Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συσπάσεις μήτρας, σουβλιές στην κοιλιά

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πολύ moumo για την απάντησή σου! Το καταλαβαίνω ότι θέλει ξεκούραση, μου το έχει πει και ο γιατρός αλλά από τη μία είμαι από τη φύση μου ζουζούνι που δεν κάθεται σε ησυχία και από την άλλη είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Μάλλον όμως πρέπει να εφαρμόσω σιγά σιγά την ξεκούραση πριν μου χτυπήσει κανένα καμπανάκι άλλο σοβαρότερο... Ας γίνουν όλα ρημαδιό!:D Καλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι και να έχουμε όλες μας υγιή και γερά μωράκια.

Σε καταλαβαινω κοριτσι μου και εγω μια απο τα ιδια ....εχω μοα σχετικα δυσκολη εγκυμοσυνη και βοηθεια δεν εχω οθτε απο μαμα καθως την εχασα νωρις ουτε απο πεθερα αφου ζει Καναδα....ουυε γενικως απο συγγενεις και κανω και μια δουλεια οπου δεν μπορει να με αντικαταστησεις καποιος ευκολα.Και εγω στα αυγα μου δεν καθομαι καο εχω μανια με το σπιτι και με αγχωνει και η δουλεια μου αλλα σημερα κιολας θα ενημερωσω οτι σταματαω και οτι θα εκπαιδευσω μια κοπελα για λιγες μερες να με αντικαταστησει.Το πιο σημαντικο ειναι τα μωρακια μας σε αυτη τη φαση και τιποτα αλλο....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 264
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα moumo μου! Πώς πας; Εμένα σταμάτησαν τα πετρώματα μπορώ να πω. Όχι ότι ξεκουράζομαι περισσότερο. Καμία σχέση.

Η περίπτωση η δική σου διαφέρει από τη δική μου. Εγώ έχω και μάνα και πεθερά σε απόσταση αναπνοής αλλά τις αφήνω να κάνουν μόνο τις βαριές δουλειές (σκούπισμα-σφουγγάρισμα και λίγο το μπάνιο) και το καθημερινό μαγείρεμα. Όλα τα άλλα τα κάνω εγώ (σίδερο, ξεσκόνισμα, στρώσιμο κρεβατιού, λίγο μπάνιο και εγώ και ό,τι μαζεύεται από πιάτα αφού κάθε βράδυ με πιάνουν κάτι πείνες και κάθομαι και μαγειρεύω ξανά...). Εσύ δυστυχώς είσαι σε πιο δύσκολη θέση από εμένα. Εγώ έχω τουλάχιστον την επιλογή να μην κάνω τίποτα απολύτως. Άλλο που δε θέλω γιατί έχω μάθει να τα κάνω όλα μόνη μου. Σου αξίζουν πολλά μπράβο που τα καταφέρνεις!

Για τις συσπάσεις-πετρώματα που ένιωθα, πάντως, πήρα τον γιατρό μου τηλέφωνο και μου είπε ότι, όπως του τα περιγράφω, πρόκειται για φυσιολογικές αντιδράσεις που μπορεί να οφείλονται και στις κινήσεις του μωρού.

Και μιας και μιλάμε για κινήσεις, εδώ και λίγες μέρες αισθάνομαι κάτι χτυπηματάκια στην κοιλιά. Και λέω "βρε λες να είναι το μωρό;". Συνήθως τα ένιωθα το πρωί στη δουλειά αλλά χθες τα ένιωσα και στο σπίτι το απόγευμα οπότε έβαλα και τον άντρα μου να τα νιώσει.

Εσύ που είσαι σε πιο προχωρημένη εβδομάδα από εμένα πότε ένιωσες το μωρό σου για πρώτη φορά; Αισθάνεσαι κι εσύ χτυπηματάκια και πόσο συχνά τα αισθάνεσαι;

Καλησπέρα moumo μου! Πώς πας; Εμένα σταμάτησαν τα πετρώματα μπορώ να πω. Όχι ότι ξεκουράζομαι περισσότερο. Καμία σχέση.

