Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μετρα για την εξυπηρετηση των ασφαλισμενων του ικα

Recommended Posts

Λοιπον...εγω εχω ασφαλεια Δημοσιου και εννοειται ισχυει οτι πας σε οποιον γιατρο θες αρκει να ειναι συμβεβλημενος με το Δημοσιο.

Τωρα τελευταια ιδιως στον γυναικολογο δεν δεχονται καν να "γραψουν"τον υπερηχο γιατι λεει δεν τον δικαιολογει το ταμειο πλεον και ζητανε 30-50 ευρω.30 χωρις αποδειξη,50 με αποδειξη!!!

Στην παιδιατρο δεν πληρωνω επισκεψη και κανω τα εμβολια κανονικα.Τα παιρνω απο φαρμακειο,μου τα γραφει και δεν πληρωνω τιποτε παρα μονο σε ενα που ειχε 25% συμμετοχη.

Φανταζομαι οτι αν ισχυσουν τα νεα μετρα ετσι θα γινεται και με τους ασφαλισμενους του Ικα και βρε παιδια....εμενα μου φαινεται πολυ καλο.

Οσο για τον αν ειναι θα δεχτουν ολοι οι γιατροι η καποιοι και τους ασφαλισμενους του ΙΚΑ???

Εγω πιστευω οτι αργα η γρηγορα θα τους δεχτουν....

Ειναι νωπα ακομη τα πραγματα και ισως ακομη δεν ξερουν κι αυτοι τι τους γινεται!!

Τελευταια αφηνω την ανακοινωση των κατα τοπους ιατρικων συλλογων..........γιατι πραγματικα δεν βρισκω τα λογια να την χαρακτηρισω...κι αν βρω πιστεψτε με θα τα κοψει η λογοκρισια!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ είμαι στο ΙΚΑ και ο άντρας μου στον ΟΑΕΕ. Όταν γεννήθηκε το παιδί, το έγραψα μαζί μου στο ΙΚΑ. Μέσα σε 2 χρόνια δεν εξυπηρετήθηκα ούτε 1 φορά στις 100 φορές που πήγα! Το κέντρο μητέρας-παιδιού της περιοχής μας υπολειτουργούσε και ο γιατρός ήταν εκεί σπάνια - εμβόλιο δεν μου έγραψαν ούτε ένα. Βέβαια είχα ιδιωτική παιδίατρο αλλά όποτε πήγα στο ΙΚΑ για φάρμακα και εξετάσεις, ή μου έγραφαν λιγότερα ή έλεγαν κάποιο λόγο να μην με εξυπηρετήσουν και όποτε το έκαναν ήταν συνέχεια με γκρίνια και υποτιμητικά σχόλια. Λες και τους ζητάω κάτι που δεν δικαιούμαι!! Νευρίασα τόσο πολύ που του άλλαξα ταμείο και τον πήρε ο άντρας μου στον ΟΑΕΕ και τουλάχιστον τώρα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα.

Θα συμφωνήσω με ΑΕΡΙΚΟ ότι : "Ο μόνος τρόπος να φτιάξουν αυτό το σάπιο σύστημα είναι να το γκρεμίσουν και να το ξαναχτίσουν από την αρχή " αλλά δεν ξέρω αν είναι ικανοί να το κάνουν ή τελικά θα το παραχωρήσουν και αυτό στους ιδιώτες.... Πως να τους έχουμε εμπιστοσύνη???

Όσο για το τι ανεχόμαστε από τους γιατρούς, ειδικά του ΙΚΑ, αλλά και γενικότερα .... είναι μεγάλη κουβέντα. Ποιό όρκο του Ιπποκράτη ?? ... είναι μια τυπική διαδικασία για αυτούς! Ελάχιστοι γιατροί είναι σωστοί και σοβαροί απέναντι στους ασθενείς τους γιατί για τους περισσότερους είναι πελάτες και όχι ασθενείς. Ίσως με αυτά που γίνονται τώρα να τους κράξουμε λίγο, μήπως και ταρακουνηθούν!!

Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος στην ανασυγκρότηση! Ποιος θα την κάνει!

Αλλά δεν ανησυχώ... όπως έχουμε Δωρεάν Παιδεία... έτσι θα έχουμε και Δωρεάν Υγεία... ωσωνούπω...

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

...ειναι και αναλογα την περιοχη....ειμαι χροοοονια στο ικα και με 4 παιδια...εδω και 11 χρονια ποτε δεν ειχα προβλημα οπετεδηποτε χρειαζομουν γιατρο για τα παιδια(περαν του σκ)παντα εβρησκα...ακομα και τωρα τα τελευταια χρονια που ισχυει το τηλ.ραντευου.....απλα σηκωνω το τηλ το πρωι...και κλεινω ραντευου μεσα στην ιδια ημερα...και αν ποτε τυχει να μην υπαρχει κενο(πραμμα σπανιο....)παω εκει με το παιδι και με εξεταζουν.....ισως φταιει το γεγονος οτι ειμαστε μικρη πολη και οτι γνωριζομαστε ολοι λιγο πολυ...και οι δυο γιατροι που ειναι στο ικα ειναι πανω 20 χρονια ο ενας και πανω απο 10 ο αλλος....και η σχεση με ολους ειναι πολυ καλη.....τωρα για αλλες ειδικοτητες υπαρχει οντως θεματακι(οφθαλμιατρο,νευρολογο....) αλλα και παθολογο να χρειαστεις αμμεσα πας στο ικα χωρις ραντευου και με εντολη του διευθηντη που κρινει την σοβαροτητα της καταστασης εξυπηρετησαι......

και δεν ειναι τυχαιο πως στο δικο μας υποκαταζτημα δεν απεργει σχεδων κανενας γιατρος......σημερα μαλιστα το μεσημερακι εχω ραντευου με την παιδιατρο γαι τον μικρο.....

Τωρα να ειναι νεες αυτες οι λιστες ή απλα ταξινομημενες...

Τσπα τις βαζω

ΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ ΟΑΕΕ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΡΤΑΣ

ΑΧΑΙΑΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΡΑΜΑΣ

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΕΒΡΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΩΚΙΔΑΣ

ΦΘΟΙΩΤΙΔΑΣ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΗΛΕΙΑΣ

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΙΛΚΙΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΡΗΤΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ-ΧΙΟΥ

ΠΕΛΛΑΣ

ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΣΑΜΟΥ

ΣΕΡΡΩΝ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΞΑΝΘΗΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ ΟΠΑΔ

ΑΤΤΙΚΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΡΤΑΣ

ΑΧΑΙΑΣ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΡΑΜΑΣ

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΕΒΡΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΩΚΙΔΑΣ

ΦΘΟΙΩΤΙΔΑΣ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΗΛΕΙΑΣ

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΙΛΚΙΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΣΒΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΕΛΛΑΣ

ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΣΑΜΟΥ

ΣΕΡΡΩΝ

ΘΕΣΡΩΤΙΑΣ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΧΑΝΙΩΝ

ΞΑΝΘΗΣ

ΧΙΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

clear.gif

http://www.ika.gr/gr/infopages/news/20110204.cfm

εγω παντως εναν που πηρα να ρωτησω μου ειπε δεν ειναι συμβεβλημενος με το ΙΚΑ.

Αλοιμονο μας αν αρωστησουμε αυτες τις μερες...:roll:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια (και αγόρια) καλησπέρα!

Είμαι φοιτήτρια ιατρικής και έχω βρει το σάιτ σας τυχαία ψάχνοντας στο ίντερνετ για κάποιους καθηγητές μου, και ύστερα "κόλλησα" διαβάζοντας ένα άλλο τόπικ που είχατε βάλει για τα φακελάκια, και έκτοτε σας επισκέπτομαι μερικές φορές.

Θα ήθελα όμως να σας επιστήσω την προσοχή σε κάποια θέματα τα οποία αποκρύπονται για λόγους προφανείς από τα ΜΜΕ σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο και την απεργία των γιατρών (η οποία κατά τη γνώμη μου είναι από τις πιο ελπιδοφόρες κοινωνικά και θα σας εξηγήσω γιατί!) Θα ήθελα μόνο να με συγχωρήσετε για το μακροσκελές κείμενο.

έντιτ. το κείμενο ανάμεσα στις παύλες, διαβάστε το όταν έχετε χρόνο. Τα υπόλοιπα-θεωρώ- είναι απαραίτητα!

---------------------------------------------------------------

(Για αρχή, βλέπω σε αρκετά ποστ πως "φοβούνται μήπως χάσουν την πελατεία τους οι ικατζήδες". Ένα πράγμα που έχουν καταφέρει τα ΜΜΕ είναι να μπερδέψουν εντελώς τον κόσμο για το ποιοί και γιατί απεργούν! Λοιπόν, η απεργία είναι πανιατρική, και αυτό σημαίνει πως απεργούν τόσο οι ικατζήδες, όσο και οι γιατροί του ΕΣΥ όσο και οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί. Βέβαια, τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση αναφέρονται επιλεκτικά σε ότι τους συμφέρει, πρώτα μιλώντας για 0,2% συμμετοχή στην απεργία (που αφορά μόνο το ΕΣΥ όμως, αλλά τεχνιέντως δεν το αναφέρουν-και που κι αυτό είναι υποεκτιμημένο) και μετά για 300.000 ραντεβού που χάθηκαν (που αφορά το ΙΚΑ). Πρώτα μιλώντας για δικαιώματα που δεν θίγονται και μετά για το ότι τους νοιάζουν τα συνταγολόγια. Αυτό σαν ένα μικρό παράδειγμα της προπαγάνδας.

