candy1234 Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Αγόρι (το αγόρι μου) 25 μηνών 1.03 ύψος 17,6 κιλά...και η όρεξη του έχει ανοιξει σε μεγάλο βαθμό...Και εξηγούμαι...Θα φάει το πρωί γάλα (με caotonic + 2 πτί μπερ, γιατί σκέτο δεν το πίνει επουδενεί). Μετά κατά τις 10:00 τρώει φρούτο (μήλο ή αχλάδι ή μπανάνα ή 2 πορτοκάλια στυμμένα). Κατά τις 12:00 (αν όχι και νωρίτερα) πεινάει και ζητάει φαγητό. Τρώει σε ποσότητα ένα πιατο από αυτά τα παιδικά τα ρηχά του πουλάνε στα Jumbo...ξέρετε..που είναι σαν εμαγιε..πώς τα λένε..κάπως έτσι νομίζω.. Κατόπιν, κατα τις 13:00 κοιμάται..έως τις 15:30- 16:00. Ξυπνάει... θέλει φαγητο ...(?) Αποφεύγουμε το φαγητο αν γίνεται και του δίνουμε κρέμα γιώτης βρασμένη από εμας (την κλασική) με δικό του γάλα (γάλα πινει το ΝΟΥΝΟΥ KID). Ή του δίνουμε γιαούρτι (δεν το πολυθέλει) ή καμια φορά..τρώει μπανάνα...(αλλά με τα 1000 ζόρια). Το απόγευμα..χμμ...τίποτα ιδιαίτερο. Το βράδυ προ ύπνου (δηλαδή κατά τις 20:30) όλο και κάτι θέλει να φάει..(συνήθως ζητάει φαγητο) Τον ξεγελάω ή τουλάχιστον προσπαθώ να πιει γαλά αντι να φάει φαγητό.... Πείτε μου...τι κάνω λάθος στη διατροφή του; Καλά...τις σοκολάτες τις κόψαμε...γιατί μας είχε ψιλογίνει συνήθεια και τελικά..τις απαγορευσα δια ροπάλου...δεν τις βάζω καν στο σπίτι (αν και εγώ τις πρωτοεισήγαγα...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fistikaki Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 αχ Παναγια μου.............. φτου φτου φτου το παιδακι!!! καταλαβαινω το αγχος σου, μηπως γινει υπερβαρο το παιδακι, αλλα αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ θεε μου............. μια φορα!!! ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!!!!! να μου ζηταγε η δικια μου να φαει απο μονη της και τι στον κοσμο!!!!! 25 μηνων και μεις, 11.500 κιλα... μη σου χαλασω το τοπικ, εχεις τον πονο σου και συ,αλλα θες ν ανταλλαξουμε παιδια για ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candy1234 Posted October 26, 2010 Author Share Posted October 26, 2010 Αχχαχαχαχαχα...Να' σαι καλά...Με έκανες και γέλασα!!! Φέρε μου βρε τη κοράκλα σου...να σου την επαχύνω!!! Πάντως όντως...και ο αντίποδας...δηλαδή..να μην τρώει ένα παιδάκι...είναι και αυτό καημος μεγάλος...Αλλά έχω ακούσει που λένε πως ένα παιδί που δεν τρώει..κάποτε θα φάει..ενα παιδί που τρώει..δεν θα σταματήσει ποτέ να τρώει... Και να πεις πως τον "κολάζω"...Η καημένη..γυρίζω από τη δουλειά κ τρώω στη "ζούλα" το φαγητό μου..γιατι αν με δει (και όποιον δει να τρώει) θέλει και εκείνος... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARNIKOL Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Ουάου! 