Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΝΑΩ... ΒΟΗΘΕΙΑ!

Recommended Posts

Καλησπερα, το αγορακι μου γενηθηκε πριν 10 ημερες και ειμαστε πανευτυχεις. δυστυχως ομως η ωρα του θηλασμου ειναι πολυ δυσκολη γιατι πληγωθηκαν οι θηλες μου. θηλαζω αποκλειστικα τον μικρουλη μου και εχω αρχισει να απελπιζομαι απο τον πονο. εχω δοκιμασει τα παντα, βαζω λινανωλη (αν το λεω σωστα...!) , εβαλα σπαθολαδο, αφηνω το στηθος ανοιχτο να παρει αερα, το βρεχω μονο μια φορα την ημερα χωρις σαπουνη και βαζω ολη την θηλη στο στομα του μικρου. τι αλλο να κανω για να μην ποναω? ποσο θα κρατησει αυτο? σας παρακαλω αν ξερετε κατι βοηθηστε με...

Διαφημίσεις

δε θα κρατησει πολυ ακομα!περιπου 10-15 μερες το πολυ!!κουραγιο κ υπομονη ευχομαι !σε εμενα παντως κ στα 3 παιδια ο πονος κρατουσε περιπου 2 εβδομαδες.απλα μη ξεχνας να βαζεις παντα κρεμα μετα απο καθε θηλασμο.να σου ζησει το μωρακι!

Σ'ευχαριστω πολυ Δημητρα μου. κατι για ενα μηνα μου λεγανε και κοντευα να παθω νευρικο κλονισμο. ελπιζω να ειναι οπως μου τα λες και να μου εχει μεινει λιγο ακομη. ευχαριστω...

Εγώ πάλι σταμάτησα να πονάω μόλις σταμάτησα την κρέμα. Η κρέμα δεν αφήνει τις θηλές να σκληρήνουν και έτσι το πρόβλημα συνεχίζει. Μετά από 2 μέρες είμουν τέλεια. Μόνο νεράκι τίποτα άλλο. Και φυσικά πάντα καθαρά χεράκια.

Υπομονή....

Σε καταλαβαινω απολυτα, καθε φορα που θηλαζα εκλαιγα απο το πονο και με επιανε ενας κομπος στο στομαχι.... Αλλα αυτο κρατησε 2 το πολυ 3 εβδομαδες. Το μονο που με εσωσε ειναι να κυκλοφορω σαν τη τσιτσιολινα στο σπιτι με το στηθος εξω. Καθε φορα που θηλαζα αφηνα εκτεθημενο το στηθος μου για τουλαχιστον 30 λεπτα. Τιποτα αλλο αυτο ηταν το καλυτερο! Δοκιμασα κρεμα κλπ. αλλα νομιζω δεν βοηθανε... θελουν να παίρνουν τον αερα τους... Σε λιγο θα το σκεφτεσαι και θα γελας (που λεει ο λογος)

Μου λεει ο αντρας μου, "στις αρχες για να θηλασεις επρεπε το παιδι να ειναι σε συγκεκριμενη θεση στο συγκεκριμενο υψος, το μαξιλαρι τοποθετημενο σωστα κλπ. τωρα και αναποδα να σε βαλουν θα θηλασεις"

Μην απογοητευεσαι... Να χαιρεσαι το μωρακι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Διαφημίσεις

Δοκιμασε να βγαλεις λιγο γαλα και να το απλωσεις στη θηλη σου και μετα αφησε την γυμνη.Εγω ειχα σωθει!Και υπομονη!Εγω οταν εβαζα τον μπεμπη στο στηθος το ενα μου ποδι σηκωνοταν στον αερα απο τον πονο.Ηταν πολυ αστειο το θεαμα αλλα ηταν αντανακλαστικο.:lol::lol::lol:

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Εγώ, ευτυχώς, δεν αντιμετώπισα θέμα με πληγωμένες θηλές. Θυμάμαι πάντως ότι στο νοσοκομείο μας είχαν πει ότι πιο καλό και από την αλοιφή είναι το αλατόνερο. Μάλιστα, μου είχε κάνει εντύπωση αλλά μου το επιβεβαίωσε η κοπέλα που ήταν μαζί μου στο δωμάτιο. Μου είπε ότι στο πρώτο της παιδάκι το αλατόνερο έκανε θαύματα

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Δοκιμασε να βγαλεις λιγο γαλα και να το απλωσεις στη θηλη σου και μετα αφησε την γυμνη.Εγω ειχα σωθει!Και υπομονη!Εγω οταν εβαζα τον μπεμπη στο στηθος το ενα μου ποδι σηκωνοταν στον αερα απο τον πονο.Ηταν πολυ αστειο το θεαμα αλλα ηταν αντανακλαστικο.:lol::lol::lol:

