Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παλι μαζι με το δωρο μας εφερε και μια ιωση η νονα

ultraviolet

Recommended Posts

ειναι η τριτη στη σειρα φορα που τα παιδια των κουμπαρων μου μας κολλανε ιωση παραμονες γιορτων. περσυ τετοιο καιρο ηρθαν να φερουν δωρο κ μας κολλησαν μια ξεγυρισμενη γαστρεντεριτιδα, το πασχα με τη λαμπαδα, μια ιωση και τον ειχα Μ.Σαββατο με 39 πυρετο, και φετος παλι τα ιδια, ηρθαν σαββατο να φερουν το δωρο του και απο το πρωι τον εχω με μυξα, βηχα και πυρετο..

εκεινα και τα δυο πανε παιδικο(4 κ1,5 χρονων), και ειναι οπως ολα τα παιδακια ολο το χειμωνα τουλαχιστον με μυξα.. περσυ εφερε τον μεγαλο της αφου ειχε αναρρωσει μολις 3 μερες απο γαστρεντεριτιδα και φετος ηρθαν τιγκα στη μυξα.. γιατι να μη μου πει "ρε συ ειναι λιγο αδιαθετα, να στο στειλω το δωρο μη σας φερουμε καμια ιωση"... ειμαι εξοργισμενη τωρα.. θα χαλασουμε τις καρδιες μας σιγουρα στο τελος...

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μήπως ηρθε η ωρα να της μιλησεις αφου ειναι γαιδουρα η ιδια (με το μπαρδον) και δεν καταλαβαινει. Πανω απ'ολα ειναι το παιδι σου, οποτε μαλλον θα πρεπει να της εξηγησεις καποια πραγματακια. Ευχομαι γρηγορα περαστικα για να περασετε καλα!!!

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

φυσικα και δεν καταλαβαινει η γαιδουρα.. την προηγουμενη φορα μου λεει " μα δεν ειναι αρρωστα, μονο λιγη μυξα εχουν"..

περσυ με την γαστρε/δα ειχα κολλησει κι εγω.. αν κολλησω παλι τωρα 6 μηνων εγκυος τι γινεται..?

μα ειναι τελειως αναισθητη.. αν δεν ηταν νονα του, αλλα απλοι φιλοι μας θα ειχαμε κοψει επαφες..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Να σου πω την γνώμη μου χωρίς παρεξήγηση

Οι γονείς που έχουν παιδιά και πάνε παιδικό πάνω απο χρόνο έχουν πάθει ανοσία και σπάνια κολούν βαριά ,και έτσι οι γονέις δεν την σπουδεολογούν την μίξα που λες ,

είναι κάτι συνηθισμένο για τα παιδιά που πανε σχολείο είναι μέρος της ζωή τους,και συνήθως το κρύωμα τους μένει σε αυτό το επίπεδο χωρίς πυρετό

Ομως αφού το δικό σου παιδί δεν πάει και εσύ είσαι εγκυος θα έπρεπε αλήθεια έιναι να το σκεφτή περισσότερο Ομως αντι να χαλάσεις της σχέσεις μαζί της διότι είναι και νονά του παιδιόυ σου .Την επόμενη φορά που θα επικοινωνήστε κάνε της κουβέντα οτι το δικό σου είναι εύσθητο και κολάει με το παραμικρό καλοπροέρετα πάντα δεν νομίζω να μην το καταλάβη και την επόμενη φορά να έρχεται χωρίς παιδιά όταν είναι αδιάθετα..ή σε ανάρρωση

Διαφημίσεις

Επειδή όταν αρρωσταίνει το μωρό σου εσύ είσαι αυτή που ξενυχτάς και αγωνιάς...έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς επίσκεψη από τον οποιοδήποτε.

Το ίδιο έκανα και εγώ εχθές με το ανηψάκι μου...με τη διαφορά ότι η δική του η μαμά επειδή είναι νέα δεν ξέρει καλά πότε μπορεί να κολλήσει μια ίωση και ίσως έχει ένα ελαφρυντικό. Σε κάθε άλλη περίπτωση το θεωρώ από αναισθησία μέχρι γαιδουριά!

Περαστικά!!!

Μα καλά και αυτη η νονά δεν καταλαβαίνει ότι με τις ιώσεις δεν κάνουμε ΚΑΜΙΑ επίσκεψη???

