Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ριζάλευρο Βανίλια- ξεκίνημα με το κουταλάκι.

angelia

Recommended Posts

Καλησπέρα κοπέλες μου, πήγαμε το μικρό μας πουσιούρι στο γιατρό χθες για εμβόλιο και επειδή εξακολουθεί να είναι οριακά στο βάρος του μας είπε να ξεκινήσουμε ρυζάλευρο μόλις κλείσει τον τέταρτο μήνα, δηλαδή σε 15 μερούλες! Είμαι κατενθουσιασμένη που θα πάμε ένα βηματάκι πιο πέρα αλλά από την άλλη ανησυχώ γιατί δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ όσο αφορά το θέμα... Πχ.πώς το φτιάχνουμε, με γαλά ή με νερό, αν μπορώ να φτιαχνω σπιτικό, επίσης το τρώει με το μπιμπερό ή με κουταλάκι και πιατάκι? Για πόσο καιρό θα τρώμε ρυζάλευρο πριν φάμε κάτι αλλο, επίσης μετά το ρυζάλευρο πιο είναι το επόμενο βήμα???

Σας έπριξα ε?????

Καλησπερα και σε εσενα.καταρχην να σου ζησει το μωρακι και κατα δευτερον να μην ανησυχεις για τιποτα.Την κρεμα την φταιχνεις με νερο και εχει ακριβως τις οδηγιες πισω απο το κουτι αναλυτικα.Το καλυτερο ειναι να το δινεις με το κουταλακι γιατι ετσι το παιδι αποφευγει να παιρνει αποτομο βαρος το οποιο δεν συνισταται κιολας.Εμενα η μικρη μου ειναι 6 μηνων και 2 εβδομαδων και η σειρα που ακολουθησαμε με τις οδηγιες της παιδιατρου ηταν η κρεμα,μετα απο 7 ημερες φρουτοκρεμα μηλο-αχλαδι και την επομενη και μπανανα και παλι μετα απο 7 μερες βαλαμε και την χορτοσουπα και τελος την κρεατοχορτοσουπα.Εκει εχουμε παραμεινει κιολας.Ελπιζω λιγο να βοηθησα.Αντε και καλη αρχη και να εχεις υπομονη:-P

JFtip2.png?dExGhogZ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα και σε εσενα.καταρχην να σου ζησει το μωρακι και κατα δευτερον να μην ανησυχεις για τιποτα.Την κρεμα την φταιχνεις με νερο και εχει ακριβως τις οδηγιες πισω απο το κουτι αναλυτικα.Το καλυτερο ειναι να το δινεις με το κουταλακι γιατι ετσι το παιδι αποφευγει να παιρνει αποτομο βαρος το οποιο δεν συνισταται κιολας.Εμενα η μικρη μου ειναι 6 μηνων και 2 εβδομαδων και η σειρα που ακολουθησαμε με τις οδηγιες της παιδιατρου ηταν η κρεμα,μετα απο 7 ημερες φρουτοκρεμα μηλο-αχλαδι και την επομενη και μπανανα και παλι μετα απο 7 μερες βαλαμε και την χορτοσουπα και τελος την κρεατοχορτοσουπα.Εκει εχουμε παραμεινει κιολας.Ελπιζω λιγο να βοηθησα.Αντε και καλη αρχη:-P

Μαράκι μου σ ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!! να σου ζήσει κι εσένα η κοράσα σου!! Με έκανες πολύ χαρούμενη τώρα!!! Ξεκινάμε φαγάκι!!γιουχουυυυυυυυ!!!!! Ανυπομονώ όσο δεν φαντάζεσαι! Μεγαλώνει το παλικαράκι μου και θα τρώει και φαγάκι!! Αύριο θα πάω για πιατάκι και κουταλάκι!!!!Βοήθησες πολύ!!!!! Να σαι καλά!!!!:-D