17,5 κιλά;! Μακάρι και ο δικός μου να ήταν έτσι, που είναι 29 μηνών και 13.700κ. Τώρα που ξεκίνησε παιδικό άρχισε να τρώει και ειλικρινά το χαίρομαι! Quote Mother of 4 Χρήστος - 22/3/2008 Μιχάλης - 30/11/2009 Δημήτρης - 3/4/2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΤΙΓΡΑΚΙ Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 καλε εγω μια χαρα το βρισκω το παιδι στο βαρος αν σκεφτεις το υψος του. φτου φτου φτου. εμενα ειναι 15κιλα με υψος 95ποντους περιπου. εχεις σκεφτει το πρωι μαζι με τα φρουτα να του δινεις εναλλαξ τοστακι με τυρακι μονο και χυμο πορτοκαλι αντι για φρουτο; ή με το φαγητο μαζι και λιγο σαλατουλα; το βραδυ μαζι με το γαλα δημητριακα απλα για να αισθανετε και εκεινο οτι τρωει κατι περισσοτερο; εγω του δινω οταν μου ζηταει φαγητο και μπαρες δημητριακων ή κρακερακι ,ή φρυγανια με τυρακι. εμενα το πρωι πινει γαλα,δεκατιανο στο σταθμο(καθε μερα αλλο),μεσημεριανο στο σταθμο.και το απογευμα σπιτι εγω του δινω τουλαχιστον 5φορες γιαουρτι τις αλλες φορες κατι αλλο.και το βραδυ κατα τις 20:30 γαλα και νανι. και εγω φοβαμαι και ειμαι στηη τσιτα γιατι ολο ζηταει και εμενα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andigo Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Συγνωμη αλλά εμένα μια χαρά μου φαίνεται το παιδάκι σου. Ο δικός μου που είναι 3 είναι και αυτός 103 και 17.200 και μου φαίνεται κανονικός προς αδύνατος αφού τα κοκκαλάκια στα παϊδια του πεταγονται και έχει 2 καλαάκια για πόδια. Η διαφορά τους είναι μόνο 400 γρ, δεν μου φαίνεται τόσο μεγάλη για να πιστεύεις ότι θα γίνει υπέρβαρος. Εμένα για να πάρεις μία ιδέα πάντως τρώει: 350γρ γαλα το πρωϊ, 12:00 φαγητό στον παιδικό και φρούτο, 15:00 που τον παίρνω όταν σχολάω άλλα 350γρ γάλα και μία μπανάνα, το απόγευμα 1 γιαούρτι και βράδυ άλλα 350 γρ γάλα. Πολλές φορές μπορεί και να φάει μαζί με το βραδυνό γάλα τοστ, ή μακαρόνια με τυρί ή κοτόπουλο ψητό ή κανένα μπιφτέκι. Σοκολάτα τώρα όποτε τύχει και αν. Δηλαδή μπορεί να φάει 1 ολοκλήρη σοκοφρέτα αλλά μπορεί και για 10 ημέρες να τύχει να μη φάει κανένα γλυκό. Δεν νομίζω πάντως πως πρέπει να ανησυχείς. Ο γιος σου είναι πολύ ψηλός (ειδικά για την ηλικία του) και έχει περισσότερες ανάγκες από ότι ένας συνομήλικός του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candy1234 Posted October 26, 2010 Author Share Posted October 26, 2010 Το θέμα είναι οτί είναι απαιτητικός..Ανοιγει το ψυγείο και φωνάζει: Τσουπίτσα, τσουπίτσα θέλω (δηλ. σουπίτσα). Δεν ξέρω μήπως του έκοβα τα ζυμαρικά...δηλαδή..στο κρεατάκι ή στο κοτοπουλάκι που του μαγειρεύει η μαμά μου..του βάζει κολοκυθάκια, καρότα και για να πήξει..βάζουμε και κριθαράκι ή γραμματάκια..ή πατάτα...Δεν ξέρω τι άλλο να κόψω...είναι και στην ανάπτυξη. Delivery στο σπίτι αποφεύγω να παίρνουμε..και αν και όποτε γίνει αυτό..