Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με εκνευρίζει η αντιμετώπιση προς το παιδί μου

new mommy2

Recommended Posts

Αγαπητοί γονείς,

Θέλω να γράψω το παράπονό μου για να το βγάλω από μέσα μου... Είμαι η ευτυχής μαμά ενός όμορφου και πανέξυπνου μελαχρινού μωρού. Ο άντρας μου είναι αρκετά μελαχρινός και ο μικρός έχει πάρει τα χρώματα του μπαμπά του. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το θέμα μου είναι όμως το εξής: από τότε που γεννήθηκε ο μικρός έχω αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά των διάφορων καλοθελητών συγγενών που τον βλέπουν κατά καιρούς για να μας ευχηθούν (και καλά), η οποία με έχει βγάλει από τα ρούχα μου και με έχει εκνευρίσει όσο δεν πάει. Η αντίδραση των μισών περίπου που τον είδαν ήταν να τον κοιτάνε σαν εξωγήινο και να λένε μόνο "είναι μελαχρινός ε;" "που είσαι βρε μαυρούλι;" κλπ. Τους πρώτους μήνες πάθαινα κατάθλιψη μέχρι που έβαζα και τα κλάματα, γιατί αντί να μας ευχηθούν απλά και να το βουλώσουν ή να πουν το τυπικό "τι γλυκούλι.." έβρισκαν ευκαιρία να βγάλουν τη χολή τους. Τώρα πια με εκνευρίζουν τόσο, που δεν έχω καμία διάθεση να τους ξανασυναντήσω.

Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή όταν βλέπουν κάποιο άσχημο μωρό γουλώνουν και λένε τι άσχημο που είναι; Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί; :mad:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 209
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν νομιζω οτι υπαρχουν ασχημα μωρακια

ισως μωρα με εντονα χαρακτηριστικα

οσο για το μελαχρινο οκ δεν νομιζω να χρειαζετε να στεναχωριεσαι

απλα συνηθως τα περισοτερα μωρακια ειδικα στην αρχη ειναι καπως ασπρα με ροζ μεγουλακια η τουλαχιστον ετσι τα φανταζομαστε τις περισοτερες φορες και αυτο το χαρακτηριστικο τους εκΑνε εντυποση για αυτο και το τονιζαν

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Και γιατί παρακαλώ είναι "άσχημο" επειδή είναι μελαχρινό????? Βγάλε εσύ η ίδια τη νοοτροπία αυτή από μέσα σου και μετά δεν θα σε νοιάζει ό,τι και να λένε οι παραέξω.:wink:

Δεν υπάρχει κάτι για σχολιασμό. Τι πάει να πει το μωρό είναι ξανθό ή μελαχρινό? Όλα τα μωράκια είναι γλυκούλια! Άσε που αλλάζουν φατσούλες και χρώμα μεγαλώνοντας. Τα ξανθά γίνονται καστανά και σταράτα, τα μελαχρινά γίνονται ανοιχτότερα. Η κόρη της κολλητής μου γεννήθηκε πάρα πολύ μελαχρινή και τώρα στα τρισίμισι είναι μια ανοιχτόχρωμη και καστανή γλύκα. Μη στενοχιέσαι, αυτά είναι χαζά... υγείαν να έχει το παιδάκι σου!

it's never too late to start all over again

Αγαπητοί γονείς,

Θέλω να γράψω το παράπονό μου για να το βγάλω από μέσα μου... Είμαι η ευτυχής μαμά ενός όμορφου και πανέξυπνου μελαχρινού μωρού. Ο άντρας μου είναι αρκετά μελαχρινός και ο μικρός έχει πάρει τα χρώματα του μπαμπά του. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το θέμα μου είναι όμως το εξής: από τότε που γεννήθηκε ο μικρός έχω αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά των διάφορων καλοθελητών συγγενών που τον βλέπουν κατά καιρούς για να μας ευχηθούν (και καλά), η οποία με έχει βγάλει από τα ρούχα μου και με έχει εκνευρίσει όσο δεν πάει. Η αντίδραση των μισών περίπου που τον είδαν ήταν να τον κοιτάνε σαν εξωγήινο και να λένε μόνο "είναι μελαχρινός ε;" "που είσαι βρε μαυρούλι;" κλπ. Τους πρώτους μήνες πάθαινα κατάθλιψη μέχρι που έβαζα και τα κλάματα, γιατί αντί να μας ευχηθούν απλά και να το βουλώσουν ή να πουν το τυπικό "τι γλυκούλι.." έβρισκαν ευκαιρία να βγάλουν τη χολή τους. Τώρα πια με εκνευρίζουν τόσο, που δεν έχω καμία διάθεση να τους ξανασυναντήσω.

Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή όταν βλέπουν κάποιο άσχημο μωρό γουλώνουν και λένε τι άσχημο που είναι; Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί; :mad:

new mommy και εμένα το μωρό μου είναι φτυστό ο άντρας μου που είναι πολύ μελαχρινός (εγώ η κακομοίρα είμαι πάρα πολύ άσπρη). όσοι το βλέπουν μου λένε "δεν σου μοιάζει καθόλου", "θα είναι μελαχρινό / μαυριδερό" σαν τον Θ. κλπ

so, what? Ίσως λόγω ηλικίας έχω ξεπεράσει προ πολλού το σύνδρομο της μπάρμπι, δεν με ενδιαφέρει να έχω μια κουκλίτσα που όλοι θα θαυμάζουν. Στο κάτω κάτω θα ήταν άτοπο εντελώς για ένα μωρό.

Δώσε αλλού βάρος και όχι στο τι θα εισπράξεις από τους άλλους για την εμφάνιση του παιδιού σου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

και που ειναι το ασχημο σ ενα μελαχρινο μωρο??:confused:ισα ισα εγω γενικα βλεπω πολυ πιο ομορφους τους ανθρωπους με εντονα εξωτικα χαρακτηριστικα.μαλλον δε βγαζουν χολη οπως πιστευεις απλα το αναφερουν.εμενα παλι με εκνευριζει το κολιμα που εχουν ορισμενοι με το χρωμα των ματιων"αχ τι καλα να κανει πρασινα ματια"λες και αυτο ειναι το προβλημα μας.anyway κατι πρεπει να πουν και αυτοι!!

εμενα παλι με εκνευριζει το κολιμα που εχουν ορισμενοι με το χρωμα των ματιων"αχ τι καλα να κανει πρασινα ματια"λες και αυτο ειναι το προβλημα μας.anyway κατι πρεπει να πουν και αυτοι!!

Αχ τι καημός...

Αφορά εμένα προσωπικά. Κληρονόμησα την τεράστια μυωπία του θείου μου. Αλλά όχι το εκπληκτικό μπλε χρώμα των ματιών του.

Τώρα, ας είναι καλά οι διορθωτικοί, πράσινοι φακοί που φοράω :mrgreen:

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Κορίτσια να σκέφτεστε ότι αύριο οι γιοι σας θα γίνουνε μελαχρινοί παίδαροι και όλες οι γυναίκες θα πέφτουν στα πόδια τους!

Ξεπεράστε τα αυτά τα κλισέ βρε, δεν έχουν καμία σημασία. Υγεία να έχουν τα παιδάκια μας και τα παιδιά όλου του κόσμου.

Άσε που ο άλλος, άμα είναι κομπλεξικός και θέλει να βρει κάτι να πει να σε στενοχωρήσει, θα βρει. Εμένα τα παιδιά μου είναι και τα δύο ανοιχτόχρωμα, ιδίως ο μικρός στρουμπουλός, κάτασπρος, κατάξανθος με κάτι μάτια θάλασσα, σαν τα μωρά στις διαφημίσεις. Ε κάποιοι μου έχουν πει "χλωμό είναι το καημένο"... Και για τον μεγάλο 'γιατί φοράει από τώρα γυαλιά?" "Ε, έτσι, για να παριστάνει τον κουλτουριάρη...διαβάζει και Σαρτρ, δεν σας το είπα?" απάντησα εγώ. Μονάδα μέτρησης για την ανθρώπινη βλακεία δεν ανακαλύφθηκε ακόμα, ευτυχώς...

ενα σοκολατενιο μωρακι? ενα παιδακι με μαυρα ματια -αναμμενα καρβουνακια- και μαλλια αστραφτερος εβενος?

δεν εχω καλυτερο

little-black-girl.jpg

εγω ειμαι εντελως "μαυρακι" λολ... καλα, τωρα οχι τοσο πολυ (τα σκουρα μωρακια "ανοιγουν" με τον καιρο... δυστυχως!) αλλα σαν μωρο... ημουν σαν το κοριτσακι της φωτογραφιας............

η μανα μου γουσταρε τρελα, της αρεσε πολυ που με κοιταζαν ολοι (καλα, εγω δεν τρελαινομουν) ηθελε να μου βαλει και κοκκινη βουλα στο μετωπο, σαν ινδακι!!!!

οταν μεγαλωσα και ανοιξα το χρωμα των μαλλιων μου, πηρε αναποδες!!!! "τι ειναι αυτο!!! τωρα μοιαζεις συνηθισμενη!!!!!!!!"

ο αντρας μου, οταν ημουν εγκυος, ονειρευοταν ενα μελαχροινο μωρο, ενα σοκολατενιο!!!! χαιδευε την κοιλια μου, και ελεγε "μμμμμμμμμμ μυριζει ξεροψημενο φρατζολακι εδω μεσα!!"

