Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΛΤΑ ADVANCE - ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ;

Μητσάκι

Recommended Posts

Για όσους εχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή όσους ειναι χορτοφάγοι, ζωντανό γιαούρτι μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι και από οποιοδήποτε φυτικό γαλα πχ αμυγδαλόγαλο, σογιόγαλο, φουντουκόγαλο, γάλα καρύδας κλπ. Αντι για έτοιμο γιαούρτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάψουλες με προβιοτικά φυτικής προέλευσης.

Εδω μια συνταγή

http://m.green-talk.com/46434/show/4551d0930c00c3f3b68b7f96521d37fb/

Εχω πειραματιστεί με τυρί απο κάσιους με προβιοτικά και σύντομα θα πειραματιστώ και με γιαούρτι από φυτικό γάλα με φυτικά προβιοτικά.

Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες.

εδώ ένα γιαούρτι από αμυγδαλόγαλο.

http://www.amandeyogurt.com/

Aυτή την τελευταία εταιρεία μπορούμε να την βρούμε καπου?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 102
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Katerinoula123, σε ευχαριστώ για τη συνταγή. Όντως φαίνεται μπελαλίδικη, αλλά καποια στιγμή θα την προσπαθήσω.

evhgiorgos, η εταιρεία είναι αμερικάνικη, δεν νομίζω να στέλνει Ελλάδα. Θα πρέπει να περιμένουμε να ασχοληθεί κανένας έλληνας παραγωγός ή να φτιάξουμε μόνοι μας. Η συνταγή για το σπιτικό αμυγδαλόγαλο είναι πολύ απλή. Μουλιάζεις τα αμύγδαλα για 8 ώρες, τα αποφλοιώνεις, τα χτυπάς στο μπλέντερ με νερό (περ. 1 λίτρο για 100-150 γρ αμύγδαλα) και μετά σουρώνεις το γάλα για να γίνει λείο. Ο πολτός που μένει μπαίνει σε κέικ, μπισκότα ή κράκερ, να μια συνταγή εδώ.

Μήπως έχει αγοράσει κανείς θερμόμετρο να μου πεί από πού και πόσο το πήρε;

• 1 month later...

Ο γιος μου είναι 11,5 μηνών και πίνει humana 2. Ο παιδίατρος μου πρότεινε να του Δεινώ γάλα υψηλής παστερίωσης από 12 μηνών άλλα δεν μου αρέσει η ιδέα ότι το παιδί θα πίνει εβαπορέ και σίγουρα δεν θέλω να συνεχίσω σκόνη. Λοιπόν βρήκα το ΔΕΛΤΑ Advance αλλά μετά από λίγη ερεύνα βρήκα ότι χρησιμοποιεί μεταλλαγμένες ζωικές τροφές. Κορίτσια σας αφορά εάν το αγοράζετε για τα μικρά σας! Διαβάστε!!!!

http://www.greenpeace.org/greece/Global/greece/report/2011/odigos_katanaloton_2011a.pdf

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω και ζητώ τις συμβουλές σας… Πάντως στην Αμερική που μεγάλωσα τα παιδιά πίνουν φρέσκο κανονικό γάλα από τον χρόνο. Η θεωρία είναι ότι εάν το παιδί τρώει τροφές και κρέμες που είναι εμπλουτισμένες με σίδηρο τότε δεν υπάρχει λόγος να πίνει εμπλουτισμένο γάλα.

Εκτός από την ΔΕΛΤΑ, υπάρχει άλλη εταιρία που βγάζει γάλατα εμπλουτισμένα με σίδηρο και άλλες βιταμίνες;

Σας ευχαριστώ μανούλες!!!

Επειδή κ εμένα ο παιδίατρος μου σύστησε το δελτα advance κ εννοείται πως ξενέρωσα αποφάσισα να μην του δώσω προς το παρόν καθόλου γιαούρτι. Και αναρωτιέμαι γιατί να είναι τόσο αναγκαίο το γιαούρτι αφού πίνει γάλα;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

• 2 εβδομάδες μετά...
Επειδή κ εμένα ο παιδίατρος μου σύστησε το δελτα advance κ εννοείται πως ξενέρωσα αποφάσισα να μην του δώσω προς το παρόν καθόλου γιαούρτι. Και αναρωτιέμαι γιατί να είναι τόσο αναγκαίο το γιαούρτι αφού πίνει γάλα;

το γιαούρτι έχει υποστεί ζύμωση και είναι ποιό εύπεπτο καθώς και βοηθάει στην καλή χλωρίδα του εντέρου.

εγώ θα πρότεινα κάποιο βιολογικό πρόβειο.

ΥΓ μπορείς να φτιάξεις κιολας αγοράζοντας άβραστο γάλα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Εμάς η παιδίατρος μας είπε να δώσουμε κατσικίσιο και με τίποτα advance κτλ...

Ναι καλά τα λέει είναι πολύ υγιεινό μπλα μπλα, αλλά...

Το έδωσα 2 μέρες, τη μία σκέτο και την άλλη με λιωμένη μπανάνα και κόντεψε να κάνει εμετό...

