Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

Επομένως αν βρίσκεται σε δωμάτιο αυτό θα είναι φούρνος όπως επεσήμανε και μια κοπέλα παραπάνω. Αν λειτουργεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία τα καλοριφέρ θα είναι μόνο χλιαρά. .

Γι' αυτό στο δωμάτιο που τοποθετείται η σόμπα συνήθως βγάζεις ένα σώμα. Ή και δύο αν χρειαστεί. ;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γι' αυτό στο δωμάτιο που τοποθετείται η σόμπα συνήθως βγάζεις ένα σώμα. Ή και δύο αν χρειαστεί. ;)

Το οποιο ειναι λαθος. :(

Κι'εμεις ετσι καναμε αλλα μετα συνειδητοποιησαμε οτι αν για καποιο λογο δε θελεις ν'αναψεις τη σομπα, αν βαλεις το καλοριφερ με πετρελαιο, αυτο το δωματιο δε θα ζεσταθει. :?

Ο υδραυλικος μα ςπροτεινε να βγαλει το σωμα οπως και καναμε αλλα δεν ειχαμε σκεφτει συτο το ενδεχομενο. Μας το ειπε κατοπιν εορτης η φιλη μου που εχει την ιδια σομπα εδω και 2 χρονια. Μια φορα που χαλασε ο κυκλοφορητης της σομπας και περιμεναν 2 μερες να τους το φτιαξουν , το δωματιο της σομπας ηταν παγακι. :(

1000 ευρώ και ο προμηθευτής είναι ένα μεγάλο βενζινάδικο που βάλαμε μετά βενζίνη και μας έδωσε και το προσπέκτους για τις σόμπες αλλά δεν λέει ποια μάρκα σόμπα είναι, έχει μόνο φωτο και τους κωδικούς των μοντέλων. Η ζέστη στο χώρο βγαίνει με βεντιλατέρ από ότι κατάλαβα που την είδα, τώρα δεν ξέρω αν και τα καυσαέρια βγαίνουν με βεντιλατέρ γιατί βγαίνουν χαμηλά και οριζόντια και όχι προς τα πάνω. Πάντως δεν μύριζε τίποτα, ούτε μέσα στο χώρο, ούτε έξω που έβγαιναν τα καυσαέρια. Τη ρυθμίζεις και ανάβεις μόνη της το πρωϊ. Καλά είμαι στο τσακ. Ψάχνω χώρο μέσα στο σπίτι. Αυτό που δεν υπάρχουν μπουριά και δεν θέλουν καθάρισμα για μένα είναι καθοριστικό. Έχω δει εδώ και μπουρί και καμινάδες να παίρνουν φωτιά και ξέρω πόσο απαραίτητο είναι το καθάρισμα κάθε χρόνο αν δεν θέλεις να βάλεις φωτιά στο σπίτι σου. Μόνο τα πέλετς με προβληματίζουν. Για πλήρη αυτονομία, μιας και ζούμε εδώ που ζούμε, θα προτιμούσα ξύλο.

1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΛΛΕΤ?

βαλα καμμια φωτο απο το φυλλαδιο πιστευω τους ενδιαφερει σχεδον ολους.

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση στο πολύ καλό θέμα που μας ενδιαφέρει όλους.

Σιδερένια ή μαντεμένια σόμπα έχει διαφορά; Και βρε παιδία με μπερδέψατε με όλες αυτές τις σόμπες. Υπαρχεί ξυλόσομπα με φούρνο καλή και δοκιμασμένη στη πράξη απο φίλο, φιλη του forum σε χώρο πάνω απο 100τμ και να έιναι ευχαριστημένοι απο τη λειτουργία και τη απόδοσή της; Παρακαλώ στείλτε σχετικές πληροφορίες γιατί θα περάσει ο χειμώνας και εγω ακόμα θα ψάχνω. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

εγώ θα πρότεινα εγκατάσταση καλοριφέρ κανονικότατα, αλλά με λέβητα στερεών καυσίμων που να μπορεί να κάψει είτε ξύλα είτε pellet. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά καλύτερο γιατί συνδυάζει τα τεράστια πλεονεκτήματα θέρμανσης με καλοριφέρ με το μικρό κόστος των στερεών καυσίμων.

