Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΟΥ;;;

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ & ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΓΙΑ (14-15) ΔΕΝ ΤΗ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ & ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΩ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ)

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ, ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΩ & ΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΖΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ;;;

ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΧΛΩΡΙΝΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΤΙΝΑΖ

Διαφημίσεις

εγω καθε βραδυ, ριχνω χυτα νερα στη βεραντα και για απορρυπαντικο χρησιμοποιω φερυ για τα πιατα!!! (λιγο ομως, γιατι κανει πολυ αφρο)

αν το κανεις καθε μερα, εισαι οκ...

To topine είναι πολύ καλό απολυμαντικό. Εγώ πρώτα καθάριζα με αζαξ με χλώριο, διαλυμένο σε νερό,έριχνα νερά, σκούπιζα και μετά σφουγγάριζα με topine (όταν ήμουν σε μπαλκόνι). Τώρα τα μαζεύω με φαράσι από τον κήπο...:twisted:

Επειδή έχω δουλέψει ένα φεγγάρι σε κτηνιατρείο...

Χρησιμοποιούσαμε detol για τους πάγκους, σφουγγάρισμα και αποσμίνη (υγρό που το βρίσκω στα σουπερμάρκετ).

Την αποσμίνη δε την είχα μάθει από φίλη μου που δούλευε σε μικροβιολογικό εργαστήριο και η μυρωδιά του αίματος ήταν αφόρητη.

Detol πάντως υπάρχει και υγρό σφουγγαρισματος για καθε επιφανεια

και εμεις εχουμε τον σκυλο μας στην βεραντα και ειναι και αυτος παππους (14) εμας μας εχει σωσει το dettol.Αλλα για την αναγκη του τον παμε μια μικρη βολτα οποτε μονο ατυχηματα.παντως επειδη εχουμε τα μικρα καθημερινο σφουγγαρισμα με dettol. Που κανει την αναγκη της; εχεις εφημεριδες ισως κατι σαν τα υποσεντονα ακρατειας να της εστρωνες κατω θα βοηθαγε.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

Το καημενούλι .... το λυπάμαι γιατί έχασε το αφεντικό του.... πάντως βάλε υποσέντονα κάτω (βέβαια θα δυσκολευτείς σε αυτή την ηλικία να το μάθεις να πηγαίνει εκεί, αλλά δες πού τα κάνει συνήθως και βάζε τα εκεί τα υποσέντονα, στο ίδιο μέρος πάνε συνήθως). Έχει φτηνά υποσέντονα στο carrefour, καμία σχέση με αυτά που αγοράζεις από pet shops...

Ευχαριστώ όλα τα κορίτσια για τις απαντήσεις!!!!!!!!!

Αρχικά την είχα στον κήπο, όπου και είχε μάθει τόσα χρόνια

Αλλά κάτι την πείραξε και ο κτηνίατρος που είχα την έβγαλε για θάνατο & προσπαθούσε να με πείσει να της κάνω ευθανασία. Της έδινε ένα μήνα το πολύ........;;;;;;;;;;;;;

Έτσι την ανέβασα στο μπαλκόνι και μετά από 20 μέρες το σκυλί όχι απλά συνήλθε, αλλά είναι καλύτερα κι απ' ότι ήταν πριν 5 χρόνια.

Να δείτε παιχνίδι που ρίχνουν μ' ένα τρίχρονο γουέστι που έχουμε.

Κι όταν αυτός έχει ορέξεις, κι αυτή δεν του κάθεται........... γίνεται χαμός!!!!!!

Θα δοκιμάσω πάντως και το dettol & την εφημερίδα

Αλλά κάτι την πείραξε και ο κτηνίατρος που είχα την έβγαλε για θάνατο & προσπαθούσε να με πείσει να της κάνω ευθανασία.

