Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτησω ποτε σταματησατε να καθεστε στο πισω καθισμα μαζι με το μωρο σας?

Το καθισματακι μας κοιταει προς τα πισω και μου κακοφαινεται να τον αφησω μονο του να κοιταει την πλατη του καθισματος.

Λεμε να παω στο μπροστινο καθισμα οταν του παρουμε καθισμα που κοιταει μπροστα.

Εσεις τι κανατε?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμείς τον βάζουμε στο μπροστινό με απενεργοποιημένο αερόσακο και έτσι και τον βλέπω και με βλέπει και αν χρειαστεί τον βοηθάω σε κάτι.

Δεν θα τον έβαζα μόνο του πίσω, προτιμώ να έχω πρόσβαση, νιώθω εγώ πιο άνετα.

Εμείς τον βάζουμε στο μπροστινό με απενεργοποιημένο αερόσακο και έτσι και τον βλέπω και με βλέπει και αν χρειαστεί τον βοηθάω σε κάτι.

Δεν θα τον έβαζα μόνο του πίσω, προτιμώ να έχω πρόσβαση, νιώθω εγώ πιο άνετα.

Γιατί απενεργοποιούμε τον αερόσακο; Ποτέ δε κατάλαβα....:roll:

iyuNp3.png4hNCp3.png

εγω αρχισα να καθομαι μπροστα οταν καναμε μεγαλες διαδρομες και τον επαιρνε ο υπνος.μολις κοιμοταν πηγαινα μπροστα και αν ξυπνουσε καθοταν σα να μη συμβαινει τιποτα.κανα μηνα μετα πηραμε καθισμα που κοιταει μπροστα και απο τοτε καθομαι στη θεση του συνοδηγου.εκεινος κοιταει απο το παραθυρο και δεν εχει προβλημα.ε αν γκρινιαξει καμια φορα γυρναμε λιγο πισω του κανουμε παιχνιδια και ηρεμει.αλλα παντως καλυτερα να πας μπροστα οταν θα αλλαξετε καθισμα,θα νιωθεις και συ και το μωρο σου καλυτερα αφου θα μπορεις αν θες να τον βλεπεις και να σε βλεπει.

qcKmp2.png

Διαφημίσεις

ωραία όλα αυτά αλλά αν οδηγεί άλλος! όταν οδηγείτε εσείς ποιος κάθεται με το μωρό :roll:? εμείς πάντως εξακολουθούμε να την έχουμε σε rear face κάθισμα και κάθεται μόνη της πίσω όταν οδηγώ εγώ, αυτό όπως καταλαβαίνεται γίνεται από αρκετά νωρίς... αλλιώς πώς? προσπαθώ να την ελέγχω όσο μπορώ από τον καθρέφτη, έχω σκεφτεί να την βάλω στο μπροστά κάθισμα, αλλά φοβάμαι λίγο.... πάντως έχει συμβεί να την πηγαίνω στον γιατρό άρρωστη και να μου κάνει εμετό, τα παιξα... υπαρχουν περιπτώσεις που ακόμα κάθομαι πίσω, κυρίως τις φορές που δεν θέλω να την πάρει ο ύπνος και την απασχολώ. Πάντως για όποια οδηγεί νομίζω οτι δεν τίθεται τέτοια ερώτηση.... δηλαδή εσείς παντού και πάντα πάτε δυο δυο? μπράβο σας πάντως σας ζηλεύω....:-)

tb2xm4.png

Εγω δεν οδηγω...αν οδηγουσα ομως η μικρη θα ηταν αναποδα στο καθισμα του συνοδηγου με απενεργοποιημενο αεροσακο.Ετσι η μητερα δεν εχει τοσο μεγαλη εγνοια ουτε αποσπαται η προσοχη παρα πολυ διοτι μπορει να ελεγχει με την περιμετρικη οραση(αν το λεω καλα)

Οταν ταξιδευουμε η παμε καπου με τον συζυγο δεν καθομαι με την μικρη πισω παρα πολυ σπανια...οταν εχει μολις φαει και φοβαμαι μην βγαλει καμια γουλαρα ας πουμε...