Η περίπτωση η δική σου διαφέρει από τη δική μου. Εγώ έχω και μάνα και πεθερά σε απόσταση αναπνοής αλλά τις αφήνω να κάνουν μόνο τις βαριές δουλειές (σκούπισμα-σφουγγάρισμα και λίγο το μπάνιο) και το καθημερινό μαγείρεμα. Όλα τα άλλα τα κάνω εγώ (σίδερο, ξεσκόνισμα, στρώσιμο κρεβατιού, λίγο μπάνιο και εγώ και ό,τι μαζεύεται από πιάτα αφού κάθε βράδυ με πιάνουν κάτι πείνες και κάθομαι και μαγειρεύω ξανά...). Εσύ δυστυχώς είσαι σε πιο δύσκολη θέση από εμένα. Εγώ έχω τουλάχιστον την επιλογή να μην κάνω τίποτα απολύτως. Άλλο που δε θέλω γιατί έχω μάθει να τα κάνω όλα μόνη μου. Σου αξίζουν πολλά μπράβο που τα καταφέρνεις!

Για τις συσπάσεις-πετρώματα που ένιωθα, πάντως, πήρα τον γιατρό μου τηλέφωνο και μου είπε ότι, όπως του τα περιγράφω, πρόκειται για φυσιολογικές αντιδράσεις που μπορεί να οφείλονται και στις κινήσεις του μωρού.

Και μιας και μιλάμε για κινήσεις, εδώ και λίγες μέρες αισθάνομαι κάτι χτυπηματάκια στην κοιλιά. Και λέω "βρε λες να είναι το μωρό;". Συνήθως τα ένιωθα το πρωί στη δουλειά αλλά χθες τα ένιωσα και στο σπίτι το απόγευμα οπότε έβαλα και τον άντρα μου να τα νιώσει.

Εσύ που είσαι σε πιο προχωρημένη εβδομάδα από εμένα πότε ένιωσες το μωρό σου για πρώτη φορά; Αισθάνεσαι κι εσύ χτυπηματάκια και πόσο συχνά τα αισθάνεσαι;

Γεια σου κοριτσι μου!!Και εμενα ο γιατρος μου ακριβως τα ιδια μου λεει οποτε δεν χρειαζεται να αγχωνομαστε....ολα αυτα μεσα στο προγραμμα ειναι.Εγω παρ ολο που βοηθεια δεν εχω θα σου πω την αληθεια μου δεν κανω τιποτα...μονο οτι μπορει ο αντρας μου που προσπαθει παρα πολυ ευτυχως....δυστυχως εγω δεν μενω εγκυος φυσιολογικα η λυση ειναι μονο εξωσωματικη και περυσι ειχα και μια μεγαλη ατυχια απο τη πρωτη εξωσωματικη και για αυτο τωρα δεν ρισκαρω καθολου.Εκνευριζομαι που βλεπω το σπιτι καπως αλλα πραγματικα δεν με νοιαζει σε αυτη τη φαση.Εγω το μωρακι μου το ενιωθα απο 17η εβδομαδα.....νομιζω πως και εσυ οταν νιωθεις αυτα τα χτυπηματακια στην ουσια νιωθεις το μωρακι σου :D.Οσο περνανε και οι μερες θα το νιωθεις και πιο εντονα και πιο συχνα.Κανε τις δουλιτσες σου αλλα να θυμασαι οταν κουραζεσαι να σταματας....ειναι ο νομος της εγκυμοσυνης οπως λεει ο δικος μου γιατρος.

Κορίτσια πράγματι φυσιολογικές είναι για τις εβδομάδες που διανύουμε! Αρκεί να μην επαναλαμβάνονται τακτικά μέσα στη μέρα φυσικά! Το μαγνήσιο και τα ουτροτζεστάν κάνουν καλή δουλίτσα! Φυσικά όσο μπορούμε να ξεκουραζόμαστε... Ας μην είναι το σπίτι στην εντέλεια, ας δεχτούμε με χαρά τη βοήθεια από σύζυγο ή όποιον άλλον έχουμε... Προτεραιότητα μας τα μωρά μας!!!

Moumo να την πάρεις οπωςδήποτε την άδεια κοριτσάκι μου! Τη δικαιούσαι και θα σου κάνει πολύ καλό!

Elia σίγουρα το μωράκι σου ειναι αυτή η κινητικότητα που αισθάνεσαι! Εγώ τα πρώτο καταλαβα στο τέλος της 16ης και τώρα πιά ειδθκα τα βράδια κάνουν πάρτυ!

I 'm a happy twin mom

Κοριτσια τι κανετε????Αυτες τις μερες εχουμ μειωθει οι συσπασουλες αρκετα....:D Σε μια εβδομαδα βεβαια εχω να παω στο γιατρο για μετρηση τραχηλου καθως εκει εχουμε ενα θεματακι και χρειαζεται παρακολουθηση...ολα καλα ομως προς το παρον.

