Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΓΚΥΟΥ

Recommended Posts

Καλή επιτυχία, όλα θα πάνε καλά θα το δεις. Και το ότι δεν εμφανίστηκαν στην επιθεώρηση εργασίας στην συνάντηση που είχε καθοριστεί είναι θετικό. Και σε μένα δεν είχαν εμφανιστεί και ούτε έβγαιναν στα τηλέφωνα.

1123994.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δυστηχως στο ελλαδισταν αγαπητη φιλη ενας θα σου λυση τη διαφορα. ο ευαγγελατος -εισαγγελατος. μολις βγαλεις την εταιρεια στις ειδησεις των 8 τοτε να δεις για ποτε θα παρεις την αποζημησιωση. φροντισε να προσκομισεις ολα τα εγγαραφα και θα διες για ποτε θα σε πληρωσουνε.

δυστηχως η ελλαδα ετσι αντιμετωπιζει τα προβληματα και το ελληνικο κρατος τις εγκυους.....

καλη σου επιτυχια.

eHrnp2.png

xuOPp2.png

Souzy, εγώ τώρα σκέφτηκα και κάτι άλλο: από την στιγμή που η συμβασή σου είναι αορίστου χρόνου και όχι έργου, δεν νομίζω ότι ισχύει το επιχείρημα του εργοδότη σου, ότι τελείωσε το έργο για το οποίο σε προσέλαβαν και κατα συνέπεια η απολυσή σου είναι απλά άκυρη. Με παραξενεύει που δεν το επισήμαναν αυτό από την επιθεώρηση εργασίας και σε έστειλαν στα δηκαστήρια. Έχω την εντύπωση, ότι το επιχείρημα ότι τελείωσε το εργο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση συμβάσεων έργου και ίσως και σε περιπτώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Σε περιπτώσεις συμβάσεων αορίστου χρόνου είναι απλά αδιάφορο το αν τελείωσε το εργο ή όχι. Ίσως θα μπορούσε να το ψάξει αυτό η δικηγόρος σου.

Έχω την εντύπωση, ότι το επιχείρημα ότι τελείωσε το εργο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση συμβάσεων έργου και ίσως και σε περιπτώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Σε περιπτώσεις συμβάσεων αορίστου χρόνου είναι απλά αδιάφορο το αν τελείωσε το εργο ή όχι.

Ο εργοδότης μπορεί νόμιμα να ισχυρισθεί οτι δεν υπάρχει το αντικείμενο της εργασίας για την οποία πρεσελήφθη.

Αν το αποδείξει κιόλας, καλώς την απέλυσε. :?

Έχω την εντύπωση, ότι το επιχείρημα ότι τελείωσε το εργο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση συμβάσεων έργου και ίσως και σε περιπτώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Σε περιπτώσεις συμβάσεων αορίστου χρόνου είναι απλά αδιάφορο το αν τελείωσε το εργο ή όχι.

Ο εργοδότης μπορεί νόμιμα να ισχυρισθεί οτι δεν υπάρχει το αντικείμενο της εργασίας για την οποία πρεσελήφθη.

Αν το αποδείξει κιόλας, καλώς την απέλυσε. :?

Ακριβώς έτσι! Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η σύμβαση αορίστου χρόνου υποκρύπτει σύμβαση έργου! Φοβερό;;;

Πάντως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι το έργο δεν είχε τελειώσει, αφού η συνάδελφός μου παρέμεινε για να το συνεχίσει.

