Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ: που? ποσο?

Recommended Posts

Γεια σας μελλουσες μανουλες! Καλως ηρθα κι εγω στο κλαμπ... :D Αυριο εχω το πρωτο μου ραντεβου στη γυναικολογο μου, θα κανουμε υπερηχο κυησης. Εχω αρχισει και σκεφτομαι σχετικα με τις εξετασεις προγεννητικου ελεγχου που θα μου δωσει να κανω..αργοτερα βεβαια απ οτι νομιζω ε? Εγω εχω ιδιωτικη ασφαλεια και καλυπτει 100% τα εξοδα του τοκετου(οταν με το καλο και πρωτα ο Θεος φτασει αυτη η ωρα)...αυριο ομως λεω να παρω τηλ. γιατι εχω την εντυπωση οτι θα πρεπει να καλυπτει και το κοστος αυτων των εξετασεων(των πρωτων εννοω που γινονται μια μονο φορα)..Εσεις κοριτσια που εχετε περασει αυτο το σταδιο, που τις κανατε αυτες τις εξετασεις? Και τι κοστος ειχαν? Σας ευχαριστω πολυ! Με το καλο να χαρειτε τα ζουζουνακια σας!

Διαφημίσεις

Εγώ τις έκανα σήμερα το πρωί πλήρωσα 200 ευρώ σε Βιοδιάγνωση (έκανα όλο το πακετό εκτός από : ομάδα αίματος, στίγμα μεσογειακής αναιμίας και ερυθρας γιατί τις είχα κάνει παλαιότερα και ήξερα)

Και οι απαντήσεις θα είναι έτοιμες Μ. Πέμπτη

uAq4.jpgMqhPp2.png

Συγχαρητηρια κουκλα ,με το καλο να πανε ολα . Θα σου δωσει αμεσως εξετασεις προγεννετικου ελεγχου να κανεις . Εμεις στη 1η εγκυμοσυνη δεν ημασταν παντρεμενοι ακομα οποτε δεν ειχα καμια ασφαλεια και τις πληρωσαμε απο την τσεπη μας . 300ευρω αμα θυμαμαι καλα σε ιδιωτικο μικροβιολογικο κεντρο , ειναι αρκετα ακριβες εξετασεις . Γενικα ομως δες τι καλυπτει η ασφαλεια σου διοτι θα κανεις αρκετα συχνα εξετασεις . Σε καθε επισκεψη στο γιατρο θα σου δινει να κανεις γενικη αιματος και ουρων . Επειτα γυρω στην 16 βδομαδα θα κανεις αυχενικη διαφανεια , δηλαδη για το συνδρομο down . Γυρω στον 6ο μηνα ειναι η καμπυλη ζαχαρου , τον υπερηχο β επιπεδου και οπως σου ειπα ηδη γενικες αιματος και ουρων σχεδον καθε μηνα ως το τελος της εγκυμοσυνης . Οτι ερωτηση εχεις πες με χαρα να σου απαντησουμε. :D

Οι πρώτες εξετάσεις που μου έδωσε ο γιατρός να κάνω μου στοίχησαν σε ιδιωτικό μικροβιολογικό κέντρο γύρω στα 180?...από τότε κάθε μήνα κάνω γενική αίματος, ούρων και θυροειδή.

Όπως είπε και η φίλη γραφίστρια θα κάνεις αργότερα αυχενική διαφάνεια, β΄επιπέδου και καμπύλη σακχάρου...εγώ μέχρι στιγμής δεν έκανα κάτι άλλο και δεν ξέρω αν υπάρχει καμία άλλη μεγάλη εξέταση. Ρώτησα τον γιατρό τελευταία φορά και μου είπε όχι. Μόνο αίμα και ούρα!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

καλώς ήλθες στο κλαμπ. :D

πόν έχουμε και λέμε, εξαρτάται πρώτα από όλα από που εισαι , γιατί απο περιοχή σε περιοχή οι τιμές διαφέρουν.

