Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΟΛΙΣ........ 630 ΓΡ

Recommended Posts

Demi οντως ισχυει αυτο??? Γιατι εμεις δεν καναμε φυσιοθεραπεια καθολου. Δεν χρειαστηκε τιποτα το παιδι. Παρατηρησαμε καποια στιγμη οτι το ενα του χερακι το δουλευε λιγοτερο αλλα με διαφορες κινησεις που του καναμε χωρις να εχουμε ειδικευση σε μικρο χρονο δουλευε κανονικα το χερι του.

Γεννηθηκε 32η εβδομαδα. Το ρωταω μηπως μας διεφυγε κατι, αν και το παιδι περπατησε 11 μηνων και κινηται κανονικα.

Περιμενουμε νεα για την μπεμπα!!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμενα γεννηθηκε 24 κ 6 και μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται... το καθε παιδι ειναι διαφορετικο... χρησιμοποιει μια χαρα τα χερακια και τα ποδαρακια της και σημερα αρχισε και να μπουσουλαει με την οπισθεν... στεκεται ορθια αν την κρατας καθεται κανονικα μονη της και γενικα φερεται οπως τα μωρα της βιολογικης κι οχι της διορθομενης ηλικιας της οποτε γιατι να κανει σωνει και ντε φυσιοθεραπεια? δεν το καταλαβα αληθεια... μπορεις να μας το εξηγησεις?

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

pegg να του φορας οτοασπιδες στις 12 μετα την αντληση και του τις βγαζεις στις 3,αν δε γαργαλιεται...:D:D:DΧαιρομαι που διαβαζω καλα νεα σας για το μανεκεν:lol:.Ειναι δυνατη η κοπελαρα!Κανε συστηματικες αντλησεις γιατι οσο περνα ο καιρος μεγαλωνουν οι απαιτησεις της,να μπορεσεις να τις φτασεις οταν ερθει σπιτι και να μη πεδευτεις ουτε εσυ ουτε η ζουζου!και ειπαμε...να της μιλας,να της τραγουδας και να τη χαιδευεις οταν επιτρεπεται σε νιωθει και της δινεις ζωη.σας σκεφτομαι καθε βραδυ.Θα ηθελα να σου στειλω μια εικονιτσα του αγιου Στυλλιανου που την ειχα μαζι μου στο νοσοκομειο οταν ειχα τον μικρο αλλα πως...ειμαι μακρια,αν θελεις στειλε μου μια διευθενση

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Πεγκη οπως σου εχω πει δεν εμεινα στην διαγνωση ενος μονο γιατρου.Οταν αποφασησα να παω την κορη μου σε παιδονευρολογο και του ειπα οτι γεννησα την 25η εβδομαδα 615 γραμμαρια και φτανοντας μεχρι και τα 540 γραμμρια μου ειπε να ξεντυσω αμεσως το παιδι για να το εξετασει.Οταν τελειωσε ειχε παρει ενα χαρτι και εγραφε των ρωτουσα τι εχει το παιδι μου και εκεινος μου απαντα ΤΙΠΟΤΑ τι τιποτα του απαντω δηλαδη να μην τις κανω φισιοθεραπιες?Καλο τις κανει αλλα οχι τοσο συχνα απλα μια φορα την εβδομαδα μου εδωσε και το χαρτι με ενα μεγαλο ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ!!!Μετα απο λιγο διαστημα και ενο η φισιοθεραπευτρια επιμονα μου λεει οτι δεν συμφωνουσε ξαναπηγα σε παιδοορθοπαιδικο χειρουργο στο Παιδων.Απλα δεν του ειπα οτι της κανω τιποτα.Οταν την εξετασε και εβγαλε και πλακες της ειδε της σταυρωσε και μας ειπε καλο ταξιδι.Μισο λεπτο Γιατρε του λεω μημπως πρεπει να της κανω φισιοθεταπιες ?Συγνωμη μου απνταει Λενακι το παιδι ειναι μια χαρα και δεν ειπα εγω οτι χρειαζεται κατι. Καποια πραγματα μας τα δραματοποιουσανε ποσο μαλλον η φισιοθεραπευτρια που προσπαθουσε να μου δημιουργησει τυψεις οτι δεν ειμαι μανα εγω που θελω να την σταματησω.Λοιπον και ΜΑΝΑ ειμαι που ευτυχως που την καταλαβα γρηγορα πριν μας δημιουργησει προβλημα εκει που δεν υπηρχε.Απλα φιλοχρηματη δεν ειμαι ...Πεγκουλα ......και αν το κοριτσκι σου θα χρειαστει η οχι φισιοθερεπειες οταν θα ερθει η ωρα αυτο θα σου το πουν αυτοι που πρεπει να σου το πουν και οχι εμεις γιατι καθε παιδι ειναι μοναδικο.Προς το παρον θελουμε να μας λες τι κανει.......!!!!!