εγώ θα πρότεινα εγκατάσταση καλοριφέρ κανονικότατα, αλλά με λέβητα στερεών καυσίμων που να μπορεί να κάψει είτε ξύλα είτε pellet. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά καλύτερο γιατί συνδυάζει τα τεράστια πλεονεκτήματα θέρμανσης με καλοριφέρ με το μικρό κόστος των στερεών καυσίμων.

καλη φαση ειναι αλλα λεβητας + εγκατασταση πας 1500+

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση στο πολύ καλό θέμα που μας ενδιαφέρει όλους.

Σιδερένια ή μαντεμένια σόμπα έχει διαφορά; Και βρε παιδία με μπερδέψατε με όλες αυτές τις σόμπες. Υπαρχεί ξυλόσομπα με φούρνο καλή και δοκιμασμένη στη πράξη απο φίλο, φιλη του forum σε χώρο πάνω απο 100τμ και να έιναι ευχαριστημένοι απο τη λειτουργία και τη απόδοσή της; Παρακαλώ στείλτε σχετικές πληροφορίες γιατί θα περάσει ο χειμώνας και εγω ακόμα θα ψάχνω. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

η μαντεμενιες απο οσο ξερω ειναι ποιο γερες αλλα δεν βγαινουν με διπλο τοιχωμα.

αν η σομπα εχει μονο τοιχωμα εχει αρκετη ακτινοβολια και δεν μπορεις να κατσεις διπλα της.

νομιζω οτι υπαρχουν ακριβα μοντελα που εχουν θερμοθαλαμο απο μαντεμι και γυρω ειναι με ατσαλι.

για 100 τμ και όχι ενιαίο χώρο δεν επαρκεί μία σόμπα αν δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα. Θα πρέπει να λειτουργεί ώς αερόθερμο.

Κακά τα ψέματα, για να θερμάνεις σπίτι θέλεις εγκατάσταση καλοριφέρ, που ο λέβητας θα μπορεί να καίει ακόμη και ξύλα

Το πρόβλημα είναι ότι ξυλόσομπα με boiler θέλει ειδική εγκατάσταση ανάλογα με τη σειρά τοποθέτησης των καλοριφέρ (παράλληλα ή με collector ότι και αν σημαίνει αυτό - έτσι μου είπαν έτσι το γράφω) και οι συγκεκριμένες σόμπες κοστίζουν περίπου 750 ευρώ συν εργασία υδραυλικού, συν extra υλικά υπολογίζω εύκολα ξεπερνάμε τα 1000 ευρώ κόστος και το χειρότερο φοβάμαι τα μερεμέτια και τυχόν σωληνώσεις που θα μείνουν εκτεθειμένες κατά μήκος του τοίχου (δύσκολη υπόθεση για σπίτια με προϋπάρχουσα εγκατάσταση).

Από την άλλη από πέρσι ξεκίνησα να ψάχνω σχετικά με τους λέβητες βιομάζας, ξυλίας, pellet θέλοντας ουσιαστικά να καίω ότι καύσιμο βρίσκω φθηνότερα και ουσιαστικά πυρίνα ή pellet αλλά έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι μια τέτοια αγορά θα μου στοίχιζε γύρω στα 4500 ευρώ χωρίς κόστος εγκατάστασης το οποίο δε το αναλαμβάνουν οι εταιρίες και που διστάζουν, αποφεύγουν ακόμα και με πληρωμή να αναλάβουν ακόμα και σε θέματα όπως να μου ανοίξουν τρύπα για τη καμινάδα (η προχειρότητα της ελληνικής πραγματικότητας και η έλλειψη ανάληψης επιχειρηματικής υπευθυνότητας και παροχής ολοκληρωμένης λύσης σε όλο της το μεγαλείο- Αν μπορούσα και το λέβητα από site του εξωτερικού θα τον αγόραζα και πιστεύω (είμαι σίγουρος) ότι θα είχα πολύ καλύτερο after sales servise κατι που εδω σ'αυτό που λέμε χώρα είναι παντελώς άγνωστο. Και δε με νοιάζουν τόσο ούτε τα 4500 γιατί είναι επένδυση ζωής αλλά με νοιάζει ότι σου λένε ουσιαστικά πάρ'το και βγάλε τα μάτια σου.

