Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παλι μαζι με το δωρο μας εφερε και μια ιωση η νονα

ultraviolet

Recommended Posts

Εγώ μάλλον ανήκω στη σχολή της Ζέττας, της elenik, της τον (νομίζω) και των άλλων κοριτσιών...

Οι κόρες μου εδώ και 2 μήνες έχουν μύξες, τι να κάνουμε; Ένα ξαδερφάκι μας βρέθηκε με λοίμωξη στο Παίδων χωρίς να έχει επαφή με άλλα παιδάκια.

Τρέχα γύρευε... όντως δεν ζούμε σε γυάλα.

Ωστόσο, εν γένει ενημερώνω σχετικά πριν πάμε κάπου - αν και οι περισσότεροι με τους οποίους ανταλλάσσουμε επισκέψεις είναι της ίδιας νοοτροπίας.

Καταλαβαίνω βέβαια και την κοπέλα που άνοιξε το θέμα, ιδίως επειδή ταλαιπωρείται και είναι και έγκυος.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 70
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οφφ τοπικ δεν εχω κανει ουτε ενα αντιγριππικο. Αρνουμε κατηγορηματικα. Προστατευει και 'καλα' απο 2-3 βασικα στελεχη οταν οι ιωσεις μεταλασονται σε εκατονταδες διαφορετικα στελεχη καθε χρονο. Και κραταει και ΜΟΝΟ για τον χρονο που εγινε. Δεν θα το κανουμε.

Ο πατέρας μου, κλασικότατος γιατρός και υπέρ των εμβολίων, μας είπε να μην κάνυομε αντιγριππικά (εφόσον δεν συντρέχει και ιδιαίτερος λόγος) ακριβώς για τα παραπάνω.

ειναι η τριτη στη σειρα φορα που τα παιδια των κουμπαρων μου μας κολλανε ιωση παραμονες γιορτων. περσυ τετοιο καιρο ηρθαν να φερουν δωρο κ μας κολλησαν μια ξεγυρισμενη γαστρεντεριτιδα, το πασχα με τη λαμπαδα, μια ιωση και τον ειχα Μ.Σαββατο με 39 πυρετο, και φετος παλι τα ιδια, ηρθαν σαββατο να φερουν το δωρο του και απο το πρωι τον εχω με μυξα, βηχα και πυρετο..

εκεινα και τα δυο πανε παιδικο(4 κ1,5 χρονων), και ειναι οπως ολα τα παιδακια ολο το χειμωνα τουλαχιστον με μυξα.. περσυ εφερε τον μεγαλο της αφου ειχε αναρρωσει μολις 3 μερες απο γαστρεντεριτιδα και φετος ηρθαν τιγκα στη μυξα.. γιατι να μη μου πει "ρε συ ειναι λιγο αδιαθετα, να στο στειλω το δωρο μη σας φερουμε καμια ιωση"... ειμαι εξοργισμενη τωρα.. θα χαλασουμε τις καρδιες μας σιγουρα στο τελος...

εγω θα της το ελεγα στα ισια με ομορφο τροπο"ξερεις τι μωρε (ονομα)μου??ακοα κ με την απλη μυξα ο δικος μου κολλαει κ τον εχω μετα 1 εβδ στο κρεβατι..ειναι πολυ ευαισθητος,γινεται να τα πουμε οταν τα παιδακια σου δεν θα εοχυν ουτρ μυξουλα γιατι φοβαμαι κ για μενα που ειμαι εγκυος???"συγνωμη αλλα αμα δεν το καταλαβει ουτε κ τοτε συγνωμη αλλα ειναι γαιδουρα:mad:

παιδια δεν μπορω να παρω πισω τον χαρακτηρισμο μου, συγγνωμη, για τους παρακατω λογους..

