Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΡΩΣΤΟ!

Recommended Posts

εχω ενα ειδικο δοχειο που κρεμιεται στο καλοριφερ. το γεμιζω νερακι και διατηρει μια σωστη υγρασια σστο χωρο. και φυσικα βιβλια κατω απο το στρωμα στο κεφαλακι του ωστε να ειναι ανασηκωμενο για πιο ευκολη αναπνοη. οροι αφθονοι ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ να κατεβαινει η βλενα και υπομονη

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 778
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

fistikaki,

δεν κατάλαβα καλά τι έχει το παιδί - βουλωμένη μύτη ή κλειστό λαιμό? Σε κάθε περίπτωση, βάλτην πάνω από κατσαρόλα με ατμούς ή στο μπάνιο ενώ κάποιος κάνει μπάνιο με πολύ ζεστό νερό. Για ν' ανοίξουν οι αεροφόροι οδοί.

Την αντιβίωση και τα δύο :?: αντισταμινικά στα έδωσε ο γιατρός? Την εξέτασε?

(κορίτσια, θα επανέλθω γιατί μόλις μπήκα στο σπίτι)

ναι βρε, ο παιδιατρος τα εδωσε.. μονη μου θα τα επαιρνα? απλα δεν μου τα εδωσε μαζι.. πριν 2 μερες αεριους και ζιρτεκ, σημερα το αμοξιλ...

το ζεστο μπανιο, τους ατμους και τα σχετικα τα δοκιμασαμε... ναι μεν, ξεμπλοκαρει η βλεννα, αλλα αρχιζει ο βηχας...

ειμαστε για κλαμματα.. συνδιασμος μυξας,φλεμματος και βηχα...

ορθια την κοιμιζω και γω, ο θεος να το κανει υπνο... 3 μαξιλαρια, σχεδον καθετα την βαζω....

τον βηχα απο την στιγμη που ειναι παραγωγικος τον θελεις. ετσι μονο κατεβαινει η βλενα.

ναι... ετσι ειναι, απλα δεν καταλαβαινει για να φτυσει.. και το καταπινει, και την πνιγει.... και γινεται χαμος... τι να σου λεω.... :(

Διαφημίσεις

το ξερω οτι υποφερεις που την βλεπεις. ας τα καταπινει. στο στομαχακι της πανε. το κακο ειναι να μην βηχει να μενουν και να κολλανε στα πνευμονια. εκει ειναι το υπουλο

M6bap3.png

cik1p3.png

Δύο αντισταμινικά μαζί είναι τουλάχιστον υπερβολικό. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

Μήπως χρειάζεται και εισπνοές? Την ακροάστηκε? Η' μήπως χρειάζεται να την ξανα-ακροαστεί? Ο πυρετός πως πάει?

Η ωρλ μου έχει πει κι έχω δει μια μικρή βελτίωση, να του ρίχνω μες στο φυσικό ορό (το μισόλιτρο ή του λίτρου) οτριβίν και με αυτό το διάλυμμα να του κάνω τις πλύσεις στη μύτη.

Επίσης, ξέρεις πως "χτυπάμε" τα μωρά στη πλάτη για να τους σπάσουμε τα φλέμματα? Μπορείς να της το κάνεις?

Ότι άλλο θυμηθώ, θα σου πω.

Δεν είσαι μόνο εσύ για κλάμματα. ΟΛΟΙ μας είμαστε. Περισσότερο όμως οι γιατροί.

Υπομονή...

Kοριτσια μου σας νιωθω απολυτα!!περαστικα στα παιδακια σας

Κιεμεις το ζουμε ππααααρααα πολυ συχνα αυτο λογω κλητωνομικης σπαστικης βρογχιτιδας

Λιγο εχουμε ηρεμησει τωρα ..οχι οτι δεν βηχει..μια χαρα βηχει καθε πρωι μονο βεβαια σαν κι εμενα..αλλα ηρεμησαμε απο μυξες τρελες κι απο πυρετους εδω και κανα μηνα που την στουμπωνω με χυμους πρτοκαλι και φρουτα..ευτυχως της αρεσουν..Μπορει να ειναι και τυχαιο.Παντως ειμαστε καλυτερα

Περαστικα σας

Κι εγώ τελικά σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει, αυτές οι άτιμες οι κολλημένες οι μύξες τα κάνουν όλα.

