Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μετρα για την εξυπηρετηση των ασφαλισμενων του ικα

Recommended Posts

η απεργία είναι πανιατρική, και αυτό σημαίνει πως απεργούν τόσο οι ικατζήδες, όσο και οι γιατροί του ΕΣΥ όσο και οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί.

Δεν είναι μόνο οι Ικατζήδες που απεργούν, και που ας δεχθούμε ότι χάνουν την πελατεία τους, είναι και οι νοσοκομειακοι γιατροί. Αυτοί λοιπόν γιατί απεργούν? Γιατί έχουν καταλάβει πολλοί από αυτούς (μαζί με τους άλλους) το υπουργείο υγείας? Γιατί αντιδρούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες εάν πρόκειται να έχουν μεγαλύτερη πελατεία οι ίδιοι (εφόσον δν είναι μόνο ικατζήδες όσοι έχουν ιδιωτικά)? Αυτά σαν μικρά ερωτήματα για να δείτε πως η κατάσταση δεν είνα όπως θέλουν να την δείξουν, και δυστυχώς το να μην το συνειδητοποιήσει ο κόσμος θα μας οδηγήσει σε συνθήκες Βουλγαρίας όσον αφορά στην ποιότητα της περίθαλψης και άρα θα ζημιώσει όλην την κοινωνία και όχι μόνο τη "συντεχνία" των ιατρών.

Οι ελευθεροι επαγγελματιες που απεργουν ειναι ... πρωι ΙΚΑ απογευμα ιατρειο...Μετρανε αυτοι δλδ σαν αντικειμενικη αποψη?

Επομένως, πέρα από το ότι το μέτρο όντως συνιστά απεργοσπασία με τον τρόπο που τέθηκε, ακόμα και συνδικαλιστικά (με την καλή έννοια, εκείνη που κατοχύρωσε το 8ωρο στο σικάγο, όχι τον συνδικαλισμό των εργατοπατέρων) μη ενεργοί γιατροί ελευθεροεπαγγελματίες, λογικό είναι να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα 20 ευρώ από το υπουργείο μετά! (βέβαια ο λόγος που θα έπρπε να αρνηθούν είναι λόγω της απεργοσπασίας, αυτό το λέω σαν παρεμπιπτόντως). Για τους συμβεβλημένους ιατρούς, το κράτος πληρώνει λιγότερο από ένα ευρώ για κάθε ασφαλισμένο! Και αυτά ακόμα δεν τα έχει πληρώσει επί ένα χρόνο! Τώρα πώς θα βρεί να δώσει 20 ολόκληρα ευρώ σε όσους γιατρούς "ελεύθερα επιλεγούν από τους πολίτες"? Και να μια ακόμη απόδειξη πως το μέτρο αυτό πάρθηκε "στα γρήγορα" για να μετακινήσει τις εντυπώσεις.)

Αυτο το μετρο ηταν προγραμματισμενο να γινει σε 6 μηνες. Απλα εγινε βεβιασμενα λογω της απεργειας και της αναισθησιας των "ιατρων" που αφηναν σε κατασταση εκτακτης αναγκης τον κοσμο εντελως εκτεθημενο και ανισχυρο .

Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον, ο άνθρωπος και ο ασθενής αντιμεπτωπίζεται σαν "κόστος"! Και η υγεία σαν μια "δαπάνη" και όχι μια κοινωνική ανάγκη.

Ενω ο γιατρος του ΙΚΑ που μου δινει και καρτουλα ιδιωτικου ιατρειου φευγοντας....:twisted:

Γι αυτό αρχισε και το 3ευρο στα νοσοκομεία που αρχικά ήταν και για τα επείγοντα (αλλά η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε) και τώρα έγινε 5ευρο!! Γι αυτό, αντί να κοιτάξουν πραγματικά τις προμήθειες, θέλουν να βγάλουν τα ζημιωμένα από πράγματα που όντως χρειάζονται!!