Γι' αυτό λέω να τη βγάλω με μια απλή ξυλόσομπα και αν ποτέ αλλάξουν καθόλου τα πράγματα βλέπουμε. Ως τότε μην απόρρητε έτσι εύκολα γιατί κλείνουν έτσι εύκολα τόσες ελληνικές επιχειρήσεις (δεν φταίει για όλα η κρίση, η κρίση είναι τεχνιτή)αλίμονο στους εργαζόμενους σ' αυτούς τους επιχειρηματικούς φωστήρες και στελεχοφωστήρες. Τα 'πα και ξαλάφρωσα ουφ.

Διαφημίσεις

Το ρώτησα και πριν αλλα δεν πηρα καποια απαντηση και θα το εκτιμουσα πολυ εαν καποιος θα μπρουσε να με βοηθησει. Επειδη εχουμε αλλους 2 οροφους πανω απο εμας που ομως κατοικουνται απο συγγενεις, η καμινάδα της ενεργειακης σομπας βγαζει πολυ καπνο? Ειναι δηλαδη σαν του τζακιου? Θα εχουν προβλημα η "απο πανω" με την καπνα?

Ρωταω γιατι ψαχουμε να βρουμε τροπο να βαλουμε την ξυλοσομπα αλλα δεν θελω να χαλασουμε το ηδη υπάρχον τζάκι. Εεαν βγαλουμε την καμιναδα στην αυλη μας τοτε δεν θα εχουν προβλημα αυτοι που μενουν πιο πανω? Εαν ξερει κανεις να με διαφωτησει....

καλησπερα,εχει κανεις τις PRITY FG?οπου παιρνουμε να ρωτησουμε εχουν τελειωσει!ειναι καλες?εχει βαλει κανεις?σκεφτομαστε για το μοντελο FG που εχει και φουρνο.γενικα μυριζουν οι σομπες?

κοιταμε για τιμες και εχουμε τρελαθει!ο καθενας βαραει οσο θελει!!

Το ρώτησα και πριν αλλα δεν πηρα καποια απαντηση και θα το εκτιμουσα πολυ εαν καποιος θα μπρουσε να με βοηθησει. Επειδη εχουμε αλλους 2 οροφους πανω απο εμας που ομως κατοικουνται απο συγγενεις, η καμινάδα της ενεργειακης σομπας βγαζει πολυ καπνο? Ειναι δηλαδη σαν του τζακιου? Θα εχουν προβλημα η "απο πανω" με την καπνα?

Ρωταω γιατι ψαχουμε να βρουμε τροπο να βαλουμε την ξυλοσομπα αλλα δεν θελω να χαλασουμε το ηδη υπάρχον τζάκι. Εεαν βγαλουμε την καμιναδα στην αυλη μας τοτε δεν θα εχουν προβλημα αυτοι που μενουν πιο πανω? Εαν ξερει κανεις να με διαφωτησει....

Aν καίει ξύλα βγάζει πολύ καπνό, αν είναι με pellets καμία σχέση. Με ξυλόσομπα θα πρέπει να βγάλεις την καμινάδα τουλάχιστον μισό με ένα μέτρο πάνω από το υψηλότερο σημείο του σπιτιού σας. Μου το έχουν πει και ξαναπεί πολλοί μάστορες - τζακάδες - φίλοι με σόμπες κλπ.

Γι' αυτό λέω να τη βγάλω με μια απλή ξυλόσομπα και αν ποτέ αλλάξουν καθόλου τα πράγματα βλέπουμε. Ως τότε μην απόρρητε έτσι εύκολα γιατί κλείνουν έτσι εύκολα τόσες ελληνικές επιχειρήσεις (δεν φταίει για όλα η κρίση, η κρίση είναι τεχνιτή)αλίμονο στους εργαζόμενους σ' αυτούς τους επιχειρηματικούς φωστήρες και στελεχοφωστήρες. Τα 'πα και ξαλάφρωσα ουφ.