Κορίτσια, χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι στη δουλειά μου κάνω συνήθως συμβάσεις έργου. Όταν πήγα να υπογράψω τη σύμβαση με τη συγκεκρινένη εταιρεία, ρώτησα γιατί αορίστου και όχι έργου, αφού για έργο πρόκειται. Και μου απάντησαν:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!!!!!!! :shock:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Κι όμως στο παρακάτω απόσπασμα (από το taxheaven το ξέθαψα) αναφέρονται ποιοι θεωρούνται ως "σπουδαίοι λόγοι" και δεν αναφέρει τίποτα για τέλος έργου:

"Aπό την ανωτέρω διάταξη δεν καθορίζονται όμως ποιοί θεωρούνται σαν σπουδαίοι λόγοι. H κρίση συνεπώς αν ένα περιστατικό αποτελεί σπουδαίο λόγο ή όχι, ανήκει στο δικαστήριο. Πάντως και στην περίπτωση αυτή έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 672 του Aστικού Kώδικα και τα σχετικά πορίσματα της δικαστηριακής νομολογίας, σύμφωνα με τα οποία έχει κριθεί ότι αποτελεί σπουδαίο λόγο για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας: α) H μη συμμόρφωση στις οδηγίες του εργοδότη, β) H μη εκτέλεση από τη μισθωτό με επιμέλεια της εργασίας που της ανατέθηκε, γ) η επίδειξη επαγγελματικής ανεπάρκειας, δ) η δημιουργία καταστάσεων που να καθιστούν απαράδεκτη τη συνέχιση της σύμβασης εργασίας, ανεξάρτητα με την ύπαρξη υπαιτιότητας, ε) η πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων, στ) η ουσιώδης παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων, η πρόκληση βλάβης από πρόθεση και βαριά αμέλεια, ζ) η δημιουργία επεισοδίων, η διάπραξη αξιόποινης πράξης, η επανειλημμένη εγκατάλειψη της εργασίας, η) η ίδρυση ανταγωνιστικής εταιρείας από τη μισθωτό ή το σύζυγό της, θ) όταν από κάποιο γεγονός ή τη συμπεριφορά της μισθωτού δεν μπορεί σύμφωνα με την καλή πίστη, να αξιωθεί η συνέχιση της σύμβασης εργασίας, ι) η διακοπή των εργασιών, η διάλυση ή η πτώχευση της επιχείρησης."

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?autocom=ineo&showarticle=76

Θέλω να πω, ακόμα κι αν κλείσει ένα υποκατάστημα, έχω την εντύπωση ότι, μια έγκυο, ο εργοδότης υποχρεούται να την μεταφέρει σε άλλο υποκατάστημα κι όχι να την απολύσει (μονο αν κλείσει η επιχείρηση θεωρείται "σπουδαιός λόγος"), οπότε πως μπορεί να βασίσει την απόλυση στο ότι "τελείωσε το έργο";

Άλλωστε η ίδια η έννοια της συμβασης αορίστου χρόνου υπονοεί την απασχοληση ανεξάρτητα από την διάρκεια ένος έργου. Καθώς σύμβαση αορίστου χρόνου είναι μία σύμβαση μεταξύ μισθωτού και εργοδότη, η διάρκεια της οποίας δεν συμφωνείται εκ των προτέρων, ενώ ένα έργο λογικά, έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια (όποια κι αν είναι αυτή), άρα όταν προσλαμβάνεις κάποιον με σύμβαση αορίστου, σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες του ανεξάρτητα από την διάρκεια και την εξέλιξη ενός έργου.

Το λέω αυτό γιατί το να αποδείξεις ότι έχετε ίδιο αντικείμενο με την άλλη εργαζόμενη μπορεί να είναι δύσκολο χωρίς την καταθεσή της και εφόσον συνεχίζει να εργαζεται εκεί είσαι σίγουρη ότι θα δεχτεί να καταθέσει;

Θέλω να πω, ακόμα κι αν κλείσει ένα υποκατάστημα, έχω την εντύπωση ότι, μια έγκυο, ο εργοδότης υποχρεούται να την μεταφέρει σε άλλο υποκατάστημα κι όχι να την απολύσει (μονο αν κλείσει η επιχείρηση θεωρείται "σπουδαιός λόγος"), οπότε πως μπορεί να βασίσει την απόλυση στο ότι "τελείωσε το έργο";

Να σε ρωτήσω κάτι Aliana;

Εγώ π.χ. έχω δύο άτομα προσωπικό που απασχολώ, το ένα στο κύριο κατάστημα, όπου δουλεύω και η ίδια, και το άλλο σε υποκατάστημα.