Εγώ που είμαι από κρήτη, στον προγεννετικό, που έκανα τις εξετάσεις μέσω ΤΕΒΕ ( και πολύ ταμείο...... :evil: ) πλήρωσα μόνο το 25% των εξετάσεων που ήταν 180€. τώρα αν τα πληρώσεις όλα μόνη σου... ε, φαντάσου πόσο θα κοστίσουν.

αλλά δεν σου καλύπτει τίποτα η ασφάλεια σου?

Ρώτα τους πάνω από όλα αν σου καλύπτουν την γέννα και τα εξοδα γιατί υποτείθεται ότι πρέπει απο την ημέρα που έχεις κάνει την ασφάλεια να περάσει κάποιο διάστημα ( περίπου 21 μήνες :shock::shock: ) πρίν γεννήσεις...

Εμείς έτσι παραλίγο να την πατήσουμε καθώς ο "φιλος" ασφαλιστής μας τα παρουσίαζε όλα ρόδινα και όταν έφτασε η ώρα μας είπε ότι χρειαζεται ΄καποιο διαστημα ασφαλείας για ην εταιρία. ΟΥΣΤ!

Aphrodite_k

Kαλημερα κοριτσακια! Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας και τις ευχουλες να ειστε καλα! :D Τελικα πηρα σημερα τηλ. στην εταιρεια και μου ειπαν οτι δεν καλυπτεται ο προγεννητικος, γιατι δεν το προβλεπει το συμβολαιο μου..Εχω ομως και ΟΓΑ θα κοιταξω μηπως κανω μεσω αυτου τις εξετασεις ειναι πολυ καλο ταμειο. Τωρα για τον τοκετο ξεκαθαρισα οτι θα καλυφθει ως ασθενεια, καθως εχουν περασει 5 χρονια ακριβως απο τοτε που εκανα το συμβολαιο..δηλαδη λεει συγκεκριμενα οτι καλυπτει 100% τη δαπανη για δωματιο και τροφη και 100% τα νοσηλευτικα εξοδα και δαπανες για ιατρικες υπηρεσιες(χειρουργος και αναισθησιαλογος) αποκλειστικα και μονο σε δικλινο δωματιο. Βεβαια οπως καταλαβαινετε υπαρχει μια προυποθεση (δεν θα υπηρχε?): η αμοιβη του χειρουργου μαιευτηρα να μην ξεπερνα το 50% ολων των παραπανω καταβαλλομενων εξοδων απ την εταιρια...Αρα απ οτι καταλαβαινω την μιση αμοιβη της γιατρου μου θα την πληρωσω, αφου στο Ιασω οπου ειναι, απ οτι εχω ακουσει ο γιατρος παιρνει οσα παιρνει η κλινικη... :roll: Νομιζω οτι εχω αρχισει λιγο να τα ξεμπερδευω!

Kαλημερα κοριτσακια! Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας και τις ευχουλες να ειστε καλα! :D Τελικα πηρα σημερα τηλ. στην εταιρεια και μου ειπαν οτι δεν καλυπτεται ο προγεννητικος, γιατι δεν το προβλεπει το συμβολαιο μου..Εχω ομως και ΟΓΑ θα κοιταξω μηπως κανω μεσω αυτου τις εξετασεις ειναι πολυ καλο ταμειο.

.................

Αρα απ οτι καταλαβαινω την μιση αμοιβη της γιατρου μου θα την πληρωσω, αφου στο Ιασω οπου ειναι, απ οτι εχω ακουσει ο γιατρος παιρνει οσα παιρνει η κλινικη... :roll: Νομιζω οτι εχω αρχισει λιγο να τα ξεμπερδευω!

έυχομαι να σου πάνε όλα καλά, και κοίτα όντως το΄θέμα μέσω ΟΓΑ

φιλάκια

Aphrodite_k

εγω τις βασικες (αιματος ουρων,)τις εκανα στο ΙΚΑ, με τα 1000 ζορια τις οποιες και μετανιωσα και τις αλλες τις εκανα σε δικια μου μικροβιολογο.

