα στις μύτες των ποδιών, αλλά βέβαια ξέρει να συμπεριφερθεί καλύτερα στην μπέμπα γιαυτό και όταν πρέπει να την αφήσω κάπου για ώρες φωνάζω την πεθερά μου σπίτι και ας μένει η μαμά μου 2 τετράγωνα πιο πέρα.

Ευτυχώς δηλαδή που δουλευώ σπίτι και μπόρώ να ελέγχω την κατάσταση..αλλά σκέφτομαι μελλοντικά όταν θα καταλαβαίνει η μπέμπα και θα μάθει ότι η γιαγιά της δίνει ότι θέλει θα μου ζητάει συνέχεια πράγματα και θα κλαίει όταν δεν της δίνω και θα ζητάει την γιαγιά της που της τα δίνει όλα...Εδώ ακόμα και τώρα όταν τα πρωινά είναι η μαμά μου στο σπίτι και μου την κρατάει καμία ώρα για να δουλέψω λίγο την βλέπεις ότι ξεσαλώνει και μετά το απόγευμα το μωρό είναι γκρινιάρικο... :twisted::twisted::twisted:

Πάλι καλά που σε κανένα δίμηνο μετακομίζω και θα είμαι μακρυά και απο τις δυο γιαγιάδες. Βέβαια η πεθερά μου δεν έχει πρόβλημα να έρχεται αλλά η μαμά μου θα έχει σίγουρα αφού τώρα έχει βολευτεί με τα δυο τετράγωνα απόσταση.

Νευριάζω συνέχεια με την συμπεριφορά της και προσπαθώ να μην τσακόνομαι μαζί της αλλά μερικές φορές απορώ.... εμένα πως με μεγάλωσε με καραμέλες και με μικροαντικείμενα στο χέρι πριν καλά καλά χρονίσω

Τα είπα και ξεθύμανα!!!

Διαφημίσεις

Εγώ έχω υπερπροστατευτικό άντρα. Δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα όταν είναι σπίτι. Πάω να ανοίξω ένα αναψυκτικό και αρχίζει να μου δημιουργεί τύψεις, την Κυριακή "σιδέρωσα" λιγο το γονατό μου με το ατμοσίδερο (όχι τίποτα σπουδαίο) και ηρέμησε μόλις χτες όταν κατάφερε να με παει στο γιατρό ο οποίος μου έβαλε λίγο μπεταντιν στη φουσκάλα. Οταν βέβαια θέλω να πάω στη δουλειά μου (για 2-3 ωρες μια φορά την εβδομάδα) ακούω τα πάντα. Απορώ τη θα γίνει όταν γεννηθεί ο μικρός, θα θέλει μάλον να με κλείσει για 18 χρόνια στο σπίτι.

Δυστυχώς το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή.

Δυστυχώς με την πεθερά δεν μπορείς να τσακωθείς κιόλας, όμως με στην μάνα σου μπορείς να τα πείς ένα χεράκι.

Εμένα η μάνα μου είναι αυτή που τον κρατάει κυρίως και είναι υπερπροσατετευτική, και έχει μανία να τον ταϊζει..

Ευτυχώς δεν του δίνει καραμέλες κλπ, και τρώει σωστά πράγματα όμως προκειμένου να φάει το φαγητό του είναι ικανή να τον κυνηγάει με ένα κουτάλι από πίσω ή να βάζει τον πατέρα μου να του κάνει τον καραγκιόζη για να ξεχνιέται.

Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον (ειδικά τώρα με την κοιλια) εμένα μου είναι αδύνατο να ταϊσω το παιδί γιατί δεν κάθεται..

Φυσικά είναι και διάφορα άλλα που κάνουν και με εκνευρίζουν, όμως αφού τον κρατάνε δεν μπορώ να πω και τίποτα...μερικές φορές βέβαια κάνουμε επικούς καυγάδες...

