Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ελένη

Recommended Posts

Οι ορμόνες θα ρυθμιστούν μόνες τους. Τι εννοείς τα παίρνεις σε συγκεκριμένες ώρες; Αν δεν κάνεις εξέταση δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα αν είναι οι ορμόνες.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 208
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

φιλ είπε:
Το μωρό είναι 3 1/4 μηνών. Ξεκίνησε έντονη τριχόπτωση εδώ και δυο εβδομάδες. Παίρνω συμπληρώματα σιδήρου, φολικό οξύ καιι ασβέστιο. Εξετάσεις δεν έχω κάνει. Αυτό μου συνέβει και όταν ήταν η μεγάλη μου κόρη 3 μηνών μόνο που τότε δεν θήλαζα. Είναι φυσιολογικό λέτε; Το εύχομαι.Προσπαθώ με τη διατροφή και ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση, γιατί τα μαλλιά μου ποτέ δεν ήταν πολλά και αγχώθηκα αρκετά αυτή τη φορά,γιατί δεν ξέρω αν μπορώ να ξανακάνω τη θεραπεία, που την άλλη φορά με βοήθησε αρκετά και να σταματήσει η τριχόπτωση αλλά και να να ξαναβγούν τα μαλλάκια μου.

Απολυτα φυσιολογικό δεν εχει σχεση με τον θηλασμό ! Μεχρι τον 3ο μηνα εχεις ακομα την υπεροχη κομη λογω των ορμονων της εγκυμοσυνης , μετα αρχιζουν οι πτωσεις :lol: Μην ανησυχεις ολες το περνάμε αλλα το καλο ειναι οτι βλεπεις φυτρες ξανα ...δεν θα μεινουμε φαλακρες !!!

Εχει καπου στο φορουμ και αντιστοιχο θεμα ... Ακριβως στον 3ο μου αρχισε και μενα και συνεχίζει ακομα !!!

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Να κανω μια ερωτηση?

Γιατι ο καθε παιδιατρος λεει τα δικα του? Τι να πιστεψω και τι ειναι σωστο?

Το μωρο μου ειναι 9 μηνων και τωρα την θηλαζω μια φορα την ημερα.Ο παιδιατρος λοιπον οταν τον ρωτησα αν μπορω να βαψω τα μαλλια μου με κοrre μου ειπε καλυτερα οχι γιατι δεν ξερουμε αν βλαψει το παιδι σε βαθος χρονου. Εχω αγορασει βαφη εδω και μηνες και καθομαι και την κοιταω γιατι φοβαμαι και νιωθω απιστευτες τυψεις. Κανω ανταυγειες καθε 2 μηνες αλλα τα μαλλια μου ειναι σχεδον ολα λευκα και τωρα που επεστρεψα στην δουλεια νιωθω πολυ ασχημα.Εχω παθει ψυχολογικο!!!!!!!

Marisa είπε:
Να κανω μια ερωτηση?

Γιατι ο καθε παιδιατρος λεει τα δικα του? Τι να πιστεψω και τι ειναι σωστο?

Το μωρο μου ειναι 9 μηνων και τωρα την θηλαζω μια φορα την ημερα.Ο παιδιατρος λοιπον οταν τον ρωτησα αν μπορω να βαψω τα μαλλια μου με κοrre μου ειπε καλυτερα οχι γιατι δεν ξερουμε αν βλαψει το παιδι σε βαθος χρονου. Εχω αγορασει βαφη εδω και μηνες και καθομαι και την κοιταω γιατι φοβαμαι και νιωθω απιστευτες τυψεις. Κανω ανταυγειες καθε 2 μηνες αλλα τα μαλλια μου ειναι σχεδον ολα λευκα και τωρα που επεστρεψα στην δουλεια νιωθω πολυ ασχημα.Εχω παθει ψυχολογικο!!!!!!!

Γιατί ο παιδίατρος δεν νοιάζεται για το πώς νιώθεις και προσπαθεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Δίνει συνεχώς γάλα σε σκόνη και κρέμες με γάλα σκόνη που έχει αποδειχθεί ότι σε βάθος χρόνου βλάπτει το κάθε παιδί. Αλλά εκεί που έχει κέρδη δεν νοιάζεται...