φροντίζω να είναι φαγωμένος για να μην πέσει με τα "μουτρα" στα σουβλακοπιτσοειδή... Γαριδάκια...πολύ σπάνια...και αν φάει θα είναι ποκ κορν φτιαγμένα απο εμένα...Τι να πω..τι να πω.. Ο παιδίατρος μου είπε που τον ρώτησα προχθές για το βάρος του..πως το παιδί γενετικά είναι φτιαγμένο να γίνει ψηλό και γεροδεμένο. Κατω απο 1,90 ύψος δεν θα εχει..το θέμα όμως είναι γιατρέ μου..μην έχει και 190κιλά βάρος... Μου είπε πως μάλλον έχει πάρει απο εμένα..ψιλη (1,81) αλλά οχι κοκκαλιάρα...δεν μπορώ να είμαι κοκκαλιάρα...γιατί είναι τέτοια η κατασκευή μου...λέει..Εγώ πάλι γιατί πιστέυω πως δεν μπορώ να είμαι κοκκαλιάρα γιατί έτσι είναι κατασκευασμένο το στομαχάκι μου..και μόλις δει σοκολατοειδή..του γυρίζει σαν την μπαλαρίνα του λούνα παρκ..το ματάκι;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candy1234 Posted October 26, 2010 Author Share Posted October 26, 2010 Συγνωμη αλλά εμένα μια χαρά μου φαίνεται το παιδάκι σου. Ο δικός μου που είναι 3 είναι και αυτός 103 και 17.200 και μου φαίνεται κανονικός προς αδύνατος αφού τα κοκκαλάκια στα παϊδια του πεταγονται και έχει 2 καλαάκια για πόδια. Η διαφορά τους είναι μόνο 400 γρ, δεν μου φαίνεται τόσο μεγάλη για να πιστεύεις ότι θα γίνει υπέρβαρος. Εμένα για να πάρεις μία ιδέα πάντως τρώει: 350γρ γαλα το πρωϊ, 12:00 φαγητό στον παιδικό και φρούτο, 15:00 που τον παίρνω όταν σχολάω άλλα 350γρ γάλα και μία μπανάνα, το απόγευμα 1 γιαούρτι και βράδυ άλλα 350 γρ γάλα. Πολλές φορές μπορεί και να φάει μαζί με το βραδυνό γάλα τοστ, ή μακαρόνια με τυρί ή κοτόπουλο ψητό ή κανένα μπιφτέκι. Σοκολάτα τώρα όποτε τύχει και αν. Δηλαδή μπορεί να φάει 1 ολοκλήρη σοκοφρέτα αλλά μπορεί και για 10 ημέρες να τύχει να μη φάει κανένα γλυκό. Δεν νομίζω πάντως πως πρέπει να ανησυχείς. Ο γιος σου είναι πολύ ψηλός (ειδικά για την ηλικία του) και έχει περισσότερες ανάγκες από ότι ένας συνομήλικός του. Εμένα..έχει κάνει μπάκα...έχει κοιλιά....Μήπως το δικό σου παιδάκι είναι και βαρυκόκκαλό και γιαυτο ειναι κανονικό προς το αδύνατο; Γιατί εμένα..και μαγουλιθρας έιναι..κ κοιλουμπάκι έχει..και οταν λέω κοιλουμπάκι..εννοω...κοιλουμπάκι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marandnik Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 candy, που το όνομά σου σημαίνει γλυκά (τυχαίο, δε νομίζω ) το παιδάκι σου τρώει μια χαρά και προς το λίγο θα έλεγα σε σύγκριση με το τι τρων τα δικά μου παιδιά, τα οποία μάλιστα είναι ψηλούλικα και αδυνατούλικα παρά τον αγλέωρα που κατεβάζουν. Το παιδί είναι πάνω στην ανάπτυξη και είναι τραγικό να συζητάμε να κόψει τα ζυμαρικά ή να πεινάει και να μην του δίνεις φαγητό για να μην παχύνει. Παιδί 3 χρονών είναι όχι ανορεξική μοντέλα. Δεν είπαμε να τρώει τζανκ φουντ, πακοτίνια, γαριδάκια, ζαχαρωτά και τέτοια. Αλλά και ένα δεύτερο πιάτο φαγάκι για βραδινό το δικαιούται. Αλίμονο! Για να γίνει ψηλό και γεροδεμένο και όχι "ντουλάπα", καλή ιδέα είναι να το ενθαρρύνετε να ασχοληθεί με αθλητικές δραστηριότητες όταν μεγαλώσει και όχι να του κάνετε δίαιτα. Αλλά εχετε καιρό μέχρι τότε Quote .....