Από συγχωνεύσεις νοσοκομείων! Θέλουν να συγχωνεύσουν τα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας! Και πολλά άλλα νοσοκομεία. Μαζί με το Αρεταίειο νοσοκομείο που έχω δει ότι σας έχει αφήσει ευχαριστημένες, μαζί με το Αιγινήτειο νοσοκομείο που είναι το μεγαλύτερο νευρολογικό νοσοκομείο της Αθήνας! Όλα αυτά επιμελώς έχουν περάσει "Στα ψιλά".

Αυτο οντως ακουγεται ενδιαφερον . Για ανελυσε το λιγο

γινεται συνταγογράφηση ΔΩΡΕΑΝ από τους γιατρούς της κατάληψης στον χώρο της ίδιας της κατάληψης και χθες εξυπηρετήθηκαν τουλάχιστον 700 ασφαλισμένοι. Κι εγώ η ίδια δεν το πίστευα! Ήρθε κόσμος, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι.) Λοιπον, αυτό είχε ανακοινωθεί μέρες πριν, αλλά τα κανάλια επιμελώς το απέκρυψαν μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε (γτ δν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς!)

:evil:

ΠΛηρωνω εγω 500 ευρω το μηνα για να παω ποσα χιλιομετρα να μου γραψουν αυτοι που ΕΓΩ πληρωνω φαρμακα? :evil: ΚΑι μου κανουν και χαρη. Αιντε μην πω καμια βαρια.....

έρχονται στα εφημερεύοντα, και άρα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, άνθρωποι που έχουν χρόνια προβλήματα, ακόμα και για σπυρί στον πωπό έχουν έρθει, ή για παρανυχίδα! Ενώ ο άλλος παθαίνει έμφραγμα δηλαδή. Όλα αυτά λύνονται με την πρωτοβάθμια, στην οποία για να πας στο νοσοκομείο, πρώτα περνάς από το λεγόμενο για τους γιατρούς triage δηλαδή επιλογή των πράγματι επειγόντων περιστατικών), Τι κάνει όμως το νομοσχέδιο αντ αυτού?

Οταν ο γιατρος του ΙΚΑ ειναι αφαντος μετα τις 6 που θες να παει ο Χριστιανος που εργαζεται?

Περιστατικο πριν 5 χρονια. Παθαινω λαρυγγιτιδα και παω στο Α' βοηθειων Περιστεριου. Του λεω με οτι φωνη εβγαζα "Απο χθες δεν μπορω να μιλησω" και αρνειτε να με δει γιατι λεει οτι αφου το ειχα απο χθες δεν ειναι επειγον? :evil: Του το κανω λαμπογυαλο το μαγαζακι ή οχι?:evil:

Δηλαδή, από τη στιγμή που κάποιος περιμένει στο ΙΚΑ δυό μήνες (γιατί είναι ήδη υποστελεχωμένο, μπορεί να υπάρχουν πχ 5 οργανικές θέσεις ουρολόγων σε ένα υποκατάστημα του ΙΚΑ και υπάρχουν μόνο 2 γιατροί!) τώρα, που θα αναγκαστούν όλοι οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων να περάσουν από το ΙΚΑ, η αναμονή θα εκτοξευθεί στους 3 και 4 μήνες!

Δεν καταλαβα Χριστο αλλα θεωρω χειροτερα δεν γινεται.

Είναι τα ιδιωτικά ιατρεία κάποιων γιατρών του ΕΣΥ μέσα στο νοσοκομείο!!!

ΚΑι αυτους τους υποστηριζεις???:confused:

Λοιπόν, οι γιατροι αυτοί που αγωνίζονται τώρα , πέρα από τα εργασιακά τους ζητήματα που είναι σεβαστά (γιατί προβλέπει και συμβάσεις νέων ιατρών με 650 ευρώ στο δημόσιο!!!), αγωνίζονται και για ολόκληρη την υγεία ως δημόσιο αγαθό στην χώρα!