Είμαστε 7.5 μηνών και δεν μπορώ να βάλω και μέλι να γίνει λίγο καλύτερο...

Οπότε το Σάββατο θα δοκιμάσω και κάποιο από τα advance...

Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι και αυτό θα της αρέσει....Αλλά ας το δω τι να πω...Θηλάζουμε αποκλειστικά οπότε δεν θα σκάσω αν δεν το φάει για το πως θα πάρει ασβέστιο...

το γιαούρτι έχει υποστεί ζύμωση και είναι ποιό εύπεπτο καθώς και βοηθάει στην καλή χλωρίδα του εντέρου.

εγώ θα πρότεινα κάποιο βιολογικό πρόβειο.

ΥΓ μπορείς να φτιάξεις κιολας αγοράζοντας άβραστο γάλα.

Δεν είμαι σίγουρη για το ποσω ευπεπτο ειναι το γιαούρτι γιατι εμένα οταν το έδωσα για πρώτη φορά όλο γουλιτσες εβγαζε(7,5 μηνων) και ξεράθηκε ολη τη νύχτα για πρώτη φορά!!! Και ειδικά το αγελαδινο γάλα ειναι φοοουυυλ μεταλλαγμένο και με αντιβιωσεις και οχι μονο....

http://www.terrapapers.com/?p=7289

κανένα γαλακτοκομικό δεν είναι «μεταλλαγμένο». Κάποια ζώα τρέφονται με γενετικά τροποποιημένη σόγια ως μικρό κομμάτι της διατροφής τους, αλλά μέχρι εκεί.

Επίσης, αν θέλετε να μάθετε τι θα πάθετε, ειδικά οι γυναίκες αν κόψετε το γάλα, καλό είναι να ρωτήσετε κανέναν διαιτολόγο/διατροφολόγο με πτυχίο να σας τα κάνει λιανά, και να μην εμπιστεύεστε ΑΚΥΡΑ site στο ίντερνετ που μπορεί να γράφει ο οποιοσδήποτε άσχετος με το ζήτημα άνθρωπος. Η ανέχεια στη λακτόζη των ευρωπαϊκών πληθυσμών ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες εξάπλωσης του είδους μας. (google: lactose tolerance)

Εμάς η παιδίατρος μας είπε να δώσουμε κατσικίσιο και με τίποτα advance κτλ...

Ναι καλά τα λέει είναι πολύ υγιεινό μπλα μπλα, αλλά...

Το έδωσα 2 μέρες, τη μία σκέτο και την άλλη με λιωμένη μπανάνα και κόντεψε να κάνει εμετό...

Είμαστε 7.5 μηνών και δεν μπορώ να βάλω και μέλι να γίνει λίγο καλύτερο...

Οπότε το Σάββατο θα δοκιμάσω και κάποιο από τα advance...

Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι και αυτό θα της αρέσει....Αλλά ας το δω τι να πω...Θηλάζουμε αποκλειστικά οπότε δεν θα σκάσω αν δεν το φάει για το πως θα πάρει ασβέστιο...

mamymamy αντίθετα στην πολύ συνηθισμένη αντίληψη ότι τα γαλακτοκομικά είναι απαραίτητα στη διατροφή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πάρει το μωρό σου και εσύ ασβέστιο, χωρίς να τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα. Μην ανησυχείς για αυτό. Εμείς για παράδειγμα είμαστε εντελώς χορτοφάγοι (έχουμε δύο κόρες 4 και 1 έτους), θηλάσαμε αποκλειστικά μέχρι να αρχίσουμε στερεές, θηλάζουμε παράλληλα με στερεές έως τώρα και έως όσο πάει (tandem πάντα).

Ασβέστιο υπάρχει και στα όσπρια και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (εκεί που το βρίσκουν και οι ελέφαντες που έχουν πολύ γερά κόκκαλα χωρίς να τρώνε γαλακτοκομικά :lol:). Εμείς παίρνουμε ασβέστιο από αυτά αλλά το πιο εύκολο είναι το γάλα σόγιας που είναι επιφορτισμένο με ασβέστιο. Πολλά παιδιά βρίσκουν τη γεύση του και την οσμή του πιο ουδέτερη από του ζωικού γάλακτος. Επίσης αν παίρνεις βιολογικό γάλα σόγιας, αποφεύγεις το άγχος των μεταλλαγμένων ζωοτροφών που απασχολεί πολλούς γονείς.

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στα παρακάτω μέρη, ίσως σε βοηθήσουν να εμπλουτίσεις τη διατροφή του παιδιού σου χωρίς το άγχος του γάλακτος. Και είμαι στη διάθεσή σου για να μοιραστώ τη δική μου πρακτική.

Αρχίζοντας στερεές τροφές

http://nutritionfacts.org/

apeleftheros:

γράφεις:

κανένα γαλακτοκομικό δεν είναι «μεταλλαγμένο». Κάποια ζώα τρέφονται με γενετικά τροποποιημένη σόγια ως μικρό κομμάτι της διατροφής τους, αλλά μέχρι εκεί.

