Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι κάνουμε που μας έχει ανοίξει η όρεξη;;;

Recommended Posts

Προσπαθω να συσχετισω το βαρος με το υψος . Νομιζω οτι ειναι σχετικα ψηλο παιδι παντως οποτε ισως δικαιολογειτε. Εσενα σου φαινεται γεματος?

Δεν μου φαίνεται και στέκα...χμμ..έχει μαγουλακια και κοιλίτσα...Π.χ. παντελόνια φοράει το 3-4. Σε Mexx παντελόνια(πιο στενή γραμμή βέβαια έχουν αυτά) φοράει το 5-6 και πάλι λίγο ζορι στη κοιλίτσα υπάρχει...

ΥΓ. Τα γιαουρτακια αν αναφερεσαι στα βρεφικα κοψτα τελειως και πηγαινε στα κανονικα (μιλαμε για τρελες θερμιδες)

Γιαούρτι άσπρο κανονικό τρώει...από το δικό μας! Το ξέρω...έχεις δίκιο..τα παιδικά είναι πολύ παχυντικά!

Στην κρεμα γιωτης ποση ζαχαρη βαζεις? (γιατι οχι φαγητο εκεινη την ωρα?) Ισως τον πιασει καλυτερα και ειναι σχετικα νωρις .

Επειδή...έχει ένα θέμα με το να κάνει εμετους πολύ πολύ πολύ εύκολα...(είχε σαν μωρό μετρίου βαθμού παλλινδρόμηση..δεν ξέρω αν έχει σχέση) αποφεύγω να τον ταίζω "βαρια"..αφενός και αφετέρου...επειδή δεν πολύ πίνει γάλα..του βάζω το γάλα του μέσα στη γιώτης. Ζάχαρη βάζουμε 1 και κάτι κουτ. σούπας αλλά βγαίνουν 4 μπολάκια... Τρώει ένα τη μια μέρα, ένα την επόμενη και τα άλλα 2 που περισσεύουν τα τρώει ο μπαμπάς που του αρέσει η γιωτης! :)

Τελος ανεφερες οτι λειπεις (αρα δουλευεις) . Μπας και η γιαγια κανει ζαβολιες προς τα γλυκα?

Τον κρατάει η μαμά μου...και μπορώ να πω..πως εκείνη και αν είναι "περίεργη" στο θέμα της σωστής διατροφής...(φρούτα, λαχανικα, όσπρια, ψάρια..κλπ...) Αν με δει να του δώσω καμια Kinder (όπως συνήθιζα να κάνω...αλλά το έκοψα) σαν γυρνούσα απο το γραφείο...άρχίζει τη μουρμούρα...βλαβερά...ανούσια..μην τρώει τέτοια το παιδί, άντε μια φορά την εβδομάδα..κλπ κλπ.... Η μαμά μου..μέχρι που σημειώνει ακόμη σε τετράδιο τι, πόσο και πότε τρώει μέχρι να γυρίσω από τη δουλεία...για να έχω λέει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ημέρας....Έχει τύχει να βγουν έξω μαζί και να του πάρει κουλούρι Θεσ/νικης από τον φούρνο..το γράφει στο τεφτέρι κ αυτό!!!

Διαφημίσεις

Δεν μου τη δανείζεις και εμένα. Η δικιά μου λες και πάσχει από σύνδρομο κατοχής παρόλο που έχει γεννηθεί πολλά χρόνια αργότερα. Όταν έρχεται να μας δει (ακόμα και στο σπίτι της το ίδιο κάνει) μαγειρεύει μεσημέρι βράδυ 2 και 3 διαφορετικά φαγητά (Και εμείς (όχι τα μωρά) έχουμε σιγουρα 2-3 κιλάκια μετά από κάθε επίσκεψη). Και πάντα φυσικά κυνηγάει τα μωρά να τα ταϊσει πρωί βράδυ με κανονική μερίδα.

Αγόρι (το αγόρι μου) 25 μηνών 1.03 ύψος 17,6 κιλά...και η όρεξη του έχει ανοιξει σε μεγάλο βαθμό...Και εξηγούμαι...Θα φάει το πρωί γάλα (με caotonic + 2 πτί μπερ, γιατί σκέτο δεν το πίνει επουδενεί). Μετά κατά τις 10:00 τρώει φρούτο (μήλο ή αχλάδι ή μπανάνα ή 2 πορτοκάλια στυμμένα). Κατά τις 12:00 (αν όχι και νωρίτερα) πεινάει και ζητάει φαγητό. Τρώει σε ποσότητα ένα πιατο από αυτά τα παιδικά τα ρηχά του πουλάνε στα Jumbo...ξέρετε..που είναι σαν εμαγιε..πώς τα λένε..κάπως έτσι νομίζω..

