Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ριζάλευρο Βανίλια- ξεκίνημα με το κουταλάκι.

Recommended Posts

εδώ και πέντε μέρες άρχισε ζουζούνα να τρώει κρέμα Ριζάλευρο Βανίλια. Προετοιμασμένη εγώ ότι δε θα το πίασει αμέσως, όμως αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ενώ την μία μέρα έφαγε αρκετή ποσότητα τα 2/3 της συνόλίκής, την άλλη πολύ λίγο και με το ζόρι. Φυσικά ακόμη συμπληρώνω με γάλα μετά. Αυτό που με προβληματίζει είναι μη δε φάει ποτέ πάνω από την ποσότητα εκείνη που δεν χρειάζεται μετά συμπλήρωμα γάλατος, δηλ. να φτάνει τα 150 γραμ. τουλάχιστον :roll: . θα ήθελα να ακούσω τη δική σας εμπειρία και οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη. :)

Διαφημίσεις

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mη μου αγχώνεσαι angelia . Όλα θέλουν το χρόνο τους. Σιγά-σιγά θα εδραιωθεί σαν γεύμα κανονικότατο και συνήθως η κρέμα βανίλια είναι και από τα αγαπημένα γεύματα των μωρών.Εμείς μετά από 10 μέρες σταματήσαμε το συμπλήρωμα όταν έφτασε να τρώει τα 150. Tώρα πλέον τρώει 200 και κοιτάει και το πιάτο :lol::lol: Μην αγχωθείς εσύ...αυτό είναι το μυστικό πιστέυω...η μικρούλα θα υπάρχουν και μέρες που θα κάνει κονξες και άλλες που θα του αλλάζει τα φώτα του φαγητού.Εχε υπόψιν σου ότι και το κουτάλι είναι κάτι καινούργιο για αυτήν και απαιτεί προσπάθεια από μερους της!!!

ναι angelia, χαλαρά.. μήν ανησυχείς.

Το πιό συχνό είναι οι γονείς να θέλουν να δώσουν παραπάνω στα παιδιά απο ότι θέλουν εκείνα, παρά τα ίδια τα παιδιά να μήν πεινάνε ενώ το έχουν ανάγκη..

γενικά όλοι έχουν το άγχος αυτό - το να πεινάσει το παιδί - αλλά πραγματικά οι πίνακες που λένε για το πόσο τρώει το παιδί είναι πολύ σχετικοί.

Όπως και οι ενήλικες, κάποιοι είμαστε φαγάνες, ενώ κάποιοι άλλοι λιτοδίαιτοι! :) ..

σιγά σιγά. (και αυτό με το κουτάλι και αυτό ισχύει - σιγά σιγά θα το συνηθίσει )

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Εμεις τρωμε κρεμες εδω και ενα μήνα.. Στην αρχη ετρωγε γυρω στα 100 γρ. και του εδινα συμπλήρωμα... Ομως καταλαβα οτι πίνει το γαλα από λαιμαργία γιατι ουσιαστικα σταματαει να τρωει επειδη χορτασε... Στον ενα μηνα αυτον εχει φαει το πολύ 5 φορες όλο το μπωλ (150 γρ) το ιδιο ισχυει και με τα φρούτα και παρόλα αυτα καταφερε να παρει ενα ολόκληρο κιλο... Αρα χορταινει.. και μας κοροιδευει

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Η αλήθεια είναι ότι δεν ανησυχώ και γω πιστεύω ότι χορταίνει (και το συμπλήρωμα γάλα είναι λίγο 90 γραμ. Σιγά σιγά θα αυξήσει την κρέμα οπότε δε θα παίρνει και συμπλήρωμα.

Bizeli... καλά τα μπρατσάκια και οι "μπούτες" είναι όλη τους η γλύκα :D:D σήμερα την έχω με σορτσάκι και δε μπορώ να δουλέψω, θέλω συνέχεια να την πειράζω (την παίρνω μαζί μου στη δουλιά).