Πως να αρνηθεί η κόπέλα την επίσκεψη αν δεν ξέρει την κατάσταση της κουμπάρας της??? Θα την ρωτάει κάθε φορά αν είναι άρρωστη έτσι ώστε να της απαγορεύει να έρχετε??? Κανονικά η ίδια η νονά έπρεπε να καταλαβαίνει και να σέβετε τέτοιες καταστάσεις...

Τσαντίζομαι....

Μα καλά και αυτη η νονά δεν καταλαβαίνει ότι με τις ιώσεις δεν κάνουμε ΚΑΜΙΑ επίσκεψη???

Πως να αρνηθεί η κόπέλα την επίσκεψη αν δεν ξέρει την κατάσταση της κουμπάρας της??? Θα την ρωτάει κάθε φορά αν είναι άρρωστη έτσι ώστε να της απαγορεύει να έρχετε??? Κανονικά η ίδια η νονά έπρεπε να καταλαβαίνει και να σέβετε τέτοιες καταστάσεις...

Τσαντίζομαι....

Ναι θα την ρωτάει κάθε φορά!!

Να σου πω την γνώμη μου χωρίς παρεξήγηση

Οι γονείς που έχουν παιδιά και πάνε παιδικό πάνω απο χρόνο έχουν πάθει ανοσία και σπάνια κολούν βαριά ,και έτσι οι γονέις δεν την σπουδεολογούν την μίξα που λες ,

είναι κάτι συνηθισμένο για τα παιδιά που πανε σχολείο είναι μέρος της ζωή τους,και συνήθως το κρύωμα τους μένει σε αυτό το επίπεδο χωρίς πυρετό

συμφωνώ...

η δικιά μου είναι συνέχεια με μύξα...δεν την παίρνω στα σοβαρά

τώρα βέβαια δεν έχω επισκεφτεί ποτέ έγκυο φίλη γιατί δεν έχω..καλά που μου το υπενθύμισες δλδ!!

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Το μεγάλο μου πιτσιρίκι (τρια παρα) πάει παιδικο... ο μικρός είναι έντεκα μηνων και έχει περάσει τα πάντα όλα. Δύο φορές που βρεθήκαμε με φιλαράκια που έχουν ένα πιτσιρικάκι χρονιάρικο μετά το μικράκι τους ήταν κρεββατομένο. Κι αυτό χωρίς τα δικά μου να έχουν κανένα συμπτωμα... προφανώς στα δικά μου δεν εκδηλώθηκε αλλά ο πιτσιρίκος κόλησε. Ένοιωσα τρελές τύψεις και στεναχώρια αλλά η φίλη μου με παρηγόρησε ότι δεν πηράζει να παίρνει και κανα αντίσωμα μια και είναι νηπιαγωγός και θα επέστρεφε στη δουλεια άρα θα κολούσε από εκείνη ο μικρός. ;) Παρόλα αυτά το έχω άγχος κάθε που βρισκόμαστε. Κι εγώ είμαι της άποψεις να το πεις χαλαρά στην φιλη σου...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

φυσικα και δεν καταλαβαινει η γαιδουρα.. την προηγουμενη φορα μου λεει " μα δεν ειναι αρρωστα, μονο λιγη μυξα εχουν"..

περσυ με την γαστρε/δα ειχα κολλησει κι εγω.. αν κολλησω παλι τωρα 6 μηνων εγκυος τι γινεται..?

μα ειναι τελειως αναισθητη.. αν δεν ηταν νονα του, αλλα απλοι φιλοι μας θα ειχαμε κοψει επαφες..

Αυτό που κάνω εγώ με όλους μας τους φίλους που έχουν παιδιά είναι όταν μιλάμε για να κανονίσουμε τη συνάντηση τους ρωτάω : Τι κάνουν τα παιδιά σας από ιώσεις αυτό τον καιρό ? Μαθαίνω αναλυτικά την κατάσταση και αν θεωρώ ότι δεν πρέπει να βρεθούμε τους λέω ότι ο δικός μου τώρα ίσως ξεκινάει κάποια ίωση όποτε να μην βρεθούμε και ξανακολήσουν όλοι. Δεν νομίζω ότι είναι ντροπή, εξάλλου κανένας φίλος μας δεν έχει παρεξηγηθεί.

τα παιδιά μου δεν πάνε παιδικό όμως επειδή έχουμε μεγάλο οικογενειακό κύκλο είναι άρρωστα πολύ συχνά (με μύξες περίπου 5 στις 10 φορές)

ποτέ δεν αρνήθηκα επίσκεψη σε άρρωστο παιδί...