Βεβαια τωρα με το πιο καθετο καθισμα που το κεφαλακι της πεφτει μπροστα καπου-καπου οταν την παιρνει ο υπνος αποφασισα στα ταξιδια που ειναι πιο μεγαλα να καθομαι πισω για να την ελεγχω ακριβως γι αυτο!!!

Ειδαλλως μια χαρα ειναι και μοναχουλα της....ειναι τοσο ψηλο το καθισμα που βλεπει ευχαριστα εξω απο το παραθυρο!!!

Σημειωνω δε οτι ειναι σε αναποδο καθισμα και εκει θα καθεται μεχρι 3-4 χρονων!!!

Αχχχ τι να πω κι εγω που ο αντρουλης μου εχει διπλωμα για να οδηγησει και δεν θελει να καθεται πισω νιωθει λεει περιεργα να οδηγαει γυναικα και να ειναι ο αντρας πισω... {εγωισμοι πουφφφ} μεχρι στιμγης το μονο προβλημα που εχω αντιμετωπισει με την μικρη να ειμαστε οι δυο μας εγω να οδηγαω κι εκεινη μονη της να κοιταει το καθισμα ηταν οταν πειναγε και καθε λιγο και λιγακι μια αποσταση 15 χιλιομετρων εκει που την καναμε συνηθως μεσα σε 30 λεπτα το πολυ την καναμε μια ωρα και ...γιατι σταματαγα καθε λιγο και λιγακι και της εβαζα την πιπιλα που η κυρια μου εφτυνε και εκλαιγε γιατι πειναγε...ειχαμε παει επισπεψη και τα μπιμπερο μας τα ειχαμε ολα λερωσει :(ε ποσα να παρω κι εγω μαζι μου 3 πηραμε για 6 ωρες επισκεψη που να το φανταστω κι εγω οτι θα πεινασει?κοιμισμενη την εβαλα στο αμαξι :(:(.

Τις εχω καθρεφτη και την κοιταω απο εκει για να εχω τον ελεγχο και οταν βραδυαζει εχω κολλησει ενα φωτακι που αναβει οταν το παταω επανω και ετσι την βλεπω και στο σκοταδι ;);)

Αλλα μπροστα οσο και να θελω δεν μπορω να την βαλω....

1ον γιατι φοβαμαι ...κι αυτο το λεω γιατι μ'εχουν τρακαρει 3 φορες μπροστα και εχω δει πως γινεται η θεση του συνοδηγου και το μωρο μου δεν ρισκαρω να το βαλω εκει.

2ον δεν απενεργοποιειται ο δικος μου αεροσακος ο μπροστα :(:(

Η γιατρος μας μας ειπε οτι μολις παει 8 κιλα περιπου η 8 μηνων τοτε θα γυρισω το καθισματακι της με την μουριτσα της να με βλεπει ... αν και η κυρια εμαθε το κολπακι και κοιταει το καθρεφτακι ...βρε ειναι εξυπνα τα μικρα κι ας μην το παραδεχομαστε μερικες φορες.

Επισης το καθισματακι της ειναι ψιλο και βλεπει απεξω και χαζευει κι ετσι την περνει και ο υπνος της περισσοτερες φορες....:D:D:D

Εγω δεν οδηγω...αν οδηγουσα ομως η μικρη θα ηταν αναποδα στο καθισμα του συνοδηγου με απενεργοποιημενο αεροσακο.Ετσι η μητερα δεν εχει τοσο μεγαλη εγνοια ουτε αποσπαται η προσοχη παρα πολυ διοτι μπορει να ελεγχει με την περιμετρικη οραση(αν το λεω καλα)

Αν οδηγούσες λοιπόν δεν θα ήταν τόσο εύκολη αυτή η απόφαση... πάντως επειδή το έχω σκεφτεί πολλές φορές έχω καταλήξει οτι πιθανόν μπροστά να με αποσπούσε περισσότερο την προσοχή σε μια ενδεχόμενη κρίση κλάμματος!

Σημειωνω δε οτι ειναι σε αναποδο καθισμα και εκει θα καθεται μεχρι 3-4 χρονων!!!