Γιατροσόφι για καλύτερο ύπνο: επάλειψη με φυτικό winter balm (σαν το παλιό το vicks, αν θυμάστε) πριν τον ύπνο, σε λαιμό-στήθος-πλάτη. Μεγάλη ανακούφιση. Και οι εισπνοές (αν κάθεται βέβαια) και τα αιθέρια έλαια σε δοχείο με ζεστό νερό μέσα στο δωμάτιο, που είπαν τα κορίτσια πιο πάνω.

Φυστικάκι, γιατί παίρνει και ζιρτέκ και αέριους το παιδί?

Αερικό κι εγώ νομίζω πως πάτε προς ύφεση, αλλά το βράδυ μπορεί να σου ξανασηκώσει πολύ, μη φρικάρεις. Σαν παιδί εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να έχω πυρετό κάτω του 39, οτιδήποτε κι αν περνούσα. Το Μάιο είχα τον μικρό 6,5 μηνών 4 24ωρα με 40άρια κάθε τρεις ώρες...υπάρχουν και τέτοιες ιώσεις, δυστυχώς... πάντως δεν πιστευω αυτά που λένε ότι οι δυνατοί οργανισμοί είναι που κάνουν τον πολύ πυρετό κλπ, γιατί έτσι είμαι κι εγώ, που θεωρούμαι γενικά φιλάσθενη. Και να πω την αλήθεια, αν είναι από ίωση, δεν με χαλάει και τόσο, ξέρω ότι θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει. Με κάτι μικροβιακές λοιμώξεις, βρογχιολίτιδες, πνευμονίες κλπ είναι που μου σηκώνεται η τρίχα, γιατί δεν ξέρω πού μπορεί να οδηγήσουν!

Διαφημίσεις

Φυστικάκι ευκάλυπτο δοκίμασες; Αν δε μπορείς να βρεις φύλλα ευκάλυπτου να βράσεις υπάρχει κάποιο σκεύασμα στο φαρμακείο...το βράζεις και το βάζεις εκεί που κοιμάται. Αυτό είναι για την αναπνοή...σε συνδυασμό με ορό και αναρροφήσεις είναι θαυματουργό!

Αερικούλι υπομονή!Εμείς είχαμε μία βδομάδα πυρετό και έφτανε 40,2!!!Μαύρα χάλια!Στην αρχή δεν είχε μύξες αλλά μετά από κανά 2 μέρες πυρετό άρχισε και μύξες και φλέμματα. Κάναμε εξετάσεις γιατί φοβήθηκε ο γιατρός για μονοπυρήνωση αλλά όλα καλά.

Να ρωτήσω βρε κορίτσια: εσάς πότε σας δίνει αντιβίωση ο γιατρός; Εμείς και με τον πυρετό που περάσαμε (μία φορά έχουμε αρρωστήσει έτσι) και με το βαρύ συνάχι ποτέ δεν μας έχει δόσει αντιβίωση...

Μόνο μάσκες έχουμε κάνει αερολίν...ή μήπως είναι αντιβίωση το αερολίν;

Αερικούλι πιστεύεις ότι αυτό το σιρόπι που λες μπορεί να το πάρει κάποιος και χωρίς συνταγή γιατρού;

Περαστικά σε όλα τα παιδάκια!!!!

Δν είναι αντιβίωση το αερολίν Μαρίτα μου, εισπνεόμενη κορτιζόνη είναι. Στις ιώσεις οι παιδίατροι δεν δίνουν αντιβίωση, γαιτί δεν βοηθάει σε τίποτα. Δίνουν μόνο αν εμφανιστούν συμπτώματα ωτίτιδας, φαρυγγίτιδας ή αν κάνει το παιδί ακροαστικά, που δεν περνάνε διααφορετικά.

Αν εχετε μηχανακι για εισπνοες μπορειτε να κανετε μονο με ορο (χωρις φαρμακο) ρευστοποιει αρκετα και βοηθαει στο να μαλακωσει και ο βηχας.. Εμεις σημερα δεν καναμε στον μικρο για μεσημερι και γαυγιζει παλι...

Μαρίτα μου δεν θα έδινα τίποτα στο παιδί αν δεν ρώταγα πρώτα τον/την παιδίατρο! Είμαι γενικά κατά των φαρμάκων (γιατί έχω πιει αντιβίωση έτσι για απλό κρυολόγημα ουκ ολίγη) και η γιατρός μου το ξέρει. Εξ ου και δεν μας δίνει εύκολα αντιβίωση (και γι' αυτό δεν την αλλάζω ακόμα :lol: ). Αυτό όμως το σιρόπι το πιστεύει πολύ.

Μου έχει δώσει και κάτι σταγόνες για τη μύτη στην περίπτωση που χειροτερέψουμε. Όταν πάω μέσα πάλι θα δω ποιες είναι και θα σας πω. Δεν τις έχουμε βάλει πάντως.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

(Αφού η νοικοκυρά της συμφοράς, τηγάνισε αυγά για μεσημεριανό... :shock:, επανέρχεται)

Συντρόφισσες...στις ιώσεις,

ανατρέξτε στο μήνυμά μου Νο 82 του παρόντος θέματος που έχω συγκεντρώσει όλες τις πρακτικές συμβουλές που μου έχουν δώσει εδώ τα υπόλοιπα κορίτσια και ελπίζω να βοηθηθείτε.

Για μια ακόμη φορά, θα τονίσω ότι το τριήμερο που προτείνουν οι γιατροί το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γιατί μπορεί να ισχύει γενικά και για τα περισσότερα παιδιά ΑΛΛΑ ΟΧΙ πιθανόν για το δικό μου / δικό σας συγκεκριμένα. Λάβετε υπόψη σας επίσης, πως τα παιδάκια μας είναι πολύ μικρά - δεν έχουν την εμπειρία ή / και την... ομιλία πολλές φορές να μας πουν τι ακριβώς τους συμβαίνει. Οπότε, ο γιατρός πρέπει να τα δει (όπως γινόταν στα δικά μου μικράτα :wink:) και ν' αποφανθεί (αν πρόκειται για κάτι σύνηθες ή όχι).

Επίσης, αυτό το καρμπόν, κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα... Δηλαδή, αντιβίωση - εισπνέομενα - αντισταμινικά, σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, ΔΕΝ μου κάθεται καλά... Η' έχει πέσει επιδημία της ίδιας "ίωσης" ή οι γιατροί είναι άσχετοι ή είναι διαπλεκόμενοι με τις φαρμακευτικές.

Τέλος, καταλαβαίνω πως υπάρχουν κοινοί παράγοντες για όλους μας (παράξενο κλίμα, μόλυνση, κληρονομικότητα, διατροφή) που επιβαρύνουν την υγεία των παιδιών ΑΛΛΑ αρνούμαι να πιστέψω πως μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο είναι καταδικασμένες ολόκληρες γενιές ανθρώπων σε κατάποση εκατομμυρίων - αμφισβητήσιμων - σκευασμάτων.

Και τελικά, όποια κι αν είναι η αιτία... Έτσι θα συνεχίσουμε επ' άπειρον? Συνέχεια με φάρμακα?

Ειδικά, εσείς οι μαμάδες των 2χρονων που είστε "νωρίτερα" από εμάς κι άρα σε πλεονεκτικότερη θέση - ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ! Μακάρι να ξύπναγα (με άλλους γιατρούς - εναλλακτικές θεραπείες) κι εγώ τότε (στα 2,5 του που αρχίσαμε το μπαράζ των "ιώσεων") και να είχαμε αποφύγει τόση πολυφαρμακία... Και να σκεφτείς ότι εμείς δεν είχαμε καν την δικαιολογία της κληρονομικότητας ή της κακιάς διατροφής...

