Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Recommended Posts

Καλά, και στα τέσσερα, πού τα βάζει τα πόδια του? Εμένα τα παιδιά μου και να ήθελα δεν χωρούσαν να κάθονται ανάποδα ήδη από τον έναν χρόνο, αλλά και πάλι σημασία έχει η ασφάλεια να συνδυάζεται με τον κοινό νου. Το να βάζεις ένα τετράχρονο να κάθεται ανάποδα, το θεωρώ τιμωρία. Σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο κατά τη γνώμη μου....

μα γι"αυτο και εβαλα το λινκ του θεματος "Αναποδα παιδικα καθισματα "για οποιον ενδιαφερεται να το ψαξει παραπανω.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλά, και στα τέσσερα, πού τα βάζει τα πόδια του? Εμένα τα παιδιά μου και να ήθελα δεν χωρούσαν να κάθονται ανάποδα ήδη από τον έναν χρόνο, αλλά και πάλι σημασία έχει η ασφάλεια να συνδυάζεται με τον κοινό νου. Το να βάζεις ένα τετράχρονο να κάθεται ανάποδα, νομίζω ότι υπερβαίνει τη λογική. Σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο κατά τη γνώμη μου.... Ακόμα πιο ασφαλές είναι να μην μπαίνει καθόλου στο αυτοκίνητο, αλλά είναι ένα ανεκτό ρίσκο που παίρνουμε.

συμφωνω απολυτα!

ναι αληθεια τα ποδια τους που μπαινουν οταν τα εχετε αναποδα? κ το ειχα απορια αυτο! δεν στριμωχνοται πολυ?:confused:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Για το που θα πάνε τα πόδια τους και πως γενικά θα βολευτούν στα 4 δεν ξέρω αλλά για 26 μηνών εγώ που τα έχω ακόμα ανάποδα είναι μία χαρά, κανένα πρόβλημα. Τα πόδια τους τα ακουμπάνε στο πίσω κάθισμα, η τα κρεμάνε στο πλάι ή τα λυγίζουν. Κοίτα στα σαιτ που λένε οι κοπέλες πιο π'άνω για φωτογραφίες.

Καλά, και στα τέσσερα, πού τα βάζει τα πόδια του? Εμένα τα παιδιά μου και να ήθελα δεν χωρούσαν να κάθονται ανάποδα ήδη από τον έναν χρόνο, αλλά και πάλι σημασία έχει η ασφάλεια να συνδυάζεται με τον κοινό νου. Το να βάζεις ένα τετράχρονο να κάθεται ανάποδα, νομίζω ότι υπερβαίνει τη λογική. Σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο κατά τη γνώμη μου.... Ακόμα πιο ασφαλές είναι να μην μπαίνει καθόλου στο αυτοκίνητο, αλλά είναι ένα ανεκτό ρίσκο που παίρνουμε.

Η ασφάλεια του παιδιού σου δεν πρέπει να έχει όρια!!

Κι εγώ την μεγάλη μου κόρη την έχω ακόμα

σε rear facing καθισματάκι.

Δες φωτογραφίες για το που βάζουν τα πόδια τους...

http://www.carseat.se/gallery/

...και πίστεψέ με (βλέποντας την κόρη μου)

όχι μόνο δεν τους ενοχλεί, αλλά τους αρέσει κιόλας! ;)

Διαφημίσεις

απο 40 ημερων που το καθισμα μπήκε στο αυτοκίνητό μου, οδηγώ με τη μικρή να καθεται πισω μονη της. Εχοντας παρει καθισματάκι 0-18 το μπροστινό καθισμα δεν υπηρχε σαν επιλογή. Στα 9 κιλα κι εγω τη γυρισα μπροστα, αν και το καθισμα μπορουσε να κοιταει προς τα πισω εως τα 13, αλλα είναι πιο ʽευχρηστοʽ για μενα να κοιταει μπροστα, καθως πηγαινουμε παντου με το αυτοκίνητο λογω της περιοχής που μενουμε που ειναι λιγο απομονωμένη.

