Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μας χτυπαει...ντα ντα......

Recommended Posts

γειά σας κορίτσια,

η κόρη μου είναι 13 μηνών και τώρα τελευταία σηκώνει το χέρι μας να μας χτυπήσει. την πρώτη φορά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. τώρα όμως όταν το κάνει της πιάνω το χέρι και της το φιλάω και της λέω "καλό" "καλό" και με το χέρι της χαϊδεύω το πρόσωπό μου. είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kι' εμάς πέρασε από αυτή τη φάση και όταν το έκανε του έλεγα έλα να παίξουμε το παιχνίδι του ντα, οπότε ότι μου έκανε του έκανα, κάτι που δεν του πολυάρεσε και το σταμάτησε μόνος του.

εγώ όταν της το έκανα αυτό έπαιρνε θάρρος και το έκανε πιο συχνά. καλύτερα να μην την ενθαρρύνεις και το παίρνει σαν παιχνίδι. καλύτερο είναι αυτό που κάνεις και της φιλάς το χεράκι

Ω ναι. Και εμένα όταν το ξεκίνησε τρελάθηκα. Βρήκα παιδοψυχολόγους κλπ. Η παιδίατρος γέλαγε. Είναι έμφυτο λέει. Αλλά εσύ επιμένεις να τους δείχνεις το λάθος και το σωστό.

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα. Δεν βρήκα κάτι ανάλογο και είπα να ανοίξω καινούριο πόστ για κάτι που με απασχολεί στη συμεριφορά του 19μηνων γιού μου.

Από το Σεπτέμβρη πήγαμε βρεφικό σταθμό (τώρα εχουμε σταματησει για 2 μήνες λόγω απανωτων ιώσεων αλλά αυτό είναι ένα αλλο πονεμένο θέμα). Από τον προηγούμενο μήνα ο μικρός ενώ είναι γενικά ενα καλόβολο παιδάκι, ιδιαίτερα συνεργάσιμος, ησυχος σε γενικές γραμμές, αρχισε να μας κάνει "ντα", σηκώνοντας το χεράκι του για να μας χτυπήσει όποτε δεν γινόταν το χατίρι του. Αυτό ξεκίνησε να το κάνει αρχικά περισσότερο σε εμένα που είμαι τις περισσότερες ωρες μαζί του, αλλά μετά προχωρησε και στον μπαμπά, σε γιαγιάδες, παππούδες, στο σκυλάκι μας και γενικά οπου υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει "οχι" σε κάτι που θέλει.

Αρχικά σκέφτηκα να το παίξω αδιάφορη και να κάνω οτι δεν δίνω σημασία μηπως και το κόψει αλλά δεν επιασε. Ρώτησα και στο σχολείο τις δασκάλες και μου είπαν οτι εκεί δεν το κάνει αλλά κάποια παιδάκια το κάνουν. Το θέμα είναι οτι τωρα δεν πηγαίνει σχολείο, δεν το βλέπει από κάποιον από εμας κι όμως συνεχίζει να το κάνει. Όπως καταλαβαίνετε με στεναχωρεί πολύ και με ενοχλεί να μου κάνει "ντα" το παιδάκι μου και θα ήθελα να ρωτήσω:

αλλα παιδάκια της ηλικίας αυτης το κάνουν?

πώς μπορώ να του το κόψω;

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

nala μου σε καταλαβαινω απολυτα.εμενα ο μικρος χωρις να παγαινει παιδικο οταν ηταν 1,5 αρχισε να βαραει κ να δαγκωνει, κυριως την μεγαλυτερη αδερφη του.εγω γινομουν πυραυλος κ πολλες φορες τις ετρωγε στην πανα μπας κ καταλαβει οτι ετσι ποναει την αδερφη του,αλλα χαμπαρι.τωρα στα 3 να σου πω οτι εχει κοψει το δαγκωμα,παει παιδικο,αλλα οταν παρει αναποδες ριχνει.οταν το κανει σε μενα κανω πως κλαιω,πιανει κ σταματαει.νομιζω πως θελει πολυ κουβεντα κ εξηγηση οτι κανοντας ντα ποναμε καποιον αλλο πολυ.ακομα ειναι μικρος,σιγα σιγα θα το κοψει.ειναι η ηλικια που δεν το κανει συνηδιτα πιστευω .μπορει να εχει δει εσας να κανετε ντα την καρεκλα που τον χτυπησε(παραδειγμα)¨ή το τραπεζι που ξαφνικα μπηκε στο δρομο του κ σκονταψε.ολα παιζουν.τωρα εμενα ειναι στην φαση που μουτζονει,κ τρελενομαι γιατι το σιχενομαι κ δεν ξερω τι να κανω!!!!!!

• 6 months later...

Το παιδάκι μου είναι 14 μηνών και είναι όλη μέρα μαζί μου.

Τελευταία έρχεται με χτυπάει και μου λέει "ΜΑΜΑ, ΝΤΑ!".

Αυτό το ΝΤΑ που δεν του το έχουμε πει ΠΟΤΕ μπορείτε να μου πείτε ΠΩΣ το έμαθε;;;

Αν το είχα αφήσει έστω και μία ώρα με γιαγιά ή κάποιον άλλο θα τον κατηγορούσα αλλά δεν έχει συμβεί ποτέ.

Αντε πες για το ξύλο έχει δει άλλα παιδάκια(τις έχει φάει και πολλάκις από άλλα παιδάκια) αλλά το "ΝΤΑ";;; Όλη μέρα μαζί σας λέω.