Διαφημίσεις

Κοριτσια τι κανετε????Αυτες τις μερες εχουμ μειωθει οι συσπασουλες αρκετα....:D Σε μια εβδομαδα βεβαια εχω να παω στο γιατρο για μετρηση τραχηλου καθως εκει εχουμε ενα θεματακι και χρειαζεται παρακολουθηση...ολα καλα ομως προς το παρον.

Γειά σου βρε Moumo! Κι εγώ σπάνια έχω πιά συσπασεις αλλά όπως έχουμε ήδη πει όταν δεν υπάρχει περιοδικότητα δεν υπάρχει και πρόβλημα! Να ξεκουραζεςαι και θα είναι μια χαρά ο τράχηλός σου! Παίρνεις κανένα φαρμακάκι για υποστήριξη; Χάρηκα που όλα πήγαν καλά με τον Β επιπεδου σου! Ηθελα κι εγω να σου γράψω να ρίξεις μια ματιά και στην αυχενική για το στομαχάκι αλλά τέλος καλό όλα καλά!!! Εμείς τη Τρίτη έχουμε Β επιπεδου...

I 'm a happy twin mom

Γειά σου βρε Moumo! Κι εγώ σπάνια έχω πιά συσπασεις αλλά όπως έχουμε ήδη πει όταν δεν υπάρχει περιοδικότητα δεν υπάρχει και πρόβλημα! Να ξεκουραζεςαι και θα είναι μια χαρά ο τράχηλός σου! Παίρνεις κανένα φαρμακάκι για υποστήριξη; Χάρηκα που όλα πήγαν καλά με τον Β επιπεδου σου! Ηθελα κι εγω να σου γράψω να ρίξεις μια ματιά και στην αυχενική για το στομαχάκι αλλά τέλος καλό όλα καλά!!! Εμείς τη Τρίτη έχουμε Β επιπεδου...

Παιρνω 3 utrogestan τη μερα και 4 trofocard (μαγνησιο)....Τωρα σχετικα με το στομαχακι και την αυχενικη που λες φυσικα και οταν απεικονιστει στομαχι στην αυχενικη δεν γινεται μετα να εξαφανιστει απλα πσο μεγαλωνει το μωρο και αναπτυσσονται τα οργανα μπορει να φανει καποιο προβλημα.Για παραδειγμα η ατρησια οισοφαγου δεν σημαινει πως δεν υπαρχει στομαχι αλλα οτι δεν συνδεεται αυτο με τον οισοφαγο για αυτο και το παιδι δεν καταπινει για να απεικονιστει το στομαχι στον υπερηχο.Αν τα εχω καταλαβει καλα.....Επισης η ατρησια επιβεβαιωνεται υπερηχογραφικα μετα την 25η εβδοναδα κυησης και αφου δεν φανει το στομαχι σε επαναλαμβανομενα υπερηχογραφηματα και συνδυαζεται με υδραμνιο δγλαδη πολυ αμνιακο υγρο κατι που επισης μου βρηκαν στη β επιπεδου. Περυσι που εχασα το μωρακι μου 23η εβδομαδα στην αυχενικη τα ειδαν ολα καλα...επισης 18η εβδομαδα τα εβλεπαν ολα καλα και ξαφνικα στη β επιπεδου το στομαχι δεν φανηκε ποτε ξανα....βεβαια οι λογοι που το εχασα δεν σχετιζονταν με αυτο το ευρημα αλλα συνεβη και αυτο για αυτο αγχωθηκα που δεν ειδαν το στομαχι απο την αρχη στη Β επιπεδου τωρα. Θελω να σου πω δηλαδη πως θυμομουν καθαρα οτι απεικονιστηκε στομαχι στην αυχενικη αλλα δεν ηταν ικανο αυτο να με ηρεμησει λογω της περσινης εμπειριας.Τελικα καταφεραν να με ηρεμησουν οι γιατροι μου και θεωρω πως η στραβη 2η φορα δεν θα γινει και πως το μωρακι μου ειναι μια χαρα.Αντε να πηγαινουν για ολες μας καλα τα πραγματα.....:P