Ε? Πως ? Τι? Αλλου ζω εγω μαλλον?:confused:

Γι αυτό το λόγο, και όχι συντεχνιακά μιλώντας, θα ήθελα να σας καλέσω να ενημερωθείτε ανεξάρτητα για το ζήτημα του νομοσχεδίου (κι εδώ παραδέχομαι πως οι γιατροί αυτοί που αγωνίζονται δεν έχουν ακόμη κάνει καλά γνωστές τις θέσεις τους όπως θα έπρεπ , αλλά και τα ΜΜΕ είναι παντοδύναμα τα άτιμα!) και να συμμετάσχετε κι εσείς στην πορεία που έχει καλεστεί για αύριο με σκοπό να είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΛΑΙΚΗ πορεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, στις 11 η ώρα από το υπουργείο Υγείας προς την Βουλή! Μαζί με τους απεργούς γιατρούς και πολλα άλλα σωματεία, και μαζί κυρίως με τους ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, δηλαδή όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας που το βιοτικό τους επίπεδο κατεβαίνει όλο και περισσότερο "ελέω Μνημονίου".

Μας δουλευεις ετσι???:?

ΥΓ. Να σημειώσω πως το ΙΚΑ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, επομένως τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται.

Επειγον περιστατικο.

ΠΑει στο ΙΚΑ με ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ. Τα νοσοκομεια απεργουν και εχει γινει διαγνωση και συνταγογραφηση φαρμακων απο ιδιωτη ιατρο.

Αρνηθηκαν να συνταγογραφησουν γιατι λεει απεργουν. Η συνταγη κοστους 155 ευρω. Ο ανθρωπος εξηγει οτι χρηζει θεραπειας αλλα αδυνατει να πληρωσει στο φαρμακειο τα φαρμακα. Και η απαντησει των ορκωτων του Ιπποκρατη... "Λυπαμαι δεν μπορουμε να βοηθησουμε" . Ελατε ξανα Δευτερα :shock:.

Μωρε οχι 650 ουτε 100 δεν χαλαλιζω για τετοιους "γιατρους" :evil:

Το οτι ο λαος ειναι απεναντι και οχι διπλα στους γιατρους του Δημοσιου οφειλεται στην καταχρηση εξουσιας που τοσα χρονια κανουν.

Συστημα υγειας δεν υπαρχει και μην κοροιδευομαστε. Υπαρχει Ιδιωτικη ασφαλιση και αυτη καλυπτει μεχρι τωρα το ολο συστημα αν θες να εχεις αξιοπρεπεια. Αν δεν μπορεις ... λυπαμαι... παρακαλα τον καθε γελειο που εκανε το λειτουργημα επικερδες επαγγελμα..:evil:

Τελος... Αυτο...

Και να ένα άρθρο όπου λέει πως ο σύλλογος συνταξιούχων Θεσσαλονίκης δηλώνει υπέρ του αγώνα των γιατρών! http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=44843&catID=3

έκαναν και πορεία οι ηλικιωμένοι...!

Μου ακουγεται σαν το συνταξιουχο που εδινε την συνταξη του για το κρατος. Κοροιδιστικο και στημενο μουσι.

ΠΛηρωνω πολλα για την υγεια μου και απαιτω να μου προσφερουν αυτα που πληρωνω.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καθόλου δεν ήταν πρόθεσή μου να πω ότι οι γιατροί του ΙΚΑ είναι Αγιοι. Πρόθεσή μου είναι να δείξω γιατί το νομοσχέδιο θα υποβαθμίσει το ήδη άθλιο σύστημα υγείας!

Προσωπικη μου προταση. ΠΛηρης καταργηση υποχρεωτικου Δημοσιου τομεα υγειας και κρατησεων. Δικαιωμα επιλογης του ασφαλισμενου Δημοσιας ή Ιδιωτικης ασφαλισης.

Και πάλι λυπάμαι, για την αγένεια που μου επιφυλάξατε.

Ελπίζω οι υπόλοιποι να το δείτε, ΟΧΙ για τα συμφέροντα των γιατρών, αλλά για την μη υποβάθμιση της ζωής όλων

Η αγενεια που λες δεν απευθυνετε σε σενα προσωπικα και μην το παρεις ετσι. Απλα ειναι σαν να σε βαλω να υπερασπιστεις το ΔΝΤ και να γραψω ενα κειμενο που μονο οργη σου προκαλει γνωριζοντας τι εχεις περασει.