Ευχρηστο λεγοντας, εμενα η μικρη λογω παιδικού σταθμού εχει ολο το χρονο μύξες. μου ρίχνει κατα καιρους κατι φτερνισματα, που φτανουν οι μυξες μεχρι τη μπλουζα της. Αν ήταν αναποδα δεν θα μπορουσα να τη σκουπισω (ενα απλο παραδειγμα φερνω). Ενώ έτσι, κανω λιγο στην άκρη, τεντώνομαι και τη σκουπιζω και συνεχιζουμε το δρομο μας.

Εγώ μόνο όταν έφυγα απο το μαιευτήριο έκατσα πίσω με το μωρό. Κι αυτό έγινε στο γιό μου. Με την μπέμπα ούτε μια φορά δεν έχω κάτσει πίσω. Το μωρό είναι ανάποδα και δεν έχω καθρευτάκι. Και με τα 2 παιδιά κάνω πολλές διαδρομές (και μαρυνές). Ο γιος μου μια φορά είχε κάνει εμετό. Σταμάτησα και τον άλλαξα χωρίς πρόβλημα. Το καθισματάκι είναι σε σχετικά όρθια θέση οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Τώρα είμαι ακόμα πιο χαλαρή γιατί απλά ρωτάω τον "μεγάλο" να μου πει τι κάνει η μπέμπα :-D

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Η ασφάλεια του παιδιού σου δεν πρέπει να έχει όρια!!

Εγώ γι αυτό δεν παίρνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί τελικά καταλήγουμε να μιλάμε με σλόγκαν. Τί θα πει, η ασφάλεια του παιδιού δεν πρέπει να έχει όρια. Μα, όπως ήδη είπα, με το που το βάζεις σε ένα αυτοκίνητο, το εκθέτεις σε έναν κίνδυνο. Και γιατί εσύ το όριο το βάζεις εκεί? Εγώ λέω ότι για περισσότερη ασφάλεια, πρέπει να του φοράμε και κράνος, ή να μην έχουμε αιχμηρά αντικείμενα στο αυτοκίνητο, που σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να γίνουν φονικά όπλα.;) ;) Θα μπορούσα να λέω αμέτρητα παραδείγματα ατυχημάτων που το καθισματάκι δεν έχει σημασία αλλά έχουν άλλα μέτρα πχ. αντιαφυξιογόνες μάσκες (αστειεύομαι, το καταλαβαίνετε, έτσι?).

Θέλω να πω ότι εφόσον δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την απόλυτη ασφάλεια, ΠΡΕΠΕΙ να βάλουμε ένα όριο στα μέτρα και το πού θα το βάλουμε έχει να κάνει με το τί προσφέρεται και τη λογική μας.

Οπότε, αγοράζουμε ένα καθισματάκι, από γνωστή εταιρεία, και ακολουθούμε τις οδηγίες.

Δεν είδα καμία οδηγία να λέει ότι πρέπει να τα έχουμε ανάποδα. -Άσε που όπως τα είδα τα τετράχρονα στις φωτογραφίες, με τα ποδαράκια τους κατατσαλακωμένα, νομίζω ότι δεν είναι για μεγάλο ταξίδι. Αυτά τα ολίγα..

Το οτι είμαστε συνέχεια εκτεθειμένοι σε κινδύνους

δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να φυλαγόμαστε!

Τα πάντα είναι θέμα πιθανοτήτων!

Κοιτάμε να μειώσουμε το ποσοστό αυτό

βασιζόμενοι σε στατιστικές και έρευνες

και απο εκεί και πέρα....

......κάνουμε τον σταυρό μας!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά:

Σε μια μετωπική σύγκρουση

οι πιθανότητες να τραυματιστεί ο αυχένας ενός παιδιού

που ΔΕΝ κάθεται σε καρεκλάκι REAR FACING

είναι πολύ περισσότερες

απο ότι είναι σε ένα παιδί που κάθεται σε RF.

