Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

που να βρω το δικιο μου?στο συνηγορο του πολιτη?

Recommended Posts

Εννοείς στην ίδια εταιρεία;

Για το αν τους συμφέρει να την απολύσουν παίζει και το πόσα χρόνια την έχουν εκεί ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το ίδιο άδικο κάνουν και με τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ για ένα χρόνο μετά την άδεια λοχείας...αν πάρεις το 6μηνο χάνεις το αντίστοιχο χρονικό διάστημα μειωμένων εισφορών.αντί να το ξεκινήσουν το διάστημα αυτό με τη λήξη του 6μηνου και να παραταθεί το έτος.

Αν πάρεις το εξάμηνο δεν χάνεις τίποτα! Ισχύει αναλοίωτο το δικαίωμα 7ωρου για 30 μήνες. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί αφού δεν έχεις πρόβλημα με τον εργοδότη έχεις πάει στην επιθεώρηση εργασίας. Οποιοσδήποτε λογιστής (τον οποίο έχει ο εργοδότης σου) είναι υπεύθυνος να απαντήσει στον εργοδότη σου. Αν διαφωνήσεις με τον λογιστή τότε αρμόδιος για να σου απαντήσει υπεύθυνα είναι ο ΟΑΕΔ και το ταμείο σου. Κανένας άλλος.

Σημείωση: Έχω πάρει το 6μηνο, έχω σύμβαση αορίστου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα, και κάνω χρήση του μειωμένου 7ώρου για 30 μήνες.

Πολύ σωστά και εγω αυτο έκανα! Ισχυει γιατι και εγω κανω χρηση του μειωμένου για 30 μηνες μετα την 6μηνη του ΟΑΕΔ και δουλευω με συμβαση αορίστου στον ιδιωτικό τομέα. Οταν ο λογιστης μου ειπε πως δεν ισχυει πηρα τηλεφωνο στην επιθεωρηση εργασιας μιλησα με την υπεύθυνη κρατησα ονομα και τηλεφωνο και παρεπεμψα το λογιστη της εταιρειας εκει, οπου πηρε με τη σειρα του :wink: τηλέφωνο και του το επιβεβαίωσαν.

Μήπως να στείλεις το τηλέφωνο της δικής σου επιθεώρησης εργασίας στο σοφάκι μπας και βγάλει άκρη ή τέλος πάντων να συμφωνήσουν οι επιθεωρήσεις εργασίας μεταξύ τους τι θα λένε στον κόσμο; :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

Πολύ σωστά και εγω αυτο έκανα! Ισχυει γιατι και εγω κανω χρηση του μειωμένου για 30 μηνες μετα την 6μηνη του ΟΑΕΔ και δουλευω με συμβαση αορίστου στον ιδιωτικό τομέα. Οταν ο λογιστης μου ειπε πως δεν ισχυει πηρα τηλεφωνο στην επιθεωρηση εργασιας μιλησα με την υπεύθυνη κρατησα ονομα και τηλεφωνο και παρεπεμψα το λογιστη της εταιρειας εκει, οπου πηρε με τη σειρα του :wink: τηλέφωνο και του το επιβεβαίωσαν.

Αυτό με το μειωμένο μετά την άδεια μητρότητας ισχύει και στο δημόσιο;;;;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Η εταιρεια που δουλευω ανηκει στην Αγ. Παρασκευη, νομιζω χωρις ομως να ειμαι σιγουρη πως πρεπει ο καθενας να απευθυνεται στη δικια του. Τα τηλεφωνα ειναι 210.6082920, 210.6001648, 210.6008712, δυστυχως δεν εχω κρατησει το ονομα!

Η εταιρεια που δουλευω ανηκει στην Αγ. Παρασκευη, νομιζω χωρις ομως να ειμαι σιγουρη πως πρεπει ο καθενας να απευθυνεται στη δικια του. Τα τηλεφωνα ειναι 210.6082920, 210.6001648, 210.6008712, δυστυχως δεν εχω κρατησει το ονομα!

smiley-laughing025.gif

σε αυτη την επιθεωρηση και στης παλληνης μου ειπαν οτι χανω 6 μηνες μειωμενο και πρεπει να δουλευω 6 μηνες 6ωρο και 6 μηνες 7ωρο..............τα σχολια δικα σας..............

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

smiley-laughing025.gif

σε αυτη την επιθεωρηση και στης παλληνης μου ειπαν οτι χανω 6 μηνες μειωμενο και πρεπει να δουλευω 6 μηνες 6ωρο και 6 μηνες 7ωρο..............τα σχολια δικα σας..............