Αν οι δουλειές μου μειωθούν, άν πάθω μια προσωπική ή εμπορική αβαρία βρε αδερφέ και δεν μπορώ πια να πληρώνω ενοίκιο υποκαταστήματος, προμηθευτές κλπ και κλείσω το υποκατάστημα, με ποιά λογική πρέπει να απασχολήσω και τον δεύτερο υπάλληλο που δεν χρειάζομαι και δεν μπορώ πιά να πληρώνω;

Και έγκυος να είναι, όσο κι άν λυπηθώ, τί πρέπει να κάνω ως εργοδότης πέρα απ'το να προσφέρω τα νόμιμα και να ευχηθώ καλή τύχη;

Να σε ρωτήσω κάτι Aliana;

Εγώ π.χ. έχω δύο άτομα προσωπικό που απασχολώ, το ένα στο κύριο κατάστημα, όπου δουλεύω και η ίδια, και το άλλο σε υποκατάστημα.

Αν οι δουλειές μου μειωθούν, άν πάθω μια προσωπική ή εμπορική αβαρία βρε αδερφέ και δεν μπορώ πια να πληρώνω ενοίκιο υποκαταστήματος, προμηθευτές κλπ και κλείσω το υποκατάστημα, με ποιά λογική πρέπει να απασχολήσω και τον δεύτερο υπάλληλο που δεν χρειάζομαι και δεν μπορώ πιά να πληρώνω;

Και έγκυος να είναι, όσο κι άν λυπηθώ, τί πρέπει να κάνω ως εργοδότης πέρα απ'το να προσφέρω τα νόμιμα και να ευχηθώ καλή τύχη;

Θα πρέπει να απολύσεις τον πρώτο υπάλληλο με τη λογική οτι δεν μπορείς να απολύσεις την έγκυο

Για να μην μπορείς να πληρώνεις, θα πρέπει να κλήσεις και τη μαμά εταιρεία...

Τώρα για την περίπτωση που συζητάμε, ισχύει το ίδιο... οτι δηλαδή θα έπρεπε να κλείσει η εταιρία με βάση αυτά που διαβάζω... Η νομική οδός είναι η μόνη λύση

g4BDp3.pngyCdLp3.png

"Aπό την ανωτέρω διάταξη δεν καθορίζονται όμως ποιοί θεωρούνται σαν σπουδαίοι λόγοι. H κρίση συνεπώς αν ένα περιστατικό αποτελεί σπουδαίο λόγο ή όχι, ανήκει στο δικαστήριο.

Το λέω αυτό γιατί το να αποδείξεις ότι έχετε ίδιο αντικείμενο με την άλλη εργαζόμενη μπορεί να είναι δύσκολο χωρίς την καταθεσή της και εφόσον συνεχίζει να εργαζεται εκεί είσαι σίγουρη ότι θα δεχτεί να καταθέσει;

Όπως πολύ σωστά αναφέρει και το σχετικό απόσπασμα, ο σπουδαίος λόγος κρίνεται ΜΟΝΟ από το δικαστήριο. Οι σπουδαίοι λόγοι που απαριθμούνται παρακάτω προκύπτουν από τη νομολογία, από υποθέσεις δηλαδή που έχουν ήδη εκδικαστεί. Είναι με λίγα λόγια τα δεδικασμένα. Άρα το ότι η περίπτωσή μου δεν αναφέρεται ως σπουδαίος λόγος μάλλον δεν σημαίνει πολλά (δυστυχώς).

Παρόλα αυτά, πιστεύω κι εγώ ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας!!!

Όσο για τη συνάδελφο, η ειδικότητά μας ε'ιναι τόσο συγκεκριμένη και το έργο μας τόσο εξειδικευμένο, που δεν χρειάζεται να καταθέσει για να αποδειχθεί ότι συνεχίζει στη θέση μου!

