Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ριζάλευρο Βανίλια- ξεκίνημα με το κουταλάκι.

angelia

Recommended Posts

Νομιζα οτι περνατε τις κοινες.

Εμεις ας πουμε ξεκινησαμε με NESTLE και δεν την ηθελε, με την ΝΟΥΝΟΥ ομως τρελενομαστε. Δοκιμασε κ συ καποια αλλη... Ξερω... αλλα θα εχουν διαφορα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ξέχασα να πω ότι δοκιμάσαμε τις περισσότερες μάρκες και μια-δύο βιολογικές , αλλά τελικά καταλήξαμε στην σειρά της NUTRICIA που και τις καταβροχθίζει ο μπέμπης και δεν έχουν και ζάχαρη...

Τις μαλτοδεξτρόζες τις βέβαια τις έχει οπότε θα μου πείτε όχι Γιάννης , Γιαννάκης.... :)

Φρουτόκρεμες βέβαια 100% σπιτικές με τα χεράκια μας , για όνομα του θεού. Μια κοφτή κουταλιά μόνο μπισκοτόκρεμα σε 200 ml κρέμα ή 1 τριμένο μπισκότο NUTRICIA για να δέσει καλά....

TZOYTZA

εγω του δινω νουτριτσια αλλερτζι κερ αλλα δεν του αρεσει σκετη.Επειδη δεν εχουν δοκιμασει αλλη δεν σημαινει οτι δεν εχουν κριτηριο.δοκιμασε να βαλεις κανενα φρουτακι ή κανενα μπισκοτακι.Επισης του πηρα και υποαλλεργικη της humana με φευση μηλο και τρελαθηκε.Βαλε φαντασια

hGbPp3.png

Φρουτόκρεμες βέβαια 100% σπιτικές με τα χεράκια μας , για όνομα του θεού. Μια κοφτή κουταλιά μόνο μπισκοτόκρεμα σε 200 ml κρέμα ή 1 τριμένο μπισκότο NUTRICIA για να δέσει καλά....

...αφού φτιάχνετε έτσι κι αλλιώς τη φρουτόκρεμα,δεν είναι καλύτερο να παίξετε με τις ποσότητες έτσι ώστε να "δένει" απο μόνη της χωρίς εξτρα ζάχαρη?? Λέω τώρα... :wink: (μιλάει κάποια που συνέχεια στο πρώτο μωρό της και τώρα και στο δεύτερο δεν πρόσθεσε ποτέ κάτι στα σκέτα φρούτα,δε μου φάνηκε οτι χρειαζόταν...κάτι δεν πιάνω?)

Μανίνα επί της ουσίας έχεις δίκιο , τα μπισκότα δεν είναι απαραίτητα. :)

Το εκλογικεύω όμως λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα μπισκότα (που τα έχω επιλέξει προσεκτικά - δεν είναι ότι μπισκότα νά 'ναι) περιέχουν επίσης και δημητριακά και διάφορα ιχνοστοιχεία ενώ η ποσότητα της ζάχαρης είναι αμελητέα, είναι σχεδόν άγλυκα.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι τα σάκχαρα , όταν λαμβάνονται στην συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και κυρίως του εγκεφάλου που τρέφεται αποκλειστικά με σάκχαρα μέσω του μεταβολισμού. Αλόγιστη χρήση σακχάρων κάνει τον μεταβολισμό "τεμπέλη" και οδηγεί στην παχυσαρκία , αλλά η μετρημένη πρόσληψη τους επιτρέπεται και είναι ωφέλιμη.

Συμφωνώ κατα τα άλλα ότι μακάρι τα παιδιά μας να μην δοκιμάσουν ποτέ ή να δοκιμάσουν πολύ πολύ αργότερα πατατάκια , γαριδάκια , σοκολάτες και λοιπές παπαργίες με άδειες θερμίδες....

Διαφημίσεις

TZOYTZA

εγω του δινω νουτριτσια αλλερτζι κερ αλλα δεν του αρεσει σκετη.Επειδη δεν εχουν δοκιμασει αλλη δεν σημαινει οτι δεν εχουν κριτηριο.δοκιμασε να βαλεις κανενα φρουτακι ή κανενα μπισκοτακι.Επισης του πηρα και υποαλλεργικη της humana με φευση μηλο και τρελαθηκε.Βαλε φαντασια

Oλγα μου καλημερα!!!

τσιφος!!! του πηρα novalac ha χειροτερα τα πραγματα, δεν εφαγε τιποτα

εδω που τα λεμε ηταν καπως :roll: ουτε εμενα μου αρεσε

η προηγουμενη ηταν καλυτερη θα ρωτησω τον γιατρο για αυτη που μου λες φρουτακι ακομα δεν ξεκινησαμε σε 10 μερες μου ειπε ο παιδιατρος!!