Γενικά οι γιαγιάδες πάντως κάνουν τα δικά τους και εμάς μας αγνοούν. Ίσως οι πεθερές (για εμάς τις γυναίκες) να είναι λίγο ποιο μαζεμένες ενώ οι μανάδες μας, αφού η σχέση είναι διαφορετική να παίρνουν λίγο θάρρος παραπάνω.

Το κακό είναι επίσης ότι έχουν καταλάβει κάποια λάθη που κάναν σε εμάς, και ορισμένες φορές προσπαθούν να κάνουν το εντελώς αντίθετο με τα παιδιά μας (και να μας δίνουν και συμβουλές)

Το συμπέρασμα πάντως με τους γονείς είναι το κλασσικό "Από μακρυά και αγαπημένοι" γιατί και 50 χρονών να γίνουμε μας βλέπουν σαν παιδιά και τα παιδιά μας σαν τα μικρά μας αδερφάκια...

Υπομονή λοιπόν...

Περαστικα στη ζουζουνα σου καταρχην!

Μαλλον δε μπορω να σε συμβουλεψω γιατι ειναι πολυ μικρος ο δικος μου ακομα.Αυτο ομως που πιστευω οτι συμβαινει με τις γιαγιαδες-παππουδες γενικα ειναι οτι δεν αλλαζουν ευκολα συμπεριφορα.Εβλεπα τα πεθερικα μου τοσα χρονια πως συμπεριφερονται στα αλλα εγγονια τους και πως τα κακομαθαινουν.Η πρεπει να μαλωνεις μαζι τους ή πρεπει να μην τους τα αφηνεις για ολοκληρη μερα πχ αντι να τα στελνει κανεις σε παιδικο σταθμο.Αλλιως νομιζω οτι αν τα βλεπουν λιγη ωρα την ημερα και οχι και καθε μερα δεν επηρεαζονται τοσο πολυ.

Αυτος ειναι και ενας λογος που οταν επιστρεψω στη δουλεια μου(σε κανα χρονο με το καλο... :D) σκεφτομαι να μην τον αφησω στην πεθερα μου (η μαμα μου δουλευει ακομα) αλλα να τον στειλω σε βρεφονηπιακο σταθμο.Απο τη στιγμη που τα κρατανε πολλες ωρες δεν μπορεις να πεις και πολλα...

bxBwp2.png EgDTp2.png

Κάνε ότι μπορείς για να περάσεις το μήνυμα ότι θα γίνεται αυτό που λες ΕΣΥΥΥΥ και ο πατέρας της μικρής και κανένας άλλος.Το γεγονός ότι στη κρατάνε κάποιες ώρες και ότι είναι τα εγγόνια τους,τους δίνει το δικαίωμα να έχουν άποψη αλλά όχι και να την επιβάλουν γιατί στη τελική τα δικά τους τα μεγάλωσαν.Τώρα είναι σειρά μας να μεγαλώσουμε τα δικά μας παιδιά, οπως εμείς νομίζουμε.Οπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές και σε άλλες συζητήσεις εκεί που δεν πίπτει λόγος πίπτει ο παιδίατρος :D:D δηλ. ρίχνε τα στο παιδίατρο, πχ "ο παιδίατρος μου είπε ποτε να μην δίνουμε τέτοια αντικείμενα στο χερι γιατι.....και βρίσκε λόγους που νομίζεις"

"ο παιδίατρος μου είπε ότι πρέπει να περπατάει γιατί έτσι γυμνάζει τα πόδια της..." κλπ κλπ

εκεί πραγματικά θα το ξανασκεφτούν γιατί το είπε ο γιατρός.Αν και αυτά δεν πιάνουν ..πότε μετακομίζεις είπαμε??? :lol::lol:

Διαφημίσεις

θα συμφωνήσω με το Μπιζέλι...

Το πως θα μεγαλώσω το παιδί μου είναι δικό μου θέμα... και του μπαμπά φυσικά!!! Εμείς δίνουμε τη γραμμή πλεύσης και οι άλλοι (ΟΛΟΙ) ακολουθούν....