1. Φαίνεσαι πολύ σίγουρος και απόλυτος. Προς τί τόση σιγουριά; Τί ακριβώς σε κάνει να λές "κανένα"? εκτός αν παίζεις με τον ορισμό του "μεταλλαγμένου".

2. "Κάποια" ζώα; Ποια; σε ποιες επιχειρήσεις; Ξέρω ότι υπάρχει μια πράσινη λίστα της Greenpeace αλλά και μια κόκκινη. Τι ποσοστό των γαλακτοκομικών που υπάρχουν στην Ελλάδα προέρχεται από κόκκινες επιχειρήσεις;

3. "μικρό κομμάτι" της διατροφής τους είναι γενετικά τροποποιημένη σόγια. πόσο μικρό δηλαδή; πόσα κιλά τροφής παίρνει ετησίως μια γαλακτοπαραγωγός αγελάδα και τι ποσοστό είναι γενετικά τροποποιημένη σόγια;

Δώσε μας τα δεδομένα ώστε να αποφασίσουμε μόνοι μας τι είναι "μικρό" και κυρίως τι ποσοστό είναι ασήμαντο.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα με την zeezelle δεν είμαστε φτιαγμένοι για να τρώμε γαλακτομικα! Το αγελαδινο γάλα ειναι για μοσχαρακια,το πρόβειο για προβατάκια και της γαϊδουρας για γαϊδουρακια!!Μας έχουν περάσει ότι κάνουν καλο και ειναι απαραίτητα λόγο οικονομικών συμφερόντων και μονο.Ειναι μια "προπαγάνδα" πολλών πολλών ετών!!! Δυστυχώς..

mamymamy αντίθετα στην πολύ συνηθισμένη αντίληψη ότι τα γαλακτοκομικά είναι απαραίτητα στη διατροφή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πάρει το μωρό σου και εσύ ασβέστιο, χωρίς να τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα. Μην ανησυχείς για αυτό. Εμείς για παράδειγμα είμαστε εντελώς χορτοφάγοι (έχουμε δύο κόρες 4 και 1 έτους), θηλάσαμε αποκλειστικά μέχρι να αρχίσουμε στερεές, θηλάζουμε παράλληλα με στερεές έως τώρα και έως όσο πάει (tandem πάντα).

Ασβέστιο υπάρχει και στα όσπρια και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (εκεί που το βρίσκουν και οι ελέφαντες που έχουν πολύ γερά κόκκαλα χωρίς να τρώνε γαλακτοκομικά :lol:). Εμείς παίρνουμε ασβέστιο από αυτά αλλά το πιο εύκολο είναι το γάλα σόγιας που είναι επιφορτισμένο με ασβέστιο. Πολλά παιδιά βρίσκουν τη γεύση του και την οσμή του πιο ουδέτερη από του ζωικού γάλακτος. Επίσης αν παίρνεις βιολογικό γάλα σόγιας, αποφεύγεις το άγχος των μεταλλαγμένων ζωοτροφών που απασχολεί πολλούς γονείς.

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στα παρακάτω μέρη, ίσως σε βοηθήσουν να εμπλουτίσεις τη διατροφή του παιδιού σου χωρίς το άγχος του γάλακτος. Και είμαι στη διάθεσή σου για να μοιραστώ τη δική μου πρακτική.

http://nutritionfacts.org/

apeleftheros:

γράφεις:

1. Φαίνεσαι πολύ σίγουρος και απόλυτος. Προς τί τόση σιγουριά; Τί ακριβώς σε κάνει να λές "κανένα"? εκτός αν παίζεις με τον ορισμό του "μεταλλαγμένου".

2. "Κάποια" ζώα; Ποια; σε ποιες επιχειρήσεις; Ξέρω ότι υπάρχει μια πράσινη λίστα της Greenpeace αλλά και μια κόκκινη. Τι ποσοστό των γαλακτοκομικών που υπάρχουν στην Ελλάδα προέρχεται από κόκκινες επιχειρήσεις;

3. "μικρό κομμάτι" της διατροφής τους είναι γενετικά τροποποιημένη σόγια. πόσο μικρό δηλαδή; πόσα κιλά τροφής παίρνει ετησίως μια γαλακτοπαραγωγός αγελάδα και τι ποσοστό είναι γενετικά τροποποιημένη σόγια;

Δώσε μας τα δεδομένα ώστε να αποφασίσουμε μόνοι μας τι είναι "μικρό" και κυρίως τι ποσοστό είναι ασήμαντο.

Zeezelle (και Αλεξία) το ερώτημα είναι αν το συγκεκριμένο προϊόν θεωρείται ότι έχει συστατικά μεταλλαγμένα. Δεν ζητούνται οι απόψεις του καθενός μας για το αν είμαστε φτιαγμένοι να τρώμε γαλακτοκομικά, κρέας κοκ.