Helen

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!ΒΑΣΙΚΑ μΕ αυτά που βλεπω στο παπαγεωργιου πιστευω οντως οτι ολα χρειαζονται φυσιοθεραπεια.Τουλαχιστον λενε σε ολα οτι πρεπει να τους δει φυσιοθεραπευτρια.Απο κει και περα δε ξερω τι γινεται.Παντως και να χρειαστει ειναι πραγματα που διορθωνονται οποτε ολα καλα.Απλα με αγχωνει λιγακι και νομιζω ειναι φυσιολογικο.Τωρα ομως δε το σκεφτομαι, προτεραιοτητα εχουν τα ματακια μας.Περιμενω τη Τεταρτη να μαθω τα αποτελεσματα της επεμβασης.Αυριο πρωι πρωι θα ειμαι εκει γιατι θα σκασω απο αγωνια

εγω νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα με αυτο το προγραμμα γιατι ουτως ή αλλως μετα το σαραντησμο τα μωρακια κοιμουνται πιο πολυ το βραδυ κ στην μητερα δεν κοβεται το γαλα. απλα 6.30 να βγαζεις γαλα μην αφηνεις μεγαλυτερο διαστημα. για σιγουρα βεβαια ρωτα καμια μαια στο παπαγεωργιου!

Demi οντως ισχυει αυτο??? Γιατι εμεις δεν καναμε φυσιοθεραπεια καθολου. Δεν χρειαστηκε τιποτα το παιδι. Παρατηρησαμε καποια στιγμη οτι το ενα του χερακι το δουλευε λιγοτερο αλλα με διαφορες κινησεις που του καναμε χωρις να εχουμε ειδικευση σε μικρο χρονο δουλευε κανονικα το χερι του.

Γεννηθηκε 32η εβδομαδα. Το ρωταω μηπως μας διεφυγε κατι, αν και το παιδι περπατησε 11 μηνων και κινηται κανονικα.

Περιμενουμε νεα για την μπεμπα!!!!!!

H ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι οτι καπου θα υπολλειπονται ειτε σε μικρο βαθμο σαν εσας ειτε σε μεγαλυτερο..Διορθωνονται ομως δεν ειναι κατι ανησυχητικο..στα πιο πολλα γινονται ασκησεις για να δυναμωσει λιγο ο θωρακας οι μυες δηλ..τιποτα σπουδαιο..η καθε περιπτωση δεν ειναι ιδια ολες ειναι ξεχωριστες αλλα το θεμα ειναι οτι γυρνανε γερα στο σπιτακι τους.

Πεγκη οπως σου εχω πει δεν εμεινα στην διαγνωση ενος μονο γιατρου.Οταν αποφασησα να παω την κορη μου σε παιδονευρολογο και του ειπα οτι γεννησα την 25η εβδομαδα 615 γραμμαρια και φτανοντας μεχρι και τα 540 γραμμρια μου ειπε να ξεντυσω αμεσως το παιδι για να το εξετασει.Οταν τελειωσε ειχε παρει ενα χαρτι και εγραφε των ρωτουσα τι εχει το παιδι μου και εκεινος μου απαντα ΤΙΠΟΤΑ τι τιποτα του απαντω δηλαδη να μην τις κανω φισιοθεραπιες?Καλο τις κανει αλλα οχι τοσο συχνα απλα μια φορα την εβδομαδα μου εδωσε και το χαρτι με ενα μεγαλο ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ!!!Μετα απο λιγο διαστημα και ενο η φισιοθεραπευτρια επιμονα μου λεει οτι δεν συμφωνουσε ξαναπηγα σε παιδοορθοπαιδικο χειρουργο στο Παιδων.Απλα δεν του ειπα οτι της κανω τιποτα.Οταν την εξετασε και εβγαλε και πλακες της ειδε της σταυρωσε και μας ειπε καλο ταξιδι.Μισο λεπτο Γιατρε του λεω μημπως πρεπει να της κανω φισιοθεταπιες ?Συγνωμη μου απνταει Λενακι το παιδι ειναι μια χαρα και δεν ειπα εγω οτι χρειαζεται κατι. Καποια πραγματα μας τα δραματοποιουσανε ποσο μαλλον η φισιοθεραπευτρια που προσπαθουσε να μου δημιουργησει τυψεις οτι δεν ειμαι μανα εγω που θελω να την σταματησω.Λοιπον και ΜΑΝΑ ειμαι που ευτυχως που την καταλαβα γρηγορα πριν μας δημιουργησει προβλημα εκει που δεν υπηρχε.Απλα φιλοχρηματη δεν ειμαι ...Πεγκουλα ......και αν το κοριτσκι σου θα χρειαστει η οχι φισιοθερεπειες οταν θα ερθει η ωρα αυτο θα σου το πουν αυτοι που πρεπει να σου το πουν και οχι εμεις γιατι καθε παιδι ειναι μοναδικο.Προς το παρον θελουμε να μας λες τι κανει.......!!!!!