Πολύ με ενοχλεί...

Πώς να το αντιμετωπίσω; Προς το παρόν αδιαφορώ και αν επιμείνει του πιάνω τα χεράκια και τα απομακρύνω λέγοντάς του πως πονάω.

Βασικά όταν με χτυπάει με κοιτάζει με πολλή περιέργεια για να δει τί αντίδραση προκαλεί.

Nothing you would take... Everything you gave...

Και μένα το κάνει αυτό.... Μαμά ντα ντα... Κ μου ρίχνει κάτι ανάποδες, άστα να πάνε.. Και μεις δεν του το χουμε πει ποτέ κ μεγαλώνει αποκλειστικά με εμάς, οπότε συμπεραίνω ότι επειδη είναι εύκολη λεξούλα κ βλέπουν πως επιφέρει αντιδράσεις, την επαναλαμβάνουν. Το θέμα είναι ότι δε το κάνει μόνο σε μας. Παει κάποιος να τον πάρει αγκαλιά ( φίλος, συγγενής) κ τους ξεκινάει στις γρήγορες. Μεγαλώνουν κ ζωηρευουν!!! Τι να πω;;!!!

Εγώ προσωπικά του λέω: δεν κάνουμε ντα ντα κ τον χτυπάω πολύ ελαφριά στο χεράκι. Ξέρεις τι κάνει;;; Σκάει στα γέλια!!!!

Αφού έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια, μπορεί να το έμαθε από αυτά ή από τις μαμάδες τους. Δεν είναι απαραίτητο να το έχει βιώσει, μια φορά αν ακούσει κάτι, είναι αρκετό.

Εμένα ο δικός μου δεν μιλάει, αλλά έχει αρχίσει να χτυπάει όταν είναι νευριασμένος. Νομίζω ότι λίγο πολύ όλα τα παιδάκια το κάνουν σε αυτή την ηλικία.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό και να χαίρεσαι που το παιδάκι σου έχει μια υγιή ανάπτυξη! Οσο κι αν νομίζεις οτι μόνο εσύ του δίνεις ερεθίσματα, εκείνος τα λαμβάνει από παντού, από άλλα παιδάκια, από συζητήσεις ου ακούει, από την τηλεόραση και από ένστικτο! Εμας στην αρχή μας έκανε ντα και μάλιστα κυρίως εμένα και την πεθερά μου!Μετά μας έκανε ντα και γέλαγε..Τώρα μας δέρνει και μετά μας χαϊδεύει και μας φιλάει και κοιτάει να δει αν θυμώσαμε..

Διαφημίσεις

Το παιδάκι μου είναι 14 μηνών και είναι όλη μέρα μαζί μου.

Τελευταία έρχεται με χτυπάει και μου λέει "ΜΑΜΑ, ΝΤΑ!".

Αυτό το ΝΤΑ που δεν του το έχουμε πει ΠΟΤΕ μπορείτε να μου πείτε ΠΩΣ το έμαθε;;;

Αν το είχα αφήσει έστω και μία ώρα με γιαγιά ή κάποιον άλλο θα τον κατηγορούσα αλλά δεν έχει συμβεί ποτέ.

Αντε πες για το ξύλο έχει δει άλλα παιδάκια(τις έχει φάει και πολλάκις από άλλα παιδάκια) αλλά το "ΝΤΑ";;; Όλη μέρα μαζί σας λέω.

Πολύ με ενοχλεί...

Πώς να το αντιμετωπίσω; Προς το παρόν αδιαφορώ και αν επιμείνει του πιάνω τα χεράκια και τα απομακρύνω λέγοντάς του πως πονάω.

Βασικά όταν με χτυπάει με κοιτάζει με πολλή περιέργεια για να δει τί αντίδραση προκαλεί.

Λες κ άνοιξα εγώ το θέμα... σκέφτομαι ακριβώς το ίδιο!!! Εμένα είναι 15 μηνών, εργάζομαι κ την κρατάει ξαδέρφη μου πολύ έμπιστη κ είμαι σίγουρη ότι είναι σα να είμαι εγώ! Δεν έχουμε πει ποτέ αυτή τη λέξη κ γενικά είμαι κάθετη στο θέμα συμπεριφορά! (βεβαια κ εμένα της τρώει απ τα ξαδέρφια της κ κανα δυο φορές έχει ανταποδώσει) κ εδώ κ 1 εβδομάδα μου λέει ξεκάρφωτα μαμά νταντα αλλά δεν χτυπάει εμένα.. χτυπάει το κεφάλι της με τα χέρια της!! ΔΥΝΑΤΑ!!! Π.χ. πηγαίνει σφαίρα μπουσουλώντας στο διάδρομο κ της λέω "πρόσεχε, σιγά σιγά" ,σταματάει με κοιτάει, "μαμά νταντα" κ κοπανάει το κεφάλι της.. Εγώ την κοιτάω στα μάτια σοβαρή κ της λέω "όχι το κεφαλάκι νταντα, καλό.." Προχθές που πήγαμε στον παιδίατρο του το ανέφερα γιατί μ έχει παραξενέψει πολύ κ δεν ξέρω τι να κάνω κ μου πε να μην της δίνω σημασία, ότι είδε ότι μ ενοχλεί κ το κάνει για να μου τραβάει την προσοχη.. πάντως εγώ νομίζω πως μάλλον είναι φυσιολογικό κ θα το σταματήσουν κάποια στιγμη.. Θέλω να πιστεύω..:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...