δεν του κατσε, η μκρη του εμοιασε, ειναι 'ξασπρουλιαρα' χεχεχεχχεχεχεχεχε

εγω δεν συμφωνω οτι δεν υπαρχουν ασχημα μωρακια, σορρυ εχω δει ασχημο παιδακι...

αλλα ηταν ξανθο.... κι αλλη φορα ειχα δει ενα πολυ ασχημουλι, μελαχροινουλι το καημενο χεχεχεχεχε

η ομορφια δεν εχει χρωμα επιδερμιδας..

New Mommy μην τους κάνεις τη χάρη να ασχοληθείς/πειραχτείς μαζί τους!! Θα ακούσεις πολλά κουφά από δω και μπρος όχι γιατί το μωρό έιναι μελαχρινό αλλά γιατί έτσι είναι ο κόσμος!!! Πάντα καποιοι κουτοί, κομπλεξικοί, αγενείς θα βρεθούν να πετάξουν την κοτσάνα τους. Είναι πολύ παχουλό, είναι πολυ αδύνατο, σου μοιάζει/δεν σου μοιάζει, μιλαει, δεν μιλαει ακόμα (για αργότερα) κλπ κλπ

Εμένα άμα μου πούνε κατι κουλό λέω "ναι καλή έιναι τελικα θα την κρατήσουμε!!!" χεχεχε.... ;) ;) ;)

Εχεις ένα υγιές μωράκι και αυτό έχει σημασία! Να σας ζήσει και να το χαίρετε!!!

Διαφημίσεις

μωρακι ασχημο????

ισως παιδακι

Μωράκι άσχημο = ο Ευριπίδης! Ένα τριχωτό (all over the body :mrgreen: ) μαυριδερό πιθηκάκι με πολύ έντονα χαρακτηριστικά προσώπου. Για να καταλάβετε, ποτέ δεν τον πέρασαν για κοριτσάκι. :lol::lol::lol:

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

καλα, δεν ειχατε δει εμενα μωρο, απορω με τους γονεις μου που δεν επεσαν στα βαρια ναρκωτικα....

βεβαια... ξερετε τι λενε...

ασχημο στη κουνια, ΟΜΟΡΦΟ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ... (αν και δε ξερω τι ειναι η στρουγκα, ελπιζω κατι καλο χαχαχαχαχχαχα)

Διαφημίσεις

χαχα,καλε...ασχημο στην κουνια,ομορφο στη ρουγα λενε...οχι στην στρουγκα!!!

Στρουγκα ειναι η στανη σαν να λεμε,εκει που ειναι τα προβατα,γιδια κλπ

ρουγα ειναι ο δρομος....αρα ομορφο στην πορεια της ζωης!!!

Φυστικακι,φιλικη συμμετοχη λεξικο Μαρσολαν:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

εντιτ:αντε,αντε....δεν μπορεις να πεις,3 ενημερωσεις για την στρουγκα!!!!!!!τωρα ειδα οτι το ειπαν κι οι αλλες κοπελες!!

Και εγω ως παιδάκι ήμουν "μαυρακι¨" .....Και με φώναζαν και λουστρινάκι...

Με ενοχλουσε δε λεω....αλλα πήρα εκδικηση... τωρα ειμαι απλα σκέτη μελαχροινή χαχαχαχα

Γιατί ρε παιδιά, πρέπει να ανηκουμε όλοι στην άρια φυλή? Σαν το Gattaca ένα πράγμα...μπρρρρρ!

Εμένα ανέκαθεν οι μελαχρινοί με τραβούσαν περισσότερο πάντως...τώρα πώς έγινε και πήρα τον ξανθομπάμπουρα τον άντρα μου μη με ρωτάτε, θα σας γελάσω!

Αν υιοθετούσα παιδί, θα ήθελα πάρα πολύ ένα κινεζάκι...τρελαίνομαι λέμε!

μα τι ηλίθιοι άνθρωποι που υπάρχουν!!!!!

και άσχημο να είναι το μωράκι, είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια σχόλια?

τα δικά μου αγοράκια γεννήθηκαν μελαχροινά - ο σύζυγος χαιρόταν γιατί νόμιζε ότι του μοιάζουν χαχα - και πλέον είναι κατάξανθα, με κατάλευκο δέρμα, ο μικρός είναι κ γαλανομάτης.

Ο άντρας μου ονειρέυεται μία μελαχροινή κόρη και εγώ προτιμώ τους μελαχροινούς άντρες - αλλά εντάξει, θα τα κρατήσω τα ξανθά μου αγοράκια!