Διαλέγεις και παίρνεις! :wink:

Το οτι είμαστε συνέχεια εκτεθειμένοι σε κινδύνους

δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να φυλαγόμαστε!

Τα πάντα είναι θέμα πιθανοτήτων!

Κοιτάμε να μειώσουμε το ποσοστό αυτό

βασιζόμενοι σε στατιστικές και έρευνες

και απο εκεί και πέρα....

......κάνουμε τον σταυρό μας!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά:

Σε μια μετωπική σύγκρουση

οι πιθανότητες να τραυματιστεί ο αυχένας ενός παιδιού

που ΔΕΝ κάθεται σε καρεκλάκι REAR FACING

είναι πολύ περισσότερες

απο ότι είναι σε ένα παιδί που κάθεται σε RF.

Διαλέγεις και παίρνεις! :wink:

Κ αν σε τρακαρουν απο πισω? σχεδον ισες δεν ειναι οι πιθανοτητες ειτε μετοπικης συγκρουσης, ειτε να σου καρφωθει καποιος απο πισω?

τελος παντων δεν θελω να αμφισβητησω καμμια γνωμη - ερευνα ουτε να παιξω λοττο με τις πιθανοτητες. απλα κ παλι οι φωτογραφιες δεν με πειθουν οτι το παιδι καθεται ανετα εκει πισω.

ισως καποια παιδακια να βολευονται , το δικο μου ομως χλωμο το βρισκω!

ας προσεχουμε ,πανω απο ολα, εμεις την οδηγικη μας συμπεριφορα κ ετσι να ελλατωσουμε κ αλλο τους κινδυνους.

η καθε μαμα ξερει καλυτερα εξαλλου;)

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Κ αν σε τρακαρουν απο πισω? σχεδον ισες δεν ειναι οι πιθανοτητες ειτε μετοπικης συγκρουσης, ειτε να σου καρφωθει καποιος απο πισω?

τελος παντων δεν θελω να αμφισβητησω καμμια γνωμη - ερευνα ουτε να παιξω λοττο με τις πιθανοτητες. απλα κ παλι οι φωτογραφιες δεν με πειθουν οτι το παιδι καθεται ανετα εκει πισω.

ισως καποια παιδακια να βολευονται , το δικο μου ομως χλωμο το βρισκω!

H οπίσθια σύγκρουση είναι λιγότερο σφοδρή

για τα άτομα που βρίσκονται στο όχημα.

Και θα στο εξηγήσω με απλά λόγια:

Το αποτέλεσμα μιας μετωπικής σύγκρουσης

είναι το άθροισμα των δύο ταχυτήτων των δύο οχημάτων

πχ. εαν το ένα αμάξι τρέχει με 80 και το άλλο με 70

το αποτέλεσμα θα είναι 80+70 =150 χλμ/ωρα

Ενώ στην οπίσθια θα είναι πολύ μικρότερη

γιατί θα είναι η διαφορά τους δηλαδή 80-70= 10χλμ/ώρα

Το τράνταγμα θα είναι πολύ πιο μικρό!! :wink:

Το είχα ψάξει πολύ το θέμα

τότε που ήταν να αγοράσω το καρεκλάκι

και είδα οτι πραγματικά τα άξιζε τα λεφτά του.

Προτίμησα να πάρω ένα πιο φθηνό καρότσι

αλλά το καρεκλάκι του αυτοκινήτου το ήθελα σούπερ!

ας προσεχουμε ,πανω απο ολα, εμεις την οδηγικη μας συμπεριφορα κ ετσι να ελλατωσουμε κ αλλο τους κινδυνους.

Αυτό ξαναπές το!!!!

Θα ήθελα πολύ να ήμουν τροχονόμος....

Κλίσεις και πρόστιμα που θα μοίραζα στον Ελληνάρα τον οδηγό

που νομίζει οτι είναι ο άρχοντας του δρόμου!!!!.....