Μάλιστα, είναι ενδιαφέρον πως το ντοκυμαντέρ που σας είπα, έχει συγκεκριμένα και παθήσεις του αναπνευστικου, από διασώστες της 11 Σεπτεμβρίου με τους διδυμους πυργους που παρότι είχαν ασφάλιση από ιδιωτικές μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες, δεν τους κάλυπταν εξετάσεις και φάρμακα με διάφορα νομικά τερτίπια!

Οπότε, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, μη λέμε ότι τα ιδιωτικά είνα καλύτερα επειδή "φοβάται ο εργαζόμενος και κάνει καλα΄τη δουλειά του". Ο ιδιώτης επίσης ψοφάει και για χρήμα

Μονο εγω θυμαμαι αυτο...

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

H Εξουσία και ο Παναγιωτάκης

2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ στην Εθνική για την άδικη δέσμευση του ποσού

που είχε συγκεντρωθεί για τον μικρό Παναγιώτη.

Δικαίωση έξι χρόνια μετά

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Τα χαράματα της Κυριακής 5 Μαρτίου του 2001 ένα νήπιο μόλις τριών ετών, ο Παναγιώτης Βασιλέλλης, σβήνει από νευροβλάστωμα -μια σπάνια μορφή καρκίνου- στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Που ηταν το ΙΚΑ και οι παροχες του τοτε?

Αρνηθηκαν να καλυψουν τα εξοδα που χρειαζοταν για να παλεψει για την ζωη του (δεν το πληρωναν οι γονεις του?). Χαθηκε χρονος, ηρθε και μια αλλη δημοσια υπηρεσια και αποτελειωσε .... αυτο που αρχισε η προηγουμενη.

Δυστυχως δεν ηταν ο μονος..... εχει συμβει ξανα και ξανα και ξανα

Μπες σε εναν κοπο να δεις τι περναμε οι ασφαλισμενοι του ΙΚΑ?

http://www.yougles.com/m/articles/view/-Sxetika-me-Ranteboy-IKA-kai-antimetwpish-giatroy

ΙΚΑ η ταλαιπωρία σε όλο της το μεγαλείο

http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?17208-%C9%CA%C1-%E7-%F4%E1%EB%E1%E9%F0%F9%F1%DF%E1-%F3%E5-%FC%EB%EF-%F4%E7%F2-%F4%EF-%EC%E5%E3%E1%EB%E5%DF%EF

Πως θα προστατεψουμε τον ασθενή μας απο τους γιατρους του ικα?και παραδειγμα του ρολου του φαρμακοποιού

http://www.mypharm.gr/node/308

Τι απαντούν για την κομπίνα στο ΙΚΑ

Oι υπεύθυνοι της εταιρείας που ενοχοποιείται μιλούν στην “Π”

http://www.patris.gr/articles/195147?PHPSESSID=5djb1h53aukdqsm5koi8ncc8r7

Μολονότι διέθετε το έντυπο Ε111, που χορηγούν οι ασφαλιστικοί φορείς ώστε να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά οι ασφαλισμένοι κατά τη διαμονή τους σε άλλη χώρα της Ε.Ε., το ΙΚΑ αρνήθηκε να αναλάβει τα έξοδα νοσηλείας του με το επιχείρημα ότι η επιδείνωση της υγείας του δεν ήταν αιφνίδια.

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/corpora/nea/content.html?p=16&t=2,2129

Θες κι αλλα?

Αλλά τι να το κάνεις, που αυτοί οι 3 είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στην σαπίλα που επικρατεί στο ΙΚΑ.

Να τους κανω 4 (προσθετω και μια παιδιατρο) και να συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου.

Έχει δεχτεί κάποιος γιατρός ασφαλισνένο του ικα?γιατί η απάντηση γυναικολόγου ο οποίος είναι συμβεμλημένος με το δημόσιο ήταν "η απεργία των γιατρών του ικα έχει λήξει οπότε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από εκεί..αν θέλετε να έρθετε στι ιατρείο μου θα πληρώσετε κανονικά"Και τι τις βγάλανε τις λίστες και λένε για νομοσχέδιο που ισχύει μέχρι τον Ιούνιο?Μας δουλεύουνε μωρέ??

