Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν κοιμάται αν δεν είναι πάνω μου.

Clelia

Recommended Posts

Μπορείς από το ένα να θηλάζεις και από το άλλο να αντλείς. Θα έχεις και καλύτερο αποτέλεσμα έτσι ενδεχομένως. (όχι συστηματικά μην πάμε σε υπερπαραγωγή ε;)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Clelia

Clelia 22 δημοσιεύσεις

• tsioubal

tsioubal 6 δημοσιεύσεις

• miriki

miriki 4 δημοσιεύσεις

• DaF

DaF 3 δημοσιεύσεις

καλε ολα στελνουν φιλακια σε αυτη την ηλικια δεν εχω το παιδι θαυμα:mrgreen:

οχι παπλωμα στο μικρακι, καλυτερα βαμβακερος υπνοσακος , εμεις ειχαμε παρει αυτον: http://babynatural.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=15&products_id=122

αν μπορεις να την εχεις σε πλευρα που δεν θα πεσει πχ σε τοιχο ή να βαλεις προστατευτικο κρεβατιου. διπλα της θα κοιμασαι εσυ και διπλα σου ο μπαμπας της. με το παπλωμα σκεπαζεστε εσεις, η μικρη θα εχει τον υπνοσακο της κ τιποτα αλλο. ο υπνοσακος εχει το πλεονεκτημα της φωλιτσας , τα ποδαρακια παντα βρισκουν καπου κ το μωρο αισθανεται ασφαλεια, 'στριμωγμενο'.

υπηρχε μια ρηση ανθρωπολογου, οτι τα μωρα πρεπει να ειναι πανω στη μαμα για οσο διαστημα ηταν κ στη μητρα...αυτο σημαινει πολλα : ακομα κ οταν δεν ειναι πανω σου κατα το διαστημα της νυχτας, θελει να αισθανεται οτι ειναι σε κατι που θυμιζει μητρα.

επισης, μιας κ το συζηταμε, σκεψου οτι το διαστημα των 9 μηνων κατα τον ανθρωπολογο, ειναι κ η χρονικη στιγμη που το μωρο εχει μπει ηδη στις στερεες και κανει τις πρωτες προσπαθειες για να πιασει την τροφη μονο του, καθως κ να σηκωθει, δλδ να φυγει σιγα σιγα απο την μητρικη αγκαλια...:) τα μωρα ειναι σοφα πλασματα...:D

Ok DaF, δεν έχω υπνόσακο, θα παραγγείλω αύριο. Έχω κάτι σαν παπλωματάκια που μπαίνει όλη μέσα, αυτό θα χρησιμοποιήσω σήμερα. Οπότε θα την βάλω πάνω από το πάπλωμα το δικό μου, ναι?

Το είχα άγχος μην κουκουλωθεί από το πάπλωμα, γι' αυτό και στην ουσία έμενα ξεσκέπαστη...

Πολύ σωστά αυτά που γράφεις...

Thank yououou...

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Clelia, επειδή το μωράκι σου είναι μικρό, καλύτερα να μην το ξαπλώνεις πάνω στο πάπλωμα, ιδίως αν αυτό είναι φουσκωτό. Αν θυμάμαι καλά, τα μικρά μωράκια πρέπει να κοιμούνται σε στητό στρώμα (να μη βουλιάζουν δηλαδή) για να αναπνέουν σωστά την ώρα του ύπνου.

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα Χρύσα!!

Το πάπλωμα δεν είναι τόσο αφράτο. Το στρώμα από την άλλη είναι πολύ καλό, σκάσαμε τρελλά λεφτά για να το πάρουμε.

Αλλά όντως θα το κάνω αυτό που γράφεις, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Σε ευχαριστώ :)

GEXxp3.png

καλημέρα κορίτσια!πολύ ωραία τα λέτε..χρειαζόμαστε και λιγο χιούμορ οι μανάδες οι άυπνες για να τη βγάλουμε καθαρή χαχα!

κλέλια για το σκέπασμα εγώ έκανα το εξής: την σκέπαζα με το δικό της κουβερτάκι ή την έβαζα σε υπνόσακκο και εγώ τυλιγόμουν με το δικό μου πάπλωμα για να μην περισσεύει και πολύ πάπλωμα ανάμεσά μας, γιατί μπορεί να μπλεκόμασταν ή να έμπαινε κατά λάθος από κάτω..

Καλημέρα aggelikoula!!

