Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ελένη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 208
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

livinath είπε:
Ερώτηση: Τελικά στο θηλασμό κάνει να κάνουμε ανταύγειες, βαφές, βαφές νυχιών κοκ ή καλό είναι να αποφεύγονται;;

Μπορούμε να βάφουμε μαλλιά και νύχια :D

• 2 months later...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ο μικρουλης μου ειναι 3 μηνων πλεον κ εχει ηδη φτασει τα 7 κιλακια..το γαλατακι της μαμας ειναι πολυ θρεπτικο τελικα :)))).ηρθε επιτελους η ωρα να ξαναγινω κ εγω λιγακι πιο θηλυκη.θελω να κανω μια φορμα στα μαλλακια μου που μου παει πολυ αλλα ολο το σοι εχει ενωθει με την κομμωτρια κ επειμενουν οτι ειναι απαγορευτικο.ειναι αληθεια αγλαια?μπορω να τα βαψω αλλα οχι να κανω φορμα?

mamag είπε:
.θελω να κανω μια φορμα στα μαλλακια μου που μου παει πολυ αλλα ολο το σοι εχει ενωθει με την κομμωτρια κ επειμενουν οτι ειναι απαγορευτικο.ειναι αληθεια αγλαια?μπορω να τα βαψω αλλα οχι να κανω φορμα?

Nομίζω ότι τέτοια θέματα δεν είναι για να τα συζητάς ούτε με το σόι ούτε με την κομμώτρια! Όταν ζητάς τη γνώμη τους, είναι αναμενόμενο ότι θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Μην τους δίνεις δικαίωμα.

Δεν υπάρχει αντένδειξη ούτε για τη βαφή ούτε για τη φόρμα.

Στην κομμώτρια να πεις ότι το γάλα σε σκόνη είναι πολύ πιο επικίνδυνο.

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

Γεια σας!

Ποια μανούλα ξέρει αν επιτρέπεται η βαφή μαλλιών όταν θηλάζεις??

Έχω δύο παιδάκια και όταν ο μεγάλος μου γιος ήταν 6,5 μηνών (και θήλαζα), έμεινα έγκυος στον δεύτερο! Οπότε έχουν περάσει πανω από δύο χρόνια που κάνω αντάυγειες, με αποτέλεσμα τα μαλλιά μου να είναι σα βαμμένα.

(Πώς λέμε έχει τόσο ωράια ξανθά μαλλιά, γιατί βάφει τη ρίζα μαύρη, κάπως έτσι)

Ευχαριστώωωωωωωωωω!!!

Διαφημίσεις

Εγω θα σας πω τη γνωμη μου και ας κανει η καθεμια ο,τι καταλαβαινει με αυτην.

Ο θηλασμος ειναι μια φυσικη διαδικασια και καλο ειναι η ζωη της μητερας να συνεχιζεται κανονικα.

Οι βαφες μαλλιων, τα μανο και η πλειοψηφια των καλλυντικων απο την αλλη οχι μονο φυσικα δεν ειναι, αλλα κουβαλανε ενα καρο βαρεα μεταλλα μεσα τους ακρως επικινδυνα.

Μια βολτα στις σχετικες ιστοσελιδες θα πεισει και τις πιο δυσπιστες.

Ο πλακουντας κατα την εγκυμοσυνη εχει μεγαλη προστατευτικη δραση εναντι του εμβρυου.

Φυσικα το ξενο γαλα ειναι χειροτερο, αλλα δε μου αρεσει καθολου αυτη η ευκολια με την οποια λεμε οτι "ρωτησα τον ταδε γιατρο/κομμωτη/μαια/φιλη και μου ειπε οτι δεν πειραζει η βαφη μαλλιων".

Το δερμα, τα νυχια και οι τριχες μεταφερουν το 30% αυτων που βαζουμε εσωτερικα στο αιμα μας. Φυσικα ο οργανισμος εχει την ικανοτητα να μεταβολιζει και αυτες τις ουσιες, αλλα σιγουρα κατι μενει.

Οσο για τις δηθεν φυτικες βαφες, ειναι μια μεγαλη ΜΕΓΑΛΗ απατη.

Προσεξτε στη συσκευασια τους τι γραφουν. Οποιος εχει στο παρελθον εκδηλωσει αλλεργια σε βαφη, να ΜΗΝ τη χρησιμοποιησει!

Γιατι αραγε? Αφου υποτιθεται οτι ειναι και διαφημιζονται ως υποαλλεργικες, καθαρα φυτικες κλπ.

Γιατι απλουστατα ΔΕΝ ειναι. Δε βαφει η τριχα χωρις χημικα (εκτος κι αν θελετε να βαψετε με κρεμμυδια, παντζαρια, χεννα κλπ).