Καλησπέρα κοπέλες μου, πήγαμε το μικρό μας πουσιούρι στο γιατρό χθες για εμβόλιο και επειδή εξακολουθεί να είναι οριακά στο βάρος του μας είπε να ξεκινήσουμε ρυζάλευρο μόλις κλείσει τον τέταρτο μήνα, δηλαδή σε 15 μερούλες! Είμαι κατενθουσιασμένη που θα πάμε ένα βηματάκι πιο πέρα αλλά από την άλλη ανησυχώ γιατί δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ όσο αφορά το θέμα... Πχ.πώς το φτιάχνουμε, με γαλά ή με νερό, αν μπορώ να φτιαχνω σπιτικό, επίσης το τρώει με το μπιμπερό ή με κουταλάκι και πιατάκι? Για πόσο καιρό θα τρώμε ρυζάλευρο πριν φάμε κάτι αλλο, επίσης μετά το ρυζάλευρο πιο είναι το επόμενο βήμα???

Σας έπριξα ε?????

Αφου το βάρος του είναι οριακό γιατί δεν βάζεις γάλα αντι για νερό στο ριζάλευρο.Θα παρει παραπάνω θερμίδες και δεν θα χάσει το γάλα του που έχει πολύτιμα συστατικά.Ρώτα και την/τον παιδίατριο.:)

tnDpp3.png

77l3p3.png

συμβουλή: για πρώτο κουταλάκι πάρε αυτά τα χοντρουλά από σιλικόνη, γιατί μέχρι να τα συνηθίσει θα τα δαγκώνει και μπορεί να πληγώσει τα ουλάκια του με διαφορετικό κουταλάκι. Βέβαια δεν χωράνε μεγάλη ποσότητα κρέμας, μόλις μάθει να τρώει με κουτάλι μπορείς να πάρεις κάποιο άλλο πλαστικό, αλλά για αρχή εμάς αυτά τα σιλικονάτα (πώς αλλιώς να τα πω?) μας βόλεψαν χωρίς ατυχήματα.

Και εγώ συμφωνώ να βάζεις γάλα αντί για νερό στο ριζάλευρο, επίσης να ξέρεις ότι μπορεί να κάνει μια ελαφριά δυσκοιλιότητα στην αρχή το μωρό, αλλά θα την ξεπεράσει γρήγορα.

Πάρε τα έτοιμα ρυζάλευρα, έχουν όλες οι εταιρείες, και μάλιστα είναι ενισχυμένα με σίδηρο, βιταμίνες κλπ. Ρώτα όμως τον παιδίατρο αν μπορείς μετά να δίνεις στο μωρό λίγο νεράκι για να ξεπλένει το στόμα του, να μην μένει το ρυζάλευρο στο στόμα και του χαλάσει τα δοντάκια (αν έχει ήδη ή αφού βγάλει). Το nutricia φτιάχνεται πιο εύκολα (δεν σβολιάζει), αλλά εμάς του μικρού του αρέσει πιο πολύ η γεύση του γιώτης. (Αν αυτά που γράφω θεωρούνται διαφήμιση, παρακαλώ κε administrator διαγράψτε την τελευταία πρόταση).

Με το καλό να αρχίσετε να τρώτε, μην απογοητευτείς γιατί στην αρχή θα τρώει ελάχιστο και θα του τρέχουν όλα έξω (είναι καινούρια εμπειρία το κουτάλι), σε καμιά βδομάδα θα πάρει μπρος και θα εξαφανίζει τα μπολάκια! Επίσης εμάς μας έβγαζε σπυράκια γύρω από το στόμα επειδή τον σκούπιζα με χαρτί κουζίνας, μας βόλεψαν τα μωρομάντηλα (τα πιο απαλά, που είναι για τα νεογέννητα) και τον καθαρίζω με αυτά και δεν ξανάβγαλε σπυράκια.