Και εγώ κάτι παρόμοιο κάτι, με την διαφορά ότι τυλιγομαι με το πάπλωμα από το στήθος και κάτω, καθώς το βυζανιάρικό μου θέλει το στήθος για μαξιλάρι όταν κοιμάται :D

GEXxp3.png

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Λοιπόν, να γράψω πώς έχει η κατάσταση σήμερα:

η Ελισάβετ είναι μία χαχανούλα, ένα εξαιρετικά κοινωνικό μωρακι, δώστου αγκαλιά και πάρτου την ψυχή! Δεν έχει φόβο σε κανενός την αγκαλιά, είτε είναι παχύς, ψηλός, με γένια, είναι μία αγκαλίτσα!!

Ενώ από 35 ημερών ήθελε να είναι σκουλαρικι κρεμασμενη πανω μου 24/7, σιγα-σιγα καθοταν στο ρηλαξ ή στην κουνια για 10', ισα-ισα για να βαλω το φαγητο στον φουρνο, να μαζεψω την μπουγαδα κλπ. Αυτα τα 10λεπτα εγιναν 20λεπτα, μισαωρα, 45λεπτα. Ποτε δεν της το επεβαλλα, σε καθε γκρινια της, την επαιρνα αγκαλια. Μονη της ηθελε να καθεται, οση ωρα ηθελε καθε φορα!

Μεχρι που ενα ωραιο μεσημερι, 4 μηνων τοτε η Ελισαβετ, γκρινιαζε στην αγκαλια μου, την εβαλα στο κρεβατι της και κοιμηθηκε :shock:. Και εγω πανηγυριζα και τηλεφωνησα σε ολο τον κοσμο για να το ανακοινωσω! Απο τοτε καθεται αρκετη ωρα και κοιμαται οπου βρει: στο γυμναστηριο, στο παρκο, στην κουνια, στην αγκαλια μας (και μετα την παμε στο κρεβατι της). Το βραδυ co-bedding!

Η πολλή αγκαλίτιδά της διήρκησε από 35 ημερών μέχρι 3,5-4 μηνών. Τώρα κάθεται στα παιχνίδια της, στο καροτσάκι της κλπ, αλλά εννοείται πως εξακολουθεί να θέλει και την αγκαλια της. Όχι συνέχεια, απλά αρκετά. Οπότε, ειμαι πολυ χαρουμενη, η μερα μου κυλαει με μια φαφουτα που βρισκει πολυ αστειο να με αρπαζει απο το μαλλι και να δαγκωνει την μυτη μου. Επισης της αρεσει να μου κανει πιπιλιες στην μουρη μου, η ανωμαλιτσα!

Οπως ειχα πει στον αντρα μου οταν ειχε απηυδησει με την αγκαλιτιδα: εχουμε ενα πανεμορφο και υγιες μωρο, απλα ειναι αγκαλιτσας! Αυτο μας ελαχε, επιστροφες δεν γινονται δεκτες :D.

Βεβαια απο τα ξεφτερια που εσπευσαν να πουν με σιγουρια και χαιρεκακια οτι θα την καλομαθω, οτι της κανω κακο, οτι εγω την εκανα αγκαλιτσα, κανεις τους δεν μιλαει.

Ουτε κανεις τους σχολιαζει το ποσο κοινωνικη και χαμογελιτσα ειναι. Καθως σιγουρα ειναι και στο μωρο, αλλα φανταστειτε ενα καλο βολο μωρακι να εχει και μια μαμα που οποτε την κοιταει και οποτε ξυπναει, την βλεπει να του χαμογελαει.

Αλλα οοοοοοχι, μονο κακα κανουμε, τα καλα δεν μας τα προσαπτουν!

Οποτε, μανουλες με βασανακια μωρακια αγκαλιτσες: την ξεπερνανε αυτη την φαση οταν νιωθουν ασφαλη και ετοιμα να μεινουν μονα τους τα μωρακια μας!!

GEXxp3.png

Σήμερα διάβασα το θέμα σας και έμεινα με ένα χαμόγελο στα χείλη! Η εικόνα που περιγράφεις είναι πολύ πολύ όμορφη και γλυκιά, εύχομαι να είστε πάντα έτσι: Γελαστές και αγκαλιασμένες!

(Η πολύ αγκαλιά βλάπτει μόνο όσους δεν την θέλουν...icon12.gif)

κλεουκο μουυυυυυυυυυυ κοιμαστε τοστ ????????? καλε δεν το ηξερα κ εγω ετσι κομομουν με τον μεγαλο εωσ 1 χρονου τοστ απο πανω μου τον ειχα χαχαχ τωρα κοιματε ετσιο μπεμπουλη μασ κουκλα μου εισαι πολυ τυχερη σμουτσσσσσσσσσσσσ

.....