Mαζί σου. Άσε από know how είμαστε ακόμη στα μπετά και τα τούβλα. Η βιομηχανική επανάσταση τον άλλο αιώνα. Εδώ όταν λες μηχανικός ρωτάν "αυτοκινήτων;"

για 100 τμ και όχι ενιαίο χώρο δεν επαρκεί μία σόμπα αν δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα. Θα πρέπει να λειτουργεί ώς αερόθερμο.

Κακά τα ψέματα, για να θερμάνεις σπίτι θέλεις εγκατάσταση καλοριφέρ, που ο λέβητας θα μπορεί να καίει ακόμη και ξύλα

Όπως είδα την πελλετόσομπα αν την βάλεις δίπλα σε εξωτερικό τοίχο βγάζεις κατευθείαν το σωλήνα απαερίων έξω χαμηλά χωρίς μπουριά ,κλπ και αν έχεις μεγάλο σπίτι βάζεις 2 και γλυτώνεις όλη την ασχετίλα των μαστόρων. Άσε που έχει βεντιλατέρ για το ζεστό αέρα.

Το πρόβλημα είναι ότι ξυλόσομπα με boiler θέλει ειδική εγκατάσταση ανάλογα με τη σειρά τοποθέτησης των καλοριφέρ (παράλληλα ή με collector ότι και αν σημαίνει αυτό - έτσι μου είπαν έτσι το γράφω) και οι συγκεκριμένες σόμπες κοστίζουν περίπου 750 ευρώ συν εργασία υδραυλικού, συν extra υλικά υπολογίζω εύκολα ξεπερνάμε τα 1000 ευρώ κόστος και το χειρότερο φοβάμαι τα μερεμέτια και τυχόν σωληνώσεις που θα μείνουν εκτεθειμένες κατά μήκος του τοίχου (δύσκολη υπόθεση για σπίτια με προϋπάρχουσα εγκατάσταση).

Από την άλλη από πέρσι ξεκίνησα να ψάχνω σχετικά με τους λέβητες βιομάζας, ξυλίας, pellet θέλοντας ουσιαστικά να καίω ότι καύσιμο βρίσκω φθηνότερα και ουσιαστικά πυρίνα ή pellet αλλά έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι μια τέτοια αγορά θα μου στοίχιζε γύρω στα 4500 ευρώ χωρίς κόστος εγκατάστασης το οποίο δε το αναλαμβάνουν οι εταιρίες και που διστάζουν, αποφεύγουν ακόμα και με πληρωμή να αναλάβουν ακόμα και σε θέματα όπως να μου ανοίξουν τρύπα για τη καμινάδα (η προχειρότητα της ελληνικής πραγματικότητας και η έλλειψη ανάληψης επιχειρηματικής υπευθυνότητας και παροχής ολοκληρωμένης λύσης σε όλο της το μεγαλείο- Αν μπορούσα και το λέβητα από site του εξωτερικού θα τον αγόραζα και πιστεύω (είμαι σίγουρος) ότι θα είχα πολύ καλύτερο after sales servise κατι που εδω σ'αυτό που λέμε χώρα είναι παντελώς άγνωστο. Και δε με νοιάζουν τόσο ούτε τα 4500 γιατί είναι επένδυση ζωής αλλά με νοιάζει ότι σου λένε ουσιαστικά πάρ'το και βγάλε τα μάτια σου.