Ήρθε και η δική μας ώρα να αρχίσουμε κρέμα! Είπαμε με τον άντρα μου να οργανώσουμε την "επιχείρηση" αύριο το απόγευμα. Μου φαίνεται πως θα γίνει πόλεμος κανονικός. Η μπέμπα είναι ζόρικη... Τέλος πάντων, ήθελα να ρωτήσω πώς μαθαίνεται το να καταπίνει από το κουταλάκι. Μέχρι τώρα παρατηρώ πως κάνει τη θηλαστική κίνηση με το γάλα (εμ δεν ξέρει και τπτ άλλο) και αναρωτιέμαι πώς θα της δώσω να καταλάβει πως αυτό που θα της βάλω στο στόμα πρέπει να το καταπιεί........???

Α, κι εγώ τα σιλικονάτα τα κουταλάκια έχω πάρει, μου φαίνονται πιο ακίνδυνα.

Διαφημίσεις

Εμεις παλι καθοτι τροφαντες ξεκινησαμε απο φρουτοκρεμα και η παιδιατρος μας ειπε οχι στις κρεμες. Σημερα τις εδωσα πρωτη φορα λιγο μηλο κι εκανε λες κι ετρωγε το πιο αηδιαστικο πραγμα. Ξινισε τα μουτρα της κ τελικα κατεληξε ο μπαμπας μας να τρωει τη φρουτοκρεμα! Εσας ποσο καιρο πηρε για να αρχισει να τρωει κανονικα ενα γευμα αντι για γαλα????

Κι εγω κουταλακια σιλικονης εχω παρει.

65nOp2.png

scMHp2.png

Αφου το βάρος του είναι οριακό γιατί δεν βάζεις γάλα αντι για νερό στο ριζάλευρο.Θα παρει παραπάνω θερμίδες και δεν θα χάσει το γάλα του που έχει πολύτιμα συστατικά.Ρώτα και την/τον παιδίατριο.:)

Έρμα μου ίσως έχεις δίκαιο για το γάλα αλλά πως θα το κάνω? Θα φτιάχνω πρώτα το γάλα και μετά με αυτό το ρυζάλευρο???

Θα ρωτήσω και τον παιδίατρο μας να δούμε τι θα πεί...

συμβουλή: για πρώτο κουταλάκι πάρε αυτά τα χοντρουλά από σιλικόνη, γιατί μέχρι να τα συνηθίσει θα τα δαγκώνει και μπορεί να πληγώσει τα ουλάκια του με διαφορετικό κουταλάκι. Βέβαια δεν χωράνε μεγάλη ποσότητα κρέμας, μόλις μάθει να τρώει με κουτάλι μπορείς να πάρεις κάποιο άλλο πλαστικό, αλλά για αρχή εμάς αυτά τα σιλικονάτα (πώς αλλιώς να τα πω?) μας βόλεψαν χωρίς ατυχήματα.

Και εγώ συμφωνώ να βάζεις γάλα αντί για νερό στο ριζάλευρο, επίσης να ξέρεις ότι μπορεί να κάνει μια ελαφριά δυσκοιλιότητα στην αρχή το μωρό, αλλά θα την ξεπεράσει γρήγορα.

Πάρε τα έτοιμα ρυζάλευρα, έχουν όλες οι εταιρείες, και μάλιστα είναι ενισχυμένα με σίδηρο, βιταμίνες κλπ. Ρώτα όμως τον παιδίατρο αν μπορείς μετά να δίνεις στο μωρό λίγο νεράκι για να ξεπλένει το στόμα του, να μην μένει το ρυζάλευρο στο στόμα και του χαλάσει τα δοντάκια (αν έχει ήδη ή αφού βγάλει). Το nutricia φτιάχνεται πιο εύκολα (δεν σβολιάζει), αλλά εμάς του μικρού του αρέσει πιο πολύ η γεύση του γιώτης. (Αν αυτά που γράφω θεωρούνται διαφήμιση, παρακαλώ κε administrator διαγράψτε την τελευταία πρόταση).