Παιρνω 3 utrogestan τη μερα και 4 trofocard (μαγνησιο)....Τωρα σχετικα με το στομαχακι και την αυχενικη που λες φυσικα και οταν απεικονιστει στομαχι στην αυχενικη δεν γινεται μετα να εξαφανιστει απλα πσο μεγαλωνει το μωρο και αναπτυσσονται τα οργανα μπορει να φανει καποιο προβλημα.Για παραδειγμα η ατρησια οισοφαγου δεν σημαινει πως δεν υπαρχει στομαχι αλλα οτι δεν συνδεεται αυτο με τον οισοφαγο για αυτο και το παιδι δεν καταπινει για να απεικονιστει το στομαχι στον υπερηχο.Αν τα εχω καταλαβει καλα.....Επισης η ατρησια επιβεβαιωνεται υπερηχογραφικα μετα την 25η εβδοναδα κυησης και αφου δεν φανει το στομαχι σε επαναλαμβανομενα υπερηχογραφηματα και συνδυαζεται με υδραμνιο δγλαδη πολυ αμνιακο υγρο κατι που επισης μου βρηκαν στη β επιπεδου. Περυσι που εχασα το μωρακι μου 23η εβδομαδα στην αυχενικη τα ειδαν ολα καλα...επισης 18η εβδομαδα τα εβλεπαν ολα καλα και ξαφνικα στη β επιπεδου το στομαχι δεν φανηκε ποτε ξανα....βεβαια οι λογοι που το εχασα δεν σχετιζονταν με αυτο το ευρημα αλλα συνεβη και αυτο για αυτο αγχωθηκα που δεν ειδαν το στομαχι απο την αρχη στη Β επιπεδου τωρα. Θελω να σου πω δηλαδη πως θυμομουν καθαρα οτι απεικονιστηκε στομαχι στην αυχενικη αλλα δεν ηταν ικανο αυτο να με ηρεμησει λογω της περσινης εμπειριας.Τελικα καταφεραν να με ηρεμησουν οι γιατροι μου και θεωρω πως η στραβη 2η φορα δεν θα γινει και πως το μωρακι μου ειναι μια χαρα.Αντε να πηγαινουν για ολες μας καλα τα πραγματα.....:P

Φυσικά και θα σε επηρεάσει μια προηγούμενη κακή εμπειρία! Εδώ επηρεαζόμαστε διαβάζοντας άρθρα και δημοσιεύσεις! Σημασία όμως έχει ότι έχεις αποδεδειγμένα πιά μια πολύ φυσιολογική εγκυμοσύνη, ένα υγιές μωρό και προσέχεις κι εσύ όσο μπορείς!!! Να μας πάνε όλα υπέροχα μέχρι τέλους!!!!

I 'm a happy twin mom

Γεια σας κορίτσια! Εμένα οι συσπάσεις σταμάτησαν εντελώς και πλέον αισθάνομαι το μωράκι μου ξεκάθαρα και συχνότερα. Το είδαμε και υπερηχογραφικά στο ραντεβού μας με τον γιατρό και είμαστε ήσυχοι ως προς αυτό. Είμαι λίγο "χαμένη" όμως τις τελευταίες ημέρες γιατί με έχει πιάσει μια φοβία για τα μικρόβια. Φοβάμαι το τοξόπλασμα σε σημείο που έχουν ανοίξει τα χέρια μου από το πολύ πλύσιμο και από χθες μου μπήκε και η ιδέα του σταφυλόκοκκου και στρεπτόκοκκου. Δεν ξέρω και πώς ανιχνεύονται αυτά τα δύο. Μόνο από καλλιέργεια κολπικού υγρού; Εγώ έχω κάνει μόνο μία φορά καλλιέργεια και δεν ξέρω αν θα ξανακάνω σύντομα. Πάντως ραντεβού έχω ξανά σε ενάμιση μήνα. Ουφ! Τι άγχος είναι αυτό με την εγκυμοσύνη!

Γεια σας κορίτσια! Εμένα οι συσπάσεις σταμάτησαν εντελώς και πλέον αισθάνομαι το μωράκι μου ξεκάθαρα και συχνότερα. Το είδαμε και υπερηχογραφικά στο ραντεβού μας με τον γιατρό και είμαστε ήσυχοι ως προς αυτό. Είμαι λίγο "χαμένη" όμως τις τελευταίες ημέρες γιατί με έχει πιάσει μια φοβία για τα μικρόβια. Φοβάμαι το τοξόπλασμα σε σημείο που έχουν ανοίξει τα χέρια μου από το πολύ πλύσιμο και από χθες μου μπήκε και η ιδέα του σταφυλόκοκκου και στρεπτόκοκκου. Δεν ξέρω και πώς ανιχνεύονται αυτά τα δύο. Μόνο από καλλιέργεια κολπικού υγρού; Εγώ έχω κάνει μόνο μία φορά καλλιέργεια και δεν ξέρω αν θα ξανακάνω σύντομα. Πάντως ραντεβού έχω ξανά σε ενάμιση μήνα. Ουφ! Τι άγχος είναι αυτό με την εγκυμοσύνη![/quote