Δεν είναι μόνο οι Ικατζήδες που απεργούν, και που ας δεχθούμε ότι χάνουν την πελατεία τους, είναι και οι νοσοκομειακοι γιατροί. Αυτοί λοιπόν γιατί απεργούν? Γιατί έχουν καταλάβει πολλοί από αυτούς (μαζί με τους άλλους) το υπουργείο υγείας? Γιατί αντιδρούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες εάν πρόκειται να έχουν μεγαλύτερη πελατεία οι ίδιοι (εφόσον δν είναι μόνο ικατζήδες όσοι έχουν ιδιωτικά)? Αυτά σαν μικρά ερωτήματα για να δείτε πως η κατάσταση δεν είνα όπως θέλουν να την δείξουν, και δυστυχώς το να μην το συνειδητοποιήσει ο κόσμος θα μας οδηγήσει σε συνθήκες Βουλγαρίας όσον αφορά στην ποιότητα της περίθαλψης και άρα θα ζημιώσει όλην την κοινωνία και όχι μόνο τη "συντεχνία" των ιατρών.

Το μέτρο αυτό για την ελεύθερη επιλογή γιατρού δυστυχώς ήρθε μόνο για να παραπλανήσει τον κόσμο και να δείξει το υπουργείο σαν "καλό" και προτιθέμενο να βοηθήσει (γιατί αποφασίστηκε στα γρήγορα τώρα για να κλέψει εντυπώσεις από την απεργία, και γι αυτό υπάρχουν ακόμα και γιατροί συνταξιούχοι στους καταλόγους αυτούς που εξέδωσε το υπουργείο!!! μη νομίσετε πως νοιάστηκε όντως για τον κόσμο, δεν το είχαν αποφασίσει από πριν), και τους γιατρούς αυτούς που αγωνίζονται (γιατί ήμουν στην κατάληψη και το ξέρω, κι εκεί μέσα δεν υπάρχουν φακελάκηδες ούτε μεγαλοκαθηγητές, και μάλλον για "ουτοπιστές" θα μπορούσαν να κατηγορηθούν από τα ΜΜΕ, απλά τους βολεύει πιο πολύ να τους χαρακτηρίζουν παρτακηδες για να ξεσηκωθεί η κοινωνία εναντίον τους τη στιγμή που παλεύουν να αναχαιτίσουν την έφοδο της Τρόικας και την οδό ολοταχώς προς βουλγαροποίηση σε συνθήκες διαβίωσης) Λοιπόν, καταρχάς, τα ταμεία αυτά χρωστάνε στους συμβεβλημένους τους γιατρούς πάνω από ένα χρόνο χρήματα! Επομένως, πέρα από το ότι το μέτρο όντως συνιστά απεργοσπασία με τον τρόπο που τέθηκε, ακόμα και συνδικαλιστικά (με την καλή έννοια, εκείνη που κατοχύρωσε το 8ωρο στο σικάγο, όχι τον συνδικαλισμό των εργατοπατέρων) μη ενεργοί γιατροί ελευθεροεπαγγελματίες, λογικό είναι να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα 20 ευρώ από το υπουργείο μετά! (βέβαια ο λόγος που θα έπρπε να αρνηθούν είναι λόγω της απεργοσπασίας, αυτό το λέω σαν παρεμπιπτόντως). Για τους συμβεβλημένους ιατρούς, το κράτος πληρώνει λιγότερο από ένα ευρώ για κάθε ασφαλισμένο! Και αυτά ακόμα δεν τα έχει πληρώσει επί ένα χρόνο! Τώρα πώς θα βρεί να δώσει 20 ολόκληρα ευρώ σε όσους γιατρούς "ελεύθερα επιλεγούν από τους πολίτες"? Και να μια ακόμη απόδειξη πως το μέτρο αυτό πάρθηκε "στα γρήγορα" για να μετακινήσει τις εντυπώσεις.)

-------------------------------------------------------

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google για "ΔΝΤ", θα βρείτε και επιστημονικό άρθρο από κοινού από Yale και Cambridge για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που μπήκαν στο ΔΝΤ. Το αποτέλεσμα ήταν πως κατά τη διάρκεια του ΔΝΤ υπήρξε 17% (αν θυμάμαι καλά το ποσοστό) αύξηση των κρουσμάτων φυματίωσης, και με την έξοδο από το ΔΝΤ με το τέλος των δόσεων, πτώση 30%!! Το ΔΝΤ γενικά έχει κατηγορηθεί για μείωση στην Υγεία, αλλά σας δείχνω το πιο κοντινό σε εμάς (δλδ πρώην σοβιετικές χώρες) και όχι αφρικανικές χώρες για να είμαστε και πιο αξιόπιστοι!

Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον, ο άνθρωπος και ο ασθενής αντιμεπτωπίζεται σαν "κόστος"! Και η υγεία σαν μια "δαπάνη" και όχι μια κοινωνική ανάγκη. Γι αυτό αρχισε και το 3ευρο στα νοσοκομεία που αρχικά ήταν και για τα επείγοντα (αλλά η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε) και τώρα έγινε 5ευρο!! Γι αυτό, αντί να κοιτάξουν πραγματικά τις προμήθειες, θέλουν να βγάλουν τα ζημιωμένα από πράγματα που όντως χρειάζονται!!

Από συγχωνεύσεις νοσοκομείων! Θέλουν να συγχωνεύσουν τα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας! Και πολλά άλλα νοσοκομεία. Μαζί με το Αρεταίειο νοσοκομείο που έχω δει ότι σας έχει αφήσει ευχαριστημένες, μαζί με το Αιγινήτειο νοσοκομείο που είναι το μεγαλύτερο νευρολογικό νοσοκομείο της Αθήνας! Όλα αυτά επιμελώς έχουν περάσει "Στα ψιλά".

Επειδή κινούμουν στο χώρο της κατάληψης ως φοιτήτρια, πρέπει να σας πω πως οι αποφάσεις αυτές βγαίνουν από τους πιο μάχιμους ιατρούς και κατά βάση "πιέζουν" τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες. Δηλαδή, είναι ένας καλώς εννοούμενος συνδικαλισμός. Πριν 3 μέρες έγινε συντονιστική συνέλευση, η οποία μάζεψε κοντά στους 1.000 γιατρούς της Αθήνας, και ψηφίστηκε το πλαίσιο με βάση το οποίο θα κινηθεί η κατάληψη και η απεργία. Αλλά ακόμα τα κανάλια κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν "τι φταίει και εντέλει ποιά είναι η αντίθεση?". Έρχονται τα κανάλια για τις πρωινές εκπομπές και ρωτάνε "πότε θα ξεκινήσει η συνταγογράφηση" ενώ έχει βγει επίσημη ανακοίνωση πως θα ξεκινήσει στις 9.30!! (για όσους δεν το ξέρουν, γινεται συνταγογράφηση ΔΩΡΕΑΝ από τους γιατρούς της κατάληψης στον χώρο της ίδιας της κατάληψης και χθες εξυπηρετήθηκαν τουλάχιστον 700 ασφαλισμένοι. Κι εγώ η ίδια δεν το πίστευα! Ήρθε κόσμος, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι.) Λοιπον, αυτό είχε ανακοινωθεί μέρες πριν, αλλά τα κανάλια επιμελώς το απέκρυψαν μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε (γτ δν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς!)

Με το νέο νομοσχέδιο, όλη η πρωτοβάθμια περίθαλψη θα περάσει στο ΙΚΑ. Αυτό, έχει ένα βασικό πρόβλημα. Ως φοιτήτρια ιατρικής, και θέλω να πιστεύω με "ανθρωπιστικές" αρχές, θέλω ένα ενιαίο σύστημα και ποιοτική πρωτοβάθμια περίθαλψη (΄κάτι που λείπει από την Ελλάδα. Στις εφημερίες των νοσοκομείων εν μέρει ο πανικός που επικρατεί οφείλεται και στο ότι -και δεν σας κάνω πλάκα- έρχονται στα εφημερεύοντα, και άρα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, άνθρωποι που έχουν χρόνια προβλήματα, ακόμα και για σπυρί στον πωπό έχουν έρθει, ή για παρανυχίδα! Ενώ ο άλλος παθαίνει έμφραγμα δηλαδή. Όλα αυτά λύνονται με την πρωτοβάθμια, στην οποία για να πας στο νοσοκομείο, πρώτα περνάς από το λεγόμενο για τους γιατρούς triage δηλαδή επιλογή των πράγματι επειγόντων περιστατικών), Τι κάνει όμως το νομοσχέδιο αντ αυτού?

Λέει, πως ευαγγελίζεται αυτό που σας προανέφερα. ΟΜΩΣ, κοιτάξτε τι πάει να κάνει στα αλήθεια (και μην σοκαριστείτε και πέιτε πως δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί πραγματικά δν έχει πάτο η κατάσταση με το Μνημόνιο και αν δν αντιδράσουμε συλλογικά και κοινωνικά, τα χειρότερα έρχονται!) Θα βάλει ΟΛΑ τα ταμεία στο ΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. Δηλαδή, από τη στιγμή που κάποιος περιμένει στο ΙΚΑ δυό μήνες (γιατί είναι ήδη υποστελεχωμένο, μπορεί να υπάρχουν πχ 5 οργανικές θέσεις ουρολόγων σε ένα υποκατάστημα του ΙΚΑ και υπάρχουν μόνο 2 γιατροί!) τώρα, που θα αναγκαστούν όλοι οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων να περάσουν από το ΙΚΑ, η αναμονή θα εκτοξευθεί στους 3 και 4 μήνες!

