Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΝΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ - ΒΟΗΘΕΙΑ


Recommended Posts

Διδυμομανούλες θέλω τα φώτα σας..έχω 2 διδυμάκια-κορίτσι,αγόρι 11,5 μηνών. Από 2,5-9 μηνών κοιμόντουσαν όλο το βράδι στο δωμάτιο τους μια χαρά και ξυπνούσαν το πρωι όλο χαρά και καθόντουσαν και έπαιζαν για λίγο αν εγώ σεν πήγαινα στο δωμάτιο τους αμέσως..Στην ηλικία των 9 μηνών αρρώστησαν με ίωση(1η φορα) και σαν νέοι γονείς κάναμε το λαθος και για 3 νύχτες κοιμήθηκαν μαζί μας!!Αυτό ήταν, από τότε κάθε βράδυ γύρω στις 2 ξεκινά το πανηγύρι. Εάν δεν έρθουν να κοιμηθούν μαζί μας δεν σταματάει η τσιρίδα με τίποτα. και να μην θέλει το 1 από τα ουρλιαχτά του άλλου ξυπνάει και δεν ηρεμούν.Μόλις τα σηκώσουμε και έρθουν κρεββάτι μας...ύπνος αμέσως όλο χαρά...δεν παέι άλλο όμως αυτό, το συνεχίσαμε λόγω κούρασης, πρωινής δουλειάς αλλά πρέπει να κοπεί. έχουμε πλέον 2 δωμάτια με διπλα κρεββάτια και δεν κοιμάμαι σε κανένα όλη νύχτα με τον άντρα μου!! Περιμένω τις συμβουλές σας...

Nt7kp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

os mama didimon to eixa kai ego auto to problima, to antimetopisame os eksis: ebala enan kanape krebati sto domatio tous kai otan ta ebaza gia upno ekana oti kai ego koimomoun ston kanape mazi tous kai o antras moy pigene sto krebati mas. kleiname ta fota kai legame tora nani. meta apo kamia ora pou eixa koimithei gia ta kala sikonomoun kai pigaina dipla ston antra mou mas pire poli kairo gia na to kataferoume kai poli ipomono alla tora fantasou pou einai 5 xronon boleuontai na koimithoun mono sto krebbati tous kai den theloun pouthena allou. episei kopsame to mesimeriano upno gia na einai kourasmena giro stis 8 to bradu kai meta to mpanio toys koimontoysan akoma pio eukola. opote 9 kai misi eixame teleiosei.

elpizo na se boithisa pantos as mporeis kane upomoni kai tha antamitheis kai ayto.

 

kalo kouragio!!!!

Link to comment
Share on other sites

ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗ. ΔΕΝ ΤΗΜ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΦΑΣΑΡΙΑ, ΑΥΤΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια!! Εγω τρεχω να προλαβω να μην ξυπνησει ο ενας τον αλλο.Καποια βραδια κοιμουνται καλα αλλα χθεσ πχ ξυπνησαν και οι δυο στις 3 το πρωι και ηθελαν παιχνιδια.Το λαθος ομωσ να τους παρω στο κρεβατι μας δεν το κανω γιατι θα ειναι χειροτερα.Οποτε τουσ βαζω στα καρεκλακια τους καθομαι και εγω στον καναπε στο σαλονι φωτα σβηστα και περιμενω να κοιμηθουν ξανα.Ειμαστε στο 12 μηνα.Την αλλη βδομαδα 2/1 εχουμε γενεθλια !!!

