Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έχω νευριάσει με την μητέρα μου!!!

erma79

Recommended Posts

:P ε καλα....καταλαβαινω οτι τελικα το παιδι μου δεν θα γινει φαινομενο οποτε κανω την καρδια μου πετρα!:mrgreen:

Μια χαρα περνανε, μια χαρα ασχολειται εποικοδομητικα με τον μικρο και μια χαρα ευτυχισμενο παιδι (το βασικοτερο ;)) μεγαλωνω!

η ειρωνεια ηταν για τις ξενες γλωσσες που ανεφερα???

δε θελω να κανω το παιδι φαινομενο κοπελια, απλα λογω ακινησιας τα μονα πραγματα που μπορω να κανω καθιστη με τα παιδια μου ειναι παιχνιδια γνωσεων....

και τα δικα μου δεν τα προσεχουν ουτε περνανε καλα.......σε μια τηλεοραση κολλημενα ειναι και μου ειπαν οτι τους βαζουν ταινιες με ναζι που καινε εβραιους (οι ιδιοι οι παππουδες μου το ειπαν) πως σου φαινεται?????

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ότι για να γινει 42 χρονων γιαγια, εγινε και μικρη μαμα....οποτε θελει να 'ξεσκασει'! :D..Τωρα για το αν κανει διακρισεις, δεν θα ηθελα να αναφερθω.

Δικαιωμα της ειναι αν θα βοηθησει ή οχι στο μεγαλωμα των εγγονιων της. Προσωπικα πιστευω οτι καλα κανει και γλενταει την ζωη της.

Οταν ομως δεν θελεις να βοηθησεις (και καλα κανεις) δεν εχεις δικαιωμα να κανει κουμαντο και στην ζωη των αλλων, ουτε να ζητας συμπαρασταση σε κατι που εχει επιλεξει. Δικαιωμα της και προβλημα της :wink: .

ρε παιδια αληθεια τωρα αναρωτιεμαι θα τα αφηνατε εξ ολοκληρου σε μια γιαγια???

ποσο νεες ειναι επιτελους οι γιαγιαδες στην οικογενεια σας????

τα παιδια θελουν τρεξιμο, αντανακλαστικα, η γιαγια δεν εχει μονο το παιδι, θα μαγειρεψει, θα την παρει καμια θεια τηλεφωνο, το παιδι σας κολλημενο σε μια τηλεοραση θα ειναι ολη μερα..... αυτα τα σκεφτεστε????

εμενα πχ τα πεθερικα μου ειναι σαρακατσανοι!

γυρναει το παιδι και μιλαει αλλιως!!!!!!!!!!! τρελλαινομαι!!!!!!!!!!

εγω του κανω αγγλικα, ισπανικα, γυρναει και ειναι ολη η βλαχια και η ρουμελη μες το σπιτι μου

δε θελω!!!!!

και μην το παρετε ρατσιστικα, και η μαμα μου που ειναι ποντια της ειπα κομμενα τα ποντιακα επιφωνηματα μπροστα στα παιδια!!!!! και το εκοψε!

τοσο επικοδομητικα παιρνανε τα παιδια σας, τις σουπερ γιαγιαδες εχετε????

δε συζηταμε οτι οι γνωσεις τους στην ιατρικη ειναι του 50.......

δε φοβαστε?????

Καλά μιλάμε με γονάτισες....! Είμαι στο γραφείο κι έχω πεθάνει στο γέλιο λέμε...!!!!!!!

Λοιπόν, εν προκειμένω, τη μικρή μου την κρατάει η μαμά μου μαζί με τον μπαμπά μου. Είναι 65 χρονών, δεν είναι η super γιαγιά αλλά ακόμα και να ήταν δεν παίζει ρόλο. Φοβάμαι όσο φοβάμαι όταν είμαι κι εγώ. Και το λέω γιατί επειδή ακριβώς η μαμά μου φοβάται περισσότερο από εμένα προσέχει και περισσότερο από εμένα... Plus η εμπειρία.... Μεγάλο πράγμα. Τηλεόραση δεν ανοίγει (γιατί ξέρει ότι δεν κάνει, ούτε κι εγώ έβλεπα 14 μηνών) και δεν μαγειρεύει (φαγητό έχω πάντα εγώ έτοιμο από την προηγουμένη) γενικά δεν κάνει τίποτα. Ασχολείται μόνο με το παιδί και τηλεφωνεί όταν το παιδί κοιμάται ή είναι στο πάρκο. Συγγνώμη αλλά το να βλέπει τηλεόραση το παιδί μου γιατί την έχει ανοιχτή η γιαγιά προυποθέτει ανεύθυνη γιαγιά... Γιατί όταν λες ότι δεν κάνει για αυτόν κι εκείνο τον λόγο και δεν σε ακούει, τότε τι άλλο να πω;; Τώρα, αν θα της κάνει 1 χατήρι παραπάνω... Συγγνώμη αλλά δεν νόμιζω ότι τα παιδιά γίνονται κακομαθημένα από αυτό... Και κάτι ακόμα, αν θεωρεί κάποιος - για οποιονδήποτε λόγο - ότι ο άνθρωπος με τον οποίο αφήνει το παιδί του δεν είναι κατάλληλος τότε κοιτάει να κάνει κάποια αλλαγή. Σωστά; (αν θεωρούσα τη μάνα μου επικίνδυνη δεν θα άφηνα το μωρό μαζί της, απλά πράγματα)

Οσο γιατους γονεις μας???Να ευχομαστε να γερασουν καλα κι οταν ερθει η ωρα να εχουν την αναγκη μας να μπορουμε να τους σταθουμε πρωτα ως παρουσιες και μετα στα υπολοιπα!!Ναι,δεν θεωρω κακο αν οι γονεις μου εχουν γυναικα στο σπιτι κι εγω εχω την υψηλη εποπτεια!!Η οποια γυναικα,μην γελιομαστε τις πιο πολλες φορες πληρωνεται απο τις συνταξεις των παππουδογιαγιαδων!!

μια διευκρινιση...........τα παιδια μας υποσχεθηκαν οτι θα τα κρατανε και να τα κρατανε.......

αλλα οταν οι γονεις μας παθουν κατι να παρουν γυναικα ???????? αυτο λες????

και γιατι δεν παιρνεις πχ μια γυναικα για τα παιδια σου και να εχει η γιαγια την υψηλη εποπτεια???????? φανταζομαι εννοεις οτι δε θα ειμαστε σε θεση να κοιταξουμε τους γονεις μας γιατι η γενια μας πεφτει σαν τα κοτοπουλα και δε θα φτασουμε τα χρονια τους....