καλα εκανε σκ τα ειπεσ εγω με κοπο κ προσπικη ερευνακατεληξα στην αγορα - τοθετηση κτλ εψαξα πολλα καταστιματα κ σε ενα απο αυτα οταν πηγα κ τουσ ελεγα τα χαρακτιριστικα το σχεδιο τον κολαρηφερερ κ τα υλικα με κιτοσε σαν χαλβασ ενασ μαγαζοταροσ κ στο τελοσ μου λεει ΧΜΜΜΜΜΜΜ ΘΕΛΕΤΕ να εργαστιτε εδω γιατι τα ξερετεκαλητερακ απο εμασ κ το κακο ειναι οτι επιμενη στον συζηγοσ που που πηγε να ακνει κατι με τα μπουρια εκει κ του ξανα λεει ρε η κυρα σου ειναι θησαυροσ ολλα τα ξερει στην σομπα ..... κ λεω πηγα εγω που απλα περασα μια σομπα στο σπιτι κ εβαλα τα γυαλια σε επαγκελματιε υποτιθετε δηλ

.....

Διαφημίσεις

Όπως είδα την πελλετόσομπα αν την βάλεις δίπλα σε εξωτερικό τοίχο βγάζεις κατευθείαν το σωλήνα απαερίων έξω χαμηλά χωρίς μπουριά ,κλπ και αν έχεις μεγάλο σπίτι βάζεις 2 και γλυτώνεις όλη την ασχετίλα των μαστόρων. Άσε που έχει βεντιλατέρ για το ζεστό αέρα.

δεν είναι καλό αυτό. Δεν θα τραβάει αν η σωλήνα βγεί κατευθείαν στο κρύο. Θα πρέπει να τη μονώσεις, οπότε είναι καλύτερο θα την έχει εσωτερική και να τρυπήσει το ταβάνι. Έτσι κερδίζει και τη ζέστη της καμινάδας αν το εσωτερικό κομμάτι είναι αμόνωτο. Μόνο βέβαια προσοχή γιατί καίει πάρα πολύ η καμινάδα. Αν την ακουμπήσει κανείς παθαίνει έγκαυμα. Αν μάλιστα μπορεί να την κυκλοφορήσει και λίγο στο σπίτι (να βγεί εξω από τον απέναντυ τοίχο) τότε γίνεται ακόμη καλύτερη εκμετάλευση της ζέστης από τα καυσαέρια. Έτσι είχαμε μία σομπα πετρελαίου, και επειδή ήταν σε διάδρομο ζέσταινε διάδρομο και 2 δωμάτια, και την τουαλέτα από τη σωλήνα που περνούσε για να βγεί έξω

Η διάταξη που είδα ήταν ως εξής. Η σόμπα δεν είχε μπουρί. Ήταν τοποθετημένη σε εξωτερικό τοίχο. Χαμηλά πίσω από τη σόμπα oριζόντια έβγαινε ο σωλήνας καυσαερίων περίπου 10 cm διάμετρο, περνούσε τον τοίχο, και έξω από τον τοίχο προεξείχε οριζόντια άλλα 15 cm, δηλ όλη η σωλήνα ήταν 40 cm. Αυτό ήταν όλο, ούτε μόνωση ούτε τίποτε. Ενδέχεται να είχε βεντιλατέρ για τα καυσαέρια για να βγαίνουν οριζόντια αλλά πρέπει να ρωτήσω.

λοιπόν, είχα αναφέρει πιο πάνω πρόβλημα με καπνό.τέλος καλό όλα καλλά!!τελικά η γωνία στο μπουρί ήταν ελαττωματική, έχανε λίγο καπνό που δεν φαινόταν με το μάτι. σβήσαμε φώτα βάλαμε ξύλα τα σβήσαμε και πήραμε τους φακούς για να το βρούμε. προσοχή στα μπουριά λοιπόν!!κατά τα άλλα σωθήκαμε!σπίτι 80 τμ ψηλοτάβανο όμως και με απώλειες (ξύλινα κουφώματα). όταν τη φορτώσαμε η θερμοκρασία έφτασε τους 24 στο σαλόνι!!ζεσταίνονται και δωμάτια και το μπάνιο. στον φούρνο δεν έχω ψήσει φαγητό, αλλα το χρησιμοποιώ για ζέσταμα. ούτε μικροκυμάτων να ήταν, μία που το βάζεις και...έτοιμο!!rity fm

ξερεις κανεις να μου πει την γνωμη του για την prity fg?επισης τι ειναι καλυτερο,μαντεμι η χαλυβας?

