Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαβητης κυησης.Τωρα τι τρωμε?

eleniza

Recommended Posts

δεν ξερω ας απαντησουν οι πιο εμπειρες, αλλα για μενα αρρυθμιστο στο μυαλο μου σημαινει οτι εχεις μεγαλες διακυμανσεις απο μετρηση σε μετρηση μεσα στη μερα ή γενικα ας πουμε στη βδομαδα. Οταν εχεις δυο φορες πανω απο το οριο δεν ερμηνευεται οτι κατι εγινε λαθος με τη διατροφη κλπ ?ετσι το βλεπω, ας πουν και τα κοριτσια

cf7op3.png

wQtYp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 715
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοιτα εξαρταται απο το γιατρο νομιζω.Πχ ο γυναικολογος οταν μου ειπε να αλλαξω απο το δυωρο στη μια ωρα οι πρωτες μετρησεις ξεφευγαν μερικες φορες.Ο γυναικολογοςου ειπε οτι δεν πειραζει ο ενδοκρινολογος με εχωσε σε διατροφη...Εγω θα σου ελεγα να μιλησεις και με ενδοκρινολογο (αν δεν το εχεις κανει ηδη)και οχι μονο με το γυναικολογο.

Τουιγκι επειδη ρωτησες αν αλλαξει οτιδηποτε αργοτερα στις μετρησεις δεν κανεις πιο αυστηρη διατροφη απλα ξεκινας ινσουλινη.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

Πηγαινω σε ενδοκρινολογο, απλα τις τελευταιες εβδομαδες ημουν ασυνεπης λογω περιστασεων κ μεχρι να παω αγχωνομαι για το ποσο καθορθστικο μπορει να ειναι το να ξεφευγει καποιες φορες.

Κι εγω πρεπει να ακολουθω διατροφη αλλα οπως ειπα μερικες φορες υποκυπτω... λιγο το αγχος, λιγο που καποιες φορες δεν ειμαι σε θεση να μαγειρεψω οπως πρεπει, λιγο που με βαζουν κ οι αλλοι σε πειρασμο.... οι αντοχες μου εχουν μειωθει :(

Ειχα ξεχασει να το παρω μαζι μου κ ημουν εκτος πολης.

Πηγαινω σε ενδοκρινολογο, απλα τις τελευταιες εβδομαδες ημουν ασυνεπης λογω περιστασεων κ μεχρι να παω αγχωνομαι για το ποσο καθορθστικο μπορει να ειναι το να ξεφευγει καποιες φορες.

Κι εγω πρεπει να ακολουθω διατροφη αλλα οπως ειπα μερικες φορες υποκυπτω... λιγο το αγχος, λιγο που καποιες φορες δεν ειμαι σε θεση να μαγειρεψω οπως πρεπει, λιγο που με βαζουν κ οι αλλοι σε πειρασμο.... οι αντοχες μου εχουν μειωθει :(

Ειχα ξεχασει να το παρω μαζι μου κ ημουν εκτος πολης.

Καλα μη νομιζεις κι εγω δεν την κανω ακριβως και γενικα οτι ξερω οτι δεν με πειραζει το τρωω.Το σωστο βεβαια ειναι να την κανουμε ακριβως...Αν δω οτι κατι αλλαζει εννοειται θα την κανω κατα γραμμα αναγκαστικα απλα οσο με παιρνει το τρεναρω.Αλλα δεν ανεβαζω και συχνα ζαχαρο.Μερικες φορες τυχαινει κι εκει ειναι το καλο της διατροφης οτι δεν θα τυχαινε καμια φορα.Δε νομιζω να σου πει τπτ ο γιατρος σου περα απο το να σε βαλει σε διατροφη ισως προληπτικα.Εμενα ευτυχως το πρωινο μου ειναι ακομα καλο κατω απο 90 στις αιματολογικες και κατω απο 87 στις μετρησεις.