Κι εγωαυτο σε συμβουλευω.Το γαλα μας περιεχει λιπος κ.λ.π. ιδανικα για να το λιπαινει κ να ανακουφιζει κ απο την αλλη να απολυμαινεται μονο του.Μην κανεις το λαθος να πλενεσε συχνα κ να βαζεις κρεμες που μαλακωνουν τη περιοχη γιατι τοτε θα πονας χειροτερα,Οπως σου ειπανε κ πιο πανω γαλα..κ αερα...κ να ακουμπα καθαρο εσωρουχο.αλειφεις με γαλα πριν το θηλασμο αλλα κ μετα.Δε κρατησε ουτε σ εμενα πολυ,μην ανχωνεσε!Καλους θηλασμους....σε λιγο καιρο θα θηλαζεις κ θα νιωθεις τη μητροτητα στο μεγαλιο της!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Καλησπερα, το αγορακι μου γενηθηκε πριν 10 ημερες και ειμαστε πανευτυχεις. δυστυχως ομως η ωρα του θηλασμου ειναι πολυ δυσκολη γιατι πληγωθηκαν οι θηλες μου. θηλαζω αποκλειστικα τον μικρουλη μου και εχω αρχισει να απελπιζομαι απο τον πονο. εχω δοκιμασει τα παντα, βαζω λινανωλη (αν το λεω σωστα...!) , εβαλα σπαθολαδο, αφηνω το στηθος ανοιχτο να παρει αερα, το βρεχω μονο μια φορα την ημερα χωρις σαπουνη και βαζω ολη την θηλη στο στομα του μικρου. τι αλλο να κανω για να μην ποναω? ποσο θα κρατησει αυτο? σας παρακαλω αν ξερετε κατι βοηθηστε με...

Το πιο σημαντικό είναι να σιγουρευτείς ότι το μωρό πιάνει σωστά τη θηλή, αλλιώς ο πόνος δεν θα περνάει. Δεν αρκεί να πιάνει "όλη τη θηλή" όπως λες αλλά και τη θηλαία άλω. Ουσιαστικά πρέπει το στόμα του να είναι πολύ ανοιχτό (σαν να χασμουριέται), τα χείλια του να είναι προς τα έξω (όχι γυρισμένα προς τα μέσα) και να είναι σχετικά χαλαρό το πιάσιμό του. Αν το μωρό σφίγγει σαν τανάλια, τότε χρειάζεται παρέμβαση.

Επίσης σιγουρέψου ότι η κοιλιά του μωρού ακουμπάει στη δική σου κοιλιά κι ότι το αφτάκι, ο ώμος, και ο γοφός του μωρού είναι στην ίδια ευθεία όταν θηλάζει - διαφορετικά το μωρό είναι μακριά από το σώμα σου και "κρέμεται" από τη θηλή σου - δεν την πιάνει σωστά.

Τις περισσότερες φορές οι πληγές είναι θέμα πιασίματος του μωρού, εκτός αν έχεις πάρα πολύ ανοιχτόχρωμο και ευαίσθητο δέρμα, οπότε σ' αυτή την περίπτωση μπορεί να σε βοηθήσει το σπαθόλαδο.

Να χαίρεσαι το μωράκι σου !

Να σου ζήσει το μωράκι και καλή δύναμη!

Μου θύμισες τον ευατό μου... Πονουσα σφιγκόμουν τόσο πολύ όταν θήλαζα...

αναρωτιώμουν πως απολαμβάνουν τον θηλασμό... Τελικά το διαπιστωσα περίπου 20 μέρες μετά, τόσο περίπου κρατησε ο πόνος. Ο καλός αερισμος νομίζω ήταν το καλυτερο. Βοηθάει κ ανακουφίζει πολύ κ το γάλα. Εγώ έβγαζα λίγο γαλατακι και μετα απλωνα purelan, η οποία δε χρειαζεται να πλένεις τη θηλή. Καλύτερα να μην βρέχεις τις θηλές σου να πλένεις τοπικά το στήθος μία φορά τη μέρα. Επίσης να προσέξεις κ το πως αφήνει το μωρό τη θηλή. Να μη το τραβάς...:? αν θέλεις να αλλάξεις για παράδειγμα μαστό θα βάζεις πρώτα το μικρό σου δαχτυλάκι στο στόμα του μωρού κ αυτό θα αφήνει τη θηλή χωρίς να σε πονάει. Ελπίζω να βοήθησα;) Υπομονή κ σε λίγο θα απολαμβάνεις κ θα νιώθεις την απόλυτη χαλαρωση κ γαλήνη....!!!