έχω πάρει τα παιδιά (3,5 και 2 ετών) σε επίσκεψη σε νοσοκομείο και γηροκομείο και όλοι με κοίταζαν σαν ούφο

όταν τα δικά μου είναι άρρωστα δεν θα πάω σε σπίτι με νεογέννητο ή με προβληματική με τις ιώσεις μαμά... αλλά δεν μπορώ να τα κλειδώσω στο σπίτι

νομίζω πως τα οφέλη των παιδιών από την κοινωνική δυκτίωση και το κοινωνικό έργο (από επισκέψεις σς νοσοκομεία, γηροκομεία κ.α.) είναι πολύ περισσότερα από το να χουν πυρετό για δυο μέρες

το να χαλάσεις τις σχέσεις σου με την κουμπάρα δείνεις πολύ άσχημο παράειγμα, εγωκεντρισμού και εαυτουλισμού στο παιδί σου...

Δε θα πώ τίποτα για το αν έπρεπε η νονά να πάει τα δώρα η όχι.(Μήπως αν τα έστελνε απλώς μετά γινόταν θέμα ότι αποφέυγει να δεί το βαφτιστήρι)?

Όμως με όλο το σεβασμό, ο χαρακτηρισμός συνεχώς γαιδούρα αναφερόμενη σε έναν άνθρωπο στον οποίο υποτίθετε ότι έχουμε την άνεση να του πούμε τους προβληματισμούς μας, με κάνει να πιστεύω πως, ότι κι αν έκανε η νονά πάλι στραβό θα ήταν.

Αν πραγματικά θέλουμε καλοπροαίρετα να λύσουμε ένα θέμα απευθυνόμαστε πρώτα απ'όλα στον άνθρωπο που εμπλέκεται σ'αυτό χωρίς να τον αποκαλούμε γαιδούρι ή ότι άλλο.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

μετά το ποστ της γκραβιάς είδα το βρισίδι που της έρειξες...

και συμφωνώ απόλυτα μαζί της πως ότι και να κανε στραβό θα ταν...

νομίζω πως δεν δείχνεις ούτε τον ελάχιστο σεβασμό για τη νονά του παιδιού (η οποία και δεσμέυτηκε με ισόβια έξοδα και ένοιες για το παιδί σου, χωρίς να κερδίζει κάτι...)

πολύ αδικιμένος ρόλος η νονάδες...

συμβουλή: κυκλοφόρα το παιδί σου με μάσκα, πάντα στην τσάντα του μαντηλάκια ντετολ κτλ

και φυσικά να αποφεύγεις:

κούνιες (τίγκα στα μικρόβια),

εκκλησία τα χριστούγεννα (είναι και κλειστός χώρος, άσε δεν την γλιτώνεις με τίποτα),

το χριστουγεννιάτικό τραπέζι στη μαμά σου (θα είναι και τα παιδιά του αδερφού σου που πάνε παιδικό),

τον παιδίατρο (γεμάτο με άρρωστα μωρά είναι το σαλόνι του),

τα ψώνια στο ζάρα και το σκλαβενίτη (ξέρεις πόση ώρα περίμενα στην ουρά να πληρώσω χρονιάρες μέρες; και μπροστά μου ένα πιτσιρίκι που η πράσινη μύξα είχε φτάσει στο σαγόνι),

να μην ανοίξεις καθόλου σε παιδιά να σου πουν κάλαντα..........

μετά το ποστ της γκραβιάς είδα το βρισίδι που της έρειξες...

και συμφωνώ απόλυτα μαζί της πως ότι και να κανε στραβό θα ταν...

νομίζω πως δεν δείχνεις ούτε τον ελάχιστο σεβασμό για τη νονά του παιδιού (η οποία και δεσμέυτηκε με ισόβια έξοδα και ένοιες για το παιδί σου, χωρίς να κερδίζει κάτι...)

πολύ αδικιμένος ρόλος η νονάδες...