Διαφημίσεις

τις λιστες δεν τις βγαλανε απο το ικα μαλιστα τις ανανεωσανε γραφει στις 9/02 με μηχανη αναζητησης βασει περιοχης κ ειδικοτητας. κ γω δεν χρειαστηκα καποιον γιατρο για να δω αν θα με δεχτει αλλα κανονικα θα επρεπε να μας δεχονται κανονικα.

Πηγε κανείς σε γιατρό ΟΠΑΔ ή ΟΑΕΕ και εξυπηρετήθηκε? Γιατί εγώ σε δύο που πήρα τηλ. δεν με δεχτήκανε. Δεν είναι σύμφωνοι λένε. Τότε γιατί τους βάλανε στην λίστα?

Έχω πάει εγώ σε ένα καρδιολόγο.

Βέβαια μου το είπε η φαμακοποιός μου ότι σίγουρα θα αρχίσει να δέχεται.

Ρώτα στο φαρμακείο της γειτονιάς σου, αυτοί όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και αν του πεις ότι σε στέλνει το τάδε φαρμακείο, μπορεί να το δούνε αλλιώς.

Μέχρι κι εκεί βύσμα θέλουμε.........έλεος.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

καλημέρα κοριτσια

εχει απο το πρωι ψαχνω παιδιατρο για να παω τον μικρο μου ( ο ιδιωτ.γιατρος που τον παρακολουθει απουσιαζει στο εξωτερικ) και δν μας δεχεται κανεις δεν ειναι συμφωνος ο ιατρικος συλλογος μου ειπαν. ειναι μια κοροιδια και μια απατη το νεο συστημα.

και προς θεου δν ριχνω την ευθυνη στους γιατρους γιατι δν εχουν ενημερωθει

θα κανω μια προσπαθεια στο φαρμακειο οπως ειπε η Harlow

qOUNp2.png.

καλημέρα κοριτσια

εχει απο το πρωι ψαχνω παιδιατρο για να παω τον μικρο μου ( ο ιδιωτ.γιατρος που τον παρακολουθει απουσιαζει στο εξωτερικ) και δν μας δεχεται κανεις δεν ειναι συμφωνος ο ιατρικος συλλογος μου ειπαν. ειναι μια κοροιδια και μια απατη το νεο συστημα.

και προς θεου δν ριχνω την ευθυνη στους γιατρους γιατι δν εχουν ενημερωθει

θα κανω μια προσπαθεια στο φαρμακειο οπως ειπε η Harlow

Λοιπόν κορίτσια πρέπει όλες να μπούμε στοika.gr και εκεί που λέει επικοινωνία να στείλουμε μήνυμα και να τους πούμε ότι δεν τηρείτε το νέο σύστημα. Όλες στείλ'τε μηνυμα.

Διαφημίσεις

Οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεν έχουν κάνει καμία σύμβαση με το ΙΚΑ, άρα τυπικά δεν είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Το Υπουργείο έκανε αυτό το μέτρο πολύ γρήγορα και πρόχειρα, χωρίς να κάνει συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς και χωρίς να τους ρωτήσει. Βγήκαν οι λίστες, όμως ο ιατρικός σύλλογος απειλούσε ότι όποιος ιδιώτης γιατρός εξυπηρετήσει ασφαλισμένο του ΙΚΑ, θα τον διαγράψει από τον Σύλλογο. Είναι λογικό κάποιοι λοιπόν να μην εξυπηρετούσαν. Επίσης, επειδή ακόμη το τοπίο με την αμοιβή τους δεν έχει ξεκαθαρίσει, κάποιοι δεν θέλουν καθόλου να ενταχθούν σε αυτό το σύστημα. Εϊναι δικαίωμα τους. Εϊναι ιδιώτες γιατροί και ξανα-λέω δεν έχουν συμβατική υποχρέωση.

Κανονικα το ΙΚΑ έπρεπε ΠΡΙΝ ανακοινώσει τις λίστες να έχει πρώτα επιβεβαιώσει ποιοι γιατροί θέλουν να εχταχθούν, ή ακομη καλύτερα να τους έχει καλέσει να υπογράψουν συμβάσεις με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο (υποχρεώσεις-δικαιώματα)!