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

Με αυτό τον τρόπο όλοι οι εργοδότες θα επικαλούνταν δυσπραγία και θα απέλυαν όσες εργαζόμενες υπέπεφταν στο σφάλμα να μείνουν έγκυοι. Αρκετός ρατσισμός δεν υπάρχει ήδη στα εργασιακά;;; Ευτυχώς που υπάρχει ο (έστω και ατελής) νόμος και προστατεύει τις εγκύους. Ακόμα κι αν απολυθούν, υπάρχει τουλάχιστον ένα νομικό πλαίσιο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα δικαστήρια.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Με αυτό τον τρόπο όλοι οι εργοδότες θα επικαλούνταν δυσπραγία και θα απέλυαν όσες εργαζόμενες υπέπεφταν στο σφάλμα να μείνουν έγκυοι. Αρκετός ρατσισμός δεν υπάρχει ήδη στα εργασιακά;;; Ευτυχώς που υπάρχει ο (έστω και ατελής) νόμος και προστατεύει τις εγκύους. Ακόμα κι αν απολυθούν, υπάρχει τουλάχιστον ένα νομικό πλαίσιο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα δικαστήρια.

Ακου, συμφωνώ οτι η προστασία της μητρότητας είναι μηδαμινή. Αλλά πάει πολύ να τα περιμένουμε όλα απο μια μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί την πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όταν το "κράτος δικαίου' έχει κλειστά τ'αυτιά.

Αν νομίζεις οτι οι εργοδότες επικαλούνται οικονομική δυσπραγία εν όψει εγκυμοσύνης, σκέψου απ'την άλλη και πόσες έγκυες κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων τους προκειμένου να παρατείνουν την άδειά τους, επικαλούμενες πλασματικές ασθένειες της εγκυμοσύνης.

Και εδώ στο φόρουμ διάβασα περιπτώσεις που ο γιατρός τους έγραψε δήθεν πρόβλημα, προκειμένου να πάρουν αναρρωτική άδεια, άλλαξε την ΠΗΤ κλπ κλπ. Οσο και να δικαιολογούνται αυτά απο το εργασιακό καθεστώς στην Ελλάδα, δεν ειναι νόμιμα...

Ακου, συμφωνώ οτι η προστασία της μητρότητας είναι μηδαμινή. Αλλά πάει πολύ να τα περιμένουμε όλα απο μια μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί την πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όταν το "κράτος δικαίου' έχει κλειστά τ'αυτιά.

Αν νομίζεις οτι οι εργοδότες επικαλούνται οικονομική δυσπραγία εν όψει εγκυμοσύνης, σκέψου απ'την άλλη και πόσες έγκυες κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων τους προκειμένου να παρατείνουν την άδειά τους, επικαλούμενες πλασματικές ασθένειες της εγκυμοσύνης.

Και εδώ στο φόρουμ διάβασα περιπτώσεις που ο γιατρός τους έγραψε δήθεν πρόβλημα, προκειμένου να πάρουν αναρρωτική άδεια, άλλαξε την ΠΗΤ κλπ κλπ. Οσο και να δικαιολογούνται αυτά απο το εργασιακό καθεστώς στην Ελλάδα, δεν ειναι νόμιμα...