δε νομίζω τάκη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fistikaki Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 ναι ναι!!!!!!! δωστου μωρε ενα πιατακι φαγακι του παιδιου, το βραδυ!!!!!! :p:p:p:p:p:p:p εμοτικον που κλαιει γιατι δεν εχει ακουσει ποτε το δικο της παιδακι να ζηταει 'λιγο φαγακι' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
culte Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 ναι καλέ δώστου και το βραδάκι καμμιά σουπίτσα ίσως... τι δραστηριότητες κάνει όλη μέρα ο μικρούλης σου? Quote και αποθηλασε επιτελους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
love4four Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Κοίτα να δεις από όσα γράφεις είναι ψηλό παιδάκι ο δικός σου οπότε τα κιλά του μάλλον καλά είναι... πώς να του πεις να μην πεινάει ? Γίνεται ? Δεν γίνεται.... Κι εμένα ο δικός μου είναι 30 μηνών γύρω στα 95εκ και περίπου 14,5-15 kg... έχω καιρό να τον ζυγίσω. Δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά, ενδεικτικά, τί τρώει κάθε μέρα: Πρωί - βράδυ εννοείται 250 ml γάλα Στον σταθμό θα φάει και πρωινό (ψωμάκι με μαρμελάδα ή αυγό) - μεσημεριανό (απ' όλα όμως ότι να 'ναι) - το απόγευμα μετά τον ύπνο όλο και κάτι θα μασουλήσει (ψωμί με μερέντα, κέικ κλπ) και μετά έρχεται σπίτι που όοοολη την ώρα ζητάει να ανοίξουμε το ψυγείο. Ετσι, ένα χυμό κι ένα γιαουρτάκι τα έχουμε στα σίγουρα στην καλυτέρα των περιπτώσεων. Εάν τον δω να πολυ-πεινάει του φτιάχνω ένα τοστάκι μόνο με τυρί και στις μεγάλες κρίσεις (έαν έχει φάει λαδερό π.χ. το μεσημέρι ή ψαρόσουπα και δεν τον έχει πιάσει) του δίνω φαί κανονική μερίδα ή μπορεί να τον ξεγελάσω με καμία ντοματόσουπα... αλλά όλα αυτά έως τις 19:00 το αργότερο για να μεσολαβήσει κάνα 2ωρο μέχρι το γάλα... Δεν κάθεται όμως στον κ... του ούτε στιγμή. Όλη την ώρα γυρίζει σαν την σβούρα... Τί να πω ! Εάν δεν τον έβλεπα τον πεινάλα και το Σ/Κ που είναι σπίτι όλη μέρα και όλο και κάτι μασουλάει θα σκεφτόμουν πως απ τον Σταθμό μού λένε μπούρδες ! Σε τέτοιο σημείο μιλάμε απορώ κι εγώ ! Πού τα βάζουν οεο ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candy1234 Posted October 26, 2010 Author Share Posted October 26, 2010 Από δραστηριότητες..χμμ..25 μηνών είναι..δεν κάνει και πολλά..Δηλαδή, στο σπιτι θα παίξει με τα παιχνίδια του, θα κάνει αυτοκινητάκια, μηχανές, κλπ...Μετά, όταν γυρίζω στο σπίτι..το απόγευμα (σχεδόν κάθε μέρα) παμε βόλτα με τα πόδια...Περπατάμε τουλάχιστον 800μέτρα...βλέποντας βιτρίνες, ψωνίζοντας, κ.λ.π. Τώρα που χαλάει ο καιρός..και κόψουμε τις βόλτες..δεν ξέρω τι θα κάνουμε..Παιδότοπους..νομίζω θα τους αποφύγουμε λόγω ιώσεων...δεν ξέρω τι άλλο να κάνουμε.. Α...και τώρα ξαπλώνουμε κάποιες φορές και κάνουμε γυμναστικούλα μαζί..σηκώνουμε το ένα ποδαράκι, μετά το άλλο..μετά και τα δυο...τέτοια απλά πραγματάκια... Τι άλλο να του κάνω; Να του παρω διάδρομο;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
culte Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Τι άλλο να του κάνω; Να του παρω διάδρομο;;; xaxaxaxa Quote και αποθηλασε επιτελους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
culte Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 πάντως σε κανά χρόνο σίγουρα βρες του μια αθλητική δραστηριότητα... Quote και αποθηλασε επιτελους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
poukis Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Ο δικος μου ειναι 31 μηνων,13κιλα με υψος 0,96 αν θυμαμαι καλα.Να σου πω τη τρωει ο δικος μου,το πρωι πινει 250ml γαλα,μετα θα φαει ποτε τοστ θα πει χυμο απο 2 στιμενα πορτοκαλια,κατα τη μια η ωρα θα φαει ενα πιατο μεσημεριανο,μετα θα πιει ακομα ενα μπιμπερο γαλα κ θα κοιμηθει.Το απογευμα που θα παει παιδικο θα φαει κ εκει κατι κ το βραδακι που θα γυρισει θα φαει ενα πιατο τραχανα.Τελος το βραδυ πριν κοιμηθει θα ξαναπιει γαλα.Σημερα το πρωι αφου ήπιε το γαλα το τοστ κ τα σχετικα,εφαγε κ 2 γιαουρτακια απο το aldi που του παιρνω ειναι μικρουλια βεβαια αλλα κατα τη μια κ κατι ζητουσε παλι να φαει.Βεβαια οταν πιο μικρος με ειχε παιδεψει πολυ στο φαγητο,οποτε μανες μην αγχωνεστε καποια στιγμη τους ανοιγει η ορεξη. Quote Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09 Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucy Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Αγόρι (το αγόρι μου) 25 μηνών 1.03 ύψος 17,6 κιλά...και η όρεξη του έχει ανοιξει σε μεγάλο βαθμό...Και εξηγούμαι...Θα φάει το πρωί γάλα (με caotonic + 2 πτί μπερ, γιατί σκέτο δεν το πίνει επουδενεί). Μετά κατά τις 10:00 τρώει φρούτο (μήλο ή αχλάδι ή μπανάνα ή 2 πορτοκάλια στυμμένα). Κατά τις 12:00 (αν όχι και νωρίτερα) πεινάει και ζητάει φαγητό. Τρώει σε ποσότητα ένα πιατο από αυτά τα παιδικά τα ρηχά του πουλάνε στα Jumbo...ξέρετε..που είναι σαν εμαγιε..πώς τα λένε..κάπως έτσι νομίζω.. Κατόπιν, κατα τις 13:00 κοιμάται..έως τις 15:30- 16:00. Ξυπνάει... θέλει φαγητο ...(?) Αποφεύγουμε το φαγητο αν γίνεται και του δίνουμε κρέμα γιώτης βρασμένη από εμας (την κλασική) με δικό του γάλα (γάλα πινει το ΝΟΥΝΟΥ KID). Ή του δίνουμε γιαούρτι (δεν το πολυθέλει) ή καμια φορά..τρώει μπανάνα...(αλλά με τα 1000 ζόρια). Το απόγευμα..χμμ...τίποτα ιδιαίτερο. Το βράδυ προ ύπνου (δηλαδή κατά τις 20:30) όλο και κάτι θέλει να φάει..