κι εγώ αυτό ελπίζω αλλά να ξέρεις οτι δεν είναι πάντα εύκολο, δυστυχώς.... μετά το χρόνο πολλα παιδάκια ανακατεύονται ανάποδα και είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, της κολλητής μου το παιδάκι από τον χρόνο και μετά και μέχρι τώρα που είναι 5 ζαλίζεται υπερβολικά πολύ, μιλάμε χλωμιάζει, κιτρινίζει τα βγάζει... χάλια μιλάμε.... που να τον έβαζες και ανάποδα.... Και η δικιά μου ζαλίζεται αλλά όχι πάντα, εξαρτάται από την διαδρομή και την διάρκεια της, οπότε ελπίζω να καταφέρουμε να την κρατήσουμε ανάποδα άλλον ένα χρόνο. Μακάρι να καταφέρουμε και για περισσότερο...

Γενικά πάντως αν συνηθίσεις να οδηγείς έτσι δεν είναι κάτι τραγικό, οι πρώτες φορές είναι λίγο αγχωτικές! άσε που σιγά σιγά ξέρεις και πως συμπεριφέρεται ένα παιδί στο αυτοκίνητο και πράττεις ανάλογα :wink:!

tb2xm4.png

περιπου μολης αρχισει το μωρο να καθεται μπορεις να παρεις τα καθισματα που κοιτανε μπροστα κ εχουν 3 ρυθμισεις υψους οταν κοιμαται να ανεβαζεις το μοχλακι και δεν ειναι σε τοσο καθιστη σταση εγω λοιπον πηρα καθισμα τις κικκο (υπαρχουν πολλες μαρκες)που εχει 3 κλησεις και εβαζα εκει το μωρο απο 7-8 μηνων δεν θυμαμαι καλα... αλλα επειδη ακομα δεν κραταει καλα το κεφαλακι το μωρακι να βαζεις καποια ειδικα μαξιλαρια που υπαρχουν στην αγορα για τα μικρα μωρακια ετσι στο φρεναρισμα δεν ταλαντευεται το κεφαλακι του μωρου... γιατι πανω απ ολα η ασφαλεια του μωρου;)

Διαφημίσεις

εγω απο μωρα που ηταν τα εβαζα σε καθισματακι για μπεμπε,τα εδενα με τη ζωη του καθισματος τους κ με τη ζωνη του αυτοκινητου γυρω γυρω απ'το καθισμα τους!!!πισω καθομουν μονο στις αρχες που θηλαζα!!!κ φυσικα οταν εμπαινα σε ξενα αμαξια ολο πισω καθομουν!!

τωρα που πισω εχουμε 3 καθισματακια,δεν χωραω ετσι κ αλλιως!!ειναι ψηλα τα καθισματα,βλεπουν κ εξω...πολυ σπανια να γκρινιαξουν!!!!τους αρεσει..τρωνε κ κανα μπισκοτακι κ σημασια δεν μας δινουν!!!

τωρα που εδω κ ενα μηνα οδηγω κ γω (επιτελους) κ τα 3 καθονται πισω!!δεν νιωθω ασφαλεια να τα εχω στο καθισμα του συνοδηγου!!!!

ισως επειδη ειμαι κ ενα οδηγος!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Αχχχ τι να πω κι εγω που ο αντρουλης μου εχει διπλωμα για να οδηγησει και δεν θελει να καθεται πισω νιωθει λεει περιεργα να οδηγαει γυναικα και να ειναι ο αντρας πισω... {εγωισμοι πουφφφ} μεχρι στιμγης το μονο προβλημα που εχω αντιμετωπισει με την μικρη να ειμαστε οι δυο μας εγω να οδηγαω κι εκεινη μονη της να κοιταει το καθισμα ηταν οταν πειναγε και καθε λιγο και λιγακι μια αποσταση 15 χιλιομετρων εκει που την καναμε συνηθως μεσα σε 30 λεπτα το πολυ την καναμε μια ωρα και ...γιατι σταματαγα καθε λιγο και λιγακι και της εβαζα την πιπιλα που η κυρια μου εφτυνε και εκλαιγε γιατι πειναγε...ειχαμε παει επισπεψη και τα μπιμπερο μας τα ειχαμε ολα λερωσει :(ε ποσα να παρω κι εγω μαζι μου 3 πηραμε για 6 ωρες επισκεψη που να το φανταστω κι εγω οτι θα πεινασει?κοιμισμενη την εβαλα στο αμαξι :(:(.