Μόνο για τη δική μου περίπτωση μπορώ να μιλήσω. Αν επρόκειτο για μια μικρομεσαία επιχείρηση δεν θα κινούσα καμιά διαδικασία εναντίον της (πολύ κακώς, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν πρέπει κανείς να παραιτείται των δικαιωμάτων μου). Αλλά ο εργοδότης μου είναι μια καθόλα ευρωστη εταιρεία, και μάλιστα αναλαμβάνει έργα του δημοσίου (σε τέτοιο ήμουν). Και πέρα από την οικονομική ζημιά που υπέστην μετά την απόλυσή μου -και μάλιστα εν όψει τοκετού και με τον άντρα μου νεοδιόριστο στο δημόσιο και για αυτό επί μήνες απλήρωτο- με πείσμωσε περισσότερο η απαράδεκτη και άκρως ταπεινωτική συμπεριφορά τους. Μετά την αγωγή μου έστειλαν με εξώδικο νέα καταγγελία της σύμβασης, ώστε αν διακαιωθώ να πάρω μισθούς μέχρι το εξώδικο και όχι μέχρι τον ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού, όπως δικαιούμαι. Δηλαδή με "ξανααπέλυσαν", και με ανάγκασαν έτσι να ξανακάνω αγωγή, που σημαίνει χρήματα. Και κάνουν το ίδιο πράγμα μετά από κάθε νέα αγωγή που καταθέτω. Νιώθω άκρως προσβεβλημένη και εντελώς ανήμπορη μπροστά στα νομικά τους κόλπα, και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω το δικαστήριο.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

souzy δεν αναφέρομαι σε σένα, με αφορμή όμως το δικό σου θέμα γίνεται γενικώτερη συζήτηση.

Αντιλαμβάνομαι οτι αντιμετωπίζεις το θέμα σου προσεγειωμένα και κάνεις πολύ καλά. Εύχομαι να δικαιωθείς. :)

souzy δεν αναφέρομαι σε σένα, με αφορμή όμως το δικό σου θέμα γίνεται γενικώτερη συζήτηση.

Αντιλαμβάνομαι οτι αντιμετωπίζεις το θέμα σου προσεγειωμένα και κάνεις πολύ καλά. Εύχομαι να δικαιωθείς. :)

Ok Ursa Major σε καταλαβαίνω γι' αυτά που λές γιατί έχεις εσύ η ίδια μια μικρομεσαία επιχείρηση.

Μια ερώτηση όμως να σου κάνω??????

Εαν είσαι εσύ στη θέση της εγκύου στο παράδειγμά σου τι θα έκανες και πως θα αισθανόσουν ειδικά εαν χρειαζόσουν πολύ τα χρήματα (να μην έχεις και οικονομική άνεση)?

xOSvp3.png

Διαφημίσεις

Θα πρέπει, όπως σου είπε κι η sunsun, να απολύσεις την υπάλληλο στο κεντρικό και να κρατήσεις την έγκυο (όσο άδικο κι αν είναι αυτό για την υπάλληλο που ήταν στο κεντρικό).

Πάντως, γενικά, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ότι η νομοθέσια για την προστασία της μητρότητας, αποσκοπεί στο να προστατέψει την έγκυο από τον κακό εργοδότη και όχι να της επιτρέψει να τον εκμεταλευτεί ποικιλοτρόπως. Αν δηλαδή πιάσεις την έγκυο να κάνει βόλτα με τις φίλες :lol: ενώ έχει πάρει άδεια γιατί, υποτίθεται, ότι πρέπει να μείνει ξαπλωμένη, δεν θα χάσει μόνο όλα τα νόμιμα προνόμια που απολαμβάνει, αλλά και την αποζημίωση απόλυσής της.

Ok Ursa Major σε καταλαβαίνω γι' αυτά που λές γιατί έχεις εσύ η ίδια μια μικρομεσαία επιχείρηση.

Εαν είσαι εσύ στη θέση της εγκύου στο παράδειγμά σου τι θα έκανες και πως θα αισθανόσουν ειδικά εαν χρειαζόσουν πολύ τα χρήματα (να μην έχεις και οικονομική άνεση)?

Οχι, δεν έχω μικρομεσαία επιχείρηση, ελεύθερη επαγγελματίας είμαι, αλλά είμαι συγχρόνως εργοδότης αφού απασχολώ προσωπικό στο σπίτι και στο γραφείο.