Με το καλό να αρχίσετε να τρώτε, μην απογοητευτείς γιατί στην αρχή θα τρώει ελάχιστο και θα του τρέχουν όλα έξω (είναι καινούρια εμπειρία το κουτάλι), σε καμιά βδομάδα θα πάρει μπρος και θα εξαφανίζει τα μπολάκια! Επίσης εμάς μας έβγαζε σπυράκια γύρω από το στόμα επειδή τον σκούπιζα με χαρτί κουζίνας, μας βόλεψαν τα μωρομάντηλα (τα πιο απαλά, που είναι για τα νεογέννητα) και τον καθαρίζω με αυτά και δεν ξανάβγαλε σπυράκια.

Μαρία μου ευχαριστώ για τη συμβουλή με το κουτάλι, ομολογώ πως θα αγόραζα πλαστικό!! Όσο για τη δυσκοιλιότητα που λές αλήθεια περνάει? Νόμιζα πως το ρυζάλευρο προκαλεί γενικά δυσκοιλιότητα και αλήθεια έιναι ότι τώρα που μειώσαμε το θηλασμό γίναμε λίγο δυσκοίλιοι....ελπίζω να μη γίνουμε χειρότερα.

Για τις διάφορες μάρκες που αναφέρεις πρέπει να δοκιμάσουμε ποικιλία ώσπου να βρούμε ποια μας αρέσει φαντάζομαι, αλλά μπορώ να εναλλάσσω μάρκες για ποικιλία γεύσης?? Και αλήθεια αυτό που είδα στην υπεραγορά για σκέτο ρυζάλευρο και με γεύση βανίλια, έχει διαφορά ποιο θα χρησιμοποιήσουμε??

Ευχαριστώ κοπέλες για τις συμβουλές!!!

Εμεις παλι καθοτι τροφαντες ξεκινησαμε απο φρουτοκρεμα και η παιδιατρος μας ειπε οχι στις κρεμες. Σημερα τις εδωσα πρωτη φορα λιγο μηλο κι εκανε λες κι ετρωγε το πιο αηδιαστικο πραγμα. Ξινισε τα μουτρα της κ τελικα κατεληξε ο μπαμπας μας να τρωει τη φρουτοκρεμα! Εσας ποσο καιρο πηρε για να αρχισει να τρωει κανονικα ενα γευμα αντι για γαλα????

Κι εγω κουταλακια σιλικονης εχω παρει.

Εμανουελίτσα περίμενε γιατί μπερδευτικα τώρα, άλλο πράγμα η φρουτόκρεμα κι άλλο η κρέμα?? Ποια η διαφορά δηλαδή??? :mrgreen: ξέρω είμαι άσχετη , αλλά προσπαθώ ε!:D:D

Και αλήθεια αυτό που είδα στην υπεραγορά για σκέτο ρυζάλευρο και με γεύση βανίλια, έχει διαφορά ποιο θα χρησιμοποιήσουμε??

θα πάρεις το ρυζαλευρο με βανιλια.το σκετο ειναι χάλια.

όσο για το γάλα που σου είπα αντί να βαζείς πχ 100ml νερο που λέει θα βαζει το αντιστοιχο σε γαλα.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Εμανουελίτσα περίμενε γιατί μπερδευτικα τώρα, άλλο πράγμα η φρουτόκρεμα κι άλλο η κρέμα?? Ποια η διαφορά δηλαδή??? :mrgreen: ξέρω είμαι άσχετη , αλλά προσπαθώ ε!:D:D

Καλημερα! Η κρεμα μπορει να ειναι κρεμα βανιλιας ή ρυζαλευρο. Εμεις τρωμε φρουτοκρεμα απο φρεσκα φρουτα. Τα βαζω στο μουλτι με λιγο νερακι.:D:D

65nOp2.png

scMHp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλημερα κι απο μενα! Ξεκιναμε κι εμεις σε 15 μερες κρεμα βανιλια ρυζαλευρο κι ομολογω ειμαι αγχωμενη(ευχαριστα ομως). Εχω ακουσει κι εγω για τα κουταλακια απο σιλικονη οτι ειναι πολυ καλα και πιστευω πως επειδη οι θηλες του μπιμπερο μας ειναι απο τετοιο υλικο θα το δεχτει καλυτερα. Ειδωμεν!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