Εμένα ευτυχώς την κρατάει η μαμά μου και σε περίπτωση που κάνει κάτι (σπάνια γιατί είναι άψογη) της λέω και μια κουβέντα παραπάνω!!! Πάντως δήλωσε από την αρχή ότι όπως μεγάλωσα τα παιδιά μου, έτσι θα μεγαλώσω και τα εγγόνια μου... και όντως το κάνει.

Γιατί mamavasia αποκλείεται κι εσάς να σας μεγάλωσε αφήνοντάς σας να κάνετε ότι θέλετε... Απλά τώρα στο εγγόνι της βγαίνει έτσι...

Εμένα κάτι παρόμοιο κάνει η πεθερά μου (είναι μακριά γύρω στα 500 χλμ) όποτε βλέπει την μικρή... και φυσικά μετά η μικρή θέλει το στρώσιμό της για καμια εβδομάδα.

Για μένα όποιος δεν καταλαβαίνει (ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει) πρέπει να έχει και κυρώσεις...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Πονεμένη ιστορία....

Κατ'αρχήν, είναι δύσκολο να περιμένεις ότι γιαγιάδες/παπούδες θα αντιμετωπίζουν το παιδί ΑΚΡΙΒΩΣ οπως θές, δεν γίνεται, εγγόνια τους είναι και είναι λογικό να είναι πιο "χαλαροι" απο εμας (κοινως, τα εγγονια τους κανουν ότι θέλουν...!!!).

Έπειτα, αν οι γιαγιαδες σου προσεχουν το παιδι ειτε μονιμα είτε περιστασιακα, δεν μπορείς να "απαιτείς" να το κανουν με τους δικους σου ορους. Φυσικά και δίνεις εσύ τη γραμμη αλλα γινονται συμβιβασμοι και υποχωρησεις και απο τις δυο πλευρες - πχ εσυ δεν θες να τρωει το παιδι καθε μερα σοκολατες ενω η γιαγια τις φερνει με τις σακουλες. Ε, η λυση βρίσκεται συνηθως καπου στη μεση....

Βεβαια, εξαρτάται και σε τι διαφωνείς - Υπάρχουν πράγματα ασημαντα και άλλα που είναι "αδιαπραγμάτευτα".

Πχ είναι ισως Ok να μην βάλει το πιτσιρίκι να κοιμηθει το μεσημερι όπως θα ήθελες εσυ, αλλα υπάρχει πρόβλημα αν του λεει οτι "θα περάσει ο μεσημεράς" ενώ εσύ είσαι καθετα αντιθετη σε τετοιου ειδους απειλές...

Ευτυχώς στην μαμά μου η ατάκα με τον γιατρό πιάνει και συμμορφώνεται...στην πεθερά μου πάλι δεν πιάνει όποτε της λέμε ότι έτσι είπε ο γιατρός απαντά με ύφος "τα παιδιά δεν μεγαλώνουν με βάση τον γιατρό.." ή "δεν γίνεται να κάνουμε πάντα ότι λέει ο γιατρός" ή "εμείς που δεν πηγαίναμε τότε σε γιατρούς τι πάθαμε?".

Δεν βγάζεις άκρη.... :roll::roll:

Μάλλον θα μετακομίσουμε κατά τον Ιούλιο με Αύγουστο γιατί εδώ που ζούμε δεν είναι περιβάλλον για να μεγαλώσει το μωρό (με προίκησε η μάνα μου με ένα πολύ ωραίο σπίτι σε μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή μέσα στα αμάξια και στα καυσαέρια). Αποφασίσαμε λοιπόν να πάμε στο σπίτι που έχει ο άντρας μου στα Βόρεια και σίγουρα όταν θα το μάθουν οι δικοί μου θα πέσουν τρελλοί καβγάδες ....σίγουρα θα σας ενημερώσω για να με εμψυχώνετε :):)

ilonka σε νιώθω...!! Τις τελευταίες μέρες λόγω του ότι δε βολεύομαι να κοιμηθώ καλά και έχω αυπνίες... Και τον ήχο του μπουκαλιού που θα ανοίξω να πιω λίγο νεράκι πετάγεται όρθιος και με κοιτάζει έντρομος ο άντρας μου λες και θα γεννήσω επιτόπου :lol::lol::lol::lol::lol:

Κορίτσια... Καλό κουράγιο με τις γιαγιάδες και τους παππούδες... Δε μπορείς να θέσεις εύκολα τα όρια... Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την πεθερά και όχι τη μαμά σου... :roll:

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

εμείς λόγω εξωτερικού δεν έχουμε ακόμα τέτοια προβλήματα αν και είμαι σίγουρη ότι όταν με το καλό επιστρέψουμε θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Και εγώ σκέφτομαι να τον στείλω στο παιδικό μόλις γυρίσουμε παρά να μένει με τη γιαγιά του (άλλωστε δεν ξέρω αν θα έχουμε κι αυτή τη δυνατότητα μια και δεν ξέρουμε που θα είμαστε). Τελικά να μεγαλώνεις μόνη σου ένα παιδί έχει πολλά αρνητικά και για εσένα αλλά και για τις οικογένειες μας που στερούνται το μικρό αλλά έχεις και την ησυχία σου.

Το καλοκαίρι που θα πάμε στην Ελλάδα θα πέσουν όλοι πάνω του. Λέτε να μου το κακομάθουν; Είναι βέβαια μικρός αλλά δε θέλω να χάσει τις συνήθειές του γιατί πάλι θα επιστρέψουμε και πάλι μόνη μου θα είμαι. Λίγο δύσκολο όμως το βλέπω. Εδώ είμαστε μόνοι μας εκεί θα έχει πολύ κόσμο, θα αλλάζει περιβάλλον συνεχώς, για να δούμε. Ανυπομονώ πολύ να έρθει ο Ιούλιος, ελπίζω μόνο μη μας βγει ξινός.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Ελένη, όντως είναι μικρός αλλά και πάλι μπορεί να σου τον κακομάθουν...

Είναι το γνωστό "έλα να σε πάρω λίγο αγκαλίτσα".... Λίγο ο ένας λίγο ο άλλος, μαθαίνει μετά το παιδί να είναι όλη μέρα αγκαλιά και όταν θα είσαι μόνη σου ;;;; Άντε να κουβαλάς συνέχεια ένα παιδί αγκαλιά ή να το αφήσεις να κλαίει (για πόσο) μέχρι να ξεμάθει.... Και μάλιστα αυτό που μαθαίνουν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο κάνουν "1 χρόνο" να το ξεμάθουν...

Πρόσεχε μην την πατήσεις με την αγκαλιά....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

ευτυχώς που οι γιαγιάδες μας είναι μακριά και εχουμε γλιτώσει απο όλα αυτά. Είναι και κακό βεβαια γιατί δεν έχεις κάποιον σε μια ώρα ανάγκης να σου κρατήσει το παιδί, αλλά τι να κάνουμε;;

πάντως όποτε πάμε στις γιαγιάδες κακομαθαίνει και μετά θέλει μια εβδομάδα για να προσαρμοστεί πάλι.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Σε μια παρομια φαση ειναι η μαμα μου.. Του δινει οτι θελει, τον ταιζει με διαφορα που δεν πρέπει (πχ του λιωνει πατατες και κολοκυθια από το μπριαμ (που εχει τα χίλια δυο ζαρζαβατικα μεσα).. Ο δε μπαμπας μου ειναι ακομα χειροτερος.. τον περνει όλη μερα αγκαλια και του κανει ακροβατικα ακόμα κι αν εχει μολις φαει (το αποτελεσμα το φανταζεστε..) και μαλιστα μου εκανε το εξης χειροτερο.. εμεινα λίγες μερες μαζι τους και σηκωνοταν στις 5 τη νυχτα και ταιζε το παιδι γιατι λέει πεινουσε. Το νυχτερινο γευμα το εχουμε κοψει εδω και 2 μηνες.. το οτι το παιδι ξυπναει τη νυχτα δεν σημαινει οτι πρέπει να φαει.. εγω του δινω την πιπίλα άντε λίγο νερακι και ξανακοιμαται.. Κοντεψε να μου χαλασει το προγραμμα του παιδιου.