εννοω,οτι ναι εγω προσωπικα θα παρω γυναικα για το παιδι μου και να σου πω την αληθεια αν η μαμα μου η η πεθερα μου δεν μπορουν ας μην εχουν ουτε καν την υψηλη εποπτεια!!!Σεβομαι οτι ειναι γυναικες κουρασμενες και οσο κι αν το θελουν και λατρευουν το εγγονι τους δεν μπορουν να προσφερουν οσα η καρδια τους ποθει!!!

Θα φτασουμε τα χρονια τους βρε:Pαισιοδοξια!!!

το σχολιο μου ηταν γενικο!!

Ισως να μην εγινε απολυτα κατανοητο...πχ οι γονεις μου εχουν πολυ καλες συνταξεις,αν καταπεσουν και κυριως η μαμα μου που ειναι η νοικοκυρα του σπιτιου...μιας και δεν θα μενω στο ιδιο σπιτι για να φροντιζω νυχθημερον...θα παρουμε γυναικα που θα ειναι εκει πρωι-βραδυ ωστε να μαγειρευει,ελεγχει,καθαριζει και γενικα φροντιζει τους ηλικιωμενους γονεις μου κι εγω ή τα αδελφια μου θα πηγαινω καθεμερα να ελεγχω την κατασταση!!!Π.χ εδωσε τα φαρμακα,ειναι καθαρη,να πω μια καλημερα,να κανω λιγο παρεα μαζι τους!!Το ιδιο θα κανουμε με τον αντρα μου και για τα πεθερικα μου...!!

Καλα καμια σχεση ομως!!!!!! Και την αλλη μερια να ακουσεις τα ιδια ακριβως θα σου πει!!!

επειδη δε βλεπω να σου απανταει κανεις και δεν ξερω γιατι....εγω μοναχοπαιδι ειμαι και δεν ειχα ποτε τετοια θεματα αλλα εχω πολλα παραδειγματα ανθρωπων που ξεχωριζουν τα παιδια τους, τις νυφες, τους γαμπρους, και τα εγγονια τους........και συνηθως παει με τη σειρα

ο καλος ο γιος, κανει τον καλο γαμο, τα καλα παιδια και τα αξια εγγονια!!!

Διαφημίσεις

επειδη δε βλεπω να σου απανταει κανεις και δεν ξερω γιατι....εγω μοναχοπαιδι ειμαι και δεν ειχα ποτε τετοια θεματα αλλα εχω πολλα παραδειγματα ανθρωπων που ξεχωριζουν τα παιδια τους, τις νυφες, τους γαμπρους, και τα εγγονια τους........και συνηθως παει με τη σειρα

ο καλος ο γιος, κανει τον καλο γαμο, τα καλα παιδια και τα αξια εγγονια!!!

Παντα ετσι ηταν απο τοτε που ημασταν μικρα.

Δεν με πειραζει πλεον. Εαν θελει ας το κανει. Εμενα γιατι με παιρνει τηλεφωνο να μου κανει παραπονα? Εκει εκνευριζομαι.

ε ναι ρε παιδια..........ερχεται το μωρο λεει "θελω σαντουίίίίτς" με προσεξατε ??? ο τονος στο γιωτα....λεμε....α τον ατιμο τον φιλιππιδη με τη διαφημιση μας εφαγε...

την αλλη μερα "μαμα δωσε το περόν!" λεω, εγω η λατινοπληκτη αχ το παιδι μου εμαθε την ΕΒιτα Περον......το παιδι ελεγε το πιρουνι.......κατι τραγουδια ξερετε τωρα το μαντρι, η στρουγγα, και καποιος καθοτανε, και παλι απ την αρχη............το παιδι κοντευει να γινει μπαστουνοβλαχος με τις δυο τρεις ωριτσες που παει τη βδομαδα......

και επαναλαμβανω δεν εχω θεμα ρατσιστικο και η μαμα μου οταν αρχιζει τα¨" να λελεβω τα κακαλιας" της τρελλης γινεται!!!!!!!!!!!

χτες της λεει ο μεγαλος της πεθερας "γιαγια το ξερεις οτι στα ισπανικα την καμηλοπαρδαλη τη λενε χιράφα???" μες την καλη χαρα το καημενο - αφου μας επρηξε με τη Μαδαγασκαρη ειπαμε να μαθει και κατι παραπανω και μου λεει η φαλκονερα

"δεν ειναι αναγκη να το μπερδευεις με ξενες γλωσσες το παιδι, ας μαθει πρωτα ελληνικα"

εγω εν τω μεταξυ ειμαι καθηγητρια αγλλικων γαλλικων και ισπανικων

και της λεω "ηρθα εγω να σου πω πως να κανεις τις πιτες σου??? ε δε θα μου πεις κι εσυ πως να κανω τη δουλεια μου!!" αντι να χαρουν- πεντε λεξεις του εμαθα δε θα παει να παιξει και στην Παττυ!!!!!!!

Παντα ετσι ηταν απο τοτε που ημασταν μικρα.

Δεν με πειραζει πλεον. Εαν θελει ας το κανει. Εμενα γιατι με παιρνει τηλεφωνο να μου κανει παραπονα? Εκει εκνευριζομαι.

για να σου δειξει οτι δεν ειναι επιλογη της αλλα την αναγκαζουν βρε παιδι μου!

Η δικη μου μητερα εγινε για πρωτη φορα γιαγια στα 42!!!!

Δεν δεχθηκε να κρατησει δικο μου παιδι γιατι ηθελε να πηγαινει στο γυμναστηριο της και να πινει τους καφεδες της. Δεκτο!!!1 Δεν ειναι υποχρεωμενη για τιποτα.

Πως κρινετε ομως το γεγονος οτι ανα πασα στιγμη κραταει το παιδι του αδελφου μου (ακομη και οταν χρειαζεται να κανει ταξιδι 5 ωρων) και οχι τα δικα μου?

Πως σας φαινεται οταν σας παιρνει τηλεφωνο να παραπονεθει γιατι θα το κρατησει το παιδι ενω δεν θελει αλλα δεν παραπονιεται για να μην στεναχωρησει τον γιο της ενω δεν την νοιαζει για την κορη της? Και περιμενει και συμπαρασταση απο την κορη της!!!