Δεν ξερω ποσων βδομαδων εισαι αλλα εγω που το ειχα αγχος για διαφορα θεματακια στομωρακι αφου εχω ζαχαρο γενικα απο πριν μεινω εγκυος τωρα που εκανα τη β επιπεδου ολα ηταν καλα ευτυχως.Εχω να κανω και τον υπερηχο καρδιας εμβρυου αλλα πως τα ειδε τα πραγματα ο γιατρος στη β επιπεδου πιθανοτατα θα βγει κι αυτο καλο.

3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

Ειμαι 26 εβδομαδων και κατι..

Εχω κανει β επιπ κ αμνιο, καλα ως τωρα...και το θεμα μου δεν ειναι μη με μαλωσει ο γιαυρος... φοβαμαι μηπως βλαψω το μωρο η συμβει κατι... :(

Γι αυτο αναρρωτιεμαι (μεχρι να παω στο γιατρο να ρωτησω αυτον) .. ποσο κακο μπορει να γινει με καποιες μετρησεις ανεβασμενες;;; :(

Ειμαι 26 εβδομαδων και κατι..

Εχω κανει β επιπ κ αμνιο, καλα ως τωρα...και το θεμα μου δεν ειναι μη με μαλωσει ο γιαυρος... φοβαμαι μηπως βλαψω το μωρο η συμβει κατι... :(

Γι αυτο αναρρωτιεμαι (μεχρι να παω στο γιατρο να ρωτησω αυτον) .. ποσο κακο μπορει να γινει με καποιες μετρησεις ανεβασμενες;;; :(

Αν φοβασαι τοσο γτ δεν προσεχεις τη διατροφη σου λιγο περισσοτερο μεχρι να τον δεις;(αρκει μαλλον να μειωσεις τη ποσοτητα αν δεν μπορεις να κρατηθεις)

Απο εκει κι επειτα λιγες κακες μετρησεις δεν ειναι τοσο τραγικο.Εγω οταν φαω γλυκο μπορει να εχω και 190.Ο γυναικολογος μου εδωσε το οκ ομως για μια φορα τη βδομαδα.Βεβαια ο ενδοκρινολογος μου λεει οχι και ο διαιτολογος οτι τουλαχιστον να το τρωω μαζι με ενα γευμα για να ανεβαινει λιγοτερο το ζαχαρο.Πλεον πιστευω πως οι ενδοκρινολογοι ειναι και οι πιο αυστηροι ισως και προληπτικα για καλυτερα αλλα μερικες κακες μετρησεις δεν θα κανουν κακο στο μωρακι.Κι εγω γι αυτο ειχα αγχωθει τοσο μεχρι να δουμε τα οργανα του μωρου γτ ειχα καποιες κακες μετρησεις ειδικα οταν αλλαξα απο το δυωρο στη μια ωρα.Ομως ολα καλα.Κι εσυ ισως να ειχες και νωριτερα κακες μετρησεις αν ειχες ξεκινησει απο νωριτερα να μετρας(δεν ξερω αν μετρουσες βεβαια) και ολα πανε καλα:)

3231580x15ta1yz3w.gif

Καλημέρα!! Έκανα και εγώ αυχενική και ευτυχώς τα αποτελέσματα βγήκαν μια χαρά.

Πάντως και εγώ θα συμφωνήσω με την Cacao πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να σε παρακολουθεί ενδοκρινολογος-διαβητολόγος και όπως είχε πει χαρακτηριστικά η γυναικολόγος μου, είναι μια κατάσταση την οποία δεν την αφήνουμε στη τύχη, πρέπει να σε βλέπει ειδικός. Πάντως εγώ από τη μικρή μου εμπειρία κατάλαβα οτι για να θεωρούν το ζάχαρο αρρύθμιστο πρέπει να έχεις κάποιες μετρήσεις ανεβασμένες οι οποίες να επιμένουν και να επανεμφανίζονται. Τώρα 2-3 μετρήσεις δε νομίζω να κάνουν κακό. Πάντως όπως ξαναείπα εγώ ξεκίνησα την ινσουλίνη γιατί σε μετρήσεις 3 εβδομάδων είχα στάνταρ 3-4 μετρήσεις τη βδομάδα ανεβασμένες (όχι τραγικες τιμές). Alovesa μην το καθυστερείς, πήγαινε στο γιατρό σου να σου φύγει και το άγχος.