(δεν είναι λίγο μια φορά τη μέρα; δεν θέλει παραπάνω; γι αυτό δεν νοιάστηκε ο παιδίατρος; )

Διαφημίσεις

Aπο την αρχη της εδινα και συμπληρωμα γιατι δεν ειχα πολυ γαλα.Τωρα το γαλα μου εχει μειωθει παρα πολυ και της δινω ισα για να μην μου σταματησει εντελως, επειδη ξερω οτι και μια σταγονα ειναι σημαντικη για το μωρο.

Τελικα aglaia να τα βαψω η οχι?Θελω να ειμαι 100% σιγουρη οτι δεν θα βλαψω το μωρο γιατι εχω παθει ψυχωση με το θεμα.Οσο για τα γαλατα σκονες εχεις απολυτο δικιο αλλα δυστυχως λιγες μελλουσες μαμαδες εχουν την σωστη ενημερωση ωστε να προσπαθησουν για αποκλειστικο θηλασμο.Υπαρχει γενικως μια συγχυση.Ολοι βλεπεις ειναι ειδικοι!!!!

Nα τα βάψεις!

Ο παιδίατρος όπου τον συμφέρει νοιάζεται για το τι είναι επιβλαβές για το παιδί, όπου δεν τον συμφέρει κάνει την πάπια...

Όσο επιβαρυμένο και να είναι το γάλα σου από χημικά, πάλι είναι πολυ πιο ασφαλές και καταλληλότερο για τη διατροφή του παιδιού σου από το καλύτερο αγελαδινό. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρει ο παιδίατρός σου.

κουραστηκα,κουραστηκα ειλικρινα να ακουω μαμαδες που αγαπανε τον θηλασμο και θελουν να συνεχισουν να θηλαζουν να γεμιζουν τυψεις και αμφιβολιες,να μη χαιρονται ολο το θαύμα-

θηλαζω 16 μηνες και νοιωθω ομορφη και ελευθερη,βαφω τα μαλλια μου και πινω καφεδες,βγαινω βολτες,παω εκδρομες,δεν στερουμαι τιποτα... κουρασμενη νοιωθω πολλες φορες,νευριασμενη με διαφορα,αυπνη...ομως δε φταιει ο θηλασμος γι'αυτο! Ενα μωράκι συνεπάγεται πολλά, ο θηλασμός για μενα είναι μόνο διευκόλυνση και όχι βάρος...

ουφ :?

βάψε καλη μου τα μαλλια σου και χαμογέλα :D

• 2 εβδομάδες μετά...
  delin είπε:
Kοριτσια καλημερα. Θα ηθελα να σας ρωτησω η βαφη θα πρεπει να ειναι μονο φυτικη βαφη η κανονικη;

Εγω παντως τα εβαψα με ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ!!!! Ε πια μπουχτισα με τις φυτικες στην εγκυμοσύνη!!! (Βεβαια ρωτησα και την παιδιατρο πρωτα γιατί ενα αγχος το ειχα να μην το παιζω και ανετη...). Αφού το λεει και η Αγλαια δε... τα εβαψα παντως και οτι εγινε εγινε...

Διαφημίσεις

:shock:

εχω μεινει αφωνη! τυχαια ανακαλυψα το θεμα !

δηλαδη μπορω να βαψω τα μαλλια μου...αληθεια δεν το πιστευω ...!

απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου αρχισαν να ασπριζουν τα μαλλια μου και τωρα εχω σχεδον φυσικη μεζ στην κορυφη του κεφαλιου μου ...πιστευα πως θα πρεπει να περιμενω ... και τωρα εχω ενθουσιαστει!

μηπως ομως θα πεπει να το ξανασκεφτω ,που εμενα το παιδακι μου εχει εμφανισει αλλεργια (στο αγελαδινο γαλα βεβαια)...?χαζο ερωτημα ισως ,αλλα να ειμαι καλυμενη πριν κλεισω ραντεβου στο κομμωτηριο...

σας ευχαριστω πολυ!

• 2 months later...