Τις εχω καθρεφτη και την κοιταω απο εκει για να εχω τον ελεγχο και οταν βραδυαζει εχω κολλησει ενα φωτακι που αναβει οταν το παταω επανω και ετσι την βλεπω και στο σκοταδι ;);)

Αλλα μπροστα οσο και να θελω δεν μπορω να την βαλω....

1ον γιατι φοβαμαι ...κι αυτο το λεω γιατι μ'εχουν τρακαρει 3 φορες μπροστα και εχω δει πως γινεται η θεση του συνοδηγου και το μωρο μου δεν ρισκαρω να το βαλω εκει.

2ον δεν απενεργοποιειται ο δικος μου αεροσακος ο μπροστα :(:(

Η γιατρος μας μας ειπε οτι μολις παει 8 κιλα περιπου η 8 μηνων τοτε θα γυρισω το καθισματακι της με την μουριτσα της να με βλεπει ... αν και η κυρια εμαθε το κολπακι και κοιταει το καθρεφτακι ...βρε ειναι εξυπνα τα μικρα κι ας μην το παραδεχομαστε μερικες φορες.

Επισης το καθισματακι της ειναι ψιλο και βλεπει απεξω και χαζευει κι ετσι την περνει και ο υπνος της περισσοτερες φορες....:D:D:D

2 αν δεν απενεργοποειτε ο αεροσακκοσ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.επισης μελετες σουηδων λενε οτι τα παιδια ειναι ασφαλεστερα στη θεση του συνοδηγου με καθισματακια βεβαια που κοιτουν προς τα πισω.

κ μπροστα να την γυρισεις πως θα το κοιτας το μωρο?????εν ωρα οδηγησης θα γυριζις προς τα πισω????:shock::shock::shock::shock::shock:

Πολλές φορες οδηγώ μόνη μου και η μόνη λύση ειναι το εξτρα καθρεφτάκι που βαζεις και μπορείς να τον βλέπεις απο τον καθρέφτη του αυτοκινήτου.

Στο μπροστινό καθισμα δεν θα τον έβαζα ποτέ.Δεν έχω διαβάσει την έρευνα που αναφέρθηκε πιο πάνω ,αλλά μέχρι τωρα ήταν γνωστό οτι είναι ασφαλές για τα ΄παιδιά να είναι πίσω και μου φαίνεται πολύ λογικό.Δυστυχως σε μια πιθανή σύγκρουση οι συνηθως οι περισσότερες ζημιες γίνονται στο μπροστινό μερος του αυτοκινήτου.Αλλωστε λόγω "παθητικής ασφάλειας" τα καινουρια αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να απορροφούν τις συγκρούσεις στο μπροστινό μερος.

Το μωρό στο μπροστινό καθισμα είναι νομιζω η τελευταια λύση.

Μιλάω βεβαια εκ του ασφαλούς γιατί ο μπέμπης μου είναι συνηθως πολύ ησυχος στο αυτοκίνητο και ακομα κι αν ειμαι διπλα του δεν μου δίνει σημασια και κοιταει έξω!

QqmLp3.png

Πολλές φορες οδηγώ μόνη μου και η μόνη λύση ειναι το εξτρα καθρεφτάκι που βαζεις και μπορείς να τον βλέπεις απο τον καθρέφτη του αυτοκινήτου.

Στο μπροστινό καθισμα δεν θα τον έβαζα ποτέ.Δεν έχω διαβάσει την έρευνα που αναφέρθηκε πιο πάνω ,αλλά μέχρι τωρα ήταν γνωστό οτι είναι ασφαλές για τα ΄παιδιά να είναι πίσω και μου φαίνεται πολύ λογικό.Δυστυχως σε μια πιθανή σύγκρουση οι συνηθως οι περισσότερες ζημιες γίνονται στο μπροστινό μερος του αυτοκινήτου.Αλλωστε λόγω "παθητικής ασφάλειας" τα καινουρια αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να απορροφούν τις συγκρούσεις στο μπροστινό μερος.

Το μωρό στο μπροστινό καθισμα είναι νομιζω η τελευταια λύση.