Link to comment
Share on other sites

Εμεις ειμαστε 12 μηνων. Το ιδιο προβλημα ειχα με το γιο μας, ιδιαιτερα οταν βγαζειν δοντια. Ξυπναει μες τη νυχτα και κλαιει και ...ουρλιαζει (ευτυχως το Κατερινακι σε αυτη τη φαση δεν ξυπναει -εννοειται οτι ο καθενας εχει δικο του δωματιο). Εμεις πηγαινουμε στην αρχη και απλα χαιδευουμε πλατουλα (δεν αναβουμε φως, δεν του μιλαμε ποτε) και προσπαθουμε να τον ξαπλωσουμε. Αν συνεχιζει του δινω μια κουταλια depon ώστε αν ποναει να τον απαλυνει αλλα και αν χαιδευεται να παρει την πικριλα του depon και να "μαζεψει" το μυαλουδακι του. Αν συνεχιζει ακομα του δινουμε λιγο ζεστο χαμομηλακι (παντα στα σκοτεινα και χωρις να του μιλαμε) ε! και μετα στανταρ κοιμαται. Προσπαθησε να ακολουθεις την ιδια μεθοδο οταν τα βαζεις για υπνο. Εχω διαβασει οτι έτσι "παιρνει" πιο γρηγορα ο εγκεφαλος το μηνυμα οτι παμε για νανι. Καλη υπομονη και μην τον παιρνετε στο κρεββατι γιατι συντομα θα σας διωξει και τους δυο για να ...απλωνεται καλυτερα;););):-P:-P:-P

eNortjKzUjI0NDMwNVOyBlwwFWwC0A,,97.png
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κορίτσια γεια σας...

 

Εχω και γω δίδυμα αγόρι και κορίτσι...

Απο την στιγμή που βγάζαμε δόντια ξυπνούσε το ενα και ουρλιαζε το βράδυ και ξυπνούσε το αλλο η και το αντίθετο..(Εγω εχω ενα καναπε στο παιδικο και κοιμάμαι εκει απο οταν γεννήθηκαν γιατι η κρεβατοκάμαρα είναι καπως μακρια)

Τωρα ειναι 12 μηνων..λοιπον για να μην ξυπναει το ενα το αλλο τα χωρίσαμε.

Τώρα το κορίτσι κοιμάται στην κρεβατοκάμαρα με τον μπαμπα και γω στο παιδικο με τον μικρο..και επειδη ειναι πολυ κλαψιάρα τουλαχιστον γλυτωνουμε τα ομαδικα ξυπνήματα..(ειναι και μακρια η κρεβατοκαμαρα,εχουμε ενα μακρυυυ χωλ..)

Αλλα εχω μια σοβαρη ανησυχια μηπως αργοτερα δεν ξεκολαει απο εκει..που μαλλον εχω δικιο......πείτε μου την γνώμη σας..

 

Επισης θα ήθελα να ρωτήσω πως τα κοιμήζεται οταν ειστε μόνες και δεν υπάρχει δεύτερος ανθρωπος για βοήθεια..εννοώ το βραδυνο ύπνο..τον μεσημεριανό τον καταφέρνω..αλλα στον βραδυνο επειδη ο αντρας μου φεύγει εκτος και δεν ξέρω τι να κανω με τον ύπνο...

 

Σας ευχαριστω πολυ ..

Μαρουλακι

Link to comment
Share on other sites

Μαρουλάκι, εγώ ποτέ δεν τις κοίμησα χώρια. Παρότι η μία ήταν ...λίγο γκρινιάρα και φωνακλού, πολύ σπάνια ξύπνησε την άλλη. Κοίμιζα πρώτα την ..εύκολη (5-10 λεπτάκια) και μετά την δύσκολη (ήθελε τουλάχιστον μία ώρα!). Αν καποιες φορές ξέφευγε τελείως, την έπερνα στο σαλόνι σε πλήρη συσκότιση βέβαια, μέχρι να κοιμηθεί και μετά την πήγαινα στην κούνια της.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

 

 

 

TbSdp2.png

Link to comment
Share on other sites

καλημερα μαρουλι.

 

αρκετες φορες τα κοιμησα χωρις βοηθεια. ειναι τεσσαρων μηνων τωρα κ ακολουθησα ακολουθησα απ την αρχη την συμβουλη του γιατρου μου, για να μην τρελαθω, που μου ειπε οτι συνηθως τα διδυμα ειναι πιο υπομονετικα παιδια...(αληθεια ψεματα δεν ξερω?!)