πριν 2-3 εβδομαδες τα παιδια της περασαν ωτιτιδα(απο τις συσσωρευμενες μυξες) και οποτε μιλουσαμε στο τηλεφωνο και κανονιζαμε για τις γιορτες παντα της ελεγα "μακαρι να ναι καλα κι ο δικος μου κ τα δικα σου μονο απο ιωσεις και θα βρεθουμε σιγουρα"

λιγες μερες πριν ερθουν της ειπα αν τυχον παρουσιασει ο δικος μου καμια μυξα η κανενα συναχακι.. καλυτερα να βρεθουμε καπου εξω, στο κοσμος η καπου αλλου, μη κλειστουν μεσα στο σπιτι γιατι θα κολλησουν και τα δικα σου σιγουρα(πετωντας της το μπαλακι) επεμενε στο σπιτι..κλειστηκαν 2 ωρες μεσα στο δωματιο, ετρωγαν απο το ιδιο πιατο, μπερδευτηκαν τα ποτηρια τους κλπ

οσο ηταν σπιτι μου, δεν σηκωθηκε ουτε μια στιγμη να σκουπισει τον μικρο της, με αποτελεσμα οποτε σηκωνομαι εγω να ερχεται σε μενα να του σκουπιζω τις μυξουλες..

της ειπα στα ισια "αν ειναι αρρωστα τα μωρα, ας συναντηθουμε μετα τις γιορτες να ανταλλαξουμε τα δωρα δε χαθηκε ο κοσμος" αλλα παλι επεμενε..

ειμαι σιγουρη οτι κολλησαν απο εκει επειδη ειναι η 3η φορα που συμβαινει..

εχω τον μικρο με βηχα ασταματητο, δεν τρωει ουτε κοιμαται..

Χριστουγεννα θα κανουμε σε καραντινα, δεν μπορω να παω ουτε στην αδερφη μου, ουτε στην κουνιαδα μου επειδη εχουν μωρα, οπως αλλωστε και περσυ που καναμε ανασταση με 39 πυρετο εξαιτιας τους..

δεν λεω οτι τα συναχωμενα παιδακια πρεπει να ειναι φυλακισμενα, προς Θεου, ουτε τον εχω αποστειρωμενο και απομονωμενο.. αλλα το να πας επισκεψη σε γκαστρωμενη με μικρο παιδι με 2 παιδια αρρωστα, χωρις να ενημερωσεις αλλα αντιθετα να κανεις τον κινεζο.. συγνωμη αλλα το θεωρω γαιδουρια..

και οχι δεν εχω κανενα αλλο θεμα με την κουμπαρα μου, ισα ισα..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

μετά το ποστ της γκραβιάς είδα το βρισίδι που της έρειξες...

και συμφωνώ απόλυτα μαζί της πως ότι και να κανε στραβό θα ταν...

νομίζω πως δεν δείχνεις ούτε τον ελάχιστο σεβασμό για τη νονά του παιδιού

.......να μην ανοίξεις καθόλου σε παιδιά να σου πουν κάλαντα..........

συνηθιζω οταν διαφωνω με καποιον εδω μεσα να μη βγαζω τοση ειρωνια, γιατι απο ενα μνμ που διαβαζουμε, δεν μπορουμε να ξερουμε ουτε πως νιωθει ο αλλος ουτε τι ανθρωπος ειναι..

επομενως απλα θα σου ευχηθω καλες γιορτες..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

Ωχ κορίτσια μην αρχίσουμε κι εδώ με τα εμβόλια...εμένα οι δικοί μου το κανανε και οι δύο και δεν τους βλέπω να αρρωσταίνουν περισσότερο από πριν. Ο μεγάλος πέρισυ είχε κάνει και της παλιάς και της νέας γρίππης και μια χαρά τον βγάλαμε το χειμώνα. Αρρώστησε τον Απρίλιο που ξεκίνησε παιδικό.

