Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ελένη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 208
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

manoula είπε:
Ο γυναικολόγος μου είχε πει κατά προτίμηση ανταύγειες μετά το πρώτο τρίμηνο.

Και εμένα το ίδιο είχε πει. Εγώ τα έβαψα μία φορά στον 5ο μήνα με φυσική βαφή (τώρα αν είναι τελείως φυσική δεν ξέρω) και μετά τίποτα. Πριν γεννήσω τα έκανα ανταύγειες αλλά πέρασαν και σχεδόν 6 μήνες από τότε...... Κομμωτήριο επειγόντως !!!!! :lol:

WLn5p2.png

Εγώ τα βάφω κανονικά και στις 2 εγκυμοσύνες (αν και στην πρώτη το βρήκα όντας ηδη 5 μηνών) με βαφές του κορρέ και έχω το ελεύθερο απο τη γυναικολόγο μου που είναι επιφυλακτική με τις κλασσικές.

Προς manoula: βρε αθεόφοβη, γίορταζε ο χριστιανός και εσύ τον έβαλες να κάνει babysitting για να πας κομμωτήριο;;; :D Και δεν ανέβηκες και για καφεδάκι..... γράφονται αυτά! :D:D:D:D

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

BIZELI είπε:
αγλαΪα το ίδιο ισχυει και για την εγκυμοσύνη ή μονο στο θηλασμό???

Οχι, δεν ισχύει το ίδιο στην εγκυμοσύνη.

Γενικά τα περισσότερα δεν είναι ίδια.

Ακολουθείτε τις οδηγίες του γυναικολόγου σας.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης το μωρό τρέφεται διαμέσου του πλακούντα από το αίμα της μητέρας, ότι κυκλοφορεί στο αιμα της μητέρας περνά σχεδόν στο μωρό. Ο πλακούντας γενικά δεν λειτουργεί σαν φίλτρο ή κάτι τέτοιο. Πχ, καπνίζει η μητέρα ένα τσιγάρο, το μωρό κάνει αγγεισύσπαση σε όλο του το σώμα για όσο διάστημα διαρκεί το κάπνισμα του τσιγάρου....

Επίσης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα όργανα το βρέφουν είναι ανώριμα για να επεξεργαστούν κάποιες ουσίες. Ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο που σχηματίζονται τα όργανα, υπάρχουν ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο έμβρυο.

Στο θηλασμό έχουμε να κάνουμε με ένα σχηματισμένο μωρό αλλά κυρίως στο γάλα δεν μπορούν να περάσουν όλες οι ουσίες που κυκλοφορούν στο αίμα και αυτές που περνούν δεν περνούν στην ίδια αναλογία.

elenak είπε:
Εγώ τα βάφω κανονικά και στις 2 εγκυμοσύνες (αν και στην πρώτη το βρήκα όντας ηδη 5 μηνών) με βαφές του κορρέ και έχω το ελεύθερο απο τη γυναικολόγο μου που είναι επιφυλακτική με τις κλασσικές.

Προς manoula: βρε αθεόφοβη, γίορταζε ο χριστιανός και εσύ τον έβαλες να κάνει babysitting για να πας κομμωτήριο;;; :D Και δεν ανέβηκες και για καφεδάκι..... γράφονται αυτά! :D:D:D:D

Ε δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ποιοτικό χρόνο με το παιδάκι του!!!!!!!!!!Όσο για τον καφέ είπα να μη το παρατραβήξω, είχε τελειώσει και το γάλα και αν και super μπαμπάς να θηλάσει δε μπορεί :lol::lol:

Διαφημίσεις

elenak είπε:

Κι εγώ στην εγκυμοσύνη μου τα έβαψα 2 φορές και τις 2 με του Κορρέ. :wink:

Λοιπόν, θα με πείτε ψωνάρα :shock: αλλά πήγα με μια φωτογραφία της Sienna Miller και είπα στην colorist (έτσι λένε αυτες που ασχολούνται με τα χρώματα, ούτε εγώ το ήξερα :lol: ) να με κάνει έτσι....

Βέβαια δεν έχουμε τα υπόλοιπα της Sienna αλλά το μαλλί πλησιάζει !!! :lol::lol::lol::lol:

Έτσι για να μην μας δουν τα πεθερικά χριστουγεννιάτικα με άθλιο μαλλί !!!!!!

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
  • 2 months later...

Διαφημίσεις

η κομμωτρια σου καλα θα κανει να συνεχισει να ασχολειται με τριχες... :evil:

συγνωμη αλλα εχω βαρεθει τους " ειδικους " :x:x

στην εγκυμοσυνη τα πιο πολλα παιρνανε μεσα απο το αιμα κατευθειαν στο μωρο!

στο θηλασμο τα πραγματα ειναι καλυτερα: μπορεις να καπνισεις μεχρι 4-5 τσιγαρα, να πιεις καφε ,να βαψεις τ μαλλια σου κ.α.

δε μπορω να γραψω πιο πολλα γιατι θηλαζω αλλα ειμαι σιγουρη οτι οι αλλες κοπελες θα με καλυψουν :)

φροντισε να χαρεις την εγκυμοσυνη σου κι να ενημερωθεις σωστα! :)

καλη συνεχεια !

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

mam to be είπε:
Η κομμώτριά μου μου είπε πως μπορεί τώρα που είμαι έγκυος να βάφω τα μαλλιά μου αλλά αν θηλάσω δεν πρέπει. Τι γνώμη έχετε?

Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο κοινής λογικής!

Δηλαδή τώρα που είσαι έγκυος και ότι περνάει στο αίμα σου περνά και στο αίμα του παιδιού από τον πλακούντα δεν πειράζει.