Θυμηθείτε πως με το Μνημόνιο, επιτρέπεται μόνο ΜΙΑ πρόσληψη προσωπικού στο δημόσιο για κάθε ΠΕΝΤΕ που αποχωρούν (στην αρχή οι ψεύτες της κυβέρνησης είχαν πει πως θα εξαιρεθεί από αυτό ο τομέας της Υγείας και της Παιδείας, να όμως που το άλλαξαν και δεν εξαιρείται!), και να σας ενημερώσω πως κιόλας ΑΠΕΛΥΣΑΝ 1.500 γιατρούς πρόσφατα από το ΙΚΑ (που είχαν σύμβαση ορισμένου χρόνου). Σκεφτείτε λοιπόν, πόσο θα γίνει η αναμονή!

Αυτά δεν τα λένε στα ΜΜΕ και παριστάνουν πως δεν ε΄χουν καταλάβει, ενώ έχει δοθεί και δελτίο τύπου κι ενώ υπάρχει δημοσιευμένο το πλαίσιο που ψηφίστηκε, και ενώ ήταν και παρόντες στις συνελεύσεις!! Ήμαρτον!

Επίσης, με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων η περίθαλψη θα πάρει μεγαλύτερη κατηφόρα! Σκεφτείτε πώς είναι οι εφημερίες σε κάποιο Παίδων, και σκεφτείτε πώς θα ναι με συγχώνευση και με την εφαρμογή του 5:1!!

Θυμηθείτε πως στην αρχή είχαν βάλει 3 ευρώ εισιτήριο (δλδ χαράτσι κανονικό) ακόμα και στα επείγοντα, αλλά το πήραν πίσω όσο ακόμα θέλανε να κρατάνε το προφίλ της "καλής" κυβέρνησης, Θυμηθείτε πως είχαν βγάλει απόφαση για τον διαβητικό, ότι δε δικαιολογείται το κόστος των παπουτσιών των ειδικών για τους διαβητικούς να το καλύψει το ταμείο, γιατί σε έναν χρόνο "ούτως ή άλλως θα το ακρωτηριάσει το πόδι του"!! Τα πήραν πίσω λόγω της κακής δημοσιότητας που είχαν λάβει τότε.

Τώρα, ΑΥΞΗΣΑΝ το εισιτήριο του αίσχους σε 5 ΕΥΡΩ (όχι για τα επείγοντα, αλλά αυτό έλειπε!!!) Σε λίγο τίποτα δεν τους σταματάει από το να το κάνουνε και 10 !!

Ένα άλλο τρανό ψέμα είναι τα ολοήμετα νοσοκομεία!! Είδα κι εγώ μια ωραία μέρα, τίτλο είδησης στον αντέννα (γτ το θυμάμαι ακριβώς, και σε όλα τα άλλα μεγάλα κανάλια έτσι έπαιζε) "επιτέλους νοσοκομεία ανοιχτά και το απόγευμα". Και λέω και εγλω, πράγματι, επιτέλους!! ΟΜΩΣ, δυστυχώς, (και πολλοί από εσάς μπορεί ακόμα να μην το ξέρετε αν δν έχει χρειαστεί να πάτε) δεν είνια "ακριβώς αλήθεια" αυτή η είδηση!

Και πραγματικά, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από καθόλου!. Λοιπόν, σε αυτά τα "ολοήμερα νοσοκομεία", η πρόσβαση θα είναι τόσο ελεύθερη, όσο είνα και σε μια ιδιωτική κλινική!!!! Πληρώνεις 60 ευρώ και βάλε, ανάλογα με την επίσκεψη!!! ΔΕΝ είναι ολοήμερα δημόσια και δωρεάν νοσοκομεία!! Είναι τα ιδιωτικά ιατρεία κάποιων γιατρών του ΕΣΥ μέσα στο νοσοκομείο!!! ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΤΗΚΕ!! Και πηγαίνει κόσμος και του έρχεται στο κεφάλι το κεραμίδι μετά.

Αυτά είναι δυστυχώς ελάχιστα σημεία από το νομοσχέδιο.

Λοιπόν, οι γιατροι αυτοί που αγωνίζονται τώρα , πέρα από τα εργασιακά τους ζητήματα που είναι σεβαστά (γιατί προβλέπει και συμβάσεις νέων ιατρών με 650 ευρώ στο δημόσιο!!!), αγωνίζονται και για ολόκληρη την υγεία ως δημόσιο αγαθό στην χώρα!

Θα σας καλούσα κι εσάς να ενημερωθείτε ανεξάρτητα, και όχι μόνο μέσω των ΜΜΕ, γιατί δυστυχώς όλο και πιο πολλές κοινωνικές ομάδες θα βρεθούν να αναρωτιούνται "γιατί θάβουν την κινητοποίησή τους, και δεν το δείχνουν καθόλου?" όπως έγινε με την Κερατέα, και με τη συγκεντρωση για την κάρτα του πολιτη, που δεν την έδειξαν καθόλου, ή που την χλεύασαν δείχνοντας μόνο όσους διαμαρτύρονταν για λόγους "λιακοπουλικούς".

Η κατάληψη αυτή έχει συσπειρώσει κόσμο που αγωνιζόταν από παλιά, κόσμο που αποφάσισε να φύγει από την αδράνεια, και φοιτητές και νεαρούς ειδικευόμενους που έχουν πιο "αγνή" και σωστή ιατρικά (και κοινωνικά και ταξικά και "Ιπποκρατικά") άποψη της παροχής υγείας!

Να σας πω εδώ, πως στην συνέλευση πριν 3 ημέρες, όπου ψηφίστηκε και το πλαίσιο της κατάληψης και του αγώνα ΟΛΩΝ των ιατρικών φορέαν στη χώρα, απηύθυνε χαιρετισμό (μαζί με άλλα σωματεία) και η ΠΕΚΟΠ, το σωματείο των καθαριστριών Αττικής, το οποίο θα γνωρίζετε από την κ. Κούνεβα! Λοιπόν, οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών ακόμα "δεν έχουν κατάλαβει γιατί υπάρχει κόντρα" και η πρόεδρος του σωματείου καθαριστριων Αττικής απευθύνει χαιρετισμό στη συνέλευση των απεργών γιατρών!! Αυτό ως ελάχιστο δείγμα του "κάτι δεν μας λένε καλά" οι "μεγάλοι", το υπουργείο και τα ΜΜΕ.

Γι αυτό το λόγο, και όχι συντεχνιακά μιλώντας, θα ήθελα να σας καλέσω να ενημερωθείτε ανεξάρτητα για το ζήτημα του νομοσχεδίου (κι εδώ παραδέχομαι πως οι γιατροί αυτοί που αγωνίζονται δεν έχουν ακόμη κάνει καλά γνωστές τις θέσεις τους όπως θα έπρεπ , αλλά και τα ΜΜΕ είναι παντοδύναμα τα άτιμα!) και να συμμετάσχετε κι εσείς στην πορεία που έχει καλεστεί για αύριο με σκοπό να είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΛΑΙΚΗ πορεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, στις 11 η ώρα από το υπουργείο Υγείας προς την Βουλή! Μαζί με τους απεργούς γιατρούς και πολλα άλλα σωματεία, και μαζί κυρίως με τους ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, δηλαδή όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας που το βιοτικό τους επίπεδο κατεβαίνει όλο και περισσότερο "ελέω Μνημονίου".

Σασ παραθέτω για του λόγου το αληθές και το πλάισιο που ψηφίστηκε, και θα σας παρακαλούσα να το διαβάσετε, καθώς και ένα βίντεο με δράση κάποιων από τους γιατρούς που συμμετέχουν στην κατάληψη ενάντια στην επιβολή του χαρατσιού του 5ευρου!

το πλαίσιο

http://arsigr.blogspot.com/2011/02/blog-post_06.html (το σαίτ τυχαία το επέλεξα, επειδή αυτό βρήκα πρώτο με δημοσιευμένο το πλαισιο)

το βίντεο

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να συνέβαλα λίγο στην αποδόμηση της προπαγάνδας, που έχουν επιμεληθεί τόσο μα τόσο καλά....

ΥΓ. Να σημειώσω πως το ΙΚΑ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, επομένως τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται. Καλύτερα να περιμένουν τώρα άλλους δυό μήνες, παρά να το υπομένουν 20 χρόνια. παππούδες και εγγόνια μαζί. Επίσης, για τυχόν κρυολογήματα υπάρχουν τα εφημερεύοντα νοσοκομεία, τα οποία ασφαλώς δέχονται τον κό

Και να ένα άρθρο όπου λέει πως ο σύλλογος συνταξιούχων Θεσσαλονίκης δηλώνει υπέρ του αγώνα των γιατρών! http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=44843&catID=3

έκαναν και πορεία οι ηλικιωμένοι...!

Είπα να διαβάσω μπας και γράφεις κάτι σωστό!

Κουράστηκα ρε κοπελιά. Τι ακριβώς θες να μας πεις? Μήπως ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που υπάρχουν οι Αγιοι γιατροί του ΙΚΑ? Ρε μας δουλευεις?