Ομως και χρόνο δεν είχε (λόγω των απεργιών οι ασφαλισμένοι είχαν μείνει χωρίς γιατρούς τόσο καιρό) και επειδή ακόμη και σήμερα δεν έχουν αποφασίσει πως ακριβώς θα πληρώνουν τους γιατρούς που θα δεχτούν τους ασφαλισμένους αυτους...

Η κίνηση για μένα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει αυτό, και να χτυπηθεί το μονοπώλιο των γιατρών του ΙΚΑ με τα εξωτερικά ιδιωτικά ιατρεία, αλλά πρέπει να βάλουμε κάτω όλους τους παράγοντες.

Σημερα υπάρχουν αρκετοί γιατροί (απο τις λίστες ) που δέχονται τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και άλλοι που δεν δέχονται. Δεν πρέπει να κατηγορούμε ούτε τους μεν, ούτε τους δε. Ειναι επιλογή τους. Προσπαθείστε να βρείτε τηλεφνικά (αναζητώντας εναν προς εναν) αυτούς που το κάνουν και θα εξυπηρετηθείτε.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Πάντως εμένα κορίτσια με δέχτηκε γιατρός του οπαδ την Δευτέρα. Έψαχνα πνευμονολογο και πήρα την λίστα του ΙΚΑ και αρχισα τα τηλεφωνα.Στην περιοχή μου δεν με δεχόταν κανένας αλλά βρήκα σε άλλη περιοχή. Ο άνθρωπος μου είπε οτι τους απειλούσε ο ιατρικός σύλλογος με διαγραφή και για αυτό δεν δέχονται. Αλλά τώρα σιγα σιγα ομαλοποιείται η κατάσταση και θα δέχονται περισσότεροι.

Το χαζό της υπόθεσης είναι όμως οτι για εξετάσεις που θα μας γράφει ο εξωτερικός γιατρός πάλι θα πρέπει να κλείνουμε στο ικα ραντεβού για να μας δινουν παραπεμπτικό :confused::confused::confused::confused:

Έλεος πια με το ικα, έλεος

4Xjop3.png

Πάντως εμένα κορίτσια με δέχτηκε γιατρός του οπαδ την Δευτέρα. Έψαχνα πνευμονολογο και πήρα την λίστα του ΙΚΑ και αρχισα τα τηλεφωνα.Στην περιοχή μου δεν με δεχόταν κανένας αλλά βρήκα σε άλλη περιοχή. Ο άνθρωπος μου είπε οτι τους απειλούσε ο ιατρικός σύλλογος με διαγραφή και για αυτό δεν δέχονται. Αλλά τώρα σιγα σιγα ομαλοποιείται η κατάσταση και θα δέχονται περισσότεροι.

Το χαζό της υπόθεσης είναι όμως οτι για εξετάσεις που θα μας γράφει ο εξωτερικός γιατρός πάλι θα πρέπει να κλείνουμε στο ικα ραντεβού για να μας δινουν παραπεμπτικό :confused::confused::confused::confused:

Έλεος πια με το ικα, έλεος

Σήμερα πήγα στο Ικα να γράψω τα φάρμακα της θεραπείας μου, η εκεί δερματολόγος ανένδοτη να μου τα γράψει. Φεύγοντας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ έχουν αναρτήσει τους γιατρούς (ιδιωτικούς) που θα μπορούν να μας εξυπηρετούν, εκεί βρίσκεται και η δερματολόγος μου (η ιδιωτική). Παίρνω τηλ από περιέργεια να ρωτήσω και μου απαντάει δεν έχω κάνει καμία σύμβαση με το ΙΚΑ και δεν δέχομαι ασφαλισμένους του.:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Πηγαίνω μετά στο φαρμακείο της γειτονιάς επειδή είχα και εγώ την ίδια απορία ρώτησα την φαρμακοποιό, και μου λέει ότι και "ιδιωτικοί" πλέον τα συνταγογραφούν, απλά μέχρι τους εφοδιάσουν με συνταγολόγια του ΙΚΑ, βάζουνε την σφραγίδα τους σε ένα Α4 με τα πλήρη στοιχεία του ασφαλισμένου και το φαρμακείο τα περνάει κανονικά όπως του ΙΚΑ. Η κοπέλα μου έδειξε συνταγή που εκτέλεσε με αυτόν τον τρόπο.:confused:

O5X4p2.png 

Πηρα την λιστα και πλακωσα τα τηλεφωνα να δω τι γινεται .