Θα ήταν κι ένας ωραίος τρόπος

να μάζευε η χώρα μας χρήμα!! :rolleyes:

(χα-χα-χα-χα!!!!!!!.........)

Διαφημίσεις

Ενώ στην οπίσθια θα είναι πολύ μικρότερη

γιατί θα είναι η διαφορά τους δηλαδή 80-70= 10χλμ/ώρα

Το τράνταγμα θα είναι πολύ πιο μικρό!! :wink:

χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου δεν ξέρω αυτό κατά πόσο ισχύει... μπορεί και να κάνω λάθος ...αλλά όταν μας τρακάρανε από πίσω ενώ εμείς είμασταν σταματημένοι σε στοπ και ο πίσω ερχόταν με σχετικά μικρή ταχύτητα εγώ παραλίγο να πεταχτώ απ το μπαμπρίζ... νομίζω περισσότερο έχει να κάνει με τον αυχένα των παιδιών ... αν θυμάμαι καλά... μπορεί και να κάνω λάθος... πάντως σίγουρα όλοι συστήνουν την ανάποδη θέση για όσο περισσότερο καιρό γίνεται...

συμφωνω απολυτα!

ναι αληθεια τα ποδια τους που μπαινουν οταν τα εχετε αναποδα? κ το ειχα απορια αυτο! δεν στριμωχνοται πολυ?:confused:

Καθολου, ειναι μια χαρα. Και επισης ειναι οπως το μαθεις το παιδι. Αν ετσι μαθει δεν ενοχλειτε. Επισης διαβαστε λιγο για την οδικη ασφαλεια στα παιδια. Και αν θελετε δειτε και αυτο το βιντεο. Εμεις παμε για 3 και ειμαστε RF.Το παιδι ετσι εμαθε, ετσι ξερει και ειναι μια χαρα. Ορια στην ασφαλεια δεν υπαρχουν.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

ΟΧΙ, η αναλογια μετοπικης και πλαγιομετοπικης και οπισθιας ειναι 1 στις 20.......

όταν μας τρακάρανε από πίσω ενώ εμείς είμασταν σταματημένοι σε στοπ και ο πίσω ερχόταν με σχετικά μικρή ταχύτητα εγώ παραλίγο να πεταχτώ απ το μπαμπρίζ......

Εαν είχε γίνει μετωπική σύγκρουση,

θα είχες πεταχτεί σίγουρα απο το παρμπρίζ!

(και εφόσον δεν φόραγες ζώνη ;) )

Είναι απλός νόμος φυσικής!

Δεν μπορώ να σου τον εξηγήσω μέσω του φόρουμ! :?

Πάντως, δείτε τα βίντεο που σας παρέθεσε η Ellemphriem

και θα καταλάβετε τη διαφορά του RF απο το FF

Εαν είχε γίνει μετωπική σύγκρουση,

θα είχες πεταχτεί σίγουρα απο το παρμπρίζ!

(και εφόσον δεν φόραγες ζώνη ;) )

Είναι απλός νόμος φυσικής!

Δεν μπορώ να σου τον εξηγήσω μέσω του φόρουμ! :?

ίσως να έχεις δίκιο, είμαι και λίγο σκράπα στην φυσική:oops::oops::oops:...

και επίσης γκαντέμω γιατί εκείνη την ώρα έβαζα την ζώνη μου:rolleyes:...

Διαφημίσεις

Οσο και αν σας 'σοκαρει' η ιδεα, ενα οπισθιο καρεκλακι στην μπροστινη θεση του συνοδηγου με απενεργοποιημενο αεροσακο (για να εχετε και προσβαση στο παιδι), ειναι 5 φορες ΠΙΟ ασφαλης απο ενα κανονικο παιδικο καθισμα που κοιταει μπροστα στην πισω θεση.......σκεφτητε........