Δεν έθεσα το ερώτημα για να υπερασπιστώ τους εργοδότες και να κατηγορήσω τις εγκύους, αλλά μου κάνει εντύπωση που στις απαντήσεις πολλών ο εργοδότης εμφανίζεται ως γιαγκούλας ενώ δεν είναι έτσι.

Οσο για το ερώτημα που μου θέτεις προσωπικά, με έχουν απολύσει απο ιδιωτική επιχείρηση με καταγγελία της σύμβασης, ουσιαστικά όμως για συμμετοχή σε απεργία. Μπορούσα να κάνω θέμα στα συνδικαλιστικά όργανα αλλά δεν το κανα.

Γενικά δεν με ενδιαφέρει να δουλεύω με ξυνισμένα μούτρα, δουλειά θα έψαχνα αλλού.

[

Εχεις σκεφτει ομως οτι για να κανουν ή κάνουμε (γιατι και εγω το εκανα, δεν το κρυβω) σε τι κατασταση μας εχουν φέρει?

Δεν λεω οτι ειναι ολοι και θα μιλησω για μενα. Οταν ανακοινωσα οτι ειμαι εγκυος φυσικα και δεν εκανε κωλοτουμπες. Αυτο που ειπε (σε συναδελφο και αμεσα συνεργατη του) ειναι οτι στο βιογραφικο μου πριν 3μιση χρονια δεν εγραφα οτι ημουν παντρεμενη. Εκεινη, ευτυχως του ειπε οτι βεβαιως και το εγραφε.

Μετα ηταν ολο μουτρα, με εστελνε σε εξωτερικες δουλειες, σε σουπερμαρκετ για τις προμηθειες του γραφειου κλπ κλπ. Καποια στιγμη, που με εστειλε καπου παλι, μου πεταξε και την ατακα "κανει καλο το περπατημα". Οπου φυσικα και δεν εκανε συμφωνα με τις συστασεις του γιατρου λόγω διδυμης κύησης.

Αφου λοιπον συνεχιζε το βιολι του ετσι φυσικα και επαιρνα 3ημερες αναρρωτικές. Οταν τελος του 5ου με ρωτησε ο γυναικολογος τι γινεται με τη δουλεια και αν κουραζομαι του ειπα ακριβως πως εχει η κατασταση. Και μου ειπε οτι ειναι απαραδεκτο και οτι σε μια βδομαδα εχεις σταματησει ασυζητι. Φυσικα και σταματησα. Δεν του αρεσε αλλα συγνωμη, με τετοια συμπεριφορα αυτο ηταν το μονο οπλο μου να προστατεψω την εγκυμοσυνη μου. Δεν περιμενα ουτε τεμεναδες ουτε να μη δουλευω ουτε να μου κανουν οι αλλοι τις δουλειες μου αλλα οχι και ετσι....

Εξοργιστική η συμπεριφορά του εργοδότη σου Fourfourina!Αλλά το πιο εξοργιστικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι "κατηγορήθηκες" ότι δεν είχες ενημερώσει πως ήσουν παντρεμένη. Σαν να σου λέει, "αν το ήξερα πως ήσουν παντρεμένη, φυσικά και δε θα σε προσλάμβανα". Από τέτοιες κάφρικες και ρατσιστικές συμπεριφορές ποιος θα μας γλιτώσει;;; :twisted:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Εξοργιστική η συμπεριφορά του εργοδότη σου Fourfourina!Αλλά το πιο εξοργιστικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι "κατηγορήθηκες" ότι δεν είχες ενημερώσει πως ήσουν παντρεμένη. Σαν να σου λέει, "αν το ήξερα πως ήσουν παντρεμένη, φυσικά και δε θα σε προσλάμβανα". Από τέτοιες κάφρικες και ρατσιστικές συμπεριφορές ποιος θα μας γλιτώσει;;; :twisted:

Και αν δεν ήταν παντρεμένη ίσως να την έβαζε να υπογράψει ότι δεν θα παντρευτεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια! :o

OX0Gp2.pnguIhfp2.png

Οχι, δεν έχω μικρομεσαία επιχείρηση, ελεύθερη επαγγελματίας είμαι, αλλά είμαι συγχρόνως εργοδότης αφού απασχολώ προσωπικό στο σπίτι και στο γραφείο.

