Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΛΤΑ ADVANCE - ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ;

Recommended Posts

Καλησπέρα! ο παιδιάτρος μου σύστησε για τον μπέμπη μου τα επιδόρπια γιαουρτιού ΔΕΛΤΑ ADVANCE. διαβασα όμως στο internet πως τα συγκεκριμένα είναι στη λίστα της Greenpeace σημειωμένα με κόκκινο.

Τι γιαουρτάκι να δώσω στο μωρό; τα έχω χαμένα. μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει; ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ισως να δοκιμασεις απο καποιο μαγαζι με βιολογικα προιοντα????

δεν το είχα σκεφτεί, έχεις δίκιο. ευχαριστώ. πως γίνεται να μάθουμε όμως αν τα γιαουρτάκια που διατίθενται στα super market είναι οκ για τα μωρά μας; γιατί, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά εμένα, δεν είναι εύκολο να τρέχω κάθε λίγο και λιγάκι σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, άσε που στην Πάτρα δεν υπάρχουν και πολλά.

Διαφημίσεις

Αχ, είναι πολύ μικρούλης οπότε δεν μπορείς να δώσεις απλό βιολογικό αγελαδινό που έχει το σούπερ... Εγώ έκανα υπομονή ως τους 18 μήνες (έδινα advance) και μετά Όλυμπος βιολογικό με μέλι. Σίγουρα θα υπάρχουν βιολογικά βρεφικά αλλά εγώ τότε δεν είχα ιδέα... (ούτε και πρόσβαση στο ίντερνετ):oops:.

Αχ, είναι πολύ μικρούλης οπότε δεν μπορείς να δώσεις απλό βιολογικό αγελαδινό που έχει το σούπερ... Εγώ έκανα υπομονή ως τους 18 μήνες (έδινα advance) και μετά Όλυμπος βιολογικό με μέλι. Σίγουρα θα υπάρχουν βιολογικά βρεφικά αλλά εγώ τότε δεν είχα ιδέα... (ούτε και πρόσβαση στο ίντερνετ):oops:.

Να' σαι καλά. θα ψάξω αύριο στα βιολογικά και αν δεν βρω θα δώσω το advance που μου είπε ο παιδίατρος, μετα φόβο Θεού βέβαια. Ευχαριστώ πολύ

Συγνωμη που ειναι αυτη η λιστα γιατι η επισημη λιστα της greenpeace δεν αναφερει κατι.Μηπως ειναι κατι μαιμουδενιες που κυκλοφορουν κατα καιρους? Μας βαζεις το λινκ σε παρακαλω?

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Κορίτσια επειδή είναι η δουλειά μου αυτή σας λέω πως όλα τα ίδια είναι. Από την στιγμή που μιλάμε για βιομηχανοποίηση μπαίνουν συντηρητικά και άλλα. Ναι το advance όπως και άλλα παιδικά γάλατα ήταν στην λίστα της Greenpeace για μεταλλαγμένα. Αλλά αν το ψάχνετε μετά θα πρέπει να τρελαθείτε γιατί θα ανακαλύψετε πως όλη σας η ζωή είναι μία βρωμιά... Ειδικά διατροφικά μόνο άμα έχετε κήπο ξεφεύγετε. Το θέμα των βιολογικών έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές. Και υπάρχουν πολλά μελανά σημεία.

Εγώ προσωπικά τώρα που τα ξέρω αυτά θα του έδινα advance....

beeeeezzzzz

Διαφημίσεις

ομως στην επισημη λιστα της greenpeace για το 2010 η εταιρια της δελτα ειναι στην ανωτερη κατηγορια στην πρασινη δειτε εδω

http://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/gmo-guide.html

εγω προσωπικα ειμαι πολυ επιφυλακτικη και για τα βιολογικα προιντα ου μας πασαρουν...βιολογικο για μενα θεωρειται μονο αυτο που παραγω εγω στον κηπο μου(που δεν εχω....)και απο τα ζωακια που εχω στην αυλη μου (και απο αυτα δεν εχω...)...ολα τα αλλα νομιζω πως θυσιαζονταιο στον βωμο του κερδους.....αλλωστε ειμαστε και η πρωτη χωρα στην διαφρορα.....τα βιολογικα που ειναι κερδοφορα θα την σταματησουν????