Να σας κάνω και μια ερώτηση τρώτε συχνά γλυκό? Γιατί εγώ ακόμα δεν το έχω τολμήσει. Και αφού φάτε μετράτε σε μια ώρα να δείτε τι έγινε? Επίσης το τρώτε αντί δεκατιανου-απογευματινού ή μαζί με κάποιο γεύμα? Δώστε οδηγίες γιατι θα το κάνω το "εγκλημα"!!!!:oops::oops::oops:

ffa0s7yik1vr8h0t.png

Καλημέρα! Όχι 2-3 μετρήσεις την εβδομάδα αν είναι λίγο τσιμπημένες δεν είναι τραγικό. Καλό όμως είναι να μην υπάρχουν αυτές οι διακυμάνσεις και να τις ελέγχουμε όσο μπορούμε διατροφικά.

Εγώ γλυκά δεν τρώω... όσους μήνες είμαι έγκυος ζήτημα να έχω φάει 5 φορές. Προτιμώ τη σοκολάτα υγείας ή τώρα το χαλβά που τρελαίνομαι κι όλας και έχω παρατηρήσει ότι δεν ανεβάζει το σάκχαρο. Ναι και γω παθαίνω σύνδρομα του τύπου θέλω σοκολάτα τώρα, και τότε ή θα φάω ένα σοκολατάκι ή ένα φρούτο.

Δεκατιανό και απογευματινό τρώω ως ξεχωριστά γεύματα. Ο ενδοκρινολόγος στη διατροφή μου ΄χει δώσει 6 γεύματα.

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Λοιπον να πω για το γλυκο.Μουντυ η σοκολατα υγειας ειναι τιγκα στη ζαχαρη οπως και η γαλακτος.Αν προσεξεις ειναι στην ιδια σειρα συστατικων και στις δυο πρωτη πρωτη τη γραφουν που σημαινει οτι εχουν πολυ μεσα.Στην ουσια η διαφορα ειναι στα λιπαρα...Εγω αν φαω μεχρι μιση μεγαλη εχω το πολυ 134.Χαλβας οσες φορες εφαγα ειχα μεχρι 89 εκτος απο μια μερα που το ζαχαρο ειχε σαλταρει γενικα και το καταλαβα μετα οποτε και πηγε 147!

Thalia οι οδηγιες μου για γλυκο ηταν μια φορα τη βδαμαδα απο το γυναικολογο.Οταν το ειπα στο διαιτολογο του νοσοκομειου μου ειπε πως ειναι καλυτερα μαζι με καποιο γευμα κι ακομα καλυτερα καθολου φυσικα.Εγω τρωω οτι ξερω πως δεν με πειραζει πχ 4 μπισκοτα, λιγη σοκολατα κλπ.Παντα μετραω να ξερω που βρισκομαι.Παντως αν οπωσδηποτε θες κατι με σοκολατα δοκιμασε λιγο σοκοφρετα (μιση για αρχη) εχει σοκολατα και δεν μου ανεβαζει πολυ το ζαχαρο.Μπορω να πω οτι ειναι απο τα γλυκα που ποτε δεν εχω δει κακη μετρηση.Ενω με το χαλβα ειχα οπως και με κρουασαν.Βεβαια κι αυτες ηταν το πολυ μεχρι 154.Με γλυκο γλυκο εως και 190.Τετοια εχω φαει σπανια..