Εδω σας θελω!!!! :-)

και η δικη μου μαμα εγινε γιαγια στα 43 .εγω ημουν 22 και εκανα την κορη μου .μενουν ελλαδα βεβαια οποτε και να ηθελα να τα πασαρω δε θα γινοταν:mrgreen: αλλα ερχονται γερμανια καθε 3 μηνες περιπου κ καθονται 15-20 μερες!μου λενε να παω εξω με τον αντρα μου η να τα αφησω να παμε 2-3 μερες καπου αλλα εγω δε θελω!τωρα οκ ετυχε καποιες φορες να βγουμε για κανενα ποτο αλλα μονο οτα ειχαν κοιμηθει τα παιδια και για 2-3 ωρες το πολυ!ουτε και στην ελλαδα που παμε τα εχω αφησει ποτε.αν και βλεπω οτι και προσεκτικη ειναι κ παντα με ρωταει πριν κανει οτιδηποτε με τα παιδια .του αδερφου μου πχ το κραταει αρκετα συχνα αλλα αυτο ειναι δικη τους επιλογη.αυτοι θελουν και το αφηνουν.εγω και ελλαδα να εμενα δε θα τα αφηνα.να ειναι καλα οι παιδικοι και οι βρεφικοι.η στην αναγκη θα εψαχνα καποιο φιλικο προσωπο να το πληρωνω και να τα κραταει.ετσι ''πασα''στους γονεις με τις ωρες δε θα τα εκανα...

ε ναι ρε παιδια..........ερχεται το μωρο λεει "θελω σαντουίίίίτς" με προσεξατε ??? ο τονος στο γιωτα....λεμε....α τον ατιμο τον φιλιππιδη με τη διαφημιση μας εφαγε...

την αλλη μερα "μαμα δωσε το περόν!" λεω, εγω η λατινοπληκτη αχ το παιδι μου εμαθε την ΕΒιτα Περον......το παιδι ελεγε το πιρουνι.......κατι τραγουδια ξερετε τωρα το μαντρι, η στρουγγα, και καποιος καθοτανε, και παλι απ την αρχη............το παιδι κοντευει να γινει μπαστουνοβλαχος με τις δυο τρεις ωριτσες που παει τη βδομαδα......

και επαναλαμβανω δεν εχω θεμα ρατσιστικο και η μαμα μου οταν αρχιζει τα¨" να λελεβω τα κακαλιας" της τρελλης γινεται!!!!!!!!!!!

χτες της λεει ο μεγαλος της πεθερας "γιαγια το ξερεις οτι στα ισπανικα την καμηλοπαρδαλη τη λενε χιράφα???" μες την καλη χαρα το καημενο - αφου μας επρηξε με τη Μαδαγασκαρη ειπαμε να μαθει και κατι παραπανω και μου λεει η φαλκονερα

"δεν ειναι αναγκη να το μπερδευεις με ξενες γλωσσες το παιδι, ας μαθει πρωτα ελληνικα"

εγω εν τω μεταξυ ειμαι καθηγητρια αγλλικων γαλλικων και ισπανικων

και της λεω "ηρθα εγω να σου πω πως να κανεις τις πιτες σου??? ε δε θα μου πεις κι εσυ πως να κανω τη δουλεια μου!!" αντι να χαρουν- πεντε λεξεις του εμαθα δε θα παει να παιξει και στην Παττυ!!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol: εχω λυθει στο γελιο!!!!!τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα γενικώς.

Δεν βλέπω γιατί σε αυτό το τόπικ η γιαγια αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος ισάξιος με την κάθε ξένη γυναίκα. Λες και η αλληλεπίδρασή της με το παιδί είναι ίδιο και το αυτό.

Ειδικά ένα ζωηρό παιδί, αν είχα γιαγιά γερή και πρόθυμη, δεν θα το έδινα σε ξένη γυναίκα. Και όπως ειπώθηκε προηγούμενα, θεωρούμε κατά τα άλλα ότι οι γυναίκες είναι ικανές να φέρουν εις πέρας, οποιαδήποτε άλλη εργασία, μέχρι τα 65 τους χρόνια, ας πούμε, εκτός από το να είναι σε ένα σπίτι, με ένα μωρό, να πίνουν και το καφεδάκι τους, να τα λένε και με καμιά φίλη...

Το κλείσιμο στο σπίτι, η ρουτίνα και η πλήξη είναι που είναι κουραστικό, όχι το ίδιο το παιδί. Το οποίο κουράζει και την ίδια τη μαμά, όταν δεν εργάζεται, όπως έχει φανεί στο φόρουμ. Και μάλιστα άλλο όταν αφήνεις το μωρό της αγκαλιάς και άλλο όταν έχει χρονίσει. Άντε να το κρατήσεις σπίτι και στην παιδική χαρά της γειτονιάς μήνες επί μηνών... Και για το κλείσιμο υπάρχουν εναλλακτικές. Ούτε και εδώ θα έδειχνα περισσότερη εμπιστοσύνη σε μια ξένη γυναίκα από ό,τι στη γιαγιά του παιδιού. Για μέσους όρους μιλάμε, όχι για ακραίες περιπτώσεις και εξαιρέσεις.

Αν όμως οι γιαγιάδες οι ίδιες δεν μοιάζουν να αξιολογούν πόσα διαφορετικά μπορούν να προσφέρουν σε σχέση με μια ξένη γυναίκα, και αν το βλέπουν ως αγγαρεία το όλο θέμα, ότι από το σπίτι της κόρης τους λειπει ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια για αλλάγματα ταϊσματα και αποφυγή ατυχημάτων, τότε και η τυχόν αλληλεπίδρασή τους θα ήταν κάπου κοντά σε αυτή μιας ξένης γυναίκας. Οπότε το θέμα γυρνάει στο οικονομικό και στη συναλλαγή, τι δώσαμε, τι πηραμε τώρα και τι θα ανταλλάξουμε μεθαύριο.

η ειρωνεια ηταν για τις ξενες γλωσσες που ανεφερα???

δε θελω να κανω το παιδι φαινομενο κοπελια, απλα λογω ακινησιας τα μονα πραγματα που μπορω να κανω καθιστη με τα παιδια μου ειναι παιχνιδια γνωσεων....

και τα δικα μου δεν τα προσεχουν ουτε περνανε καλα.......σε μια τηλεοραση κολλημενα ειναι και μου ειπαν οτι τους βαζουν ταινιες με ναζι που καινε εβραιους (οι ιδιοι οι παππουδες μου το ειπαν) πως σου φαινεται?????

ασχημο μου φαινεται αλλα δεν ειρωνευτηκα το τι θες να προσφερεις στο παιδι σου....γελασα ( για αυτο εβαλα και φατσουλες) επειδη ο δικος μου ειναι μονο τεσσαρων και αν μαθαινε δυο ξενες γλωσσες μαλλον θα ηταν φαινομενο.;)

Δικαιωμα της ειναι αν θα βοηθησει ή οχι στο μεγαλωμα των εγγονιων της. Προσωπικα πιστευω οτι καλα κανει και γλενταει την ζωη της..
και εγω εκει καταληγω....Η επιθυμια του καθενος ειναι ο 'σωστος' δρομος.

Είναι 65 χρονών, δεν είναι η super γιαγιά αλλά ακόμα και να ήταν δεν παίζει ρόλο. Φοβάμαι όσο φοβάμαι όταν είμαι κι εγώ. Και το λέω γιατί επειδή ακριβώς η μαμά μου φοβάται περισσότερο από εμένα προσέχει και περισσότερο από εμένα... Plus η εμπειρία.... Μεγάλο πράγμα. Τηλεόραση δεν ανοίγει (γιατί ξέρει ότι δεν κάνει, ούτε κι εγώ έβλεπα 14 μηνών) και δεν μαγειρεύει (φαγητό έχω πάντα εγώ έτοιμο από την προηγουμένη) γενικά δεν κάνει τίποτα. Ασχολείται μόνο με το παιδί και τηλεφωνεί όταν το παιδί κοιμάται ή είναι στο πάρκο. Συγγνώμη αλλά το να βλέπει τηλεόραση το παιδί μου γιατί την έχει ανοιχτή η γιαγιά προυποθέτει ανεύθυνη γιαγιά... Γιατί όταν λες ότι δεν κάνει για αυτόν κι εκείνο τον λόγο και δεν σε ακούει, τότε τι άλλο να πω;; Τώρα, αν θα της κάνει 1 χατήρι παραπάνω... Συγγνώμη αλλά δεν νόμιζω ότι τα παιδιά γίνονται κακομαθημένα από αυτό... Και κάτι ακόμα, αν θεωρεί κάποιος - για οποιονδήποτε λόγο - ότι ο άνθρωπος με τον οποίο αφήνει το παιδί του δεν είναι κατάλληλος τότε κοιτάει να κάνει κάποια αλλαγή. Σωστά; (αν θεωρούσα τη μάνα μου επικίνδυνη δεν θα άφηνα το μωρό μαζί της, απλά πράγματα)

καπως ετσι και εγω....η δικη μου ειναι 57

Αν όμως οι γιαγιάδες οι ίδιες δεν μοιάζουν να αξιολογούν πόσα διαφορετικά μπορούν να προσφέρουν σε σχέση με μια ξένη γυναίκα, και αν το βλέπουν ως αγγαρεία το όλο θέμα, ότι από το σπίτι της κόρης τους λειπει ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια για αλλάγματα ταϊσματα και αποφυγή ατυχημάτων, τότε και η τυχόν αλληλεπίδρασή τους θα ήταν κάπου κοντά σε αυτή μιας ξένης γυναίκας. Οπότε το θέμα γυρνάει στο οικονομικό και στη συναλλαγή, τι δώσαμε, τι πηραμε τώρα και τι θα ανταλλάξουμε μεθαύριο.

;);););)

Λεξουλες μαθαινουμε μονο - εχουμε καιρο για τα υπολοιπα....μακαρι να μαθαιναμε γλωσσες....θα ηταν καλό!!!

παντως κι εγω στο θεμα της ξενης γυναικας ειμαι ακομα πιο καθετη......ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

στελλα7778, με κάθε καλή διάθεση είναι λίγο άκομψο αυτό που λες περί ομιλίας, στην τελική θα μπορούσε κάποιος να σου πει ότι αντί να κοιτάει το παιδί να μαθαίνει ξένες γλώσσες, που σ' αυτή την ηλικία δεν του έλειψαν κιόλας, μαθαίνει ακόμα καλύτερα και στις πολλές εκφάνσεις της τη μητρική του, κι αυτό θα του είναι πολύ πιο χρήσιμο αύριο-μεθαύριο από τις 5 λέξεις ισπανικά που μαθαίνει τώρα...

από κει και πέρα συμφωνώ ότι μια γιαγιά, όσο νέα, κοτσονάτη και διαθέσιμη κι αν είναι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μάνα του παιδιού, και συμφωνώ και με τη Δήμητρα που λέει ότι το ακόμα πιο εκνευριστικό είναι να βλέπεις περιπτώσεις που στην ουσία τα παιδιά τα μεγαλώνουν οι γιαγιάδες (άμα το παιδί 10 ώρες είναι με τη γιαγιά κι άλλες 10 κοιμάται, οι 4 ώρες με τη μάνα τι να λένε...) και οι μαμάδες από πάνω επιβάλλουν τους δικούς τους όρους και κακολογούν τις γιαγιάδες γιατί δεν σέβονται τις διαταγές τους. όχι ρε παιδιά, εμπιστεύομαι το παιδί μου να το μεγαλώσει μια άλλη (γιατί περί αυτού πρόκειται, ας μη γελιόμαστε) σημαίνει κάνω μώκο και στα παραστρατήματα, μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Επεξεργάστηκαν by kinkajoujou
διέγραψα κάτι που δεν διατύπωσα σωστά

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

στελλα7778, με κάθε καλή διάθεση είναι λίγο άκομψο αυτό που λες περί ομιλίας, στην τελική θα μπορούσε κάποιος να σου πει ότι αντί να κοιτάει το παιδί να μαθαίνει ξένες γλώσσες, που σ' αυτή την ηλικία δεν του έλειψαν κιόλας, μαθαίνει ακόμα καλύτερα και στις πολλές εκφάνσεις της τη μητρική του, κι αυτό θα του είναι πολύ πιο χρήσιμο αύριο-μεθαύριο από τις 5 λέξεις ισπανικά που μαθαίνει τώρα...

τι εννοεις οτι θα του ειναι χρησιμο να μιλαει βλαχικα η οτιδηποτε τετοιο???? και θα του ειναι πιο χρησιμο απο μια ξενη γλωσσα???? κοπελια αυτο μονο σαν αστειο μπορω να το παρω.... εχω διαβασει τα απειρα βιβλια που λενε απο 18 μηνων να βαζουμε δευτερη ξενη γλωσσα οσοι ενιδαφερομαστε και οσοι μπορουμε....και δεν το κανω γιατι το θεωρω υπερβολη...γι αυτο μενω σε μερικες λεξουλες.....για παιχνιδι πιο πολυ και μονο αν ο ιδιος το ζητησει!!!