σε 10 γιατρους να πηγαινες 10 γνωμες θα σου ελεγαν..ο φυσιοθεραπευτης τα βλεπει λιγο πιο σχολαστικα τα πραγματα οι γιατροι πιο ωμα να το πω ετσι..

να σημειωσω οτι τα ταμεια καλυπτουν τις φυσιοθεραπειες και στα νσοκομεια γινονται και δωρεαν (σε μερικα).

αν μεινουμε στις λεπτομερειες το δικο μου ποδι ειναι ελαχιστα πιο κοντο απο το αλλο και αδυναμο αλλα ειχανε πει οτι δεν χρειαζεται φυσ/πεια..και ομως χρειαζοταν..

για μενα καθε λεπτομερεια μετραει και θα ηθελα να επαναφερω το παιδι μου 100% οπως και το εκανα οταν τον ξεγεννησαν με σπασμενο χερακι..αστο θα φτιαξει ελεγαν εγω ομως ηξερα και τον παλεψα πολυ..τωρα ειναι κολυμβητης αριστος και η χαζη μαμα ελπιζει να τον δει ολυμπιονικη μια μερα....(λεω εγω τωρα)

Διαφημίσεις

κοριτσια βγηκαμε απο το σωληνα και ειμαστε πολυ καλα!!!!!!!!!Μεγαλωνουμεεεεεε.Αυριο ειναι σημαντικη μερα για μας μακαρι να ειναι καλα τα ματακια μας!!!!

Διαφημίσεις

Μπράβο pegg!!

Ξεπεράσατε μαζί τόσα εμπόδια! Κι αυτό, μαζί θα το ξεπεράσετε, πιασμένες χεράκι χεράκι.....

Το κοριτσάκι σου σε έχει ανάγκη και σε θέλει δυνατή!

Περιμένουμε με ανυπομονυσία τα αυριανά σας νέα και ευχόμαστε και να έιναι τα καλύτερα!

AtKRp3.png

Αγαπητή Pegg, καταρχήν σου εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη.

Εγώ γέννησα την μικρή μου, πριν 2 χρόνια περίπου, στην ΜΕΝΝ του Παπαγεωργίου, στις 28 εβδομάδες μόλις 590 γρ. Η διαμονή μας εκει κράτησε αρκετά, ακριβώς 3 μήνες, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Σταθήκαμε πάρα πολύ τυχερές καθώς δεν είχαμε κανένα θέμα λοίμωξης, πρόβλημα με τα ματάκια της, αναπνευστικό κτλ. Το μόνο που μας έχει μείνει για να θυμόμαστε από εκείνη την δύσκολη εποχή είναι το σημαδάκι από το cpap (όπως και εσείς) και ένα θέμα με τον θυροειδή της (που να σου πω την αλήθεια λίγο με ενδιαφέρει - μπροστά σε αυτά που θα μπορούσε να είχε πάθει - εάν θα παίρνει ένα χάπι Τ4 σε όλη της την ζωή).

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη ΜΕΝΝ, την θεωρώ από τις καλύτερες καθώς έχει κορυφαίους γιατρούς και εκπληκτικό διευθυντή.

Τώρα για το θέμα της φυσικοθεραπείας, η Μαρία είναι μια εκπληκτική φυσικοθεραπεύτρια που εξειδικεύεται στα πρόωρα μωρά. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστεί στην μικρή σου να ξεκινήσει φυσικοθεραπείες - ή τουλάχιστον από την πρώτη στιγμή.

Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να την ακούσεις σε ό,τι και να σου πει. Εμείς ξεκινήσαμε λόγω πλαγιοκεφαλίας και χαλαρού κορμού και σφικτών άκρων (σχεδόν όλα τα πρόωρα το έχουν) και περπάτησε 12 μηνών (διορθωμένη - 9 μηνών)!!!!! Κάτι που είναι πολύ δύσκολο για πρόωρο μωρό.

Sorry εάν σε (σας) κούρασα αλλά επειδή ήμουνα εκεί που είσαι τώρα θεωρώ πως είναι καλό να τα ξέρεις. Για ό,τι χρειαστείς μπορώ να σου δώσω όποια πληροφορία θέλεις.

Μπραβο Pegg ετσι δυνατα θα συνεχισετε και ολα θα πανε καλα!!!!

Σαν μανα εννοειται οτι θα τσεκαρεις τα παντα αλλα μπορει και να μην χρειαστει και τιποτα η μικρη και να ειναι ολα τελεια. Καθε προωρο ειναι ενα παιδι θαυμα απο μονο του και ολα τα αλλα αντιμετοπιζονται. Ολοι οι γιατροι που ειχαν δει το δικο μου προωρακι μου λεγανε ξεχασε το ειναι σαν να γεννηθηκε κανονικα και δεν χρειαζεται τιποτα μαλιστα ηταν και πιο εξελιγμενος απο τελειομηνα μωρα.

Μην εχεις κανενα αγχος αυτη την στιγμη σημασια εχει να την παρεις σπιτι και ολα παλευονται!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...