Συνολο πληρωσα 250 για τις εξετασεις στο ιδιωτικο.

Επειδη στο Μικροβιολογικο Ικα ΤΟΥ Κορωπιου δε καναν ολες τις εξετασεις οπως μου ειπαν, επρεπε να κανω καποιες στην Αγια Παρασκευη και καποιες αλλες κατω στο κεντρο...

Αν βαλεις το χρονο που θα χασεις τρεχοντας απο δω κι απο κει να τις κανεις και μετα αλλο τοσο χρονο να πας να παρεις τα αποτελεσματααααα...παει γεννησα!!

Διαβάζοντας αυτά μόλις τώρα συνειδητοποιώ πόσο τυχερή είμαι..έκανα και κάνω όλες τις εξετάσεις δωρεάν και μου τις δικαιολογεί ο γιατρός εργασίας.Πάω το πρωί μου παίρνουν κατευθείαν αιματάκι κι αυτό ήταν!Χωρίς να περιμένω και χωρίς να πληρώσω.

Εκτός από την αυχενική διαφάνεια και τον β΄επιπέδου που δεν γίνονται σε μας και τις έκανα αναγκαστικά αλλού.

Πολλά λεφτά ρε κορίτσια...πωπωω..

Διαφημίσεις

Διαβάζοντας αυτά μόλις τώρα συνειδητοποιώ πόσο τυχερή είμαι..έκανα και κάνω όλες τις εξετάσεις δωρεάν και μου τις δικαιολογεί ο γιατρός εργασίας.Πάω το πρωί μου παίρνουν κατευθείαν αιματάκι κι αυτό ήταν!Χωρίς να περιμένω και χωρίς να πληρώσω.

Εκτός από την αυχενική διαφάνεια και τον β΄επιπέδου που δεν γίνονται σε μας και τις έκανα αναγκαστικά αλλού.

Πολλά λεφτά ρε κορίτσια...πωπωω..

Oντως πολλα χρηματα! Αλλα τι να κανουμε? Πρεπει να γινουν ! Εσυ τυχερη παντως μπραβο!

Kαλημερα κοριτσακια! Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας και τις ευχουλες να ειστε καλα! :D Τελικα πηρα σημερα τηλ. στην εταιρεια και μου ειπαν οτι δεν καλυπτεται ο προγεννητικος, γιατι δεν το προβλεπει το συμβολαιο μου..Εχω ομως και ΟΓΑ θα κοιταξω μηπως κανω μεσω αυτου τις εξετασεις ειναι πολυ καλο ταμειο.

.................

Αρα απ οτι καταλαβαινω την μιση αμοιβη της γιατρου μου θα την πληρωσω, αφου στο Ιασω οπου ειναι, απ οτι εχω ακουσει ο γιατρος παιρνει οσα παιρνει η κλινικη... :roll: Νομιζω οτι εχω αρχισει λιγο να τα ξεμπερδευω!

έυχομαι να σου πάνε όλα καλά, και κοίτα όντως το΄θέμα μέσω ΟΓΑ

φιλάκια

Ευχαριστω πολυ Αφροδιτη! Θα κοιταξω σε καποιο δημοσιο νοσοκομειο αν τις κανουν..

Εαν έχεις ΙΚΑ τότε θα στις γράψουν όλες εκεί, νομίζω πρέπει να απευθυνθείς στο κέντρο μήτέρας και παιδιού οπου ανήκεις....αν πας ιδιωτικά όπως βλέπεις τσούζει λίγο αλλά δεν σε ταλαιπωρούν πέρα δώθε.

Εαν έχεις ΙΚΑ τότε θα στις γράψουν όλες εκεί, νομίζω πρέπει να απευθυνθείς στο κέντρο μήτέρας και παιδιού οπου ανήκεις....αν πας ιδιωτικά όπως βλέπεις τσούζει λίγο αλλά δεν σε ταλαιπωρούν πέρα δώθε.