Προσωπικά δεν είμαι από τις μανάδες που φυλάγουν τα παιδιά τους από παντού. Και στην παιδική χαρά τα πάω και στους παιδότοπους και παντού. Όμως άλλο είναι να κολλήσει από εκεί και άλλο από τη νονά ή την όποια γνωστή τέλοσπάντων, που μου κουβαλάει την αρρώστια μέσα στο σπίτι μου, λες και το κάνει επίτηδες! Εφόσον τα παιδιά μας είναι άρρωστα, οφείλουμε να ενημερώνουμε πριν τα πάμε σε σπίτι με άλλα παιδιά, εγκύους κλπ. Το ότι ενδεχομένως να κολλήσουν και κάτι από κάπου αλλού, δεν σημαίνει κι ότι πρέπει να κολλήσουν υποχρεωτικά και τη δική μας την αρρώστια! Η Ellemphriem έχει δίκιο, αν μπορώ να γλυτώσω κάποιες ιώσεις, θα το κάνω. Όσο αξιοπερίεργο κι αν ακούγεται σε ορισμένους, προτιμώ να μην κάνω γιορτές με δυο μωρά άρρωστα.

Εμένα μπορεί να μου απαντήσει κάποιος κάτι που δεν ξέρω???

Τώρα θα γεννήσω σε λιγότερο απο μήνα...Η ερώτηση μου είναι η εξής....Τι εμβόλια κάνω στο μωράκι μου???? οτι ότι ότι μου πεί ο παιδίατρος???? Με κλειστά μάτια??? Και πως ξέρω τι εμβολιο είναι το κάθετι??? Δηλαδή τι εμβόλια υπάρχουν για τα μωράκια??? ΜΟΝΟ αντιγριπικά???

ΠΟΙΑ είναι τα στανταρ εμβόλια που πρέπει να κάνουν ΟΛΑ τα μωράκια?? Σε ποια έχουμε επιλογή???

βοηθήστε την νέα μάνα!!

Στελλινούλα, καλά θα είναι να επιλέξεις από τώρα τον/την παιδίατρο που θα παρακολουθεί το μωρό σου, για να μην ψάχνεσαι και αγχώνεσαι και γι' αυτό τελευταία στιγμή, γιατί στις 20 ημέρες, το πολύ στο μήνα από τη γέννα, πρέπει να το δει παιδίατρος. Το πρώτο εμβόλιο, αν πας με το πρόγραμμα, είναι στους 2 μήνες. Καλά είναι να κάνεις μια συζήτηση με το γιατρό και για τα εμβόλια και για το θηλασμό και για ό,τι άλλο σε απασχολεί, για να έχεις μια πρώτη εικόνα από τον αρμόδιο.

Stellinula υπάρχει πρόγραμμα εμβολιασμών απο το

"εθνικό σύστημα υγείας".

Το εμβόλιο της γρίπης δεν ανήκει στα "υποχρεωτικά".

Δες εδώ

http://www.virtualpharmacy.gr/nv.htm

Στελλινούλα, καλά θα είναι να επιλέξεις από τώρα τον/την παιδίατρο που θα παρακολουθεί το μωρό σου, για να μην ψάχνεσαι και αγχώνεσαι και γι' αυτό τελευταία στιγμή, γιατί στις 20 ημέρες, το πολύ στο μήνα από τη γέννα, πρέπει να το δει παιδίατρος. Το πρώτο εμβόλιο, αν πας με το πρόγραμμα, είναι στους 2 μήνες. Καλά είναι να κάνεις μια συζήτηση με το γιατρό και για τα εμβόλια και για το θηλασμό και για ό,τι άλλο σε απασχολεί, για να έχεις μια πρώτη εικόνα από τον αρμόδιο.

ναι απλά επειδή ακουω ότι μερικοι παιδιατροι είναι "ΚΑΠΩΣ" περίεργοι, δεν ξέρω ας πούμε αν αυτος/αυτή που θα επιλέξω είναι καλή/καλός....

Και αν ας πούμε μου πεί να κάνω ΟΛΑ αυτα τα εμβόλια?? και αν είναι κατά του θηλασμού και υπέρ των προπαρασκευασμένων γευμάτων???

μου έχουν προτύνει μια τώρα είδωμεν!!!