3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

Λοιπον να πω για το γλυκο.Μουντυ η σοκολατα υγειας ειναι τιγκα στη ζαχαρη οπως και η γαλακτος.Αν προσεξεις ειναι στην ιδια σειρα συστατικων και στις δυο πρωτη πρωτη τη γραφουν που σημαινει οτι εχουν πολυ μεσα.Στην ουσια η διαφορα ειναι στα λιπαρα...Εγω αν φαω μεχρι μιση μεγαλη εχω το πολυ 134.Χαλβας οσες φορες εφαγα ειχα μεχρι 89 εκτος απο μια μερα που το ζαχαρο ειχε σαλταρει γενικα και το καταλαβα μετα οποτε και πηγε 147!

Thalia οι οδηγιες μου για γλυκο ηταν μια φορα τη βδαμαδα απο το γυναικολογο.Οταν το ειπα στο διαιτολογο του νοσοκομειου μου ειπε πως ειναι καλυτερα μαζι με καποιο γευμα κι ακομα καλυτερα καθολου φυσικα.Εγω τρωω οτι ξερω πως δεν με πειραζει πχ 4 μπισκοτα, λιγη σοκολατα κλπ.Παντα μετραω να ξερω που βρισκομαι.Παντως αν οπωσδηποτε θες κατι με σοκολατα δοκιμασε λιγο σοκοφρετα (μιση για αρχη) εχει σοκολατα και δεν μου ανεβαζει πολυ το ζαχαρο.Μπορω να πω οτι ειναι απο τα γλυκα που ποτε δεν εχω δει κακη μετρηση.Ενω με το χαλβα ειχα οπως και με κρουασαν.Βεβαια κι αυτες ηταν το πολυ μεχρι 154.Με γλυκο γλυκο εως και 190.Τετοια εχω φαει σπανια..

Cacao μιλάω για μικρά σοκολατάκια υγείας και όχι σοκολάτα! Η διατροφολόγος μου έχει επιτρέψει 2 κάθε απόγευμα! Επίσης ο ενδοκρινολόγος μου είναι αντίθετος στο να μετριέμαι εκτός προγράμματος. Δεν τον έχω ρωτήσει γιατί αλλά να σου πω και την αλήθεια προτιμώ να κάνω μια παρασπονδία και να μην ξέρω παρά να πάθω πανικό με τη μέτρηση. Ούτως η άλλως αν γίνεται μια στο τόσο δεν είναι τραγικό!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Cacao μιλάω για μικρά σοκολατάκια υγείας και όχι σοκολάτα! Η διατροφολόγος μου έχει επιτρέψει 2 κάθε απόγευμα! Επίσης ο ενδοκρινολόγος μου είναι αντίθετος στο να μετριέμαι εκτός προγράμματος. Δεν τον έχω ρωτήσει γιατί αλλά να σου πω και την αλήθεια προτιμώ να κάνω μια παρασπονδία και να μην ξέρω παρά να πάθω πανικό με τη μέτρηση. Ούτως η άλλως αν γίνεται μια στο τόσο δεν είναι τραγικό!

Δεν ειπα καπου οτι ειναι τραγικο(γι αυτο και τρωω αλλωστε...)Απλα επειδη υπαρχει η λανθασμενη αντιληψη οτι η σοκολατα υγειας δεν εχει ζαχαρη το αναφερω.Επισης ζαχαρη εχουν ολα τα κορν φλεικς ακομα και τα ολικης....Εμενα με πειραζουν ολα και τρωω κουακερ μονο.

Οσο για τη ποσοτητα ο καθενας κρινει ποσο θα φαει απο τις μετρησεις του.Εγω προσωπικα δεν θα μπορουσα να φαω οτιδηποτε εκτος προγραμματος κςι να μην ξερω αν με πειρασει ή οχι.Επειτα μη ξεχνας οτι εγω δεν μετραω μονο για την εγκυμοσυνη αλλα για να ξερω γενικοτερα.Δεν μπορω να μην μετρησω κατι μεχρι να σιγουρευτω οτι ειναι οκ για μενα.Δεν με αγχωνει να σου πω την αληθεια(αναλογα βεβαια τη ψυψολογικη μου κατασταση περισσοτερο με προβληματιζει.

Αν δεν μετρουσα τα εκτος διατροφης πολυ απλα δεν θα ετρωγα τιποτα απο ολα αυτα!