(συνήθως ζητάει φαγητο) Τον ξεγελάω ή τουλάχιστον προσπαθώ να πιει γαλά αντι να φάει φαγητό.... Πείτε μου...τι κάνω λάθος στη διατροφή του; Καλά...τις σοκολάτες τις κόψαμε...γιατί μας είχε ψιλογίνει συνήθεια και τελικά..τις απαγορευσα δια ροπάλου...δεν τις βάζω καν στο σπίτι (αν και εγώ τις πρωτοεισήγαγα...) Εμένα μια χαρά μου φαίνεται η όρεξή του. Εφόσον τρώει στις 12 το κυρίως γεύμα, φυσικό δεν είναι να πεινάει στις 4? Και αν δεν φάει τελικά κάτι αξιόλογο στις 4, φυσικό δεν είναι να πεινάει το βράδυ??? Το θέμα είναι να μην τρώει ενδιάμεσα βλακείες. Όμως, κανονικό φαγητό μπορεί να ξαναφάει νωρίς το βράδυ, έστω μια μικρή μερίδα, πριν το βραδυνό γάλα. Ζήτα και τη γνώμη του παιδιάτρου που παρακολουθεί το παιδί. Quote εχω δυο μπουμπουκακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
andigo Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Εμένα..έχει κάνει μπάκα...έχει κοιλιά....Μήπως το δικό σου παιδάκι είναι και βαρυκόκκαλό και γιαυτο ειναι κανονικό προς το αδύνατο; Γιατί εμένα..και μαγουλιθρας έιναι..κ κοιλουμπάκι έχει..και οταν λέω κοιλουμπάκι..εννοω...κοιλουμπάκι... Τη μόνη στιγμή που το βλέπω με κοιλουμπάκι είναι μετά το γάλα του (350 ml είναι αυτά, αμέσως φαίνονται). Μετα από κανένα 2ωρο πάλι πλάκα και μέσα. Δεν ξέρω αν είναι βαρυκόκκαλος. Μία φορά μου τον είπαν τσίχλα αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί ειπώθηκε από μαμά μπουλούκου, δεν είναι δα και τόσο αδύνατος. Τρώει το καϊμένο τα πάντα, ότι του βάλω και δε ζητάει αηδίες (όχι ότι είναι απαγορευμένες, αλλά όταν δεν τις έχει μπροστά του δεν τις αναζητάει). Αν τις δει όμως φυσικά και θα γυαλίσει το μάτι του και φυσικά δεν του το αρνούμαι αφού τρώει όλα τα άλλα. Πάντως σου λέω και πάλι λίγο μου φαίνεται το φαγητό του μικρού σου και τα κιλά ικανοποιητικά και αναλογικά σε σχέση με το ύψος. Αν κρίνω δε και από το ύψος σου σίγουρα το παιδάκι σου έχει θέση στην εθνική μπάσκετ. Δωστου λοιπόν το φαγάκι σε κανονική έκδοση και όχι σε light. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellemphriem Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 ναι ναι!!!!!!! δωστου μωρε ενα πιατακι φαγακι του παιδιου, το βραδυ!!!!!! :p:p:p:p:p:p:p εμοτικον που κλαιει γιατι δεν εχει ακουσει ποτε το δικο της παιδακι να ζηταει 'λιγο φαγακι' ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ......συζητηση με την μικρη σημερα..... εγω: χυλοπιτες θες? Στεφ: οχι μακαρονια θες? οχι πορτοκαλι θες? οχι μηλο θες? μηλο.... θες μηλο?!!!!! οχι....... πατατες θες? οχι γιαουρτι θες? οχι νερο θες? οχ......ναι..... ε......τι να πεις....... Κοπελα μου μια χαρα ειστε. Αναλογικα με το υψος του ειναι το παληκαρι γεροδεμενο......