Εδώ είμαστε τόσα μέλη που συμφωνούμε στο ότι το 99,9% των ικατζήδων είναι άχρειστοι και εσύ έκανες εγγραφη και έστειλες ένα μήνυμα για να μας "πεις" την αλήθεια?

Πραγματικά δεν νομίζω ότι μπορεί ένα σύστημα να γίνει χειρότερο.

Ξέρεις τι κρατήσεις 'εχω εγώ κάθε μήνα για το ικα? 280Ε.

Ξέρεις πόσες φορές εξυπηρετήθηκα? Να σου ότι πήγα με την κοιλιά τούρλα και δεν με εξυπηρέτησε ο άθλιος ενώ δεν περίμενε έξω ούτε ένα άτομο? Να σου πω ιστορίες και να φρίξεις. Αλλά δεν γράφω άλλο γιατί θα κουράσω κι εγώ όπως κι εσυ. Καλή σταδιοδρομία κι ελπίζω εσύ να τιμήσεις τον όρκο που θα δώσεις.

Λυπάμαι που είχα αυτήν την αντιμετώπιση από εσάς, γιατί πιστεύω πως ήμουν απολύτως ευγενική σε αυτό που έγραψα και σίγουρα ήμουν καλοπροαίρετη. Επομένως δε νομίζω πως μου αξίζουν προσφωνήσεις όπως "ρε κοπελιά" και "ρε μας δουλεύεις".

Στο κείμενό μου εξήγησα πως ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ακόμα και αυτό το άθλιο σύστημα που έχουμε. Λυπάμαι που δεν καταφέρατε να το διαβάσετε όλο το κείμενό μου. Το οποίο συμφωνώ πως είνα μακροσκελέστατο και κουράζει, όμως είναι όσο πιο περιληπτικό γίνεται, για ένα τέτοιο θέμα!

Καθόλου δεν ήταν πρόθεσή μου να πω ότι οι γιατροί του ΙΚΑ είναι Αγιοι. Πρόθεσή μου είναι να δείξω γιατί το νομοσχέδιο θα υποβαθμίσει το ήδη άθλιο σύστημα υγείας!

Τέλος, θα ήθελα να σας πω πάλι, πως μπορεί όντως να είχατε άσχημη εξυπηρέτηση, και άλλες να σας είχαν ζητηθεί φακελάκια από νοσοκομειακούς, όμως εδώ "κάτι αλλάζει" πανιατρικά, και προφανώς οι χίλιοι γιατροί που ήρθαν στη συνέλευση δεν είναι -κατά πλειονότητα- μέσα στους γιατρούς που αδιαφορούν ή και εκμεταλλεύονται τον πόνο.

Θα ήθελα να παρακαλέσω τους υπόλοιπους αναγνώστες του φόρουμ, να μουν στον κόπο να το διαβάσουν όλο, καθώς και το πλαίσιο που ψηφίστηκε.

Δυστυχώς, δεν προφτάσατε να διαβάσετε προφανώς και το σημείο όπου αναφέρω πως μαζί με άλλα σωματεία, αλληλέγγυα ήταν και το σωματείο καθαριστριών, που οι γυναίκες αυτές έχουν μισθό όσο είναι οι δικές σας εισφορές στο ΙΚΑ! Αυτό, για να δείτε πως ενεργές πολιτικά καθαρίστριες -από τα πιο χαμηλα κοινωνικα στρωματα- ειναι κατά του νομοσχεδίου

Και πάλι λυπάμαι, για την αγένεια που μου επιφυλάξατε.

Ελπίζω οι υπόλοιποι να το δείτε, ΟΧΙ για τα συμφέροντα των γιατρών, αλλά για την μη υποβάθμιση της ζωής όλων

Φιλικά

έκανα και έντιτ όσα σημεία στο προηγούμενο ποστ θεώρησα εισαγωγικά και φλύαρα, οπότε παραλείψτε τις πρώτες τρεις παραγράφους.

να κανω κ γω μια ερωτηση? ενας γιατρος του ικα μονιμος που δουλευει στα ιατρεια του ικα εμενα σαν ασθενη τι μπορει να μου προσφερει? που παιρνεις τηλ κ ρωτας θα εχει αυριο παιδιατρο κ σου απαντανε -δεν ειδοποιησε οτι θα χει αδεια αλλα καλου κακου παρε τηλεφωνο αυριο. τι μισθο παιρνουν αυτοι οι κυριοι? 1 ? οπως λες παραπανω για τον καθε ασθενη? ειναι δυνατον να πηγαινουν για ενα ευρω? πλακα φυσικα κανεις ή κατι δεν καταλαβα σωστα....

οι δικες μου εισφορες + του εργοδοτη προς το ικα ανερχονται στα 600? μηνιαιως , πιο ακριβες εισφορες απο αυτες που εισπρατει το ικα αποκλειεται να εισπρατει αλλο ταμειο κ οι παροχες οι χειροτερες!(οι εισφορες προς το ικα ειναι 54,5% επι πληρωτεες αποδοχες) τουλαχιστον με τον οαεε υπαρχουν συμβεβλημενοι εξωτερικοι γιατροι με εξοπλισμενο ιατρειο γιατι αντε κ πηγα στον γυναικολογο του ικα με τι θα με εξετασει με το χωνι? αφου υπερηχο δεν εχει ή μηπως εχει κανει σεμιναρια μεντιουμ κ δεν χρειαζεται εξοπλισμο? αλλα εχει βολευτει για τα καλα στην θεσουλα του συνταγογραφει μονο , κερδιζει πελατεια για το ιδιωτικο του ιατρειο κ δεν βαριεσαι.... δεν ειδα κανεναν να απεργει που δεν εχει τον καταλληλο εξοπλισμο για να εξεταζει.... ΕΛΕΟΣ.......

Διαφημίσεις

Foit μια και είσαι φοιτήτρια ιατρικής και σχετικά νεα κοπέλα δεν νομίζω να χρειάστηκες και πολύ τις υπηρεσίες του ΙΚΑ έτσι?

Λοιπόν εγώ από ανεπάρκεια και αδιαφορεία ΙΚΑζτη γιατρού έχω βρογχεκτασίες στους πνεύμονες και έχω σκάσει μύτη με αιμόπτυση στα εφημερεύοντα νοσοκομείου.

Και από άλλο ΙΚΑτζη πνευμονολόγο που με έστειλε να κάνω αξονική και μου την πέταξε στη μούρη λέγοντας ότι δεν έχω τίποτε, έμαθα μετά από ένα ολόκληρο χρόνο τι είναι οι βρογχεκτασίες...........αφού είχα φτύσει αίμα.

Πιστεύεις λοιπόν ότι όλα όσα αναφέρεις για τους "αγώνες" που κάνουν οι λίγοι αξιόλογοι θα συγκινηθώ όταν το σύστημα είναι σκέτη σαπίλα από τα θεμέλια?

Εγώ θέλω να δίνουν τις εισφορές μου να τις δίνω σε ιδιωτική εταιρεία/

Ξέρεις τι παροχές θα είχα αν πλήρωνα 300? το μήνα σε ιδιωτική εταιρεία? Με το θα φταρνιζόμουνα ελικόπτερο θα στέλνανε.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Λάθος καταλάβατε. Μίλησα για ιδιώτες συμβεβλημένους. Όταν πάει ένας ασφαλισμένος στον ιδιώτη γιατρό του, το κράτος δίνει λιγότερο από 1 ευρώ, γιατί τα υπόλοιπα είναι από τις εισφορές κτλ. Τώρα, με το νέο μέτρο που εκτάκτως έβγαλε το υπουργείο για την απεργία, λέει πως θα δίνει στους γιατρούς αυτούς που θα τους επιλέξουν ελευθέρα οι ασφαλισμένοι, 20 ευρώ για την πρώτη επίσκεψη και 10 για τη δεύτερη. Προφανώς κάτι τέτοιο είναι φούμαρα..

Όσον αφορά στην ιδιωτική ασφάλιση και σύστημα υγείας, αρκέι να δείτε το ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ντοκυμαντέρ του Μαικλ Μουρ για τις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας στις ΗΠΑ (Sicko λεγεται). Εκεί, για να γλιτώνουν χρήματα, δεν κάλυπταν ούτε νευρολογική εξέταση μετά από πρόβλημα όρασης, γτ "δν είνα πολύ πιθανό" οπότε γυναίκα κατέληξε με αστροκύτωμα.

Αλλά και πάλι, παρακαλώ πολύ, όχι για τους γιατρούς, ΓΙΑ ΕΣΑΣ, δείτε τα υπόλοιπα για τα μέτρα του υπουργείου. Δεν πρόκειται να κάνω το συνήγορο των ικατζήδων, ούτε στο ικα δουλεύω και μάλλον και ειδικότητα θα αργήσει. Εξάλλου δν είναι των ικατζήδων μόνο η απεργία! Σας το λέω ως πολίτης

Μάλιστα, είναι ενδιαφέρον πως το ντοκυμαντέρ που σας είπα, έχει συγκεκριμένα και παθήσεις του αναπνευστικου, από διασώστες της 11 Σεπτεμβρίου με τους διδυμους πυργους που παρότι είχαν ασφάλιση από ιδιωτικές μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες, δεν τους κάλυπταν εξετάσεις και φάρμακα με διάφορα νομικά τερτίπια!

Οπότε, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, μη λέμε ότι τα ιδιωτικά είνα καλύτερα επειδή "φοβάται ο εργαζόμενος και κάνει καλα΄τη δουλειά του". Ο ιδιώτης επίσης ψοφάει και για χρήμα

A documentary comparing the highly profitable American health care industry to other nations, and HMO horror stories.