Όταν θα θηλάζει που το παιδί θα έχει ολοκληρώσει την ανάπυξή του και οι συγκεντρώσεις των όποιων συστατικών στο γάλα είναι διαφορετικές από ότι στο αίμα, τότε ειδικά πειράζει;

bon-bon είπε:
η κομμωτρια σου καλα θα κανει να συνεχισει να ασχολειται με τριχες... :evil:

:lol::lol::lol: bon-bon είσαι απίστευτη. Κορίτσια ευχαριστώ για τις γνώσεις σας γιατί πραγματικά έχω βαρεθεί να λέει ο καθένας ότι θέλει!!!!!!!!

oIKlp2.png

• 4 months later...
  aglaia είπε:
Ό,τι θέλεις κάνεις στα μαλλιά σου με οποιαδήποτε βαφή :wink:

Αγλαία είμαι μια νέα μαμά και θηλάζω το μωρό μου από την αρχή. Ευελπιστώ να κλείσω ένα εξάμηνο θηλασμού και να πάνε όλα καλά με το γάλα μου. Αυτά που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι τα εξής:

1) Mπορεί το γάλα να κοπεί σε μια κοπέλα αν περάσει κάποια μεγάλη στεναχώρια; επειδή διανύω μια περίεργη περίοδο με προβλήμα υγείας της μητέρας μου, και η ψυχολογία μου δεν είναι καθόλου καλή, όλοι μου λένε να προσέχω να μην στεναχωριέμαι γιατί μπορεί να μου σταματήσει το γάλα. Ισχύει αυτό;;;

2) Είδα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα βαφής των μαλλιών στην περίοδο του θηλασμού. Το ίδιο ισχύει και για τα ξανθιστικά προιόντα προσώπου ή σώματος;;;

3) Μου αρέσει πάρα πολύ η μπίρα. Στο μαιευτήριο μου είπαν ότι μέχρι ένα ποτήρι την ημέρα μπορώ να πίνω. Στη πορεία άκουσα ότι βοηθάει η μπύρα και στο να "κατεβάσεις" γάλα. Είναι αλήθεια αυτο;

summerday είπε:

1) Mπορεί το γάλα να κοπεί σε μια κοπέλα αν περάσει κάποια μεγάλη στεναχώρια; επειδή διανύω μια περίεργη περίοδο με προβλήμα υγείας της μητέρας μου, και η ψυχολογία μου δεν είναι καθόλου καλή, όλοι μου λένε να προσέχω να μην στεναχωριέμαι γιατί μπορεί να μου σταματήσει το γάλα. Ισχύει αυτό;;;

Να σου ζήσει! :)

Δεν ισχύει. Οι μητέρες εξακολουθούν να θηλαζουν ακόμη και όταν συμβαίνουν τα πιο τραγικά γεγονότα στη ζωή τους...

Μόνο αν δεν θηλάζει αρκετά το μωρό θα μειωθεί το γάλα, κάτι που συμβαίνει και όταν δεν υπάρχει κανένα δυσάρεστο γεγονός να σε ταράξει.

Παράθεση
2) Είδα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα βαφής των μαλλιών στην περίοδο του θηλασμού. Το ίδιο ισχύει και για τα ξανθιστικά προιόντα προσώπου ή σώματος;;;

Όλα επιτρέπονται!

Παράθεση
3) Μου αρέσει πάρα πολύ η μπίρα. Στο μαιευτήριο μου είπαν ότι μέχρι ένα ποτήρι την ημέρα μπορώ να πίνω. Στη πορεία άκουσα ότι βοηθάει η μπύρα και στο να "κατεβάσεις" γάλα. Είναι αλήθεια αυτο;

Επιτρέπεται να πίνεις 1-2 ποτήρια μπύρα την εβδομάδα αλλά η καθημερινή κατανάλωση σε συνιστάται ειδικά να το μωρό πρόκειται να θηλασει πριν μεταβολίσεις το αλκοόλ.

Η μπύρα δεν βοηθάει στο να κατεβάσεις γάλα, περέχει βιταμίνες συμπλέγματος Β αλλά σε ελάχιστη ποσότητα. Ούτε με ένα βαρέλι μπύρα δεν παίρνεις τις βιταμίνες που χρειάζεται για να ενισχυθεί η γαλουχία.

Αν υπάρχει τέτοιο θέμα τότε προτείνεται η μαγιά της μπύρας ως συμπλήρωμα διατροφής που δεν περιέχει αλκοόλ.

Καλή συνέχεια! :)

Επίσης υπάρχουν μπύρες χωρίς αλκοολ, αν θες απλά να νιώσεις ότι πίνεις μπύρα... Εγώ αυτές πίνω.. δεν ξέρω αν τελικά κάνουν καλό αλλά τουλάχιστον δεν κάνουν κακό. :)

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

• 2 months later...

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έβαψα 2 φορές τα μαλλιά μου ανταύγειες, μία κατά την 4η εβδομάδα της κύησης, που δεν ήξερα πως είμαι έγκυος, και τη δεύτερη τον 7ο μήνα. Το μωρό μου είναι 50 ημερών και δείχνει υγιέστατο. Πώς μπορεί κανείς να ξέρει τις επιπτώσεις σε τόσο πολύπλοκα θέματα; :(

Είχα πάντως την εντύπωση πως ο πλακούντας παρέχει μια κάποια προστασία στο έμβρυο από βλαβερές ουσίες (μεταξύ των οποίων τα χημικά της βαφής), ενώ με τον θηλασμό δεν υπάρχει αντίστοιχη προστασία. Ισχύει κάτι τέτοιο;

jzS0p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...