Οσο και αν σας 'σοκαρει' η ιδεα, ενα οπισθιο καρεκλακι στην μπροστινη θεση του συνοδηγου με απενεργοποιημενο αεροσακο (για να εχετε και προσβαση στο παιδι), ειναι 5 φορες ΠΙΟ ασφαλης απο ενα κανονικο παιδικο καθισμα που κοιταει μπροστα στην πισω θεση.......σκεφτητε........

και εγω ετσι την εχω,με καθισμα RF στην θεση του συνοδηγου με απενεργοποιημενο τον αεροσακο.Ποιο καθισμα εχεις elle?το britax hi-way?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

και εγω ετσι την εχω,με καθισμα RF στην θεση του συνοδηγου με απενεργοποιημενο τον αεροσακο.Ποιο καθισμα εχεις elle?το britax hi-way?

Φοβερη η Britax και πολυ ανετα καθισματακια. ΜΠΡΑΒΟ σου κοπελα μου για την επιλογη σου. Οχι εγω εχω το Maxi Cosi Mobi......και το εχω πισω γιατι εχω παλιο μοντελο και ΔΕΝ απενεργοποιειτε ο αεροσακος μου ειπαν. Ηθελα μπροστα αλλα απετυχα. Δεν πειραζει τα καταφερνουμε πολυ καλα και ετσι , απλα δυσκολευομαι λιγο να την ταισω, δωσω νερο και τετοια......ε, τι να κανεις.....

Αυτο εχουμε http://www.justkidding-me.com/en/eshop/product,maxi-cosi-mobi.html

Φοβερη η Britax και πολυ ανετα καθισματακια. ΜΠΡΑΒΟ σου κοπελα μου για την επιλογη σου. Οχι εγω εχω το Maxi Cosi Mobi......και το εχω πισω γιατι εχω παλιο μοντελο και ΔΕΝ απενεργοποιειτε ο αεροσακος μου ειπαν. Ηθελα μπροστα αλλα απετυχα. Δεν πειραζει τα καταφερνουμε πολυ καλα και ετσι , απλα δυσκολευομαι λιγο να την ταισω, δωσω νερο και τετοια......ε, τι να κανεις.....

δεν το εχω αγορασει ακομα το hi-way,την εχω στο 0-13 γιατι ακομα χωραει (αν και 20 μηνων πλεον:rolleyes:)αλλα αυτο μας προτεινε ο hakan για τα αυτοκινητα μας.

soevan εσυ ποιο εχεις???

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Εγώ έχω ένα της britrax που λέει μέχρι 13 κιλά να κοιτάζει πίσω .Υπάρχουν άλλα καθίσματα που κοιτάζουν πίσω για μεγαλύτερα κιλά ή χτρησιμοποιώ αυτό ?? Από την στιγμή που το πήραμα δεν το θέλει καθόλου, ίσως γιατι είναι πιο κλειστό απο τα καθισματακια για νεογεννητα και κλαίει με αναφιλητά κάθε φορά . Δεν ξέρω τι να κάνω ...

jHgFp3.png

Εγώ έχω ένα της britrax που λέει μέχρι 13 κιλά να κοιτάζει πίσω .Υπάρχουν άλλα καθίσματα που κοιτάζουν πίσω για μεγαλύτερα κιλά ή χτρησιμοποιώ αυτό ?? Από την στιγμή που το πήραμα δεν το θέλει καθόλου, ίσως γιατι είναι πιο κλειστό απο τα καθισματακια για νεογεννητα και κλαίει με αναφιλητά κάθε φορά . Δεν ξέρω τι να κάνω ...