συμβουλή: κυκλοφόρα το παιδί σου με μάσκα, πάντα στην τσάντα του μαντηλάκια ντετολ κτλ

και φυσικά να αποφεύγεις:

κούνιες (τίγκα στα μικρόβια),

εκκλησία τα χριστούγεννα (είναι και κλειστός χώρος, άσε δεν την γλιτώνεις με τίποτα),

το χριστουγεννιάτικό τραπέζι στη μαμά σου (θα είναι και τα παιδιά του αδερφού σου που πάνε παιδικό),

τον παιδίατρο (γεμάτο με άρρωστα μωρά είναι το σαλόνι του),

τα ψώνια στο ζάρα και το σκλαβενίτη (ξέρεις πόση ώρα περίμενα στην ουρά να πληρώσω χρονιάρες μέρες; και μπροστά μου ένα πιτσιρίκι που η πράσινη μύξα είχε φτάσει στο σαγόνι),

να μην ανοίξεις καθόλου σε παιδιά να σου πουν κάλαντα..........

Αν το παιδί σου την κάθε ίωση την γυρνούσε σε πνευμονία και σε μερική κώφωση από τις ωτίτιδες δεν ξέρω κατά πόσο θα πουλούσες τέτοιο πνεύμα.....

Την κοπέλα που έγραψε το Post δεν τη γνωρίζω αλλά θεωρώ το υφάκι σου πολύ προκλητικό.....

Δεν θα ήταν πιο σωστό απο τη νονά να έπερνε τηλέφωνο και να έλεγε:

"Kουμπάρα, έχουμε πάρει τα δώρα σας και λέγαμε να έρθουμε αύριο να σας τα φέρουμε!

Με προβληματίζει όμως οτι έχω τα μικρά άρρωστα!

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ερχόμασταν την άλλη εβδομάδα

για να μην σας κολλήσουμε κι εσάς?"

Τι πιο όμορφο, τι πιο απλό, τι πιο ανθρώπινο!!

Βρε παιδια με την νονα του παιδιου σου υποτιθεται οτι εχεις την οικιοτητα να της πεις μια κουβεντα. Η νονα του Μαριου εχει ενα μωρακι 8 μηνων και οταν ηταν αρρωστο εγω της ειπα καλυτερα να μην συναντηθουμε. Και σε μια ιωση του Μαριου και δικη μου την πηρα τηλεφωνο και της ειπα να μην ερθει γιατι ημασταν χαλια και μπορει να κολλαγε το μωρακι της. Δεν ειναι κακο να το πεις και να προστατευσεις το παιδι σου η το παιδακι της νονας. Και ας πας το δωρο την επομενη εβδομαδα δεν εγινε τιποτα.

Δεν θα ήταν πιο σωστό απο τη νονά να έπερνε τηλέφωνο και να έλεγε:

"Kουμπάρα, έχουμε πάρει τα δώρα σας και λέγαμε να έρθουμε αύριο να σας τα φέρουμε!

Με προβληματίζει όμως οτι έχω τα μικρά άρρωστα!

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ερχόμασταν την άλλη εβδομάδα

για να μην σας κολλήσουμε κι εσάς?"

Τι πιο όμορφο, τι πιο απλό, τι πιο ανθρώπινο!!

Πολύ μου αρεσει!!! Νομιζω ότι θα ηταν το καλυτερο.

Δεν ειδα καπου να ρίχνει βρισιμο η κοπελα στη νονα. Την ανεφερε σε εμας ως γαιδουρα και θα συμφωνησω απολυτα. Νομιζω οτι δεν χρειαζεται πολυ μυαλο για να καταλαβεις ότι οταν εχεις αρρωστο παιδι δεν κανεις επισκεψεις σε αλλα παιδια και εγκυο. Ποσο μαλλον οταν εισαι και ο ιδιος γονιος!!!!

Οσο για το να κανεις κοινωνικα τα παιδια θα συμφωνησω, όταν ειναι υγιη, δεν θα κολλησω και αλλους για να μη χασουν μία μερα κοινωνικης συναναστροφης..

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Βρε παιδια με την νονα του παιδιου σου υποτιθεται οτι εχεις την οικιοτητα να της πεις μια κουβεντα. Η νονα του Μαριου εχει ενα μωρακι 8 μηνων και οταν ηταν αρρωστο εγω της ειπα καλυτερα να μην συναντηθουμε. Και σε μια ιωση του Μαριου και δικη μου την πηρα τηλεφωνο και της ειπα να μην ερθει γιατι ημασταν χαλια και μπορει να κολλαγε το μωρακι της. Δεν ειναι κακο να το πεις και να προστατευσεις το παιδι σου η το παιδακι της νονας. Και ας πας το δωρο την επομενη εβδομαδα δεν εγινε τιποτα.

