Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποθηλασμος λογω τενοντιτιδας-Βοηθεια

Recommended Posts

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΩ!ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΔΕΝ ΘΕΛΩ...

Πήγα στον ορθοπεδικο αποψε γιατι με πονουσε φοβερα το χερι μου και το ποδι μου σε σημειο που χθες το βραδυ δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι και μου εφερνε το μωρο ο αντρας μου για να το θηλασω.Η διαγνωση ειναι τενοντιτιδα στο ποδι και συνδρομο De Quervains (μορφη τενοντιτιδας που συνανταται σε μητερες) στο δεξι χερι. Ο γιατρος μου ειπε να σταματησω τον θηλασμο ωστε να μου χορηγησει αντιφλεγμονωδη.Οταν τον ρωτησα αν μπορω να τον καθυστερησω μου απαντησε οτι αυτο που τον ανησυχει ιδιαιτερα ειναι το χερι το οποιο αν δεν θεραπευτει μπορει να χρειαστει χειρουργικη επεμβαση.Με εχει παρει πολυ απο κατω γιατι ηθελα να συνεχισω το θηλασμο για να προστατεψω τον μικρο απο την γριπη.Απο την ωρα που γυρισα απο τον ιατρο σκεφτομαι το σεναριο να μου κολλαει το παιδι την νεα γριπη γιατι δεν θα παιρνει τα αντισωματα του μητρικου γαλατος.Τι λετε να κανω?Μπορειτε να σκεφτειτε καποια εναλλακτικη?Ομοιοπαθητικη ισως?Και αν οχι πως μπορω να αποθηλασω συντομα χωρις χαπι?Μου την δινει γιατι καθε φορα που κανω σχεδια(ηθελα να φτασω το ετος με θηλασμο) κατι γινεται και χαλανε...:cry::cry::cry:

edit admin δείτε και εδώ:

τενοντίτιδα καρπού

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=128790

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

Συμπτωματικα το Σαββατο ειχε ερθει μια φιλη με το ιδιο προβλημα. Νομιζω οτι αυτη διεκοψε καποια στιγμη και μετα ξαναρχισε γιατι δεν βρηκε κανενα γαλα να αρεει στον μικρο. Απο οσο ξερω φοραει ναρθηκα και τον σηκωνει οταν ειναι απολυτως απαραιτιτο. πχ μπανιο τον κανει ο μπαμπας του και οταν ειναι σπιτι της τον πηγαινει για να τον θηλασει...

Μηπως υπαρχουν φαρμακα που μπορεις να παρεις και να συνεχισεις να θηλαζεις? Για ποσο καιρο πρεπει να κανεις θεραπια?

Αρχικά περαστικά.

Υπάρχουν πάρα πολλά αντιφλεγμονώδη συμβατά με τον θηλασμό, γιατί να αποθηλάσεις; Μπορείς να ελέγξεις την συμβατότητα των φαρμάκων με τον θηλασμό, με βάση την δραστική τους ουσία εδώ http://www.e-lactancia.org

Επίσης μπορείς να συνεννοηθείς με τον παιδίατρο, αυτός γνωρίζει ποια φάρμακα επιτρέπεται να πάρει ένα μωρό. Αυτά που μπορεί να πάρει το μωρό, μπορείς κι εσύ.

Η τενοντίτιδα μήπως επιβαρύνεται από την στάση θηλασμού; Αν ναι, να θηλάζεις με μαξιλάρι θηλασμού, ή ακόμα καλύτερα ξαπλωμένη στο πλάι, να μην σηκώνεις το βάρος του μωρού.

Σχετικά με τα αντισώματα της γρίπης, είναι ένα μόνο από τα δεκαδες πλεονεκτήματα του θηλασμού.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Πήγα στον ορθοπεδικο αποψε γιατι με πονουσε φοβερα το χερι μου και το ποδι μου σε σημειο που χθες το βραδυ δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι και μου εφερνε το μωρο ο αντρας μου για να το θηλασω.Η διαγνωση ειναι τενοντιτιδα στο ποδι και συνδρομο De Quervains (μορφη τενοντιτιδας που συνανταται σε μητερες) στο δεξι χερι. Ο γιατρος μου ειπε να σταματησω τον θηλασμο ωστε να μου χορηγησει αντιφλεγμονωδη.Οταν τον ρωτησα αν μπορω να τον καθυστερησω μου απαντησε οτι αυτο που τον ανησυχει ιδιαιτερα ειναι το χερι το οποιο αν δεν θεραπευτει μπορει να χρειαστει χειρουργικη επεμβαση.Με εχει παρει πολυ απο κατω γιατι ηθελα να συνεχισω το θηλασμο για να προστατεψω τον μικρο απο την γριπη.Απο την ωρα που γυρισα απο τον ιατρο σκεφτομαι το σεναριο να μου κολλαει το παιδι την νεα γριπη γιατι δεν θα παιρνει τα αντισωματα του μητρικου γαλατος.Τι λετε να κανω?Μπορειτε να σκεφτειτε καποια εναλλακτικη?Ομοιοπαθητικη ισως?Και αν οχι πως μπορω να αποθηλασω συντομα χωρις χαπι?Μου την δινει γιατι καθε φορα που κανω σχεδια(ηθελα να φτασω το ετος με θηλασμο) κατι γινεται και χαλανε...:cry::cry::cry:

Κατ' αρχήν ψυχραιμία....

Μην πανικοβάλεσαι και μην πέσεις θύμα της παραπληροφόρησης σχετικά με το θηλασμό και τη λήψη φαρμάκων :?:???::?

ΣΙΓΟΥΡΑ μπορείς να πάρεις (έστω κάποια) αντιφλεγμονώδη και να συνεχίσεις ανεμπόδιστα το θηλασμο. Απλά όλοι οι γιατροί προτείνουν αποθηλασμό, γιατί δεν είναι ενημερωμένοι και δεν ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη συμβατότητα των φαρμάκων με τον θηλασμό.

Ενημερώσου εσύ λοιπόν:

στο http://www.e-lactancia.org θα δεις αν το σκεύασμα που προτείνει ο γιατρός είναι συμβατό με το θηλασμό και όλα καλα :)

Αν τύχει και δεν είναι, ζήτα του εναλλακτική. Σίγουρα υπαρχει λύση και εσύ να γίνεις καλά και το μωράκι σου να μη σταματήσει να πίνει το πολύτιμο γαλατάκι σου.

Περαστικά και καλή συνέχεια :):):)

iCNap3.png

ΝΑ πας σε έναν ομοιοπαθητικό το συντομότερο! Ή να σου χορηγήσει ο γιατρός φάρμακα συμβατά με το θηλασμό, δεν μπορεί να μην υπάρχουν, συζήτησέ το με ένα σύμβουλο θηλασμού... Η διακοπή του θηλασμού δεν είναι λύση.

Και προσπάθησε να βρεις στάσεις που δεν επιβαρύνουν το χέρι σου! έχεις δοκιμάσει μαξιλάρι θηλασμού;

Δες εδώ

http://www.letoshop.gr/default.asp?itmSKU=141477&itm=14449&ct=1090202&pid=40

Είναι πιο πρακτικό από ένα απλό μαξιλάρι.

Διαφημίσεις

Γιατρός δεν είμαι για να σου απαντήσω με ασφάλεια, αλλά έχω τενοντίτιδα στον καρπό και στον αγκώνα. Αρχικά πήρα χάπια (δεν ξέρω τι ήταν, αλλά μήπως τα αντιφλεγμονώδη είναι συμβατά με τον θηλασμό;) και ο πόνος πέρασε για κάποιο διάστημα. Επανήλθε όμως αργότερα, όταν άρχισα να κουράζω πάλι το χέρι μου. Ο πρώτος γιατρός μου χορήγησε κορτιζόνη και μου μιλούσε για χειρουργείο. Ο δεύτερος γιατρός με συμβούλεψε να φοράω έναν ελαστικό επίδεσμο στο χέρι μου, όταν κάνω δουλειές και να ξεκινήσω φυσιοθεραπεία. Με τη φυσιοθεραπεία τελικά βρήκα την ησυχία μου. Πλέον το χέρι μου πονάει σπάνια και κυρίως όταν σηκώνω βάρη. Επειδή η μικρή μου είναι 9 κιλά, όταν θέλει αγκαλίτσα την παίρνω στον μάρσιπο και έτσι ξεκουράζω και το χέρι μου.

Θα πρότεινα να πάρεις και μία δεύτερη γνώμη.

Περαστικά σου

η τενοντιτιδα μπορει να αντιμετωπιστει με ομοιοπαθητικη, με ηπια κολυμβηση, με παγο, ακομα κ με λαχανο: το λαχανο ειναι φυσικο αντιφλεγμονωδες , το βαζουμε αλλωστε κ στο στηθος, σε υποψια μαστιτιδας (το προτεινει κ η πατσουρου) οποτε μπορεις να κανεις το ιδιο στα πονεμενα μερη δενοντας απο πανω επιδεσμο κ αλλαζοντας το φυλλο τακτικα. θα σε ανακουφισει παρα πολυ.