Καλημερα!!!Το φοβο με το τοξοπλασμα το εχω κι εγω καο σε καταλαβαινω απολυτα....εγω δεν τρωω εξω η αν φαω κατι μπορει μα επιλεξω μονο πιτσα μαργαριτα που εχει μονο σαλτσα και τυρι.Απο εκει και περα συνηθως τρωω μονο σπιτι μου πλενω καλα τα φρουτα καο τα λαχανικα και ψηνω καλα το κρεας το οποιο επειδη δεν αγαπω και ιδιαιτερα δεν το τρωω πολλες φορες μεσα στη βδομαδα.Δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι αν προσεχεις να πλενεις και εσυ καλα φρουτα και λαχανικα και να ψηνεις καλα.τα κρεατα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Τωρα για τα μικροβια που αφορουν το κολπο καο εκει συνηθως υπαρχουν και καποια συμπτωματα οπως φαγουρα...υγρα που μυριζουν ασχημα η εχουν περιεργο χρωμα.Τα υγρα στην εγκυμοσυνη ειναι συνξθως αρκετα και ειτε ειναι σαν νερο ειτε πιο παχυρευστα σαν ασπρη βλεννη και εχουν χρωμα διαφανο η λευκο η και καμια φορα ελαφρως κιτρινο...ολα αυτα ειναι φυσιολογικα απο οτι ξερω.Αν παρατηρησεις ομως αλλαγες οπως φαγουρα η.εντονα ασχημη μυρωδια πρεπει να ενημερωσεις το γιατρο σου και αν οντως υπαρχει μικροβιο δινει αντιβιωσουλα και ολα καλα.Οποτε δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αγχωνεσαι.:D

Διαφημίσεις

Φοβερό άγχος moumo μου με το τοξόπλασμα! Αφού ό, τι και να κάνω έχω τύψεις. Το πρόβλημα με εμένα είναι ότι δεν είμαι εγώ αυτή που μαγειρεύει τα φαγητά αλλά η μάνα μου και η πεθερά μου. Ο άντρας μου δε θέλει να κουράζομαι και με αυτό οπότε μετά τη δουλειά πάμε και τρώμε μία στην μία και μία στην άλλη. Θεωρώ ότι μπορώ να τους έχω εμπιστοσύνη μιας και μόνο το καλό μας θέλουν και τους έχω πει χίλιες φορές να καλοψήνουν τα κρέατα. Όμως δεν είμαι μπροστά στην παρασκευή του φαγητού και αν δω κάτι ροζ μου μπαίνουν αμφιβολίες και ανησυχίες. Και το άλλο πρόβλημα είναι με το φαγητό στη δουλειά μου. Είμαι σε ένα γραφείο με το αφεντικό μου και δεν θέλω να πηγαίνω συνέχεια στην τουαλέτα για να πλένω τα χέρια μου! Συνήθως πηγαίνω σούπερ μάρκετ και παίρνω κάτι και πλένω τα χέρια μου μόλις έρθω αλλά θέλω να τα ξαναπλύνω όταν ανοίγω τη σακούλα. Σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά να φτιάξω κάτι που να μπαίνει στην κατάψυξη (να το φτιάξω ΣΚ) και να το ψήνω κάθε βράδυ ή κάθε πρωί πριν φύγω για τη δουλειά. Για έξω δεν το συζητώ! Εκεί που τρώγαμε δύο φορές την εβδομάδα απέξω με τον άντρα μου τώρα το έχω κόψει τελείως.

Θέλω επίσης να εξεταστώ ξανά για το τοξόπλασμα σύντομα για να μου φύγουν οι ιδέες ανεξάρτητα από τις εξετάσεις που μου γράφει ο γιατρός μου. Εκείνος μου γράφει μία σε κάθε τρίμηνο αλλά εγώ θα ήθελα μία το μήνα. Περιμένω πώς και πώς να καθίσω στο σπιτάκι μου με την άδεια εγκυμοσύνης για να τα κάνω όλα όπως θέλω εγώ. Θέλω δυόμιση μήνες ακόμα όμως... Και φυσικά ελπίζω να μην έχω κάνει ήδη κάποιο κακό στο παιδάκι μου.