Δεν έθεσα το ερώτημα για να υπερασπιστώ τους εργοδότες και να κατηγορήσω τις εγκύους, αλλά μου κάνει εντύπωση που στις απαντήσεις πολλών ο εργοδότης εμφανίζεται ως γιαγκούλας ενώ δεν είναι έτσι.

Οσο για το ερώτημα που μου θέτεις προσωπικά, με έχουν απολύσει απο ιδιωτική επιχείρηση με καταγγελία της σύμβασης, ουσιαστικά όμως για συμμετοχή σε απεργία. Μπορούσα να κάνω θέμα στα συνδικαλιστικά όργανα αλλά δεν το κανα.

Γενικά δεν με ενδιαφέρει να δουλεύω με ξυνισμένα μούτρα, δουλειά θα έψαχνα αλλού.

Ok συμφωνώ μαζί σου σε αυτό που δεν το έκανες θέμα και εγώ δεν νομίζω να το έκανα θέμα και θα έβρισκα αλλού δουλειά.

Όταν όμως είσαι έγκυος δεν μπορείς να βρείς πουθενά δουλειά γιατί πολύ απλά δεν δίνει κανένας σε έγκυο.

Καλά εγώ έχω και τα προσωπικά μου με το αφεντικό μου ο οποίος όταν του ανακοίνωσα ότι είμαι έγκυος μόνο που δεν μου είπε να το ρίξω άκου θράσσος το άτομο!!!!!!!!!!!!!

xOSvp3.png

Α εμενα ειπε και το αλλο στη λογιστρια. Να μου πει να παραιτηθω και πως θα τα βγαλω περα με δίδυμα????

Ανησυχησε κιολας ο καημενος. :P

Φυσικά η λογιστρια, πριν με ρωτησει καν, του ειπε οτι δεν εχω τετοιο. Θα συνεχισει να εργαζεται και μετα την γεννηση των παιδιών.

Η άποψη μου είναι δύσκολα βρίσκεις εργοδότη να συμμερίζεται τα δικαιώματα του εργαζομένου, όλοι τη δουλεία τους θέλουν να κάνουν και αν μπορούσαν να επιλέξουν υπαλληλους ανάμεσα σε γυναίκες γόνιμες και μη σίγουρα θα επέλεγαν τις μη γόνιμες. Ακόμα και η γυναίκες εργοδότριες που είναι μάνες και πάλι ούτε και σε αυτές μια έγκυος βρίσκει υποστήριξη. Γιατί πολύ απλά έχουν επιχείρηση και κοιτούν τη δουλειά τους. Έχουν περάσει στη απέναντι όχθη πώς να το κάνουμε.

Όχι “γιαγκούλες” δεν είναι αλλά τις περισσότερες φορές χάνουν την ανθρωπιά τους μπροστά στο συμφέρον τους. Και ίσως και εμείς λειτουργούσαμε όμοια αν ήμασταν στη θέση τους.

Για τον εαυτό μου μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, δεν θα το έκανα!

1123994.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Δυστυχώς... Ήταν να γίνει την περασμένη Παρασκευή, αλλά πέσαμε σε απεργία και ματαιώθηκε. Η νέα δικάσιμος είναι του χρόνου το Μάρτιο!!! Και τότε θα ζητήσουν και θα πάρουν και οι αντίδικοι αναβολή... Γενικά θέλει πολή υπομονή. Μια συνάδελφος που πήγε στα δικαστήρια για το ίδιο θέμα, δικαιώθηκε 6 χρόνια μετά την αγωγή! Να σκεφτείς, την απέλυσαν όταν ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδάκι και τώρα έχει τέσσερα!!! :D

Καλως ήρθες στο φόρουμ :wink::D

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...