φυσικα υπαρχουν κ αντιφλεγμονωδη συμβατα!

οσο μπορεις μην το ζοριζεις, βρες εναλλακτικες για να πλενεις το παιδι. στο θηλασμο εγω ακομη βαζω μαξιλαρι απο κατω.

περαστικα κ 'welcome to the club!':mrgreen:

Ειλικρινα σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Το συγκεκριμενο site με τα συμβατα με το θηλασμο φαρμακα το εχω ξαναδιαβασει στο forum αλλα πανικοβληθηκα μολις ακουσα τον ορθοπεδικο και δεν σκεφτηκα να τον ενημερωσω.Οποτε του λεω να κοιταξει στο site ποια αντιφλεγμονωδη μπορει να μου χορηγησει αλλιως θα καταφυγω σε ομοιοπαθητικο (και αντε να βρω εδω στην επαρχια)

Η ζημια παντως δεν εγινε απο τη σταση θηλασμου.Μαλλον εγινε επειδη τον κραταω συνεχεια αγκαλια και λογω του τροπου που τον σηκωνω για να τον πλυνω.

Ευχαριστω και παλι...:D

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

• 3 εβδομάδες μετά...
Ειλικρινα σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Το συγκεκριμενο site με τα συμβατα με το θηλασμο φαρμακα το εχω ξαναδιαβασει στο forum αλλα πανικοβληθηκα μολις ακουσα τον ορθοπεδικο και δεν σκεφτηκα να τον ενημερωσω.Οποτε του λεω να κοιταξει στο site ποια αντιφλεγμονωδη μπορει να μου χορηγησει αλλιως θα καταφυγω σε ομοιοπαθητικο (και αντε να βρω εδω στην επαρχια)

Η ζημια παντως δεν εγινε απο τη σταση θηλασμου.Μαλλον εγινε επειδη τον κραταω συνεχεια αγκαλια και λογω του τροπου που τον σηκωνω για να τον πλυνω.

Ευχαριστω και παλι...:D

κοριτσακι τελικα τι εγινε???περασα το ιδιο στην πρωτη μας κορουλα και μαλιστα ειχα παθει και αγκυλωση...και εγω απο την αγκαλια και το σηκωμα για τα πλυσιματα της...εκανα φυσιοθεραπεια δυο φορες την ημερα για 2 μηνες ,ωσπου να μπορεσω δε να ξανατεντωσω κανονικα το χερι περασε σιγουρα τριμηνο...βεβαια ημουν τυχερη διοτι η φυσιοθεραπευτρια ηταν κοντα στο σπιτι μας και αρκετα ευελικτη με εμενα λογω τπυ μωρου...παντως δε διεκοψα στιγμη...παντως και το σιατσου βοηθαει-τι σου λεω τωρα-!!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Κι εγώ ομοιοπαθούσα, με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες, υποψία αρθρίτιδας και δε συμμαζεύται.

1) Χρειάζεται ξεκούραση το χέρι σου.

Πράγμα που σημαίνει:

-αποφεύγεις το πλύσιμο με το γνωστό τρόπο (εμένα κοντεψε να μου πέσει μια φορά, γιατί το χέρι δεν υπάκουγε πια)

-τον θηλάζεις ξαπλωτή ή ακόμα και καθιστή μ'ένα μαξιλάρι για υποστήριγμα του κεφαλιού του αντί για το χέρι σου. Εμένα που ήταν μεγαλούτσικος, δε χρησιμοποίησα ούτε το μαξιλάρι, απλά ανύψωνα λίγο το πόδι μου και ακουμπούσε κατευθείαν εκει.

-Κόβεις τον η/υ, τουλ μέχρι να συνέλθεις. Θάνατος για το χέρι!!! Επειδή με εξέτασε η γιατρός εργασίας, έκανε μέχρι και γραπτή σύσταση να μην πληκτρολογώ για 10 μέρες στη δουλειά. Κάνει πολλή ζημιά.

-αποφεύγεις φυσικά το σήκωμα. Αγκαλίτσα στο καθιστό μόνο.

2) Υπάρχουν συμβατά φάρμακα (εγώ τουλ πήρα, με επιβεβαίωση και από την παιδίατρο και από το lactancia, όχι ότι έκαναν τίποτα αλλά τεσπά).

Σου εύχομαι περαστικά!

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...