:lol:

ακριβως Αγγελινα!!!!

και ποιος οριζει οτι το ξανθο και ανοιχτοχρωμο ειναι και ωραιο????εχετε δει φανταζομαι Αγγλιδες και Σουηδεζες ανοιχτοχρωμες???εεεε,δεν ειναι ολες και η επιτομη της γοητειας.

Εγω παντως γεννηθηκα καταμελαχροινο,ειχα και λιγο ικτερο η μαμα λεει οτι ημουν σαν Ταιτινη(sic!)...o θειος μου οταν με ειδε που γεννηθηκα δεν ειπε τιποτε,οταν με ξαναειδε μετα απο 7 μηνες ειπε "αααχ,ευτυχως ασπρισε το παιδι"!!

χαχαχαααα

Τωρα ειμαι μια χαρα σταρατη επιδερμιδα με μαυρα μαλλια και κανω ενα υπεροχο μαυρισμα το καλοκαιρι με λιγη εκθεση στην ηλιο,τυφλα να εχουν οι διαφημισεις!!!

Καλημέρα!!! Λοιπόν έχω να σου πώ κι εγώ μια ιστορία με τη διαφορά ότι εγώ ήμουν η "τυχερή" μαμά με το ασπρούλι και γαλανομάτικο μωρό.

Η κουμπάρα μου προσπαθούσε πολύ καιρό να κάνει μωρό ανεπιτυχώς. Εγώ παντρεύτηκα τρία χρόνια μετά και έμεινα έγκυος στους 6 μήνες. Η κουμπάρα μου ποτέ δεν μου έδειξε κάτι άσχημο επειδή εγώ είχα "καταφέρει" να μείνω έγκυος πρίν από αυτή και εγώ πάντα για να την ηρεμίσω της έλεγα ότι τώρ θα μέινεις που είμαι κι εγώ για να γεννήσουμε μαζί! Και έτσι κι έγινε, ήμουν εγώ δύο μηνών όταν μας το ανακοίνωσαν! Η χαρά μου απίστευτη! Εκείνο το μωρό το ΛΑΤΡΕΨΑ κυριολεκτικά! ¨Ηξερα με τι πόνο ψυχής το λαχταρούσαν και τρελάθηκα από τη χαρά μου που θα ερχόταν μαζί με το δικό μου για να παίζουν! Το φανταζομουν σαν δεύτερο γιό μου....

Και ήρθε ο καιρός να γεννήσουμε , εγώ ξανθιά , ο γιος μου πήρε από μένα , οι κουμπάροι μελαχρινοί και οι δύο γέννησαν ένα μωράκι μικρούλι και πολύ πολύ μελαχρινό.Με πολλά μαλλάκια και τριχούλες στην πλατούλα. Η κουμπάρα μου πολύ κουλ αστειευόταν για το μελαχρινό μωράκι της, εγώ απο την άλλη το λάτρεψα ακόμα παραπάνω!! ¨Ενα τόσο δα πραγματάκι , τριχωτό μελαχρινό.

Όταν δεν είναι οι κουμπάροι στην παρέα πολλοί θα μου σχολιάσουν στο στυλ αχ ο δικός σου είναι σαν Σουηδός, κουκλί! Εκείνος της κουμπάρας σου πολύ μελαχρινος βρε παιδί μου (ούτε καν μπροστά της δεν τα λένε ). Εγώ τα παίρνω!!! Το μωρό θα μεγαλώσει και θα γίνει λεβέντης δυό μέτρα σαν τον πατέρα του τους λέω!! Και όντως το πιστεύω με όλη μου την ψυχή! Θα είναι ένα έξυπνο λεβεντάκι , όμορφο σαν τους γονείς του γιατί αγαπημένη μου στο μωρό μας δίνουμε πολύ περισσότερα από το χρώμα! Για την κουμπάρα μου που παιδευτηκε τόσο πολύ , αυτό το μωρό είναι όλος της ο κόσμος!!!!

Στο κατω κάτω ερωτευτηκές εναν μελαχρινό άντρα και έκανες ακόμα ένα λεβεντάκι σαν αυτόν!!!

ΆΜα σου λένε τέτοια σχόλια να απαντάς με καμάρι πώς τόσο καιρό είχες ένα μελαχρινό αγόρι στο σπίτι και τώρα τα έκανες δύο!!!!! Διπλός έρωτας!!!!!

Και πίστεψε με αυτός που σ αγαπάει βλέπει και το μωρό σου όμορφο οπως κι αν μοιάζει. Αν και είμαι σίγουρη πως το μωρό σου είναι ένας μελαχρινός θεός!! Να σου ζήσει να τον χαίρεσαι και μη σκάς για τις βλακειες του κόσμου!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...