Τέλος πάντων... Να δούμε τι θα πει κι ο ομοιοπαθητικός απόψε...

Διαφημίσεις

εμεις εδω πανω εχουμε και πολυ υγρασια οποτε τα δικα μου εχουν και ασθμα,οταν αρρωστισουν και δεν το προσεξουμε τους το γυρναει αμεσως οποτε και εγω εχω βρει την λυση για να μπορουν να αναπνεουν ευκολα(αυτο πιανει και οταν ειναι μπουκομενα με μυξουλες,βλενες κτλ.)ΜΗΝ ΓΕΛΑΣΕΤΕ....

βαζω πανω στο καλοριφερ ενα μπρικι με νερο και 2κουταλιες βιξ(αυτο που κανουν εντριβες)αυτο εχει μεσα ενα σωρο πραγματα μαζι και ευκαλιπτο,το σπιτι βρωμαει αλλα τουλαχιστων μπορουν και αναπνεουν.το εχω εκει ολο τον χειμωνα,οποια δεν την πειραζει η μυρωδια....το κανει και μου λεει!!!!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ!!!!

apHGp3.png

Εγώ πάντως σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές και για τις εμπειρίες που μοιράζεστε, αχ είναι και αυτό σημαντικό τώρα που έχουμε πανικοβληθεί να το πω! Με εκφράζουν όσα λέτε όλες και νιώθω λίγο καλύτερα! Δύναμη!

eNortjKzUjI0NDQ2slCyBlwwFVcCzQ,,48.pngeNortjKzUjI0NDQ2slSyBlwwFVoCzg,,98.png

Γύρισα από τον ομοιοπαθητικό! Έγινε το ραντεβού! Θα επανέλθω με τα πλήρη νέα μας!

Τα άρρωστα παιδάκια τι κάνουν? Αερικό - Φυστικάκι - Μαρλία - Αγγελίνα και λοιπές μαμάδες?

Η δική μου είναι σταθερά με 37.4-37.7 υπό την επήρρεια αντιπυρετικού. Πριν λίγο την έβαλα για ύπνο αφού πρώτα καθαρίσαμε μύτη και της έβαλα και winter balm γιατί δεν παλευόταν ο βήχας της. Στις 8.00 είχαμε πιει prospan. Πήραμε και το depon μας για βράδυ και ευχόμαστε όλοι μαζί να έχει ένα ήρεμο απύρετο βράδυ.

Οι σταγόνες λέγονται garamycin.

Tα κέφια της όταν ο πυρετός είναι κάτω από 37.5 είναι καλά... παίζει, τρέχει κάνει ταρζανιές. Όταν ανεβαίνει ο πυρετός θέλει αγκαλιά και γκρινιάζει. Τα χέρια μου δεν την παλεύουν άλλο! Το καλό είναι πως έχει κουμπιά ακόμα και μπορείς να την ξεγελάσεις. Επίσης καλό είναι πως η μέθοδος "γλυκάκι" δουλεύει και δεν έχουμε αντιδράσεις στο να πιει τα υγρά σιρόπια.

Ανακάλυψα ότι έχει βγάλει και τρίτο δόντι κάτω και αυτό πρέπει να έγινε την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε και κάτι τρελά θέματα ύπνου... σε συνδυασμό όμως με τον πυρετό αυτό πρέπει να την πονάει.

Θέλω να πιστεύω πως αύριο θα είναι καλά! Ή τουλάχιστον το εύχομαι!

Περιμένουμε τα νέα από τον ομοιοπαθητικό!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ζopiron, αναμένουμε με αγωνία...γραψτα απόψε αν δεν είσαι πολύ κουρασμένη!