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Εμείς γενικά (όχι μόνο με τις νονές) με όλους όσους έχουν παιδιά, πριν από οποιαδήποτε "εκδήλωση" συνεννοούμαστε για το δια ταύτα. Κι εμείς κι αυτοί. Γιατί κι αν ακόμα εσένα δεν σε νοιάζει, μπορεί να νοιάζει τον άλλον. Και σαφώς το δώρο μπορεί να περιμένει. Εδώ έχουμε χάσει γιορτές και γιορτές...:rolleyes:

Zopiron μου, θα συμφωνήσω και πάλι. Στο κάτω κάτω μπορεί να έρθει και μόνη της η νονά ρε παιδιά ή να στείλει τα δώρα με τον νονό ή με κάποιον άλλον, είναι ανάγκη να κουβαλήσει και τα άρρωστα μαζί? Τι κουλή συνήθεια είναι αυτή? Έλεος πια, να πρέπει να την πληρώνουμε κι εμείς και τα παιδιά μας χρονιάρες μέρες τη τζαζαμάρα του καθενός...να χάσουν τα καημενούλια και γιορτή σχολική και κάλαντα και τα πάντα, και τρέχα εσύ χριστουγεννιάτικα στα νοσοκομεία, αφού όλοι οι παιδίατροι είναι κλειστοί...

Έχω στο νου μου την κολλητή μου και τα λέω αυτά. Τον προηγούμενο μήνα, στη γιορτή της μεγάλης της κόρης, κουβαλάει η κουμπάρα της τη δική της άρρωστη, κολλάνε κι οι δικές της ίωση με 40 πυρετο. Την Κυριακή που μας πέρασε, κάνει τα γενέθλια της μικρής σε παιδότοπο, ξανά η κουμπάρα με το μωρό άρρωστο! Αποτέλεσμα: και ο δικός μου και οι κόρες της κολλητής μου εκδηλώνουν τα ίδια συμπτώματα με την κόρη της κουμπάρας 2 24ωρα αργότερα! Δηλαδή εγώ τώρα, που δεν της έχω και καμία υποχρέωση, θα έχω άδικο να τη βρίσω όταν την ξαναδώ?

συμφωνώ...

η δικιά μου είναι συνέχεια με μύξα...δεν την παίρνω στα σοβαρά

τώρα βέβαια δεν έχω επισκεφτεί ποτέ έγκυο φίλη γιατί δεν έχω..καλά που μου το υπενθύμισες δλδ!!

Συμφωνω απόλυτα.

Ρε παιδιά καμιά φορά δεν σπουδαιολογείς ορισμένα πράγματα, δεν σημαίνει ότι είσαι και γαιδούρι. Δεν το λέω για τη νονά... αλλά για μένα.

Πάντως όταν υπάρχει μωρό καλό είναι να το σκεφτείς το πως θα είσαι όταν θα πας.

Αλλά υπάρχουν και γαιδούρια.

Εχω μια φίλη που το μωρό της αρρώστησε 3 μηνών και μπήκε νοσοκομείο και γενικά η κοπέλα είναι πολύ ψιψίρω. Πριν καν το δικό μου το μωρό σαραντήσει ήρθε επίσκεψη με τον 8 μηνών τότε γιό της. Μάλλον δεν το σκέφγτηκε ότι δεν πάμε σε μωρά με άλλα παιδάκια.

Εμείς είμαστε όλοι κρυωμένοι και πάμε να περάσουμε γιορτές με την αδερφή μου που και αυτοί είναι χάλια. Πλάκα θα έχει....!

Έχω παραιτηθεί από την προσπάθεια να ελέγχω το περιβάλλον των παιδιών μου για ιούς και αποδέχομαι πλέον την πιθανότητα να κολλήσουν κάτι, χωρίς να ψάχνω να βρω από ποιον ξέφυγε το μικρόβιο. Είναι χαμένο παιχνίδι, κάποια στιγμή από κάποιον θα κολλήσουν.

Σ' ένα πάρτυ πήγαμε όλο-όλο τον Δεκέμβριο, κολλήσαν και οι τρεις μαζί, ο μικρός πήρε και εισπνεόμενα, αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω καμία μαμά...

Αποφεύγω ωστόσο να πηγαίνω σε σπίτια με μωρά αν έχω κάποιον κρυωμένο.