Σωτήρης, Δημήτρης κ Αθηνά!!:wink:

Διαφημίσεις

Το πιο σημαντικό είναι να σιγουρευτείς ότι το μωρό πιάνει σωστά τη θηλή, αλλιώς ο πόνος δεν θα περνάει. Δεν αρκεί να πιάνει "όλη τη θηλή" όπως λες αλλά και τη θηλαία άλω. Ουσιαστικά πρέπει το στόμα του να είναι πολύ ανοιχτό (σαν να χασμουριέται), τα χείλια του να είναι προς τα έξω (όχι γυρισμένα προς τα μέσα) και να είναι σχετικά χαλαρό το πιάσιμό του. Αν το μωρό σφίγγει σαν τανάλια, τότε χρειάζεται παρέμβαση.

!

αυτον ακριβως τον πονο ειχα κ εγω πριν απο περιπου 2 χρονια που γεννηθηκε η μικρη και χρειαστηκαμε τη βοηθεια συμβουλου θηλασμου και οστεοπαθητικου.

ο θηλασμος δεν ποναει, στην αρχη ειναι φυσιολογικο να 'τραβαει' αλλα οχι να υποφερεις. οσα σου λεει η ευα ειναι παρα πολυ σωστα αλλα αν δεν δεις αποτελεσμα συντομα να ξερεις οτι μπορουν να σε βοηθησουν κ ειδικοι, μην απογοητευτεις. καλη τυχη κ να σου ζησει!

υ.γ. :ειναι ''λανολινη'':)

το αλατονερο ουτε να το διανοηθεις, απορω πως το προτεινουν στα μαιευτηρια, μα αλατι στις πληγες:shock:;;;;

χαχα τι μου θύμησες!! μια απο τα ίδια και έπσπρωχνα και το τραπεζάκι του σαλονιού λίγο ακόμη και θα έβγαινε έξω απο το σπίτι.

αυτον ακριβως τον πονο ειχα κ εγω πριν απο περιπου 2 χρονια που γεννηθηκε η μικρη και χρειαστηκαμε τη βοηθεια συμβουλου θηλασμου και οστεοπαθητικου.

ο θηλασμος δεν ποναει, στην αρχη ειναι φυσιολογικο να 'τραβαει' αλλα οχι να υποφερεις. οσα σου λεει η ευα ειναι παρα πολυ σωστα αλλα αν δεν δεις αποτελεσμα συντομα να ξερεις οτι μπορουν να σε βοηθησουν κ ειδικοι, μην απογοητευτεις. καλη τυχη κ να σου ζησει!

υ.γ. :ειναι ''λανολινη'':)

το αλατονερο ουτε να το διανοηθεις, απορω πως το προτεινουν στα μαιευτηρια, μα αλατι στις πληγες:shock:;;;;

Μην στεναχωριέσαι κοριτσάκι δεν κρατάει ένα μήνα αν κρατήσει κάτι άλλο θα φταέι...εγω 3εβδομάδες σύνολο και την τρίτη ήταν καλύτερα όχι καλα αλλά άντε δεν με έπιανε το στομάχι μου. Το κλάμα και τον τρώμο που έννιωθα όταν ξύπναγε το μωρό δεν θα τα ξεχάσω ποτέ άλλα μετάαα είναι απλά τέλεια δεν ξέρω πόσο μπορεί να σου παρηγορήσει τον πόνο αυτο..

Αλατόνερο μην κάνεις πως βάζεις ΚΑΙΚΕΣ στην κυριολεξία όμως...παναγιά μου βόηθα μου το είχε δώσει μια να μην πω στο νοσοκομείο και με έσκισε 3 εβδομάδες την έψελνα και μου το χρέωσαν και 20ευρω το μπουκαλάκι (ασχετο αλλά τώρα που το θυμήθηκα πάλι :twisted:)...κρεμούλα γαλατάκι και αέρα.

Καλό κουραγιο μανούλα και σκέψου έρχονται πολυ γλυκιές στιγμες απολαυσης και απο τους 2 σας!!

Καλησπέρα!