ειμαι αναμεσα στην pritty fg και thorma salzburg AKS-50.τι προτεινεται?

Καλημέρα.Εγώ πήρα εδώ και μια εβδομάδα αυτήν εδώ http://www.greekstoves.com/T27.html

Στο χώρο που θα την βάλω σε γωνία στο σπίτι θα ανοίξω τρύπα στη πλάκα για σωλήνα Φ250 και από πάνω χτιστό με πετροβάμβακα και απο κάτω μία συστολή απο Φ250 σε Φ130 αφου το μπουρί της σόμπας εχει έξοδο Φ130,υπόψην μένω στον τελευταίο όροφο της οικοδομής,(5ος).Την καμινάδα την κάνω πιο μεγάλη για αργότερα να βάλω ενεργειακό τζάκι.Περιμένω το συστολικό για να κάνω την εγκατάσταση.Από όσα μου είπανε θα κάνει το σπίτι φούρνο....άσε που έχει και φούρνο για να μαγειρεύεις.Όταν την ανάψω θα σας πω παρατηρήσεις ;)

Καλησπέρα σε όλους , είμαι κι εγώ καινούριος εδώ , άρχισα κι εγώ να ασχολούμε με το θέμα ξυλόσομπα εδώ και λίγο καιρό . Μετά από αρκετό ψάξιμο έπεσα στη σελίδα αυτή . Διάβασα τις αναρτήσεις όλων σας . Μετά από μελέτη , σκέψη και ψάξιμο στην αγορά κατέληξα ότι πρέπει να αγοράσω μία που να συνδέεται στα σώματα με φούρνο . Έχω βρει μαγαζιά στον Πειραιά , στον Κορυδαλλό και στο Αιγάλεω. Δεν έχω πάει ακόμα παρόλο που έχω καταλήξει και σε μοντέλα που μου αρέσουν. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο περίπου κοστίζουν αυτές οι ξυλόσομπες και πόσο θα μου κοστίσει η εγκατάσταση ? Αν προλάβω ( την πτώχευση ή κάτι άλλο ανάλογο !!! ) θα πάω την Δευτέρα στα σημεία πώλησης και θα σας ενημερώσω . Μπορείτε όμως να μου πείτε για να έχω μια ιδέα έτσι για να μην κάνω καμιά ακριβή αγορά ? Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων .

Καλημέρα.Εγώ πήρα εδώ και μια εβδομάδα αυτήν εδώ http://www.greekstoves.com/T27.html

Στο χώρο που θα την βάλω σε γωνία στο σπίτι θα ανοίξω τρύπα στη πλάκα για σωλήνα Φ250 και από πάνω χτιστό με πετροβάμβακα και απο κάτω μία συστολή απο Φ250 σε Φ130 αφου το μπουρί της σόμπας εχει έξοδο Φ130,υπόψην μένω στον τελευταίο όροφο της οικοδομής,(5ος).Την καμινάδα την κάνω πιο μεγάλη για αργότερα να βάλω ενεργειακό τζάκι.Περιμένω το συστολικό για να κάνω την εγκατάσταση.Από όσα μου είπανε θα κάνει το σπίτι φούρνο....άσε που έχει και φούρνο για να μαγειρεύεις.Όταν την ανάψω θα σας πω παρατηρήσεις ;)

Καλησπέρα

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πόσο την αγόρασες ?

Γιατί σκέφτομαι να αγοράσω την T31 steel fireplace W20.

Τι γνώμη έχετε εσείς ?

Τήν συγκεκριμένη την πήρα απο την ξάνθη 400 e απο μαγαζί την Τ31 την έχει 580 e.Kαι εγώ στην αρχή γιαυτήν ενδιαφερόμουνα αλλά το αφεντικό (σύζηγος) δέν θέλει να γεμίσει το σπίτι σωλήνες,απο την σόμπα στον διάδρομο και επιστροφή +κυκλοφορητής +ασφαλιστικά κ.α :shock:

Το σπίτι είναι μικρό 85 τμ και πιστεύω θα μου κάνει δουλειά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...