εχω υποψηφια νυφη εδω, αν και τρωγοντας ετσι δεν ξερω ποσο θα μεγαλωσουμε......... Quote Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmdad Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Το απολαμβανεις οσο κραταει φροντιζοντας να μην ξεφυγει πολυ. Μεγαλοσωμο παιδακι (ο δικος μου στα 3 ηταν 94π και 15κιλα). Παντως εγω τους δινω βραδυνο και στον μεγαλο (αν το ζητησει γιατι 4 μηνων του καναμε διαιτα και τωρα αν φαει το γραφουμε στις ειδησεις) και στον μικρο που προς το παρον τρωει. Νομιζω οτι αυτα που παχαινουν ειναι τα γλυκα και οχι μια μεριδα φαγητο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candy1234 Posted October 27, 2010 Author Share Posted October 27, 2010 Κορίτσια, καλημέρα! Ξαναρώτησα χθες τον παιδίατρο μας, γιατί πήγαμε για εμβόλια. Μου έβγαλε τότε ο άνθρωπος τα "τεφτέρια" του για να πείσει πως το βάρος του παιδιού ..μπορεί μόνο του να ακούγεται "πολύ" αλλά σε συνάρτηση με το ύψος του...είναι ιδανικό! Μου ξανα ματά είπε πως θα γίνει πολύ ψηλός (καλά, εμένα δεν με πολυνοιάζει..γερό και καλό παιδί να είναι..και ας γίνει και 1,70...αλοίμονο) και πως είναι η κατασκευή του τέτοια! Το φαγητό του δεν μπορώ ούτε πρέπει να του το στερήσω. Απ' τη στιγμή που δεν τρώει πολλά κρεατικά, ψωμιά, λαδερά...(ως επί το πλείστον προτιμά ψαρόσουπες, κοτόσουπες, φακές, αρακά, φασόλια, πουρέ) τότε δεν έχουμε πρόβλημα. Τα γλυκάκια του τα έκοψα..(χθες είχε γενέθλια ο μπαμπας κ έφαγε λίγη τουρτίτσα..ένα κομματάκι ίσα με ένα παστάκι σε μέγεθος). Ρυζόγαλα που του αρέσει πολύ μπορώ να του δίνω (βέβαια..το φτίαχνω με ζαχαρούχο...χμμμ..θα δω μήπως το αντικαστήσω με κανονικό γάλα δικό του). Α...επίσης μου είπε πως το προβλεπόμενο ύψος του είναι περίπου 1,95 με απόκλιση +/- 5cm...Το αν θα γίνει 1,90 ή 1,95 ή 2,00m εξαρτάται από το αν θα έχει αθλητική δραστηριότητα...κλπ. Αν δηλ, μου είπε τον γράψω σε ομάδα μπάσκετ τότε θα "λυθεί" ακόμη περισσότερο ο σκελετός του..και θα ψηλώσει στο έπακρον.. (μωρέ...είπαμε..αλλά οι μπασκεμπολίστες..ολίγον ψηλοί και αχαροι είναι... εγώ θέλω να πάω κολυμβητήριο...αλλά θα δούμε αναλόγως και τι του αρέσει). Πάντως..οκ..φυσιολογικο το βάρος σε σχέση με ύψος...αλλά ρε γμτ...οπτικά..είναι ζουμπουρλούδικο...Ο γιατρός είπε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ακόμη έχει "βρεφικά" χαρακτηριστίκά..δεν έχει γίνει ακόμη παιδάκι...είναι chicco... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARNIKOL Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Candy μου μπορείς να βάλεις και μέλι στο ρυζόγαλο... Quote Mother of 4 Χρήστος - 22/3/2008 Μιχάλης - 30/11/2009 Δημήτρης - 3/4/2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