Εσύ πώς είσαι; Και πώς τα πας με το άγχος; Πήγες στον γιατρό σου; Όλα καλά;

Φοβερό άγχος moumo μου με το τοξόπλασμα! Αφού ό, τι και να κάνω έχω τύψεις. Το πρόβλημα με εμένα είναι ότι δεν είμαι εγώ αυτή που μαγειρεύει τα φαγητά αλλά η μάνα μου και η πεθερά μου. Ο άντρας μου δε θέλει να κουράζομαι και με αυτό οπότε μετά τη δουλειά πάμε και τρώμε μία στην μία και μία στην άλλη. Θεωρώ ότι μπορώ να τους έχω εμπιστοσύνη μιας και μόνο το καλό μας θέλουν και τους έχω πει χίλιες φορές να καλοψήνουν τα κρέατα. Όμως δεν είμαι μπροστά στην παρασκευή του φαγητού και αν δω κάτι ροζ μου μπαίνουν αμφιβολίες και ανησυχίες. Και το άλλο πρόβλημα είναι με το φαγητό στη δουλειά μου. Είμαι σε ένα γραφείο με το αφεντικό μου και δεν θέλω να πηγαίνω συνέχεια στην τουαλέτα για να πλένω τα χέρια μου! Συνήθως πηγαίνω σούπερ μάρκετ και παίρνω κάτι και πλένω τα χέρια μου μόλις έρθω αλλά θέλω να τα ξαναπλύνω όταν ανοίγω τη σακούλα. Σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά να φτιάξω κάτι που να μπαίνει στην κατάψυξη (να το φτιάξω ΣΚ) και να το ψήνω κάθε βράδυ ή κάθε πρωί πριν φύγω για τη δουλειά. Για έξω δεν το συζητώ! Εκεί που τρώγαμε δύο φορές την εβδομάδα απέξω με τον άντρα μου τώρα το έχω κόψει τελείως.

Θέλω επίσης να εξεταστώ ξανά για το τοξόπλασμα σύντομα για να μου φύγουν οι ιδέες ανεξάρτητα από τις εξετάσεις που μου γράφει ο γιατρός μου. Εκείνος μου γράφει μία σε κάθε τρίμηνο αλλά εγώ θα ήθελα μία το μήνα. Περιμένω πώς και πώς να καθίσω στο σπιτάκι μου με την άδεια εγκυμοσύνης για να τα κάνω όλα όπως θέλω εγώ. Θέλω δυόμιση μήνες ακόμα όμως... Και φυσικά ελπίζω να μην έχω κάνει ήδη κάποιο κακό στο παιδάκι μου.

Εσύ πώς είσαι; Και πώς τα πας με το άγχος; Πήγες στον γιατρό σου; Όλα καλά;

Δεν χρειάζονται όλες αυτές οι φοβίες, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να πλένεις καλά τα φρούτα και τα λαχανικά, να μην τα τρώς με την φλούδα, να ψήνεις καλά τα κρέατα, και μην τρώς ΠΟΤΕ από έξω ωμά λαχανικά! (επίσης να ξέρεις πως στην πράσινη σαλάτα μετά το πλύσιμο μπορείς να βάζεις και ξύδι ως επιπλέον καθάρισμα).

Καλησπέρα kotsifikos. Το ξέρω ότι υπερβάλλω. Όταν το σκέφτομαι πιο ήρεμα το καταλαβαίνω και λέω τι κάθομαι και σκέφτομαι! Η σκέψη όμως ότι μπορεί να πάθει κάτι κακό το μωρό μου με τρελαίνει. Θα κάνω υπομονή. 4,5 μήνες έμειναν! Εσύ βλέπω έχεις ένα παιδάκι ήδη. Να το χαίρεσαι!!!

Καλησπέρα kotsifikos. Το ξέρω ότι υπερβάλλω. Όταν το σκέφτομαι πιο ήρεμα το καταλαβαίνω και λέω τι κάθομαι και σκέφτομαι! Η σκέψη όμως ότι μπορεί να πάθει κάτι κακό το μωρό μου με τρελαίνει. Θα κάνω υπομονή. 4,5 μήνες έμειναν! Εσύ βλέπω έχεις ένα παιδάκι ήδη. Να το χαίρεσαι!!!

Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!

Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου.