Το ότι θα συγχωνεύσουν τα Παίδων, το Αρεταίειο, το Αιγινήτειο, το ότι ΟΛΟΙ οι ασφαλισμένοι θα περάσουν στο ΙΚΑ χωρίς προσλήψεις? Αυτό δν είναι υποβάθμιση? Η εκτόξευση της αναμονής σε χρόνο? Η επιβολη των 5ευρώ στα εξωτερικά δεν είναι? Πραγματικά, συνήγορος των ικατζήδων δε θα γίνω, έγραψα ως πολίτης που τυγχάνει να ξέρει τα περί κατάληψης από μέσα...

Άλλη ιστορία από το ντοκυμαντέρ που μου ήρθε τώρα... στην Αμερική λοιπόν, σε ασφαλισμένο σε μεγάλη ιδιωτική, που στην εργασία έκοψε 2 δάχτυλα του δεξιού του χεριου, πρότειναν να διαλέξει ΕΝΑ από τα δύο, για να φτιάξουν! Μαλιστα. Τον παράμεσο για λίγο παραπάνω από τον μέσο δάχτυλο... Επομένως είμαι αρκετά σίγουρη πως αν φτερνιζόταν κάποιος μάλλον θα το χρησιμοποιούσαν για επιχείρημα για να μην καλύψουν τα νοσήλεια εάν αποκτούσε μετά καρκίνο πνεύμονα. Έχουν ολόκληρα γραφεία για τέτοιας φύσης νομικά τερτίπια.

Φιλικά

foit...again......όλα αυτά που παραθέτεις απλά επιβεβαιώνουν την σαπίλα του συστήματος που δεν θα λυθούν με καμία απεργία.

Και οι απεργίες στην ελλάδα είναι πλέον θέμα των μεγαλο-συνδυκαλιστών και όχι του "όχλου".

Κάπου είπες να περιμένουμε και 2 μήνες για το καλό μας, να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα ή κάτι τέτοιο?

Δεν έχεις προβλήματα υγείας κορίτσι μου μάλλον και σου εύχομαι να μην έχεις ποτέ στην ζωή σου.

Όπως σιχτίρισα πριν κάτι ΙΚΑτζήδες γιατρούς, έτσι θα ευγνωμονώ δημόσια ένα άλλο ΙΚΑτζη ορθοπεδικό που όταν με βλέπει να πηγαίνω κλαίγοντας από τους πόνους, δεν με έχει διώξει ΠΟΤΕ, και πάντα με πιέζει να μου γράφει άδειες να ξεκουράζομαι (εκτός από εξετάσεις και φάρμακα), αλλά δεν δέχομαι γιατί θα χάσω την δουλειά μου μετά.

Πιστεύεις ότι μπορώ να κάνω υπομονή 2 μήνες?

Και να μην μιλάω κι εγώ, γιατί υπάρχουν και καρκινοπαθής που ούτε μισό λεπτό δεν μπορούν να περιμένουν.

Οπότε γλυκιά μου φοιτήτρια με το νεανικό σου ζήλο, σου εύχομαι να φτιάξεις το κόσμο όπως ονειρεύεσαι και να υπάρχει η ιδανική δωρεάν υγεία............αλλά όλα αυτά που παραθέτεις με ζήλο, δεν έχουν καμία πρακτική στην σημερινή κοινωνία...........σαπίλα you know?

Και οι ιδιωτικές ασφάλειες....ναι ξέρω μεγάλα λαμόγια κι αυτοί.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Αχ πόσο θα ήθελα να είμαι και πάλι φοιτήτρια... να νιώθω πως μπορώ να αλλάξω τον κόσμο... να κρατάω τη σπίθα αναμμένη ακόμα και όταν όλοι γύρω μου φυσούν για να σβήσει... να μην έχω αποδεχτεί ένα σύστημα με το οποίο δεν συμφωνώ... να πιστεύω σε βαρύγδουπα λόγια.

Ειλικρινά foit... σου εύχομαι όλα αυτά για τα οποία οδηγήθηκες να γίνεις γιατρός να τα κάνεις πραγματικότητα... και ελπίζω να μην ήταν τα χρήματα το κίνητρο ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Μιλάτε για "άθλιους ΙΚΑτζήδες" που εκμεταλλεύονται κόμσο ενώ πληρώνονται κλπ κλπ κλπ

Πολύ πιθανόν να συμφωνούσα και γω μαζλι σας αν δεν ήξερα λίγα παραπάνω πράγματα.

Θα σας μιλήσω για το ΙΚΑ της περιοχής μου. Μιας επαρχίας.

Οι ασφαλισμένοι στο νομό είναι περίπου 60.000. Υπάρχει μια απόφαση τριυπουργική (που σημαίνει ότι 3 υπουργοί κάθισαν και την έβγαλαν) που ορίζει ανά πόσα άτομα πρέπει να υπάρχει ένας γιατρός (για όλες ις ειδικότητες), π.χ. 1 παθολόγος ανά 2.000 ασφαλισμένους, 1 παιδίατρος ανά 2.000, 1 καρδιολόγος ανά 2.500 κλπ.

Λοιπόν, στο συγκεκριμένο ΙΚΑ υπάρχουν 2 παιδίατροι, 7 παθολόγοι, 1 καρδιολόγος, 2 οδοντίατροι, 3 γυναικολόγοι, 1 ενδοκρινολόγος (που μοιράζεται με τι ΙΚΑ του διπλανού νομού)! Οι άνθρωποι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν κα΄θε μέρα πολύ παραπάνω ασθενείς από όσου μπορούν (σωματικά και πνευματικά). Υπάρχει μέρα που έξω από το ιατρείθο του παιδιάτρου περιμένουν 70 παιδιά! Και φυσικά οι ασφαλισμένοι έχουν την απαίτηση (και καλά κάνουν) να τους εξετάσει ο γιατρός. Πείτε μου, όμως, ππώς θα εξετάσει 70 παιδιά; Και δεν είναι όλα τα παιδιά για εμβόλια ή με γρίπη. Αν κάποιο έχει κάτι πιο σοβαρό (π.χ. μια μινικγήτιδα) και ξεφύγει, ποιός θα φταίει;

Επίσης, το συγκεκριμένο ΙΚΑ, επειδή θεωρείται περιφερειακό, έχει και τις δευτεροβάθμιες επιτροπές. Αυτό σημαίνει ότι 2-3 φορές την εβδομάδα οι γιατροί συμμετέχουν σε επιτροπές και δεν μπορούν να ασκούν ιατρική.

Άρα, π΄ρωτα το πρόβλημα του ΙΚΑ είναι το ελλειπές προσωπικό.

Μετά, ας πάμε στους μισθούς των γιατρών. Στο ΙΚΑ για το οποίο μιλάω, ο τελευταίος μόνιμος γιατρός διορίστηκε το 1983. Μετά ήταν γιατροί με ένα είδος σύμβασης και με μπλοκάκι! Μάλιστα γιατροί με μπλοκάκι. Η σύμβαση ήταν ανα 2 χρόνια για 30.000 ευρώ ακαθάριστα, που βγαίνει περίπου 800 ευρώ καθαρά. Ναοι, οι γιατροί αυτοί πήγαιναν στο ΙΚΑ για να αντλούνε πελατεία για τα ιδιωτικά τους ιατρεία! Αλλά το λέω για να μην μιλάμε για γιατρούς που παίρνουν τα τρελά χρήματα από το ΙΚΑ!

Ας περάσουμε τώρα στη σημερινή απεργία. Γιατί γίνεται; Γιατί, με το υπάρχον προσωπικό θα ενταχθούν στο ΙΚΑ και άλλα ταμεία (όπως ο ΟΓΑ). Αποτέλεσμα; Οι ήδη λίγπι γιατροί, θα έχουν να εξετάσουν ακόμα περισσότερο κόσμο. Επίσης, το ΙΚΑ θα ενταχθεί στο ΕΣΥ, που σημαίνει ότι για να εξεταστείτε θα πρέπει να πληρώνετε 5 ευρώ τη φορά, όπως και στα νοσοκομεία. Γι' αυτό κάνουν απεργία οι ΙΚΑτζήδες, άσχετο με το τι προβάλεται από τα ΜΜΕ!

Όσο για τους εξωτερικούς γιατρούς και τα 20 ευρώ που παίρνουν απο το ΙΚΑ, είνα απλά ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και γι' αυτό διαμαρτύρονται οι ιατρικοί σύλλογοι. Είναι μια κατάσταση που δεν θα ισχύει για πάντα, αλλά για τη διάρκεια της απεργίας. Επ΄σιης, οι γιατροί αυτοί, δεν θα έχουν δικαίωμα να γράφουν εξετάσεις, παρά μόνο φάρμακα. Μην περιμένετε ότι θα σας γράψουν τις εξετάσεις σας.

Τέλος, το μετέπειτα σχέδιο είναι να κάνουν οι γιατροί μια σύμβαση 600 ή 700 ευ΄ρω με το ΙΚΑ, και να εξετάζουν και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αλλά, για μένα, αυτό θα κάνει τα πράγματα κόμα χειρότερα για το σύστημα. Μπορεί ο ασφαλισμένος να εξυπηρετείται, αλλά κανείς δεν διασφαλίζει ότι ο γιατρός δεν θα γράφει ένα κάρο εξετάσεις (πολλές φορές αχρείαστες) τις οποίες θα υπομένει ο ασφαλισμένος και θα πληρώνει το ταμείο!