Πρότασή μου είναι να μην το απορρίπτουμε τόσο εύκολα το αλατόνερο. Όπως όλα τα παιδάκια είναι διαφορετικά, έτσι είναι και κάθε μαμά. Εγώ θεωρώ ότι με έσωσε. Το καλοκαίρι, 5 με 6 μέρες από τη γέννηση του μικρού μου, πέρασα μια ολόκληρη μέρα να κυκλοφορώ στο σπίτι γυμνή από τη μέση και πάνω. Μια μεγάλη κουταλιά της σούπας αλάτι μέσα σε ένα μικρό κρασοπότηρο και μετά από κάθε θηλασμό έβαζα στις θηλές αλατόνερο είτε με βαμβάκι είτε απλά με το χέρι. Ναι, μέχρι να στεγνώσει με έκαιγε, αλλά ήδη από το επόμενο πρωί ήμουν καλύτερα και μετά από 2-3 μέρες δεν ένιωθα τίποτα (και μιλάω για θηλές που είχαν ματώσει μέχρι εκείνο το σημείο). Είχα δοκιμάσει πάντως και τη λανολίνη, αλλά εμένα προσωπικά με έσωσε το αλατόνερο. Αν είσαι σε τόσο χάλια κατάσταση, μήπως να το δοκίμαζες μια μέρα;

6 μήνες μετά έχει "αναισθητοποιηθεί" τελείως το στήθος και με ενοχλεί μόνο όταν περνάει το καρχαρίνι άλματα ανάπτυξης και περνάμε όλη τη μέρα σε βυζοσύνδεση.

Υ.Γ. Μην ξεχάσεις μόνο να το ξεβγάζεις με απλό νεράκι της βρύσης πριν από κάθε θηλασμό! :wink:

Υ.Γ.2. Καλή τύχη και καλή συνέχεια! Η αρχή είναι δύσκολη. Μετά από λίγο καιρό θα θηλάζεις και δε θα το σκέφτεσαι καν!

Υπομονή κοπέλα μου, κάθε αρχή και δύσκολη, θα στρώσουν τα πράγματα!

Το ίδιο αντιμετώπισα κι εγώ για έναν μήνα περίπου και θα σου πω τι ακριβώς με βοήθησε:

1. Σταμάτησα τις κρέμες και τα πολλά πλυσίματα (πλύσιμο μόνο μία φορά την ημέρα, όταν έκανα μπάνιο δηλ).

2. Άλλαξα τη στάση του θηλασμού, ώστε να μην καταπονείται η θηλή συνεχώς στο ίδιο σημείο.

3. Καλός αερισμός των θηλών.

Μην απογοητεύεσαι, σύντομα θα αισθανθείς κι εσύ την απόλυτη απόλαυση του θηλασμού!

κρεμα δεν εβαζα ουτε εγω.....πλυσιμο καθημερινα μονο οταν εκανα μπανιο......και το ιδιο σου το γαλα να βαζεις ...εμενα μου το ειχε πει η παιδιατρος.....ποναει πολυ αλλα μην σταματησεις...μια χαρα θα τα πας!!!!!!

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι σταμάτησα να πονάω μόλις σταμάτησα την κρέμα. Η κρέμα δεν αφήνει τις θηλές να σκληρήνουν και έτσι το πρόβλημα συνεχίζει. Μετά από 2 μέρες είμουν τέλεια. Μόνο νεράκι τίποτα άλλο. Και φυσικά πάντα καθαρά χεράκια.

Υπομονή....

Διαφωνω. Οχι νερο . Χειροτερα τα κανει (απο πειρα)

Σταξε λιγο γαλα (απο το δικο σου) στο στηθος σου και αφησε το να αεριστει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 2 months later...

Αυτά ακούω και με πιάνει πανικός. την κόρη μου δε τη θήλασα λόγω θεραπείας όμως το γιο μου είμαι αποφασισμένη να τον θηλάσω. Ξέρω πόσο καλό και ευεργετικό είναι αλλά ένα άγχος το έχω...

Αυτά ακούω και με πιάνει πανικός. την κόρη μου δε τη θήλασα λόγω θεραπείας όμως το γιο μου είμαι αποφασισμένη να τον θηλάσω. Ξέρω πόσο καλό και ευεργετικό είναι αλλά ένα άγχος το έχω...

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3 παιδίατροι που είναι και σύμβουλοι θηλασμού.

Τα περισσότερα φάρμακα είναι συμβατά με το θηλασμό, για κάποια πρέπει ο θηλασμός να διακοπεί προσωρινά (η γαλουχία διατηρείται με θήλαστρο) και ελάχιστα είναι αυτά για τα οποία πρέπει ο θηλασμό να διακοπεί. Αφού είσαι αποφασισμένη να θηλάσεις, καλό θα ήταν να ενημερωθείς για να είσαι προετοιμασμένη

Καλή συνέχεια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...