Προσφατα το συζητουσα παλι με τον φαρμακοποιο μας (εδω που τα λεμε εχει και συμφερον να πουλησει) και εχει την ιδια αποψη, οτι προκειται για απατη.

Τα ιδια και ο κομμωτης μου (αλλος με συμφερον επισης), ο οποιος δεν αφησε ποτε τη γυναικα του να βαψει μαλλια με κανενος ειδους βαφη ουτε στην εγκυμοσυνη ουτε στο θηλασμο.

Σας βεβαιω οτι ανηκω στην κατηγορια της λεγομενης "κοκετας" (δε μου αρεσει και πολυ η λεξη), αλλα γνωριζοντας τα συστατικα που εχουν ολα αυτα τα καλλυντικα, επιλεγω συνειδητα να μην περασουν ουτε κατ' ελαχιστο στο μωρο μου και στο γαλα του.

Φυσικα και υπαρχει περιβαλλοντικη μολυνση και πολλοι αλλοι επιβαρυντικοι παραγοντες, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε θα προσπαθησω να αποφυγω ο,τι τουλαχιστον μπορω.

Προσπαθω να φροντιζω αλλιως τον εαυτο μου για να νιωθω καλα.

Το δε σολαριουμ εχει καταστροφικες συνεπειες για την υγεια και το δερμα (επισης υπαρχουν σχετικα αρθρα) και δεν εχει καμμια σχεση με τον ηλιο, ο οποιος εχει και καποια οφελη. Το σολαριουμ κανενα. Ειναι απολυτως παραλογο, μη φυσιολογικο και επικινδυνο να διεγειρεις τεχνητα τη μελατονινη.

k9Tap3.png

O πλακούντας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει ελάχιστη προστατευτική δράση, οι περισσότερες ουσίες περνάνε από την κυκλοφορία του αίματος της μητέρας στην κυκλοφορία του αίματος του παιδιού χωρίς να αλλάξει η συγκέντρωση.

Επιπλέον τα όργανα του εμβρύου είναι ανώριμα και πολύ πιο ευάλωτα σε σχέση με του βρέφους.

Γι αυτό και στην εγκυμοσύνη αποφεύγονται ακόμη και φάρμακα που χαρακτηρίζονται ως αθώα.

Γενικά η έκθεση σε επικίδνυνους παράγοντες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντικά πιο επιβλαβής για το έμβρυο σε σχέση με την έκθεση ενός βρέφους στους ίδιους παράγοντες.

Σε γενικές γραμμές στο γάλα περνάνε λιγότερες ουσίες (μερικές δεν περνάνε καθόλου όπως αυτές που έχουν μεγάλο μοριακό βάρος, πχ ινσουλίνη), η συγκέντρωση των περισσότερων ουσιών στο γάλα είναι μικρότερη από ότι στο πλάσμα του αίματος και το σημαντικότερο, κάποιες από αυτές διασπώνται στο στομάχι, κάποιες μένουν στην πεπτική οδό και αποβάλλονται χωρίς να περάσουν στην κυκλοφορία.

Η μητέρα που συνηθίζει να βάφει τα μαλλιά της και τα νύχια της, συσσωρεύει τα βαρέα μέταλλα στο σώμα της και εκθέτει σε αυτά κυρίως το έμβρυο και λιγότερο το βρέφος διαμέσου του γάλακτος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση (συμπεριλαμβανομένης κάθε έκθεσης σε χημικά, βαφές κλπ) δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό.

Αν μια μητέρα αποφασίσει να απομακρύνει όσους επικίνδυνους παράγοντες μπορεί από τη ζωή της και το σώμα της, τόσο το καλύτερο για την ίδια και το παιδί της.

Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι και τα φυτοφάρμακα που τρώμε κάθε μέρα, τα τσιγάρα που άμεσα ή έμμεσα καπνίζουμε, τα τρανς λιπαρά οξέα που βάζουμε στο σώμα μας κάθε φορά που τηγανίζουμε, ψήνουμε μέσα στα λάδια, βράζουμε τα λιπαρά.

Μια τηγανητή πατάτα μπορεί να έχει τηγανιστεί σε τέτοια λάδια που να είναι πιο επικίνδυνη από το καρκινογόνο τσιγάρο.

Όλοι αυτοί οι επιβαρυντικοί παράγοντες για την υγεία μας δεν αποτελούν αντένδειξη για το θηλασμό.

Φυσικα και δεν ειναι αντενδειξη για το θηλασμο, αλλα δε θα ηταν ωραια μιας και τρωει απο τον οργανισμο μας το μωρο, ο,τι επιβλαβες μππορουμε, να το περιορισουμε?