Αυτά για το ΙΚΑ. Και καλό είναι πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε, να ερευνούμε τα πώς και τα γιατί.

Υ.Γ. Σίγουρα υπάρχουν και καοί γιατροί, και ίσως στη δική σας περιοχή να είναι αρκτοι, όπως υπάρχουν κακοί επαγγελματίες σε κάθε χώρο....Δεν αμφισβητώ τις κακές εμπειρίες καμιάς σας, αλλά μήπως δεν βλέπουμε τα καλά; Μήπως, λέω....

Διαφημίσεις

Μιλάτε για "άθλιους ΙΚΑτζήδες" που εκμεταλλεύονται κόμσο ενώ πληρώνονται κλπ κλπ κλπ

Αυτά για το ΙΚΑ. Και καλό είναι πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε, να ερευνούμε τα πώς και τα γιατί.

Υ.Γ. Σίγουρα υπάρχουν και καοί γιατροί, και ίσως στη δική σας περιοχή να είναι αρκτοι, όπως υπάρχουν κακοί επαγγελματίες σε κάθε χώρο....Δεν αμφισβητώ τις κακές εμπειρίες καμιάς σας, αλλά μήπως δεν βλέπουμε τα καλά; Μήπως, λέω....

Τι να ερευνήσω emmaki μου?

το ότι πάω σε παθολόγο για 3 συνεχόμενες μέρες και του λεω, ότι ανεβάζω πυρετό 40 κάθε βράδυ και μου λέει φύγε δεν έχει τίποτα μια απλή ίωση είναι.........και την 5η μέρα πια έχουν φτάσει οι πνεύμονές μου σε άθλια κατάσταση?

Το ότι πάω σε ένα γιατρό με μια αξονική πνευμόνων, βλέπει μέσα την λέξη βροχγεκτασίες και δεν λέει κάτι? Και με αφήνει έτσι να παιδεύομαι να ψάχνω μόνη μου τι έχω?

Εάν είδες εξυμνώ το ορθοπεδικό μου...γιατρός ποθ τιμάει το όρκο του Ιπποκράτη..........αυτός δεν αντιμετωπίζει δηλαδή τις καταστάσεις που περιγράφεις?

και σαφώς είναι υπαρκτές και σαφώς θεωρώ ότι δεν πληρώνονται καλά, και σαφώς έχουν δίκιο σε πολλά.

Αλλά οι πλειοψηφία των "ΙΚΑτζήδων" είναι συνταγογράφοι και απλά ψάχνουν πελατεία για τα ιατρεία τους.

Παράδειγμα: Όσες φορές βρίσκω άμεσα ραντεβού σε γιατρό του ΙΚΑ κατά 99%, έχει συνεχώς κενά γιατί δεν τον προτιμάνε επειδη είναι απλά ένας "ΙΚΑτζης" δημόσιος υπάλληλος και όχι γιατρός.

Κάθονται και μιλάνε μεταξύ τους ή στο τηλέφωνο για άσχετα πράγματα με τις ώρες και αφήνουν το κόσμο να περιμένει και αν πεις και καμιά κουβέντα, σε στέλουν αδιάβαστο μετά.

Έχεις απαγορευτεί το κάπνισμα έτσι?

ΝΑ σου πω εγώ πόσοι από δαύτους καπνίζουν επειδικτικότατα μπροστά στον καρδιοπαθή και πνευμονοπαθή πατέρα μου? Και κυκλοφορούν και θρασύτατα μέσα στο κτίριο με το τσιγάρο στο χέρι.

Στην πεθερά μου ένας "ΙΚΑτζής" διέγνωσε καρκίνο με ελαφριά τη καρδία, έτσι στο free......δεν της είπε καν με κόσμιο τρόπο......ξέρετε πάρτε και μια δεύτερη γνώμη. Τίποτε δεν είχε η γυναικούλα.

Μονο που μας έκανε μια ολόκληρη οικογένεια να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.

Απ΄ολα αυτά που παρέθεσες εσύ, έχω άλλα τόσα και περισσότερα να σου παραθέσω.

Το ρεζουμέ είναι ότι το σύστημα είναι σάπιο.

Οι κάθε είδους απεργίες που γίνονται, δενθα φέρουν κανένα αποτέλεσμα γιατί δυστυχώς δεν είμαστε συσπειρωμένοι σαν λαός και (όπως προ-ειπα) , οι απεργίες είναι θεμα-μεγαλοσυνδικαλιστών.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, κι εσύ μας λες ότι οι γιατροι του ΙΚΑ κάνουν απεργία γιατί ενδιαφέρονται για ΕΜΑΣ?

Ρε παιδιά τι να πω μπορεί να κάνω λάθος και να τους έχω παρεξηγήσει τους ανθρώπους!!!

Όσο για τα καλά... τα βλέπουμε κι αυτά, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό...Δυστυχώς.

Να ρωτήσω κάτι εγώ???

Υπάρχει κάποιος που υποχρεώνει τους γιατρούς να προσληφθούν στο ΙΚΑ????

Τους βάζει κάποιος το πιστόλι στον κρόταφο να εξετάζει 70 ασθενείς την ημέρα και να παίρνει 800 ????

Φαντάζομαι πως όχι , νομίζω πως είναι επιλογή ενός ιατρού για το αν θα πάει στο ΙΚΑ ή αν θα ιδιωτεύσει.

Επομένως γιατί το κλάμμα και ο οδυρμός?

Ας δούμε ένα παράδειγμα: Πάω για συνέντευξη σε μια δουλειά και ρωτάω πόσο είναι ο μισθός, μου λένε ένα ποσό και αν δεν μου φτάνει για να ζήσω , φεύγω και πάω να ρωτήσω αλλού!

Ο γιατρός του ΙΚΑ προσλαμβάνεται ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ το μισθό που θα παίρνει , αλλά είναι αποφασισμένος να το κάνει για να τσιμπάει πελατεία για το προσωπικό του ιατρείο, ώστε να συμπληρώνει το εισόδημα του.

Δεν τον υποχρεώνει όμως κάποιος να το κάνει εκείνος το επιλέγει!!!

Για να μη μιλήσω για το πόσοι του ΙΚΑ το απόγευμα στο ιατρείο τους κουβαλάνε τα συνταγολόγια και τα παρεπεμπτικά εξετάσεων για εξυπηρετούν την πελατεία τους που τους πληρώνει αδρά!!!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Καλή μου foit, είναι πολύ ευχάριστο να σε βλέπουμε να εκφράζεις τη γνώμη σου εδώ, και ας μην έχει παιδάκι, γιατί δείχνει ότι σε ενδιαφέρει η γνώμη των γονιών.

Θα επισημάνω μερικά αυτονόητα σημεία που πιστέυω ότι οι γιατροί τα έχουν ξεχάσει:

- Ξεκίνησαν με τη θέληση να βοηθάνε τον συνάνθρωπο

- Ο όρκος τους στον Ιπποκράτη λέει μεταξύ, πολλών άλλων, ότι οφείλουν να παρέχουν τις γνώσεις τους προς ίαση όποιου ασθενή τους το ζητήσει

- Το κράτος παρέχει σχολές, δασκάλους, εργαλεία (ίσως όχι επαρκώς..) για να σπουδάζουν οι γιατροί τουλάχιστον 6 χρόνια δωρεάν, περιμένοντας την ανταπόδοσή τους στο κοινωνικό σύνολο όταν αυτοί τελειώσουν τις σπουδές τους.

- Η υγεία των ανθρώπων είναι πιό σημαντική τα λεφτά

Πες μου εσύ πόσοι γιατροί σήμερα θα δεχθούν πρόθυμα να εξετάσουν κάποιον ασθενή αν η αμοιβή δεν τους ικανοποιεί. Και όχι μόνο σήμερα που έχουν απεργία αλλά γενικά. Εδώ μιλάμε να τα παίρνουν κανονικά και χοντρά-χοντρά και με το ζόρι να σε εξυπηρετούν.

Τους βάζει κάποιος το πιστόλι στον κρόταφο να εξετάζει 70 ασθενείς την ημέρα και να παίρνει 800 ????

Ποιός ΙΚΑτζης εξετάζει 70 ασθενείς? Αν δεις τις λίστες των ραντεβού απ'έξω από το ιατρείο είναι το πολύ 20-30 !!!! Το τυπικά συμφωνημένο ωράριο για τους γιατρούς του ΙΚΑ είναι 5 ώρες ιατρείο την ημέρα, το οποίο οι περισσότεροι γιατροί το κάνουν περίπου 3 ή 4 ώρες.

Ποιά 800 Ευρώ ??? Ο μισθός είναι περίπου 1.200 για 5 ώρες και έχουν το δικαίωμα να έχουν ιδιωτικά ιατρεία (απ'όσο ξέρω από γνωστούς μου γιατρούς του ΙΚΑ)

Δεν λέω ότι είναι τέλειες οι συνθήκες δουλειάς τους, αλλά αν δούλευαν 8 ώρες (όπως όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην καλύτερη περίπτωση) και με συνέπεια εξυπηρετούσαν σωστά τους ασφαλισμένους, ίσως τα πράγματα στο ΙΚΑ να μην ήταν τόσο χάλια. Τουλάχιστον θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί τους και να παλέψουμε να διορθωθούν τα υπόλοιπα στραβά των υπηρεσιών του ΙΚΑ. Αλλά τώρα.....?