Καλημερα,

Εχουμε κ εμεις προβλημα με τη φρουτοκρεμα! Εκει που την τρωγαμε 1 1/2 μηνα τωρα (οχι βεβαια με μεγαλη ευχαριστηση) ξαφνικα αποφασισε οτι δεν τη θελει με τιποτα!!!! Κλαιει υστερικα κ ουτε λογος να ανοιξει το στομα της! Χτες αναγκαστηκα κ της εδωσα τελικα γαλα...Βαζω αχλαδι, μηλο, μπανανα κ το χυμο απο μισο πορτοκαλι. Δοκιμασα να δωσω κ μονο αχλαδι, μπανανα αλλα τιποτα. Σημερα θα της βαλω κ ενα κουταλακι κρεμα βανιλιας ρυζαλευρο της Nutricia. Υπαρχει σκετη κρεμα βανιλιας ή ειναι ολες με ρυζαλευρο? Ολες εχουν εστω κ λιγο ζαχαρη? Βαζω το κουταλακι μεσα στο μουλτι με τα φρουτα ή πρεπει πρωτα να εχω φτιαξει την κρεμα με νερο?

Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!

65nOp2.png

scMHp2.png

Καλημερα σε ολες και καλα φαγοποτια στα παιδακια σας....Εμεις δεν εχουμε αρχισει ακομα,ειμαστε 5,5 οποτε σε λιγο....Μας ειπανε να ξεκινησουμε ριζαλευρο βανιλια αλλα εξεφρασα την αντιδραση μου για τη ζαχαρη που περιεχει...Θα παραγγειλω βιολογικα προιοντα αλλα μεχρι τοτε...εχω παρι το ρυζαλευρο της nutricia που λεει χωρις προσθηκη ζαχαρης κ γλουτενη...ειναι καλη να την ενταξω στη διατροφη του?Φτιαχνετε κρεμα,σκετη,με ρυζαλευρο κ γαλα δικο μου για αρχη?

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολες και καλα φαγοποτια στα παιδακια σας....Εμεις δεν εχουμε αρχισει ακομα,ειμαστε 5,5 οποτε σε λιγο....Μας ειπανε να ξεκινησουμε ριζαλευρο βανιλια αλλα εξεφρασα την αντιδραση μου για τη ζαχαρη που περιεχει...Θα παραγγειλω βιολογικα προιοντα αλλα μεχρι τοτε...εχω παρι το ρυζαλευρο της nutricia που λεει χωρις προσθηκη ζαχαρης κ γλουτενη...ειναι καλη να την ενταξω στη διατροφη του?Φτιαχνετε κρεμα,σκετη,με ρυζαλευρο κ γαλα δικο μου για αρχη?

στην αρχη μας εδωσε σκετο ρυζαλευρο κ το εκανα μιγμα με το γαλα,ο παιδιατρος μας ειχε πει να το κανουμε ετσι για να εχει την οικεια γευση του γαλακτος της..μετα πηραμε αυτο με την βανιλια κ της νεστλε που πηραμε δεν ενθουσιαστηκε η μανταμ..γιατι της αρεσει να ειναι στοκος κ αυτο αραιωνε...με το καλο οι μασες!!!

Χιχι...στοκος!Αντε να φατε κ τσιμεντο...Κι εμεις στοκο φαγαμε!Δηλαδη εβρασα νερο,οταν κρυωσε προσθεσα κ λιγο γαλα μου κ εριξα μερικες κουταλιες ρυζαλευρο σκετο(nutricia).Στην αρχη ηταν αραιο κ του αρεσε αλλα το εφαγε ολο:rolleyes::rolleyes::rolleyes: κ γκρινιαζε κ του εφτιαξα κι αλλο αλλα το εκανα πολυ πυχτο κ ξυνιζε τα μουτρα...αλλα το αραιωσα κ το εφαγε κ αυτο.Δοκιμασα να δω πως ειναι και...:-(δε τρωγεται....ο μικρος αρπαζε το κουταλι κεκανε σα σκυλακι.......Τι να πω...Μηπως να του δωσω κανενα κοψιδι?:lol::lol::lol:

Λένα καλησπέρα!