μετα το γαλα (συνηθως), λιγη αγκαλιτσα για ρεψιμο-χουρχουρισμα το δυσκολο (το αγορι σε εμας) κ μετα την αλλη. τον βαζω στο λικνο, κ αν στο διαστημα αυτο γκρινιαξει, του δινω πιπιλα (με την αλλη αγκαλια) κ ηρεμει γρηγοροτετα. μετα βαζω κ την αλλη στο κουνακι, κ αν γκριναξουν παω εναλλαξ, για χαϊδεμα στα κωλαρακια, κ πιπιλα.

... κ μετα βαζω για υπνο την μεγαλη! :|:cool:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είστε στην πιο δύσκολη ηλικία, από πλευράς ύπνου. Τουλάχιστον έτσι ήταν για εμάς.

 

Εμάς μας βοήθησε το the no-cry sleep solution. Είναι ένα βιβλίο. Και εμείς σε κείνη τη φάση είχαμε χωρίσει τα παιδιά. Το ένα στο παιδικό, το άλλο στο σαλόνι-βρεφοκομείο παιδότοπο (από την αρχή κοιμίζαμε μωρά εκεί). Ο άντρας μου στο κρεβάτι μας και εγώ εκεί περιστασιακά, όταν τα παιδιά περνούσαν καλή φάση ύπνου. Αλλιώς στο σαλόνι, με το ζόρικο παιδί. Το άλλο ευτυχώς δεν είχε πολλά θέματα. Αν θυμάμαι καλά και μετά από κάποια πειράματα και εμείς, στρώσαμε κατά το χρόνο και γύρισα στο υπνοδωμάτιο, αλλά τα παιδιά παρέμειναν χωριστά για καιρό, γιατί αυτό δεν μας χάλαγε, γενικώς. Γύρω στον 1,5 χρόνο τα βάλαμε στο ίδιο δωμάτιο.

 

Εν ολίγοις, όποιο τρόπο έχει μάθει το παιδί να ξανακοιμάται, τον αποζητά για τα βραδυνά ξυπνήματα. Όταν κοιμόντουσαν μόνα τους, μόνα τους ξανακοιμόντουσαν αν πχ άλλαζαν πλευρό... Τώρα θέλουν εσάς... Κλασική περίπτωση. Υπάρχουν πολλά βιβλία για αυτό. Ένα είναι το κοιμήσου παιδί μου που είναι αποτελεσματικό, αλλά περιέχει κλάμα, υπάρχουν και άλλα...

 

Άλλη λύση είναι να κοιμάστε μαζί τους μέχρι να φτάσουν 2,5 και να συνεννοείστε καλύτερα, οπότε και μπορείτε με καλό τρόπο, να βάλετε όρια όπως γίνεται και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα.

 

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι τα παιδιά τους δεν ξεπέρασαν τη φάση εκείνη ούτε και τότε και συνέχισαν έτσι για χρόοονια...

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια γεια σας και παλι...

 

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας... Η αληθεια ειναι οτι οταν ηταν πιο μικρα κοιμονταν πιο ευκολα και δεν ακουγε το ενα το αλλο οταν ξυπναγε..τα χωρισα οταν ηταν γυρω 7 με 8 μηνων οταν αρχισαν να βγαζουν δοντια ειδικα η μικρη και χαλαγε τον κοσμο...

 

Μας ακουγε ολη η γειτονια ! γιατι την επιανε βραδυ..

οποτε εκει αποφασισαμε να τα χωρισουμε ..γιατι καπου εκει αρχισαν να ακουνε πολυ καλα ο ενας τον αλλον και να ξυπνανε το βραδυ..οποτε ετρεχα σαν την τρελη...

 

Ρκτ ναι και μενα το ενα παιδι ειναι πιο φωνακλου στην δυναμη της φωνης..και ασε...

ο αλλος επισης σηκωνεται για να φαει το βραδυ δηλ..ξυπναει κλαιγοντας και τον παιρνω αγκαλια και προσπαθω να τον ξανακοιμησω..σε αυτην την φαση παρακαλαω μην αρχισει να τσιριζει η μικρη ..τρομερο αγχος..και αν δεν εχεις καποιον εκεινην την στιγμη να σε βοηθησει (γιατι ο αντρας μου λειπει για δουλεια σε ταξιδι)αστα βραστα...

 

Τζινι ευχομαι να μεινουν ετσι τα παιδακια σου να κοιμουνται μαζι χωρις να ξυπνανε..Στην αρχη τα καταφερνα καλυτερα χωρις να θελω να σε αποκαρδιωσω για τιποτα γιατι η καθε περιπτωση ειναι παντα διαφορετικη. τα ταιζα τα κοιμηζα τρεξιμο πολυ αλλα οκ..

Αλλα δυστυχως ειναι και στα παιδια η μικρης μου πολυ κλαμμα με τα δοντια και ο μικρος με την πιπιλα του να με ξυπναει καθε λιγο...

και δυστυχως οσο μεγαλωνουν ακουνε το ενα το αλλο...

Οσο ηταν μικρα οχι...

 

Αθηνα..ευχομαι να γινει αυτο οπως με σας και καποια στιγμη να γυρισουνε στα κρεβατακια τους..και να μην τραβηξουν για χρονια που ασε που οταν μεγαλωνουν και καταλαβαινουν (γιατι ειναι μωρα ακομα)βαζεις αλλα ορια γιατι αλλιως με διδυμα θα τρελαθεις αν δεν βαλεις ορια..

Προς το παρων βολευομαστε..αυτην την στιγμη εφυγε ο αντρας μου στις 5 και τρεχω πανω κατω..εαν τα ειχα μαζι θα ειχαν ξυπνησει και τα δυο και θα ηταν ακομα χειροτερα ε και δεν το αντεχω αυτο..

Εχουμε που εχουμε τοσο αγχος ολη την ημερα με το τρεξιμο μας και αυτο το βραδυνο ειναι πολυ δυσκολο...

Παντως οτι και να πουμε εινα πολυ δυσκολο να μεγαλωνει διδυμα δυο παιδια με τις ιδιες αναγκες..

καλη μας δυναμη...

 

Κοριτσια σας ευχαριστω...πολυ για τις απαντησεις..

περνεις κουραγιο οταν ξερεις οτι δεν εισαι η μονη και απο τοτε που ηρθα στο parents...για κολικους για γαλατα για δοντια..πηρα πολυ κουραγιο απο ολες τις μανουλες που παλευουνε να μεγαλωσουνε τα παιδακια τους..

σας φιλωωω

και τα ξαναλεμε...

Link to comment
Share on other sites

καλημερα καλημερα και απο εμενα

να αυτα ειναι περνουμε τα μωρα στο κρεβατι μας και αρχιζουν τα προβληματα.εγω δεν το εκανα ποτε ακομα και οταν ηταν αρρωστα(σκληρη μανα).οσο για τα δοντια λιγο ντεπον βοηθαει πριν τον υπνο εμεις ετσι την βγαλαμε!το ζορι το μεγαλο ειναι δυο τρεις μερες μεχρι να σκασει το δοντακι-ο γιος μου εβγαλε 4 σκυλοδοντα ταυτοχρονα εκει να δειτε γλεντια αλλα για δυο τρεις μερες του εδινα σιροπακι ντεπον παιδικο και κοιμονταν μια χαρα.φυσικα ρωτησα τον παιδιατρο και μου ειπε μεχρι 4-5 μερες ντεπον γιατι μετα θα το μαθει ο οργανισμος και δεν θα πιανει σε περιπτωσεις πυρετου.

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια γεια σας και παλι...

 

Τζινι ευχομαι να μεινουν ετσι τα παιδακια σου να κοιμουνται μαζι χωρις να ξυπνανε..Στην αρχη τα καταφερνα καλυτερα χωρις να θελω να σε αποκαρδιωσω για τιποτα γιατι η καθε περιπτωση ειναι παντα διαφορετικη. τα ταιζα τα κοιμηζα τρεξιμο πολυ αλλα οκ..

Αλλα δυστυχως ειναι και στα παιδια η μικρης μου πολυ κλαμμα με τα δοντια και ο μικρος με την πιπιλα του να με ξυπναει καθε λιγο...

και δυστυχως οσο μεγαλωνουν ακουνε το ενα το αλλο...

Οσο ηταν μικρα οχι...

 

και τα ξαναλεμε...

 

 

ωωωωωιμε! ωχ τι λες-λετε τωρα??????????

δοντια???????? αμαν την κατσαμε σε λιγο καιρο δηλ!

εεεε ρε κατι γλεντια που με περιμενουνε:cry:

φτου! μαμω το κερατο της ψειρας μεσα!

 

θα επανελθω στο θεμα....... Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Α :cry:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα,εγω εχω 3δυμα τα οποια τωρα ειναι 2 χρ,κ ευτυχως μετα το 1χρ,κοιμουνται σερι απο τις 9,30μεχρι της 7,30.το πρωτο χρονο ομως ημουνα ετοιμη να παρω χαπια!στην αρχη τα ειχαμε μαζι,μετα τα χωρισαμε,σε τρια δωματια,κ εγω καθε βραδυ,μα καθε βραδυ πηγαινα εναλλαξ κ στα τρια γιατι κλαιγανε κ ξυπναγανε σε διαφορετικες ωρες η και συγχρονως,δε μπορειτε να το φανταστειτε,δε μπορω να το περιγραψω με λογια τι περασα,ημουν ενα χαλι,ενα κινουμενο ρακος,μονιμως κουρασμενη,ξενυχτισμενη,μεσα στα νευρα!ουτε να τα θυμαμαι δε θελω!δε σας λεω τι γινοταν οταν ηταν κ τα 3 αρρωστα......ωχ παναγια μου,ψιχοπλακωθηκα τωρα....για αυτο κοριτσια με διδυμα να σκεφτεστε οτι υπαρχουν κ αλλοι ποθ περασαν χειροτερα αλλα επειβιωσαν!φαση ειναι κ θα περασει,τωρα θα μου πεις ποτε κ τι κανεις μεχρι να περασει......υπομονη κ καλη δυναμη σε ολες!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κοριτσια γεια σας και πάλι...

 

Νάνσυ άμα ακούμε εσένα παίρνουμε κουράγιο..Τι λες??3??Ελεος οχι τα νεύρα τσατάλια στο ψυχιατρείο γρήγορα..εκει θα μουν..

Μπράβο σου παντως ορίστε να τα ακουμε εμεις που εχουμε δύο και παραπονιομαστε..αχααχα...Ωιμέ...Είναι δύσκολα κοπέλα μου βέβαια και να σου πω με οτι εχει ο καθενα ειτε 1 η 2 η 3 του φαινεται πολυ ...

Και ενα να εκανα πάλι θα έλεγα οτι κουραζομαι κτλ..

Απλως οταν εχεις 2 η 3 το 1 φαντάζει τίποτα..χιχιιχι..

Ε ρε τρέξιμο που ρίχνεις και συ!!

Τελικα μας δίνει ο θεός όσα αντεχουμε!Νανσυ Τωρα κοιμούνται ολα μαζί??Με τα δοντάκια τους τι γίνεται??Εχεις κάποια βοήθεια γιατι νομίζω οτι ειναι φύσην αδύνατο να τα καταφέρει ενας με τρία..ταισμα κοιμισμα...αληθεια αγκαλια και νάνι το έκανες???

Εύχομαι γερά να ειναι και όλα τα μωράκια...και ολων μας βέβαια..

 

Τζινι μου μην στεναχωριεσαι η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη..

μια φίλη μου δεν τα χωρισε καθολου και ειναι ακομα μαζι..και ειναι 1,5 τωρα..Εγω μάλλον δεν τα κατάφερα δεν ξερω τι να πω..

Παντως δεν ξερεις πως μπορειτε να περασετε με τα δοντακια μπορει να τα βγαλουν και να μην καταλαβεις τιποτα...ολα ειναι τοσο διαφορετικα σε καθε παιδι!!!

Εχεις ακομα καιρο μπροστα σου..παντως εμεις περασαμε και πολλους κολικους πολυ κλαμμα..ειχαν και μια δυσανεξια στην λακτοζη τα καημενα και οταν τρωγανε μετα ειχαμεε πολυ κλαμμα..

Ουφ ευτυχως τωρα απο αυτο ειμαστε καλα...δοξα το θεώ..

 

Λοιπον μανουλες σας αφηνω και τα ξαναλεμε συντομα...

φιλιααααααααααααααααα

Link to comment
Share on other sites

koritsia kalispera,

ta didimakia mou 15 mhnwn twra, exoun kai auta to thema tous me ton upno. to apogeuma koimomaste apo ths 3 mexri ths 7.gyrw stis 7.30 trwme kalo vradino kai 11 pinoume 240ml gala.koimomaste kai oi 4 mazi.otan apokoimithoun (mas pernh auto peripou mish wra) tous phgenoume sto dwmatio tous.5 to prwi o mikros xypna.thelei na erthei sto krevati mas. h mikrh sinexizei ton ypno. tous ftiaxnw 180ml gala ,dinw ston mikro enw einai sto krevati mas kai sthn mikrh enw einai koimismenh sthn kounia ths.h mikrh sunexizei ton ypno mexri ths 10 kai o mikros mexri ths 10.30 afou ton exoume xanapaei sthn kounia tou gyrw sths 7 pou feugei o adras mou.egw douleuw apogeuma opote koimame kai egw ligo parapanw to prwi.

kalh synexeia se oles tis didimomanoules

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια γεια σας και πάλι...

 

Νάνσυ άμα ακούμε εσένα παίρνουμε κουράγιο..Τι λες??3??Ελεος οχι τα νεύρα τσατάλια στο ψυχιατρείο γρήγορα..εκει θα μουν..

Μπράβο σου παντως ορίστε να τα ακουμε εμεις που εχουμε δύο και παραπονιομαστε..αχααχα...Ωιμέ...Είναι δύσκολα κοπέλα μου βέβαια και να σου πω με οτι εχει ο καθενα ειτε 1 η 2 η 3 του φαινεται πολυ ...

Και ενα να εκανα πάλι θα έλεγα οτι κουραζομαι κτλ..

Απλως οταν εχεις 2 η 3 το 1 φαντάζει τίποτα..χιχιιχι..

Ε ρε τρέξιμο που ρίχνεις και συ!!

Τελικα μας δίνει ο θεός όσα αντεχουμε!Νανσυ Τωρα κοιμούνται ολα μαζί??Με τα δοντάκια τους τι γίνεται??Εχεις κάποια βοήθεια γιατι νομίζω οτι ειναι φύσην αδύνατο να τα καταφέρει ενας με τρία..ταισμα κοιμισμα...αληθεια αγκαλια και νάνι το έκανες???

Εύχομαι γερά να ειναι και όλα τα μωράκια...και ολων μας βέβαια..

οντως,ειτε 1 εχεις ειτε 3,παλι κουραζεσε κ πιστευεις οτι ειναι βουνο,απλα αυτος που εχει 3,βλεπει το 1 παιχνιδακι,ενω αυτος που εχει 1,δε μπορει να καταλαβει ακριβως πως ειναι.ναι,το 1χρονο εκανα αγκαλιες κ νανι,εκει ημουν ετοινη για το ψυχιατρειο,μετα το εκοψα.τωρα κοιμουνται απο τις 9,30 εως τις 7,30σερι,ευτυχως παναγια μου!με τα δοντακια δεν εχουμε προβλημα τωρα,οσο για βοηθεια,καποιες φορες στο μεσημεριανο ταισμα ερχετε κ η πεθερα μου,κατα τα αλλα μονη μου

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω διδυμα αγορια και τωρα ειναι περιπου 5 χρονων. Εχω και αλλο ενα μωρο 1 ετους περιπου αγορι και αυτο. Δυστηχως κανενας τους δεν εχει σωστο υπνο. Οι μεγαλοι για να κοιμηθουν πρεπει να ξαπλωσω και εγω μαζι τους . Αν ξυπνησουν το βραδυ και δεν με δουν εκει ερχονται και με ξυπνανε. Ξερετε τι θα πει εκει που κοιμασαι να σε ξυπνανε?????

Επισης το μωρο για να κοιμηθει το κουναω μεχρι να το παρει ο υπνος και μετα το βαζω στο κρεβατι. Ποτε θα στρωσουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εχω να κοιμηθω σαν ανθρωπος 5 χρονια. ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤΕ#

Link to comment
Share on other sites

Ξερετε τι θα πει εκει που κοιμασαι να σε ξυπνανε?????

Εδω μέσα καμμία δεν ξέρει! :-D

Φυσικά και ξέρουμε. Εγώ το έλυσα προσωρινά. Ερχονται στο κρεβάτι και κοιμόμαστε και οι τέσσερις μαζί!:rolleyes:

Πάλεψα 3 χρόνια. Μετά παραδόθηκα. Πρέπει να κοιμηθώ. Δεν άντεξα άλλο.:oops::oops:

Ποτε θα στρωσουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εχω να κοιμηθω σαν ανθρωπος 5 χρονια. ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤΕ#

Ελα μου ντε.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

 

 

 

TbSdp2.png

Link to comment
Share on other sites

Iokasti τι έγινε τελικά με το θέμα σας? Ξαναγύρισαν στο δωμάτιό τους? Λογικά, εφόσον για 7 μήνες κοιμόντουσαν μια χαρά μόνα τους στο δωμάτιό τους, αξίζει να το παλέψεις. Εμάς από τους 3,5 μήνες (τώρα είναι 22 μηνών) κοιμούνται μόνα τους 11-12 ώρες χωρίς αγκαλιές στις κούνιες τους με πιπίλα κι ένα αρκουδάκι. Η πιπίλα φαντάζομαι ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, δεν ξέρω. Οι υπόλοιπες που έχετε προβλήματα με τον ύπνο δεν δίνετε πιπίλα?Εφαρμόσαμε την μέθοδο του ελεγχόμενου κλάματος (δεν ξέραμε ότι υπάρχει ορολογία τότε, από εδώ το μάθαμε).

Link to comment
Share on other sites

γεια σας κορίτσια...πέρασε καιρός από τότε που έφτιαξα το θέμα...δοκίμασα πολλές μεθόδους..κάποιες φορές βελτίωνόταν η κατάσταση...αλλά πάλι είμαι στην αρχή...γίνεται χαμός και εγώ σέρνομαι...και ο άντρας μου επίσης..είναι κάποιες στιγμές που λέω θα τους ρίξω υπνωτικό....δεν παλεύεται η κούραση..περιμένω να τελειώσει και η μπέμπα με τα δόντια της και μετά θα λάβω δραστικές αποφάσεις..ελπίζω όταν ζεστάνει και ο καιρός να γίνουν πιο έυκολα τα πράγματα..δεν θα έχουμε και ιώσεις....έάν κάποια διδυμομανούλα το κατάφερε...ασ μασ πει αναλυτικά μπας και δούμε μια ξεκούραστη νύχτα....

Nt7kp3.png
Link to comment
Share on other sites

Αχααχααα..τι ακούνε τα αυτιά μου βρε κορίτσια..

Και γω νόμιζα οτι μόνο εγω εχω το θέμα και είναι και μικρα ακόμα!!

Κοιμάται καμιά σας νορμάλ????ΜΠΑΑΑΑ!!!ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ!!!

 

Λοιπον απο οτι βλεπω και οπως το βλεπω μελλοντικα δεν θα ξεκολάει η μικρη απο την κρεβατοκαμαρα ετσι πως τοχουμε κανει..

Διαβαζω τωρα τα δικά σας και με επιασε απελπισία..:(

Bέβαι το κάθε παιδι ειναι διαφορετικό ε! καλα! και γιατι το δικο μου να διαφέρει..χιχιχι.

Η μικρη μου ειναι και πεισματαρα και δύσκολη χμμμ σκούρα τα πράγματα..

αλικη τις πιπιλες δεν νοειται να τις αφήσουμε..αλλιως η γκρινια παει σύννεφο..Ο μικρος της περισσοτερες φορες με ξυπναει μες στην νύχτα η απο πιπίλα που του φυγε η επειδη θελει να φάει..

Η μικρη κοιμαται καλυτερα αλλα οταν ποναει μας ακουει ολοι η γειτονια...ευτυχως η κρεβατοκαμαρα ειναι μακρια απο τον μικρος..οποτε γλυτωνουμε και του μικρου το ξύπνημα..

Τελικα νομιζω οτι μπροστα στην κούραση και στην αυπνία υποκύπτουμε ..αχχ τι να πως..

 

 

Νανσυ αφου δεν πήγες στο τρελοκόμειο είσαι σουπερ ήρωας!!

 

jentoni ..καλο κουράγιο κοπέλα μου και συ με 3 !!

 

rkt διακοπές χωρίς τα παιδιά θέλουμε να κοιμόμαστε καμια βδομάδα σερί...και τι δεν κάνουμε για να κοιμηθούμε!!:))

 

alice εσένα καλα σε βλεπω η μου φαίνεται??..δεν είχατε προβλήματα με τον ύπνο να ξυπνάνε κτλ??και τι ειναι η μεθοδος του ελεγχομενου κλάμματος??πρωτη φορα το ακούω..

 

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ..

φιλια και καλη δύναμη σε όλες τι μανούλες

Link to comment
Share on other sites

Νανσυ αφου δεν πήγες στο τρελοκόμειο είσαι σουπερ ήρωας!!

 

 

 

οντως,κ γω το λεω καμια φορα στον εαυτο μου,νανσυ τελικα ηθελες παρα πολυ να κανεις παιδια!το θεμα του υπνου παιδια δε παλευετε,εγω το ελυσα μετα το 1χρονο,γιατι κ γω ημουν ετοιμη να τους ριξω κατι στο γαλα!συμβουλες δεν εχω ιδιαιτερες,απλα προσπαθηστε να κοψετε τα πολλα πολλα,ας κλαψουν κ λιγο,οχι παρα πολυ,κ θα μαθουν,αν ξερουν οτι οτι κ να κανετε στο τελος θα τους περασει χαζα ειναι?κ μενα δε μου ηταν καθολου ευκολο να τα κοψω,αλλα δε πηγαινε αλλο

Link to comment
Share on other sites

Maroylaki, όχι δεν είχαμε μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα, ελάχιστες φορές έχουν ξυπνήσει και συνήθως εάν είναι άρρωστα. Εγώ από την αρχή που τα έφερα στο σπίτι δεν τα σήκωνα από όπου ξάπλωναν όταν έκλαιγαν, τα χαίδευα και τους γλυκομιλούσα και όταν σταματούσαν το κλάμα τότε τα σήκωνα. Ήμουν και τυχερή γιατί ηρεμούσαν εύκολα. Και όταν έπρεπε να αρχίσουν να κοιμούνται μόνα τους στις κούνιες τους τα άφησα να κλάψουν 1 μέρα αρκετά (δεν ήξερα, και δεν στο συνιστώ τώρα αυτό) ενώ για 2-3 μέρες ακόμα τα άφηνα να κλαίνε, και έμπαινα κάθε λίγο στο δωμάτιο, τα χάιδευα χωρίς να τους μιλάω - περίπου για 1 λεπτό αυτό - και ξαναέβγαινα. Για να είμαι πιο ακριβής, στον έναν χρειάστηκε να τα κάνω όλα αυτά, ο άλλος δεν με προβλημάτισε στην αρχή (με προβλημάτισε λίγο μετά, αλλά έκανα τα ίδια και όλα οκ).Δεν ήξερα ότι είναι μέθοδος και υπάρχει και βιβλίο γι αυτό (από εδώ το έμαθα) αλλά με εμάς έπιασε και μετά από συνολικά 4 μέρες νομίζω κοιμόντουσαν όλο το βράδυ. Αυτά στο περίπου. Τελοσπάντων, από 3,5 μηνων περίπου κοιμούνται σερί 12 ώρες (τελευταία 11).

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...