Ποιός ΙΚΑτζης εξετάζει 70 ασθενείς? Αν δεις τις λίστες των ραντεβού απ'έξω από το ιατρείο είναι το πολύ 20-30 !!!! Το τυπικά συμφωνημένο ωράριο για τους γιατρούς του ΙΚΑ είναι 5 ώρες ιατρείο την ημέρα, το οποίο οι περισσότεροι γιατροί το κάνουν περίπου 3 ή 4 ώρες.

Ποιά 800 Ευρώ ??? Ο μισθός είναι περίπου 1.200 για 5 ώρες και έχουν το δικαίωμα να έχουν ιδιωτικά ιατρεία (απ'όσο ξέρω από γνωστούς μου γιατρούς του ΙΚΑ)

Δεν λέω ότι είναι τέλειες οι συνθήκες δουλειάς τους, αλλά αν δούλευαν 8 ώρες (όπως όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην καλύτερη περίπτωση) και με συνέπεια εξυπηρετούσαν σωστά τους ασφαλισμένους, ίσως τα πράγματα στο ΙΚΑ να μην ήταν τόσο χάλια. Τουλάχιστον θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί τους και να παλέψουμε να διορθωθούν τα υπόλοιπα στραβά των υπηρεσιών του ΙΚΑ. Αλλά τώρα.....?

Οι γιατροί του ΙΚΑ εργάζονται 5 ώρες την ημέρα (είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται τόσο, αν δεν το κάνουν είναι πειθαρχικά υπόλογοι).

Ο μισθός τους, όπως παρέθεσα, αν διάβασες, είναι 30.000 ακαθάριστα με σύμβαση 2 ετών. Αν υπολογίσεις, βγάζοντας φόρους και εισφορές είναι γύρω στα 800 ευρώ το μήνα. Είναι γιατροί με μπλοκάκι παροχής υ[πηξρεσιών Μιλάω με στοιχεία και όχι με το τι νομίζω ότι παίρνουν και με το τι έχω ακούσει.

Είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν 20-25 άτομα τη μέρα (ανάλογα με την ειδικότητα τους ορίζεται ένας minimum χρόνος εξέτασης και έτσι βγαίνει ο αριθμός των ατόμων που θα δούνε) +5% των ασθενών ως έκτακτα περιστατικά. Αν, όμως, υπάρχουν, όπως πολύ σωστά λες, 60 και 70 άτομα απ' έξω από το ιατρείο που (πολύ σωστά) θέλουν να εξεταστούν, ο γιατρός αναγκάζεται να βλέπει πολύθ περισσότερα άτομα με αποτέλεσμα να τα "ξεπετάει" και να μην ασκεί σωστή ιατρική.

Όσο για το ότι ψαρεύουν πελατεία από το ΙΚΑ....αν διάβασες συμφωνώ απόλυτα και το θεωρώ λάθος. Φυσικά και γνώριζαν πόσα χρήματα θα παίρνουν πριν διορσιτούν και φυσικά και ήταν δική τους επιλογή να πάνε στο ΙΚΑ. Από εκεί και πέρα και εγώ καταδικάζω αυτή την πρακτική!

Από την άλλη, όμως, παραδεχόμενη πρώτη από όλους τα αρνητικά του ΙΚΑ και την απαράδεκτη συμεπριφορά ορισμένων γιατρών, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπουμε και τα θετικά. Από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, μόνο μια κυρία εκθειάζει έναν ορθοπεδικό. Όλοι οι άλλοι μόνο παράπονα; Δεν υπάρχει καλός γιατρός; Συγνώμη αλλά δυσκολέυομαι να το πιστέψω!

Και, ναι, οι γιατροί του ΙΚΑ σήμερα κάνοντας απεργία προστατεύουν και εσάς τους ασφαλισμένους από την κατάσταση που θα αντιμετωπίσετε σε λίγο καιρό! Για φανταστείτε, σήμερα δεν βρίσκετε ραντεβού, αν ενταχθεί στο ΙΚΑ και ο ΟΓΑ, τι θα γίνει; Αν σας πούνε να πληρώνετε 5 ευρώ τι θα γίνει; Δεν φτάνουν όσα πληρώνετε τόσα χρόνια; Αν ο εξωτερικός γιατρός που θα πάτε για να σας γράψει φάρ,μακα (γιατί θα είναι μόνο για πρωτοβάθμια περίθαλψη και όχι για άλλες εξετάσεις) έχει άλλα 30 άτομα να περιμένουν για τον ίδιο λόγο και άλλους 20 εξωτερικούς πελάτες;

Από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, μόνο μια κυρία εκθειάζει έναν ορθοπεδικό. Όλοι οι άλλοι μόνο παράπονα; Δεν υπάρχει καλός γιατρός; Συγνώμη αλλά δυσκολέυομαι να το πιστέψω!

Η κυρία που εκθειάζει τον ορθοπεδικο (η αφεντομουτσουνάρα μου), θέλει να εκθειάσει κι έναν άλλο πνευμονολόγο που όταν πήγα σε κατάσταση αμοκ με χαρτιά δημοσίου νοσοκομείο, και νομίζοντας ότι ο πατέρας μου έχει καρκίνο, μου έγραψε αμέσως παραπεμπτικά για εξετάσεις.....χωρίς να είναι ο πατέρας μου μαζί.

Και μια γαστρεντερολόγο επίσης που φιλότιμα κάνει την δουλειά της.

Αλλά τι να το κάνεις, που αυτοί οι 3 είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στην σαπίλα που επικρατεί στο ΙΚΑ.

το 80% είναι ΙΚΑτζήδες, οι υπόλοιποι είναι γιατροί που δουλεύουν το πεντάωρό τους που λες και πολύ παραπάνω.

Κάπου διάβασα ότι είπες για κυρώσεις,και πειθαρχικά υπόλογους γιατρούς..............:D:D:D:D:D, συγνώμμη που γελάω (όχι μαζί σου), αλλά αυτό είναι καλό ανέκδοτο.

-Ιατρός ορθοπεδικός στο ΙΚΑ της περιοχής μου που αρχίζουν τα ραντεβού του στις 8, πάει κάθε μέρα στις 9.30 γιατί πάει τα παιδιά του σχολείο.

-Ιατρός πνευμονολόγος στο ΙΚΑ της περιοχής μου, που αρχίζουν τα ραντεβού του στις 1.30 το μεσημέρι, έρχεται στις 2.30 και η προφορική απάντηση της δ/νσης είναι ότι μένει πολύ μακριά.

-Ιατρός νευρολόγος στο ΙΚΑ της περιοχής μου, που αρχίζουν τα ραντεβού του στις 8 το πρωί έρχεται στις 9 και όταν διαμαρτυρύθηκα στην Προϊσταμένη των γιατρών και είπα "πάρτε τον σας παρακαλώ ένα τηλέφωνο στο κινητό και ρωτήστε τι ώρα θα έρθει... έχω πάρει άδεια από την δουλειά μου και δεν μπορώ να καθυστερήσω άλλο", μου απαντήσανε ότι δεν το έχουν το κινητό του:confused: και ότι έτσι κι αλλιώς δεν είναι συνήθης υπηρεσιακή τακτική η αναζήτηση του γιατρού στο κινητό του.

"Περιμέντε και θά'ρθει":evil:.

Και όταν έφτασα να τσιρίζω η απάντηση είναι "κάντε έγγραφη αναφορά"........δηλαδή να καθυστερήσω κι άλλο από την δουλειά μου, ή να παίρνω άδειες κάθε μέρα για να πηγαίνω να κάνω αναφορές γιατί αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα.

Μη συζητήσω για τα κέντρα Μάνας και Παιδιού , έχουν γίνει άπειρες καταγγελίες εδώ μέσα.............κοπέλες που κοντέψανε να αποβάλουν επειδή δεν τους γράφανε τα φάρμακα, τις άδειες τοκετού και λοχείας ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΌ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Ή κοπέλες που όντως έχουν αποβάλει γιατί δεν τους δίνανε άδεια και με πηγαίνανε με αποκόλληση στην δουλειά τους για να μην την χάσουν.

Πες μου ποιός είχε τη φαεινή ιδέα να εντάξει τις εγκυνονούσε στα τηλεφωνικά ραντεβού? Δηλαδή να μην βρίσκεις ραντεβού και ο ΙΚΑτζης να αρνείται να σου γράψει την άδεια τοκετού και λοχείας χωρίς αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άσε δε για τα εμβόλια των παιδιών..............τι γίνεται όταν 1 παιδάκι αρρωστήσει, δεν μπορεί να κάνει εμβόλιο και χάσει το ραντεβού του?

Και πρέπει εγώ τώρα να συμπονέσω και να καταλάβω την απεργία των συνδικαλιστών (γιατί περί αυτού πρόκειται) και να πιστέψω ότι παλεύουν για μένα?

Όχι αγάπη μου, να το γκρεμίσουν το ρημάδι το ΙΚΑ και τους κοπρίτες τους, που κάνεις μια εξέταση Β΄επιπέδου αξίας 200? και σου επιστρέφουν 8?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η κυρία που εκθειάζει τον ορθοπεδικο (η αφεντομουτσουνάρα μου), θέλει να εκθειάσει κι έναν άλλο πνευμονολόγο που όταν πήγα σε κατάσταση αμοκ με χαρτιά δημοσίου νοσοκομείο, και νομίζοντας ότι ο πατέρας μου έχει καρκίνο, μου έγραψε αμέσως παραπεμπτικά για εξετάσεις.....χωρίς να είναι ο πατέρας μου μαζί.