Σηκωθηκα λοιπον ενα πρωι αρχισα να μαζευω τα πραγατα του μπεμπη και τους λεω φευγω και δεν προκειτε να ξαναπατησω.. θα το βλέπετε το παιδι μια φορα το μηνα οπως το βλέπουν και τα πεθερικα μου.. ή αλλιως θα ακολουθειτε τους κανονες που βάζω εγω.. στο πρωτο παραπτωμα κομμενες οι επαφες με το μωρο.. τι να κανουν συμβιβαστηκαν και τωρα ειναι πιο προσεχτικοι με το μωρο

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Εγω δεν εχω ακομα εμπειρια απο αυτα (κοντος ψαλμος αλληλουια βεβαια!) αλλα την πεθερα μου δεν την εμπιστευομαι βλεποντας πως εχουν μεγαλωσει τα αλλα τους εγγονια. Φουλ κακομαθημενα και ωρες ωρες κανουν σα βλαμμενα και δεν ξερουν να φερθουν. (14 η μια και 16 η αλλη αλλα τοσα χρονια τωρα που τις ξερω, παντα ετσι φερονται.) Δεν ξερει να πει οχι και δεν εχει παρει ουτε μιση πρωτοβουλια στη ζωη της.

Να φανταστειτε η μεγαλη, ειχε πεισμωσει για εντελως ηλιθιο λογο οταν αρραβωνιαζομασταν με τον θειο της, και δεν ηθελε να ετοιμαστει και να ερθει για να μας τη σπασει.....!!!! Κι αντι να της βαλουν μυαλο την κανακευανε κιολας κι οκοσμος περιμενε.... Τι να πεις.....

Η δε μαμα μου που ειναι και 15-20 χρονια μικροτερη απο την πεθερα μου μενει λιγο μακρια και φυσικα τη εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο. Ακομα και τη γιαγια μου εμπιστευομαι πιο πολυ απο την πεθερα μου!!!

Η γνωμη μου παντως γενικοτερα ειναι να δεχομαστε καποια βοηθεια, με τους δικους μας κανονες φυσικα, αν υπαρχει αναγκη τουλαχιστον στις αρχες, αλλα μετα δοξα να εχουν οι παιδικοι σταθμοι. Πως θα ζησουνε κι αυτοι, κλεφτες θα γινουνε? Κοινωνικοποιειται και το παιδι......

• 2 χρόνια μετά...

Γεια σας! Είμαι καινουργια στο forum αλλά εχω την αναγκη να γράψω και να ζητήσω την γνώμη σας. Είμαι και εγω μέλλουσα μανούλα και μάλιστα περιμένω δίδυμα. Δεν δουλεύω τώρσ γιατί έχω διάφορα προβλήματα και ο γιατρός μου είπε ξάπλα....Σκέφτομαι όμε=ως τί θα κάνω όταν με το καλό έρθουν τα αγγελούδια μου. Η δουλεια μου απαιτητική -πολλές ώρες- οι γονείς και πεθερικά ναι μεν στην ίδια πολη αλλά μακριά- μια ώρα να πάω & μία ώρα να έρθω- η πεθερά μου χαιρεται λέγοντας οτι θα είμαι "η μάνα του ΣΚ" και εμένα μου ανεβαίνει η πίεση! έχω ανάγκη από βοήθεια αλλά θέλω να συμμετέχω στο μεγάλωμα των παιδιών μου όσο το δυνατόν περισσότερο -δεν τα κάνω για να τα παρκάρω στην πεθερά μου! καμια ιδέα εσείς τί θα κάνατε σε μία τέτοια περίπτωση? και γυναίκα να πάρω θα δουλεύω για να την πληρώνω-μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...πνίγομαι !!!!!!