σε ευχαριστω παντως :wink:

ΕΜΕΝΑ ΤΗ ΤΡΩΕΙ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ, ΑΛΛΑΞΑ 3 ΜΑΡΚΕΣ, (ΝΕΣΤΛΕ ΝΟΥΝΟΥ ΝΑΚ) ΜΟΝΟ Η ΝΟΥΝΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 150 ΓΡ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΕ 181515600000 ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΤΟ ΑΡΑΙΩΣΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΕ!

ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ?

tn?sid=3721117070&mid=AIsKDNkAABLhSOXwJAz0dywE45w

Ξεκινήσαμε κι εμείς εχθές βανίλια-ρυζάλευρο της ΝΟΥΝΟΥ.

Ευτυχως δεν ειχα κανένα πρόβλημα! Μόλις είδε το κουτάλι άνοιξε κατευθείαν το στόμα. Της έβαζα λίγη ποσότητα στο στόμα και μετά το πιπίλιζε μόνη της! Ηθελε να κραταει και το κουτάλι καθως το εβαζε στο στομα!Είχε τόσο πλάκα! Αχ τα μαναράκια μου! Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν! Ενα γατάκι 2350 το πήρα από το νοσοκομείο και έφτασε η ώρα να τρώει κρεμούλες!

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια?Εγω δινω τον μικρο μου εδω κ 10μερες ρυζαλευρο της novalac χωρις βανιλια.Το προβλημα μου ειναι οτι ενω ξεκινησαμε παρα πολυ καλα κ δεχτηκε απο την αρχη το κουταλακι εχει 2μερες τωρα που δεν ανοιγει με τιποτα το στοματακι του.Σε 5μερες ξεκιναμε κ τα φρουτακια κ δεν ξερω τι κανω.Πως θα τον κανω να ανοιγει το στοματακι του?Αν εχετε καποιο "κοπλακι" πειτε το μηπως καταφερουμε να φαμε κ μεις.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Διαφημίσεις

Εμεις τωρα θα ξεκινισουμε στερεες οποτε δεν ειμαι η πιο ειδικη αλλα γνωμη μου ειναι να μην το πειζεις το παιδι αν δεν θελει να φαει , θα φαει οποε θελει αυτο

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

• 4 months later...

Με την κρέμα ρυζάλευρο κανένα πρόβλημα την λάτρεψε, την τρώει όλη και κρατάει και το μπωλ μην το πάρω πριν τελειώσει....με το φρουτο το αλεσμένο όμως...όλο ξινίλα και μορφασμούς μου κανει...και ρυζάλευρο έβαλα μέσα και χυμό πορτοκάλι ...τίποτα!!και 3 γραμμάρια μήλο να έχει μέσα δεν θα το φάει που το καταλαβαίνει η σκατούλα !!!

485644f15b.png

Με την κρέμα ρυζάλευρο κανένα πρόβλημα την λάτρεψε, την τρώει όλη και κρατάει και το μπωλ μην το πάρω πριν τελειώσει....με το φρουτο το αλεσμένο όμως...όλο ξινίλα και μορφασμούς μου κανει...και ρυζάλευρο έβαλα μέσα και χυμό πορτοκάλι ...τίποτα!!και 3 γραμμάρια μήλο να έχει μέσα δεν θα το φάει που το καταλαβαίνει η σκατούλα !!!

Κι η δικιά μου τα ίδια έκανε με τα φρούτα και τελικά την κατάφερα με τον εξής τρόπο.

Έκανα απο περιέργεια, να δω αν θα φάει, μισή δόση φαρίν λακτέ, άνοιξε το στόμα επιτέλους κ την άφησα να φάει 3 κουταλίτσες, τηναφήνω στο ριλάξ, και τρίβω στον τρίφτη 1 φέτα μήλο κ το βάζω μέσα στην κρέμα, ψιλοέφαγε. Την επόμενη μέρα, μισή δόση φαρίν λακτέ με μισή λιωμένη μπανάνα, το αποτέλεσμα 15 κουταλίτσες. Επόμενη μέρα μισή δόση φαρίν λακτέ με μισό αχλάδι λιωμένο, αποτέλεσμα 20 κουταλίτσες. Επόμενη μέρα, μισή δόση φαρίν λακτέ με μισό αχλάδι κ μισή μπανάνα λιωμένα, αποτέλεσμα καμμιά κουταλίτσα. Όλα αυτά με την συγκατάθεση της παιδιάτρου πάντα.