Αυριο εχω με μια ΩΡΛ του ΟΠΑΔ για τον Γιαννη και βρηκα και εναν παιδιατρο που λεει προς το παρον δεχεται (και να σκεφτει κανεις οτι ο δικος μου ειναι στην λιστα αλλα δεν δεχεται :evil:)

Διαφημίσεις

• 4 months later...

ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ

ΙΑΤΡΩΝ ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΟΑΕΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΑΠΟ 11/07/2011

Μονο όσοι έχουν σύμβαση πια

την παρασκευη πηγα σε μια οφθαλμιατρο με το βιβλιαριο του ικα, χωρις να πληρωσω η οποια ηταν πολυ καλη και η οποια απο μονη της με ρωτησε αν ανηκω σε καποιο ταμειο οταν πηρα να κλεισω ραντεβου, μια που εγω δεν ημουν ενημερωμενη για το τι παιζει:oops:

τωρα γιατι νιωθουμε υποχρεωμενοι να αναφερουμε και να εκθιασουμε τον ενα καλο γιατρο που βρισκουμε και δεν πληρωνουμε δεν ειναι λιγο σπαστικο, αφου ολοι θα επρεπε να ειναι ετσι?

t0m4p2.png

Μιας και ξανα-ανοίχτηκε το θέμα, το ξέρετε πως κάποιοι από τους γιατρους αυτούς που 5 μήνες τώρα εξυπηρετούν τους ασθενείς του ΙΚΑ δεν έχουν πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από το ΙΚΑ ολο αυτόν τον καιρό? Ενώ εχουν καταθέσει στο ΙΚΑ τα σχετικά χαρτιά? Σημειωταίον ότι όταν ζήτησε από τους ιδιώτες γιατρούς ο Λοβερδος να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, είχε δεσμευτεί ότι θα πληρώνει τους γιατρούς αυτούς σε 45 μέρες? Και ότι για όλα αυτά τα λεφτά που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ, θα φορολογιθούν κανονικά, γιατί έχουν κόψει απόδειξη ότι τα έχουν πάρει, προκαταβολικά?

Ελληνικό Κράτος!!!!!!!!!!!!!!!!!Ποιος θα δούλευε από εσάς 5 μηνες απλήρωτος, για σκεφτείτε λίγο...Εγώ το θεωρώ τραγικό και λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια μας, σαν κρατος! Δεν είναι φυσικά η μόνη αδικία του κράτους απέναντι στον πολίτη! Από εκεί και μετά , γιατί εμείς να είμαστε συνεπείς απέναντι σε ενα κράτος που εκείνο ΔΕΝ είναι συνεπές απέναντι μας?

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 4 months later...

πες τα και ξανα πες τα να το ακουν ολοι οι ελληνες πολιτες σε τι κοσμο φεραμε τα παιδια μας....σε λιγο καιρο θα ιδιωτικοποιηθουν ολααααα.....και θα πληρωνουμε......για να εχουμε ασφαλεια...απο το νεο ετος το ικα ο ογα ο οαεε και ο οπαδ γινονται ενα ταμειο το εοπι.....το ξερατε??:mad:

• 1 month later...
πες τα και ξανα πες τα να το ακουν ολοι οι ελληνες πολιτες σε τι κοσμο φεραμε τα παιδια μας....σε λιγο καιρο θα ιδιωτικοποιηθουν ολααααα.....και θα πληρωνουμε......για να εχουμε ασφαλεια...απο το νεο ετος το ικα ο ογα ο οαεε και ο οπαδ γινονται ενα ταμειο το εοπι.....το ξερατε??:mad:

ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ...Κ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!

Το θαύμα της ζωής βρίσκεται μέσα μας...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...