αλλα και την ιδια την πεθερα μου για να μη νομιζεις οτι υπερβαλλω την ειχαν φωναξει στα νηπια στον αδερφο του αντρα μου (πριν 30 χρονια) και της εκαναν παρατηρηση να απομακρυνει το παιδι απο τους παππουδες γιατι το παιδι στο σχολειο μιλουσε βλαχικα και δε δεν το καταλαβαινε κανεις! εγω αμα γινει τετοιο πραγμα σε μενα ισα που αυτοκτοναω!!!

Διαφημίσεις

τι εννοεις οτι θα του ειναι χρησιμο να μιλαει βλαχικα η οτιδηποτε τετοιο???? και θα του ειναι πιο χρησιμο απο μια ξενη γλωσσα???? κοπελια αυτο μονο σαν αστειο μπορω να το παρω.... εχω διαβασει τα απειρα βιβλια που λενε απο 18 μηνων να βαζουμε δευτερη ξενη γλωσσα οσοι ενιδαφερομαστε και οσοι μπορουμε....και δεν το κανω γιατι το θεωρω υπερβολη...γι αυτο μενω σε μερικες λεξουλες.....για παιχνιδι πιο πολυ και μονο αν ο ιδιος το ζητησει!!!

αλλα και την ιδια την πεθερα μου για να μη νομιζεις οτι υπερβαλλω την ειχαν φωναξει στα νηπια στον αδερφο του αντρα μου (πριν 30 χρονια) και της εκαναν παρατηρηση να απομακρυνει το παιδι απο τους παππουδες γιατι το παιδι στο σχολειο μιλουσε βλαχικα και δε δεν το καταλαβαινε κανεις! εγω αμα γινει τετοιο πραγμα σε μενα ισα που αυτοκτοναω!!!

Να πω την αλήθεια και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις το παιδί να μάθει βλάχικα ή ποντιακά. Αν και κάνω αυτή τη στιγμή το μεταπτυχιακό μου χαίρομαι όταν βρίσκομαι σε ανάλογο περιβάλλον και μπορώ να μιλήσω χαλκιδικιώτικα (να είναι καλά οι παππούδες μου).

Εξάλλου από τη στιγμή μάλιστα που είσαι καθηγήτρια αγγλικών θα ξέρεις ότι στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ τρέντι τα Cockney εκτός από τη RP, αν ακούσεις κάποιους παρουσιαστές του BBC σίγουρα θα έχεις παρατηρησει.

αρχικά το να μιλάει κάποιος με οποιαδήποτε προφορά δεν είναι υποτιμητικό. δεύτερον, πίστεψέ με σαφώς θα του κάνει περισσότερο καλό να ακούει τις παραλλαγές της μητρικής του γλώσσας (και ιδιαίτερα τα ποντιακά, που δεν είναι μια άλλη βλάχικη προφορά αλλά ελληνική διάλεκτος με πολύ μεγάλη ιστορία). αυτό θα τον βοηθήσει πολύ περισσότερο να μάθει καλύτερα όχι μόνο τη δική του γλώσσα, αλλά και τις άλλες γλώσσες που θέλεις να μάθει. δεν αναφέρομαι στη χρησιμότητα του αν θα βρει δουλειά με τα ποντιακά :P αλλά στο να μάθει να μιλάει σωστά και πλούσια ελληνικά.

όσο για την παρατηρηση του νηπιαγωγείου, την εντάσσω στο γενικότερο πλαίσιο μανταμ-σουσουδισμού της εποχής (όλοι πρωτευουσιάνοι ήτανε τότε ;)).

Αλλά, για να επιστρέψω και στο αρχικό θέμα, αν για σένα είναι τόσο σημαντικό αυτό, σαφώς και δεν περιμένεις από τη γιαγιά να μιλάει σαν τη βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά απλά δεν της εμπιστεύεσαι το παιδί :P (σαν παράδειγμα το λέω αυτό, δεν το απευθύνω σε σένα προσωπικά)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Ααααααχ! Έγραφα και χάθηκε το κείμενο! Τέλος πάντων.

Διάβασα ότι συγκρίνεται η εργασιακή ικανότητα / δυνατότητα μιας γυναίκας με την μητρική - γιαγιαδίστικη ικανότητα / δυνατότητα.

Δηλαδή... Αφού μπορεί να δουλεύει, γιατί να μην μπορεί να κρατάει και τα παιδιά?

1) Γίνεται μεγάλη συζήτηση αν μια γυναίκα μπορεί και πρέπει να δουλεύει μέχρι τα ...65 (μετά από μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ζωή προσφοράς σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς).

2) Αν είναι υποχρεωμένη να δουλεύει μέχρι τα 65 (για τα προς το ζην ή την σύνταξη), δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη να μεγαλώνει και παιδιά (εξάλλου το θέμα είναι να το γουστάρει αυτό που κάνει κι όχι να το βλέπει σαν αναγκαίο κακό).

3) Αν δείχνει καρτερικότητα στην δουλειά της (για τους παραπάνω λόγους), αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται και στα υπόλοιπα θέματα. Άλλο ανέχομαι τον εργοδότη μου κι άλλο ανέχομαι τα εγγόνια μου...

4) Η κόπωση στην δουλειά αλλά η υποχρεωτική όμως παραμονή σε αυτήν, έπιφέρει αρκετά δεινά στον εργασιακό τομέα. Άλλο όμως κάνω λάθος με τον προμηθευτή κι άλλο κάνω λάθος με το παιδί...

5) Μια γυναίκα 55 -60 -65 χρονών δεν έχει παιδιά βρέφη ή νήπια. Άρα ναι, μπορεί και δουλεύει κι αν θέλετε να κάνουμε την αντιστοιχία, ναι - μπορεί και να μεγαλώνει παιδιά,

(πολύ) μεγαλύτερα όμως,

άλλων αναγκών κι άλλης φιλοσοφίας.

(άσε που εδώ δεν μιλάμε για τα παιδιά της αλλά για τα παιδιά των παιδιών της)

Κάθε πράγμα στον καιρό του βρε κορίτσια...

Ρε παιδιά!! Ρε παιδιά!

Κανείς δε λέει πως δεν είναι δικαίωμά τους να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν χωρίς να έχουν καμιά υποχρέωση να μας κρατήσουν τα παιδιά. Εννοείται πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και επιλέγει τι είδους σχέση θέλει να έχει με τα εγγόνια και τα παιδιά του.

ΑΛΛΑ το να λένε "κάνε εσύ παιδί μου ένα μωράκι κι εγώ θα σου το κρατήσω και δεν θα έχεις πρόβλημα στη δουλειά σου" και μετά να κάνουν τους κινέζους είναι ολίγον τι άσχημο. Από την άποψη πως τα παιδιά τους κανονίζουν και υπολογίζουν σ'αυτούς, για κάτι τόσο σημαντικό που διαφορετικά (αν δεν υπήρχαν οι πρόθυμοι γονείς) μπορεί να το καθυστερούσαν.

Η πεθερά μου έλεγε πως θα μου κρατούσε τη μικρή μετά τη γέννησή της για να επιστρέψω στη δουλειά. Έτσι λοιπόν κι εμείς μετακομίσαμε δίπλα τους σε επαρχιακό μέρος τη στιγμή θα μπορούσαμε να μένουμε κάπου στην Αθήνα που και παιδικούς σταθμούς έχει και περισσότερες ευκαιρείες για εύρεση εργασίας. Τώρα όμως που υπαναχώρησε σ'αυτό που έλεγε, εμείς μείναμε στον άσσο. Κοινώς μένουμε στο πουθενά, έχει κρατήσει το παιδί 3 ώρες συνολικά, αλλά ακόμα κι αν πούμε πως τους αγνοούμε εντελώς, εδώ που βρισκόμαστε δεν έχει ούτε βρεφονηπιακό σταθμό για να την πάω αλλά ούτε και δουλειές υπάρχουν. Εμείς φυσικά δεν της έχουμε πει τίποτα γι΄αυτή της την απόφαση αλλά εννοείται πως αισθανόμαστε πως "μας δούλεψε".

Αυτό που λες βρε beba μου... Γμτ γιατί να υποσχεθείς κάτι αφού δεν μπορείς να το τηρήσεις; Δεν το καταλαβαίνω ρε παιδιά, συγχωρέστε με. Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία δεν έχουν επίγνωση του αντίκτυπου που μπορεί να έχει μια - ελαφρά τη καρδία - υπόσχεση τους ή δήλωση τους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, τώρα που το σκέφτομαι, είναι ο πεθερός μου. Ο οποίος δεν υπόσχεται αλλά δηλώνει... διάφορα και κυρίως ανυπόστατα... Στη πρώτη γιορτή που έκανα στον άντρα μου στο σπίτι μας ας πούμε έλεγε σε μια φίλη μου ότι "Καλούτσικο είναι αυτό το σπιτάκι αλλά μικρό... Θα τους πάρω ένα άλλο μεγαλύτερο αργότερα!" το οποίο σπίτι μας είναι 95τμ... Δεν είναι τεράστιο αλλά δεν το λες και μικρό... Ειδικά για ένα ζευγάρι, χωρίς παιδί τότε. Αλλά ήθελε να απαξιώσει την προσφορά του πατέρα μου (γιατί εκείνος μας έδωσε το σπίτι) και να το παίξει και σπουδαίος και large (και εντωμεταξύ ένας συνταξιούχος είναι, δεν είναι ότι έχει εισοδήματα ή άλλη ακίνητη περιουσία για να πει κανείς ότι θα μπορούσε να κάνει αυτό που έλεγε)... Το ότι παντρεύτηκε ο γιός του και του επέστρεψε δανεικά (που είχε πάρει από τον άντρα μου) ως δώρο γάμου δεν το ανέφερε.... Έλεγε σ'ολο τον κόσμο ότι έκανε δώρο 3000€...! Ή έλεγε στον άντρα της μικρής μου κουνιάδας ότι το εξοχικό μας (το οποίο αγόρασε από οικόπεδο και έχτισε ο άντρας μου από 22 χρονών ΜΟΝΟΣ του) είναι "δικό σας, εγώ για σας το έφτιαξα!"... Αφού δεν μας ζητήσανε και κλειδιά...! Βέβαια αργότερα διαπιστώσαμε ότι αυτό το "εγώ το έφτιαξα" το έλεγε κι αλλού... παντού βασικά. Είναι ένα κόλλημα που τρώνε κάποιοι άνθρωποι και θέλοντας να δειχτούνε κάνουνε μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα... Κάτι τέτοιο νομίζω συμβαίνει και στην περίπτωση "κάνε παιδί και θα σου το φυλάω εγώ" και μετά τον κινέζο. Μάλλον προσπαθούνε να κάνουν τον καλό ή τον άξιο και υπόσχονται χωρίς να υπολογίσουν ότι οι άλλοι τους παίρνουν στα σοβαρά... Νομίζουν ότι πετάμε μια κουβέντα έτσι και δεν τρέχει τίποτα...! Στις περιπτώσεις που θέλουν τα παιδιά κοντά τους ίσως, γιατί είναι και βαρύ δεν ξέρω, να θέλουν απλά να τους δώσουν ένα κίνητρο για να μετακομίσουν δίπλα τους, πάνω, κάτω, κοντά πάντως για άλλους λόγους... Ο πεθερός μου ας πούμε, επειδή η πεθερά μου του χάλασε την μανέστρα που ήταν ξεκάθαρη και είπε ότι δεν μπορούν να μας κρατήσουν παιδί (πολύ πριν μείνω έγκυος), μας έλεγε, προκειμένου να πουλήσω το σπίτι μου και να πάμε να μείνουμε κοντά τους (είχε βρεί και σπίτια πανάθεμα το μυαλό του! ) ότι θα μας κρατήσει το παιδί η μεγάλη μου κουνιάδα που μένει εκεί κοντά! Άβυσσος το μυαλό του ανθρώπου....

Πάντως για να εξηγούμαι.... Δεν μ'αρέσει και το ότι ως παιδιά ορισμένοι θεωρούν ότι η προσφορά των γονέων τους οφείλει να είναι ισόβια. Δηλαδή, οκ αν θέλει και μπορεί ο γονιός, αλλά αν δεν θέλει ή δεν μπορεί, δεν νομίζω ότι έχει κανείς δικαίωμα να τον πιέσει ή να τον υποχρεώσει με κάποιον τρόπο. Ειδικά δε αν είναι ξεκάθαρος από την αρχή... Πάντως τα θέματα που προκύπτουν απ'ότι βλέπω είναι στις περιπτώσεις που άλλα έχουν υποσχεθεί κι άλλα γίνονται τελικά. Όχι ότι μπορείς να πείς κάτι πάλι... Δικά μας τα γένια δικά μας και τα χτένια... Αλλά πικραίνεσαι... :?

Ααααααχ! Έγραφα και χάθηκε το κείμενο! Τέλος πάντων.

Διάβασα ότι συγκρίνεται η εργασιακή ικανότητα / δυνατότητα μιας γυναίκας με την μητρική - γιαγιαδίστικη ικανότητα / δυνατότητα.

Δηλαδή... Αφού μπορεί να δουλεύει, γιατί να μην μπορεί να κρατάει και τα παιδιά?

1) Γίνεται μεγάλη συζήτηση αν μια γυναίκα μπορεί και πρέπει να δουλεύει μέχρι τα ...65 (μετά από μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ζωή προσφοράς σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς).

2) Αν είναι υποχρεωμένη να δουλεύει μέχρι τα 65 (για τα προς το ζην ή την σύνταξη), δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη να μεγαλώνει και παιδιά (εξάλλου το θέμα είναι να το γουστάρει αυτό που κάνει κι όχι να το βλέπει σαν αναγκαίο κακό).

3) Αν δείχνει καρτερικότητα στην δουλειά της (για τους παραπάνω λόγους), αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται και στα υπόλοιπα θέματα. Άλλο ανέχομαι τον εργοδότη μου κι άλλο ανέχομαι τα εγγόνια μου...

4) Η κόπωση στην δουλειά αλλά η υποχρεωτική όμως παραμονή σε αυτήν, έπιφέρει αρκετά δεινά στον εργασιακό τομέα. Άλλο όμως κάνω λάθος με τον προμηθευτή κι άλλο κάνω λάθος με το παιδί...

5) Μια γυναίκα 55 -60 -65 χρονών δεν έχει παιδιά βρέφη ή νήπια. Άρα ναι, μπορεί και δουλεύει κι αν θέλετε να κάνουμε την αντιστοιχία, ναι - μπορεί και να μεγαλώνει παιδιά,

(πολύ) μεγαλύτερα όμως,

άλλων αναγκών κι άλλης φιλοσοφίας.

(άσε που εδώ δεν μιλάμε για τα παιδιά της αλλά για τα παιδιά των παιδιών της)

Κάθε πράγμα στον καιρό του βρε κορίτσια...

καλημερα :)

1) Δεν μιλησα ποτε για ιδιαιτερα μεγαλες σε ηλικια γιαγιαδες. Εν αντιθεσει, διευκρινισα οτι δεν θα πρεπει να ειναι ηλικιωμενες.

2) Η βασικη και απαραιτητη προυποθεση ειναι να 'γουσταρει' όπως ειπες. Ολα τα αλλα ειναι για να εχουμε να λεμε.... Εγω μονο σε αυτες τις περιπτωσεις αναφερομαι.

3) Απο τη στιγμη που ανεχεται τα εγγονια της, δεν γουσταρει, αρα δεν πρεπει να κτα κραταει.

4)Δηλαδη μια 55αρα γυναικα που εχει μεγαλωσει τα παιδια της και τωρα μεγαλωνει και το εγγονι της, που ειναι παντα στο πνευμα της εποχης και που ενημερωνεται, ειναι επικινδυνη ενω μια πρωτομανουλα 20 χρονων που δεν εχει την εμπειρια αλλα εχει απεραντη αντοχη ειναι ικανη? Για την αγαπη δεν συζητω, ειναι δεδομενη και για τις δυο.

5)Και εγω συμφωνω στο ότι μπορει να μεγαλωνει παιδια, αρκει να το θελει, απλα κατα την αποψη μου, ανεξαρτητα ηλικιας.

Γνωμη μου ειναι πως δεν πρεπει να βαζουμε ολες τις περιπτωσεις στο ιδιο τσουβαλι. Εξαρχης στα ποστ μου αυτο προσπαθω να κανω γιατι η καθε περιπτωση εχει τις ιδιατεροτητες της.

Για εμενα εχει σημασια η ηλικια της γιαγιας, το ποσο συμφωνει η νοοτροπια της με την νοοτροπια της μαμας, το ποσες ωρες λειπει η μαμα, την φυσικη κατασταση της γιαγιας και -το βασικοτερο- να ΘΕΛΕΙ η γιαγια.

Οταν αυτα τα δεδομενα ειναι εξασφαλισμενα και όταν η μαμα πρεπει να παει στην δουλεια, αποψη μου ειναι οτι η γιαγια ειναι η καλυετρη λυση.

Αν η γιαγια για οποιονδηποτε λογο δεν επιθυμει να το κανει, ειναι σεβαστο και καλο θα ηταν να μην πιεστει.

Αν η γιαγια δεν ΘΕΛΕΙ να το κρατησει στα ματια τα δικα μου αυτο φαινεται ασχημο, αν η γιαγια δεν ΜΠΟΡΕΙ να το κρατησει στα ματια τα δικα μου αυτο φαινεται λογικο....ειναι και λιγο υποκειμενικο το θεμα ;)

1) Δεν μιλησα ποτε για ιδιαιτερα μεγαλες σε ηλικια γιαγιαδες. Εν αντιθεσει, διευκρινισα οτι δεν θα πρεπει να ειναι ηλικιωμενες.

Ακόμα κι αυτο είναι σχετικό.Για εμενα πχ μια γιαγια 65 χρονων ειναι ηλικιωμενη...εσυ μπορει να τη θεωρεις νεα.Εγω το λυπαμαι ενα παιδακι να ειναι ολη μερα με μια γιαγια.

2) Η βασικη και απαραιτητη προυποθεση ειναι να 'γουσταρει' όπως ειπες. Ολα τα αλλα ειναι για να εχουμε να λεμε.... Εγω μονο σε αυτες τις περιπτωσεις αναφερομαι.

3) Απο τη στιγμη που ανεχεται τα εγγονια της, δεν γουσταρει, αρα δεν πρεπει να κτα κραταει.

4)Δηλαδη μια 55αρα γυναικα που εχει μεγαλωσει τα παιδια της και τωρα μεγαλωνει και το εγγονι της, που ειναι παντα στο πνευμα της εποχης και που ενημερωνεται, ειναι επικινδυνη ενω μια πρωτομανουλα 20 χρονων που δεν εχει την εμπειρια αλλα εχει απεραντη αντοχη ειναι ικανη? Για την αγαπη δεν συζητω, ειναι δεδομενη και για τις δυο.

Με αυτο που γραφεις ειναι σα να μου λες οτι ειναι προτιμοτερο να δωσω το παιδι στη μανα μου να το μεγαλωσει. γιατι αυτη ειναι πιο ικανη απο εμενα.

Ειτε 20,ειτε 25,ειτε 30 η μαμα ειναι παντα ο καταλληλοτερος και ικανοτερος ανθρωπος για να μεγαλωσει τα παιδια της.

Επισης διαφωνω και με τη λεξη επικινδυνη που χρησιμοποιεις.Φυσικα και δεν ειναι επικινδυνη....αλλα το θεμα δεν ειναι μονο αυτο...οχι για μενα τουλαχιστον.Ενα παιδι περα απο το φαγητο χρειαζεται κι αλλα πραγματα,να μαθει,να παιξει ,να τρεξει,να φωναξει.Η μαμα μου στα 55 της μπορει ολη μερα να τρεχει για διαφορα...αλλα το να τρεχει πισω απο ενα πιτσιρικι δεν εχει τις αντοχες να το κανει.

5)Και εγω συμφωνω στο ότι μπορει να μεγαλωνει παιδια, αρκει να το θελει, απλα κατα την αποψη μου, ανεξαρτητα ηλικιας.

Αν δλδ μια γυναικα ειναι 75 χρονων και καλα καλα δε μπορει να παρει τα ποδια της...αλλα απο το πεισμα της και μοο επιμενει να θελει να κραταει το εγγονι εσυ τη θεωρεις καταληλη.

Γνωμη μου ειναι πως δεν πρεπει να βαζουμε ολες τις περιπτωσεις στο ιδιο τσουβαλι. Εξαρχης στα ποστ μου αυτο προσπαθω να κανω γιατι η καθε περιπτωση εχει τις ιδιατεροτητες της.

Για εμενα εχει σημασια η ηλικια της γιαγιας, το ποσο συμφωνει η νοοτροπια της με την νοοτροπια της μαμας, το ποσες ωρες λειπει η μαμα, την φυσικη κατασταση της γιαγιας και -το βασικοτερο- να ΘΕΛΕΙ η γιαγια.

Οταν αυτα τα δεδομενα ειναι εξασφαλισμενα και όταν η μαμα πρεπει να παει στην δουλεια, αποψη μου ειναι οτι η γιαγια ειναι η καλυετρη λυση.

Αν η γιαγια για οποιονδηποτε λογο δεν επιθυμει να το κανει, ειναι σεβαστο και καλο θα ηταν να μην πιεστει.

Αν η γιαγια δεν ΘΕΛΕΙ να το κρατησει στα ματια τα δικα μου αυτο φαινεται ασχημο, αν η γιαγια δεν ΜΠΟΡΕΙ να το κρατησει στα ματια τα δικα μου αυτο φαινεται λογικο....ειναι και λιγο υποκειμενικο το θεμα ;)

Στα υπολοιπα που γραφεις συμφωνω απολυτα.Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Και η αληθεια ειναι οι αλλιως βλεπω εγω τα πραγματα που αν θελω εχω και την οικονομικη δυνατοτητα να αφησω τη δουλεια μου και να μεγαλωσω μονη μου το παιδι μου και αλλιως θα τα εβλεπα αν επρεπε ντε και καλα να επιστρεψω στη δουλεια.

Επισης μεγαλο ρολο παιζει και ο χαρακτηρας της γιαγιας και η σχεση που εχει με τη μαμα του παιδιου.Αν μαμα και γιαγια τρωγονται και αλλα λεει η μια αλλα κανει η αλλη ε τοτε προφανως υπαρχει θεμα.

Η εμπειρία δεν κάνει καλλίτερη μια γιαγιά από μια μαμά για να μεγαλώσει το παιδί της αλλά σίγουρα της δίνει ένα προβάδισμα.... Άλλο ξέρω εκ των προτέρων κι άλλο μαθαίνω... Επειδή έχω παράδειγμα, πρόσφατο, μωρού και μάλιστα πρόωρου νεαρής μητέρας που είχε βροχιολίτιδα με δύσπνοια σοβαρού βαθμού (χαρακτηριστικά ανέπνεε και ακουγόταν συριγμός και "έμπαιναν" μέσα τα πλευρά του) η οποία το πήγε στον παιδίατρο για εμβόλιο χωρίς να έχει ψιλιαστεί τίποτα. Το παιδί εισήχθει επειγόντως στο παίδων και οι γιατροί είπαν ότι από θαύμα δεν είχε πεθάνει στον ύπνο του. Η μαμά του είναι συντετριμμένη και κατηγορεί τον εαυτό της αλλά επί της ουσίας κι αυτή δεν φταίει... Δεν θα μπορούσε να ξέρει γιατί δεν είναι γιατρός... Θα έπαιρνε τον γιατρό αλλά δεν το είχε θεωρήσει κάτι σοβαρό... Αν είχε λίγη εμπειρία από παιδιά ίσως να ψιλιαζόταν πιο εύκολα, όχι ότι μπορεί να μην συνέβαινε και πάλι το ίδιο. Συνήθως, όχι πάντα, οι μεγαλύτεροι έχοντας την πείρα και την σοφία της ηλικίας τους γίνονται πιο προνοητικοί. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που σου λένε "βάλε μέλι στην πιπίλα του παιδιού για να την πάρει" αλλά εκεί μιλάμε για περιπτωσάρες.... Άσε που ακούς και 30άρες να σου λένε κάτι τέτοια και εκεί κι αν τρώς φρίκη...!

Σίγουρα η κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη... Άλλες γιαγιάδες "πετάνε" με τα εγγόνια τους και τα απασχολούν δημιουργικά με δραστηριότες κι άλλες δεν έχουν κουράγιο ούτε να τους πολυμιλάνε... Καλλίτερη είναι σαφώς η πρώτη περίπτωση αλλά η ανάγκη μπορεί να μας κάνει - όλους μας - να ανεχτούμε και την δεύτερη...

Αν η γιαγια δεν ΘΕΛΕΙ να το κρατησει στα ματια τα δικα μου αυτο φαινεται ασχημο, αν η γιαγια δεν ΜΠΟΡΕΙ να το κρατησει στα ματια τα δικα μου αυτο φαινεται λογικο....

εγω παλι πιστευω πως και στις 2 περιπτωσεις ειναι δικαιωμα της οποτε δε θα πρεπει ουτε ασχημο να μας φαινεται ουτε να ξυνιζουμε .δικαιωμα της να μη θελει να το κρατησει και δικαιωμα της να μη μπορει

εγω παντως που εγινα μαμα 21 ετων καθολου επικινδυνη δεν ημουν απεναντι στο παιδι μου.:shock: δηλαδη θα επρεπε να το αφησω στη μανα μου μεχρι να γινει 5 χρονων για να ειναι ασφαλες επειδη η μανα μου ειχε πιο πολυ εμπειρια?

η μανα μου που με εκανε στα 20 δηλαδη πως με μεγαλωσε?ουτε κ αυτη ειχε κανεναν να μας κραταει εμενα κ τον αδερφο μου!ειχε καμια εμπειρια?κ δοξα τω θεω τιποτα δε παθαμε παρα το νεαρο της ηλικιας που ειχε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...