Ο,τι μπορει η καθεμια.

k9Tap3.png

kassiani είπε:
Φυσικα και δεν ειναι αντενδειξη για το θηλασμο, αλλα δε θα ηταν ωραια μιας και τρωει απο τον οργανισμο μας το μωρο, ο,τι επιβλαβες μππορουμε, να το περιορισουμε?

λογικά η aglaiα δεν λέει κάτι διαφορετικο...

απλά εξηγεί ότι δεν είναι αντένδειξη...

Εγώ προσωπικά αν γνώριζα κάποια πράγματα που διάβασα εδώ ότι δεν είναι αντενδείξεις σίγουρα θα το προσπαθούσα...

rQGhp3.png

DALIA είπε:
λογικά η aglaiα δεν λέει κάτι διαφορετικο...

απλά εξηγεί ότι δεν είναι αντένδειξη...

Εγώ προσωπικά αν γνώριζα κάποια πράγματα που διάβασα εδώ ότι δεν είναι αντενδείξεις σίγουρα θα το προσπαθούσα...

Πραγματι ετσι ειναι. Αν ειναι να κοψεις το θηλασμο, καλυτερα να συνεχισεις τα υπολοιπα.

Απλα ηθελα να πω οτι αλλο δεν ειναι αντενδειξη και αλλο δεν πειραζει.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Θα ήταν πολύ ωραία και να τρώει πιο υγιεινά και να αθλείται και να ζει σε μια περιοχή με καθαρό αέρα...

Δυστυχώς για τις περισσότερες μητέρες αυτά σημαίνουν τόσο μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής τους που δεν τις αντέχουν.

Αφήνουμε λοιπόν την μητέρα να διαλέξει τον τρόπο ζωής που κάνει ανάλογα με τις προτιμήσεις της και τις δυνατότητές της.

Αν κάποιος φορτώσει τη μητέρα με δυσβάσταχτα "πρέπει" και τη γεμίσει τύψεις, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αλλάξει τρόπο ζωής και ότι θα εγκαταλείψει το θηλασμό πολύ σύντομα.

Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι για να θηλάσει μια μητέρα θα πρέπει να υπάρχουν ιδανικές συνθήκες υγείας, διατροφής, άθλησης, ψυχολογικής κατάστασης και συνθηκών περιβάλλοντος, που θα κάνουν το θηλασμό να φαίνεται αδύνατος για τις περισσότερες.

Αυτή την προσέγγιση επέλεξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με βασικό κριτήριο το να θηλάζουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά και για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Την ίδια προσέγγιση ακολουθεί και ο Διεθνής Σύνδεσμος Θηλασμού και η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια ακόμη και η διατύπωση των επιμέρους θεμάτων είναι σχεδόν κοινή.

Μεριμνούν ώστε η διατύπωση να μην προβάλλει καμία μητέρα όποια επιλογή και να κάνει, από οποιοδήποτε πολιτισμικό περιβάλλον και αν προέρχεται, σε οποιαδήποτε οικομονική κατάσταση και να βρίσκεται, όποιες ανάγκες και να έχει.

Βοηθούν τη μητέρα να ανταπεξέλθει στις όποιες απαιτήσεις της ζωής της και στο να μπορέσει αυτές να τις συνδυάσει με το θηλασμό.

Έχει φανεί ότι όσο περισσότεροι είναι οι περιορισμοί, τόσο λιγότερο διαρκεί ο θηλασμός. Προφανώς με αυτό το κριτήριο δίνουν αυτές τις οδηγίες και τις διατυπώνουν με αυτόν τον τρόπο ώστε ο θηλασμός να διαρκεί περισσότερο και η μητέρα να νιώθει καλά.

είναι ακριβώς αυτό που είπα παραπάνω αν γνώριζα ότι τελικά οι περιορισμοί μου θα ήταν πολύ λιγότεροι από αυτούς που φανταζόμουν θα θήλαζα τουλάχιστον 1 έτος, όσο εγωιστικό και αν ακόύγεται αυτό...

rQGhp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Άσχετη ερώτηση με τη βαφή μαλλιών, αλλά σχετική με αυτά που ίσως επηρρεάζουν το θηλασμό: Κρέμες για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας??? Υπάρχουν κάποια συστατικά συγκεκριμένα που πρέπει να προσέχω να μην υπάρχουν στις κρέμες και να τα αποφεύγω??? να πάρω κάποια κρέμα με φυτικά συστατικά? Μετά από δύο συνεχόμενες εγκυμοσύνες, η κυτταρίτιδα κάνει πάρτυ πάνω μου.....

Το φανταζομαι το παρτυ, αλλα να σου πω την αληθεια δεν ξερω κατα ποσο θα ληξει με τις κρεμες.