αχαχαχα μαμαλευτεράκι: ακούς εκεί τοστ! Αχαχαχα!!

tsioubal αν διαβάζεις από την αρχή το θέμα, οι περισσότερες κοπέλες αυτό έγραψαν. Ότι στην ηλικία των 3-4 μηνών ηρέμησαν λίγο τα μωράκια τους. Έτσι και η Ελισάβετ, χωρίς να την πιέσω.

katrin σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

GEXxp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!

Δλδ είναι κοινό το φαινόμενο τα μωρά να είναι πάνω στις μαμάδες όλες τις ώρες της ημέρας?? Είναι τόσο σύνηθες να μην μπορούν μόνα τους ούτε για 1 ώρα? Έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι ίσως έχει ΓΟΠ, καθώς και στην αγκαλία μου που είναι κλαίει μέχρι να κουραστεί και να κοιμηθεί... Δλδ έχω ένα μωρό που όχι μόνο δεν μπορεί στιγμή μόνο του, αλλά και πάνω μου χτυπιέται μέχρι να κοιμηθεί...

Και δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να την παίρνω μαζί μου σε εξωτερικές δουλειές καθώς οδηγώ μηχανάκι, δεν έχω άλλη επιλογή

Και όμως!!Είναι πολύ φυσιολογικό και συνηθισμένο όπως βλέπεις!!Ω ναι και εγώ το πέρασα!!Και θα διαφωνήσω με τις κοπέλες που λένε "απόλαυσε το τώρα που μπορείς" γιατί είναι μια κατάσταση που δεν μπορείς να την απολαύσεις!!Είναι κουραστικό πως να το κάνουμε!Δεν γίνεται να έχεις ένα μωρό κολλημένο πάνω σου να μην μπορείς να φας,να πας τουαλέτα,να βγεις για λίγο,να μαγειρέψεις,το οτιδήποτε τελοσπάντων και να το απολαμβάνεις κιόλας!Θέλεις και λίγο την ηρεμία σου κακά τα ψέματα!Έχεις ανάγκη έστω μια ωρίτσα να χαλαρώσεις!Και αυτό γίνεται μόνο αν το μωρό κοιμηθεί μόνο του στη καλαθούνα του!Τι να πω!Επειδή το πέρασα και εγώ και τα νεύρα μου ήταν κρόσια εκείνο το διάστημα μόνο υπομονή μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο!ΥΠΟΜΟΝΗ!Ευτυχώς περνάει γρήγορα!(κάποιους μήνες δηλαδή)

o30Sp3.png

cZW4p3.png

διαβάζω, αλλά ώρες ώρες νιώθω η εξαίρεση του κανόνα. Σήμερα κατάφερα να βράσω ρύζι για να φάω και να γράψω 3 mail αφού είχε εξαντληθεί από το κλάμα στην αγκαλιά μου. ¨ολο βόλτα μέσα στο σπίτι θέλει και είναι κι 7,5 κιλά σουγκλάκος έχω γίνει. ¨ολο θα περάσει το ένα, θα περάσει το άλλο ακούω και διαβάζω και κάνω υπομονή.΅δώ και 2 μέρες έχει αρχίσει να τσιρίζει....μιλάμε για βαρβάτες συχνότητες.

tsioubal καταρχην παρε σλινγκ/μαρσιππο να ξεκουρασεις τα χερια σου.

Εχεις βοηθεια σπιτι? Οταν ειναι σπιτι ο αντρας σου, ας κραταει το μωρο για να μαγειρεψεις, να σιδερωσεις, να κανεις μπανιο σαν ανθρωπος. Βαλε στο μωρο να ακουσει www.babyradio.gr. Κουνια εχεις? Γυμναστηριο μπεμπε? Ουτε 10' δεν καθεται?

GEXxp3.png

Αμ που θέλει τετ-α-τετ κουβεντούλα και τραγούδι!

Με τον μάρσιπο ότι κάνω στο σπίτι αλλά πόσο, έχω που έχω πρόβλημα με την μέση μου, τώρα απέκτηκα και με την πλάτη μου! Θέλει παρέα συνέχεια. Όσο για βοήθεια, η μητέρα μου όποτε μπορεί- είναι πολυάσχολη, και ο άντρας μου όσο αντέχει ή θέλει,αναλύω την οξεία πεθαρίτιδα και μαμακίαση σε άλλο θέμα.