ΠΟΤΕ δεν βαζεις παιδι να κατσει σε καθισμα που εχει ξεπερασει το οριο κιλων στις προδιαγραφες του κατασκευαστη. Αλλαζει καθισμα. Εμενα η μικρη παει στα 3 και το καθισμα που εχουμε αυτη την στιγμη εχει οριο 25 κιλα και ειναι ΜΟΝΟ για αναποδα. Δεν γυρναει. Νομιζω μετα την αγορα του βγηκαν καθισματα και για περισσοτερα κιλα. Δυσκολο να τα βρεις Ελλαδα. Εγω το αγορασα απο Σουηδια απο λινκ που ειχα βαλει πρωτη εγω εδω και ΔΕΝ το θυμαμαι τωρα. Αν το θυμαται η Σοφη τυχερες θα ειμαστε ........ :oops:

Επισης στην ηλικια του δικου σου και η δικια μου τσιριζε. Οχι μονο στο αναποδο αλλα σε ΟΛΑ τα καθισματακια. Δεν ηθελε να την περιοριζω καπου μακρια απο το σωμα μου. Επειδη δεν δεχομουν κουβεντα ως προς την ασφαλεια την προσπαθησα σιγα σιγα. Απο βολτες των 10 λεπτων μονη μου μαζι της. Και σιγα σιγα το παιδι συνηθισε. Οπως το μαθεις..........τωρα πια μπαινει και το φυλαει κιολας και του λεει γεια σου, γιατι της εχω πει οτι ειναι το ΔΙΚΟ της καθισμα στο αμαξι, που την αγαπαει και την κραταει αγκαλια οταν το αμαξι κανει 'μπουμ μπουμ' για να μην πεσει και χτυπησει.......

• 6 months later...

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί η μαμά πρέπει να κάθεται στο πίσω κάθισμα μαζί με το μωρό!!! (Εκτός από την περίπτωση που είναι άρρωστο-κάνει εμετό κλπ και το μεταφέρεις στο γιατρό ή τέλος πάντων συμβαίνει κάτι επειγον). Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές όλοι μας πρέπει να χαλαρώσουμε και να βλέπουμε τη μητρότητα/πατρότητα με πιο ψυχραιμία. Το να μεγαλώνει ένα παιδί είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Σαφώς πρέπει να έχουμε αίσθηση ευθύνης του ανθρώπου που γεννήσαμε, οφείλουμε να ενημερωνόμαστε και να εφαρμόζουμε το καλύτερο για αυτό (σε θέματα ψυχολογίας - υγιεινής - συμπεριφοράς) αλλά επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η ανεξαρτησία και η αυτονομία δεν μαθαίνονται στο παιδί από τη μια μέρα στην άλλη. Σαφώς και έχω κάνει λάθη ως μητέρα και είμαι σίγουρη ότι θα κάνω κι άλλα. Προσπαθώ όμως όσο μπορώ να βλέπω σε τετοιες περιπτώσεις τα πράγματα από απόσταση. Για να κρίνω ποιο καθαρά και να διορθώνω τον εαυτό μου. Ναι. Έχω κάτσει μαζί με το παιδί στο πίσω κάθισμα στις περιπτώσεις που προανέφερα - αλλά σε γενικές γραμμές το είχα μόνο του και δεν είχε ποτέ του πρόβλημα. Μαμάδες προσπαθήστε εσείς να απογαλακτιστείτε από το παιδί σας πρώτες!!! (Και επειδή πολλές θα με κατηγορήσουν, διευκρινίζω: όχι στην αδιαφορία για το παιδί... απλώς λίγο μεγαλύτερη ψυχραιμία και ελευθερία για όλους!!!)

Εγώ πάλι κάθομαι πίσω.Ο μικρός από τότε που τον βάλαμε να κοιτάει μπροστά (τον είχαμε ανάποδα μέχρι 20 μηνών ,και τον γυρίσαμε γιατί είχε μαζέψει υγρό το ισχίο του και δεν ήθελα να πιέζεται το ποδαράκι του είναι ψηλός) είναι πιο ήσυχος μέσα στο αυτοκίνητο ,χαζεύει συνέχεια έξω (μοιάζει της μαμάς του:P) αλλά φοβάμαι να τον αφήσω μόνο του γιατί φοβάμαι τα φρεναρίσματα:roll:...Υπερβολική;Ίσως αλλά έτσι το αισθάνομαι:mrgreen:...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...