:wink:

Η γνώση. Απαγορεύονται τα μεταλλαγμένα ζώα στην Ε.Ε., καθώς και η διακίνηση ζώων χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στις μεγάλες επιχειρήσεις γαλακτοπαραγωγής στις οποίες τα ζώα τρέφονται με βιομηχανικές ζωοτροφές. Στην Ελλάδα είναι λίγες τέτοιες, τα περισσότερα ζώα είναι εκτατικής εκτροφής (βόσκουν στο λιβάδι)

Στα ζώα που τρέφονται με βιομηχανικές ζωοτροφές, η σόγια είναι ένα 5-10% κ.β. Από αυτό το ποσοστό, πρέπει να μάθεις κατά περίπτωση τι ποσοστό είναι γ.τ. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στις βιομηχανίες ζωοτροφών (είναι λίγες), για να σου στείλουν τις περιεκτικότητες.

Γιατί δεν λες σε αυτούς που προτείνεις χορτοφαγική διατροφή ότι το παιδί τους παίζει να είναι 10-20% πιο μικρόσωμο λόγω της ανεπάρκειας σε θερμίδες; Υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά φανατισμένων χορτοφάγων ηλικίας 16 ετών μοιάζουν 9 ετών στην ανάπτυξη. Έχετε ρωτήσει κανένα διατροφολόγο για τις ανάγκες σε πρωτείνες ενός παιδιού σε ανάπτυξη; Ποιά είναι η απορρόφηση του ασβεστίου από τη σόγια, και ποιά από το γάλα;

Για να πάρει ένα παιδί ενός έτους το ασβέστιο που χρειάζεται από γάλα σόγιας (700mg), πρέπει να πιεί κιλά (βαθμός απορρόφησης κάτω από 10%, περιεκτικότητα σε Ca 2,5%) χυμό σόγιας, ενώ για το γάλα είναι κάτω από μισό λίτρο (βαθμός απορρόφησης ~35%). απλά και μόνο για το ασβέστιο... υπάρχουν δεκάδες άλλα συστατικά που χρειάζονται.

Οι ελέφαντες (και τα υπόλοιπα θηλαστικά), κατ αρχήν τρέφονται με γάλα σε μικρή ηλικία, και κατά δεύτερον το πεπτικό τους σύστημα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε σχέση με το ανθρώπινο. Κατά τρίτον, κατά βάση μασουλάνε σχεδόν όλη μέρα, σε αντίθεση με ένα παιδί μιας πολιτισμένης κοινωνίας που τρέχει στο σχολείο και σε 2-3 άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες αφιερώνοντας για φαγητό μερικά λεπτά κάθε μέρα. Μην συγκρίνεται ανόμοια πράγματα.

Διαφημίσεις

Παρεθεσα πηγες με γιατρους και διαιτολογους, μου παραθετεις σαθρους συλλογισμους και αστηρικτους ισχυρισμους κινδυνολογιας (δωσε μου συνδεσμους να διαβασω για τα περιστατικα που αναφερεις).

Σου ζητησα δεδομενα, μου ζητας να τηλεφωνησω εγω σε επιχειρησεις!

Επιπλεον, ειναι αστειο να μιλας για ανεπαρκη προσληψη θερμιδων τη στιγμη που το προβλημα της παιδικης παχυςαρκιας στην ελλαδα εχει αρχισει να γινεται σημαντικο.

Επιτρεψε μου, για ποιον λογο θίγεσαι απο οσα εγραψα; Αντι να καθησεις να μελετησεις τις πηγες που παρεθεσα;

Και παλι επιχειρηματολογεις και κινδυνολογεις με ανυπαρκτες πηγες. Εγω εδωσα πηγες με γιατρους κσι διαιτολογους. Τις μελετησες πριν γραψεις;

Επιπλεον, βαζεις εμενα να παρω τηλ στις εταιρειες; !!

Zeezelle (και Αλεξία) το ερώτημα είναι αν το συγκεκριμένο προϊόν θεωρείται ότι έχει συστατικά μεταλλαγμένα. Δεν ζητούνται οι απόψεις του καθενός μας για το αν είμαστε φτιαγμένοι να τρώμε γαλακτοκομικά, κρέας κοκ.

:wink:

Aimee έχεις δίκιο επί του τύπου. Δηλαδή, σε ένα θέμα για το ποιο γάλα να διαλέξει κανείς, φαίνεται άσχετο να μιλά κανείς για εναλλακτικές του γάλακτος.

Παράλληλα όμως, το γάλα το δίνουν οι περισσότερες μητέρες γιατί περιέχει ασβέστιο. Με τόση διαφήμιση που υπάρχει, πολλές μητέρες φτάνουν να πιστεύουν ότι το γάλα από ζώα είναι η μοναδική πηγή ασβεστίου. Υπάρχει λοιπον περίπτωση κάποιες μητέρες που τα παιδιά τους δεν το θέλουν λόγω π.χ. γεύσης, οσμής, ή κάποιες μητέρες που ανησυχούν για τις γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές, να νιώθουν ότι δέν έχουν άλλη εναλλακτική προκειμένου να λαμβάνουν τα παιδιά τους ασβέστιο. Επί της ουσίας, λοιπόν, είναι χρήσιμη πληροφορία το ότι υπάρχουν και εναλλακτικές πηγές ασβεστίου, και ότι μία από αυτές είναι το επιφορτισμένο γάλα σόγιας (το οποίο περιέχει περίπου όσο ασβέστιο έχει το ζωικό, δηλ. 120 mg/100gr). Υπό αυτήν την έννοια, οι πληροφορηση που παρέθεσα αυξάνει το φάσμα των διαθέσιμων επιλογών των γονέων σχετικά με το πώς να πάρουν τα παιδιά τους ασβέστιο. Είναι καλύτερο να έχεις τρεις επιλογές αντί για δύο, και ακόμα καλύτερο να έχεις δύο αντί για μία (ειδικά όταν η μία είναι να πιέσεις το παιδί σου να πιεί κάτι που το ενοχλεί). Δεν νομίζω ότι διαφωνείς με το σκεπτικό μου.

Aimee έχεις δίκιο επί του τύπου. Δηλαδή, σε ένα θέμα για το ποιο γάλα να διαλέξει κανείς, φαίνεται άσχετο να μιλά κανείς για εναλλακτικές του γάλακτος.

Παράλληλα όμως, το γάλα το δίνουν οι περισσότερες μητέρες γιατί περιέχει ασβέστιο. Με τόση διαφήμιση που υπάρχει, πολλές μητέρες φτάνουν να πιστεύουν ότι το γάλα από ζώα είναι η μοναδική πηγή ασβεστίου. Υπάρχει λοιπον περίπτωση κάποιες μητέρες που τα παιδιά τους δεν το θέλουν λόγω π.χ. γεύσης, οσμής, ή κάποιες μητέρες που ανησυχούν για τις γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές, να νιώθουν ότι δέν έχουν άλλη εναλλακτική προκειμένου να λαμβάνουν τα παιδιά τους ασβέστιο. Επί της ουσίας, λοιπόν, είναι χρήσιμη πληροφορία το ότι υπάρχουν και εναλλακτικές πηγές ασβεστίου, και ότι μία από αυτές είναι το επιφορτισμένο γάλα σόγιας (το οποίο περιέχει περίπου όσο ασβέστιο έχει το ζωικό, δηλ. 120 mg/100gr). Υπό αυτήν την έννοια, οι πληροφορηση που παρέθεσα αυξάνει το φάσμα των διαθέσιμων επιλογών των γονέων σχετικά με το πώς να πάρουν τα παιδιά τους ασβέστιο. Είναι καλύτερο να έχεις τρεις επιλογές αντί για δύο, και ακόμα καλύτερο να έχεις δύο αντί για μία (ειδικά όταν η μία είναι να πιέσεις το παιδί σου να πιεί κάτι που το ενοχλεί). Δεν νομίζω ότι διαφωνείς με το σκεπτικό μου.

Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου. Έτσι, όπως το θέτεις, ναι σωστά! Καλό είναι να ακούγεται κάθε πρόταση.

Το επιφορτισμένο γάλα σόγιας τι είναι; Είναι βιολογικό; Πού πωλείται;

Επιφορτισμένο σημαίνει ότι έχουν προστεθεί διατροφικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρος, D, ω3 κλπ.

Επιφορτισμένο γάλα σόγιας υπάρχει και βιολογικό και μή βιολογικό. Εγώ προτιμώ το βιολογικό, το οποίο εξ ορισμού δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένη σόγια. Υπάρχει σε ρευστή μορφή (λίτρο) και σε σκόνη (πολύ βολικό για βόλτες και για διακοπές όταν δεν υπάρχει ψυγείο).

Για τα παιδιά παίρνω επιφορτισμένο με ασβέστιο. Για τα γλυκά παίρνω το απλό. Εμένα με βολεύει η σκόνη.

Μπορείς να τα αναζητήσεις είτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή στα σούπερμάρκετ. Κάποια καταστήματα βιολογικών έχουν καλύτερες τιμές από τα σουπερμάρκετ.

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω σε ποια καταστήματα έχω βρει τις φθηνότερες τιμές. Αν ναι, πείτε μου να σας πω!

Σχετικα με τα συμπληρωματα ασβεστιου, θελω να προσθεσω οτι ο γυναικολογος μου σε περιοδο εγκυμοσυνης , μου απαγορευε να παιρνω συμπληρωματα ασβεστιου . Τα θεωρουσε περιττα και πολυ επιβλαβη για νεφρα

Αρκουσε το γαλα η μια φετα τυριου μου ελεγε καθε φορα που ανησυχουσα επειδη δεν επαιρνα συμπληρωμα ασβεστιου.

Ποσο μαλλον για τα παιδια.

Επισης κατα καιρους στην τηλεοραση ακουμε οτι τα παιδικα γαλατα τα επιφορτισμενα με προσθετες ουσιες επιβαρυνουν τα οργανα και βλαπτουν μακροπροθεσμα τα παιδια.

Προτεινουν το απλο φρεσκο γαλα, χωρις προσθετα.

Γνωστο ειναι οτι οτιδηποτε προσθετο οπως βιταμινες, συμπληρωματα διατροφης βλαπτουν σοβαρα οταν τα παιρνουμε σε καθημερινη βαση. Ποσο μαλλον οταν προκειται για παιδικο οργανισμο .

Ορθοπεδικοι -παιδιατροι-διατροφολογοι συνειστουν ολα τα χρονια γαλα (εννοειται ζωικο) για την καλυτερη αναπτυξη των οστων και για αποφυγη της οστεοπορωσης.

Επισης η σογια πολλες φορες εχει κατηγορηθει οτι ειναι μεταλλαγμενη. Εχω ακουσει και για καρκινο.

Ποιος μας εγγυαται οτι το γαλα σογιας δεν ειναι μεταλλαγμενο.

Εξαλλου εαν ηταν τοσο καλη πηγη ασβεστιου δεν θα προσθεταν επιπλεον ασβεστιο.

Γαλα (κανονικο) επιφορτισμενο σε ασβεστιο, δεν εχω ακουσει??? Και ταυτοχορονα σε σιδερο?

Γνωριζουμε οτι το σιδερο δεν μπορει να απορροφηθει απο τον οργανισμο μας με το ασβεστιο μαζι.

Το ασβεστιο απο τη σογια μπορει να απορροφηθει εξισου απο τον οργανισμο μας οπως το ασβεστιο απο το γαλα?

Ερευνες και Συμπερασματα αναλογα με τους στοχους της καθε ερευνας και απο ποιους χρηματοδοτειται μπορουμε να βρουμε πολλα στο internet, ωστε να απανταμε στα ερωτηματα μας.. Απο την μια και απο την αλλη πλευρα. Oτι θελεις βρισκεις.

Το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι αξιοπιστες πρωτον και κατα δευτερον η λειτουργια του οργανισμου μας ειναι πολυπλοκη και ακομα μια ερευνα να ειναι αξιοπιστη δεν ειμαστε σε θεση να την αξιολογησουμε εμεις για την τελικη οφελεια στον οργανισμο μας.

Υπαρχουν οι ειδικοι διατροφολογοι που ακομα και αυτοι πολλες φορες ανακαλουν καποιες αποψεις λογω νεωτερης ερευνας που αναιρεσε την προηγουμενη.

Σχετικα με το μεταλλαγμενο γαλα. Εχω δει την λιστα της greenpeace.

Φανταζομαι οτι θα εχει επιστημονικη βαση, αλλα νομιζω οτι πρεπει να βρισκονται στα δικαστηρια με καποιες απο αυτες τις εταιρειες για την συγκεκριμενη λιστα.

Βεβαια δεν χανουμε και τιποτα να την λαμαβανουμε υποψη μας. Προσπαθω να αποφευγω και εγω το ΔΕΛΤΑ και να ψωνιζω οσο πιο αγνα προιοντα απο γνωστους .

Γιαουρτι φυσικο απο γειτονικο ζαχαροπλαστειο με περιορισμενες ποσοτητες που δεν ταιζει ολοκληρη την Ελλαδα και αποφευγω το επιδορπιο γιαουρτιου που το απαγορευουν και οι περισσοτεροι παιδιατροι.

Μπορουμε οταν ψωνιζουμε να διαβαζουμε τα συστατικα και να κρινουμε κατα ποσο αγνο και φυσικο ειναι ενα προιον.

Τελειωνοντας πιστευω οτι ζουμε σε μια προνομιακη χωρα, ως προς τη διατροφη και εμεις δεν το εκμεταλλευομαστε.

Σχετικα με τα συμπληρωματα ασβεστιου, θελω να προσθεσω οτι ο γυναικολογος μου σε περιοδο εγκυμοσυνης , μου απαγορευε να παιρνω συμπληρωματα ασβεστιου . Τα θεωρουσε περιττα και πολυ επιβλαβη για νεφρα

Αρκουσε το γαλα η μια φετα τυριου μου ελεγε καθε φορα που ανησυχουσα επειδη δεν επαιρνα συμπληρωμα ασβεστιου.

Ποσο μαλλον για τα παιδια.

summer wine, έχει μελετηθεί η γνώση των γιατρών περί διατροφής. Αυτό που προκύπτει είναι ότι οι γιατροί δεν ξέρουν όσα νομίζουν ότι ξέρουν και έτσι πρέπει να ακούμε τις συμβουλές τους με επιφύλαξη. Φαντάσου ότι κατά μέσο όρο, σε ένα πρόγραμμα ατελείωτων ωρών διδασκαλίας επί 5 έτη μέχρι να πάρουν πτυχίο, ο κάθε γιατρός εκτίθεται σε 25-30 ώρες διδασκαλίας περί διατροφής. Δες εδώ για σχετικές μελέτες:

National Academy of Sciences. 1985. Nutrition Education in U.S. Medical Schools.

Adams KM, Lindell KC, Kohlmeier M, Zeisel SH. Status of nutrition education in medical schools. Am J Clin Nutr. 2006 Apr;83(4):941S-944S.

Adams KM, Kohlmeier M, Zeisel SH. Nutrition education in U.S. medical schools: latest update of a national survey. Acad Med. 2010 Sep;85(9):1537-42.

Σίγουρα μπορείς να πάρεις 1000mg ασβεστίου καταναλώνοντας ένα λίτρο γάλακτος την ημέρα, ή ~150 gr τυρί cheddar (πηγή: http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/8/2).

Όμως παίρνεις μαζί και πολύ χειρότερα πράγματα, όπως χοληστερόλη (αιτία πολλών θανάτων και χρόνιων ασθενειών), αντιβιοτικά, ορμόνες, (παστεριωμένο) πύον, κλπ. Συνεπώς, η καλύτερη λύση είναι να παίρνεις το ασβέστιο από αγνές πηγές, όπως τα όσπρια, τα βαθυπράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. λαχανίδες), το μπρόκολο κλπ. Το γάλα σόγιας δεν έχει τα κακά του ζωικού γάλακτος. Τώρα για το αν το συμπλήρωμα ασβεστίου δεν κάνει καλό, δεν το ξέρω. Θα το ψάξω και θα επανέλθω. Πάντως στο mayo clinic Που μόλις κοίταξα δεν βρήκα κάτι εναντίον του συμπληρώματος ασβεστίου.

Εδώ υπάρχει μια πολύ καλή επιλογή από βίντεο για το γάλα. Στο τέλος κάθε βίντεο παρατίθενται τόσο το κείμενο του βίντεο όσο και οι επιστημονικές μελέτες.

Επισης κατα καιρους στην τηλεοραση ακουμε οτι τα παιδικα γαλατα τα επιφορτισμενα με προσθετες ουσιες επιβαρυνουν τα οργανα και βλαπτουν μακροπροθεσμα τα παιδια.

Το ίδιο χαοτική και όχι πάντοτε σωστή ειναι η πληροφορηση που δίνει η τηλεόραση. Με εξαίρεση ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες (Τριχοπούλου, Τριχόπουλος) που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την επιστήμη τους, δεν έχω πετύχει κανέναν διαιτολόγο ή γιατρό που να μου φαίνεται διαβασμένος. Μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνη σου επιχειρώντας να διασταυρώσεις την ίδια πληροφορία που ακουσες στην τηλεόραση. Στην τηλεόραση ακούμε και πολλές παρωχημένες απόψεις (για παράδειγμα, ο συνδυασμός φυτικών τροφών στο ίδιο γεύμα για να έχουμε "πλήρη" πρωτείνη είναι μύθος του '80 που έχει καταρριφθεί αλλά τον αναφέρουν πολλοί ακόμα και σήμερα!).

Προτεινουν το απλο φρεσκο γαλα, χωρις προσθετα.

Γνωστο ειναι οτι οτιδηποτε προσθετο οπως βιταμινες, συμπληρωματα διατροφης βλαπτουν σοβαρα οταν τα παιρνουμε σε καθημερινη βαση. Ποσο μαλλον οταν προκειται για παιδικο οργανισμο .

Αυτό δεν είναι τεκμηριωμένο. Δεν είναι όλα τα πρόσθετα προβληματικά, και παίζει ρόλο και η δόση. Έχεις να μου προτείνεις να δω σχετική βιβλιογραφία;

Ορθοπεδικοι -παιδιατροι-διατροφολογοι συνειστουν ολα τα χρονια γαλα (εννοειται ζωικο) για την καλυτερη αναπτυξη των οστων και για αποφυγη της οστεοπορωσης.

Αυτό είναι απόδειξη όσων γράφω παραπάνω περί διατροφικής παιδείας των γιατρών: Οι παραπάνω γιατροί και διατροφολόγοι είναι πλημελλώς ενημερωμένοι - Το λέω διότι είναι γνωστό σε όσους ξέρουν να χειρίζονται ελαφρώς το ίντερνετ ότι το ζωικό γάλα ΔΕΝ είναι η μοναδική πηγή ασβεστίου, ούτε η καλύτερη (δηλ. χωρίς παρενέργειες) πηγή ασβεστίου. Σίγουρα το ζωικό γάλα μπορεί να είναι ευκολη πηγή ασβεστίου, αλλά το ίδιο εύκολη πηγή είναι το γάλα σόγιας, και χωρίς τις παρενέργειες του ζωικού!

Επισης η σογια πολλες φορες εχει κατηγορηθει οτι ειναι μεταλλαγμενη. Εχω ακουσει και για καρκινο.

Ποιος μας εγγυαται οτι το γαλα σογιας δεν ειναι μεταλλαγμενο.

Εξαλλου εαν ηταν τοσο καλη πηγη ασβεστιου δεν θα προσθεταν επιπλεον ασβεστιο.

Γαλα (κανονικο) επιφορτισμενο σε ασβεστιο, δεν εχω ακουσει??? Και ταυτοχορονα σε σιδερο?

Γνωριζουμε οτι το σιδερο δεν μπορει να απορροφηθει απο τον οργανισμο μας με το ασβεστιο μαζι.

Δεν καταλαβαίνω τις ερωτήσεις. Θα επανέλθω.

Το ασβεστιο απο τη σογια μπορει να απορροφηθει εξισου απο τον οργανισμο μας οπως το ασβεστιο απο το γαλα?

Ναι. Εξίσου. Έτσι λεει η επιστήμη. Δες εδώ.

http://nutritionfacts.org/video/calcium-absorption-soy-milk-versus-cow-milk/'>http://nutritionfacts.org/video/calcium-absorption-soy-milk-versus-cow-milk/

Ερευνες και Συμπερασματα αναλογα με τους στοχους της καθε ερευνας και απο ποιους χρηματοδοτειται μπορουμε να βρουμε πολλα στο internet, ωστε να απανταμε στα ερωτηματα μας.. Απο την μια και απο την αλλη πλευρα. Oτι θελεις βρισκεις.

Το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι αξιοπιστες πρωτον και κατα δευτερον η λειτουργια του οργανισμου μας ειναι πολυπλοκη και ακομα μια ερευνα να ειναι αξιοπιστη δεν ειμαστε σε θεση να την αξιολογησουμε εμεις για την τελικη οφελεια στον οργανισμο μας.

Υπαρχουν οι ειδικοι διατροφολογοι που ακομα και αυτοι πολλες φορες ανακαλουν καποιες αποψεις λογω νεωτερης ερευνας που αναιρεσε την προηγουμενη.

Συμφωνώ. Για αυτό δεν πρέπει να ενημερωνόμαστε από την τηλεόραση που κυνηγά πιασάρικες ειδήσεις. Υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί και σάιτ (που δεν πουλάνε συμπληρώματα, ίσα ίσα σου λενε πώς να ζήσεις χωρίς αυτά), όπως

http://www.drmcdougall.com/health/education/

http://nutritionfacts.org

και φυσικά το pubmed.

Σχετικα με το μεταλλαγμενο γαλα. Εχω δει την λιστα της greenpeace.

Φανταζομαι οτι θα εχει επιστημονικη βαση, αλλα νομιζω οτι πρεπει να βρισκονται στα δικαστηρια με καποιες απο αυτες τις εταιρειες για την συγκεκριμενη λιστα.

Βεβαια δεν χανουμε και τιποτα να την λαμαβανουμε υποψη μας. Προσπαθω να αποφευγω και εγω το ΔΕΛΤΑ και να ψωνιζω οσο πιο αγνα προιοντα απο γνωστους .

Γιαουρτι φυσικο απο γειτονικο ζαχαροπλαστειο με περιορισμενες ποσοτητες που δεν ταιζει ολοκληρη την Ελλαδα και αποφευγω το επιδορπιο γιαουρτιου που το απαγορευουν και οι περισσοτεροι παιδιατροι.

Μπορουμε οταν ψωνιζουμε να διαβαζουμε τα συστατικα και να κρινουμε κατα ποσο αγνο και φυσικο ειναι ενα προιον.

Τελειωνοντας πιστευω οτι ζουμε σε μια προνομιακη χωρα, ως προς τη διατροφη και εμεις δεν το εκμεταλλευομαστε.

είναι ψευδαίσθηση να νομίζεις ότι το γειτονικό ζαχαροπλαστείο χρησιμοποιεί γάλα που προέρχεται από ιδανικά μεγαλωμένα και ταισμένα ζώα. μακάρι να είναι έτσι, αλλά πιστεύω ότι αν το ψάξεις 99,99999% θα απογοητευθείς.

Θεωρώ πως είναι καλό να γνωρίζουν όλοι πως οι απόψεις τις zeezelle είναι όχι απλά vegeterian αλλά vegan : http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2487628&postcount=41

Αυτό ώστε να μην πέσει κανείς στο λάθος να κόψει τροφές χωρίς μια καλή μελέτη νωρίτερα, καθώς και η ίδια γράφει "καλα σχεδιασμένη χορτοφαγική διατροφή (όχι δηλ. μόνο μαρούλια και πατάτες)".

Η έμφαση στο καλά δική μου.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Zeezelle, μου φαίνεται ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Από τη μια βάζεις το "ύποπτης προέλευσης" γάλα ζαχαροπλαστείου (που πιθανότατα προέρχεται από κάποια μικρή κτηνοτροφική μονάδα)

Από την άλλη βάζεις το πιστοποιημένο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ γάλα σόγιας, που επιπλέον είναι εμπλουτισμένο σε ασβέστιο. Αλήθεια, μπορούμε να μιλάμε για βιολογικό τρόφιμο - δηλαδή για τρόφιμο που πωλείται κατά το δυνατόν αγνό και χωρίς επεξεργασία- όταν παραδεχόμαστε ότι το εν λόγω τρόφιμο υπέστη χημική επεξεργασία για να εμπλουτιστεί σε ασβέστιο;

Αν συγκρίνεις ΟΜΟΙΑ είδη, δηλαδή κοινό γάλα σ/μ και κοινό ρόφημα σόγιας, νομίζω ότι η διαφορά είναι συντριπτική εις βάρος του ροφήματος, τόσο όσον αφορά στην περιεκτικότητα σε ασβέστιο όσο και στη γενικότερη ασφάλεια του τροφίμου. Για τους περισσότερους από εμάς, στην περίπτωση της σόγιας, δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε καμία λίστα της Greenpeace: θεωρείται δεδομένο ότι η σόγια είναι το κατεξοχήν μεταλλαγμένο τρόφιμο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...