Διαφημίσεις

Εμένα μπορεί να μου απαντήσει κάποιος κάτι που δεν ξέρω???

Τώρα θα γεννήσω σε λιγότερο απο μήνα...Η ερώτηση μου είναι η εξής....Τι εμβόλια κάνω στο μωράκι μου???? οτι ότι ότι μου πεί ο παιδίατρος???? Με κλειστά μάτια??? Και πως ξέρω τι εμβολιο είναι το κάθετι??? Δηλαδή τι εμβόλια υπάρχουν για τα μωράκια??? ΜΟΝΟ αντιγριπικά???

ΠΟΙΑ είναι τα στανταρ εμβόλια που πρέπει να κάνουν ΟΛΑ τα μωράκια?? Σε ποια έχουμε επιλογή???

βοηθήστε την νέα μάνα!!

εγω τα το εψαχνα λιγο το θεμα...μην τα κανεισ ολα,οτι σου πουλησει ο γιατροσ...γιατι πουλημα ειναι τα εμβολια και τπτ αλλο.

Stellinula υπάρχει πρόγραμμα εμβολίων απο το

"εθνικό σύστημα υγείας".

Το εμβόλιο της γρίπης δεν ανήκει στα "υποχρεωτικά".

θα προμηθευτώ απο κάπου εγώ αυτο το πρόγραμμα??

Ωχ κορίτσια μην αρχίσουμε κι εδώ με τα εμβόλια...εμένα οι δικοί μου το κανανε και οι δύο και δεν τους βλέπω να αρρωσταίνουν περισσότερο από πριν. Ο μεγάλος πέρισυ είχε κάνει και της παλιάς και της νέας γρίππης και μια χαρά τον βγάλαμε το χειμώνα. Αρρώστησε τον Απρίλιο που ξεκίνησε παιδικό.

Προσωπικά δεν είμαι από τις μανάδες που φυλάγουν τα παιδιά τους από παντού. Και στην παιδική χαρά τα πάω και στους παιδότοπους και παντού. Όμως άλλο είναι να κολλήσει από εκεί και άλλο από τη νονά ή την όποια γνωστή τέλοσπάντων, που μου κουβαλάει την αρρώστια μέσα στο σπίτι μου, λες και το κάνει επίτηδες! Εφόσον τα παιδιά μας είναι άρρωστα, οφείλουμε να ενημερώνουμε πριν τα πάμε σε σπίτι με άλλα παιδιά, εγκύους κλπ. Το ότι ενδεχομένως να κολλήσουν και κάτι από κάπου αλλού, δεν σημαίνει κι ότι πρέπει να κολλήσουν υποχρεωτικά και τη δική μας την αρρώστια! Η Ellemphriem έχει δίκιο, αν μπορώ να γλυτώσω κάποιες ιώσεις, θα το κάνω. Όσο αξιοπερίεργο κι αν ακούγεται σε ορισμένους, προτιμώ να μην κάνω γιορτές με δυο μωρά άρρωστα.

Συμφωνω απολυτα!!!!

Stellinula το σημαντικότερο για μένα είναι να βρεις ένα καλό παιδίατρο...πάρε συστάσεις, ρώτα γνωστούς και φίλους. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου γιατί πολλά δεν τα ξέρουμε την πρώτη φορά που γινόμαστε γονείς αλλά δεν μπορούμε και να αμφιβάλουμε συνέχεια για ότι μας λέει.

Επίσης προτροπές του στυλ "τα εμβόλια είναι άχρηστα" ή " τα εμβόλια πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε" μην τις ακούς. Υπάρχουν γονείς που αποφασίζουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και γονείς που αρνούνται...εσείς θα επιλέξετε αφού ενημερωθείτε από το γιατρό και από δική σας έρευνα ποιον δρόμο θα ακολουθήσετε.

Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε όλα τα εμβόλια κατόπιν συζήτησης με τον παιδίατρο. Άλλοι πάλι για τους δικούς τους λόγους δεν πείστηκαν και δεν προχώρησαν σε εμβολιασμούς. Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας απλά είναι θέμα επιλογών.