συγνωμη απο αυτα που διαβασα και εβγα.λα συμπερασμα διωρθωστεμε εαν κανω λαΘΟς ειναι οτι μπορω να βαψω τα μαλλια μου με οπιαδηποτε βαφη; μηπως καμια που εχει τυχει να χρησιμοποιειση βαφες κορρε και εαν κανει να την χρησιμοποιοισουμε και εμεις που τα μαλ.λ.ια μας δεν ειναι 100 τις 100 φυσικα χωρις επιπτωσεις; στ ην εγκυμοσυνη μου ο γυναικολογος ηταν αρνητικος και αυτο με κανει πολυ επιφυλ.ακτικη αφου τον εχω εμπιστοσυνη δεν τον εχω ρωτησει για θηλ.ασμο,.ας μου απαντηση καποιοα και εαν μπορει και η αγλ.αια το ξερω κατανταω βαρετη να ρωταω τα ιδια και τα ιδια αλλ.α φοβαμε μην κανω κατι αθελ.α μου στον μικρο συγνωμη εαν κουραζω.

καλησπέρα!

για να φτιαξει η διαθεση μου, να νιωσω λιγο γυναικα και να γινω λιγο ανθρωπος πρεπει οοοοοπωσδηηηποτε να βαψω τα μαλλια μου. θηλαζω ομως, επιτρεπεται η βαφη??αν βαλω φυτικη η χρωμοσαμπουαν δεν υπαρχει περιπτωση να μου βγει σωστο αποτελεσμα γιατι τα μισα ειναι μαυρα κατραμι και το φυσικο μου που ειναι μια παλαμη ειναι αρκετα ανοιχτο καστανο, ενα χαλι σας λεω!!!αν υπαρχει παρομοιο θεμα παραπεμψτε με σας παρακαλω!ευχαριστω. α!!και κατι ακομη, το σολαριουμ επιτρεπεται??

M6bap3.png

cik1p3.png

το θεμα μου μεταφερθηκε εδω. οκ για την βαφη πήρα απαντηση μήπως ξέρει καμια κοπέλα για το σολαριουμ??επίσης οταν λέμε βαφη μπορώ ας πούμε να κανω και ντεκαπαζ???δεν ειναι πολυ δυνατο??

M6bap3.png

cik1p3.png

Γειά σου σε βρίσκω πολύ προχωρημένη στην φάση αυτή που είσαι μπράβο, άλλες δεν νομίζω να έκαμναν έτσι απ΄όσες ξέρω εγώ έτσι;

Για το σολάριουμ δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα και για το ντεκαπάζ βρες κάτι άλλο ή πήγαινε στη θάλσσα και κάνε φυσικό μαύρισμα.........

a63700a23b.png 87032dd023.png

Διαφημίσεις

καλημέρα,

προχωρημενη γιατι θελω να νιώσω καλα? εχω να παω σε ενα γαμο και δεν θελω να ειμαι χαλια. εχω τα βιβλια της αννας της πατσούρου που λενε πως ο θηλασμος δεν σ εμποδίζει στο να κανεις οτι ακριβως εκανες και προ θηλασμού. βέβαια ουτε καπνίζω ουτε πίνω πλέον και το ντακαπαζ δεν θα γίνει απ τη ρίζα. το σολαριουμ το είχα σαν απορρία. σ ευχαριστώ παντως

M6bap3.png

cik1p3.png

Έχει το σολάριουμ κάτι πιο επιβλαβές από τον ήλιο;

Μάλλον όχι, οπότε όσο επιτρέπεται ο ήλιος, άλλο τόσο επιτρέπεται και το σολάριουμ.

salomi, μην ακούς κανέναν, κάνε ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά!

Minnie! είπε:
Γειά σου σε βρίσκω πολύ προχωρημένη στην φάση αυτή που είσαι μπράβο, άλλες δεν νομίζω να έκαμναν έτσι απ΄όσες ξέρω εγώ έτσι;

Προχωρημένη; Μάλλον παραδοσιακή τη βρίσκω, θηλάζει όπως έκαναν για χιλιάδες χρονια οι άνθρωποι, στολίζεται όπως έκαναν για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι!!! ;):D

Παράθεση
Για το σολάριουμ δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα και για το ντεκαπάζ βρες κάτι άλλο ή πήγαινε στη θάλσσα και κάνε φυσικό μαύρισμα.........

Μάλλον το ντεκαπάζ προσφέρει πολύ μικρότερη επιβάρυνση από μια βόλτα για ψώνια στο κέντρο που έχει τόσο καυσαέριο!

όσο για το σολάριουμ, δεν είναι χημικό, λάμπες είναι που διεγείρουν τη έκκριση μελανίνης και προκαλούν μαύρισμα.