Γεια σας! Είμαι καινουργια στο forum αλλά εχω την αναγκη να γράψω και να ζητήσω την γνώμη σας. Είμαι και εγω μέλλουσα μανούλα και μάλιστα περιμένω δίδυμα. Δεν δουλεύω τώρσ γιατί έχω διάφορα προβλήματα και ο γιατρός μου είπε ξάπλα....Σκέφτομαι όμε=ως τί θα κάνω όταν με το καλό έρθουν τα αγγελούδια μου. Η δουλεια μου απαιτητική -πολλές ώρες- οι γονείς και πεθερικά ναι μεν στην ίδια πολη αλλά μακριά- μια ώρα να πάω & μία ώρα να έρθω- η πεθερά μου χαιρεται λέγοντας οτι θα είμαι "η μάνα του ΣΚ" και εμένα μου ανεβαίνει η πίεση! έχω ανάγκη από βοήθεια αλλά θέλω να συμμετέχω στο μεγάλωμα των παιδιών μου όσο το δυνατόν περισσότερο -δεν τα κάνω για να τα παρκάρω στην πεθερά μου! καμια ιδέα εσείς τί θα κάνατε σε μία τέτοια περίπτωση? και γυναίκα να πάρω θα δουλεύω για να την πληρώνω-μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...πνίγομαι !!!!!!

α!α! τα πηρα τωρα αμα η καλη σου πεθ λεει οτι θα εισαι μαμα του ΣΚ τοτε ας παει αυτη για δουλεια και να κατσεις εσυ σπιτι και εκεινη να σου φερνει τα λεφτα .ακου να δεις λεει τετοια κουβεντα αντι λεει πως να σας βηθησει που εχεται δυο παιδακι την (σ..΄//΄΄α). συγνωμη αλλα νευριασα

Jenia

εγω να δεις πως νευριάζω αλλά δεν θέλω και να ταράζομαι και λέω να γεννηθούν πρώτα με το καλό αλλά δεν ξέρω τί θα πρέπει να κάνω? Να βρω μια δουλεια 8ωρο αυστηρά και κομμάτια να γίνει οτι εχτισα με κόπο τόσα χρόνια(πανεπιστήμια, μεταπτυχιακά κοκ) ? να τα πάω σε σταθμό? να βρώ μια κοπέλα και ο Θεός βοηθος? πραγματικά νοιώθω οτι σαν να θέλει να κανονίσει την ζωή μου. Όταν όμως δεν έχεις πολλές επιλογές ο άλλος βρίσκει ευκαιρία να χωθεί! ασε...εσύ πώς θα το χειριζόσουν?

το ότι λέει οτι θα είμαι η μαμά του ΣΚ δεν το λέει κακολογώντας οτι δηλαδή ειμαι γυναίκα καριέρας και τα γράφω τα υπόλοιπα απλά χαίρεται γιατί θα έχει λόγο ακόμα και στα δικά μου τα παιδιά!

εγω παντως ειμαι απο τις τυχερες εχω την μαμα μου .να σου κανω μερικες ερωτησεις 1. ποσες ωρες ειναι ακριβως η εργασια σου και του συζηγου 2. τα οικονομηκα πως πανε 3. η μαμα σου ποσο μπορει να συμετεχει 4. αμα εισαι προθημη να διαπραγματευτεις λιγο να ελατωσεις το χρονο εργασιας αν ξεπρνα τις 12 ωρες. και να σου πω τι θα εκανα εγω .

κοιτα να δεις δουλεύω περίπου στις 10-11 ώρες την ημέρα το ίδιο και ο άντρας μου τα οικονομικά είναι όπως όλος ο κόσμος 2 μισθοί μέτριοι η μάνα μου είναι ταλαιπωρημένη και σχετικά μεγάλη δεν έχει και πολλά κουράγια-δυστυχώς:( όσο για την δουλειά δεν μπορείς να φανταστείς είμαι με το πιστόλι στον κρόταφο και σαν πολυεθνική που σου ρουφάει το μεδούλι δεν δέχονται διαπραγματεύσεις- ή παίζεις με τους κανόνες τους ή....και οι καιροί είναι δύσκολοι ασε μάλλον ειμαι εγκλωβισμένη!