Η κυταρριτιδα πανω απ' ολα θελει αλλαγη διατροφης, πολλες φορες αρκει και μονο το αδυνατισμα.

Να ξερεις παντως οτι το 30% των κρεμων που βαζουμε επανω μας περνανε και εσωτερικα.

Στη θεση σου θα προτιμουσα καποια φυτικη, αν και τιποτα δεν ειναι τοσο αθωο οσο γραφει.

Παντως το θηλασμο δε χρειαζεται να τον σταματησεις.

Πιστεψε με (δεν μπορω να επεκταθω) κανει καλο και στην κυταρριτιδα λογω αποτοξινωσης.

k9Tap3.png

kassiani είπε:
Το φανταζομαι το παρτυ, αλλα να σου πω την αληθεια δεν ξερω κατα ποσο θα ληξει με τις κρεμες.

Η κυταρριτιδα πανω απ' ολα θελει αλλαγη διατροφης, πολλες φορες αρκει και μονο το αδυνατισμα.

Να ξερεις παντως οτι το 30% των κρεμων που βαζουμε επανω μας περνανε και εσωτερικα.

Στη θεση σου θα προτιμουσα καποια φυτικη, αν και τιποτα δεν ειναι τοσο αθωο οσο γραφει.

Παντως το θηλασμο δε χρειαζεται να τον σταματησεις.

Πιστεψε με (δεν μπορω να επεκταθω) κανει καλο και στην κυταρριτιδα λογω αποτοξινωσης.

δεν το εχω σκοπο να κοψω το θηλασμο ετσι κ αλλιως, απλα ελεγα να ξεκινησω απο τωρα ετσι ωστε το καλοκαιρι να μην ειμαι σε αθλια κατασταση!

Θα θελα να παω γυμναστηριο, αλλα που να τα αφησω τα μικρα, ειδικα που ξεκιναω δουλεια σε ενα μηνα! ουφ! προσπαθω να προσεχω, αλλα με πιανουν κατι λιγουρες για χαζοφαγητα, αλλο πραγμα! Στο μεταξυ γιατι διαβαζω παντου οτι με το θηλασμο αδυνατιζεις και εγω δε χανω γραμμαριο??? οεο

Αδυνατιζεις με το θηλασμο γιατι καις παραπανω θερμιδες, εαν ομως κανεις και διαιτα μαζι ή τρως οσο ετρωγες, οποτε καιγοντας παραπανω, χανεις.

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι ευκολη η διαιτα γιατι ο θηλασμος και οι ορμονες που εκκρινονται δεν σε αφηνουν ησυχη να κανεις διαιτα.

Εκκρινεται μια ορμονη που εμποδιζει το αδυνατισμα για να προστατευσει τη διατροφη του μωρου και μια αλλη που σου αυξανει την ορεξη ακριβως για τον ιδιο λογο.

Παντως τα κιλα θα φυγουν, ενω το γαλα δεν ξαναρχεται για το μωρο.

Αυτο σκεφτομαι και κανω λιγη υπομονη:)

k9Tap3.png

Καλα, δεν υπαρχει περιπτωση να κοψω το θηλασμο για να αδυνατισω, τι μανα θα ημουν! Αλλωστε το απολαμβανω απιστευτα! Ελεγα μηπως τα καταφερνα και τα δυο ταυτοχρονα :wink:

E, απο Δευτερα διαιτα! Οπως και καθε εβδομαδα αλλωστε! χαχαχα

Κοιτα, αν κανεις μια σωστη διατροφη 1.800 θερμιδων ημερησιως, πιστευω οτι και μια χαρα θα ειναι ο θηλασμος, αλλα θα χασεις κιολας.

Αν βαριεσαι τις θερμιδες, κοψε απλως τυρια, ψωμια, αλκοολ, αναψυκτικα και γλυκα και θα δεις μεγαλη διαφορα.

k9Tap3.png

• 8 months later...

Ερωτηση προς Αγλαια!!

Απ οτι διαβασα επιτρεπεται να βαψω τα μαλλια ενω θηλαζω!!!!!!!!!

Ειδα ομως οτι οι περισσοτερες τα βαφουν μετα τον 5ο μηνα του παιδιου!!

Επειδη σε δυο εβδομαδες παντρευεται ο κουνιαδος μου και οπως καταλαβαινετε θελω να ειμαι περιποιημενη.......σκεφτομαι να παω κομμωτηριο αυτο το Σαββατο.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης...........το μωρο μου θα ειναι 36 ημερων!!!

Υπαρχει προβλημα που ειναι τοσο μικρουλα και θελω να τα βαψω!!!!:confused::confused:

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!!:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...