• 1 month later...

Καλημέρα !!

Το μωράκι μου ειναι 48 ημερών και λέω να προσπαθήσω να το αφήσω στη μαμα μου και να πάω να κάνω αντάυγειες γιατι εχω γινει χάλια.

Όμως επιτρέπεται στον θηλασμο να κάνεις ανταύγειες ?

Νύχια επιτρέπεται να βάφεις?

Και ανταύγειες μπορείς να κάνεις, και τα μαλλιά να βάψεις με κανονική βαφή και τα νύχια σου να βάψεις!

Άλλο η εγκυμοσύνη και άλλο ο θηλασμός! Μπορείς να χρησιμοποιείς τα καλλυντικά σου κανονικά

Νομίζω το αντίθετο οτι στην εγκυμοσύνη μπορείς να κάνεις αντάυγειες γιατί δεν ακουμπάει η βαφή στο δέρμα ενω η κανονική βαφή δεν επιτρέπεται. Στο θηλασμό όμως επηρρεαζει μου είχανε πει αρκετά γιατί η μυρωδιά και όλα αυτά δηλητηρίάζουν το γάλα.

Εμένα ο γιατρός μου είπε οτι άμα θέλω να κάνω ανταυγιες να μην θηλάσω για 48 ώρες...

vasiap είπε:
Καλημέρα !!

Το μωράκι μου ειναι 48 ημερών και λέω να προσπαθήσω να το αφήσω στη μαμα μου και να πάω να κάνω αντάυγειες γιατι εχω γινει χάλια.

Όμως επιτρέπεται στον θηλασμο να κάνεις ανταύγειες ?

Νύχια επιτρέπεται να βάφεις?

Εγώ θηλάζω 7 μήνες κι έχω κάνει τα πάντα..... βαφή, ανταυγειες, τεχνητά νύχια, κανονικά τα κάνω όλα......

ουδέν πρόβλημα... είχα ρωτήσει και τη γιατρό αλλά και στο forum που το είχα ψάξει έλεγαν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα!!!!

ειδικά οι ανταυγειες που δεν ακουμπάνε καν στη ρίζα του κεφαλιού!!!!!!

Καλησπέρα vasiap,

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Να το αφήσεις και να πας να κάνεις ό,τι θες! Μπορείς να βάψεις και μαλλιά και νύχια (θα το ακούσεις και από τις πιο ειδικές εδώ στο φόρουμ). Εγώ όμως για να πω την αλήθεια, αποφάσισα να αποφεύγω πια τα πολλά χημικά και διάλεξα μια φυτική βαφή, αλλά αυτό δεν είχε να κάνει με το θηλασμό!

Καλή συνέχεια και ζουπιχτά φιλιά στο μπουμπούκι σου!:)

ΝΙΚ-16 είπε:
Νομίζω το αντίθετο οτι στην εγκυμοσύνη μπορείς να κάνεις αντάυγειες γιατί δεν ακουμπάει η βαφή στο δέρμα ενω η κανονική βαφή δεν επιτρέπεται. Στο θηλασμό όμως επηρρεαζει μου είχανε πει αρκετά γιατί η μυρωδιά και όλα αυτά δηλητηρίάζουν το γάλα.

Εμένα ο γιατρός μου είπε οτι άμα θέλω να κάνω ανταυγιες να μην θηλάσω για 48 ώρες...

Δηλαδή στην εγκυμοσύνη αυτά που εισπνέεις δεν πηγαίνουν διαμέσου του πλακούντα στο έμβρυο;

που πηγαίνουν όλα όσα κυκλοφορούν στο αίμα....

είναι γνωστό ότι στα γαλακτοκύτταρα δεν μπορούν να περάσουν όλες οι ουσίες που κυκλοφορούν στο αίμα, πχ οι ουσίες μεγάλου μοριακού βάρους δεν περνούν καθόλου.

Ο έξυπνος γιατρός σου είναι σίγουρος για τα όσα εισπνέουν οι αγελάδες από τις οποίες κάνουμε το γάλα σε σκόνη; Ξέρει σε τι άθλιες συνθήκες ζούνε;

Ο γιατρός σου λέει τερατώδεις ανοησίες που δεν τις έχει διαβάσει πουθενά. Το γιατί τις λέει είναι ένα μεγάλο θέμα:?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...