Καλημέρα!

δεν έδωσα ποτέ στον γιο μου εμπλουτισμένο γάλα ή επιδόρπιο γιαουρτιού. Έχετε διαβάσει τα συστατικά αυτών των προιόντων? Έχετε σκεφθεί τι βάζουν μέσα για να γίνουν ελκυστικά στα παιδιά?

Θα μου πεις - γιατί των ενηλίκων είναι αθώα? Όχι βέβαια! Αλλά τουλάχιστον δεν έχουν και αυτά τα πρόσθετα (χρώμα, γλυκαντικά, κ.λ.π.). Κι ότι γλυτώνει κανείς, καλό είναι.

Βιολογικό γάλα - δεν ξέρω - αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει. Προσωπικά, προσπαθώ ν' αγοράζω φρέσκο γάλα μικρής παραγωγής κι ο Θεός βοηθός!

Γενικά, με το σύνολο της διατροφής, πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας...

Κορίτσια είναι πολύ δύσκολο να βρείτε... Δεν υπάρχουν βιολογικά αλλά και να υπήρχαν και η έννοια της βιολογικής διατροφής στέκει μόνο αν τα κάνεις όλα βιολογικά. Το λάδι που χρησιμοποιείται για το παιδί σας με τα βιολογικά τρόφιμα είναι βιολογικό? Πρέπει όλα να είναι βιολογικά και όρθα΄που είναι ανέφικτο και πανάκριβο.

Επίσης, όλα τα γιαουρτια ίδια είναι αλλά αν αισθάνεστε καλύτερα βρέστε ένα άλλο από το advance

beeeeezzzzz

Συγνωμη που ειναι αυτη η λιστα γιατι η επισημη λιστα της greenpeace δεν αναφερει κατι.Μηπως ειναι κατι μαιμουδενιες που κυκλοφορουν κατα καιρους? Μας βαζεις το λινκ σε παρακαλω?

το λινκ το βρήκα από αυτό το site, στο ανεβάζω

http://www.e-papadakis.gr/files/METALLAGMENA.pdf

το να μην δωσεις κανενα γιαρτουτι τοσο μικρο.πειραζει?εγω ακομα και τωρα που ειναι 3 και 6 χρ.δεν τα δινω,τα παιδικα γιαουρτακια ειναι τινκα στην ζαχαρι~!!!

ω

Διαφημίσεις

• 1 month later...

καλησπέρα,

καθώς οι κόρες μου καταναλώνουν 2 γιαούρτια advance την ημέρα, θορυβήθηκα και μπήκα στο site της Greenpeace όπου είδα την ακόλουθη ανάρτηση στο θέμα "Η Δελτα εναντίον της Greenpeace κλπ. το οποίο το έχω αντιγράψει ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε

την πρόσφατη έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα (Αʼ εξάμηνο 2011), η ΔΕΛΤΑ προσκόμισε τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, ωστόσο ενώ είχε δεσμευτεί πως θα έχει σήμανση στη συσκευασία του τελικού της προϊόντος από το Μάιο του 2010, μέχρι και σήμερα δεν το έχει πράξει. Η σήμανση είναι ο μόνος τρόπος να μπορούν οι καταναλωτές να γνωρίζουν τι τρώνε.

Όπως θα δεις, η ΔΕΛΤΑ έχει προσκομίσει όλες τις σχετικές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται στη σήμανση στη συσκευασία και όχι στο προιόν

Όπως θα δεις, η ΔΕΛΤΑ έχει προσκομίσει όλες τις σχετικές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται στη σήμανση στη συσκευασία και όχι στο προιόν

Μα δεν ειναι το θέμα απλως της αναγραφής, της σήμανσης στην συσκευασια αλλά στο ίδιο το προιον που περιλαμβάνει, γιατι ναι μεν μπορεί να μην αναγράφεται αλλα παρολα αυτά να περιέχει μεταλλαγμενα.