Anyway, με το καλό να έρθει το μπεμπέ και όλα θα γίνουν...μην αγχώνεσαι από τώρα για αυτό!

Με μια αναζήτηση στο google "εθνικο προγραμμα εμβολιασμών" θα το βρεις.

Εγώ με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό http://www.yyka.gov.gr/future/anakoinseis-egkyklioi/egkyklioi/d-nsi-dimosias-ygieinis/ethniko-programma-emboliasmon-chronodiagramma-emboliasmon-gia-paidia-kai-efiboys/view

Sorry για το off topic:mrgreen:

Διαφημίσεις

ναι απλά επειδή ακουω ότι μερικοι παιδιατροι είναι "ΚΑΠΩΣ" περίεργοι, δεν ξέρω ας πούμε αν αυτος/αυτή που θα επιλέξω είναι καλή/καλός....

Γι' αυτό σου λέω κι εγώ να διαλέξεις. Να δεις περισσότερους από έναν δηλαδή, από τώρα, να συζητήσεις μαζί τους τους προβληματισμούς σου και να κατασταλάξεις σε όποιον σου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη. Για μένα προσωπικά, αυτό είναι το σωστό, κι όχι να γινόμαστε γιατροί μόνοι μας και να βασιζόμαστε, για ιατρικά θέματα των παιδιών μας, στα φόρουμ.

επισης τα γραφει στις πισω σελιδες του βιβλιαριου υγειας που θα σου δωσουν απο το νοσοκομειο ακομη για το παιδι!

Ο πατέρας μου, κλασικότατος γιατρός και υπέρ των εμβολίων, μας είπε να μην κάνυομε αντιγριππικά (εφόσον δεν συντρέχει και ιδιαίτερος λόγος) ακριβώς για τα παραπάνω.

Σωστοτατος ο πατηρ......επι την ευκαιρια κοριτσι μου αν ηταν να εχεις μυξες μονο για 2 μηνες cool θα ημουν. Αλλα αν ειναι να με πηγαινει 1 βημα πριν το νοσοκομειο σε καθε σχεδον ιωση.....οχι ευχαριστω....δεν θα παρω. Δεν αρρωστησαμε και λιγο απο την αρχη του χρονου. 4 φορες.....ε, καλα ειναι.....δεν θα κυνηγαω και τις ιωσεις απο πισω μην τυχον και παρεξηγηθει κανενας.....αυτος που σε αγαπαει ΔΕΝ θα παρεξηγηθει......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να πάω σε νεογέννητο με τον μικρό...

Καλα αυτα εννοουνται. Βρεφη και εγκυους με χιλιομετρικη αποσταση.

κρίμα ρε κοριτσάκι να μην είμαστε κοντά, σε μας θα ερχόσασταν άνετα πάντως...:D

Καλα αν ηταν οι δικοι μας κοντα με τα οσα διαβαζω θα κολαγαν απιστευτα :D. Σχεδον σε ολα τα ποστ σου ειναι σαν να βλεπω τον Βασιλη :lol::lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 3 months later...

Θυμαμαι και γελάω μερικές φορές για τις παιδικές αρρώστιες. Τοτε στα χρόνια τα δικά μου υπήρχε η αποψη πως το παιδί πρεπει να περάσει κάποιες αρρωστιες για να ξεμπερδεύει. οπως η ανεμοβλογια ή ή ερυθρά! Ειδικά για την ερυθρά θυμάμαι έπρεπε οπωσδήποτε να την περάσουν τα κοριτσάκια για να μην έχουν πρόβλημα μετα.Ετσι αν κάποιο κοριτσακι ήταν αρρωστο απο ερυθρα πήγαιναν επισκεψη μήπως και κολλήσει και το δικό τους. Μεγαλη υποθεση τα αντισώματα τελικά!

vaisp2.png

xrxup2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...