κοιτα να δεις δουλεύω περίπου στις 10-11 ώρες την ημέρα το ίδιο και ο άντρας μου τα οικονομικά είναι όπως όλος ο κόσμος 2 μισθοί μέτριοι η μάνα μου είναι ταλαιπωρημένη και σχετικά μεγάλη δεν έχει και πολλά κουράγια-δυστυχώς:( όσο για την δουλειά δεν μπορείς να φανταστείς είμαι με το πιστόλι στον κρόταφο και σαν πολυεθνική που σου ρουφάει το μεδούλι δεν δέχονται διαπραγματεύσεις- ή παίζεις με τους κανόνες τους ή....και οι καιροί είναι δύσκολοι ασε μάλλον ειμαι εγκλωβισμένη!

θα σου πω αυριο γιατι πρεπει να φυγω .

Πρώτα πρώτα χαλάρωσε. Τα πράγματα θα έρθουν στη σειρά τους. Το πρόβλημα είναι για λίγους μήνες. Η καλύτερη λύση για μένα που τα έχω περάσει εις διπλούν είναι να τα κρατήσει η πεθερά σου μέχρι να γίνουν περίπου 2 και μετά βρίσκεις ένα καλό παιδικό σταθμό. (εγώ τη μικρή την έστειλα 18 μηνών και ήταν μια χαρά) Τώρα η πεθερά σου μπορεί να λέει ότι θέλει φτάνει να προσέχει καλά τα παιδάκια σου. Δε χρειάζεται να αναλύεις πολλά πολλά και μη στενοχωριέσαι, έσύ θα είσαι η μάνα τους και θα τα μεγαλώσεις όπως θέλεις εσύ. Οι κάποιες ώρες για λίγους μήνες δε θα επηρρεάσουν πολύ τα παιδιά σου. Είναι μια φάση που θα περάσει πολύ γρήγορα. Ούτως ή άλλως αυτό το διάστημα τα μωράκια αυτό που χρειάζεται κυρίως να κάνει η πεθερά σου είναι να τα ταϊζει και να τα αλλάζει πάνα. Μην αγχώνεσαι πολύ γρήγορα θα βρείτε το ρυθμό σας.

74Qtp3.png2SeRp3.png

cadi κλαημερα δεν σε ξεχασα ξερω πολυ καλα οτι τα πραγματα με δυο μικρα παιδια δεν ειναι ευκολα . εχω δυο αλλα δεν ειναι διδυμα αλλα ειναι κοντα η ηλικιες τους . τι μπορει να εφαρμοσεις μια συμφωνια με τους 4 παππουδες . αφου δεν υπαρχει η ανεση για καποια γυναικα και η δουλεια σου ειναι καλη. συμετοχη ολοι μαζι για να γινει προκοπη ο συζηγος θα αναλαβει τους δικου του και εσυ τους δικου σου, μυραζονται οι μερες και στις δυο οικογενειες ετσι ωστε να μην κουραζεται κανενας και να μπορουν να σας βοηθησουν . οσο για τα σχολεια της πεθ. αμα σου ξανα τιποτα για μαμα του ΣΚ πες της και εσυ εγγονια δεν θελατε καλο ειναι και να βοηθησεται. και να σου πω και κατι ακομα αστην να κανει και να λεει οτι θελει εσυ προσπαθησε να γινει η δουλεια σου και μην στεναχωριεσαι .καλη λευθερια να εχεις .

Καλημέρα και σας σας ευχαριστώ και τις δυο για τις συμβουλές σας.

Έχω ανάγκη να τα μοιραστώ με πιο έμπειρες μαμάδες. Εχετε δίκιο ! εγώ ίσως και να έχω παλαβώσει από την κλεισούρα και το παρακάνω λίγο με τις σκέψεις μου και τις αγωνίες μου. Στο τέλος κατα ένα μαγικό τρόπο και με υπομονή όλα θα γίνουν! Σας ευχαριστώ και πάλι! :) Να έχετε μία όμορφη μέρα και να χαίρεστε τα παιδάκια σας! Καλημέρα:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...