Έχουμε και θέμα με ΓΟΠ, ή τουλάχιστον έτσι μας έχει πει η παιδιατρος-διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

tsioubal σκέφτομαι όλη μέρα τι να σου γράψω για να αντιμετωπίσεις την αγκαλίτιδα - καθώς, όπως σωστά προανέφερε η black_rose καλό είναι να μας αγαπάνε τα μωρά μας και να μας το δείχνουν, αλλά πρέπει να ξεκουραζόμαστε κιόλας από τα κιλάκια τους!

Μπορείτε να φέρετε καθαρίστρια για 2-4 φορές τον μήνα, να παίρνει τα "χοντρά" και να σιδερώνει? Αν δεν γίνεται τότε άσε το σπίτι στην μοίρα του. Αν γκρινιάξει ο σύζυγος, πες του να σου κρατήσει το μωρό ώστε να καθαρίσεις.

Το βράδυ που κοιμάται το μικρό μπορείς να μαγειρέψεις κάποιο απλό φαγάκι? Ή δεν κοιμάται μόνο του? Αν είναι έτσι, τότε να μαγειρεύεις πολυυυυυυυ απλά πραγματάκια με το μωρό στο μάρσιπο. Πράγματα που δεν θα θέτουν το μωρό σε κίνδυνο, δλδ μην μαγειρεύεις τηγανιτά κλπ.

Αντί για μάρσιπο που επιβαρύνει την μέση σου, δεν δοκιμάζεις κάποιο σλινγκ? Στο www.babywearing.gr θα βρεις πολλά, ρίξε μια ματιά, η Στέλλα που τα φτιάχνει είναι δοκιμασμένη στο φόρουμ.

Το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας να το περνάτε στο κρεβάτι ή στον καναπέ. Διάβασε βιβλία, περιοδικά, βλέπε τηλεόραση με το μωρό αγκαλιά. Κάνε ό,τι μπορείς για να ξεπεράσετε όσο το δυνατόν ανώδυνα αυτή την φάση. Ούτε η μέση σου να πάθει, ούτε τα νεύρα σου. Διάβασες από την αρχή αυτού του θέματος πώς το αντιμετώπισαν οι άλλες μανούλες? Τα links που μου παρέθεσαν? Από εκεί ακολούθησα αρκετά πράγματα και κάποια όντως με βοήθησαν.

Επιμένω να αγοράσεις αν δεν έχεις ήδη κούνια http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=42001&e=swings&ppage=&ppagesize=&pcat=bgsw&selCat=bgsw&ccat=bgsw&ctype=article. Η Ελισάβετ από 2 μηνών καθόταν για λίγα λεπτά. Όπως επίσης γυμναστήριο http://www.fisher-price.com/gr/products/product.asp?id=39955. Δοκίμασε πραγματάκια που θα κάθεται για αρχή λίγο, μετά περισσότερο κλπ.

GEXxp3.png

Κι εμεις στο κλαμπ...αγκαλια ολη μερα....7,5 κιλα πλεον.Τουλαχιστον εχουμε πλεον καταφερει το βραδυ και κιμαται μονος του στο λικνο...αλλλα τη μερα ακομα πανω μου κοιμαται...τοστ οπως ειπε και καποια κοπελα πιο πανω.Δυστυχως ενω αλλες μανουλες περιμενουν να κμηθει το μωρο ωστε να κανουν τις δουλειες τους...εγω τα κανω ολα μαζι με το μωρο.Οσο κοιμαται δεν μπορω να κανω τπτ αφου κοιμαται πανω μου.Στην αρχη εμπαινε και στο σλινγκ...εδω και κανα μηνα ομως δεν το θελει,γκρινιαζει.Μονος του καθεται πολυ λιγο...θελει ολη τηην ωρα αγκαλια και να τον απασχολεις με κατι.Εννοειται πονανε χερια,γονατα,πλατη..τα παντα.Εχω δοκιμασει εστω το μεσημερι να κοιμαται και διπλα μου στο κρεβατι αλλα δεν θελει...θελει να ειναι πανω στην κοιλια μου...ετσι νυσταζω δε νυσταζω ειμαι αναγκασμενη το μεσημερι να κοιμαμαι κι εγω.Τι να πω ελπιζω καποια στιγμη να το κοψει κι αυτο.

http://mamalydia.wordpress.com/2011/03/27/what-to-expect-from-a-full-term-healthy-baby/

αν το ειχα διαβασει 18 μηνες πριν η ζωη μου θα ηταν πολυ πιο ηρεμη....

να σας ζησουν τα μωρακια σας και να χαιρεστε την καθε τους στιγμη

fBaep3.png

uwK7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...