3231580x15ta1yz3w.gif

Παυλίδης Σοκολάτα

Υγείας

13,6 γρ υδατανθράκων ανά μερίδα ήτοι 25 γραμ σύμφωνα με την ελληνική διαβητολογική εταιρεία...

Ζάχαρη έχουν σχεδόν όλες οι τροφές που τρώμε. Αν όμως οι ποσότητες είναι ελεγχόμενες δεν επηρρεάζουν τις μετρήσεις σου... Εγώ που ρώτησα για τον καφέ μου είπε να την αλλάξω με ακατέργαστη και όντως στη μέτρηση του πρωινού μεταγευματικού δεν τσιμπάει. Αν η ζάχαρη είναι λίγη και μοιρασμένη δεν τίθεται θέμα.

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Παυλίδης Σοκολάτα

Υγείας

13,6 γρ υδατανθράκων ανά μερίδα ήτοι 25 γραμ σύμφωνα με την ελληνική διαβητολογική εταιρεία...

Μιλαω καθαρα για την ποσοτητα ζαχαρης σε σχεση με τη γαλακτος.

3231580x15ta1yz3w.gif

Οντωσ, θα μπορουσα θεωρητικα να μη ξεφευγω απο το το προγραμμα και να μην εχω αγχος. Οταν ομως ξεφευγω, κατα 95% το κανω γιατι δεν ειμαι σε θεση να μαγειρεψω κ εξαρτωμαι απο αλλους. Κι γι αυτο ρωταω αν 2-3 μετρησεις τη βδομαδα δηλωνουν αρυθμιστο διαβητη η οχι.

Οταν λετε οτι δεν ξεφευγετε... κ μετα λετε για σοκολατες κ χαλβαδες... αυτα δλδ ειναι στο.προγραμμα σας;;; να φαω τις κοτσιδες μου; γιατι εγω απο γλυκα 2 φορες στο ικεα εφαγα 2-3 κουταλιτσες απο του συζυγου κ αγχωθηκα τα μαλα.... κατα τ αλλα, σοκολατα με υποκαταστατο μια στις τοσες....

Επισης: οταν κατι δε σας πειραζει, δε σας πειραζει στανταρ; γιατι κ παλι, εχει τυχει με το ιδιο περιεοχομενο γευματος ποτε να ειναι οανω, ποτε κατω... αλλος ενας λογος που αγχωνομαι, γιατι δεν νιωθω κ τοσο χαλαρα να πω"οκ, αυτο δε με πειραξε την προηγουμενη φορα κ ας ειναι εκτος προγραμματος".

Διαφημίσεις

Αλοβεσα πιστευω οτι αναλογα με το ποσο αυστηρος ειναι ο γιατρος σου θα σε βαλει σε διατροφη ή οχι(αυτο εννοουσα στο αλλο ποστ και οχι το αν θα σε μαλωσει ή οχι).

Οποτε μετα αναγκαστικα θα πρεπει να προσεχεις περισσοτερο.Μερικες κακες μετρηαεις δεν θα κανουν κακο στο μωρο σου(ετσι με εχουν ενημερωσει εμενα τουλαχιστον...)

Τωρα για τα γλυκα που ανεφερα παραπανω αν προσεξες θα ειδες οτι ο χαλβας ενω δεν με πειραζει γενικα μου ανεβασε ζαχαρο μια ωραια μερα 147!Κανονικα οτι μου ανεβαζει το ζαχατο εστω και μια φορα ειτε πρεπει να το κοψω ειτε να μειωσω τη ποσοτητα.Καποια τροφιμα παραδοξως ποτε δεβ μου ανεβασαν ζαχαρο οπως η σοκολατα και τρωω γαλακτος...Ομως και παλι ποτε δεν ξερεις γι αυτο το καλυτερο ειναι να μην τα τρωμε καθολου.Παντως γλυκακια απ εξω εχω φαει και μισο κι εκανα 190!!Εννοειται δεν ξαναεφαγα.