Στο πρώτο μου παιδάκι έκανα και 'γώ ό,τι μου έλεγε η παιδίατρος... ριζάλευρο βανίλια και όλες αυτές τις αηδίες.

Στο δεύτερο άλλαξα παιδίατρο!!!

Ξεκίνησε να τρώει στον 6ο μήνα κατευθείαν φρούτα, την πρώτη εβδομάδα ένα (νομίζω ότι τον είχα ξεκινήσει με μήλο) την δευτερη προσθεσα και άλλο (μπανάνα) κ.ο.κ.

Μετά ξεκίνησε και χορτόσουπα στην οποία αργότερα πρόσθεσα και κοτόπουλο.

Τώρα είναι 20 μηνών και τρώει τα πάντα. Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα (με προτίμηση στο ξιδάτο γαύρο και τις ελιές!!!)

χαχαχα! Να δω τον δικο μου να τρωει γαυρο και σαρδελα παντρεμενη κ τι στο κοσμο!!!Δηλαδη λες να μη του ξαναδωσω ρυζαλευρο?

Η παντρεμένη σαρδέλα τι είναι;;;:roll::roll::roll:

Σκέψου λογικά: Για ποιον λόγο να χρειάζεται ένα μωράκι μια βιομηχανοποιημένη τροφή -σκέτη χημεία για να μεγαλώσει;

Φρουτάκια και πάλι φρουτάκια!

Και αν θες το τηλέφωνο του παιδιάτρου -για να αισθάνεσαι πιο ασφαλής και ότι δεν κάνεις του κεφαλιού σου!- να στο στείλω με πμ!

γεια σας κοριτσια εμενα ο μικρος ειναι 10 μηνων και τρωμε καλα...συμφωνω απολυτα με την katbend κι εγω ετσι αρχισα με τον μικρο με χορτα και σταδιακα βαλαμε και κρεατακι,κοτοπουλακι και τωρα μοσχαρακι....Αποφρουτα σχεδον τα παντα,πορτοκαλια,μανταρινια τα παντα.Αντε κοριτσια καλες μασες ;););)

Η παντρεμένη σαρδέλα τι είναι;;;:roll::roll::roll:

Σκέψου λογικά: Για ποιον λόγο να χρειάζεται ένα μωράκι μια βιομηχανοποιημένη τροφή -σκέτη χημεία για να μεγαλώσει;

Φρουτάκια και πάλι φρουτάκια!

Και αν θες το τηλέφωνο του παιδιάτρου -για να αισθάνεσαι πιο ασφαλής και ότι δεν κάνεις του κεφαλιού σου!- να στο στείλω με πμ!

Παντρεμενη σαρδελα ειναι 2 σαρδελες που τις εχεις ανοιξει κι εχεις βαλει αναμεσα τους ντοματα,κρεμμυδι,σκορδο,ριγανη(δε νομιζω να ξεχασα κατι)

Πολυ θα με ενδιεφερε να μιλησω με εναν ανθρωπο που να ξερει απο θηλασμο κ να μου πει κ για τις στερεες...λογικα αυτα που λες,εχεις δικιο...δεν ειναι οτι δε τα εχω σκεφτει απλα αισθανομαι-κι επιβεβαιωθηκα σημερα-οτι του μικρου του τρεχουνε τα σαλια για μαμ!Οτι τρωω με κοιταει στα ματια κ απλωνει τα χερια κ αρχιζει να χτυπιεται...:lol:Ειναι θρεφταρακι!