Καλημερα elia671 πως εισαι?Μολις σημερα ειδα την απαντηση σου για αυτο σου απανταω καθυστερημενα....εγω πηγα τελευταια φορα στο γιατρο μου τη περασμενη Τεταρτη και τελικα επειδη ο τραχηλος μειωνεται μου ειπαν οχι μονο να σταματησω δουλεια και να ξεκουραζομαι αλλα να ειμαι και ξαπλα στο κρεβατι ολη μερα και να σηκωνομαι μονο για τουαλετα.Οι συσπασεις σε εμενα συνεχιζονται ...δεν ειναι επιπονες αλλα με αγχωνουν λογω του τραχηλου που μειωνεται και οι συσπασεις δεν βοηθουν.Κανω οτι μου λεει ο γιατρος και προσπαθω να μην αγχωνομαι....επανεξεαταση εχω σε 10 μερες.

Διαφημίσεις

Καλημέρα moumo. Εγώ είμαι καλά. Δεν έχω καθόλου συσπάσεις ευτυχώς. Σήμερα ξύπνησα με έναν πόνο στη μέση αλλά αφού αισθάνομαι το μωράκι μου δεν αγχώνομαι. Την άλλη εβδομάδα έχω και ραντεβού για το Β' επιπέδου και ελπίζω πως θα πάνε κι εκεί όλα καλά.

Στεναχωρήθηκα που σε αναγκάζει ο γιατρός σου σε ακινησία... Ελπίζω και εύχομαι από δω και πέρα να σου πάνε όλα καλά μέχρι τέλους και να γεννήσεις ένα υγιέστατο παιδάκι! :)

Καλημερα elia671 πως εισαι?Μολις σημερα ειδα την απαντηση σου για αυτο σου απανταω καθυστερημενα....εγω πηγα τελευταια φορα στο γιατρο μου τη περασμενη Τεταρτη και τελικα επειδη ο τραχηλος μειωνεται μου ειπαν οχι μονο να σταματησω δουλεια και να ξεκουραζομαι αλλα να ειμαι και ξαπλα στο κρεβατι ολη μερα και να σηκωνομαι μονο για τουαλετα.Οι συσπασεις σε εμενα συνεχιζονται ...δεν ειναι επιπονες αλλα με αγχωνουν λογω του τραχηλου που μειωνεται και οι συσπασεις δεν βοηθουν.Κανω οτι μου λεει ο γιατρος και προσπαθω να μην αγχωνομαι....επανεξεαταση εχω σε 10 μερες.

Moumo μην αγχώνεσαι! Πολλές είχαν συσπάσεις και με τη ξάπλα, το μαγνήσιο και το utrogestan γέννησαν τελειόμηνα! Την καλημέρα μου και την αγάπη μου!

I 'm a happy twin mom

Γεια σας κορίτσια! Εμένα οι συσπάσεις σταμάτησαν εντελώς και πλέον αισθάνομαι το μωράκι μου ξεκάθαρα και συχνότερα. Το είδαμε και υπερηχογραφικά στο ραντεβού μας με τον γιατρό και είμαστε ήσυχοι ως προς αυτό. Είμαι λίγο "χαμένη" όμως τις τελευταίες ημέρες γιατί με έχει πιάσει μια φοβία για τα μικρόβια. Φοβάμαι το τοξόπλασμα σε σημείο που έχουν ανοίξει τα χέρια μου από το πολύ πλύσιμο και από χθες μου μπήκε και η ιδέα του σταφυλόκοκκου και στρεπτόκοκκου. Δεν ξέρω και πώς ανιχνεύονται αυτά τα δύο. Μόνο από καλλιέργεια κολπικού υγρού; Εγώ έχω κάνει μόνο μία φορά καλλιέργεια και δεν ξέρω αν θα ξανακάνω σύντομα. Πάντως ραντεβού έχω ξανά σε ενάμιση μήνα. Ουφ! Τι άγχος είναι αυτό με την εγκυμοσύνη!

Κι εγώ έχω άγχος με το τοξόπλασμα κι όπως έγραψες αν ειναι λίγο πιο ροζ το κρέας τρώω φρίκη! Ας είμαστε όμως αντικειμενικές. Δεν είναι εύκολο να κολλήσεις... Εκτός από άψητο θα πρεπει το κρέας να είναι και μολυσμένο... Διαφορετικά, θα είχαμε αποκτήσει όλες αντισώματα όλα αυτά τα χρόνια πριν μείνουμε έγκυες. Αφού έχουν αναλάβει η μαμά κι η πεθερά το μαγείρεμα μην ανησυχεις! Εγώ όταν τύχει να φάω έξω ζητάω το κρέας καλοψημένο και παραγγέλνω μόνο βραστή σαλάτα. Πάντως, και τον εξωσωματικό που ρώτησα μου είπε να εξετάζω το τοξόπλασμα κάθε τρίμηνο και οχι κάθε μήνα που το τσέκαρα εγώ η μουρλάρα...! :-D