Παντως και διατροφη να παρεις καλο θα ηταν να μετρας σταθερα εγω επειδη ημουν εξω στην αρχη δεν μετρουσα το σουσαμενιο κουλουρι που ηταν κανονικα στη διατροφη μου (κι επειδη ηξερα οτι μου ανεβαζει ζαχαρο καμια φορα ετρωγα μονο μισο) και οταν αρχισα να το μετραω ειδα σταθερα τιμες απο 130 και πανω οποτε τελικα το εκοψα.Καλυτερα να φαω τυροπιτα.Πανω απο 135 δεν ειχα ποτε...

3231580x15ta1yz3w.gif

Κι επειδη ο καθενας μας ειναι διαφορετικος οργανισμος εσυ απο μονη σου πρεπει να βρεις τι σου ειναι οκ και τι οχι.Εμενα με πειραζουν τα κορν φλεικς με γαλα εσενα μπορει και οχι ;)

Αν ομως ειναι να αγχωνεσαι για το εκτος προογραμματος που παρολα αυτα δεν σε πειραΕι πολυ απλα μη το τρως και μειωσε λιγο τις ποσοτητες που τρως γενικα αφου δεν γινεται να μη φας το συγκεκριμενο γευμα κι απο εκει κι επειτα το βλεπετε με το γιατρο σου.

3231580x15ta1yz3w.gif

Οπως εχω ηδη αναφερει ακολουθω διατροφη ( η εστω υποτιθεται).

Σ εμενα δεν επιτρεπεινουτε τυροπιτες, ουτε κορν φλεηκς, ουτε σοκολατα κανονικη,ουτε καν ζαχαρη στον καφε ( που δεν πολυπινω τωρα στην εγκυμοσυνη).

Αρα εστω κι ενα απο αυτα να χρησιμοποιησω εκτος προγραμματος ειμαι... με αλλα λογια χρειαζεται στρατιωτικη πειθαρχια...

Κοιτα διατροφη με τυροπιτα δεν υπαρχει.Σαν παραδειγμα το εφερα κι εγω δεν τρωω πλεον αλλα σπανια εχει τυχει.Απλα επειδη μετρουσα και προ εγκυμοσυνης ξερω τη μετρηση.Κορν φλεικς μου κανει εντυπωση που δεν στο εχουν προτεινει γτ τα ολικης οπου και να εχω παει μου τα εχουν παντα μεσα σε διατροφη ασχετα που με πειραζουν εμενα και κατεληξα στο κουακερ.Φυσικα ουτε σοκολατα μου εχουν προτεινει αλλα τρωω καποιες φορες γτ ξερω οτι μου ειναι οκ.Δεν καταλαβαινω το αγχος σου αφου λες οτι ηδη κανεις διατροφη.Κοβεις και τα αλλα που λες οτι ειναι εκτος προγραμματος και σε πειραζουν και εισαι μια χαρα. :)

3231580x15ta1yz3w.gif

παντως αλοβεσα κι εγω που ειμαι ακομα στην αρχη δεν βγαζω ακομα καθαρα ακρη τι ανεβαζει πολυ και τι οχι.. μαλιστα 2 μερες το μεσημερι εφαγα ακριβως τα ιδια και ειχα τελειως διαφορετικες μετρησεις!!! Γλυκα κι εγω δεν τρωω ακομα, μια φορα μονο τσιμπησα μισο σοκολατακι και στα γενεθλια της μικρης μου λιγη τουρτα, αλλα νομιζω οτι περισσοτερο εμενα ανεβαινει οταν συνδυαζω ας πουμε δημητριακα και φρυγανια με τυρι.. Δηλαδη οταν τα τρωω μαζεμενα.. Δημητριακα μου εχει πει το πρωι, μ αρεσουν και πολυ και δεν τα εχω κοψει. Στανταρντ ομως οταν δεν τα φαω και προτιμησω αυγο με φρυγανια και τυρι εχω λιγοτερο ζαχαρο! Γενικα το πρωι ζοριζομαι γιατι ειμια τυπος που θελω να τρωω πρωινο ξενοδοχειου και τωρα νιωθω οτι τρωω ψιχουλα!!!!

cf7op3.png

wQtYp3.png

Τουιγκι τα κορν φλεικς (οπως λεω εγω τα δημητριακα) μου ειπαν οτι μαλλον φταιει ο συνδιασμος με γαλα που μου ανεβαζει τοσο το ζαχαρο.Τουλαχιστον μπορω και τρωω κουακερ...