Τι να σου βρε σοφακι, εγω παντως εκει πηρα και το χρησιμοποιω το μειωμενο ακόμα! Κριμα που δεν εχω κρατησει ονομα ! Μηπως ειναι σε ποιον θα πεσεις?? Ελεος πια!

αααααχ τι να μου πεις και εσυ natty!!!!που ακομα και αυτο που μου ειπαν το 6μηνες 6ωρο και 6 μηνες 7ωρο ειναι λαθος???????αν χανω 6 μηνες μειωμενο το σωστο ειναι 1 χρονος 6ωρο(αυτο μου το ειπε το υπουργειο εργασιας)το οποιο και παραδεχτηκε οτι ειναι λαθος αυτο που μου ειπαν οι 2 επιθεωρησεις.και το υπουργειο παντως το ιδιο μου ειπε,οτι χανω 6 μηνες μειωμενο.αν θυμοσουν ονομα υπαλληλου τι καλα που θα ηταν !!!!!:?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

αααααχ τι να μου πεις και εσυ natty!!!!που ακομα και αυτο που μου ειπαν το 6μηνες 6ωρο και 6 μηνες 7ωρο ειναι λαθος???????αν χανω 6 μηνες μειωμενο το σωστο ειναι 1 χρονος 6ωρο(αυτο μου το ειπε το υπουργειο εργασιας)το οποιο και παραδεχτηκε οτι ειναι λαθος αυτο που μου ειπαν οι 2 επιθεωρησεις.και το υπουργειο παντως το ιδιο μου ειπε,οτι χανω 6 μηνες μειωμενο.αν θυμοσουν ονομα υπαλληλου τι καλα που θα ηταν !!!!!:?

Κατσε λες οτι το υπουργειο σου ειπε 1 χρονο εξαωρο ή 2 χρονια 7ωρο σωστα?

Εγω εχω 7ωρο δυο χρονια. Γιατι δεν χρησιμοποιεις λοιπον την απαντηση του υπουργειου?

Κατσε λες οτι το υπουργειο σου ειπε 1 χρονο εξαωρο ή 2 χρονια 7ωρο σωστα?

Εγω εχω 7ωρο δυο χρονια. Γιατι δεν χρησιμοποιεις λοιπον την απαντηση του υπουργειου?

αααα εγω καταλαβα οτι κανεις 30 μηνες 7ωρο!!!!!αν εχεις 7ωρο για 24 μηνες τοτε εχεις χασει 6 μηνες μειωμενο.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Για 30 μήνες κάνουμε εμείς Σοφάκι... το έγραψε παραπάνω η natty. Αν κάνεις 7ωρο από την αρχή είναι 30 μήνες. Είναι πως θα το συμφωνήσεις με το boss.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

• 2 months later...

το υπουργειο εργασιας μου ειχε πει οτι η απαντηση της επιθεωρησης παλληνης και αγ.παρασκευης ειναι λαθος.δεν ειναι 6 μηνες 6ωρο και 6 μηνες 7ωρο.ειναι η 24 μηνες 7ωρο η ενας χρονος 6ωρο.και ετσι δουλευω και εγω τωρα,1 χρονο 6ωρο.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Σ'ευχαριστω πολυ sofaki για την απαντηση.. μαλλον πρεπει να το δω κι εγω γιατι οπως σου ειπα μου εχουν πει άλλα....

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Κορίτσια καλημέρα εγώ πάντως απο προσωπική πείρα θα σας πω ότι δούλεψα ενα χρόνο 6ωρο και μετά ενα 6μηνο εφτάωρο.Διαφορετικά μου είχαν πει για 24μήνες 7ωρο.Αυτά ξέρω ότι ισχύουν ακόμα και τώρα.

Επίσης μπορείτε να συννενοηθείτε για ώρες δηλ.η κολλητη μου δουλεύει Δευτερα-Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη και πέρνει το μειωμένο της Παρασκευή.

Κορίτσια καλημέρα εγώ πάντως απο προσωπική πείρα θα σας πω ότι δούλεψα ενα χρόνο 6ωρο και μετά ενα 6μηνο εφτάωρο.Διαφορετικά μου είχαν πει για 24μήνες 7ωρο.Αυτά ξέρω ότι ισχύουν ακόμα και τώρα.

Επίσης μπορείτε να συννενοηθείτε για ώρες δηλ.η κολλητη μου δουλεύει Δευτερα-Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη και πέρνει το μειωμένο της Παρασκευή.