Κατόπιν, κατα τις 13:00 κοιμάται..έως τις 15:30- 16:00. Ξυπνάει... θέλει φαγητο ...(?) Αποφεύγουμε το φαγητο αν γίνεται και του δίνουμε κρέμα γιώτης βρασμένη από εμας (την κλασική) με δικό του γάλα (γάλα πινει το ΝΟΥΝΟΥ KID). Ή του δίνουμε γιαούρτι (δεν το πολυθέλει) ή καμια φορά..τρώει μπανάνα...(αλλά με τα 1000 ζόρια).

Το απόγευμα..χμμ...τίποτα ιδιαίτερο. Το βράδυ προ ύπνου (δηλαδή κατά τις 20:30) όλο και κάτι θέλει να φάει..(συνήθως ζητάει φαγητο) Τον ξεγελάω ή τουλάχιστον προσπαθώ να πιει γαλά αντι να φάει φαγητό....

Πείτε μου...τι κάνω λάθος στη διατροφή του;

Καλά...τις σοκολάτες τις κόψαμε...γιατί μας είχε ψιλογίνει συνήθεια και τελικά..τις απαγορευσα δια ροπάλου...δεν τις βάζω καν στο σπίτι (αν και εγώ τις πρωτοεισήγαγα...)

Ολα καλα και τελεια, κουκλος το παιδι.

Την κρεμα το απογευμα τι τη θελεις παιδι μου?

Αυτες παχαινουν πολυ.

Χιλιες φορες να του δωσεις καλομαγειρεμενο σπιτικο φαγητακι παλι, παρα κρεμες.

Γνωμη μου ειναι, αν το παιδι δεν τρωει γλυκα και επεξεργασμενες ετοιμες τροφες (κρεμες, κρουασαν κλπ) και απλα τρωει πολυ φαγητο, γαλα κλπ, κανενα προβλημα δεν υπαρχει και να το αφησεις να φαει.

Πιθανον περναει και καποιο αλμα αναπτυξης.

k9Tap3.png

Κορίτσια, καλημέρα!

Ξαναρώτησα χθες τον παιδίατρο μας, γιατί πήγαμε για εμβόλια. Μου έβγαλε τότε ο άνθρωπος τα "τεφτέρια" του για να πείσει πως το βάρος του παιδιού ..μπορεί μόνο του να ακούγεται "πολύ" αλλά σε συνάρτηση με το ύψος του...είναι ιδανικό! Μου ξανα ματά είπε πως θα γίνει πολύ ψηλός (καλά, εμένα δεν με πολυνοιάζει..γερό και καλό παιδί να είναι..και ας γίνει και 1,70...αλοίμονο) και πως είναι η κατασκευή του τέτοια! Το φαγητό του δεν μπορώ ούτε πρέπει να του το στερήσω. Απ' τη στιγμή που δεν τρώει πολλά κρεατικά, ψωμιά, λαδερά...(ως επί το πλείστον προτιμά ψαρόσουπες, κοτόσουπες, φακές, αρακά, φασόλια, πουρέ) τότε δεν έχουμε πρόβλημα. Τα γλυκάκια του τα έκοψα..(χθες είχε γενέθλια ο μπαμπας κ έφαγε λίγη τουρτίτσα..ένα κομματάκι ίσα με ένα παστάκι σε μέγεθος). Ρυζόγαλα που του αρέσει πολύ μπορώ να του δίνω (βέβαια..το φτίαχνω με ζαχαρούχο...χμμμ..θα δω μήπως το αντικαστήσω με κανονικό γάλα δικό του). Α...επίσης μου είπε πως το προβλεπόμενο ύψος του είναι περίπου 1,95 με απόκλιση +/- 5cm...Το αν θα γίνει 1,90 ή 1,95 ή 2,00m εξαρτάται από το αν θα έχει αθλητική δραστηριότητα...κλπ. Αν δηλ, μου είπε τον γράψω σε ομάδα μπάσκετ τότε θα "λυθεί" ακόμη περισσότερο ο σκελετός του..και θα ψηλώσει στο έπακρον.. (μωρέ...είπαμε..αλλά οι μπασκεμπολίστες..ολίγον ψηλοί και αχαροι είναι... εγώ θέλω να πάω κολυμβητήριο...αλλά θα δούμε αναλόγως και τι του αρέσει). Πάντως..οκ..φυσιολογικο το βάρος σε σχέση με ύψος...αλλά ρε γμτ...οπτικά..είναι ζουμπουρλούδικο...Ο γιατρός είπε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ακόμη έχει "βρεφικά" χαρακτηριστίκά..δεν έχει γίνει ακόμη παιδάκι...είναι chicco...