Εκει στοχευει η greenpeace στην εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος σήμανσης για μη μεταλλαγμένα στις συσκευασίες των ζωικών προϊόντων.

Το θέμα ειναι πως ειναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτούμε οτιδήποτε, κακα τα ψέμματα. Είναι μεγάλα τα συμφέροντα και άλλωστε δεν ζουμε και στο πιο έννομο κράτος.

Καταναλωνε και μη ερευνα....;):D

Κορίτσια εμένα ο γιος μου δεν τα ήθελε τα παιδικά γιαούρτια και απο 9 μηνων του έδινα στραγγιστό από ένα τυροκομείο της περιοχής μας. Του αρέσει πάρα πολύ ενω αυτά τα παιδικά με τις γευσεις ούτε να τα βάλει στο στώμα του!

Πάλι καλα που εμεις έχουμε την πολυτέλια του κήπου με δικά μας λαχανικά και κάποια δικά μας φρούτα και δικό μας λάδι, οπότε την παλεύουμε...

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

η κορη μου ειναι 8μιση μηνων και της δινω κανονικο γιαουρτακι.συνηθως περνω το κομπλιτ της δελτα που δεν εχει ζελατινες κλπκλπκλπ.γιατι δινετε ζαχαρι και χρωστικα?τα επιδορπια γιαουρτιου εχουν μεσα την αρτα με τα γιαννενα:shock:.παντα οταν ψωνιζω τροφημα κοιταζω τα συστατικα.επειδη ειμαι λιχουδο το περιεχομενο πολλων νοστιμων τροφων με εχει αποτρεψει απο μονο του να το βαλω στο στομα μου.οχι οτι κανω υγειινη διατροφη αλλα οτι μπορουμε να το αποφυγουμε καλο ειναι.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η ίδια εταιρεία παράγει ταυτόχρονα συμβατικά και βιολογικά προιόντα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία διαφορά. Ειδικά για τις μεγάλες εταιρείες γάλακτος. Σίγουρα πρόκειται για κοροιδία.

:P

Καλημέρα....Εγώ δίνω στο γιο μου Advance από 8 μηνών. Η συσκευασία δεν γράφει ότι περιέχει χρωστικές και ζάχαρη αλλά για να είναι πιο γλυκό περιέχει χυμό σταφυλιού. Τα βιολογικά παιδικά γιαουρτάκια τύπου Όλυμπος τα έχω δει αλλά κι αυτά είναι επιδόρπια γιαουρτιού - το λέω για όσες μαμάδες θέλουν να αποφύγουν έτσι το επιδόρπιο. Δεν το αποφεύγουν!!

Όσο για το Complete της Δελτα που λέει η Ελινα1978, αυτό δηλαδή ποιός είπε ότι είναι κανονικό γιαούρτι χωρίς συντηρητικά κ.λπ. χημικά?? Δεν θέλω να πανικοβάλλω κανένα αλλά το μόνο original γιαούρτι είναι το πρόβειο που είναι στο πήλινο κεσεδάκι. Μπορείς όμως αυτό να το δώσεις σε μωράκι 8-9-10 μηνών?? Είναι πολύ βαρύ για το στομάχι. Ακόμα και για τους ενήλικες.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

στα σ/μ Βασιλόπουλος έχει και ένα βιολογικό γιαουρτάκι το TEDDI το οποίο είναι και φτηνότερο από το ADVANCE.

Yogini μου, το έχω δει κι αυτό αλλά:

1. Είναι επιδόρπιο (όπως Advance, noulac).

2. Δεν βγαίνει σκέτο. Μόνο με γεύση φρούτων. Αναρωτιέμαι αν τα φρούτα αυτά είναι βιολογικά (αν ξέρεις πες μου γιατί πάντα είχα την απορία για τα συστατικά του) και γενικά από που κρατάει η σκούφια τους. Δε με πείθει ως προϊόν περισσότερο από άλλα επιδόρπια.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall