Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο τοκετός και η ψυχολογία μου!!!

Stellinula

Recommended Posts

Αχχχχχχχ! Ο δικός μου έπαθε το μεγάλο ΣΟΚ όταν την τάισε πρώτη φορά... είχε ένα βλέμα αγαλίασης, απόλυτης ευτυχίας... σαν να είχε μόλις κάνει σεξ. Όταν θυμάται εκείνη την πρώτη φορά ακόμα και τώρα παίρνει αυτό το ύφος.;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να επανέλθω λίγο στο θέμα που με απασχολεί??? Τι κάνω αν ο γιατρός μου το παίζει πάλι λακωνικός και δεν μου δίνει ξεκάθαρη απάντηση??? πείτε μου γνώμες...δεν θέλω να βυθιστώ στο άγχος και την στεναχώρια και την αμφιβολία 2η φορά....

Τον απειλείς ότι θα γεννήσεις με άλλον :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Τον απειλείς ότι θα γεννήσεις με άλλον :lol:

Μην το κάνεις πλάκα καθόλου!!!

ΑΝ μου αρνηθεί σκέφτομαι να αλλάξω γιατρό...Μιλάω σοβαρά!!!!

Τι ακριβώς ζητάς να σου πει;

μ' αρέσει όμως το πως πας από δω στο άλλο θέμα βρε παιδί μου :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

Τι ακριβώς ζητάς να σου πει;

Να μου επιβεβαιώσει το θέμα της καισαρικής....Αυτος δεν μου το επιβεβαιώνει με τίποτα και φοβάμαι ότι θα αψηφίσει αυτο που του λέω περι βουβονοκοιλών.....τι να κάνω άλλο???

Και είναι και Μεγας γιατρός...δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση και εχω φρικάρει....γιατι δεν ξέρω αν θα με δεχτεί άλλος γιατρός σε αυτον τον μηνα κύησης....

και καλά αυτο αλλά δεν έχω άλλον στον μυαλό μου να είναι ΚΑΛΟΣ και να συνεργάζετε με δημόσιο μαιευτήριο (σαν το Αρεταίειο που θα γεννήσω)

μ' αρέσει όμως το πως πας από δω στο άλλο θέμα βρε παιδί μου :lol:

είναι που είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αγχωμένη και μπερδεμένη αερικούλι μου!!!! Αλήθεια και αν δεν έχεις και ένα γιατρο να νιώθεις εμπιστοσύνη στον λογο του, τότε γμστ!!!!:cry::cry::cry:

Κυρίως αυτο μου δημιουργεί ολο το στρές και μετά έρχονται όλα τα άλλα και το συμπληρώνουν!!!

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις....

Ωραία τα πράγματα είναι απλά. Τον ρωτάς πότε θα κλείσετε το ραντεβού για την καισαρική. Δεν θα του αφήσεις περιθώρια. Και τι θα πρέπει να κάνεις στην περίπτωση που τα νερά σπάσουν νωρίτερα ώστε να φτάσεις στο νοσοκομείο και να μπεις για Καισαρική.

Πολύ σε καταλαβαίνω... όχι λίγο ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ωραία τα πράγματα είναι απλά. Τον ρωτάς πότε θα κλείσετε το ραντεβού για την καισαρική. Δεν θα του αφήσεις περιθώρια. Και τι θα πρέπει να κάνεις στην περίπτωση που τα νερά σπάσουν νωρίτερα ώστε να φτάσεις στο νοσοκομείο και να μπεις για Καισαρική.

Πολύ σε καταλαβαίνω... όχι λίγο ;)

αυτη η συζήτηση θα γίνει γύρω στα μέσα Δεκέμβρη....Εϊναι αργά πιστεύεις???

Στελλινούλα μου μάλλον έγω πρέπει να είμαι από τις πλέον φοβητσιάρες εδώ μέσα...ένιωθα όλα αυτά που περιγράφεις κι ακόμα περισσότερα...είχα φάει μεγάλη φρίκη μιλάμε ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ φορές! Βασικά ήμουν βέβαιη ότι θα αφήσω εκεί τον μάταιο τούτο κόσμο και θα μείνουν ορφανά τα παιδάκια μου, δεν μου ξεκολλούσε με τίποτε από το μυαλό. Αφού να φανταστείς, όταν πήγα να γεννήσω το 2ο, άφησα στον μεγάλο και γράμμα, να το διαβάσει όταν μεγαλώσει...

Γελάστε όσο θέλετε κορίτσια, αυτή είναι η αλήθεια! (εννοείται μόλις γύρισα από το μαιευτήριο η πρώτη μου δουλειά ήταν να το πετάξω, μην το βρει κανένας και ξεφτιλιστώ περισσότερο!)

Απλά εγώ έχω τη τζαζαμάρα, όσο πιο πολύ φοβάμαι, τόσο πιο πολύ το ρίχνω στην πλάκα, από αντίδραση...στο πρώτο, μόλις μου είπαν το μωρό έκανε κακά και θα σου δώσουμε μέθη για να το βγάλουμε γρήγορα, φωνάζω τον άντρα μου και τη μάνα μου και τους λέω "δεύτε τελευταίων ασπασμών" κι ύστερα μέχρι να με πιάσει η νάρκωση τραγουδούσα μέσα μου "η ζωή, η ζωή εδώ τελειώνειειει, σβήνει το καντήηηηλι μουουου..."

Στο δεύτερο που πήγα προγραμματισμένα, μου είχε κολλήσει από την προηγούμενη το "το τελευταίο βράδυ μου απόψε το περνάω..."

Αλλά όπως βλέπεις Στελλινούλα μου, παρά τους φόβους μου...κι όμως είμαι ακόμα εδώ...σώα και αβλαβής...όπως θα είσαι κι εσύ και θα γελάς με αυτά που σκεφτόσουνα...στο υπογράφω!

εισαι θεα!!!!!

Διαφημίσεις

Τότε έχεις ραντεβού για καρδιοτοκογράφημα και β΄επιπέδου; Ή τι;

Το άλλο που θα του πεις ότι δεν θέλεις να γεννήσεις με γιατρό εφημερίας αλλά με εκείνον γιατί αυτόν ξέρεις αυτόν εμπιστεύεσαι. Είναι και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη συζήτηση για να πάρεις τις απαντήσεις που θες ;) Όταν κολακεύουμε τον άλλον τον φέρνουμε πιο εύκολα εκεί που τον θέλουμε. Και μετά θα του πεις οτι επειδή φοβάσαι πολύ αν μπορεί να σου πει όσο μπορεί αναλυτικά τι θα συμβεί την μέρα του ραντεβού ή στην περίπτωση έκτακτου χειρουργείου.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Τότε έχεις ραντεβού για καρδιοτοκογράφημα και β΄επιπέδου; Ή τι;

Το άλλο που θα του πεις ότι δεν θέλεις να γεννήσεις με γιατρό εφημερίας αλλά με εκείνον γιατί αυτόν ξέρεις αυτόν εμπιστεύεσαι. Είναι και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη συζήτηση για να πάρεις τις απαντήσεις που θες ;) Όταν κολακεύουμε τον άλλον τον φέρνουμε πιο εύκολα εκεί που τον θέλουμε. Και μετά θα του πεις οτι επειδή φοβάσαι πολύ αν μπορεί να σου πει όσο μπορεί αναλυτικά τι θα συμβεί την μέρα του ραντεβού ή στην περίπτωση έκτακτου χειρουργείου.

Mου είπε να κάνω το doppler και μετά να τον πάρω να κλείσω ραντεβού μαζί του...Αρα απλή επίσκεψη.....

ξέρεις αν μιλάς εκ του ασφαλούς σίγουρα μπορείς να με λές έτσι....Όταν θα γεννήσω και εγώ όμως θα καταλαβαίνω στο μέλλον μια κοπέλα που θα έχει φοβηθεί και αυτη τόσο πολύ όσο εγώ .....

Εσύ καλέ το είπες! Σόρρι δεν ήθελα να σου την πω! πάω να το κάνω edit!

(Λορέτα Ποντικίνα)

εισαι θεα!!!!!

Αααα βλέπω έχει γελάσει η κάθε πικραμένη και πολύ χαίρομαι! Τα έχω γράψει αναλυτικότερα (κι γελοιοδέστερα) και σε άλλο θέμα, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο! Πάντως είναι αλήθεια κορίτσια! Every single word!

Στελλινούλα αν θυμάμαι καλά έχεις ΠΗΤ 30/1, έτσι? Ε, δεν είναι και παράλογο να λέει ο γιατρός να συζητήσετε για τον τοκετό στα μέσα Δεκεμβρίου...έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον. Ίσως απλά πρέπει να του ζητήσεις να σου διευκρινήσει αν το πρόβλημα με τις βουβωνοκοίλες καθιστα απαγορευτικό τον φτ ή αν θα εκτιμηθεί αυτό αυτό μετά την εναρξη του τοκετού, ανάλογα με την συνολική κατάστασή σου τότε.

Στελλινούλα αν θυμάμαι καλά έχεις ΠΗΤ 30/1, έτσι? Ε, δεν είναι και παράλογο να λέει ο γιατρός να συζητήσετε για τον τοκετό στα μέσα Δεκεμβρίου...έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον. Ίσως απλά πρέπει να του ζητήσεις να σου διευκρινήσει αν το πρόβλημα με τις βουβωνοκοίλες καθιστα απαγορευτικό τον φτ ή αν θα εκτιμηθεί αυτό αυτό μετά την εναρξη του τοκετού, ανάλογα με την συνολική κατάστασή σου τότε.

δεν μου είπε ο γιατρός θα το συζητήσουμε τότε.....Ο γιατρός μου πέταξε ένα αοριστο θα δούμε!!!!

Διαφημίσεις

Ε τότε στο επόμενο ραντεβού ζήτησέ του διευκρινήσεις. Μάλιστα καλά είναι να καθίσεις να γράψεις μια λίστα με τις απορίες σου και να την έχεις μαζί σου στο ιατρείο...γιατί, δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ, μετά που τελείωνε ο υπέρηχος, ήμουν τόσο χαρούμενη που είχα δει το μωρό, που τα μισά που ήθελα να ρωτήσω τα ξεχνούσα...ή ρωτούσα άλλα αντ' άλλων.

Ε τότε στο επόμενο ραντεβού ζήτησέ του διευκρινήσεις. Μάλιστα καλά είναι να καθίσεις να γράψεις μια λίστα με τις απορίες σου και να την έχεις μαζί σου στο ιατρείο...γιατί, δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ, μετά που τελείωνε ο υπέρηχος, ήμουν τόσο χαρούμενη που είχα δει το μωρό, που τα μισά που ήθελα να ρωτήσω τα ξεχνούσα...ή ρωτούσα άλλα αντ' άλλων.

Σκέφτομαι να μην ξεκουνησω απο το γραφείο του αν δεν πάρω ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....

Ναι αυτό να κάνεις. Μη σηκωθείς από την καρέκλα αν δεν σχηματίσεις πλήρη εικόνα όλων των ενδεχομένων. Κι ας περιμένουν απ' εξώ οι σαρανταδώδεκα. Έτσι πιστεύω θα απαλλαγεις εν μέρει κι από το άγχος σου.

Ναι αυτό να κάνεις. Μη σηκωθείς από την καρέκλα αν δεν σχηματίσεις πλήρη εικόνα όλων των ενδεχομένων. Κι ας περιμένουν απ' εξώ οι σαρανταδώδεκα. Έτσι πιστεύω θα απαλλαγεις εν μέρει κι από το άγχος σου.

κατα ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό ναι θα ηρεμήσω!!!

Αν εισαι απολυτα σιγουρη οτι προτιμας την καισαρικη να το πεις στο γιατρο σου ευθεως!Θεωρω οτι θα πρεπει να σεβαστει την επιλογη σου εφοσον βεβαια ειναι ασφαλης.Εισαι ομως σιγουρη οτι αυτο θελειs;Με τον αντρα σου μοιραζεσαι τις σκεψεις σου και τους φοβους σου; Εκεινος τι λεει; Αν εχετε αποφασισει μαζι για την καισαρικη, η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι μαζι πρεπει να παρετε αυτην την αποφαση, να το γνωστοποιησατε μαζι και στο γιατρο.Στο λεω γιατι οι γιατροι εκτιμουν πολυ και τις αποψεις των συζυγων σε αυτες τις περιπτωσεις.

Stellinula, για να μη νομιζεις οτι ειμαι κανενα cool ατομο, να εχεις υποψην σου οτι αυτα στα λεει ενα ατομο που οταν του παιρνουν αιμα, λιποθυμαει απο το φοβο (κυριολεκτικα). οταν βλεπω στηθοσκοπιο, με πιανει ταχυκαρδια, και γενικως...με τα ιατρεια, νοσοκομεια, κλπ κλπ εχω τις χειροτερες σχεσεις! Αφου εχω σκεφτει να παω σε ψυχολογο να με κοιταξει!

Ομως....εκεινη την ωρα....δε με ενοιαζε τιποτα! Ανυπομονουσα τοσο πολυ, και για να ξεμπερδευω και για να δω το παιδακι μου, που δε με ενοιαζε τιποτα!

προσυπογράφω κι εγώ, είμαι κυριολεκτικά χέστης, αλλά ....πήγα στο μαιευτήριο cool έχοντας τν εντύπωση ότι απλά θα με εξετάσουν και θα φύγω, όταν κατάλαβα ότι γεννάω ναι μεν είχα ένα κάποιο σφίξιμο αλλά κανένα άλλο συναίσθημα φόβου όπως πίστευα ότι θα είχα, ούτε χαρά ακόμη, ούτε ανυπομονησία, μάλλον προσμονή, γαλήνη δεν ξέρω, να τονίσω επίσης ότι δεν είμαι και ο πιο ήρεμος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά η διαδικασία του τοκετού υπήρξε μία από τις πιο ήρεμες και σταθερές συναισθημάτων φάση της ζωής μου, την οποία διαδέχτηκε η αναπάντεχη συνάντηση με τον μικρούλη που με κοίταζε σαν απορημένο και λίγο φοβισμένο κουταβάκι

1FdQp2.png

Μάλιστα καλά είναι να καθίσεις να γράψεις μια λίστα με τις απορίες σου και να την έχεις μαζί σου στο ιατρείο

Ο δικός μου έχει συνέχεια λίστες!!! :shock::D

Αν εισαι απολυτα σιγουρη οτι προτιμας την καισαρικη να το πεις στο γιατρο σου ευθεως!Θεωρω οτι θα πρεπει να σεβαστει την επιλογη σου εφοσον βεβαια ειναι ασφαλης.