α καλα, εναν τετοιο κτηνιατρο εχουμε και μεις στα μερη μας!!!! τον φωναζουμε ντοκτορ ντεθ!!!! με καταρροη να πας το ζωο σου, σου λεει για ευθανασια! :evil:

Ναι, ναι, το dettol είναι πιο σύγχρονο του topine, μου διέφυγε...

Αυτό το πράγμα που μερικοί κτηνίατροι την έχουν έτοιμη τη λύση με την ευθανασία, μου τη δίνει αφάνταστα στα νεύρα!!! Είναι δυνατόν;;; Και συνήθως έχουν και έναν τρόπο που το λένε, που σου δίνει ακριβώς να καταλάβεις πόσο η ζωή ενός ζώου είναι ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ γι΄αυτούς... Δηλαδή αν γίνονταν γιατροί θα είχαν θάψει πολύ κοσμάκη... Πριν 6 χρόνια περιμάζεψα ένα μισοπεθαμένο πιτ μπουλ από το δρόμο εδώ στη Σαλαμίνα (δεν ήμουν ακόμη μόνιμη) και είπα να μην τρέχω στην κτηνίατρό μου στο Πασαλιμάνι (που την ξέρω 21 χρόνια!!!). Όταν την πήγα σε ένα κτηνίατρο εδώ στη Σαλαμίνα, μαντέψτε τί μου πρότεινε!!! Καλά, την τσουβάλιασα στο πορτ μπαγκάζ (μαζί με ένα κουτάβι που της είχε απομείνει από τα 12 που είχε κάνει) και με την καθοδήγηση της κτηνιάτρου, η Ήρα ζει και βασιλεύει σήμερα και έχει περάσει τα 12 έτη αν και έχει ακόμα καλαζάρ αλλά το αντιμετωπίζουμε...

Η κτηνίατρός μου, παρόλο που είναι μεγάλη σε ηλικία και πείρα, ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ κάθε φορά που αναγκάζεται να κάνει ευθανασία... Λατρεύει τα ζώα και το πάθος της το έκανε επάγγελμα!

Σας παρακαλώ, όταν σας προτείνουν ευθανασία, να παίρνετε και ΑΛΛΗ γνώμη!!!!

Εχω διαβάσει ότι αν σφουγγαρίσεις με ξύδι εκεί που "πηγαίνει" και στρώσεις κάτι όπως εφημερίδα ή πάνα και την καταφέρεις να πάει μια φορά εκεί, και δεν αλλάξεις αμέσως την εφημερίδα, τότε πιθανότατα θα ξαναπάει στην εφημερίδα γιατί πηγαίνουν όπου τους μυρίζει.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Και να μην σας πω και πως έχω δει ευθανασία σε σκύλο επειδή δεν υπήρχε φάρμακο ή ήθελε να κάνει οικονομία δεν θυμάμαι ακριβώς....

Άσχετο πάντως, αν ποτέ πάτε τα ζωάκια σας για κάτι τέτοιο να είστε πάντα εκεί μέχρι το τέλος

Καταρχάς ΗΛΙΟΣ ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ που κληρονόμησες τον σκύλο και τον φροντίζεις ενώ πολλοί άλλοι τους παρατούν στο δρόμο.

Όσο για την καθαριότητα, εμείς είχαμε γάτες βέβαια,μπόλικο καυτό νεράκι, ντετόλ και δεν είχαμε πρόβλημα παρά μόνο αν άφηνε κανένας γάτος τη μυρωδιά του σε ύφασμα.

Τώρα πως θα ρίξεις καυτό νερό με βραστήρα και ο σκύλος να είναι εκεί (οι γάτες έφευγαν)...

• 1 month later...

καλημερα

εχω και γω ενα υιοθετημενο ντομπερμαν και περιμενω και ενα rotweiler και αυτο απο τον δρομο ...νερο και λιγο υγρο γοα τα πιατα κανει καλη δουλεια

μια βολτιτσα την ημερα θα βοηθησει ακομα και εσενα και τον σκυλο ....