1 χρονο 6ωρο και 6 μηνες 7ωρο ειναι 30 μηνες 7ωρο σε πιο "μειωμενη " μορφη.το 24 μηνες 7ωρο ειναι 1 χρονος 6ωρο εναλλακτικα.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Εμένα για το μειωμένο και το εξάμηνο και τις εναλλακτικές που έχω, ενημερώθηκα απο τον ΟΑΕΔ που ανικω (Νέας Ιωνίας). Ένας πολυ εξυπηρετικος κύριος με ενημέρωσε. Αν πάρεις πρώτα το 6μηνο, ουσιαστικά "χάνεις" 6 μήνες απο το μειωμένο. Αν όμως ο εργοδότης δε συμφωνήσει για το 3,5μηνο δεν μπορείς να κανείς κάτι άλλο.

Πήγαινε στον ΟΑΕΔ, θα σε ενημερώσουν.

Ζηλεύω όλες τις μαμάδες που είναι υπάλληλοι!

Εγώ δούλευα μέχρι την ημέρα που γέννησα. ΌΣο και αν ακούγεται ανώμαλο, ήμουν στο μαιευτήριο και μου τηλεφωνούσαν για δουλειά και καλώς (δεν είχα επιλογή) ή κακώς απαντούσα.

Κανείς δε μου δίνει ωράριο, αντιθέτως για να α βγάλω πέρα με όλα αυτά πρέπει να δουλεύω περισσότερο από ένα 8ωρο χωρίς να συζητάω ότι πρέπει να γυρίσω στο παιδί μου, να το φροντίσω, να καθαρίσω το σπίτι (που δεν είναι όπως παλιά πια λόγω προτεραιοτήτων) και άλλα πολλά.

ΤΟ κράτος δεν μου δίνει τίποτα και δεν αναγνωρίζει την μητρότητα πέρα από ένα ψωροεπίδομα.

Εγώ και κάθε άλλη στη θέση μου ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ?.

Πες τα χρυσοστομη! Τόση ώρα διαβάζω 6ωρα, 7 ώρα , 6μηνα , μειωμένα κλπ και έχει κουρκουτιασει το μυαλό μου! Τις ώρες δουλειασ που ενδεχομένως γλυτωσετε απο αυτην την ιστορια, τις έχετε ξοδέψει ηδη για να ερευνησετε τα θέματα αυτα, θα μπορούσατε να τις έχετε δουλέψει και να σας μείνει και κάτι χρήσιμο... 6 μήνες πέραν της άδειας τοκετού σε ποια άλλη χώρα νομίζετε ότι δίνουν; Εχετε και παράπονο ; Στην Αμερική η πληρωμένη άδεια τοκετού είναι 0 ημέρες. Σήμερα γεννας κι αύριο δουλεύεις....

.png

Πες τα χρυσοστομη! Τόση ώρα διαβάζω 6ωρα, 7 ώρα , 6μηνα , μειωμένα κλπ και έχει κουρκουτιασει το μυαλό μου! Τις ώρες δουλειασ που ενδεχομένως γλυτωσετε απο αυτην την ιστορια, τις έχετε ξοδέψει ηδη για να ερευνησετε τα θέματα αυτα, θα μπορούσατε να τις έχετε δουλέψει και να σας μείνει και κάτι χρήσιμο... 6 μήνες πέραν της άδειας τοκετού σε ποια άλλη χώρα νομίζετε ότι δίνουν; Εχετε και παράπονο ; Στην Αμερική η πληρωμένη άδεια τοκετού είναι 0 ημέρες. Σήμερα γεννας κι αύριο δουλεύεις....

στην αμερικη δεν ξερω τι γινεται αλλα δεν ειμαστε οι μοναδικες που καθομαστε μετα την γεννα και εχουμε και μειωμενο

αγγλια

Maternity Leave – or SMP (Statutory Maternity Pay) can be paid to a mother for up to thirty nine weeks after she has had her baby. As a working parent a mother is entitled to maternity leave and statutory maternity pay if she has been in constant employment with the same company or organisation for twenty six weeks prior to the fifteenth week of her pregnancy; this is a working right that is afforded to all pregnant mothers in the United Kingdom.

σχεδον 10 μηνες καθονται(39 εβδομαδες) και εχουν και μεωμενο μετα

Many working parents in the United Kingdom have to work long hours and indeed in some instances two jobs to be able to provide a stable financial back drop against which to bring up their children. So with this in mind the government have introduced legislation that enables fathers and mothers alike to work a set number of hours (agreeable with their employer) in a slightly less formal structure.

This could allow – for example – a parent to work part-time hours during the course of a week starting at 9am and finishing at 3pm; alternatively flexible working arrangements may allow for a parent to come into work later on a morning to allow transporting their children to school or a childminder.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...