Ετσι ειναι, το παιδι σου ειναι πολυ ψηλο και για αγορι με τετοιο υψος, αυτο ειναι το αναμενομενο βαρος.

Η γιαγια σας σουπερ ειναι:D

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Ναι...έχεις δίκιο Kassiani μου..μάλλον θα του τις κόψω και τις γιώτης..Πιο πολύ τις κάναμε...για αναπλήρωση του γλυκού...ξέρεις για να μην ζητάει σοκολάτες, κλπ.

Τώρα για βραδινό...θα του δίνω φαγάκι..αλλά μικροτερη απο το μεσημεριανο ποσότητα...και ειδομεν...Ξέρεις...είναι που φοβάμαι ρε γμτ..μήπως έχει πάρει από μένα..που λίγο να ξεφύγω..το έχω το κιλό στο τσεπάκι..και μάλιστα στο κωλοτσεπάκι για την ακρίβεια...:)

Τον κρατάει η μαμά μου...και μπορώ να πω..πως εκείνη και αν είναι "περίεργη" στο θέμα της σωστής διατροφής...(φρούτα, λαχανικα, όσπρια, ψάρια..κλπ...) Αν με δει να του δώσω καμια Kinder (όπως συνήθιζα να κάνω...αλλά το έκοψα) σαν γυρνούσα απο το γραφείο...άρχίζει τη μουρμούρα...βλαβερά...ανούσια..μην τρώει τέτοια το παιδί, άντε μια φορά την εβδομάδα..κλπ κλπ.... Η μαμά μου..μέχρι που σημειώνει ακόμη σε τετράδιο τι, πόσο και πότε τρώει μέχρι να γυρίσω από τη δουλεία...για να έχω λέει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ημέρας....Έχει τύχει να βγουν έξω μαζί και να του πάρει κουλούρι Θεσ/νικης από τον φούρνο..το γράφει στο τεφτέρι κ αυτό!!!

Την λατρευω :D:D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Γνωμη μου ειναι, αν το παιδι δεν τρωει γλυκα και επεξεργασμενες ετοιμες τροφες (κρεμες, κρουασαν κλπ) και απλα τρωει πολυ φαγητο, γαλα κλπ, κανενα προβλημα δεν υπαρχει και να το αφησεις να φαει.

Πιθανον περναει και καποιο αλμα αναπτυξης.

Αυτο :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Παντως στην ηλικια που ειναι, ειναι φυσιολογικο να θελει να φαει και βραδινο και το σωστο ειναι να του δινεις τη μιση ποσοτητα απο το μεσημεριανο συν το γαλα του.

Ενα "κολπο" που πιανει για το θεμα του γλυκου με τα δικα μου ειναι να τους δινω μπαρα δημητριακων με μαυρη σοκολατα ή φρουτα, ξερα δαμασκηνα και γιαουρτι με μελι.

Γενικα τα γλυκα δεν ειναι καθολου απαραιτητα για τον ανθρωπο και ειδικα η ζαχαρη κανενα καλο δεν κανει. Αρα ας μη θεωρουμε απαραιτητο το γλυκο.

Ειναι πως θα τα συνηθισουμε τα παιδια.

Προσωπικα μιλαω ευθεως στην κορη μου για το κακο που κανουν διαφορες τροφες στην υγεια και στα δοντια, δεν τα βαζουμε καθολου στο σπιτι μας ολα αυτα, αλλα σε ενα παιδικο παρτυ της επιτρεπω να φαει ο,τι σερβιρουν με μετρο, ωστε και αυτη να μη νιωθει ασχημα με τα αλλα παιδακια και να μην εχει και απωθημενο. Μας εχει βολεψει το συστημα αυτο.

Καταλαβαινω την ανησυχια σου αν εχετε μια ταση για παχος και δεν εισαι παραλογη γιατι πρεπει να ξερουμε οτι τα λιποκυτταρα στον ανθρωπο δημιουργουνται κατα κυριο λογο τα 3 πρωτα χρονια ζωης και καθοριζουν σε μεγαλο βαθμο αυτα τα χρονια τη μελλοντικη μας υγεια, το παχος μας και τις διατροφικες μας συνηθειες.

Ομως το γιο σου θα τον "κρινεις" κυριως απο το υψος του.

Σε συναρτηση με το υψος θα βλεπεις αν το βαρος ειναι σωστο.

Το ιδανικο (λενε τωρα τα διεθνη συνεδρια παιδικης παχυσαρκιας) ειναι να ειναι η καμπυλη του βαρους μια καμπυλη κατω απο αυτη του υψους.

k9Tap3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...