Και μια γαστρεντερολόγο επίσης που φιλότιμα κάνει την δουλειά της.

Αλλά τι να το κάνεις, που αυτοί οι 3 είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στην σαπίλα που επικρατεί στο ΙΚΑ.

το 80% είναι ΙΚΑτζήδες, οι υπόλοιποι είναι γιατροί που δουλεύουν το πεντάωρό τους που λες και πολύ παραπάνω.

Κάπου διάβασα ότι είπες για κυρώσεις,και πειθαρχικά υπόλογους γιατρούς..............:D:D:D:D:D, συγνώμμη που γελάω (όχι μαζί σου), αλλά αυτό είναι καλό ανέκδοτο.

-Ιατρός ορθοπεδικός στο ΙΚΑ της περιοχής μου που αρχίζουν τα ραντεβού του στις 8, πάει κάθε μέρα στις 9.30 γιατί πάει τα παιδιά του σχολείο.

-Ιατρός πνευμονολόγος στο ΙΚΑ της περιοχής μου, που αρχίζουν τα ραντεβού του στις 1.30 το μεσημέρι, έρχεται στις 2.30 και η προφορική απάντηση της δ/νσης είναι ότι μένει πολύ μακριά.

-Ιατρός νευρολόγος στο ΙΚΑ της περιοχής μου, που αρχίζουν τα ραντεβού του στις 8 το πρωί έρχεται στις 9 και όταν διαμαρτυρύθηκα στην Προϊσταμένη των γιατρών και είπα "πάρτε τον σας παρακαλώ ένα τηλέφωνο στο κινητό και ρωτήστε τι ώρα θα έρθει... έχω πάρει άδεια από την δουλειά μου και δεν μπορώ να καθυστερήσω άλλο", μου απαντήσανε ότι δεν το έχουν το κινητό του:confused: και ότι έτσι κι αλλιώς δεν είναι συνήθης υπηρεσιακή τακτική η αναζήτηση του γιατρού στο κινητό του.

"Περιμέντε και θά'ρθει":evil:.

Και όταν έφτασα να τσιρίζω η απάντηση είναι "κάντε έγγραφη αναφορά"........δηλαδή να καθυστερήσω κι άλλο από την δουλειά μου, ή να παίρνω άδειες κάθε μέρα για να πηγαίνω να κάνω αναφορές γιατί αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα.

Μη συζητήσω για τα κέντρα Μάνας και Παιδιού , έχουν γίνει άπειρες καταγγελίες εδώ μέσα.............κοπέλες που κοντέψανε να αποβάλουν επειδή δεν τους γράφανε τα φάρμακα, τις άδειες τοκετού και λοχείας ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΌ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Ή κοπέλες που όντως έχουν αποβάλει γιατί δεν τους δίνανε άδεια και με πηγαίνανε με αποκόλληση στην δουλειά τους για να μην την χάσουν.

Πες μου ποιός είχε τη φαεινή ιδέα να εντάξει τις εγκυνονούσε στα τηλεφωνικά ραντεβού? Δηλαδή να μην βρίσκεις ραντεβού και ο ΙΚΑτζης να αρνείται να σου γράψει την άδεια τοκετού και λοχείας χωρίς αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άσε δε για τα εμβόλια των παιδιών..............τι γίνεται όταν 1 παιδάκι αρρωστήσει, δεν μπορεί να κάνει εμβόλιο και χάσει το ραντεβού του?

Και πρέπει εγώ τώρα να συμπονέσω και να καταλάβω την απεργία των συνδικαλιστών (γιατί περί αυτού πρόκειται) και να πιστέψω ότι παλεύουν για μένα?

Όχι αγάπη μου, να το γκρεμίσουν το ρημάδι το ΙΚΑ και τους κοπρίτες τους, που κάνεις μια εξέταση Β΄επιπέδου αξίας 200? και σου επιστρέφουν 8?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ειλικρινά λυπάμαι που συνάντησες και εσύ και οι άλλες κυρίες παρόμοια συμπεριφορά.

Τι να πω; Ίσως η κατάσταση στα επαρχιακά ΙΚΑ να είναι ΄καλύτερη....Όσες φορές, πάντως, χρειάστηκα εγώ γιατρό (για 3 χρόνια ήμουν στο ΙΚΑ) βρήκα αμέσως και ραντεβού και τις απαραίτητες εξετάσεις μου έκαναν και όλα.

Όσο για τους συνδικαλιστές που απεργούν....στο ΙΚΑ που ενέφερα στο παράδειγμα μου η συμμετοχή στην απεργία είναι 100%....Π΄ρωτη φορά που κάνουν όλοι απεργία. Αυτοί δεν είναι συνδικαλιστές και ούτε ανήκουν στην ίδια πολιτική παράταξη...(Υπάρχει ένας παθολόγοε και ένας παιδίατρος για έκτακτα περιστατικά)

Και τέλος για τις εξετάσεις....μην νομίζει ότι με το νέο σύστημα θα μπορείς να κάνεις τις εξετάσεις σου! Σου είπα και παραπάνω αναμονή θα έχεις, και θα πληρώνεις 5 ευρώ απλά και΄μόνο για να μπεις στο ΙΚΑ (όπως και στα νοσοκομέια)! ΟΙ εξωτερικοί γιατροί θα είναι για πρωτοβάθμια περίθαλψη, δηλαδή θα γράφουν μόνο φάρμακα.

Κατά τη γνώμη μου, η υγεία είναι ένας πολύ ευαίσθητος τομέας και όλοι μαζί θα έπρεπε να πολεμάμε για βελτίωση της! Και εγώ έχω πολλά παράπονα από το δημόσιο, την τελευταία φορά που έκανα τεστ παπ ο γιατρός μου είπε ότι δεν γρ΄λαφεται στο βιβλιάριο μου, στην πόλη μου δεν υπάρχει πυρηνικός συμβεβλημένος με το δημόσιο και κάθε φορά τις εξετάσεις του θυοειδούς (είμαι εγχειρισμένη και κάνω κάθε μήνα εξετάσεις) τις πληρώνω από την τσέπη μου, ο νδοκρινολόγος μου δεν είναι συμβεβλημένος γιατί είχαν να τον πληρώσουν 2μιση χρόνια........

Αν, όμως, υπάρχουν, όπως πολύ σωστά λες, 60 και 70 άτομα απ' έξω από το ιατρείο που (πολύ σωστά) θέλουν να εξεταστούν, ο γιατρός αναγκάζεται να βλέπει πολύθ περισσότερα άτομα με αποτέλεσμα να τα "ξεπετάει" και να μην ασκεί σωστή ιατρική.

Δεν ξέρω τι γίνεται στην επαρχία, αλλά την Αθήνα δεν υπάρχει περίπτωση να σε εξετάσει αν είσαι έξω από το ιατρείο του μετά τη λήξη του ωραρίου του ώς υπεράριθμος και χωρίς ραντεβού. Αν υπάρχει κενό ανάμεσα σε ραντεβού ίσως σε δεχθεί και αυτό μόνο για να γράψει φάρμακα. Θα πρέπει να έχει την υπογραφή του δ/ντη ότι είσαι επείγον περιστατικό για να σε εξετάσει.

Δεν ξέρω τι γίνεται στην επαρχία, αλλά την Αθήνα δεν υπάρχει περίπτωση να σε εξετάσει αν είσαι έξω από το ιατρείο του μετά τη λήξη του ωραρίου του ώς υπεράριθμος και χωρίς ραντεβού. Αν υπάρχει κενό ανάμεσα σε ραντεβού ίσως σε δεχθεί και αυτό μόνο για να γράψει φάρμακα. Θα πρέπει να έχει την υπογραφή του δ/ντη ότι είσαι επείγον περιστατικό για να σε εξετάσει.

Δεν μίλησα για μετά τη λήξη του ωραρίου! Μιλάω κατά τη διάρκεια του ωραρίου! Μετά τη λήξη δεν θα εξετάσει κανέναν.

Όσο για την υπογραφή του διευθυντή.... Πίστεψε με στην επαρχάι που γνωριζόμαστε μεταξύ μας, η υπογραφή μπαίνει πολύ πιο εύκολα, με αποτέλεσμα ο γιατρός να βγαίνει στο διάδρομο και να κάνει καυγάδες με τους ασφαλισμένους (που όπως είπα, πολύ σωστά θέλουν να εξεταστούν).

Τέλος πάντων, δεν είναι ο τόπος για να κάνουμε σύγκριση της πρίθαλψης στην επαρχία και στην Αθήνα. Εγώ είπα μια άποψη διαφορετική από των περισσότέρων και προσπάθησα να εξηγήσω τι συμβαίνει στο ΙΚΑ, προκειμένου να γίνουν κάποια πράγματα γνωστά (τα οποία επιμελώς συνήθως αποφεύεγεται να αναφερθούν) και να εξηγήσω κάποια φαινόμενα και τι πρόκειται να γίνει (γιατί πολύ απλά αν δεν ξέρει κανείς τα πράγματα, από αυτά που προβάλλουν τα ΜΜΕ δεν μπορεί να ενημερωθεί).

Αν δεν συμφωνείτε μαζί μου, δεκτό.... Δεν μπορώ (και δεν είναι στις προθέσεις μου) να ανοίξω το κεφάλι κανενός και να του βάλω τις δικές μου απόψεις!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...