Μιλάω βεβαια εκ του ασφαλούς γιατί ο μπέμπης μου είναι συνηθως πολύ ησυχος στο αυτοκίνητο και ακομα κι αν ειμαι διπλα του δεν μου δίνει σημασια και κοιταει έξω!

http://www.carseat.se/

περιπου μολης αρχισει το μωρο να καθεται μπορεις να παρεις τα καθισματα που κοιτανε μπροστα κ εχουν 3 ρυθμισεις υψους οταν κοιμαται να ανεβαζεις το μοχλακι και δεν ειναι σε τοσο καθιστη σταση εγω λοιπον πηρα καθισμα τις κικκο (υπαρχουν πολλες μαρκες)που εχει 3 κλησεις και εβαζα εκει το μωρο απο 7-8 μηνων δεν θυμαμαι καλα... αλλα επειδη ακομα δεν κραταει καλα το κεφαλακι το μωρακι να βαζεις καποια ειδικα μαξιλαρια που υπαρχουν στην αγορα για τα μικρα μωρακια ετσι στο φρεναρισμα δεν ταλαντευεται το κεφαλακι του μωρου... γιατι πανω απ ολα η ασφαλεια του μωρου;)

Η γιατρος μας μας ειπε οτι μολις παει 8 κιλα περιπου η 8 μηνων τοτε θα γυρισω το καθισματακι της με την μουριτσα της να με βλεπει ...

Τα παιδιά είναι πολύ πιο ασφαλή όταν το κάθισμα κοιτάει πίσω. Ρίξτε μια ματιά κι εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46037

Διαφημίσεις

2 αν δεν απενεργοποειτε ο αεροσακκοσ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.επισης μελετες σουηδων λενε οτι τα παιδια ειναι ασφαλεστερα στη θεση του συνοδηγου με καθισματακια βεβαια που κοιτουν προς τα πισω.

κ μπροστα να την γυρισεις πως θα το κοιτας το μωρο?????εν ωρα οδηγησης θα γυριζις προς τα πισω????:shock::shock::shock::shock::shock:

καλως η κακως λογω των 16 χρονων οδηγησεως εχω καποια εμπειρια... αλλα οταν θα το γυρισω να με βλεπει θα ειναι στην μεση κι ετσι θα μπορω αμα της φυγει η πιπιλα να της την βαλω παντα ο καθρεφτης θα κοιταει την μικρη.εδω και τωρα ετσι οπως ειναι μπορω να γυρισω το χερι μου και να της βαλω την πιπιλα δεν μου ειναι δυσκολο την βλεπω απο τον δικο μου καθρεφτη στον δικο της καθρεφτη βλεπω το στομα της και της την βαζω :D.

Εγω και να γινοταν να απενεργοποιηθει ο αεροσακος δεν θα την εβαζα μπροστα δεν ξερω επειδη σας ειπα με τρακαρανε μπροστα ειδα που εφτασε το ταμπλο του αυτοκινητου και δεν θελω να παθει τιποτα το παιδακι μου και να ξερω οτι το ειχα μπροστα.

Λόγο διδύμων ποτέ δεν τα έβαλα μπροστά και ποτέ δεν τα κάθισα πίσω μαζί τους...όλα μια ιδέα είναι, με τα καθρευτάκια μια χαρά ήταν και μία χαρά είναι.στο ένα αυτοκίνητο έχουμε ακόμα τα πρώτα τα ανόπαδα που είναι έως 13 κιλά και στο άλλο μετά απο συζήτηση που διάβασα εδώ και ανάφερει και μία άλλη κοπέλα παραπάνω περι ανάποδων καθισμάτων αυτοκίνήτου πήραμε καθίσματα που είναι έως 4 ετών ανάποδα, εάν κάτι δεν πάει καλά (ζαλάδες, εμετοί) έχουν την δυνατότητα να γυρίσουν μπροστά αλλά θα το παλέψουμε όσο πάει...η σφάλεια πρώτα!

Αν οδηγούσες λοιπόν δεν θα ήταν τόσο εύκολη αυτή η απόφαση... πάντως επειδή το έχω σκεφτεί πολλές φορές έχω καταλήξει οτι πιθανόν μπροστά να με αποσπούσε περισσότερο την προσοχή σε μια ενδεχόμενη κρίση κλάμματος!

Πιθανον ειναι να εχεις δικιο..πραγματι εγω απλα θα προσπαθουσα να το δω στην πραξη...Αν μια στο εκατομμυριο ενιωθα οτι μου αποσπα την προσοχη περισσοτερο απο οτι πρεπει θα πηγαινε πισω!!