Παντως το πρωινο μου ειναι το μοναδικο γευμα που δεν με νοιαζει που δρν μπορω να φαω.Ακριβως το αντιθετο με σενα χιχιχι

3231580x15ta1yz3w.gif

Όντως ο κάθε οργανισμός είναι εντελώς διαφορετικός και αντιδρά αλλιώς σε είδη τροφών. Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει στο σύνολο της ημέρας τι τροφές καταναλώνεις, αν περπάτησες ή όχι, κλπ για αυτό και με το ίδιο φαγητό μπορεί να δεις άλλη μέτρηση. Δεν είμαστε υπολογιστής να έχουμε δεδομένες αντιδράσεις.

Alovesa εμένα ο χαλβάς είναι κανονικά στη διατροφή μου και δεν έχω ανεβάσει ποτέ σάκχαρο εξ αιτίας του. Τρώω όμως ένα σπιρτόκουτο. Εγώ βέβαια είμαι και διαφορετική περίπτωση γιατί κάνω προγευματική ινσουλίνη οπότε μου είναι πιο εύκολο να καταναλώνω λίγο πιο "επικύνδυνες" τροφές, πχ τα μακαρόνια με μια κούπα κάνω 2 μονάδες άρα και λίγο παραπάνω να τσιμπήσω απλά αυξάνω τη δόση σε 3 μονάδες! Πριν που δεν έκανα ήμουν αυστηρή στις δοσολογίες. Όσο για τα σοκολατάκια ναι και αυτά μου τα έχει η διατροφολόγος μου στο πρόγραμμα αλλά είπα 2 τη μέρα κάθε απόγευμα!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Όντως ο κάθε οργανισμός είναι εντελώς διαφορετικός και αντιδρά αλλιώς σε είδη τροφών. Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει στο σύνολο της ημέρας τι τροφές καταναλώνεις, αν περπάτησες ή όχι, κλπ για αυτό και με το ίδιο φαγητό μπορεί να δεις άλλη μέτρηση. Δεν είμαστε υπολογιστής να έχουμε δεδομένες αντιδράσεις.

Alovesa εμένα ο χαλβάς είναι κανονικά στη διατροφή μου και δεν έχω ανεβάσει ποτέ σάκχαρο εξ αιτίας του. Τρώω όμως ένα σπιρτόκουτο. Εγώ βέβαια είμαι και διαφορετική περίπτωση γιατί κάνω προγευματική ινσουλίνη οπότε μου είναι πιο εύκολο να καταναλώνω λίγο πιο "επικύνδυνες" τροφές, πχ τα μακαρόνια με μια κούπα κάνω 2 μονάδες άρα και λίγο παραπάνω να τσιμπήσω απλά αυξάνω τη δόση σε 3 μονάδες! Πριν που δεν έκανα ήμουν αυστηρή στις δοσολογίες. Όσο για τα σοκολατάκια ναι και αυτά μου τα έχει η διατροφολόγος μου στο πρόγραμμα αλλά είπα 2 τη μέρα κάθε απόγευμα![/

QUOTE]

Moody, ναι θυμαμαι οτι κανεις ινσουλινη κ οτι εχει το προγραμμα σου σοκολατα.

Κυριως απευθυνομουν στην cacao που ολο μου λεει γιατι δεν κανω κρατει κινολο για τυροπιτες κ λιχουδιες μου λεει οτι τρωει γιατινδεν την πειραζουν...και λεω: πλακα με κανει;;; ποιος το δινει αυτο το προγραμμα γιανρυθμιση διαβητη με διατροφη, να παω να με το δωσει κι εμενα : p

Αλλα οκ, το.αποσαφηνισε μετα.