Συμπέρασμα 1ον δεν της αρέσει το μήλο και 2ον δεν της αρέσει η γεύση προφανώς πολλών φρούτων μαζί. Οπότε αυτό που μου είπε η παιδίατρος είναι να μειώνω μέρα με τη μέρα την δόση της φαρίν λακτέ κ να αυξάνω την ποσότητα του φρούτου μέχρι να φάει σκέτο φρούτο. Τα λέω μήπως κ βοηθήσω. Αν θες όμως κάνε σε ένα μπόλ σκέτη μπανάνα, σε άλλο μπόλ σκέτο αχλάδι κ σε ένα άλλο σκέτο μήλο κ δώσε από 1-2 κουταλίτσες για να δείς τί τρώει κ τί όχι τουλάχιστον, βάλε κ μια κουταλιά της σούπας ζεστό νεράκι, μήπως της έρθει καλύτερα διότι μην ξεχνάς ότι το γάλα που δίνεις είναι ζεστό ενώ τα φρούτα σε θερμοκρασία δωματίου.

maria -23 σευχαριστώ παρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές!!! ξεκινάω αύριο κιόλλας μία μία τις μεθόδους στο τέλος της εβδομάδς θα σας ενημερώσω σχετικά! Πού θα μου πας μικρή θα το φας το ...μπιπ.... το φρουτο! Μαμάδες ενωμένες ποτέ νικημένες!! ...και παλι ευχαριστώ

485644f15b.png

Ο μπεμπης μου ξεκινησε πριν 3 εβδομαδες κρεμουλα.

Η παιδιατρος μου ειπε ή Γιωτης ή Νουνου.

Επελεξα του Γιωτη λογω ελληνικης εταιρειας.

Ο μπεμπης ομως δεν τρωει ευχαριστα.

Ειναι ευγευστη ειναι πολυ καλη αλλα τιποτα.

Ειδα ωστοσο οτι πολλες απο εσας δινεται Νουνου και τρωνε τα παιδακια σας.

Μπορω να αλλαξω κρεμα ή η αλλαγη ισοδυναμει με την αλλαγη οπως στα γαλατα και ενδεχετε να ενοχληθει το στομαχακι του;

FWusp3.png

maria -23 σευχαριστώ παρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές!!! ξεκινάω αύριο κιόλλας μία μία τις μεθόδους στο τέλος της εβδομάδς θα σας ενημερώσω σχετικά! Πού θα μου πας μικρή θα το φας το ...μπιπ.... το φρουτο! Μαμάδες ενωμένες ποτέ νικημένες!! ...και παλι ευχαριστώ

Μη με ευχαριστείς καθόλου.

Ένας για όλους και όλι για έναν.

Το μόνο που θέλω να σου πώ είναι ότι παραπάνω έγραψα ότι ανακατεύω το φρούτο με φαρίν λακτέ.

Αυτό όμως είναι λάθος.Έπρεπε να το ανακατέψω με ρυζάλευρο κ όχι με φαρίν λακτέ. Έκανα λάθος και σου το λέω για να μην κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Αν όμως το έκανες ήδη, και έδωσες ήδη φαρίν λακτέ, δεν πειράζει, απλά σταμάτα την κ ξεκίνα με ρυζάλευρο.

Δεν πρέπει να τρώνε φαρίν λακτέ πρίν τον 8ο μήνα, εγώ δεν το ήξερα αυτό κ μου το είπε άλλη μαμά από το φόρουμ.

Ναι, ναι μου το είπε ο γιατρός οτι ξεκινάμε με βανίλια ρυζάλευρο και όχι με φαρίν λακτέ αλλά ξέχασε να μας πει πως μετά τις κρέμες μπορούμε να πίνουμε νερό!! Εγώ είχα μείνει στο αρχικό πίνουμε γάλα και όχι νερό (το βρεφικό)!! Το μωρό μπουκονόταν με τις κρέμες κόντευε να στουμπώσει... μέχρι που τον πήρα και τον ρώτησα και μου είπε πως το ξέχασε... πολύ ξεπέτα μας έχει στις μηνιαίες επισκέψεις...τιποτα δεν μου λέει αν δεν τον ρωτήσω...

Με το φρούτο ύστερα από δοκιμές και πειράματα είδα πως της αρέσει να το τρώει αν βάλω πορτοκάλι μέσα! Να πω την αλήθεια δεν έχω ρωτήσει τον γιατρό αν επίτρέπεται το πορτοκαλι αλλά εγώ το στίβω και της το βάζω μέσα αφού δείχνει να της αρέσει! Μόνο που μου φάνηκε πως άρχισε να συγκέεται τελευταία μηπως επειδή τα τσίσα έγιναν πιο όξινα με τα φρούτα ???