Και να πω και την αληθεια μου,με το τωρινο καθισμα δεν υπηρχε περιπτωση να μπει μπροστα...ειναι τοσο μεγαλο και ογκωδες που πιστευω οτι θα υπηρχε προβλημα ορατοτητας!!!

κι εγώ αυτό ελπίζω αλλά να ξέρεις οτι δεν είναι πάντα εύκολο, δυστυχώς.... μετά το χρόνο πολλα παιδάκια ανακατεύονται ανάποδα και είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, της κολλητής μου το παιδάκι από τον χρόνο και μετά και μέχρι τώρα που είναι 5 ζαλίζεται υπερβολικά πολύ, μιλάμε χλωμιάζει, κιτρινίζει τα βγάζει... χάλια μιλάμε.... που να τον έβαζες και ανάποδα.... Και η δικιά μου ζαλίζεται αλλά όχι πάντα, εξαρτάται από την διαδρομή και την διάρκεια της, οπότε ελπίζω να καταφέρουμε να την κρατήσουμε ανάποδα άλλον ένα χρόνο. Μακάρι να καταφέρουμε και για περισσότερο...

Γενικά πάντως αν συνηθίσεις να οδηγείς έτσι δεν είναι κάτι τραγικό, οι πρώτες φορές είναι λίγο αγχωτικές! άσε που σιγά σιγά ξέρεις και πως συμπεριφέρεται ένα παιδί στο αυτοκίνητο και πράττεις ανάλογα :wink:!

μεχρι τωρα δεν μας εχει δειξει να εχει προβλημα...βεβαια δεν εχει χρονισει.Εννοειται οτι αν το παιδι μου εχει προβλημα σε τετοιο βαθμο θα κοιταξω να ειναι καλα απο ολες τις πλευρες.Γι αυτο αλλωστε εδωσα κατι παραπανω ωστε το καρεκλακι μας να κοιταει πισω αλλα να γυρναει και μπροστα!!

Παντως οσο το παιδακι μου δεν εχει θεμα σαν το παραπανω θα μεινει να κοιτα προς τα πισω!!!

Το κάθισμα του συνοδηγού το έχω ξεχάσει για τα επόμενα 5 χρόνια για χρήση οποιουδήποτε άλλου πλην της κόρης μου. Το ανάποδο καθισματάκι είναι εκεί και θα παραμείνει εκεί. Πίσω δεν την βάζω! προτιμώ να κάθομαι εγώ πίσω ή ο άντρας μου. Από πίσω έχω πρόσβαση καλύτερη στο παιδί που είναι μπροστά και με κοιτάει και επίσης έχω άμεση επαφή μαζί της όταν οδηγάω. Δεν σκοπεύω να το αλλάξω :D Το να είναι μόνη της πίσω κι εγώ να οδηγάω μπροστά μου ακούγεται απλά ως κακόγουστο αστείο :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Να πω και κάτι off topic αλλά αρκετά χρησιμο πιστεύω.Αν το παιδί ζαλιζεται ανάποδα, πριν το γυρίσουμε να κοιτάζει μπροστά, μετακινούμε το καθρεφτάκι του σε άλλη θέση (στη μεσαία π.χ.) ώστε το παιδί να μην κοιτάζει τον καθρέφτη! Τα περισσότερα καθρεφτακια κινούνται και μπορείς να τους δώσεις την κατάλληλη κλίση, μειώνονται έτσι οι πιθανότητες να ζαλιστεί...

tb2xm4.png

• 2 weeks later...

γεια σας!

εγω το εχω πισω απο τον συνοδηγο και να κοιταει πισω.

μετα τα 9 κιλα το γυρνας να κοιταει μπροστα.οσες φορες πηγα καπου με το αυτοκινητο αμεσως κοιμοτανε.και εμετο να κανει παλι ειναι σε σχετικα ορθια θεση.δεν κανω μακρινες αποστασεις με το μωρο εκτος αναγκης.μεχρι στιγμης οσες φορες βγηκα ηταν για παιδιατρο.

αυτο το μαξιλαρακι που μπαινει στον αυχαινα το εχει παρει καμια?με ενδιαφερει....