Δεν εχω ΙΚΑ ΟΓΑ εχω! Οτι τσουζει, τσουζειιιι το βλεπω! Οτι μπορουμε ν αποφυγουμε καλο ειναι..ειδωμεν!Ευχαριστω! :D

Το ΟΓΑ απο ότι ξέρω σε στέλνει στο νοσοκομείο. Δέν δίνει λεφτά για να τις κάνεις έξω.Ούτε στην γένα δίνει λεφτά ,απλά αμα την κάνεις στο νοσοκομείο είναι δωρεάν.

.png

Διαφημίσεις

Eγώ πάντως που έχω ικα τις εκανα στο αλεξάνδρασ και πλήρωσα 180 ευρώ.

Αλλα πλήρωσα επειδή εχω ικα εσυ που έχεις ΟΓΑ καλύτερα να τις κάνεις εκει μηπως και δεν πληρώσεις.

Και έχω ακόυσει και για τη βιοιατρική οτι έχει καλές τιμές αλλά δεν έχω πάει.

Καλό κουράγιο:)

Kαλησπερα κοριτσια! Τελικα μου εδωσε σημερα το "πακετακι"! (τι πακετακι πακεταρα! :shock: )Θα παω να μου τις γραψει ενας γιατρος εδω στο κεντρο υγειας και παραλληλα θα παρω τηλ. για ραντεβου ειτε στο Ελενα ειτε στο Αλεξανδρα οπως μου ειπε η γυναικολογος...Φιλακια και σας ευχαριστω πολυ! Α εσεις θα μου προτεινατε σε ενα απ τα δυο να παω η οπου κι αν παω ειναι το ιδιο? :roll:

Υπερηχους , αυχενικη κλπ με παραπεμπτικο του ΙΚΑ γινονται δωρεαν στο Διαγνωστικο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στην Νικαια. (Γρ. Λαμπρακη). Αυτη την στιγμη δεν θυμαμαι τηλεφωνο αλλα θα το δω σπιτι.

Δεν εχω προσωπικη αποψη. Τέλος Απριλιου που θα κανω αυχενικη θα σας πώ

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ΕΓΩ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ. Ο ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΗΓΕ 160 Η' 190 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ PAPP-AΚΛΠ ΣΤΑ 120 ΕΥΡΩ.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ(ΑΙΜΑ-ΟΥΡΑ-ΣΑΚΧΑΡΟ)ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 16 ΕΥΡΩ.ΤΟ Β-ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 90 ΕΥΡΩ.ΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ :shock: , ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ :D ΕΙΠΑΜΕ ΟΚ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ :?:?

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΘΩ!!!!!

:twisted::twisted::twisted:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

• 1 month later...

εγω ειμαι τυχερη γαιτι στη Ροδο το Δημοσιο Νοσοκομειο ειναι με σουπερ γιατρους πεντακαθαρο σε προσεχουν και τα εκανα ολα εκει εκτος απο καποιες αιματολογικες που τις εκανα δωρεαν στο ικα για την Αυχενικη Διαφανεια που εκανα σημερα πληρωσα 8,28 συν 3,0 για την επισκεψη και ο γιατρος εκτος απο τις υπεροχες φωτογραφιες που εκτυπωσε μου εκανε και εγχωμο υπερηχο για να δουμε το μωρακι καλυτερα και σε λιγο καιρο θα κλεισουμε ραντεβου και για Β επιπεδου

Εμένα με καλύπτει 100% η ασφάλειά μου (ιδιωτική εννοείται) στις εξετάσεις προγεννητικού. Πήγα σήμερα και τις έκανα, και μου είπαν πως κανονικά κοστίζουν 300 ευρώ.

Δυστυχώς δεν μου καλύπτει αυχενική διαφάνεια και β' επιπέδου, αλλά τουλάχιστον δεν πληρώνω τις αιματολογικές και τις επισκέψεις στο γυναικολόγο :roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...