Ενιγουη, εν αναμονη επισκεψης στο γιατρο για να μαθω επιτελους αν το ζαχαρο μου ειναι σε επικινδυνη φαση.

Βρε Αλοβεσα συγνωμη αλλα σου λεω γτ δεν κανεις κρατει αφου λες οτι εχεις ανεβασμενες τιμες...και μαλιστα αυτο σε αγχωνει κιολας....Το τι τρωω εγω και δεν με πειραζει ειναι αλλο και το τι δινουν ως διατροφη γενικα επισης ειναι αλλο.Επειδη εγω θεμα με το ζαχαρο εχω γενικα και δεν ειναι απλα εγκυμοσυνης πανω κατω ξερω τι με πειραζει και προσπαθω να μην το τρωω.Ολα τα αλλα τα τρωω.Ξερω ομως οτι συνηθως δεν μου ανεβαζουν τις μετρησεις.Οποτε ναι τρωω λιχουδιες που δρν ειναι στο προγραμμα και δεν ανεβαζω ζαχαρο.Εσυ ομως μεχρι να το βρεις αυτο θα πρεπει να κανεις κρατει ετσι ειναι δυστυχως....Κι εγω αν δω οτι χειροτερευουν τα πραγματα θα αναθεωρησω το μενου μου...

Εσυ παλι τη μια γραφεις οτι δεν κανεις διατροφη και οτι θα επρεπε να κανεις και μετα οτι ηδη κανεις και με ειχες μπερδεψει.Τελοσπαντων ακομα κι αν εγω για παραδειγμα τρωω οτιδηποτε και δεν προσεζω δε σημαινει οτι πρεπει να σε συμβουλεψω να κανεις κι εσυ το ιδιο γι αυτο σου λεω οτι αναλογα πρεπει να προσεχεις τι τρως.Για να φτασεις στο σημειο να τρως γλυκο και να εισαι οκ ενω εχεις διαβητη πρεπει να εχεις εξοικιωθει πολυ με τις μετρησεις και με το πως αντιδρα ο οργανισμος σου γι αυτο ακομα κι αν μπορουσες να φας δεν θα στο προτεινει κανεις.Κανενας ουτε ασχετος ουτε γιατρος θα παρει αυτη την ευθυνη...Μακαρι να τη βρεις την ακρη και να σταματησεις να αγχωνεσαι γτ κι αυτο ανεβαζει το ζαχαρο απο μονο του.

3231580x15ta1yz3w.gif

Cacao, κατ αρχας να ξεκαθαρισω οτι μου ειναι ξεκαθαρο οτι προσπαθησεις.

Κατα τ αλλα, σχω αναφερει οτι παω κ σε ενδοκρινολογο κ προσπαθω να το ελεγξω με διαττοφη και σε διατροφολογο. Επισης οτι καποιες φορες δεν γινεται εκ των πραγματων να μαγειρεψω εγω, οποτε αναγκσστιμα τρωω ο,τι μου ετοιμαζουν. Αρα καποιες φορες η διατροφη δεν ειναι απολυτως στον ελεγχο μου ( ακομη κ οταν μπορω να μαγειρεψω, πρεπει καποιος να μου ψωνιζει κ να εχω τις πρωτες υλες).

Οποτε αναγκαστικα καποιες φορες ξεφευγω οχι γιατι λιγουρευομαι αλλα λογω αναγκης. Επειδη ομως το ζαχαρο δεν καταλαβαινει απο αναγκη, καποιες μετρησεις ανεβαινιυν κ μς ανησυχουν.

Γι αυτες λοιπον τις μετρησεις ρωταω, αν μπορει να βλαψουν το μωρο.

Απλα.τα ξαναγραφω συγκεντρωμενα για να μην φαινονται τοσο αντιθετικα αυτα που γραφβ κ ρωταω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...