Σε καταλαβαίνω...εμενα χτες που φόραγε ένα καυτό σορτς (τρομάρα μας :lol::lol: ) και είχε κάτσει σε κάποια φάση στο καρεκλάκι που τρώει και είχε ανοίξει και απλώσει τις αρίδες της και ήταν σα ζυμαρι!!!!από του χάρου τα δόντια γλίτωσε ...(τα δικά μου δηλαδή γιατί την έχω μουρλάνει στο φιλί και στο δάγκωμα)!!!

Διαφημίσεις

Αντε,τοσο νωρις?Εγω βεβαια δεν συζητησα το θεμα με την παιδιατρο μου,μικροι ειμαστε ακομα, αλλα νομιζα οτι αφου κλεισουν το 5ο και εχουν μπει 6ο αρχιζουμε!Αχ,ανυπομονω!Θα εχει πολυ γελιο!

Ερωτηση:Ξεκιναμε κατευθειαν κουταλι ή βαζουμε πρωτα την κρεμα στο μπιμπερο να τη συνηθισει?

bxBwp2.png EgDTp2.png

κουταλάκι...θέλει υπομονή μέχρι να εδραιωθεί αλλά θα γίνει σιγά-σιγά...αν το δωσεις σε μπιμπερό θα είναι η εύκολη λύση πιστεύω και απλά θα καθυστερήσεις τη διαδικασία...

κουταλακι θα περάσετε σε άλλη φάση με το καλό!! υπεροχη διαδικασία... α!! και οταν την ταίζεις μην φοράς και τα καλύτερα σου ρούχα... :wink:

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Καλή αρχή Tozdel, προσοχή τα μπθουυυ :D

εμείς ζοριζόμαστε στην κρέμα τρώμε με λίγή γκρινίτσα, αλλά ξετρελενόμαστε για φρουτόκρεμα!!! :D:D

τελικά, το γεγονός ο μπαμπάς της το κράτησε στο βίντεο!!! χεχεχεχεχεε

στην πρώτη κουταλιά ξίνησε τα μούτρα της...αλλά τα πήγαμε μια χαρά αφού έφαγε περισσότερο από τα δύο τρίτα!!! βέβαια μετά μπήκαμε για μπανάκι πρόχειρο....γιατί είχαμε γεμίσει στο λαιμό, στα χέρια, στα αυτιά....και ας μην περιγράψω τα ρούχα, την ποδιά, το ρηλάξ.....

η παιδίατρος μας ξεκίνησε μόνο με βανίλια (ένα γεύμα την ημέρα) για μια βδομάδα, την επόμενη +ένα γεύμα φρουτόκρεμα, και την μεθεπόμενη +σουπίτσα!

το αποφάσισε μόλις μας είδε!!! λέει ότι είναι η ανάπτυξη αυτή που καθορίζει το πότε ξεκινούν οι κρέμες.

κάπου διάβασα ότι τα μωρά δείχνουν πότε είναι έτοιμα....και έκπληκτη επιβαιβεώνω πως είχα προσέξει την μαγουλήθρα μου να μας κοιτάει στο στόμα όταν τρώγαμε...πλέον την ενδιέφερε!!

εσείς πότε ξεκινήσατε???

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Και κάτι ψιλοάσχετο .....

Κι εμείς τρώμε ρυζάλευρο, αλλά καθότι είμαστε στην αρχή ακόμη, μπορεί να μας πάρει και μισή ώρα η όλη διαδικασία.

Προς το τέλος λοιπόν, η κρεμούλα νερώνει απίστευτα και γίνεται σαν γάλα.

Συνεχίζω η καλή σου να της την δίνω με το κουταλάκι, αλλά χύνεται πολύ εύκολα και γενικά είναι μία περίεργη κατάσταση !!!

Εσάς σας συμβαίνει αυτό;

Κι αν ναι, πως το αντιμετωπίζετε;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Το αντιμετώπιζα κι εγώ και τελικά το πρόβλημα λύθηκε με την αλλαγή μάρκας. Πήρα της ΝΟΥΝΟΥ που δεν γίνεται σαν γάλα και πραγματικά σώθηκα!