απο 40 ημερων που το καθισμα μπήκε στο αυτοκίνητό μου, οδηγώ με τη μικρή να καθεται πισω μονη της. Εχοντας παρει καθισματάκι 0-18 το μπροστινό καθισμα δεν υπηρχε σαν επιλογή. Στα 9 κιλα κι εγω τη γυρισα μπροστα, αν και το καθισμα μπορουσε να κοιταει προς τα πισω εως τα 13, αλλα είναι πιο ʽευχρηστοʽ για μενα να κοιταει μπροστα, καθως πηγαινουμε παντου με το αυτοκίνητο λογω της περιοχής που μενουμε που ειναι λιγο απομονωμένη.

Ευχρηστο λεγοντας, εμενα η μικρη λογω παιδικού σταθμού εχει ολο το χρονο μύξες. μου ρίχνει κατα καιρους κατι φτερνισματα, που φτανουν οι μυξες μεχρι τη μπλουζα της. Αν ήταν αναποδα δεν θα μπορουσα να τη σκουπισω (ενα απλο παραδειγμα φερνω). Ενώ έτσι, κανω λιγο στην άκρη, τεντώνομαι και τη σκουπιζω και συνεχιζουμε το δρομο μας.

CYaip2.png

Τα παιδιά είναι πολύ πιο ασφαλή όταν το κάθισμα κοιτάει πίσω. Ρίξτε μια ματιά κι εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46037

συμφωνω μαζι σου ειναι πιο ασφαλει οσο αφορα το φρεναρισμα ..ομως δεν μπορει μια ζωη ενα μικρο να κοιταει πισω...τοτε μετα τους 8 μηνες η 12 μηνες αλλαζεις και καθισαματακι που κοιταει πια μπροστα.....

• 5 months later...

Εμεις γυρισαμε το καθισματακι οταν ηταν σχεδον 8 μηνων. Ξερω οτι ειναι ασφαλη να ειναι αναποδα οσο το δυνατον περισσοτερο, αλλα το θεωρησα και λιγακι υπερβολικο να την εχω αναποδα για περισσοτερο καιρο.

Ο παιδιατρος μας ειναι λιγακι αυστηρος σε ολα. Εγω ειμαι πολυ γιουχου και ολο τον ρωτουσα να κανουμε διαφορα πραγματα με την μικρη, αλλα ολο επαιρνα αρνητικη απαντηση.

Οταν τον ρωτησα αν θα πρεπει να καθομαι πισω ή μπροστα στο αυτοκινητο, μου ειπε

«Αν χρειαστει μια φορα να φερεις μονη σου την μικρη, θα εχεις μεγαλο προβλημα μεχρι να φτασετε, αν δεν την μαθεις να μενει μονη της πισω!»

Δεν χρειαζεται να ειμαστε πανω απο το κεφαλι τους συνεχεια. Στους 18 μηνες αρχισα να καθομαι μπροστα. Κι αυτο γιατι ειναι λιγακι φοβιτσιαρης ο αντρας μου. Αλλιως θα το ειχα κανει πιο νωρις.

Κανει καλο και στην αυτοπεποιθηση τους να μαθουν να ειναι μονα τους στο πισω καθισμα.

Στο μπροστινο καθισμα μου φαινεται παρακινδινευμενο, ακομα και με απενεργοποιημενους αεροσακους.

Οπως νιωθεις καλυτερα κανε :)

as1cF1_0g410010MjRkfDAxMzRqfGxpdHRsZSBNaW5pIGlz.gif

συμφωνω μαζι σου ειναι πιο ασφαλει οσο αφορα το φρεναρισμα ..ομως δεν μπορει μια ζωη ενα μικρο να κοιταει πισω...τοτε μετα τους 8 μηνες η 12 μηνες αλλαζεις και καθισαματακι που κοιταει πια μπροστα.....

Η κόρη μου είναι 3+ και ο γιο μου 1+ και τα δυο κοιτάνε προς τα πίσω και δεν έχουν κανένα πρόβλημα:D

8 ή 12 μηνών είναι ΠΟΛΥ μικρο το μωράκι ώστε σε μια σύγκρουσης να απορροφήσει ο αυχένας του την ενέργεια που θα υποστεί:-(

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010