Είπες τη μαγική φράση! Προφανώς ο άνθρωπος δε μπορεί να εγγυηθεί γι'αυτό δεν το λέει!

Θα τα λάβει όλα υπόψη του και θα αποφασίσει όταν πρέπει! Δεν είναι χασάπης!

Και τα προβλήματα της Stellinula και όλα θα τα λάβει υπόψη και θα αποφασίσει όταν θα είναι σε θέση να το κάνει!

Δηλαδή, τη συμβουλεύετε να αλλάξει γιατρό λίγο πριν τον τοκετό επειδή δεν της λέει αυτά που θέλει να ακούσει??

Δηλαδή αν εγώ σας λέω αυτά που θέλετε να ακούσετε θα καθίσετε να σας χειρουργήσω?

Nothing you would take... Everything you gave...

Εγώ έχω καταλάβει ότι επειδή δεν της λέει τίποτα έχει αγχωθεί... αν της έλεγε ότι έχουμε π.χ. 3 επιλογές και είναι αυτές ανά περίπτωση... θα ήξερε κι εκείνη που βαδίζει... τώρα όμως νιώθει επί ξύλου κρεμάμενη ;) Και είναι σημαντικό να μπορείς να επικοινωνείς με τον γιατρό σου ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Εγώ έχω καταλάβει ότι επειδή δεν της λέει τίποτα έχει αγχωθεί... αν της έλεγε ότι έχουμε π.χ. 3 επιλογές και είναι αυτές ανά περίπτωση... θα ήξερε κι εκείνη που βαδίζει... τώρα όμως νιώθει επί ξύλου κρεμάμενη ;) Και είναι σημαντικό να μπορείς να επικοινωνείς με τον γιατρό σου ;)

Δηλαδή τον ρωτάει "Γιατρέ μου, με τα προβλήματα που σας είπα πως έχω, τι μπορούμε να κάνουμε" κι αυτός είναι μούγκα?

Περίεργο μου φαίνεται.

Αν από την άλλη πηγαίνει με τσαμπουκά και του λέει "γιατρέ, θέλω να μπω για καισαρική, πότε θα κανονίσουμε?".. Δηλαδή κάνει μόνη της τη διάγνωση, έχει αποφασίσει και το μόνο που μένει είναι να κανονίσουν ημ/νία, τι να σου πει κι ο γιατρός??

Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν γίνεται να κάνουμε διάγνωση μόνες μας!

Ή μεταξύ μας μέσα στο φόρουμ.

Δηλαδή σου λέει ο γιατρός σου κάτι.. Ερχεσαι στο φορουμ και ρωτάς αν ισχύει.. Σου λέω εγώ όχι και προτιμάς να πιστέψεις εμένα????

Δε λέω να μην τον αμφισβητήσεις αλλά από έγκυρες πηγές.

Nothing you would take... Everything you gave...

Κι εγώ νομίζω ότι αυτό συμβαίνει. Γενικά όταν μια κατάσταση εμπεριέχει ρίσκο, οι γιατροί αποφεύγουν να δεσμευτούν με ξεκάθαρες δηλώσεις, αυτό το ξέρω από παλιά, για να μη γυρίσεις μετά και τους πεις "μα εσείς μου είχατε πει ότι θα κάναμε αυτό...", αν τυχόν αποφασίσουν τελευταία στιγμή για τους χψ λόγους να κάνουν το άλλο. Προτιμούν να σε έχουν στο "θα δούμε εκείνη τη στιγμή και θα πράξουμε αναλόγως"

Αν τους ζορίσεις όμως λιγάκι, θα σου απαντήσουν, τι θα κάνουν? Στο κάτω κάτω τους πληρώνεις γι' αυτο! Δεν χρειάζονται και τσαμπουκάδες, νομίζω. Απλά να πας και να πεις "κοιτάξτε γιατρέ, επειδή ο καιρός πλησιάζει κι έχω αγχωθεί, θέλω να ξέρω ακριβώς, δεδομένης της κατάστασής μου, ποια σενάρια υπάρχουν για τον τοκετό και θα αντιμετωπίσετε ξεχωριστα το καθένα απο αυτά". Και να μη φύγει, ακόμα κι αν χρειαστει να της τα επαναλάβει 100 φορές μέχρι να τα εμπεδώσει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...