I 'm a happy twin mom

Εμένα ο γιατρός μου μου έχει πει να μην κάνουμε υπερβολές στις εξετάσεις του τοξοπλάσματος. Εγώ όμως δεν μπορώ να μην το σκέφτομαι. Μου έχει γράψει μόνο δύο φορές την εξέταση (μία φορά στο πρώτο και μία στο δεύτερο τρίμηνο) αλλά εγώ την έχω κάνει και από μόνη μου άλλες δύο φορές ακόμα. Σκέφτομαι να την ξανακάνω σύντομα γιατί έχει ήδη περάσει ένας μήνας από την τελευταία φορά και τρώγομαι. Αν και προσέχω τι τρώω φοβάμαι μήπως κολλήσω τοξόπλασμα ακουμπώντας κάποια μολυσμένη επιφάνεια κατά λάθος και ακουμπώντας μετά τα χείλη μου και πάει λέγοντας.

Μακάρι τα παιδάκια μας να γεννηθούν υγιέστατα!!!

Πότε γεννάς με το καλό Charra;

Εμένα ο γιατρός μου μου έχει πει να μην κάνουμε υπερβολές στις εξετάσεις του τοξοπλάσματος. Εγώ όμως δεν μπορώ να μην το σκέφτομαι. Μου έχει γράψει μόνο δύο φορές την εξέταση (μία φορά στο πρώτο και μία στο δεύτερο τρίμηνο) αλλά εγώ την έχω κάνει και από μόνη μου άλλες δύο φορές ακόμα. Σκέφτομαι να την ξανακάνω σύντομα γιατί έχει ήδη περάσει ένας μήνας από την τελευταία φορά και τρώγομαι. Αν και προσέχω τι τρώω φοβάμαι μήπως κολλήσω τοξόπλασμα ακουμπώντας κάποια μολυσμένη επιφάνεια κατά λάθος και ακουμπώντας μετά τα χείλη μου και πάει λέγοντας.

Μακάρι τα παιδάκια μας να γεννηθούν υγιέστατα!!!

Πότε γεννάς με το καλό Charra;

Αρχές Ιανουαρίου! Εσύ; Ολα καλά θα πανε! Το άγχος ειναι λογικό σε μία εγκυμοσυνη ειδικά αν επιτεύχθηκε μετ' εμποδίων!

I 'm a happy twin mom

καλημέρα σε όλους!!

είμαι στο κρεβάτι με συσπάσεις από την 27η εβδομάδα!

Μου έχουν μείνει 3 εβδομάδες να μπω στο μήνα μου!

Ψάχνω τα yotopar διότι αυτά με βοήθησαν καλύτερα!

Δυστυχώς τα adalat δεν με ηρεμούν!

Παρακαλώ ενημερώστε με αν κάποια κοπέλα τα έχει από κάποια προηγούμενη εγκυμοσύνη!

Ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση

καλημέρα σε όλους!!

είμαι στο κρεβάτι με συσπάσεις από την 27η εβδομάδα!

Μου έχουν μείνει 3 εβδομάδες να μπω στο μήνα μου!

Ψάχνω τα yotopar διότι αυτά με βοήθησαν καλύτερα!

Δυστυχώς τα adalat δεν με ηρεμούν!

Παρακαλώ ενημερώστε με αν κάποια κοπέλα τα έχει από κάποια προηγούμενη εγκυμοσύνη

Γεια σου maroulit!!Σχετικα με το yutopar εγω το εψαξα παρα πολυ και δεν καταφερα να το βρω....εγω ειμαι στην 25η εβδομαδα και εχω συσπασεις απο πολυ νωρις εχω και κοντο τραχηλο και προσπαθησα πολυ να το βρω αλλα δεν τα καταφερα....ρωτησα σε φαρμακαποθηκες εψαξα μεχρι και στο εξωτερικο μεσω φιλων που ζουν εκει...ρωτησα αλλες μανουλες....τιποτα.Ελπιζω καποια μαμα απο εδω να σε βοηθησει.Παντως μην αγχωνεσαι αφου μπαινεις και στο μηνα σου ολα θα πανε μια χαρα...Εγω παλευω τις συσπασεις με μαγνησιο ουτροτζεσταν πολυ ηρεμια και ακινησια λογω του οτι εχω και κοντο τραχηλο.Με το καλο το μωρακι σου!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...