Απο αυριο κομμενο το ριζαλευρο μονο προβειο κεμπαπ,κοκορετσι,σπληναντερο...τετοια μονο...φυσικα προιοντα!!!Μια μερα ο αντρας μου τον αφησε να γλυψει κοκαλακι απο κεμπαπ κ του τραβουσε το χερι κ νευριασε που του το πηρε,τι γελιο κ τοτε:lol::lol:.Μου φαινεται θα φαει κι εμας.Εχει να μοιασει αυτο το παιδι παντως!

Κι επανερχομαι...ποτε να του δωσω φρουτακια?Μολις κλεισει 6?

Συγνωμη για το off

Μόλις κλείσει τους 6 μου είχε πει ο γιατρός, αλλά και 1-2 εβδομάδες νωρίτερα δεν πειράζει αφού του τρέχουν τα σάλια όταν σας βλέπει να τρώτε και θέλει να σας αρπάξει το κουτάλι από το στόμα σημαίνει πως είναι έτοιμος. Θα σου στείλω και με πμ το τηλέφωνο του γιατρού... δεν ξέρω όμως αν είσαι από αθήνα!

Μόλις κλείσει τους 6 μου είχε πει ο γιατρός, αλλά και 1-2 εβδομάδες νωρίτερα δεν πειράζει αφού του τρέχουν τα σάλια όταν σας βλέπει να τρώτε και θέλει να σας αρπάξει το κουτάλι από το στόμα σημαίνει πως είναι έτοιμος. Θα σου στείλω και με πμ το τηλέφωνο του γιατρού... δεν ξέρω όμως αν είσαι από αθήνα!

ΛΕΝΑ κι εγω συμφωνω με katpend!!

ρυζαλευρα και λοιπες κρεμες τις προσπερασαμε τον πρωτο καιρο..

εμεις γυρω στους 5 1/2 μηνες δοκιμασαμε φρουτοκρεμα (με το δαχτυλο της μαμας),μην φανταστεις 1-2 σταγονες..επισης αχλαδακι ή μηλο στα χειλια για γευση..

και εκει γυρω στους 6 μηνες ξεκινησαμε φρουτοκρεμα σαν πρωτο γευμα..σταδιακα..αφου καθιερωσαμε την φρουτοκρεμα ως πρωτο γευμα και ξεπερασαμε σχετικες δυσκοιλιοτητες και πισωγυρισματα σε γαλα,αρχισαμε χορτοσουπα..γλυκο-πατατα,κολοκυθι,καροτο,σελινο (και κρεμμυδι που το αφαιρεις απο το νερο μολις βρασει, μονο για να παρει το ζουμι τα συστατικα) και σταδιακα μοσχαρακι-κοτοπουλο-ψαρακι..

τωρα που ειμαστε 9 μηνων, οποιον βλεπει να τρωει, παει διπλα του και του μουγκριζει στυλ ''θελω κι εγω'', οποτε εχει δοκιμασει φρικασε,πιτσα,παστιτσιο,μπιφτεκια κλπ. μικρες ποσοτητες -μην φανταστεις!- απλα για την γευση..(οσο μπορω βεβαια τα ''καθαριζω'' απο μπαχαρικα ωστε να μην την ενοχλησουν ή αποφευγω τα μερη που εχουν αυγο ή αλατι)

κι οταν ειμαστε εξω και τρωει καποιος στην παρεα, τον κοιταει στα ματια και του μουγκριζει, μεχρι να της δωσω λιγο να δοκιμασει..:lol::lol::lol:

οσο για τις κρεμες τις εχω παρει μουσλι, ριζαλευρο και γευση με 3 δημητριακα της holle και της δινω καμια φορα ετσι για αλλαγη..

οπως καταλαβαινεις το κεμπαπ,κοκορετσι και σπληναντερο δεν ειναι μακρια!!!:mrgreen::mrgreen:

83hKp3.png

Οχι τωρα μενω επαρχεια.Πηρα ρυζαλευρο της holle κ το φτιαχνω με γαλα που αντλω κ τ τρωει σε 5 λεπτα κ αν αργησω δευτερολεπτο κλαιει κ χτυπιεται.Εχει πλακα το μικρουλι...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...