Εμένα ο δικός μου, με την πρώτη δόση της αντιβίωσης είδε φως, το προλάβαμε στην αρχή. Μια χαρά είναι ήδη από την Κυριακή, κι αν ήταν ανοιχτός ο παιδικός θα τον είχα στείλει. Το πρόβλημά μου δηλαδή είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ξεφύγουμε από το συνάχι-αμέσως ωτίτιδα, κι όχι κάτι άλλο.

Την ωριλά δεν την βρήκα σήμερα, θα προσπαθήσω πάλι αύριο. Ίσως και να λείπει για τις γιορτές, έχω και τέσσερα χρόνια που πήγα...

Aeriko, φαίνεται πως η κορούλα σου σιγά σιγά πάει για... ανάρρωση. Το εύχομαι!

Για τι είναι οι σταγόνες που λέγονται garamycin? Τόχεις ξαναπεί? Γιατί είμαι και λίγο στο κόσμο μου!

(εγώ ρωτάω, δεν ξαναλές εσύ από μόνη σου - όχι τίποτα άλλο, μην σε πουν πάλι και δασκαλίτσα ... :confused: ρε τι πάθαμε!)

Αγγελίνα, μπράβο που το προλάβατε!

fistikaki, να σου πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα... Πάρε βαθιές ανάσες... Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς για να ξεκουραστείς, κάνε οτιδήποτε άλλο που μπορεί να σε ηρεμήσει - μπες εδώ / αλλού, βάλε μουσική, κ.λ.π. Τουλάχιστον, από πυρετό και βήχα πάει καλύτερα το παιδί?

Aeriko, φαίνεται πως η κορούλα σου σιγά σιγά πάει για... ανάρρωση. Το εύχομαι!

Για τι είναι οι σταγόνες που λέγονται garamycin? Τόχεις ξαναπεί? Γιατί είμαι και λίγο στο κόσμο μου!

(εγώ ρωτάω, δεν ξαναλές εσύ από μόνη σου - όχι τίποτα άλλο, μην σε πουν πάλι και δασκαλίτσα ... :confused: ρε τι πάθαμε!)

Αγγελίνα, μπράβο που το προλάβατε!

fistikaki, να σου πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα... Πάρε βαθιές ανάσες... Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς για να ξεκουραστείς, κάνε οτιδήποτε άλλο που μπορεί να σε ηρεμήσει - μπες εδώ / αλλού, βάλε μουσική, κ.λ.π. Τουλάχιστον, από πυρετό και βήχα πάει καλύτερα το παιδί?

Καλέ λέγε τι σου είπε ο ομοιοπαθητικός!

χαχαχαχα zopiron να' σαι καλά με έκανες και ευθύμησα :lol:

Είναι για τη μύτη για να βοηθήσει να ρευστοποιηθούν οι βλέννες. Μου τις είχε δώσει την προηγούμενη εβδομάδα που από το βήχα τα βράδια δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Δεν της έβαλα όμως γιατί παλιότερα που της είχα ξαναδώσει 3 μέρες και σταμάτησα μου έβαλε "χέρι" ότι έπρεπε να της τις δώσω για μια εβδομάδα για να κάνουν δουλειά! Οπότε κι εγώ προτίμησα καθόλου αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον παλέψαμε τον βήχα και τις μυξούλες!

To περίεργο με αυτές τις σταγόνες είναι πως χρησιμοποιούνται και στα μάτια και στα αυτιά για εξωτερικές ωτίτιδες... απ' ό,τι διαβάζω τώρα (δεν έχω κάτσει να διαβάσω οδηγίες χρήσης) είναι αντιβιοτικό κολύριο...

(Λορέτα Ποντικίνα)

Α πρέπει να είναι αντίστοιχες με τις Garamat, που μου είχε δώσει πολύ παλιά η παιδίατρος μπας και γλυτώναμε την ωτίτιδα, τότε που δεν ξέραμε ακόμα...

Δεν ξέρω για τις μύξες, αλλά για το αυτί δεν κάνανε τίποτα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...