Γνωρίζετε κάτι σχετικάμε το πορτοκάλι? αν επιτρέπεται κλπ? να επισημάνω πως το bebe μου είναι 6 και κάτι μηνών!!

485644f15b.png

Ο μπεμπης μου ξεκινησε πριν 3 εβδομαδες κρεμουλα.

Η παιδιατρος μου ειπε ή Γιωτης ή Νουνου.

Επελεξα του Γιωτη λογω ελληνικης εταιρειας.

Ο μπεμπης ομως δεν τρωει ευχαριστα.

Ειναι ευγευστη ειναι πολυ καλη αλλα τιποτα.

Ειδα ωστοσο οτι πολλες απο εσας δινεται Νουνου και τρωνε τα παιδακια σας.

Μπορω να αλλαξω κρεμα ή η αλλαγη ισοδυναμει με την αλλαγη οπως στα γαλατα και ενδεχετε να ενοχληθει το στομαχακι του;

Εμάς ο γιατρός μας πρότεινε να συνεχίσουμε με την κρέμα ρυζάλευρο τς ίδιας εταιρίας με το γάλα σκόνη που πίναμε μέχρι τώρα, δηλαδή με κρέμα ρυζάλευρο NESTLE αφού μέχρι τώρα πίναμε γάλα σκόνη ΝΑΝ 1 της NESTLE! Της άρεσε από την πρώτη κιόλλας φορά την έφαγε όλη δεν είχαμε πρόβλημα!

Κάνε μια δοκιμή ...δεν νομίζω πως είναι πια τόσο ευαίσθητο το στομαχάκι τους όσο νεογέννητα με το γάλα και τις αλλαγές μάρκας...εφόσον μπαίνουν τόσες νέες γεύσεις στο διαιτολόγιο τους..καλή συνέχεια!

485644f15b.png

Ναι, ναι μου το είπε ο γιατρός οτι ξεκινάμε με βανίλια ρυζάλευρο και όχι με φαρίν λακτέ αλλά ξέχασε να μας πει πως μετά τις κρέμες μπορούμε να πίνουμε νερό!! Εγώ είχα μείνει στο αρχικό πίνουμε γάλα και όχι νερό (το βρεφικό)!! Το μωρό μπουκονόταν με τις κρέμες κόντευε να στουμπώσει... μέχρι που τον πήρα και τον ρώτησα και μου είπε πως το ξέχασε... πολύ ξεπέτα μας έχει στις μηνιαίες επισκέψεις...τιποτα δεν μου λέει αν δεν τον ρωτήσω...

Με το φρούτο ύστερα από δοκιμές και πειράματα είδα πως της αρέσει να το τρώει αν βάλω πορτοκάλι μέσα! Να πω την αλήθεια δεν έχω ρωτήσει τον γιατρό αν επίτρέπεται το πορτοκαλι αλλά εγώ το στίβω και της το βάζω μέσα αφού δείχνει να της αρέσει! Μόνο που μου φάνηκε πως άρχισε να συγκέεται τελευταία μηπως επειδή τα τσίσα έγιναν πιο όξινα με τα φρούτα ???

Γνωρίζετε κάτι σχετικάμε το πορτοκάλι? αν επιτρέπεται κλπ? να επισημάνω πως το bebe μου είναι 6 και κάτι μηνών!!

Εμάς η παιδίατρος είπε όχι πορτοκάλι ακόμα διότι δημιουργεί αλλεργίες σε κάποια μωράκια, για σύγκαμα δεν ξέρω, αλλά θα πρότεινα να μην βάζεις πορτοκάλι, αν θές ρώτα κ τον γιατρό σου.

Λοιπόν, κατά ένα περίεργο λόγο η μπέμπα αποφάσισε ότι τρώει σκέτη μπανάνα κ ενίοτε κ μπανανόμηλο ανακατεμένο με μπανάνα. Δοκίμασέ το, κι η δικιά δεν τρώει το κόκκινο μήλο, αλλά το μπανανόμηλο το τρώει. Και επίσης, εγώ έβαζα λίγο ζεστό νεράκι για να μην την ξενίζει το φρούτο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου κ τελικά χθές της το έδωσα χωρίς ζεστό νερό κ το έφαγε όλο, ενώ άλλες φορές έτρωγε το μισί κ αν. Νεράκι εμφιαλωμένο μου είπε η παιδίατρος εμένα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...