Το χειρότερό μου ήταν με της nutricia που του άρεσε πολύ αλλά σταμάτησα να την παίρνω μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο.

Και κάτι ψιλοάσχετο .....

Κι εμείς τρώμε ρυζάλευρο, αλλά καθότι είμαστε στην αρχή ακόμη, μπορεί να μας πάρει και μισή ώρα η όλη διαδικασία.

Προς το τέλος λοιπόν, η κρεμούλα νερώνει απίστευτα και γίνεται σαν γάλα.

Συνεχίζω η καλή σου να της την δίνω με το κουταλάκι, αλλά χύνεται πολύ εύκολα και γενικά είναι μία περίεργη κατάσταση !!!

Εσάς σας συμβαίνει αυτό;

Κι αν ναι, πως το αντιμετωπίζετε;

αυτό συμβαίνει δυστυχώς

το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την κανεις λίγο πιο πηχτή αρχικά και να την ανακατεύεις συνεχώς όση ώρα την ταΐζεις

βέβαια αν σου πάρει μισή ώρα και πάλι θα νερουλιάσει... δυστυχώς απλά το πετάς

αυτό το πρόβλημα λύνεται οριστικά σε κανα μήνα...

που τρώει την κρέμα μέσα σε δεκα λεπτα :lol:

• 4 weeks later...

καλησπερα μαμάδες.

σημερα θα ξεκινησω το ρυζάλευρο με 2-3 κουταλιές. πόσο νερό βάζω - ποια είναι η αναλογία;;;;; το πιστευετε ότι το κουτί δεν λεει τιποτα

Ξεκινήσαμε και εμείς με ριζάλευρο πριν από 2 μήνες και τις πρώτες μέρες ό μπέμπης όπως και ο δικός σας έγλυφε το πιάτο , αλλά μετά από μερικές μέρες , πάλι οπώς εσάς, δυσανασχετούσε.

Αποδείχθηκε ότι την προτιμούσε πιο "αραιή" την κρέμα του , οπότε για κανα μήνα του κάναμε το χατήρι . Ίσως αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υ.Γ. Τώρα πλέον τρώει τις κρέμες του σε κανονική πυκνότητα, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ξυνά!! Στην χορτόκρεμα , στο ένα χέρι έχουμε το κουταλάκι και στο άλλο μισό λεμόνι το οποίο το γλύφει κουταλιά παρά κουταλιά με λαιμαργία. Να προσθέσω ότι το άλλο μισό λεμόνι το έχουμε στίψει ολόκληρο στα 250ml χορτόσουπας που του φτιάχνουμε!!!

καλησπερα μαμάδες.

σημερα θα ξεκινησω το ρυζάλευρο με 2-3 κουταλιές. πόσο νερό βάζω - ποια είναι η αναλογία;;;;; το πιστευετε ότι το κουτί δεν λεει τιποτα

H Ποσοτητα ειναι καθε 30Ml μια μεζουρα.

Εμενα παντως ξεκινησαμε κανονικα με τα 150ml κ την φαγαμε ολη

Δοξα Σοι ο Θεος!

εμενα ξεκινησε πριν 10 ημερες και τρωει γυρω στα 80ml και αυτα με 100000000000 χαζομαρες και πονηριες της μαμας ειναι λιγο ε? :roll:

Ξεκινησατε κ εσεις γρηγορα Ελενη μου ε?

Θα μαθει που θα παει! Α! να σε ρωτησω.. ποια μαρκα περνεις γιατι κ μενα την πρωτη δεν την ετρωγε.

χριστινα μου ξεκινησαμε 4 μηνων και 1 εβδομαδας :D

εγω του δινω την υποαλεργικη nutricia ΗΑ λογο της αλεργιας, δεν ειναι πολυ νοστημη μου το ειχε πει ο γιατρος αλλα

(λεω τωρα εγω) απο την στιγμη που δεν εχει δοκιμασει κατι πιο γλυκο γιατι δεν την τρωει :? μου εχει προτεινει 3 λες να δοκιμασω καμια αλλη?