για την μυρωδια ψαξε να βρεις σκονη bioact για τις μυρωδιες των ζωων ειναι μυκητες που τρωνε τα μικροβια που παραγουν τις οσμες κανει θαυματα !

Ευθανασια κανουμε οταν και μονο οταν το ζωο υποφερει ....

Καλια στα ορη αρχοντας παρα στον καμπο δουλος .

Νατονε θωρεις απο ψηλα ειναι δικος σου ουλος .

• 1 month later...

και για αυτους που το ιντερνετ ειναι ενα λαβυρινθος.....

http://www.bioact.gr/bioact.html

Καλια στα ορη αρχοντας παρα στον καμπο δουλος .

Νατονε θωρεις απο ψηλα ειναι δικος σου ουλος .

• 3 χρόνια μετά...

Γεια σας ! εγω εχω ενα θηλυκο πιτμπουλ αλλα την εχω στην πηλωτη κατω απο το σπιτι μου και εκει εκει αμμο οικοδομικη , η μυρωδια κατι μερες ειναι αφορητη !! τουλαχιστον οταν ηταν κουταβι την εμαθα να μην παει στο τσιμεντο γιατι εκει και αν θα ηταν εφιαλτης! υπαρχει κατι το οποιο να καταπολεμα την μυρωδια? γιατι προφανως οι ουσιες θα εχουν φτασει βαθια για να εβγαζα ενα στρωμα απο την αμμο!

Μακαρι αυτος ο μηνας να ειναι ο τυχερος..

Διαφημίσεις

Γεια σας ! εγω εχω ενα θηλυκο πιτμπουλ αλλα την εχω στην πηλωτη κατω απο το σπιτι μου και εκει εκει αμμο οικοδομικη , η μυρωδια κατι μερες ειναι αφορητη !! τουλαχιστον οταν ηταν κουταβι την εμαθα να μην παει στο τσιμεντο γιατι εκει και αν θα ηταν εφιαλτης! υπαρχει κατι το οποιο να καταπολεμα την μυρωδια? γιατι προφανως οι ουσιες θα εχουν φτασει βαθια για να εβγαζα ενα στρωμα απο την αμμο!

Δηλαδή δεν την πας βόλτα; Όλη μέρα είναι στην πυλωτή και τα κάνει εκεί; :?

Η μόνη λύση είναι να αφαιρέσεις όλη την άμμο. Έχει πλέον συνηθίσει να πηγαίνει εκεί κι ό,τι κι αν κάνεις, εκεί θα ξαναπηγαίνει.

Καλημερα!!Την βγαζεις καθολου βολτα?Αν οχι πρεπει να αρχισει να βγαινει τουλαχιστον δυο φορες την μερα για να μαθει να τα κανει εξω.Η αμμος πρεπει να φυγει τελειως.Η οικοδομικη αμμος σε συνδυασμο με την ζεστη δημιουργει την μυρωδια.Μπορεις στη θεση της να βαλεις αμμο ειδικη για σκυλια που ειναι καλυτερη και θα μυριζει λιγοτερο.Αλλα το καλυτερο ειναι να την μαθεις να τα κανει εξω.Τι ηλικια ειναι το σκυλακι?

• 9 months later...

Παιδιά εγω οποτε καθαριζω το σκυλάκι μου μου φευγει ο πάτος.. Λόγω δουλειάς το πρωί δεν προλαβαίνω να βγάλω το αγόρι μου (πιτ μπουλ με μπόξερ) και κάνει μόνο τσίσα στο μπαλκόνι. Φυσικά τα υπόλοιπα τα κάνουμε στις δυο μας βόλτες μεσημέρι και βράδυ. Καθαρίζω με δυο φορές τρίψιμο με χλωρίνη και μετά ρίχνω tide σκόνη.. Εχω συνηθισει πλέον και μέσα σε 15 λεπτά εχω κάνει λαμπίκο τη βεράντα και καμια οσμή!

mHOqp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...