Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΝΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ - ΒΟΗΘΕΙΑ

Recommended Posts

καλημερα κ απο μενα κοριτσια.

εγω δια του παροντος εξακολουθω να μην εχω κανενα απολυτως προβλημα στο βραδινο υπνο, (σερι 9μιση-10 παρα-μεχρι 7μησι που τα ξυπναμε για μαμ), αλλα στον μεσημεριανο. δηλ στο μισαωρο ξυπναει η θυληκια η τσουχτρα-η σουπια κ τσιριιιιιζει. παντα εχω stand by την ηλεκτρικη κ ψαχνω πιπιλες στα κουνακια. κατι γινετε, αρκετες φορες στρωνει η κατασταση. εχω προσπαθησει να τα αφησω κ οσο παει αλλα πονανε τα αφτακια μου απ την τσιριδα κ πανικοβαλομαι, κ οταν ξεκιναει κ ο μικρος την γκαριδα, αααααστο εκει να με φανε κ οι ρεγγες. εχω κ κατι γειτονες που τα αφηνουν κ κλαινε με τις ωρες πρωι-μεσημερι-βραδυ κ σπαραζει η καρδια μου!

να παω να παρω λετε το βιβλιο η' να το αφησω μιας κ το βραδυ ειναι ολα καλα κ δεν κουνιεται ρουθουνι?! γιατι ο δοκτορας μου εχει πει να μην τα κανω νευρικα απο τωρα, αλλα παραλληλα να ακολουθησω μια γραμμη, οποια κ αν ειναι. δηλ. οχι οποτε εχω εξτρα δυναμεις κ κεφια να τα σηκωνω κ οποτε δεν εχω να τα αφηνω να κλαινε.

τι να καμω????? αυτο το κοιμησου παιδι μου λετε? ακουσα οτι ειναι πολυ ρααααους, αιν τσβαι τραι κτλ!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Maroylaki

Maroylaki 7 δημοσιεύσεις

• rkt

rkt 6 δημοσιεύσεις

• tzini

tzini 6 δημοσιεύσεις

• Alice6

Alice6 5 δημοσιεύσεις

τι να καμω????? αυτο το κοιμησου παιδι μου λετε? ακουσα οτι ειναι πολυ ρααααους, αιν τσβαι τραι κτλ!

Κοίτα, εφόσων το βραδυ κοιμούνται, θέλεις και το μεσημέρι?:lol:

Ελεος! Τι να πούμε και εμείς δηλαδή?

Το βιβλίο αυτό, ΄σου δείχνει έναν τρόπο να τα μάθεις να κοιμούνται μόνα τους ακόμα και την νύχτα που ξυπνάνε. Αυτό το πετυχαίνεις με το να αφήνεις το μωρό να κλαίει για συγκεκριμένο διάστημα, το οποίο αυξάνεται με την ώρα, αλλά και με την ημερα (υποτίθεται ότι κρατάει περίπου 1 βδομάδα). Κάποιοι πίνουν νερό στο όνομά του, κάποιοι, ούτε να το ακούσουν, ότι θα αφήνουν τα μωράκια τους να κλαίνε. Προσωπικά, παρότι είχα θέμα με τον βραδυνό ύπνο, παρότι το αγόρασα και το διάβασα, το απέρριψα. Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τα μωρά μου να κλαίνε. Οταν το μωρό κλαίει, ζητάει στοργή, αγκαλίτσα, χαδάκια. Κανένα μωρό δεν κλαίει γιατί θέλει να εκδικηθεί τους γονείς του. Οπότε το απέρριψα χωρίς κουβέντα.

Ξέρω όμως γονείς που το έκαναν και πέτυχε.

Ξέρω και γονείς που το έκαναν και απέτυχε.Μετά από λίγο καιρό το παιδί πάλι ξύπναγε. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Κοίτα, εφόσων το βραδυ κοιμούνται, θέλεις και το μεσημέρι?:lol:

Ελεος! Τι να πούμε και εμείς δηλαδή?

Το βιβλίο αυτό, ΄σου δείχνει έναν τρόπο να τα μάθεις να κοιμούνται μόνα τους ακόμα και την νύχτα που ξυπνάνε. Αυτό το πετυχαίνεις με το να αφήνεις το μωρό να κλαίει για συγκεκριμένο διάστημα, το οποίο αυξάνεται με την ώρα, αλλά και με την ημερα (υποτίθεται ότι κρατάει περίπου 1 βδομάδα). Κάποιοι πίνουν νερό στο όνομά του, κάποιοι, ούτε να το ακούσουν, ότι θα αφήνουν τα μωράκια τους να κλαίνε. Προσωπικά, παρότι είχα θέμα με τον βραδυνό ύπνο, παρότι το αγόρασα και το διάβασα, το απέρριψα. Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τα μωρά μου να κλαίνε. Οταν το μωρό κλαίει, ζητάει στοργή, αγκαλίτσα, χαδάκια. Κανένα μωρό δεν κλαίει γιατί θέλει να εκδικηθεί τους γονείς του. Οπότε το απέρριψα χωρίς κουβέντα.

Ξέρω όμως γονείς που το έκαναν και πέτυχε.

Ξέρω και γονείς που το έκαναν και απέτυχε.Μετά από λίγο καιρό το παιδί πάλι ξύπναγε. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

αυτο μου λενε αρκετοι, οτι παλι καλα που τουφιαζοντε στον υπνο το βραδυ σερι νον στοπ.

θα κρατησει κ αργοτερα ομως, πχ οταν θα βγαζουν δοντια:confused:

θα το παρω παντως, ετσι απο περιεργεια

να δω τι λεει κ ειναι τοσο διχαστικο!:?

κορίτσια μας φέρατε γούρι.είναι το 3ο βράδι σερί που ναι κοιμούνται χωρίς να ξυπνήσουν και πέφτουν με την μία στο κρεββάτι για νάνι...τι έκανα?απλά ξεκίνησα με τον μπέμπη και αφού τον έκανα χαδάκια κ.λ.π. του εξήγησα πολλές φορές γιατί πρέπει να κοιμάται στο κρεββάτι του και του έδωσα το μαξιλάρι μου!!ε ναι λοιπόν ούτε ένα παράπονο!!απλά ήθελε να καθίσω εκεί μέχρι να αποκοιμηθεί..η μπέμπα με το που της έδωσα το μαξιλάρι την έπεσε για ύπνο και όλα οκ...αχ μακάρι να κρατήσει κι άλλα βράδια...νόμισα ότι κοιμόμουν ώρες .......ωραίο πράγμα ο συνεχόμενος ύπνος!!

Nt7kp3.png

αυτο μου λενε αρκετοι, οτι παλι καλα που τουφιαζοντε στον υπνο το βραδυ σερι νον στοπ.

θα κρατησει κ αργοτερα ομως, πχ οταν θα βγαζουν δοντια:confused:

θα το παρω παντως, ετσι απο περιεργεια

να δω τι λεει κ ειναι τοσο διχαστικο!:?

:lol::lol::lol:

Εγώ είχα την τύχη να το δω στην πράξη, καθώς είχα πάει σε μία φίλη μου που το εφάρμοζε, και εμείς καθόμασταν στο μπαλκόνι και κουβεντιάζαμε, και το μωρό τσίριζε επί 10 λεπτά (χρονομετρούσε) και μετά πήγε μέσα και αυτό συνεχίστηκε μέχρι που το μωρό, προφανώς εξαντλημένο, κοιμήθηκε. Εγώ όμως δεν μπορούσα να το ακούω να σπαράζει 8 μηνών μωρό, για αυτό δεν διανοήθηκα ποτέ να το εφαρμόσω στα δικά μου.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Καλως την! Καλή αρχή λοιπόν.

TbSdp2.png

Εμένα τα αγοράκια μου είναι 20 μηνών και ακόμα ξυπνάνε το βράδυ για γάλα οτι ώρα τους έρθει, 2,3,4..... και σπάνια δεν ξυπνανε! Το παιχνίδι το χάσαμε και συνεχιζούμε να το χάνουμε λόγο των πολύ συχνών ιώσεων. Δηλαδή όταν αρρωσταίνουν δεν τρώνε καλά και πίνουν μόνο γάλα έτσι έχοντας άδειο στομάχι ξυπνάνε και ουρλίαζοντας ζητάνε γάλα. Δεν μπορώ να μην τους το δώσω αφού ξέρω ότι δεν έχουν φάει όλη μέρα σχεδόν τίποτα! Με το θέμα "΄χάνω την πιπίλα" εμείς τους 'εχουμε αυτά τα κλιπ που κρέμεται η πιπίλα επάνω τους και έτσι έαν ξυπνήσουν έχουν μάθει ότι είναι επάνω τους και την βάζουν μόνα τους και γυρνάνε πλευρό:P.Στο κρεβάτι να τους πάρουμε όταν είναι άρρωστα το έχουμε κάνει , ειδικά τον έναν που είχε κάνει σπασμούς αλλά για κάποιο ευλογημένο λόγο δεν το ζητάνε μετά ευτυχώς. Αρα καταλήγουμε και πάλι ότι είναι στο παιδί. Ασε που εάν το πάρει χαμπάρι ο άλλος ότι λείπει το αδερφάκι του αρχίζει και φωνάζει το όνομά του μέσα στην νύχτα έτσι πάει ή εγώ ή ο σύζηγος και κοιμόμαστε στο μονό κρεβάτι που έχουμε στο δωμάτιο τους.

Αυτό το τελευταίο της twinmum με προβληματίζει πολύ. Τι θα γίνει άραγε εάν χρειαστεί να κοιμηθούν κάποιο βράδυ χώρια??? Τα δικά μου μου φαίνεται αδύνατο, εδώ σηκώνουμε τον έναν για να τον αλλάξουμε (εάν χρειαστεί) και ο άλλος χαλάει τον κόσμο...

θα σου πώ 2 περιπτώσεις....

1) η πεθερά μου είχε πάρει το ένα απο τα δίδυμα στην μαμά της όταν ήταν 3 χρονών για να κάτσει να ξεκουραστεί λίγο με τον άλλο...εεεε το απόγευμα πήγε και τον πήρε γιατί καθόταν ο ένας και ο άλλος μπροστά στον καθρεύτη και φώναζαν το όνομα του άλλου:cry:

2) Οταν τα ο ένας μου ο μικρός έπαθε σπασμούς και ήμασταν 3 μέρες στο νοσοκομείο πριν 4 μήνες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον άλλον..΄. τώρα τι θα γίνει στο μέλλον δεν ξέρω...:rolleyes:

Εγώ πέρνω τα πράγματα όπως έρχονται και αναλόγως πράτω...μην σκας απο τώρα...οτι μας τύχει θα το ξεπεράσουμε ΚΑΙ αυτό:-P

Διαφημίσεις

Μερες το σκεφτομουνα και ηθελα να σας ρωτησω και εσας. Αν δηλαδη σας εχει συμβει ή εχετε παρατηρησει στι διδυμα σας αυτο το ιδαιτερο δεσιμο των διδυμων.

Εγω απο τοτε που γεννηθηκαν προσπαθουσα παντα να ειναι παντα ανεξαρτητα απο εμενα, ο ενας απο τον αλλο. Ποτε δεν τους εντυνα με ιδια ή παρομοια ρουχα προσπαθουσα να τους εχω σε χωριστα κρεβατια ακομα και δωματια, να μενουν οσο γινεται και μακρυα ο ενας απο τον αλλο/ Ομως αυτο που παρατηρω οσο μεγαλωνουν ειναι πως εχουν κατι το ξεχωριστο μεταξυ τους και αυτο μου το επιβεβαιωνουν και απο τον παιδικο και την αθλητικη δραστηριοτητα στην οποια πανε. Ειναι παντα μαζι, δεν αποχωριζονται σχεδον ποτε ο ενας τον αλλο, καθονται παντα διπλα και ειναι σχεδον χερι, χερι. Περα ομως απο αυτο δεν τολμω να μαλωσω τον ενα και ο αλλος μου επιτιθεται για να προστατεψει τον αδερφο του παρολο που πολλες φορες τσακωνονται για ψιλου πιδημα. Αφηστε που εχουν κοινο μετωπο εναντια στον αδερφο τους που ειναι μωρο. Εσας πως τα πανε

Ω, ναι υπάρχει. Και είναι λογικό. Είναι μαζί από την πρώτη στιγμή της σύλληψης. Και εγώ δεν τις ντύνω με τα ίδια ρούχα, προσπαθώ να τις χωρίζω, αλλά όχι πια πολύ, γιατί απλώς δεν το θέλουν. Μόνο αν το θέλουν οι ίδιες, πχ η μία ήθελε την περασμένη Κυριακή να κοιμηθεί το μεσημέρι στη γιαγιά της, η άλλη όχι. ?

Ναι, και οι δικές μου τρώγονται σαν τα σκυλιά, αλλά άμα εγω μαλώσω κάποια, μου βάζει η άλλη η τσαπερδώνα το χέρι στη μέση και μου λέει με ύφος εκατό καρδιναλιων. Γιατί μαλώνεις το παιδί????:rolleyes:

Επιπλέον, μάλλον υπάρχει συμμαχεία, γιατί αν γίνει κάτι και ρωτήσω ποιά το έκανε, η Αγγελίνα μου λέει η Κάλλια και η Κάλλια η Αγγελίνα.....:rolleyes:

Οκ, βγάλε άκρη.....:lol:

TbSdp2.png

εμενα που είναι 2,5 μηνων πριν 10 ημερες που μπηκε ο ενας στο νοσοκομειο για να χειρουργηθεί ο άλλος απο εκείνο το βραδυ και για 6 ημερες που μειναμε μεσα είχε αυπνίες,ήταν ανησυχος και ολες αυτες τις ημερες επινε σχεδόν τα μισα ml γάλα !!! Απο την στιγμη που ήρθε ο αδερφος του παλι σπίτι απο την επομενη αρχισε παλι να πίνει όλο το γαλα του.

YiMXp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κ από εμένα. Αργά ανακάλυψα την παρέα σας, με το θέμα που μας καίει όλους κ μάλλον δεν θα έμεινε κανένας διαθέσιμος για να τα "πούμε". Είμαι η Βίκυ κ τα δίδυμα υπέροχα κοριτσάκια είναι ήδη 22 μηνών. Μέχρι στιγμής νόμιζα πως τα περισσότερα παιδιά του κόσμου κοιμούνται από μόνα τους κ χωρίς διακοπές. Αλλά απ΄ότι βλέπω κ από τις δικές σας εμπειρίες, δεν αποτελούμε εξαίρεση. Όσο ήταν βρεφάκια κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβατάκι, στην κρεβατοκάμαρά μας. Εννοείται πως κάθε 3 ώρες ξυπνούσαν για να φάνε, η μία είχε κολικούς κ έκλαιγε το καημενούλι με τις ώρες κλπ κλπ, αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν είναι βρέφη. Περίπου στους 6 μήνες αφού μεγάλωσαν κ δεν χωρούσαν σε ένα κρεβάτι, κ επίσης άρχισε να ακούει η μία την άλλη, τις πήγαμε στο δωμάτιό τους. Αυτό δεν κράτησε πολύ γιατί ξυπνούσε η μια την άλλη κ έτρεχα σαν την τρελή με την παραμικρή φωνούλα για να βγάλω το μωρό που ξύπνησε από το δωμάτιο μέχρι να ηρεμήσει κ ξανακοιμηθεί, μετά ξυπνούσε η επόμενη κ.ο.κ. Οπότε καλώς ή κακώς τις χωρήσαμε κ η καθεμιά έχει το δωμάτιό της. Εννοείται ότι πάλι ξυπνάνε. Είχα διαβάσει κ το σχετικό βιβλίο (κοιμήσου παιδί μου) αλλά το απέρριψα. Προσωπικά δεν αντέχω να της αφήνω να κλαίνε κ δεν το έκανα ποτέ. Η "μεγάλη" μου ξυπνούσε κ 8 φορές σε μια νύχτα κ έκλαιγε με τέτοιο παράπονο!!! Συνήθως ηρεμούσε με γάλα, αλλά λόγω βάρους της το έχω κόψει τώρα (αν κ φωνάζει ΓΑΛΑ-ΓΑΛΑ) κ πίνουμε μάραθο. Να προσθέσω ότι τώρα τελευταία δεν ξυπνάει τόσο συχνά, το μειώσαμε στις 2 φορές περίπου. Η "μικρή" μου, ενώ κοιμόταν καλύτερα σαν μωρό, άρχισε κ αυτή να ξυπνάει, λες κ έχει ρολόι, γύρω στις 2.30 κάθε βράδυ πίνει γάλα κ ξανακοιμάται. Εννοείται πως με τον μπαμπά τους έχουμε αναλάβει κ από ένα μωρό. Αρχικά κοιμόμαστε στο κρεβάτι μας, εγώ τρέχω στη "μεγάλη" που ξυπνάει κ πιο συχνά κ ο άντρας μου πηγαίνει στη μικρή όπου συνεχίζει τον ύπνο του στο διπλό κρεβάτι που έχουμε στο δωμάτιό της. Εννοείται με την μικρή μαζί του στο κρεβάτι. Στο δωμάτιο της "δικιάς μου" έβαλα ένα φουσκωτό μονό κρεβάτι από το jumbo οπότε κοιμάμαι κ εγώ λίγο μαζί της μέχρι να ξανακοιμηθεί. Την ξαναβάζω στο κρεβάτι της κ ξαναπηγαίνω στο δικό μου ή στον καναπέ. Σας τα αναφέρω τόσο αναλυτικά γιατί νομίζω ότι κάπου κάναμε εμείς λάθος. Αλλά προκειμένου να κοιμόμαστε κ εμείς λίγο παραπάνω κοιμόμαστε κ στα δωμάτιά τους. Επίσης τις δικές μας τις παίρνει ο ύπνος την ώρα που πίνουν το γάλα τους κ αφού κοιμηθούν τις βάζουμε στα κρεβατάκια τους. Νομίζω ότι είναι αδύνατο να τις βάλω ξύπνιες στο κρεβάτι τους κ να αποκοιμηθούν εκεί. Το παίρνουν για παιχνίδι, γελάνε, σηκώνονται κλπ. Στο δε μεσημεριανό ύπνο, πάλι με κούνημα κ μπιμπερό με μάραθο ή χαμομήλι κ πιπίλα. Γιατί για να αποκοιμηθούν μόνες τους είναι αδύνατο. Νομίζω ότι είναι μεγάλες πλέον και θα έπρεπε να μάθουν να κοιμούνται από μόνες τους. Κάτι κάναμε λάθος λοιπόν, αλλά πως θα μπορέσουμε να τις βάλουμε σε "πρόγραμμα" χωρίς κλάμματα κ φασαρίες????Κατά τα άλλα είναι τόσο υπέροχα παιδιά την ημέρα, που χαλάλι τα ξενύχτια. Πού θα πάει! Θα μεγαλώσουν κ θα κοιμούνται! Ή μήπως ΟΧΙ........????

Διαφημίσεις

καλο κουραγιο μου εδωσες....:evil::lol:....

εγω εχω ενα αγορι ενα κοριτσι.Ο Μιχαηλ κοιμαται μαζι μας,ειτε τον παιρνει ο υπνος θηλαζοντας και τον παω στο παρκοκρεβατο στην κρεβατοκαμαρα και μολις παμε μεσα ξυπναει ο ατιμος και αναγκαστικα τον παιρνω μαζι μας,ειτε κοιμαται στο καροτσι και ξανα τα ιδια.

Η Ελενη, η παλαβιαρα, καθε μερα θελει διαφορετικο τροπο για να κοιμηθει και πολυ πολυ ωρα...στο καροτσι, θηλαζοντας, στα χερια, στο sling, με μουσικη,χωρις μουσικη με νανουρισαματα,χωρις νανουρισματα αλλα παντα μα παντα θα κλαψει για να κοιμηθει:mad:ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙτην παμε μετα στο δωματιο της και θα ξυπνησει 1-2 φορες για μαμ...

ασε το πρωι που θα την πιασει νυστα κατα τιις 11και αφου θα προσπαθησω τα παντα για να κοιμηθει,θα ξεραθει για ενα δυοωρο,μετα βεβαια εγω ειμαι κομματια...νομιζα πως θα μεγαλωσουν και θα κοιμουνται μονα τους αλλα απο οτι βλεπω μας περιμενουνε χειροτερες μερες :cool::cool:

lMz8p3.png[

Βρε κορίτσι, εφόσον έχεις απορρίψει το να τα αφήσεις να κλάψουν, μόνο υπομονή μπορείς να κάνεις. Φαντάζομαι ότι όπου νά ναι θα μπορείς να συνεννοηθείς και πλήρως μαζί τους, αφού είναι ήδη 22 μηνών. Εμάς (που κοιμούνται πάντως μόνα τους από 3,5 μηνών, αφού εφαρμόσαμε τις μεθόδους που έχεις απορρίψει και επιπλέον δίνουμε ακόμα πιπίλα), τώρα πια (που είναι 23 μηνών) και να ξυπνήσουν το βράδυ (σπάνια πάντως) δεν κλαίνε, απλά φωνάζουν "μαμά" "μπαμπά", πηγαίνουμε, τους δίνουμε πιπίλα, αρκουδάκι, κουβέρτα ή ό,τι τελοσπάντων δεν βρίσκουν, συνεννοούμαστε (τώρα είναι ώρα για νάνι και δεν το συζητάμε καθόλου το θέμα) και ξανακοιμούνται (ο ένας δλδ, γιατί ο άλλος ουδέποτε έχει ξυπνήσει βράδυ). Σίγουρα πάντως θα στρώσουν κάποια στιγμή μόνα τους, το θέμα είναι να μην έχουν σπάσει τα δικά σου νεύρα μέχρι τότε από την αυπνία. Είναι κι αυτό ένα θέμα, και πολύ σημαντικό, εσένα και τον μπαμπά τους έχουν!

κοριτσια για να σας δωσω λιγο κουραγιο,γιατι γνωριζω απο πρωτο χρι που λενε το θεμα του υπνου,θα σας πω οτι υπαρχουν κ χειροτερα απο διδυμα που δε κοιμουνται...οπως πχ τ ρ ι δ υ μ α!!!!!εκει να δεις χαπια,με το κιλο!!!για αυτο λιγο ακομη υπομονη κ που θα παει θα στρωσει το θεμα!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση κ να είναι γερά τα παιδάκια μας!!!!Χριστίνα μου κ σ' εμάς τέτοιο μπάχαλο γινόταν με τον ύπνο τους ειδικά όσο ήταν πιο μικρούλια. Αλλά τα έπαιρνε πάντα ο ύπνος μετά το θηλασμό ή μπιμπερό. Άσχετο εάν ξαναξυπνούσανε μετά από λίγο.Alice μπράβο σας πάντως που τα καταφέρατε από νωρίς. Κ όντως πιστεύω ότι όσο πιο νωρίς μπούνε τα παιδιά σε πρόγραμμα τόσο καλύτερα. Εάν ποτέ κάνω κ τρίτο παιδάκι νομίζω πως θα το αφήνω από μικρό στο κρεβατάκι του ωστε να μάθει να αποκοιμιέται από μόνο του. Μάλλον αυτό είναι το κλειδί. Τώρα έτσι όπως έχουν συνηθήσει οι δικές μου να ανταποκρινόμαστε μόλις ξυπνήσουν δεν είναι πολύ πιο δύσκολο να εφαρμοστεί ξαφνικά κάποια μέθοδος ύπνου? Το έχω σαν εικόνα μπροστά μου: Θα τρέχει το δάκρυα κορόμηλο κ θα μας κοιτάνε με λυπημένα ματάκια όλο απορία!!! Νάνσυ μου κ τριδυμάκια ΚΑΙ άυπνα?????????? Πόσο είναι?Πάντως κ η αυπνία συνηθίζεται νομίζω. Δεν με χαλάει πλέον τόσο πολύ. Εάν κοιμηθώ 3 ώρες συνεχόμενες μου φαίνεται τόσο παράξενο!!!Σας χαιρετώ.

Νάνσυ μου κ τριδυμάκια ΚΑΙ άυπνα?????????? Πόσο είναι?Πάντως κ η αυπνία συνηθίζεται νομίζω. Δεν με χαλάει πλέον τόσο πολύ. Εάν κοιμηθώ 3 ώρες συνεχόμενες μου φαίνεται τόσο παράξενο!!!Σας χαιρετώ.

τωρα ειναι 2,5 κ ευτυχως παναγια μου κοιμουνται απο τις 9,30 εως τις 7 σερι,οποτε καλα ειμαι τωρα....αλλα περασα πολυ δυσκολα..δε περιγραφετε,καθε πρωι ελεγα γιατι θεε μου ξημερωσες τη μερα,παλι απο την αρχη κ νιωθω τοσο ρακος...τωρα ειμαι καλα,σαν να εχω κανει αποτοξινωση μου θυμισε αυτο!χα,χα κοριτσια καλο κουραγιο...

να χωρισω η΄οχι τα διδυμα?

θα μου μονταρουν την κουκετα της 1ης κορης το απογευμα κ πρεπει να παρω μια αποφαση αμεσα.(η κουκετα δυσκολα παει περα δωθε μετα).

ειναι που γκαριζει ο μικρος οταν κλαιει κ σοκαρεται η μικρη!

για πετε τιποτις! να βαλω τα 2 κοριτσια μαζι κ τον μπεμπετο μονο του?!

η μεγαλη ειναι 2 κ κατι μηνων, τα διδυμα 5μηνων κ κατι.

Λίγο αργά το είδα το μήνυμά σου, αλλά για πες, τελικά τι έκανες? Και τι εννοούσες? Να τα χωρίσεις σε άλλο δωμάτιο, ή αν θα κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια? Εγώ είμαι υπέρ των διαφορετικών κρεβατιών γενικά...Εκτός εάν κατάλαβα εντελώς λάθος την ερώτηση...

η μεγαλη κορη με την μικρη(διδυμη) στο μεγαλο υ/δ, κ ο μικρος γκρινιαρης (διδυμος) γκομενος μονος του στο μικρο υ/δ!

εντελει αφησα την μεγαλη μονη της, ως ειχε!

κ ο θεος βοηθος με τα δοντια!

• 3 εβδομάδες μετά...

Θέλω να σας πώ κι εγώ πάνω σ' αυτό το θέμα, πέρασα και εγώ ξενύχτια με δόντια, με κρυολογήματα κλπ. Τα έβαζα στο κρεβάτι μου μόλις ξύπναγαν αλλά οταν τα έπερνε ο ύπνος τα έβαζα πάλι στο κρεβάτι τους... μέχρι που σταμάτησαν το βράδυ να ξυπνάνε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑΣΟΣ + ΜΑΡΙΛΙΑ

14 μηνών ακριβώς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...