candy1234 Posted October 27, 2010 Author Share Posted October 27, 2010 Arnikol...σωστή και καλή η ιδέα σου... Θα το δοκιμάσω με το μελάκι!!! Θα βάλω κανονικό γάλα και αντί για ζάχαρη θα βάλω μέλι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARNIKOL Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Ναι το δικό του γάλα, αλλά πρέπει να σου πω ότι δεν είναι δική μου η ιδέα για το μέλι, μια φίλη εδώ στο φόρουμ, η Σεβούλα, μου έδωσε μια συνταγή με νιφάδες βρόμης, μέλι, βανίλια, γάλα και κανέλλα. Την έκανα χθες για απογευματινό και ξετρελάθηκαν τα μικρά (και εγώ!). Quote Mother of 4 Χρήστος - 22/3/2008 Μιχάλης - 30/11/2009 Δημήτρης - 3/4/2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elenik Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Θα φάει το πρωί γάλα (με caotonic + 2 πτί μπερ, γιατί σκέτο δεν το πίνει επουδενεί). Μετά κατά τις 10:00 τρώει φρούτο (μήλο ή αχλάδι ή μπανάνα ή 2 πορτοκάλια στυμμένα). Κατά τις 12:00 (αν όχι και νωρίτερα) πεινάει και ζητάει φαγητό. Τρώει σε ποσότητα ένα πιατο από αυτά τα παιδικά τα ρηχά του πουλάνε στα Jumbo...ξέρετε..που είναι σαν εμαγιε..πώς τα λένε..κάπως έτσι νομίζω.. Κατόπιν, κατα τις 13:00 κοιμάται.. έως τις 15:30- 16:00. Ξυπνάει... θέλει φαγητο ...(?) Αποφεύγουμε το φαγητο αν γίνεται και του δίνουμε κρέμα γιώτης βρασμένη από εμας (την κλασική) με δικό του γάλα (γάλα πινει το ΝΟΥΝΟΥ KID). Ή του δίνουμε γιαούρτι (δεν το πολυθέλει) ή καμια φορά..τρώει μπανάνα...(αλλά με τα 1000 ζόρια). Το απόγευμα..χμμ...τίποτα ιδιαίτερο. Το βράδυ προ ύπνου (δηλαδή κατά τις 20:30) όλο και κάτι θέλει να φάει..(συνήθως ζητάει φαγητο) Τον ξεγελάω ή τουλάχιστον προσπαθώ να πιει γαλά αντι να φάει φαγητό.... Πείτε μου...τι κάνω λάθος στη διατροφή του; Καλά...τις σοκολάτες τις κόψαμε...γιατί μας είχε ψιλογίνει συνήθεια και τελικά..τις απαγορευσα δια ροπάλου...δεν τις βάζω καν στο σπίτι (αν και εγώ τις πρωτοεισήγαγα...) Ο δικος μου τρωει τα διπλα και ειναι 2 ετων σχεδον. Οταν ειναι σπιτι Ξυπναει . Πινει γαλα. Σε κανενα μισαωρο φρουτοκρεμα ή ψωμι με μελι και στις 10 αυγο απο τις 10-12 ολο κατι μασουλαει (κουλουρακια - αχλαδακια) στις 13:30-14:00 τρωει ενα πιατο φαγητο. Παιζει λιγο και πριν κοιμηθει στανταρ γαλα (οσο και να εχει φαει ενα γαλατακι θα το πιει) Με το που ξυπμησει θα φαει κανενα τοστακι ή κανενα ψωμακι με παριζακι ή ακομα και επαναληψη μεσημεριανου. Στις 9 γαλα και νανι. Προσπαθω να συσχετισω το βαρος με το υψος . Νομιζω οτι ειναι σχετικα ψηλο παιδι παντως οποτε ισως δικαιολογειτε. Εσενα σου φαινεται γεματος? ΥΓ. Τα γιαουρτακια αν αναφερεσαι στα βρεφικα κοψτα τελειως και πηγαινε στα κανονικα (μιλαμε για τρελες θερμιδες) Στην κρεμα γιωτης ποση ζαχαρη βαζεις? (γιατι οχι φαγητο εκεινη την ωρα?) Ισως τον πιασει καλυτερα και ειναι σχετικα νωρις . Τελος ανεφερες οτι λειπεις (αρα δουλευεις) . Μπας και η γιαγια κανει ζαβολιες προς τα γλυκα? Quote Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts